13
jan
Seneste opdatering: 13/1-11 kl. 1845
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

I et ørige der på et tidspunkt i historien er røget ud af en helt særegen tangent er de ideologiske referencerammer uvægerligt også anderledes. Hvor liberale hos os er kendetegnet ved en infantilt naiv tro på at mennesket er godt af natur og klarer sig bedst ved et minimum af statslig regulering – f. eks. af bevægelser af mennesker henover forne landegrænser – er britiske liberale i hvert fald på nogle punkter helt ureflekteret indforståede med statslig indblanding i de mest intime forhold. Ligestillingsministeren kan umuligt have stillet sig selv de påtrængende spørgsmål ‘er dette rigtigt?’ og ‘er dette en krænkelse af menneskets værdighed og frihed?’. Ting man ellers ville have troet lå en ‘liberal’ på sinde (LFPC).

Millions of teachers, nurses and policemen could be asked to disclose their sexuality, religion and race as part of a new Coalition equality drive.

Lib Dem equalities minister Lynne Featherstone says all public sector organisations should consider sending ‘diversity monitoring forms’ to staff to prove they are treating all sections of society fairly. […]

Miss Featherstone supports sending staff a questionnaire about their sexuality and even whether they have had a sex change.[…] Are you straight or gay? Police and nurses to be asked their sexuality in new equality drive

En normal muslim?

I Dagens Nyheter skriver idag Erik Ullenhag om hur viktigt det är att man inte kollektivt skuldbelägger “svenska muslimer”. En ödets ironi har gjort att man samma dag publicerar en intervju med en f.d. och en nuvarande hustru till den terrorgripne Sahbi Zaloutis som idag omhäktas “på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till terroristbrott”.
“Han är en normal muslim, säger Sahbi Zaloutis fru” heter det i artikeln, “Han gillar skogen och att träna. Han plockar kantareller och lagar mat.” Eftersom Ullenhag är så mån om att vi ska skilja på “normala” och “terrormisstänkta” uppstår det här ett slags religiös och politisk rundgång. Är det normalt att sitta häktad, misstänkt för terroristbrott? Är det normalt att finnas i en krets av våldsfixerade islamister med konkreta attentatsplaner? Många har sagt det förut, bland annat Pernilla Ouis, så jag upprepar det bara: grundproblemet finns i religionen, i Koranen och dess budskap. Thomas Nydahl.(Misstänkt terrorsvensk Sahbi Zalouti omhäktad i dag.Tre chefer på Säpo har utsatts för dödshot efter att Taimour Abdulwahab sprängde sig till döds.)

Hvor er de gravende journalister?

(Gudmundsson, Nyhetsmorgon 12.1 : Benaouda bør gå)

Man glemte nær Lena Sundström, der fik Guldspaden for gravende journalistik sidste år. På debatforummet Flashback, som blandt andet Jyllands Posten har gjort kendt, graver de videre. Som vi så med selvmordsbomberen, hans kone og de JP-anholdte, er det ikke så svært at gøre det bedre end de statssubventionerede svenske medier, og bliver amatørdetektiverne de ved med at producere resultater, så tager de mere over en dag. De er de frie markedskræfter. Her er nogle spørgsmål som Lena Sundström kan tænke videre på, så hun kan få en spade til i år. Der er allerede uafdækket stof nok nu til en hel gravko af guld og svensk presse har flere ressourcer end dansk. Brug dem. Vi låner et par replikvekslinger fra et forum, der både har poltiet og journalister som medlæsere:

För att riktigt inse hur sjukt mediaklimatet är, ska man försöka sätta sig in i hur bisarrt resultatet blivit om dansk press kontaktat Sverige bästa grävande journalist, Guldspadevinnare och Danmarksexpert Lena Sundström. Eller “Bullen

Helena Benouda slipper de flesta knepiga frågor [i DN], som borde ha ställts. Några exempel:

