16
feb
Seneste opdatering: 17/2-11 kl. 1623
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“You can’t blame a whole group of people for not doing this or that, but you can blame the politicians for not dealing with the problems, not turning them into subjects that can be criticized and debated, which is exactly what they are trying to do now,” Jalving told RT.

Der er ikke mange kanaler, der ikke får baghjul af Russia Today i øjeblikket. Jalvings Sveriges-bog kommer til at være anmeldt i aviserne fra den 24 februar, og uden at sige for meget tør jeg nok love, at det ikke på nogen måde bliver en pendent til Lena Sundströms Danmarks-bog.

Politiken røg lige på limpinden, men det har vi glemt..

og chefredaktøren med den psykologiske brist, at han ikke kunne indrømme en fejl, men glemslens nåde har sænket sig over Rådhuspladsen og chefredaktøren er død. Frederik Stjernfeldt:

Nu faldt så Mubarak under forståelig jubel i store dele af den arabiske og vestlige verden. Også den danske verdenspresse deltager i fejringen af tyrannens fald, tilsat et drys bekymring over, hvad der nu vil komme. Én ting kalder dog på undren. Med de spaltelysår af tekst, som dansk presse har brugt på at angribe, tiljuble og kommentere Muhammedtegningerne da er det ejendommeligt, at ikke én eneste artikel nu nævner, at med Mubarak falder også lederen af den regering, der piskede Muhammedkrisen op. Det var Mubaraks udenrigsminister, Ahmed Aboul Gheit, og hans danske ambassadør, Mona Omar, der over måneders koncentreret indsats i efteråret 2005 kørte krisen op. Det var Mubaraks ambassadør Omar, der skrev det berømte brev til Anders Fogh, det var hende, der fik de andre ambassadører med på spøgen og det var hende, der formulerede brevet på en måde, så Fogh blev presset til ikke at gå ind på mødet. Det var netop Omars hensigt, at Fogh skulle afslå mødet, således at hans arrogance kunne bruges som påskud for yderligere eskalering sådan som hun længe efter fremhævede i et interview, hvor hun fortalte om, hvor nervøs hun var for, at Fogh faktisk skulle sige ja til mødet. For så kunne det være, at eskaleringen af krisen ikke kunne fortsætte.[..]

Ikke mindst Politiken fører an i fejringen af Mubaraks fald med alarmtyper på forsiden: »Diktator i 30 år: Væltet på 18 dage«. Det er ganske rigtigt værd at fejre. Men inde i bladet finder man ikke en linjes refleksion over, at netop Politiken var den største danske støtte til Mubaraks eskalering af Muhammedkrisen. Politiken gav omfattende spalteplads til Mona Omar og Aboul Gheit, der fik status af orakler, der udlagde den retfærdige islamiske vrede. Og Politiken var førende i den hvid- vaskende omtolkning af Omars brev, som man slet ikke mente krævede indgreb mod ytringsfriheden, selv om brevet lidet misforståeligt krævede, at Fogh skulle »take all those responsible to task under law of the land«. Stjernfeldt: Med Mubarak faldt også de folk, der piskede tegningekrisen op (Se BT, 12. marts 2006, Hun brugte Fogh i dobbeltspil.)

Mark Steyn om Egypten, islam, dekapitering, feminisme og sne i New York

Steyn lover mellem latteranfaldene, at han har en endnu mere apokalyptisk bog på vej, der skulle kunne deprimere enhver endnu mere end hans andre.Mark Steyn on The Dennis Miller Show (Feb 10, 2011) (Part 1/2), Mark Steyn on The Dennis Miller Show (Feb 10, 2011) (Part 2/2)

UK: “End this human rights insanity”

Godt nok kun en avisoverskrift, men begrebet menneskerettigheder er reelt blevet synonymt med at pisse på flertallets interesser og rettigheder, så det er velgørende at opleve når hælen bliver sat i. Det rumler godt nok derovre i det apatiske og autoritetstro land lige nu (LFPC).

David Cameron declared war on unelected judges yesterday after they put the human rights of paedophiles and rapists before public safety.

The Prime Minister said he was ‘appalled’ that Britain’s 50,000 sex offenders can appeal against being kept on a police register for life.

