14
dec
Seneste opdatering: 14/12-10 kl. 2219
92 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Copyright Julia Caesar, Snaphanen, HRS och document.no. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Någonting är allvarligt fel med svenskarna, i synnerhet svenska politiker. Men vad? Som yrvakna skogstroll tumlar vi fram under våra lavbevuxna stenar i de ändlösa skogarnas land och plirar misstroget mot ljuset från en självmordsbombares bländande fyrverkeri. Vi vill inte tro våra ögon. Inte kan sånt hända, inte i Sverige!

Jo, sånt kan hända. I Sverige. Det kommer att hända igen, och då räcker det inte med en självmordsbombares död. Taimour Abdulwahab, 29, var en klantig bombmakare. Annars hade hans politisk-religiösa extremism kostat många människor livet. Vi hjärntvättade svenska trygghetsnarkomaner i full tillit till Den Goda Staten måste kasta av oss skygglapparna. Det är hög tid att vakna upp ur en behaglig törnrosasömn och se vad våra politiker och media har gjort Sverige till – ett land där terrorister släpps in fullkomligt okontrollerat utan ID-handlingar och där tryggheten är en förlorad illusion.

Nu vimlar det i media av ”Inte kunde vi tro” och ”Inte i Sverige!”. Vi ser bilder där människor som intervjuas i TV skrattar, uppenbarligen mer smickrade av att få vara med i TV än i stånd att ta in allvaret i det som hänt. Många är naturligt nog i chock, och enligt normal pressetik ska chockade människor inte intervjuas eftersom de inte är vid sina sinnens fulla bruk och inte vet vad de säger. Men här ser vi etiska övergrepp på löpande band. I både SVT Rapport och Aktuellt på söndagskvällen får en granne till självmordsbombaren Taimour Abdulwahab, en äldre kvinna från Tranås, sätta dumstrut på sig själv genom att rada upp alla tänkbara floskler som står att uppbringa: ”Han var så trevlig och vänlig. Jag pratade med honom en gång. Å vad det är synd om honom!”

En klantig bombmakare

Det är alltså självmordsbombaren det är synd om! Inte Lars Vilks, som utsätts för ytterligare ett mordhot och tvingas leva med ständig bevakning. Inte svenska folket som ska dö, enligt det ljudband Taimour Abdulwahab skickar till Säpo och TT tio minuter han spränger sin bil och sig själv i luften. Vi ska ha klart för oss att det är enbart på grund av teknisk klantighet som han inte tog ett stort antal andra människor med sig i döden. Det kallas ”tur” i media, men ur Taimour Abdulwahabs synvinkel var det ett praktfullt misslyckande. Den här islamistiske jihadisten var mer slängd i att läsa koranen än att tillverka bomber hemma i köket i Tranås. Bara en av de sex rörbomber han hade apterat utlöstes, och den tog hans eget liv. Hans avsikt var att döda många. Han ville straffa svenska folket för våra trupper i Afghanistan och för att vi låter Lars Vilks teckna profeten Mohammed som rondellhund. Han hade valt tid och plats noga: mitt i julhandeln på Stockholms mest tättbefolkade gata, Drottninggatan, och under Nobelfesten när Sverige står i centrum för intresset från världens media.

Vi får också höra många bedyranden om att ”man inte kunde tro” att Taimour Abdulwahab var en självmordsbombare. Han såg ju så trevlig ut! En vanlig kille! Lugn och snäll och ”välintegrerad”. Fru och tre barn. Ändå sökte han ytterligare en fru på kontaktsajten muslima.com och uppgav att hans fru samtyckte till arrangemanget. När man i Sverige vill tillämpa polygami enligt koranen – hur välintegrerad är man då?

Stämmer perfekt med bilden av islamistisk extremist

När ska vi sluta tro att det syns utanpå vilka som är självmordsbombare och jihadister? En svärmorsdröm kan mycket väl rymma blodig och våldsam jihad. Faktum är att Taimour Abdulwahab stämmer perfekt med bilden av övriga islamistiska extremister som begår terrorbrott i Väst. Han kom till Sverige från Irak som elvaåring 1992 och växte upp i Tranås. Han var alltså första generationens invandrare och muslim. Han var välutbildad och föreföll välanpassad och välintegrerad. Ingen kunde tro att han i Allahs och islams namn ville döda. Det är exakt den bild som går igen hos alla gärningsmän i de terrordåd som först skakade hela världen den 11 september 2001 i USA och sedan Madrid 2004, London 2005 och Glasgow 2007.

I boken ”From Fatwa to Jihad. The Rushdie Affair and its Legacy” gör den indisk-brittiske statsvetaren och författaren Kenan Malik upp med vrångbilden av de islamistiska terroristerna. Föreställningen att terrorism kommer ur fattigdom, psykisk omognad, isolering och utanförskap eller jagsvaghet som skapar mottaglighet för politisk-religiös hjärntvätt – kort sagt terroristen som ideologiskt vilseledd fanatiker och sociopat – den stämmer inte. Islamistiska terrorister kommer för det mesta från vanliga medelklassfamiljer. De är välutbildade, uppvuxna i Väst eller har kommit hit för att studera och talar ofta fem, sex språk. 75 procent är yrkesverksamma. De är ingenjörer, arkitekter, civilingenjörer, läkare. Eller som Taimour Abdulwahab: fysioterapeut. Bara en procent av dem har någon upptäckt psykisk avvikelse, vilket är väsentligt mindre än genomsnittsbefolkningen.

Orsaken heter islam

Det går alltså inte att avfärda jihadister och islamistiska extremister som ”galna” eller ”psykiskt sjuka”. Sådana avfärdanden hindrar oss bara från att se ett mönster och se den verkliga orsaken bakom terrordåden. Orsaken heter islam. Det finns moderata muslimer, men det finns ingen moderat islam. Alla försäkringar som korsar etern om att självmordsbombare inte har någonting med islam att göra motsägs kraftfullt av dem själva. I efterlämnade brev och videos säger de sig tydligt handla i namn av islam. Det är hos dem det verkliga ”vi-och-dom-tänkandet finns. Islamisterna uppgår i ett självpåtaget ”vi” som bedriver ”heligt krig”, jihad, mot människorna och länderna i Väst. Enligt deras synsätt ska vi straffas för att vi är ”otrogna”, det vill säga icke-muslimer.