Den 44-årige tunisiern har uppgetts haft en anställning vid Södermalmsmoskén, stämmer det?
Hur många av de inblandade har kopplingar till eller besöker Södermalmsmoskén?
Hur ser Helena Benouda på att olika “muslimska människorättsorganisationer” lyfter fram Munir Awad som utsatt för rättsövergrepp?
Känner och umgås hon med familjen Thwany ( vars dotter Mona var gift med Taimour som sprängde sig på Bryggargatan ), som bor några minuter ifrån henne i Hässelby? Känner Safia någon av döttrarna?
Vad känner hon för Lars Vilks?
Vad menar hon med att “-Jag anser att extremismen ökar på båda sidor.” På vilket sätt har muslimerna i Sverige drabbats av extremister?
Helena Benouda nekar inte till att Munir Awad är hennes svärson – alltså är han gift enligt muslimsk lag, att paret står som ogifta på olika adresser är klar indikation på bidragsbedrägeri.

Annars bekräftar Benouda bilden av en oärlig och slingrande företrädare för muslimerna i Sverige i intervjun. Hon och Safia är drabbade, Munir är kanske oskyldig.

Tips till snokarna;

Kolla på vad Ibn Rushd (islamisternas studieförbund) kammar hem i statligt och lokalt stöd och var de gör av pengarna? Hur är Ahmad och hans kompisr länkad till detta?
Kolla Medborgarskolans verksamhet i lilla Mogadishu, Rinkeby. Hur mycket av de bidragen går till Al shabab så de har råd att spela in hatvideos.

Den som hade grävt tillräckligt djupt hade hittat sammanhang där aningslösa människor låter det regna pengar över över extremister. Tyvärr så till hör dessa aningslösa det etablerade samhället och vill under inga omständigheter att det ska utredas. Glöm aldrig att Gardell, Fia, Ahmad etc, etc lever på skattepengar, våra pengar. Det är vi som betalar resorna till Pakistan, Somalia och Köpenhamn. Klart de kommer hit, finansieringen är klar.

Anledningen ar de inte har nogot battre alternativ till Helena Benaouda. Sager inte det mera till er?
Det finns tusentals svenska konvertiter, varfor vill inte de/får inte?
Varfor tvingas de ha kvar en person som gjort bort sig sa i media, som tyvarr inte e den mest intelligenta och samtidigt inte e speciellt talford och verkligen inte har den sociala kompetensen som behovs for den positionen?

Den fragan SKA en gravande journalist stalla och soka upp svar. Tar max 2-3 dagar, sa skulle man ha ett riktigt bra scope kan jag lova.
Jag har kant alla dessa personer i over 12ar, man lamnar spelplanen oppen, innan jag lamnar mitt “svar”, som visst ar en åsikt bara.

Det som du skriver, och det i den andra tråden om hur man i Sverige tillåter terrorister att öppet rekrytera och predika det som inte är tillåtet i Saudi, är kanske den viktigaste frågan just nu.
Varför ledarskiktet bland de svenska muslimerna helt klart försöker mörklägga extremismen och motarbetar exempelvis terroristlagstiftningen. Har du någon förklaring vore det uppskattat.
Har du någon koll på organisationen charta2008.se ? Eller kommentar till deras verksamhet?

postat av Batuta

Som jag namnde tidigare sa vill jag helt lamna fragan oppen innan jag kmr med min asikt.

For mig att kotta Helena Benouda overallt ser jag inte som sarskilt givande. Som namnt tidigare sa har hon ingen vidaildadare koll, ar inte den mest utbildade i Islam och verkar inte ha ngt storre inflytande pa de breda massan. Att hennes dotter ar “extrem” och hennes svarson utan tvekan har en hel kennel begravd ngnstans, borde det vara sjalvklart att hon inte e passande. Speciellt eftersom hon gatt ut och sagt att hon “minsann inte traffat ngr extrema”.
Att en mamma vill forsvara sina barn e inget nytt fenomen.
Detta ar nogot av resonemanget jag saknat har pa FB. HB och HB dit, kom igen tror ni verkligen folk (muslimer) bryr sig om henne?

