16
maj
Seneste opdatering: 17/5-11 kl. 0717
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

..sjældent ord efterhånden, men jeg kunne huske det takket være Kholghi:

Farshad Kholghi 40 år i MORGEN. Han kender Pia Kjærsgaard personligt. Og var for nylig til middag med græsk tema i hendes hjem, da han medvirkede i TV3′ s selskabsleg ‘ Til middag hos’. Han er også medlem af Trykkefrihedsselskabet og udtalte i forbindelse med indførelsen af regeringens pointsystem for udlændinge, at han slet ikke betragtede det som en stramning. Og at han i øvrigt var træt af sammenligningen med nazismen. »Jeg kan ikke se, at det er diskriminerende, at vi stiller krav til folk, der vil hertil«, sagde den iranskfødte skuespiller, foredragsholder og samfundsdebattør Farshad Kholghi [..]

I mere end ti år har han desuden taget aktivt del i samfundsdebatten om islam og Mellemøsten og gjort sig til talsmand for vestlige frihedsidealer. Og han ville ikke tøve med at stemme på Dansk Folkeparti, hvis Venstre skulle gå hen og blive »lige så pladderhumanistiske som de radikale«. For som han sagde i Politiken i 2009: »Det handler ikke om frikadeller eller sommerhuse eller det danske flag, men om de værdier, som gjorde, at jeg straks følte mig godt tilpas her. Og i Danmark har vi alle de samme grundværdier – det er bare nuancerne, vi er uenige om. Men venstrefløjen vil ikke forstå, at det også er ligestilling, jeg kæmper for, når jeg kritiserer islamisterne. De tror, det er racisme og intolerance. Og det pisser mig af. Og gør mig ked af det«. Ærlige Kholgi sender stadig syrlige stikpiller af sted.(Det er Politiken, der ikke kan stave navnet) (Foto fra Grundlovsforeningen Dansk Kulturs årsmøde i Vejle 26 marts 2011.)

Min holdning er, at man skal slagte de hellige køer, og så kan man jo bagefter invitere til grillfest”, siger tirsdagens runde fødselar.Farshad Kholghi siger videre, at sagen mod Trykkefrihedsselskabets formand Lars Hedegaard langt fra er klædelig i et demokratisk samfund. Nok var det ikke islams frontkæmpere, der rejste sagen, men det blev den ikke bedre af.”De danskere, der bliver krænkede på islams vegne, er kujoner. De vil gerne tage sig pænt ud i ekstremisternes øjne”.Sappho: Slagt de hellige køer og hold en grillfest

Danmark vil lempe for OECD-udlændinge

– “ikke amerikanere vi har problemer med.” Såvidt jeg husker også det oprindelige forslag fra den nye udlændingelov i nogle få uger i 2002, indtil ekspertkorpset mente, at det var i strid med alt fra Lofoten til Cape Town. (Smækhysteriske Dagens Nyheter lignede smagfuldt 2002 med Nürnberglovene,” intet mindre.) Så lav nogle nye, der matcher virkeligheden, dette lyder fornuftigt, “det er jo en fremragende idé”, som Peter Skaarup siger. De første eksperter, der mener det er på kanten af tyngdeloven, vil nok ikke lade vente længe på sig. Sydsvenskan har opdaget det, men skal lige have tid til at puste sig op, og Per Ørums kristelige menneskesyn rører også på sig.

Integrationsministeren vil indføre positiv særbehandling af borgere fra lande som USA, Canada og Japan.Tiden er løbet fra Anders Fogh Rasmussens (V) faste og fair udlændingepolitik, der har været så rigid, at den har udelukket mennesker fra Danmark, som uden problemer kunne have bidraget positivt til det danske samfund. Pind vil nu gennem positiv særbehandling gøre det lettere for borgere fra bestemte lande at blive familiesammenført til Danmark.
– Det er et kolossalt problem, at udlændingelovgivningen er så fyldt med lighedsmageri, at vi skader folk, som gerne vil og kan Danmark, i helt unødig grad. Ministeren vil i første omgang fritage borgere fra lande som USA, Canada, Australien, New Zealand og Japan for at tage den såkaldte indvandringsprøve, man skal have for at blive familiesammenført.
Inspirationen kommer fra Holland og Tyskland, der har taget lignende tiltag. De lande, der kan komme gennem ministerens nåleøje, skal være medlem af OECD, være placeret i den øverste gruppe af lande på Human Development Index og have visumfritagelse efter EU-reglerne. Søren Pind vil sortere udlændinge Pinds klumme i berlingske: Fast. Fair. Og fornuftigt…

SR P1, som jeg af helbredsgrunde helt og aldeles har forladt, kommenterer. Heller ikke det, har jeg hørt. Det kan være orket vender tilbage, når jeg kommer hjem. Adskillelse er kærlighedens salt. Eller afstand er, i det mindste. Jeg har lagt mærke til, nu jeg bor her, at jeg ligesom næsten alle mine åregamle svenske venner, er gået i indre eksil. Det er sket uden min vilje, mit hoved er gået derhen af sig selv. Jeg ser ikke tv, hører kun klassisk radio og mine medbragte CD er. Jeg skimmer Expressen og Sydsvenskan af gammel vane, men læser så vidt jeg ved ingenting. Der har været regionalomvalg i Västre Götaland, oh la la! Sverigedemokraterna fik over 6 %. Jøsses kineser ! Svenskerne vil alligevel ikke afskaffe sig selv, selvom de allerede har gjort det? På sigt, som man siger. » Hu- u- ud! faret hen!« er de, som Andersen siger. Min kontakt til omverdenen er mail og Skype, men så når Skype til gengæld til venner jorden rundt. Græsset udenfor og jorden rundt, det må række helt til København, åndeligt og i mil, som en svensk ville sige.