In a highly-charged intervention, Mr Cameron called for an overhaul of the ‘completely offensive’ rulings from the European Court of Human Rights which have influenced our own judges. […] End this human rights insanity: PM’s fury as judges rule paedophiles and rapists should have chance to get off sex offenders’ register

“Verdens oprindelse” og nutidens snerper

Trods utallige opfordirnger har jeg ikke Facebook. Man kunne blive opsøgt af gamle klassekammerater eller ex- koner, en skrækkelig tanke, og det eneste man hører om Facebook nu om stunder, er ballede. Senest Søren Pind. Nu er Uwe Max Jensen blevet ramt af “kusse-censur” for Gustave Courbets berømte “L’Origine du monde” (1866), der til daglig hænger på Musée d’Orsay i Paris, hvor det iøvrigt er det mest solgte postkort. Modellen Joanna Hiffernan, der også var James Whistlers muse, var rødhåret, hvordan det så hænger sammen. Nok er Courbets realisme lige på og hårdt, men det var Rembrandts også. Billedets poesi ligger selvfølgelig også i titlen. Som trøst for Uwe Max og som straf for Facebook, er hændelsen i dag kommet i Le Monde: “L’Origine du monde” de Courbet interdit de Facebook. Uwe skriver på sin blog:

Smidt af Facebook for at videreformidle fransk kulturarv

I går blev billedkunstneren Frode Steinicke smidt af Facebook for at poste et foto af Gustave Courbets maleri Verdens oprindelse. I dag skrev jeg en artikel om Frode Steinicke og Facebooks censur: Facebook indfører kusse-censur. Lørdag var der temaaften på DR2

om kussen. I den anledning postede billedkunstneren Frode Steinicke et foto af den franske maler Gustave Courbets maleri “L’Origine du monde” (verdens oprindelse, red.) fra 1866 på sin Facebook-profil. Maleriet forestiller en blottet kusse og var i mange år anset for så kontroversielt, at det hang i ejerens herreværelse, hvor kvinder ikke havde adgang, og endda var skjult bag et forhæng, så ubefæstede sjæle ikke kom for skade at se maleriet.

I dag hænger “L’Origine du monde” på Musée d’Orsay i Paris, hvor enhver kan få adgang, hvis man betaler de otte Euro, det koster at komme ind. Maleriet regnes for et hovedværk i moderne kunsthistorie, og den danske kunstner Christian Lemmerz har fremhævet det som kunsthistoriens vigtigste værk. Selvom værket altså er vidt berømmet, er Facebook af en anden mening. Det sociale netværk mener ikke, at kusse-maleriet tåler dagens lys. Kort efter at Frode Steinicke havde postet billedet, fik han følgende besked fra Facebook:

“Hej
Du overførte et billede (“L’Origine du monde”, red.) der overtræder vores Anvendelsesvilkår, og dette billede er blevet fjernet. Facebook tillader ikke billeder, der hænger et enkeltindivid eller en gruppe ud, viser nøgenhed, stofmisbrug eller vold eller på anden måde overtrræder vores Anvendelsesvilkår. Disse politikker skal sikre, at Facebook bliver ved med at være et sikkert og trygt onlinemiljø at bevæge sig i, også for de mange børn, der bruger sitet.
Hvis du har nogle spørgsmål, kan du besøge vores OSS-side på http://www.facebook.com/help/?topic=wphotos.
Facebook Teamet”

Herefter blev Frode Steinickes Facebook-profil deaktiveret.
http://www.denfri.dk/2011/02/facebook-indf%c3%b8rer-kusse-censur/#more-1713
*
To timer efter at have linket til min artikel om Facebooks censur (linket indeholdt et billede af Courbets værk) på min Facebook-profil, blev jeg så selv smidt af Facebook.
Jeg finder det horribelt, at man smides af Facebook for at videreformidle fransk kulturarv.

Uwe Max Jensen, billedkunstner og journalist

Billedet har gennem tiden givet anledning til næsten lige så mange kunstneriske kommentarer som Mona Lisa. Her er en af de nyere af en serbisk kunstner:

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mette
Mette
10 years ago

Det sker jævnligt, at jeg bliver opfordet til at oprette en facebook profil eller lignende, og det er min fornemmelse, at ganske mange er helt uforstående overfor, at jeg svarer, at det kommer aldrig til at ske.

Det er – om jeg så må sige – slemt nok i forvejen. 🙂

Allan Hansen
10 years ago

I am excited to share that this past Monday night, I was interviewed for Hannity on the Fox News channel, to discuss Iranium, together with scholar and Iranium interviewee Walid Phares. The show, which dedicates a full hour to the film, will air tomorrow evening, Friday February 17, from 9:00 – 10:00 PM EST.

The cable-news show is hosted by conservative political commentator, Sean Hannity, one of America’s top television and radio personalities.

Thank you,

Raphael Shore
Producer, Iranium
http://www.radicalislam.org

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Et tilfælde af “You scratch my back, and I’ll scratch yours” ? http://www.b.dk/globalt/cnn-om-bjarke-ingels-storartet-fantastisk Den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels har været på CNN for at fortælle om sine projekter – og fik fire minutters gratis reklame. Af Laura Labarca Clausen 17. februar 2011, 14:30 – Det er storartet. Storartet! Vi elsker det. Det er fantastisk. Reaktionen er mildt sagt positiv fra værten Ali [!!!!!] Velshi på CNN’s program “The Big I”, da han forleden fik besøg af den danske arkitekt Bjarke Ingels. Arkitekten, som er grundlægger af tegnestuen Bjarke Ingels Group, eller BIG i daglig tale, fik en venlig introduktion. …… Read more »

Mette
Mette
10 years ago
Reply to  steen

Enig, den er fantastisk flot, Ingels er meget talentfuld. Om hans huse så også er gode at opholde sig i, er en helt anden sag.

Da han begyndte at fyre løs, kom jeg til at tænke på gamle bånd med Tove Ditlevsen, der læser sine egne digte op. 🙂

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Mette

Ja, haha – det må da være svært at finde møbler, der passer til de der skrå vægge. Ja, Steen – man kan da håbe, at financieringen af det islamiske “kulturcenter” på Islands Brygge falder helt fra hinanden. Hvad skal vi dog med sådan en had- og balladecentral lige over for vores universitet? ( hvilket sikkert er hovedårsagen til, at man ønsker den der – for at vise sin magt, tilstedeværelse og dominans ). Det er da muligt, at projektet er arkitektonisk flot, men tænk på indholdet – og hvordan et sådant vartegn vil suge alverdens muslimske fanatikere og ballademagere… Read more »

JensH
JensH
10 years ago

@Gunnar Biering

Hele historien er grotesk, og viser hvordan lov of orden efterhånden fuldstæbndig sejler herhjemme. Inde på Uriasposten læste jeg også en historie om, at ‘UNGE’ lovbrydere fra Odense nu fik fine nye cykler af byrådet, da disse fjolser så håbede på de ‘unge’ ikke mere ville stjæle cykler. Man hva’, det er jo skatteyderne der betaler. Gad vide hvad når disse ‘unge’ fylder 18 år??? Mon de så hver får en stor ny Audi for at afholde sig fra at stjæle andre folks biler???

Gunnar Biering
10 years ago

> JensH: Men pointen mente Lokalavisen ikke, vi havde brug for. Den får vi via Uriasposten fra Politiets døgnrapport: “Det fra brandbilen stjålne, blev ved fædregruppens mellemkomst tilvejebragt og tilbageleveret.” Sådan! Hermed har fædregruppen bevist sin værdi og vil få fornyede bevillinger, og tyvene (måske deres egne børn) har alligevel ikke noget at bruge det stjålne til. Tænk nu, hvis politiet havde tilbageholdt alle de “unge” og selv tvunget tyvekosterne ud af dem. Og så sendt dem til de sociale myndigheder. Iøvrigt er brandstiftelse i en beboelsesejendom en af de groveste forbrydelser i straffeloven. Skulle politiet ikke efterforske det? De… Read more »

JensH
JensH
10 years ago

Mens der er røre og opbrud i hele vest-Europa mht. multikultur og politsk korrekthed, så er der intet i denne verden der kan ændre de Danske mediers stålsatte vilje til at dække over katastrofens omfang når det kommer til den muslimske masse-indvadring: “Det kunne have fået fatale følger, da en gruppe UNGE onsdag aften ikke ville lade brandfolk arbejde i fred i forbindelse med en brand i Nivå” http://lokalavisen.dk/unge-generede-brandfolk-og-stjal-fra-brandbilerne/20110217/artikler/110219401/1009?ref=eblister112 “Politiet måtte onsdag aften bruge blandt andet peberspray for at få styr på en gruppe UNGE, der generede brandfolk fra Nordsjællands Brandvæsen, mens de var i gang med at få styr… Read more »

Thomas Nydahl
Thomas Nydahl
10 years ago

Courbets målning har jag hela mitt vuxenliv betraktat som en av de vackraste när det gäller att sätta fingret på livets ursprung! Ack, klart sådant måste förbjudas.

Liva
Liva
10 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

“Courbets målning har jag hela mitt vuxenliv betraktat som en av de vackraste när det gäller att sätta fingret på livets ursprung!”

Jeg med. Pragtfuldt billede.

Peter Krogsten
10 years ago
Reply to  Liva

Tænk lige lidt over det her udsagn: “Maleriet forestiller en blottet kusse og var i mange år anset for så kontroversielt, at det hang i ejerens herreværelse, hvor kvinder ikke havde adgang,” Kan kvinder blive forskrækkede over det billede? De kan jo bare stille sig foran et spejl, og kan vel næppe blive rystede over noget de vasker mindst en gang om dagen. Hvad er det dog for en forrykt tankegang?. Hvad har facebook mod nøgenhed. Hvorfor er det forbudt at vise mennesket som det er skabt.? Er det fordi der står i bibelen at mennesket blev skabt i Guds… Read more »

Gunnar Biering
10 years ago

LFPC, du skriver: “begrebet menneskerettigheder er reelt blevet synonymt med at pisse på flertallets interesser og rettigheder, så det er velgørende at opleve når hælen bliver sat i. Det rumler godt nok derovre i det apatiske og autoritetstro land lige nu (LFPC). Det rumler heldigvis også her i landet. Nu vil Venstres Karsten Lauritzen se på DFs forslag om af træde tilbage fra FN-konventionen om, at statsløse automatisk skal have statsborgerskab i det land, de tilfældigvis befinder sig i. (Arabere skal naturligvis have statsborgerskab i et arabisk naboland.) Ikke at jeg tror, der sker noget lige nu, men det rumler… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Ja, desværre er der stadig mange i venstre – og mange liberale generelt – , som har en underlig naiv forestilling, om at “liberal” og “globalisering” betyder, at alle og enhver har lov til at flytte lige hvorhen, det passer dem og så ellers forvente at få alting indrettet efter sig – og betalt – af værterne – uanset hvad de ufrivillige værtsbefolkninger så måtte ellers måtte mene og føle angående dette arrangement og eventuelle trusler mod deres samfunds sammenhængskraft og fremtidige stabilitet – ja, selv ting, som man ellers skal forestille at være flygtet eller flyttet fra – eller… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Ikke engang nyheder som denne kunne fx. få Borgerrepræsentationen *) til at overveje, om det mon nu var så god en ide at give tilladelse en stormoské – læs: balladecentral for udbredelse af intolerance, fanatisme og had samt ugentlige udstedelse af fawtaer og slet skjulte dødsdomme – på den ellers så stille Vibevej. http://ekstrabladet.dk/nationen/article1357035.ece Vibevej moske hylder Ayatollah Khomeini I aften kl 18.30 afholder Imam Ali Moskeen på Vibevej 27 i København en mindehøjtidelighed for den ‘islamiske lærde’ Ayatollah Khomeni. Herboende iranere er rasende og skuffede. 15:18, 04. jun 2010 | Anders Kjærulff ‘I anledning af den 41. årsdag til… Read more »

Erling
Erling
10 years ago

Berlingske har en artikel om, at Politiken-medarbejdere siger op i frygt for terror. Der er bl.a. denne lille perle:

En af de mest synlige sikkerhedstiltag er de skudsikre enkeltmandssluser, ansatte og besøgende skal igennem for at komme ind i huset – populært kaldet Muhammed-sluser.

Politikens medarbejdere kalder sikkerhedsforanstaltningerne for ‘Muhammed-sluser’? Hvorfor har man aldrig en Zenia, når man står og skal bruge een?

http://www.b.dk/nationalt/politiken-ansatte-siger-op-af-frygt-for-terror

Bemærk at ingen JP-medarbejdere tilsyneladende har sagt op med henvisning til terrorfrygt.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Erling

Nogle kendte imellem dem? Lars Trier Fjogensen fx.? 😀 På en eller anden måde er det vel en slags kosmisk retfærdighed over det? Poltiken – med salig Sankt Tøger det åndelige fyrtårn i spidsen – kunne og kan jo bare ikke få nok af at lefle og lægge sig på maven for muslimer og islam, fx. ang. M-krisen og den pinlige undskyldning til “profetens efterkommmere” for at undgå en retssag – og så ellers udvise tolerance og forståelse for de mange vanvittige særkrav, der konstant følger i deres kølvand, så sikkert som amen i kirken. Aldrig nogensinde vover man på… Read more »

Ulla Lauridsen
Ulla Lauridsen
10 years ago

Så I det fuldstændig sindssyge indslag om heste og kameler ved pyramiderne i Egypten i går? Ulla Terkelsen var åbenbart taget dertil for at fortælle om, hvor sørgeligt og svært det er for dem, at der ingen turister kommer for tiden, men gode dyrlæger tager sig af dyrene. Det var en rigtig feelgood-historie, og der står Ulla Terkelsen med en mikrofon. En af mændene drister sig til at sige: Det er godt, at vi får frihed, det trænger vi til. Og så slutter indslaget. Hvad med om hun, nu hun alligevel var der, holdt fast i mikrofonen og sagde: Fortæl… Read more »

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x