Jag skulle (om jag vore journalist) stalla mig fragan varfor de inte lagger ngn mera passande. Varfor inte ga direkt till styrelsen och ifragasatta dem? Varfor inte ga och forsoka (anonymt?) intervjua forsamlingsdeltagare om vad de tycker om styrelsen och de som kontrollerar Stora Mosken (sthlm) och dess systerorganisationer. Man kan till och med anstalla ngn Muslim att samla in information eftersom det kan vara svart att se ut som Magnus Hedman och traska in pa en Moske och forvanta sig arliga svar.

Man maste ocksa ta med i ekvationen att Muslimer inte ar organiserade pa samma satt som typ svenska arbetarrorelsen eller vanliga ideologiska foreningar, eller kyrkan heller for den delen.
Dvs, Muslimer har t.ex. inte lokala fackforeningar, som klumpats ihop i kretsar som klumpats ihop i distirikt som klumpas ihop i landsorganisationer (riksforbund) som klumpats ihop under LO (t.ex.).
Nar HB talar verkar manga tro att hon sitter pa toppen av en folkligt vald organisation och darmed representerar Muslimerna i Sverige.

Man maste alltsa (som journalist) kartlagga vilka som valt henne och vilken organisation som star bakom “valberedningen”.

Muslimska organisationer fuskar nogot otroligt med medlemsantal (aven svenska arbetarerorelse org gor samma sak, jag jobbade sjalv i en under 5ar). Konkret exempel: For att en Muslim ska gifta sig, masta han ga till en certifierad imam, de flesta gor detta i Stora Mosken i Sthlm, du skrivs da automatiskt in i moskens forsamling. Alla ungdomar som aker pa resor med dem, in i systemet, alla som aker pa Hajj resor -in i systemet, osv. Det gor att organisationen blir upplast ngt otroligt och ser pa pappret ut som om den representerar majoriteten av de Muslimerna i Sverige.
Socialdemokraterna jobbar supertight med dem, de ser till att dem fortfarande far (tunga) bidrag for deras verksamhet (i tron att de har sa manga medlemmar, och darmed sa manga potentiella roster) och far i utbyte tunga pusher for deras parti nar det ar val. De skams inte, star pa predikstolen och sager: “Vi maste rosta pa Social Demokraterna, annars kmr rasisterna ta over, och alla bidrag dras in”, osv.

Sa det ligger i SAP’s intresse att halla sig pa god fot med Muslimerna, speciellt de som de tror har stort inflytande.

Det ar alltsa svaret till varfor HB och de som backar henne vill att allt ska flyta pa som det gjort. Och de kmr ALDRIG lata ngn annan komma in i deras crew sa lange dem inte sympatiserar med dem till fullo. Och sadan lojalitet ar inte latt att bygga upp. Finns folk som ar mkt mera passande, har koll pa situationen, har mera kunskap och skulle kunna svara pa fragorna battre. Men han/hon skulle vara en livsfarlig for organisationen. Se filmen Malcolm X, sa har ni en liknande situation (dock inte inte situationen lika extrem har)

Foljfragorna bor da vara:
1 – Vilka star bakom dessa “officiella” organisationer?
2 – Vad ar deras personliga historia?
3 – Varfor lamnade de/blev utsparkade ur sina lander?

Om en undersokning skulle goras bland de “vanliga” muslimerna, skulle det bli klart att dessa personer som styr de stora Muslimska organisationerna, de ar “banditer” enligt dem.
Folk har sagt till mig att: Dem grabbarna var fruktforsaljare pa Hotorget for 15ar sen, nu sitter de pa kontor i Stora Mosken och har byggt hotel i sina hamlander (Nordafrika).