Frø af ugræs: Islamisk chic og jødehad comme il faut

At the start of the protest march from the UN to Times Square, a group of Muslims started to yell the anti-Semitic chant, “Khybar, Khybar, ya Yahood, jaish Mohammed sa ya’ud.” The Muslim death cry “Khybar, Khybar, oh Jews, Mohammed’s Army will return” refers to the Arabian oasis of Khybar, where Mohammed’s followers attacked and enslaved its Jewish inhabitants in the year 628.

Bare arme og Hizbollahflag, tydeligere kan tidens vanvid næppe illustreres. Mange, mange flere grimme billeder fra den anti-israelske ‘nakba’-dag i New York City og London (LFPC): New York City: Muslims March in Jewish Genocide Bund Rally “Third Intifada” Marches Round the World

Var Lors Doukaevs bombefuser defensiv jihad?

Nu er et retsreferat i en pludrende mainstream-avis ikke meget at konkludere noget ud fra, men på den anden side fremstår gengivelsen af bombemandens motiver nok mere småskøre end der formentlig har været tale om. Hvornår bruger man en bombe i angiveligt “selvforsvar” mod egne landsmænd? Det giver selvfølgelig ikke mening efter vores begreber, men i islamisk optik er sagen en anden. Når islam i de troendes selvforståelse er under angreb bliver defensiv jihad en forpligtelse (fard ‘ayn) for den enkelte muslim. Selvforsvar er derfor i dette perspektiv langt bredere forstået end hvad vi ellers ville definere som en akut afværgen af et angreb her og nu.

[…] Hvorfor medbragte Lors Doukaev en bombe til Danmark, og hvad var formålet med bomben?

Det er det, som sagen om Lors Doukaev kommer til at dreje sig om, fastslog anklager Rikke Lundby i sagen om den etbenede tjetjener Lors Doukaev.

Den tiltalte har erkendt, at han havde medbragt sprængstoffet TATP til Danmark, men det fremgår af hans forklaring til politiet, at han ønskede at forsvare sig mod herboende tjetjenere. Dermed nægter han sig skyldig i terror. […] Doukaev: Bombe var til eget forsvar

I en vejledning i sunni-retsskolen malikis lære hedder det således:

Jihad in the Path of Allah, to raise the word of Allah, is fard kifayah [obligatory on the community] once a year, so that if some perform it, the obligation falls from the rest. It becomes fard `ayn [obligatory on every Muslim individually], like salah and fasting, if the legitimate Muslim Imam declares it so, or if there is an attack by the enemy on an area of people. [Bulghah al-Salik li-Aqrab al-Masalik fi madhhab al-Imam Malik (“The Sufficiency of the Traveller on the Best Path in the School of Imam Malik,”)] Egyptian Islamic scholar: we must conduct jihad against the West

Det samme kan man læse i vejledningen for Abdul Wahid Pedersens retsskole shafi’i, ‘Umdat al-Salik eller Reliance of the Traveller (LFPC).

Efter regnen

Enhver haveejer, meteorolog eller svampeplukker ved, at regn falder eftermidsommer, når hav og søer er varmet op, men når den falder før, lever alt op næsten på minuttet. Plantelivet springer 14 dage frem til bristepunktet på få timer, den sædvanlige årstidsbrandfare er forbi. Der findes så megen grønhed i den virkelige verden? (fotos © Snaphanen.dk)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ole Burde
Ole Burde
10 years ago

Soeren Pinds forslag lyder umidelbart fornuftigt , men som MORTEN sagde vil det bare udvikle sig til ENDNU et fidus-smuthul for uoenskede immigranter .
Der er ingen vej udenom : det er overlevelsesnoedvendigt at se den haarde sandhed i oejnene , det er noedvendigt at sige aabent og frygtloest hvem det er vi IKKE vil have som immigranter . Ligegyldig hvor de saa har mellemlandet.
Hvad Arne Melchior angaar , saa sku’ han smides ud med faldskaem over Mogadischu , med et isralesk flag tatoveret i -BEEEEP!-

Morten - - -
Morten - - -
10 years ago

Søren Pind skal dog lige genkalde sig historien:

Pakistanerne indvandrede oprindeligt via England. – Det var derfor Arne Melchior i firserne kunne berolige os med, at langt den største gruppe af indvandrere var englændere !