Svenskar i allmänhet känner sig säkra och trygga, lever i en narkosartad okunnighet om islam och tror i allmänhet att islamistisk extremism inte berör dem. ”Vadå, vi har ju inte gjort dem något, vi är oskyldiga!” Men i en islamists ögon är aldrig en icke-muslim oskyldig. Vi är ”otrogna” och förtjänar att dö. Ordet ”otrogna” förekommer 347 gånger i koranen. För den rättrogne jihadisten hägrar här dubbla belöningar: att straffa de ”otrogna” och samtidigt själv skaffa sig entrébiljett till paradiset som martyr.

Bomberna i London tog 52 liv

Terrorbombningarna i London den 7 juli 2005 tog 52 människors liv och skadade 700. Tre av de fyra självmordsbombarna utlöste sina bomber i tunnelbanan i morgonrusningen. Den fjärde och yngste, 18-årige Hasib Hussain, var försenad och kom inte in i tunnelbanan sedan hans tre jihadistkompanjoners bomber detonerat. Han har en timme på sig att tänka över sitt beslut. Han fångas på bild av en övervakningskamera när han går in i en Bootsbutik som säljer hygienartiklar. Det finns uppgifter om att han äter en Big Mac innan han stiger på buss nummer 30 med ryggsäcken fylld av sprängmedel – som om han tvivlar på att det kommer att finnas västerländska hamburgare i det islamistiska paradis han siktar på att beträda. Men han ångrar sig inte. Klockan 9.47 flyger taket av buss nummer 30, och förvridna röda metalldelar av den sönderslitna dubbeldäckaren haglar som projektiler över Tavistock Square, ironiskt nog det torg som är berömt för sin staty av den indiske ickevåldsaposteln Mahatma Gandhi.

Uppvuxna i England

En annan av självmordsbombarna, 22-årige Shehzad Tanweer, brukade köra omkring i en röd Mercedes och tyckte om designkläder och snygga frisyrer. Sin sista kväll i livet, den 6 juli 2005, spelade han cricket i en park i närheten av där han bodde.

Den stora chocken för England och resten av världen var att tre av självmordsbombarna var födda och uppvuxna i England. Den fjärde, 19-årige Germaine Lindsay, hade bott i England sedan han var fem år gammal. De hade upprepade gånger tränats för sina kommande uppdrag i träningsläger i Pakistan. I slutet av november 2004 flög gruppledaren Mohammed ”Sid” Khan och Shehzad Tanweer med Turkish Airlines Flight TK1056 från LondonHeathrow till Karachi för vidare resa till Lahore och det som skulle bli deras sista finputsning i jihad. Före bombdåden den 7 juli 2005 samlades de i Luton utanför London, samma stad där den svenske självmordsbombaren var bosatt. Luton är en välkänd samlingspunkt för islamistiska extremister. Det var här Taimour Abdulwahab radikaliserades och förvandlades till blivande självmordsbombare.

”Vi är i krig, och jag är en soldat”

Terrordåden i London är tydligt förknippade med islam. Attentatsledaren Mohammad Sidique Khan lämnade efter sig en martyrvideo som dök upp två månader efter attentaten. Han framträder i olivgrön jacka och med en röd-vit Palestinasjal virad runt huvudet och säger bland annat:

”Vår religion är islam: lydnad för den ende sanne Guden, Allah, och efterföljelse av den siste Profeten och budbäraren Muhammed. Det dikterar vår etiska hållning.
Vi är i krig, och jag är en soldat. Nu kommer ni att få smaka på situationens realiteter.”

Han avslutar:

”Med detta överlämnar jag åt er att bestämma er, och jag ber er att göra dua (=be) till Allah den allsmäktige om att Han ska motta mitt och mina bröders verk och släppa in oss i paradisets lustgård.”

Två år senare kom nästa terrorattack, även den i Storbritannien. I juli 2007 attackerade islamistiska terrorister Glasgows flygplats och försökte – men misslyckades – spränga två bilbomber i centrala London. När nyheten kablades ut över världen var förvåningen stor över att minst sex av terroristerna var läkare som arbetade för National Health Service, varav en neurokirurg. Islamistisk terrorism är inte verk av obesuttna utan av välutbildade och socialt välmående yrkesmänniskor från medelklassen. Hög utbildning skyddar inte mot ideologisk fanatism.

”Vi ska värna den svenska öppenheten”

Det här är den verklighet vi har att förhålla oss till. Även i Sverige. Detta händer här hos oss. Vi är inte skonade, vi är inte osårbara om någon trodde det. Islamister gör inget undantag för svenskar. Då duger det inte att som statsminister Fredrik Reinfeldt (m) ta 19 timmar på sig innan han säger ett ord om terrordådet till svenska folket. Och när han väl öppnar munnen och talar, då kommer – ingenting. Ingenting och därefter ingenting.

”Det som hänt är oönskat och oacceptabelt” sa Reinfeldt. Verkliga kraftord i ett nationellt krisläge! Och Reinfeldt fortsatte:

”Det är oacceptabelt därför att Sverige är ett öppet samhälle. Ett öppet samhälle som har markerat en vilja att människor ska kunna ha olika bakgrund och tro på eller inte tro på några gudar alls. Kunna leva sida vid sida i vårt öppna samhälle. Vår demokrati är välfungerande. Den som känner frustration och ilska har utrymme att uttrycka det på ett sätt som inte leder till våldsamheter. Vi ska värna den svenska öppenheten och ha tålamod med demokratin” sa Reinfeldt.

Likt en liten pojke klänger Fredrik Reinfeldt sig fast vid sagor och besvärjelser, vid vackra men fullständigt tomma ord som ”öppet samhälle”, ”leva sida vid sida” och ”välfungerande demokrati”. Han är pressad, och hans mognad räcker inte till för de krav som ställs på en statsminister i ett krisläge som detta. Vad statsministern inte förstår är att islam inte är förenlig med demokrati. Att den är en totalitär ideologi som kräver att få reglera varje aspekt och varje minut av människors liv. Islams mål är världsherravälde som styrs av sharialagar, och vägen dit är kantad med våld av just den typ som Taimour Abdulwahab och andra islamister praktiserar.

Vad statsministern inte heller förstår eller inte låtsas förstå är att det är just ”den svenska öppenheten” som har försatt oss i ett läge där vi är måltavlor för islamistiska terrorister. Vi släpper oselekterat in kreti och pleti över Sveriges gränser. Om de inte kan styrka sin identitet (96 procent struntar i den detaljen) får de uppehållstillstånd ändå. Vi har en utlänningslag som med ”skyddsskäl” som argument gör Sverige till ett paradis för förrymda terrorister och krigsförbrytare. Svenska politiker och myndigheter har alltså inte en aning om vilka som uppehåller sig i Sverige. Se söndagens krönika.

Mer än hundra muslimer per dag

Affe på Affes Statistikblogg har utifrån Migrationsverkets statistik gjort en beräkning av hur många muslimer som invandrar till Sverige. Det är en preliminär beräkning, eftersom ideologisk tillhörighet inte registreras i den svenska folkbokföringen. Men invånarna i muslimskt dominerade länder är i allmänhet muslimer, för att de inte har något annat val.

Alla muslimer är inte islamister eller terrorister. Men vilka som är ”fredliga” muslimer och vilka som är våldsbenägna islamister vet varken svenska politiker eller myndigheter och absolut inte den svenska allmänheten. Vi är helt enkelt levande försökskaniner för ”den svenska öppenheten”.

Baserat på Migrationsverkets statistik för årets elva första månader över de invandrare som kom från världens 50 mest muslimdominerade länder blir siffran 3 378 per månad. För hela år 2010: 40 541 – en medelstor svensk stad. Eller 111 personer per dag. Sverige fylls alltså på varje dag med mer än hundra invandrare från muslimska länder. Som tar sin totalitära ideologi och sina blodiga våldsamma konflikter med sig och som har visat sig vara den mest svårintegrerade gruppen av alla.

Enligt flera olika beräkningar brukar andelen islamister hamna på mellan 5 och 10-15 procent av muslimerna. Om vi tar den lägsta siffran, 5 procent, innebär det att Sverige varje år importerar omkring 2 000 islamister. Det är en häpnadsväckande naivitet från Sveriges regering och riksdag om man tror att ett okontrollerat inflöde av islamister i den storleksordningen inte får konsekvenser i form av terroristdåd. Man kan inte med ena handen bedriva massimport av islamister och med den andra tala om att ”värna den svenska öppenheten”. Ekvationen går inte ihop. Sverige är redan ett land som håller på att rämna i fogarna till följd av fyrtio års massinvandring och mångkulturell politik.

Antagligen har vi de politiker vi förtjänar. Det gör mig mer orolig än något annat. Aningslösa och mångkulturbesatta politiker och media i kombination med massimport av islamister är en kombination som kommer att stå Sverige dyrt.
Svenska folket har inte anledning att sova lugnt om natten.

Af Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
92 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
inger711
inger711
7 years ago

Läs detta om den hemliga asylgruppen i regeringen.

https://ladycobra.wordpress.com/2015/02/12/har-ar-regeringens-hemliga-asylgrupp/

trackback

[…] Exemplet Taimour Abdulwahab visar att Säpo inte ska hoppas för mycket på allmänhetens hjälp. Allmänheten ser det den vill se. De vanligaste kommentarerna efter självmordsattentatet var ”Inte kunde vi tro” och ”Inte i Sverige!” En äldre kvinna, granne till Abdulwahab i Tranås, säger i SVT: […]

trackback

[…] tror att Sverige har försovit sig. Och det verkar inte som om vi kommer att vakna i tid. Category: […]

TG
TG
11 years ago

Det var bortkastad tid att läsa detta! Det borde synas mer på vem som tjänar på dylika dåd och i detta fallet så är det bara allt för uppenbart USA dels behövdes det inte mer än ett spektakulärt självmord och misstankarna med enkla medel riktade mot islam för att all uppmärksamhet skulle dras bort från wikileaks och censur infördes i medierna sedan att Usa fått alla uppgifter från fra har naturligtvis underlättat rekryteringen av lämplig kandidat sedan om bombaren trodde på sin sak eller ej är ovidkommande sedan var det ett genidrag att hota danska tidningshus med attentat för att… Read more »

Alvaro
Alvaro
11 years ago

“I Sverige ska vi få dåligt samvete när vi ger bort julklappar. Därför är det alltid inslag på nyheterna om alla uteliggare och om dem som inga klappar får, och detta på självaste julafton, för att ge oss dåligt samvete och få oss att om inte annat skänka pengar till Westerbergs fifflande Röda Korset. Men det ligger i SVTs agenda. Så är det varje jul på Rapport. Klicka gärna på mitt namn och läs kritik av godhetsapostlar som syftar till att komma åt medelsvenssons pengar.” Och med rätta! Sverige är ett av världens rikaste länder så masshysterin kring “Jul” är… Read more »

Cavatus
11 years ago
Reply to  Alvaro

Läste precis att svenskarna är de i Skandinavien som lägger minst pengar på julklappar. Norrmännen lägger dubbelt så mycket. Och likväl ska vi ges dåligt samvete. Om vi så upphörde med julklappar skulle de hitta på något annat att skuldbelägga svenskarna för. Det ingår i deras agenda för att ostört kunna köra sin propaganda år ut och år in.

Anton
Anton
11 years ago

“I Sverige ska vi få dåligt samvete när vi ger bort julklappar. Därför är det alltid inslag på nyheterna om alla uteliggare och om dem som inga klappar får, och detta på självaste julafton, för att ge oss dåligt samvete och få oss att om inte annat skänka pengar till Westerbergs fifflande Röda Korset. Men det ligger i SVTs agenda. Så är det varje jul på Rapport. Klicka gärna på mitt namn och läs kritik av godhetsapostlar som syftar till att komma åt medelsvenssons pengar.” Och med rätta! Sverige är ett av världens rikaste länder så masshysterin kring “Jul” är… Read more »

Britt
Britt
11 years ago

Kære Wimarg, Du får ikke ret meget ud af at læse koranen. Den består af lidt opkog af og tyveri fra det gamle og nye testamente iblandet vrøvl og tågesnak samt evindelige gentagelser, hvor “gudsord” abrogeres, og hvor de sidste er de gældende. Hadith’erne er så talrige, at du aldrig vil nå igennem dem, men en del omtales i nedenstående Ibn Warraq og Fatima Mernissi. Jeg giver dig her en liste over bøger, der vil give dig en idé om, hvad islam og islamisme er. Så kan du læse videre derfra. Ali, Ayaan Hirsi 2005: Jeg anklager. Jyllands-Postens Forlag. Brix,… Read more »

Wimarg
Wimarg
11 years ago

Jag har nyss upptäckt JC och fått en inblick i detta ämne, invandringen, och jag har läst och läst och läst….Jag blir djupt chockad och faktiskt rädd när jag läser JC´s artiklar, men mest av allt så blir jag förbannad. Ett stort uppvaknande hos mig. Det bästa med det hon skriver är att hon baserar texten på fakta, inget flum här inte. Nu funderar jag över om det finns någon bra lättläst översättning om islams lära, för att själv få en bra överblick hur detta fungerar? Är bra att kunna argumentera mot folk som inte vet eller inte förstår eller… Read more »

Cavatus
11 years ago
Reply to  Wimarg

Hej Wimarg! Välkommen till verkligheten och det bistra uppvaknandet! Själv väckte jag ur min dvala hösten 2009 då jag av en slump lotsades till politiskt inkorrekts sajt via en länk i DNs kommentarsfält. Nu viger en stor del av min tid att sprida kunskap om bl a Julia Caesars krönikor. Jag hoppas att du nu är villig att hjälpa till i kampen för att väcka det svenska folket ur denna slummer. Du kan använda flygblad att dela ut i folks brevlådor eller sätta upp på anslagstavlor, klistermärken. Det finns en hel sida med sådant här material. Se länk i högermarginalen… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Cavatus

“Sedan borde vi alla fördjupa oss i islam. Vi borde läsa koranen.”

Du tänker väl inte konvertera, Cavatus? 😀
Man skräms ju, när man läser sånt där …

Cavatus
11 years ago
Reply to  Bjovulf

🙂 Ingalunda min käre Bjovulf, men med tanke på den avgrundsdjupa okunnighet och naivitet de flesta och särskilt våra politiker uppvisar, bör man bli än mer påläst så man kan ge citat från Koranen som överbevisar dessa ignoranta blåögdingar om att Koranen är en stridsskrift, och ingen kärleksreligion. Mitt tips var egentligen menat till Wimarg, men om vi alla läste den skulle vi slippa en massa tyckanden hit och dit utan konkret kunna diskutera ordalydelsen däri.

inger711
inger711
7 years ago
Reply to  Cavatus

Läs verser ur koranen och läs om smygfilmad Iman som predikat bl.a. om Europas bidragssystem m.m.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/02/19/smygfilmad-imam-vi-ar-som-en-tsunami-over-europa/

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Ok, då är jag mera lugn, men vi får nog se upp med dig … 😀

inger711
inger711
7 years ago
Reply to  Cavatus

Läs verser ur koranen och se videos i nedanstående länk om smygfilmad Iman som säger att muslimer är som en zunami över Europa m.m. intressant läsning i min blogg.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/02/19/smygfilmad-imam-vi-ar-som-en-tsunami-over-europa/

Lyssna på en f.d. muslim och son till en Iman som talar om för president Obama att koranen ligger bakom IS, samt flera intressanta videos bl.a. Richard Jomshofs anförande om islam och han är mycket påläst om islam.

https://ladycobra.wordpress.com/2014/10/06/koranen-ligger-bakom-is-jihadresenarer-fran-sverige/

joffe
joffe
11 years ago

G´day Attn: Arvid Falk and Gunnar Biering. Jag läser The Australian, Canberra Times and The Courier Mail. Gärna Times for UK and World News. Ser på FOX-News och växlar mellan Channel 9 and 10 News här på nersidan. Den text Gunnar relaterar till är INTE vår nuvarande labour premiärminister Julia Gillards ord. Helt fel. Om hon skulle sagt dessa sanningar så har hon stulit texten ORDAGRANT från liberala aussie Premiärminister John Winston Howard som ledde Australien som en värdig LANDSFADER mellan 1996 till 2007. Någon som nu orätt tillskriver Gillard dessa ord har dessutom falskt gjort tillägget efter “Most Australian… Read more »

Robin Shadowes
11 years ago

Så vad tycker du vi ska göra då? Göra en Peter Mangs eller? Om vi inte gillar idéen med att tillbringa dom nästa 30-40 åren i fängelse då? För det är straff vi kommer få om vi har fräckheten att försöka. För Peter Mangs kommer vara en mycket gammal man när han kommer ut från stillot eller hispan vilket det nu blir. Jämfört med Ahmad Akileh som bara behöver sitta lite över ett år för att ha slagit ihjäl en svensk kärring. Vi som inte vill fly till USA eller nåt annat land? Vad återstår för oss? Livslångt slaveri för… Read more »

Schweinpälz
Schweinpälz
11 years ago

Jag är förvånad över att Julia Ceasar inte tagit upp det här med statens makt och storlek. En bra bok om det är boken “Sluten Anstalt” som Ulf Nilson skrev: http://www.uriasposten.net/files/Bib/slutenanstalt.pdf Efter att man läst den boken ser man svenska staten för vad den är, nåt med enorm makt, som bara behöver använda Aftonbladet i en vecka för att folkets laglydiga jägare ska lämna in sina vapen och hoppa på det vänliga tåget som ska föra dom till deras nya “arbetsplats”, där arbete ger frihet, eller som Tyskarna säger, Arbeit Macht Frei. Men svensken är å andra sidan inte ens… Read more »

Gunnar Biering
11 years ago
Reply to  steen

Ja, det lyder for godt til at være sandt. Men det er jo sådan en besked, man vil få i alle ikke-vestlige lande, samt ville have fået i de vestlige lande indtil 1968, hvis man ankom som indvandrer og gjorde sig ud til bens.

Gunnar Biering
11 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Nu har jeg spurgt på den australske ambassade, og de siger, som andre allerede har oplyst her, at citatet er opdigtet. Desværre. Jeg har høje tanker om australierne og kunne godt tænke, at netop de ville tage bladet fra munden.

LFPC
11 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Ligesom USA stritter Australien i to helt forskellige retninger. Det er langtfra kun den kontante nybyggertilgang vi måske traditionelt forbinder med dem, de har også et multikultiparnas og et vælgersegment der er mindst lige så slemt som i de øvrige vestlige lande. De har hate speech-lovgivning i (svjh) delstaten Victoria der for nogle år siden medførte at to katolske præster blev dømt for at citere fra Koranen. Og de har skarp overvågning af internettet for at blokere adgang til pornografi.

Gunnar Biering
11 years ago
Reply to  Gunnar Biering

> LFPC
Ja, jeg er godt klar over, at der også er sket en del afvikling i Australien i de sidste 20-30 år. Jeg har bare for mit indre blik australiernes indsats i de to verdenskrige og Koreakrigen, og selv Vietnamkrigen var de vist det eneste vestlige land, der sendte militært bidrag til – jeg husker et billede af McNamara, der inspicerede en australsk enhed – de så ud som “a chip off the old block”.

Men i dag kommer der vist snarere politisk korrekthed også derfra – en film som Strictly Ballroom, f.eks.

joffe
joffe
11 years ago

Tjena Arvid Trevligt du hörde av dig! Jag bara råkade halka in på Julias tråd och jag gillar ALLTID vad hon säger i både krönikor och böcker.sant. När man är 79 bast sparar man inte aussietidningarna. Dom gick till recycling i morse in the bin. Och det jag hör på radio och TV har jag inte bandat. Om du inte tror vad jag säger får du väl resa ner till Aussie och kolla själv. Här sitter vi inte och skriver eller snackar en massa dynga som man gör i svenska blaskor och svensk TV ska vi inte ens snacka om.… Read more »

Gunnar Biering
11 years ago
Reply to  joffe

Hej Joffe (og Snaphane-redaktører) En DF-partifælle har sendt mig nedenstående. Kan I bekræfte autenciteten? I bekræftende fald er det da ret fantastisk! > Prime Minister Julia Gillard – Australia Muslims who want to live under Islamic Sharia law were told on Wednesday to get out of Australia , as the government targeted radicals in a bid to head off potential terror attacks.. Separately, Gillard angered some Australian Muslims on Wednesday by saying she supported spy agencies monitoring the nation’s mosques. Quote: ‘IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT.. Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether… Read more »

LFPC
11 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Det lyder for mig mere som en polemisk gengivelse af det man kunne ønske at en regeringsleder ville sige:

“But once you are done complaining, whining, and griping about Our Flag, Our Pledge …”.

Alverdens internationale organer og terrorbevægelser ville kaste sig over et land hvis leder brugte sådanne ord.

RightWinger
RightWinger
11 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Jag läste det där första gången för flera år sedan. Fast då var det nån annan som skulle ha sagt det. Så det där är gammalt, och en lögn att någon statschef skulle sagt.

Den dagen jag får höra en västerländsk statschef säga dom där orden så packar jag en väska och flyttar dit direkt.

Även om det innebär att leva som en råtta på lån flera år för att behöva anpassa sig med utbildning etc etc.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Lidt googling fører hos mig til denne konstatering- der er tale om en tekst, der oprindeligt blev skrevet af mr. Loudermilk, i USA, kort efter 11. sep. 2001, ordlyden er siden blevet ændret lidt eller mere og tillagt forskellige personer.
Jeg er ikke Snaphane-redaktør, ordene er ytret på helt egne vegne.
http://www.breakthechain.org/exclusives/beamerican.html

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago
Reply to  joffe

Hej Joffe,

naturligvis tror jag på, vad du säger. Men för att kunna uppmärksamma någon annan på, hur häpet utlandet ser på det urspårade Sverige, så måste jag ha en artikel att sätta i händerna på dem.

Vilka tidningar ska jag googla på?

jocke
jocke
11 years ago

Arvid Falk, Om Guillou stöder eller inte stöder PFLP, så tycker jag att din reference var helt inkorrekt i sammanhanget. Nu är PFLP, huruvida man vill definera de som en terroristgrupp eller inte, så är de en frihetskämpande grupp. Låt något land invadera sverige och ockupera det för flera tiotals år med systemiskt utnyttjande under tiden, skulle svenskarna med den frustration och vrede som många skulle känna (vars delar av deras familj vi kan hypotetiskt säga har blivit offer för en löjlig ockupation) nöja sig med att sitta hemma och sura? nu tänker du, jo men europa, usa, nato… säg… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago
Reply to  jocke

Jocke, den enes terrorist är den andres hjälte – varför en diskussion om PFLP är meningslös.

Den springande punkten är inte alls vilka motiv, som en organisation själv anser sig ha – eller hur *du* ställer dig till dessa motiv. Den springande punkten är vilka metoder som en organisation anser vara acceptabla.

Vilka metoder, som PFLP anser vara acceptabla, framgår av det (axplock) jag listade. Dagen efter självmordsbombningen i Stockholm, så skriver Jan Guillou att han stöder denna organisation.

Smaklöst och stötande är bara förnamnet.

Hugin
Hugin
11 years ago

Det är inte bara islam som destabiliserar samhället. All invandring som inte assimileras kommer att ge upphov till parallellsamhällen. Ju större skillnaden är mellan ursprungsbefolkningen och de invandrade inkräktarna, desto större blir motsättningarna. Om skillnaderna blir för stora leder till krig, och att samhället delas eller att en folkgrupp dominerar den/de andra.

Kort och gott. Ett etnisk homogent samhälle är tryggare och bättre.

Politker och journalister försöker vilseleda allmänheten. Det enda som kan rädda oss är att folket slutar tro på dessa bedragare.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Optimismen lever stadig i England – hvor håbløst naiv har man egentlig lov at være?

http://news.bbc.co.uk/today/hi/today/newsid_9288000/9288687.stm

Dame Pauline Neville-Jones, the minister responsible for security and counter-terrorism …

She said Prevent needed to be more “focussed” on identifying people like the Stockholm bomber Taimour Abdulwahab al-Abdaly after they became radicalised but before they commit a crime.

Money “shouldn’t go on cohesion projects that make other communities jealous,” she said.

“We need to fund things that actually bring people together”. [ 😀 ]

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Jag tvivlar mycket starkt på, att just Dame Pauline Neville-Jones skulle vara naiv. Det är ingalunda det intryck man får av henne. Tvärtom. Jag skulle snarare tro, att hon beslutsamt hycklar. Hon – i likhet med det övriga etablissemanget – är inte beredd att tillstå hur lite en regering kan göra, när militanta muslimer i praktiken skyddas av de flesta andra muslimer. Funkar det inte att gynna olika parallella communities (i praktiken gynna muslimerna) så lanserar nästa regering, att man i stället ska “bring people together”. När inte heller det funkar, så kan ju nästa regering åter lansera stärkandet av… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Arvid Falk

Vi får hoppas, att du har rätt, Arvid 😉

Kanske får jag lyssna på lite bättre och läsa mellan radorna (?) / linjerne.

joffe
joffe
11 years ago

Dags att vakna, Sverige! Efter att bott i Australien i snart trettio år tror jag inte det är möjligt i mitt gamla hemland. Jag är inget orakel men genomskådade svenska politikiska ledare redan tidigt 80-tal i brevsvar. Därefter flyttade vi. I jämförelse med svenska media råder utomlands stor öppenhet. Härnere talas om Sveriges totala blindhet och softness till kravlös omfattande invandring under årtionden. Förvåningen är stor att ni tar in papperslösa säger man! Ingen kontroll? Hur kan detta vara möjligt? Nu small det! Ni har ju bäddat för det! En gammal kompis i Sverige sa till mig på telefon idag.… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago
Reply to  joffe

@Joffe

“I jämförelse med svenska media råder utomlands stor öppenhet. Härnere talas om Sveriges totala blindhet och softness till kravlös omfattande invandring under årtionden. Förvåningen är stor att ni tar in papperslösa säger man! Ingen kontroll? Hur kan detta vara möjligt? Nu small det! Ni har ju bäddat för det!”

Det skulle vara mycket värdefullt, om du kunde länka till ngn/ngr artiklar som framför detta!

jocke
jocke
11 years ago

Arvid Falk, är du helt borta eller? Sprid inte falsk fakta!!!!

det som du skriver om “Jan Guillou har (hittills) presterat den mest smaklösa kommentaren till lördagens självmordsbombning i Stockholm:”

“Härmed uppmanar jag till stöd åt den palestinska befrielserörelsen PFLP”

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article826971 2.ab

är helt inkorrekt. Jan har sagt skrivit det som ett skämt för att bevisa att en vit person i sverige kan skriva det men om det hade varit en arab så skulle den personen få en “stämpel” för att ha benägenhet till terrorism.

Sprid inte falsk fakta!!!!

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago
Reply to  jocke

Jocke, det är inte något skämt från Guillou. Du kanske inte känner till Jan Guillous aktivitet? Jan Guillou stödde och stöder PFLP. Gunnar Ekberg – som infiltrerade PFLP – skrev boken “De ska ju ändå dö”. I boken framkommer bl.a. hur Jan Guillou 1969 reste till Köpenhamn å PFLPs vägnar för att inhämta information om El Als säkerhetssystem på Kastrup. Samma år framhåller Guillou i en artikel i tidningen Lektyr, hur stolt han är över att ha deltagit i planeringen av attacker mot israeliska mål. “Gunnar Ekberg havde et nært samarbejde med ikke mindst Jan Guillou, og det er ikke… Read more »

Asger Trier Engberg
Asger Trier Engberg
11 years ago

Kære allesammen 🙂 Hermed min kommentar: DEN ETISKE HAMMER Vi forholder os i disse dage til det dybe chock den første terrorbombning med store potientielle civile ofre har givet os. Hvad ville vi have gjort hvis tohundrede mennesker havde ladet livet? Ja, hvad skal vi gøre når det sker, for det kommer det til. Her kan vi måske lade os inspirere lidt af filosoffen Løgstrup, der i sin filosofi netop tænker konflikt, dialog og etik. For mig at se, er det væsentligt at skelne imellem dem som vil os det ondt, og dem som vil os det godt. Islamisterne har… Read more »

nils
nils
11 years ago

Visst ska vi länka självmordsbombare vid islam. Med vad skiljer det som hände i stockholm nu nyligen med det som hände i Finland nåt år sedan då en ung kille dödade en massa oskyldiga barn eller de baskiska (ETA) som har dödat många hundra spaniorer? För att inte nämna terrorattackerna från nord-irländska grupper. Finnen hade ett jobbigt liv verkar det som. ETA och nord-irländska grupper vill ha självständighet. På nåt sätt så har alla en anledning att ta sitt och andra oskyldigas liv. Det hade också irakiern Taimour. Ingen av anledningarna rättfärdigar sådan våldsam handling men hur gör vi för… Read more »

7891
7891
11 years ago

Det er som å leve i det romerske imperiet rundt år 450 AD. Barbarene presser på grensene, og bare 25 år senere blir selveste Roma inntatt av barbaren Odoacer. Med andre ord, hvis muslimene erobrer Europa vil det ikke være første gangen at barbarene knuser Vesten, fulgt av århundrer med religion som den dominante makten. Paralellene med nåtiden er iøynefallende.

Tider som dette er jo ikke så artig å føle på kroppen, men sett som historie er det svært fascinerende. Store omveltninger kommer til å skje – sannelig en gullgruve for fremtidens historikere.

trackback

[…] Julia Cesar: Dags att vakna, Sverige! […]

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

En imam fisker i rørte vande … Sheikh Hassan Moussa Imam: Sanningens stund är här [!!!] Publicerad: 2010-12-14, Uppdaterad: 2010-12-14 Misslyckad integration, ökade spänningar på grund av Sverigedemokraterna och hatläror utgör en grogrund för extremism och våld i Sverige. Nu är det sanningens stund. Erkänn imamernas roll för svensk säkerhet, [!!!!!] revidera integrationspolitiken och stärk föräldrarskapet, skriver imamen Hassan Moussa. Sheikh Hassan Moussa är imam och har tidigare bla arbetat vid Stockholmsmoskén. Medan Sverige förbereder sig för att fira jul; den födelsen av kärlekens och förlåtelsens profet; Jesus, Marias son [ altid mistænkeligt, når de kører frem med Jesus som… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Bjovulf

….. En rad orsaker kan nämnas till varför vi har fått denna situation: – Det politiska misslyckandet kring integrationen har lett till en verklig segregation i de flesta städer, framförallt Stockholm, Malmö och Göteborg, och som förvärras för varje dag som går. Allt detta ledde till att ett främlingsfientligt parti [ !!!! Aha, så det er altså SDs ansvar og i virkeligheden muslimerne, der er ofrene? ] med sin tydliga politiska agenda har kommit in i riksdagen och i dagsläget har rollen som vågmästare och bidrar ännu mer till den framväxande invandrarfientlighet och islamofobiska aktiviteter [!!!!!] och kan säkert ha… Read more »

Fredrik
11 years ago

Väl skrivet och tydlig tråd! Instämmer helt i slutsatserna, sverige har bäddad in sig i en onödig situation. islamisters huvudmål är att sprida sharia, detta jobbas hårt på av alla muslimska riksdagsmänn. frågan är när vi når singulariteten, dvs den punkt då röst majoriteten inte är kristet längre. kommer sverige delas av, sharia styrt malmö och småland.. medans östergötland och uppåt utgörs av kristna ideal? jag har inget emot arbets invandring.. men inte från outbildade flyktingar från samma bakgrund. varje land och kultur bör få sin kvot för att ha så effektiv integration som möjligt! annars delar man bara upp… Read more »

trackback

[…] bakgrunden, och understryker hur stor risken är att det här kommer att hända igen, så rekommenderar jag den här, skriven av Julia […]

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Dagens griner – via Hodja & co. 😀

Achmed the Dead Terrorist – Christmas Special

http://www.youtube.com/watch?v=kkhbUrsFyVM
http://www.youtube.com/watch?v=mPlrRePb8nw

trackback

[…] Julia Ceasar kommenterar här. […]

Lasse
Lasse
11 years ago

Jag tackar för alla dina fina texter!

trackback

[…] kommer till extrema islamister. Denna beröringsångest tas upp även av Julia Caesar i inlägget Dag att vakna, Sverige!, dock i en något mer rakt på sak och upplysande ton. Rekommenderad läsning! Det här inlägget […]

Skåning
Skåning
11 years ago

“Han kom till Sverige från Irak som elvaåring 1992 och växte upp i Tranås. Han var alltså andra generationens invandrare och muslim.”

Inte för att jag vill vara petig, men det här är felaktigt. Du kanske borde korrigera det för att en i övrigt mycket bra text ska bli komplett. Eftersom han var född i utlandet är han första generationens invandrare. Andra generationens invandrare är sådana som är födda i Sverige av utlandsfödda föräldrar.

@ Skåning: Du har ret. Det er rettet nu af forfatteren. *S

PK
PK
11 years ago

Der findes 2 former af islam.
!. Muslimernes islam.
2. Hvad humanister og socialister mener er islam.
Så skal det jo gå galt….Helt galt.

JensH
JensH
11 years ago

Så får backlash-frygten fuld skrue i Berlingske Tidende, som har haft en reporter i Sverige for at interviewe en imam ved stormoskéen i Stockholm, som bl.a. udtaler:

“Min spontane reaktion var: åh nej, ikke hos os. Derefter bekymring, for aktionen får negative konsekvenser for både muslimer og hele samfundet siger han.
Han beretter, at mange besøgende i moskéen fortæller, at de udsættes for mistænksomhed og føler sig udset som mulige terrorister.”

http://www.berlingske.dk/verden/svenske-muslimer-fordoemmer-terroraktion

LFPC
11 years ago
Reply to  JensH

Det er skræmmende at disse reaktioner er så forudsigelige og stereotype verden over. Mest skræmmende er det at ingen journalister i MSM bemærker dette og begynder at kigge på det store billede.

Marit
Marit
11 years ago
Reply to  JensH

Da synes jeg at de hundre tusener “stakkars muslimene” bør gå ut i gatene og demonstrere og fordømme terroren ! Det kommer ikke til å skje. For de er EGENTLIG enige om at dette var en heltedåd til Allahs ære. Og jeg kjenner mange feige muslimer. De bedriver taqyya og kitman over en lav sko. Falskhet er internalisert i muslimene.

Rusen
Rusen
11 years ago

Sverige är verkligen ingen demokrati och pk politiker bestämde över huvudet på Svenska befolkningen att Sverige skulle bli “mångkulturellt”.
Demokratin är död i det här landet förlängesedan, klockan är snart slagen för den här nationen. Det är i grevenstid att folk vaknar snart ur hjärntvätten.

Julia Caesar
Julia Caesar
11 years ago

Mycket rör sig i de djupa folklagren just nu. Någonting har vi förlorat. Åtminstone för mig hjälper musik ofta att bearbeta starka känslor, och jag vill dela med mig av den här sången:

http://www.youtube.com/watch?v=Q2fSAFOtW3w

Det är Marlene Dietrich som sjunger “Where have all the flowers gone?”
Och: “When will they ever learn?”

Yes, when will we ever learn?

Varma hälsningar till Snaphanens alla läsare från Julia Caesar.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Julia Caesar

Tack, Julia – for alle dine fantastiske og nødvendige kronikker – og for musikken 😉

En anden fantastisk sang om krig og blomster ( poppies = valmuer ):

Fairport Convertion: “Red and Gold” ( Jeg fandt ENDELIG en video med denne fantastiske sang 😀 )
http://www.youtube.com/watch?v=j12QvJ0mLbk

Om et slag under den engelske borgerkrig i 1644 nær landbyen Cropredy ved floden Cherwell i Oxfordshire –
en krig hvor religion også spillede en meget stor rolle.

( Advarsel / Varning – man kan godt risikere at få denne melodi på hjernen 😀 )

Marit
Marit
11 years ago
Reply to  Julia Caesar

STOR Takk Julia , for dine skarpe analyser ! Du er et lys i det skandinaviske mørket – som hjelper oss å holde ut med våre feige, konfliktskye politiere, fram til neste valg. Du er en vitamininnsprøynting langt mot nord i Norge. Din innsats er uvurderlig !

Tony Ingman
Tony Ingman
11 years ago

Det har sagts förr, men tål att upprepas gång på gång, Svensken lider av ett godhetssyndrom som gränsar till ren o skär dumhet. Han kan bli störtförbannad om resultatet i ett av dom intiligensbefriade program som TV 4 är speciallister på inte utfaller till belåtenhet,och skriver då långa litanior om hur det borde vara. Men om sen landet han råkar bo i och framförallt hans barn och barnbarn skall leva i är på väg rätt ner i avgrunden, då är reaktionen noll, trots att alla varningslampor blinkar, och har så gjort i minst 20 år. Detta är lätt att konstatera… Read more »

Tony Malmqvist
11 years ago

Det här var bland det bästa jag läst dom senaste dagarna! Den här äldre kvinna i Tranås, är hon bara korkad, eller bara dum i största allmänhet? Otroligt nog är hon långt ifrån ensam om att inte tro eller tycka illa om det så vore satan själv. Priset till årets dumstrut leder hon hur som helst starkt på poäng

anonymLN
anonymLN
11 years ago

Eftersom ingen annan ställer frågan! — VEM BEKOSTAR ELÄNDET? Var finns f.ö.kärringen och ungarna – i Tranås eller i Bedfordshire? Den här dåren Abdulwahab fladdrade hit och dit, Tranås – Luton – ev MENA-träningsläger, han har inget jobb, köper exploderbar bil i november, studerar i GB, vilket man numera inte gör gratis, påstås ha tagit examen som naprapat, men jobbar inte osv. VEM ÄR HANS MECENAT? – javisst. svenska skattebetalare! Eller? Hur har kosingen utbetalats av de nysvenska idiotbyråkraterna? Ingen av dessa islamidioter synes ha brist på kosing – flyger hit och dit gör de – eller HEM på semester… Read more »

Margalit
11 years ago

Vi har alla anledning att oroa oss för islam. Man förstår bara politik, inte religion i sammanhanget. Mycket skrämmande.

trackback

[…] Som Julia Caesar skriver i sin senaste krönika: […]

Delicious
Delicious
11 years ago

Tackar för denna Julia! Roligt att få läsa något av dig även fast det inte är söndag. Det är katastrof det som händer. PK-folket levererar den ena förnekelsen efter den andra och svenska folket är förvånade. “Hur kunde detta ske här?” Jag var inte förvånad. Lyssnar just nu på en debatt i Riksdagen och Kent Ekeroth gör bra ifrån sig. SD är det enda parti som insett allvaret angående islam. Jag tycker att det är skönt att jag kan tillräckligt om islam för att förstå dess konsekvenser. Jag kan inte så mycket men jag kan mer än de som lever… Read more »

Info
Info
11 years ago

STATSMINISTERORD Mot bakgrund av Fredrik Reinfeldts uttalanden i olika sammanhang är det lätt att förstå, att hans ambition att så snabbt som möjligt byta ut Sveriges ursprungsbefolkning mot muslimer går före hans intresse av att skydda samma ursprungsbefolkning för terrorister. ”Att det finns en grupp som skulle kunna definieras som svenskar – – – visar sig väldigt ofta vara svårt att försvara.” (Sveriges statsminister i riksdagen 10/12 2010.) ”Jag är en typisk svensk. Min farfarsfar var frukten av en romans mellan en färgad amerikansk cirkusartist [loppcirkusdirektör] och ett lettiskt hembiträde. Det är svenskt. Blandat.” (Statsminister Reinfeldt inför M-stämman i Västerås… Read more »

Imagine
11 years ago

I samma stund som jag på min blogg länkar till denna krönika, lyssnar jag på ett öra till en riksdagsdebatt där en av landets politiker angående självmordsbombaren och terroristhotet i Sverige säger: “Inget nytt under solen, detta har vi debatterat länge i riksdagen…”
Gomorron!

Din rubrik till krönikan är slående och innehållet ovärderligt, Julia Caesar.
Tack!

trackback

[…] Läs Julia Caesars krönika i sin helhet här >> […]

barfbag
barfbag
11 years ago

Off topic
hat tip
http://www.thereligionofpeace.com (i blogrullen på Snaphanen) har billede med henvisnig til flere) af selvmordsbomberen i Stockholm.

Edwin
Edwin
11 years ago

*Bockar och bugar till dig.

Finns inga mer ord att argumentera mot än att *lyfta på hatten till dig.

Du är ett ljus i mörkret.

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago

Julia skriver: “Två år senare kom nästa terrorattack, även den i Storbritannien”. Julia beskriver den misslyckade attacken på Glasgows flygplats. Men Storbritannien har tyvärr drabbats av fler attacker – den attack som följde efter 7/7 2005 inträffade endast två veckor senare 21/7 2005. “Four guilty over 21/7 bomb plot Muktar Ibrahim, 29, Yassin Omar, 26, Ramzi Mohammed, 25, and Hussain Osman, 28, were convicted at Woolwich Crown Court of conspiracy to murder. The men had tried to detonate rucksacks laden with explosives on the Tube and a bus, killing themselves and passengers. But the bombs failed to go off sparing… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago

Jan Guillou har (hittills) presterat den mest smaklösa kommentaren till lördagens självmordsbombning i Stockholm: “Härmed uppmanar jag till stöd åt den palestinska befrielserörelsen PFLP” http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article8269712.ab “This is a list of armed attacks attributed to the PFLP. It is not complete. Armed attacks before 2000 The PFLP gained notoriety in the late 1960s and early 1970s for a series of armed attacks and aircraft hijackings, including on non-Israeli targets: The hijacking of an El Al flight from Rome to Lod airport in Israel on 23 July 1968. The Western media reported that the flight was targeted because the PFLP believed Israeli… Read more »

Kenneth
Kenneth
11 years ago

Julia Caeser gør det igen. Suverænt godt indlæg. Da du skrev: “Han var alltså andra generationens invandrare och muslim. Han var välutbildad och föreföll välanpassad och välintegrerad. Ingen kunde tro att han i Allahs och islams namn ville döda. Det är exakt den bild som går igen hos alla gärningsmän i de terrordåd som först skakade hela världen den 11 september 2001 i USA och sedan Madrid 2004, London 2005 och Glasgow 2007.” Her kunne du også havde tilføjet Nidal Malik Hasan. Ft Hood shooter som dræbte 12 af sine soldaterkammerater og sårede 31 andre ved noget som også må… Read more »

Julia Caesar
Julia Caesar
11 years ago
Reply to  Kenneth

@ Kenneth: Jag avstod från att skriva om Nidal Malik Hasan i krönikan för att den inte skulle bli alltför lång. Jag breder ut mig här på kommentarsplats istället. Fallet är intressant, ur flera aspekter. Nidal Malik Hasan, 39, var major och militärpsykiater på USA:s största militärbas, Fort Hood i Texas. En novemberdag 2009 steg han in på sin arbetsplats, ropade “Allahu Akhbar” (”Gud är stor”) och öppnade eld med två handeldvapen mot sina soldatkolleger. Tretton människor plus ett ofött barn dog i massakern och mer än 30 skadades, däribland Nidal Malik Hasan själv. Hasan var född i USA i… Read more »

Kenneth
Kenneth
11 years ago
Reply to  Julia Caesar

Meget interesant det du her skriver. De fleste ting var jeg ikke klar over. Jeg håber at andre læsere også ser dit indlæg her, for det giver virkelig anledning til mange eftertanker. En af de ting som jeg tænker over er hvor mange af Malik slags findes i det amerikanske forsvar? Hvor mange findes i det svenske forsvar? Hvor mange i det danske osv, osv osv. Hvor mange tikkende bomber har vi gående frit rundt, som har så let adgang til våben som Malik havde (og uddannet til at bruge dem). Med hensyn til spionage har de jo også nogle… Read more »

Cavatus
11 years ago

Tack för att du levererar ännu en krönika utan att det är söndag. Din röst behövs. Jag gör allt jag kan för att folk ska hitta hit till din rapportering, så fjärran från den vi matas med varje dag i svenska medier. Problemet är att man vill plåstra om cancer med bandage i Sverige. INGEN törs nämna frågan med massinläppet av olegitimerat folk. Den är alltför politiskt inkorrekt. Folk FÅR INTE VET DETTA! Därför tiger politikerna och media. Det viktigaste blir att bekämpa dem som kan tänka kritiskt och väcka dessa frågor. De omfattas av “mörka krafter” i politikernas retorik.… Read more »

92
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x