Ungdomar (som sjlavmordsbombaren, Danmarks-ganget) som blivit “nyfralsta”, ar ambitiosa, vill gora forandringar, ni vet alla hur ungdomar ar, klarar inte av dubbelmoralen som de ser inom dessa organisationer, och soker sig vidare till andra grupperingar. Dar kmr faran, ungdomarna ar som tomma bland som skriker efter att fa en forstaelse, och dar moter dem de som predikar terrorism, attentat och civila bombningar. Jag har sjalv traffat otaliga sadana, det ar skrammande.

Nu vart det for langt har, ledsen for det, men vill ni veta mera radger jag er att ta reda pa information om det Muslimska brodraskapet. Inte den dar roliga “norrmannen” som gjorde en video, utan mer serios fakta.

Flashback forum

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mette
Mette
11 years ago

LFPC, du skrev: “Hvor liberale hos os er kendetegnet ved en infantilt naiv tro på at mennesket er godt af natur og klarer sig bedst ved et minimum af statslig regulering – f. eks. af bevægelser af mennesker henover forne landegrænser – er britiske liberale i hvert fald på nogle punkter helt ureflekteret indforståede med statslig indblanding i de mest intime forhold.” Som jeg ofte har skrevet, er der en hel naturlig forklaring på det. Britiske og amerikanske liberale er nemlig en slags socialdemokrater, og det er de danske liberale absolut ikke, medmindre de er elendige Christiansborg-politikere, der forsøger at… Read more »

JensH
JensH
11 years ago

Højsteret viser atter engang sin foragt for Danskerne, og at igen kan vi konstatere, at der ikke findes noget disse verdensfjerne højesteretsdommere sætter højere end krininelle muslimers ‘menneskerettigheder’:

http://politiken.dk/indland/ECE1166778/voldsmand-faar-lov-at-blive-trods-udvisningsdom/

De Danske ofre for disse forbrydelser har ifølge Højesteret ingen ‘menneskerrettigheder’.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

I aften på BBC – Radio 4

http://www.bbc.co.uk/programmes/b00x9zdq

The Report

The revelation that the man responsible for Sweden’s first suicide bombing had lived and studied in Luton provided the latest link between the Bedfordshire town and terrorist activity.

The programme will also ask why Luton has also proved fertile territory for the extreme right. [!!!] The English Defence League was born in Luton in the spring of 2009 in response to the abuse faced by members of the Royal Anglian Regiment who had returned from a tour of duty in Afghanistan by a small group of extremist Muslim protestors.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Man kan nu høre programmet som podcast her:

http://www.bbc.co.uk/podcasts/series/r4report

Is Luton a ‘hotbed of extremism’? 13 Jan 11

Thu, 13 Jan 11

Duration:
29 mins

After the revelation of links between the recent Stockholm suicide bombing and Luton,
Phil Kemp explores whether the claim that the town is a ‘hotbed of extremism’ is deserved.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  steen

Næh, de har åbenbart mere travlt med at sidestille EDL med de radikale islamister SUK

Typisk BBC! – stadigvæk.

Men dog et fremskridt, at den slags overhovedet kan omtales på BBC nu.
Desværre 20-30-40 år for sent.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

OT: Kommentar der ikke kan ses da Berlingske fjernede kronikken 10. januar: Ene at ville rubricere indvandringskritik og ønsker om en stram indvandringspolitik som udsprunget fra ønsket om at ville have velfærdssamfundets tilbud for sig selv er fortegnet. Beklageligt og ikke et potentielt godt initiativ værdigt. Der er ikke nødvendigvis tale om man ser alle fremmede som potentielle nassere på det danske velfærdssamfund, såfremt man som undertegnede ser omkring 1 million beboere som det antal, der i bæredygtig henseende ville være passende for et territorie af Danmarks størrelse. Der er eksempelvis en professor i biologi der udtalte dette, til JP… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago

Dom stavar som kråkor på FB men det uppvägs att dom är betydligt mer skärpta än svenska journalister rent generellt.

Peer Pedersen
Peer Pedersen
11 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Hehe Robin, kanske det är någon förbannad dansk som jag där orerar…

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Ja, jag har ju i alla fall inte varit där … än 😀

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x