Melchior gad ikke engang overveje, at for at det skulle kunne passe, ville Danmark skulle have haft skoler, hvor børnene i stigende grad var engelske snarere end muslimske. Bare for at nævne een ting, man kunne have målt det på.

– – –

jdm
jdm
10 years ago

Pinds – og Skaarups – bemærkninger er lige precis dem jeg prøvede på at argumentere for i disse sider, de få måneder siden han blev udnævnt til integrationsminister. Jeg er glad for at se at fornuften er også en af Pinds egenskaber.

Nu hvis man ku’ bare modificere reglen om dobbeltstatborgerskab… 😉

Prudentius
10 years ago

Jeg tror Dukajev er fuldstændigt uskyldig! Ligesom ham somalieren der søgte at benytte Kurt W´s WC. Som jeg har forstået det, kom han fredeligt og frejdigt gående ned af gaden, da naturen med største intensitet pludseligt udstødte sit kald i hans legemes nedre region. Mens han i panik søgte forløsning på et dertil egnet sted, kom han tilfældigvis forbi en Silvan med udsalg på slagterknive og håndøkser og man siger aldrig nej til et godt tilbud i somalisk kultur. Derefter styrtede han ind i det første og bedste parcelhus, hvor Kurt W forfjamsket og paranoid lukkede sig inde på sit… Read more »

Prudentius
10 years ago
Reply to  Prudentius

Jeg bør lige tilføje, at når den stakkels somalier kunne ryge ud i at tro at ordet “Hævn” betyder noget helt andet end det, det gør, er det fordi han ikke har modtaget nok modersmål-undervisning.

pk
pk
10 years ago
Reply to  Prudentius

Meget voldelige fremmede er paa evig oekonomisk hjaelp her i Danmark.
Derfor tror de vel, at politikerene oensker, at de skal smadre danskere og Danmark?

Henrik Petersen
Henrik Petersen
10 years ago
Reply to  Prudentius

Prudentius, jeg tror du har ret. Når man skal, så skal man jo.

Og mens man så lige sidder på ‘trykkeriet’, kan man jo ligeså godt afmontere det byggesæt, man har købt i Fætter BR.

Men han har måske lige overset, at udstødningen kan være så kraftig, at de små bitte kugler, der ved en fejltagelse er faldet ned i lommen, bliver sendt op i loftet.

Shit happens…..

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Tiden er løbet fra Anders Fogh Rasmus-sens (V) faste og fair udlændingepolitik, der har været så rigid, at den har udelukket mennesker fra Danmark, som uden problemer kunne have bidraget positivt til det danske samfund. Det siger integrationsminister Søren Pind (V) til Politiken mandag. Han vil nu gennem positiv særbehandling gøre det lettere for borgere fra bestemte lande at blive familiesammenført til Danmark. ….. Dansk Folkeparti, som om nogen har været fortalere for en stram udlændingelov, er åben over for en ændring af loven. “Det er en fremragende idé. De problemer, vi har, er jo ikke på grund af amerikanere,”… Read more »

Emeritus
Emeritus
10 years ago

Positiv særbehandling? – Hvad er der nu i vejen med positiv særbehandling? Ligemageri er da langt værre. Forlad mig den gamle traver, men: ‘Lige børn har altid leget bedre end skæve!’. I mit fag er ALT faktisk tilladt, bare man gør det rigtigt. Søren Pind røber desuden, at han er en arg modstander af ligemageri. Det er et både rigtigt og fornuftigt standpunkt. Selvfølgelig er han det, havde jeg nær sagt. For Lighed som princip er falsk. Frihed som princip er falsk. Broderskab som princip er falsk. Ingen af delene er sande i filosofisk forstand, ingen af dem er universelle… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Svenske journalister vs. virkelighedens verden 😉

Bemærk kommentarerne, som mildt sagt ikke er enige med ham …

http://www.expressen.se/1.2434280

Bygg inga hinder, Danmark!

Danmark måste sansa sig och åter bli ett land som bejakar såväl Öresundsintegration och Europasamarbete. För att inte tala om frihandel och öppenhet, som har så gamla stolta anor
på Öresunds västra kust.

Det är en ynkedom och en skam att vilja resa nya gränsmurar, kontroller och taggtrådsstängsel i det
Europa som rört sig i riktning mot en gränslös kontinent där alla kan resa fritt för arbete och studier.
Danmark måste tänka om!

JensH
JensH
10 years ago

Christ, knap nok har Søren pind fremsat sit ganske fornuftige forslag om positiv særbehandling af borgere fra lande som USA, Canada og Japan, førend det ‘borgerlige’ avis Berlingske Tidende farer ud og finder en RUC-‘ekspert’ i “integration af etniske minoriteter”, som selvfølgelig leverer den vare journalisten ønsker, da hun stempler Søren Pind’s forlsag som værende “rascistisk”:

http://www.b.dk/politiko/ekspert-pinds-forslag-er-racistisk

T. Snorrason
T. Snorrason
10 years ago
Reply to  JensH

Berlingeren er ikke længere “borgerlig” efter den buttede “Rødvins Knudsen” har taget over.
Hun skal såmænd nok også få kørt den avis i sænk.

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago
