31
mar
Seneste opdatering: 1/4-11 kl. 0224
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Hvem tager det og hvem er ansvarlig ? EU kommisær Cecilia Malmström, der foreslår at vi vandrer videre fra denne flygtningekrise til den næste og den næste, uden at fundere mere over udviklingen på lidt længere sigt, eller for eksempel Morten Uhrskov, der ser at det der du foregår på Lampedusa, kun er forspillet til et langt større sammenbrud, der kan omfatte næsten 400 mio mennesker i Mellemøsten ?

Hvad gør vi så i Europa? Giver vi los og sender endnu flere penge? Åbner vi vore døre endnu mere på vid gab? Eller sætter vi hælene i og placerer en passende mængde krigsskibe i Middelhavet? Begynder vi at fatte, at Europas overlevelse afhænger af en lukning af grænserne for den uendelige strøm af mennesker fra en stadig mere overbefolket arabisk verden?

Andre EU lande end Sverige, er ikke meget for at “tage ansvar”. Cecilia Malmström må have en svært handikappet fantasi eller besidde en for en toppolitiker i EU helt uacceptabel uvidenhed, siden hun vil rende fra den ene brandslukning til den næste, uden at se hvor ilden kommer fra og hvor stor den bliver. Om ikke mange år er der f.eks. 100 mio egyptere. De 80 mio. i dag lever allrede i stor fattigdom og tænker på alt andet end demokrati og ytringsfrihed. 40 % er bønder, alligevel er landet verdens største hvedeimportør, hvor prisen holdes kunstigt nede af USA for at forhindre uroligheder.
Man kunne også formulere det sådan, at svenske politikere heldigvis endnu er de eneste i EU, der føler et større ansvar for Nordafrika, end for deres eget land. Italienerne ridser situationen op. Italy threatens forced repatriation on flood of North African migrants if European allies don’t take ‘fair share’. Tavsheden betyder “send dem hjem”, men kun uanstændige politikere kan ikke holde til så “onde” udtalelser. På ikke særlig lang sigt er det dem eller os. Befolkningskontrol i Mellemøsten ser ud til at komme til at foregå på én af to måder: Ved fortsat invasion af Europa, eller via krig, epedemier og hungersnød. Morten Lintrup ridser det også kort op i et klart læserbrev. Hjælp dem gerne, men kun i nærområdet. Og hvis det ikke er tilstrækkeligt, så lad disse landes befolkninger ligge, som de selv har redt. Hvis vi ikke kan tåle at se på de kommende katastrofer i Mellemøsten, vil vi gå under for at andre kan overleve. Det er EU politikeren Malmströms forslag: mere af det samme selvom Europa kun står ved begyndelsen. Hun er en livsfarlig politikertype.

Än så länge har inte ens en handfull länder anmält intresse. Sverige tillhör de få länder som sagt sig vara beredda att ta emot flyktingar, men hur många är ännu inte bestämt.Det här blir ett test på EU:s förmåga att omsätta ord till handling och faktiskt visa solidaritet i en krissituation, säger Cecilia Malmström. Malmström manar EU-länder ta emot flyktingar

“Ligestillet snerydning” – grader af vanvid

Dette er som bekendt skrevet fra Sverige. Jeg åbner af gammel (dårlig) vane for SR P 1 Der sidder to kvinder og interviewer en tredje om hvor diskrimineret kvindekønnet er i Sverige, hvorfor den nye S-leder ikke er kvinde, – de kan vel for pokker operere ham om – og Fanden og hendes pumpestok. I det hele taget er mandsreprænsentationen på P 1 sådan omkring 20-80 til kvinderne, de har fuldstændig taget magten over dagsordenen. Jeg skruer over på P 2 for at hvile ørerne med noget klassisk musik. Ikke en tone. En stiv times diskussion om hvornår P 2 formodes at have opfyldt sin lovede spillekvote for kvindelige komponister og musikere. Jeg er ikke født misogyn, tværtimod, men jeg kan vel presses til at blive det. Man kunne også slå sig på flasken som andre hæderlige mænd har gjort. Eller flytte til Danmark, hvor kun Enhedslisten og Hanne Vibeke Holst savner dette galehus af forskruede madammer. De ville elske kurser som Här får kvinnor lära sig att stå upp och kissa. Jeg vil tro den næste generation i Sverige får mere presserende kampe at udkæmpe end kønskampen, når nu svenske kvinder har fået foræret landet væk til lav-IQ machoer fra Mellemøsten.

”När Karlskoga kommun såg över sin snöröjning insåg man att det saknades ett jämställdhetsperspektiv. Av tradition plogades trafikleder och vägar till arbetsplatser med flest män först, medan gång- och cykelvägar, busshållplatser och vägar till förskolor prioriterades lägre. Morgnar då det snöat hade gångtrafikanter, cyklister och de som reste kollektivt svårt att ta sig fram. Nu prioriteras färdsätt och stråk som i högre utsträckning nyttjas av kvinnor och barn. De har ofta inte alternativet att ta bilen när det snöar.”.Lyfter fram Karlskogas jämställda snöröjning.

Mordforsøg på svensk litteratur

Jeg fortalte forleden om den temmelig særprægede oplevelse det var, at komme til at se en af Stieg Larssons Millenium film, som nu – surprise – skal til Hollywood. Brilliante svenske skuespillere i et fuldstændigt litterært makværk. Det er glædeligt at Wall Street Journals MICHAEL C. MOYNIHAN heller ikke hverken forstår plottet, eller bryder sig om hans agitprop. Han myrder lige Henning Mankel og Liza Marklund, nu har er i gang, men de kan jo være ligeglade fra post-maoistiske deres millionærtilværelser:

Perhaps it’s time for the Literary Review to expand its franchise, adding a gong for the worst political writing in a novel. The aim of the Bad Politics in Fiction award wouldn’t be to eliminate politically pointed storytelling—ours would be a poorer culture without Koestler, Solzhenitsyn, Orwell or Greene—but to lighten the heavy-handed didacticism of writers left and right, from Stieg Larsson to Ayn Rand.

Larsson, the Swedish political activist and author of the fabulously successful political potboilers known as the “Millennium series” (beginning with the ubiquitous “Girl With the Dragon Tattoo”), would surely be a retroactive Bad Politics contender, for his cartoonish tales of sinister capitalists doing battle with righteous journalists and anarchist hackers. […]

Sweden bequeathed to the world brilliant but often overlooked writers such as Hjalmar Söderberg, Vilhelm Moberg, August Strindberg and Selma Lagerlöf. Nowadays the country’s literary reputation is being murdered, but there’s no mystery about the identity of the perpetrators. Tattooed by Politics – Swedish detective fiction is highly profitable—and intent on slaying the dragon of capitalism.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Vivi Andersen
Vivi Andersen
11 years ago

Vi har på sigt ikke råd til at lade Europa oversvømme af resultaterne af Mellemøstens hovedløse befolkningstilvækster !

Det hverken økonomisk eller menneskeligt !

Denne tilvandring SKAL stoppes og hvis vi ikke vil tage hensyn til os selv burde vi tage hensyn til vores egne børn, børnebørn og deres efterkommere.

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Libyen og problemet på Lampedusa. Det er indlysende for en stormagt, at den under et eller andet plausibelt påskud må tage affære, når der opstår alarmerende uro på dørtærsklen. EU er ikke en en sådan stormagt – endnu, men på en sært vaklende måde har EU’s politikere alligevel stablet en emotionelt båret aktion på benene, hjulpet af FN, nogle lunkne arabstater og et USA, der kun fra kulissen vil stå i spidsen, mens EU via NATO hjertens gerne på det officielle plan må tage æren for at dunke Libyen på plads. ‘Hvad skal det nytte?’ spørger en overskrift i Week-endavisen.… Read more »

Robin Shadowes
11 years ago

Cecilia Malmström är en sådan där typ som tycker att det inte gör något om Europa går under bara vi försöker hjälpa mohammedanerna i Mellan-östern. Hellre att vi går under än dom. Vad hon inte begriper är att dom hon försöker hjälpa själva kommer gå under efter att vi har gjort det.

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
11 years ago

Utvecklingen i Nordafrika: Som en motvikt till Bitte Hammargrens bisarrt optimistiska, eller snarare bedrägligt ensidiga, rapporter i Svenska Dagbladet om utvecklingen i Mellanöstern känns det befriande att ta del av en tidning som fortfarande har sanningen som främsta ledstjärna: Wall Street Journal skildrar här en aspekt av utvecklingen efter den egyptiska revolutionen som vi inte har fått ta del av förut, hur militären agerar mot det egyptiska näringslivet för att i sann islamistisk-socialistisk anda rulla tillbaka Mubaraks marknadsreformer. Det är samtidigt ytterligare en ledtråd till de nära förbindelserna mellan internationella socialister och islamister, som ger en antydan om att Ship… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
11 years ago

Det, der foregår i Mellemøsten er ikke et sammenbrud i den kaotiske forstand. Det er jo altså tværtimod “Den Globale Islamiske Revolution” – som jeg prøver at få indført som begreb i denne diskussion. Den blev forudsagt meget nøjagtigt for tiår siden. Det er ikke Islams kollaps, vi ser, men Islams genopstandelse. I nogle tilfælde muligvis relativt fredeligt, og med nogenlunde demokratiske midler, som i tilfældet Tyrkiet.

– – –

LarsS
LarsS
11 years ago

Matriarkalsk, feministisk beskyttende snerydning!

Men okay, i Sverige kan en mand erklære sig for feminist!! En mand, maskulinum = femininum!

Svensk genusidioti slår alle rekorder!

En læser her på Snaphanen har tidligere anbefalet denne blog, men jeg gør det gerne igen:

http://tanjabergkvist.wordpress.com/

Hun gør det så skønt twistet, intelligent og herligt – hun er en berigelse at læse!

Skjoldungen
11 years ago

…kvindelige komponister……???

Yes ! * Steen

Ulla Lauridsen
11 years ago

Ingen grund til at gøre grin med kvinders behov for at stå op og tisse! Jeg lærte hvordan af en interrail-bog for mere end tyve år siden, og har haft god brug for den viden 😀 Er I egentlig klar over, hvor upraktisk det er ikke at have et naturligt drænrør? Jeg har hørt en troværdig beretning om en hjemmeværnskollega, der var sygeplejerske og anlagde et kateter på sig selv.

PBr
PBr
11 years ago
Reply to  Ulla Lauridsen
10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x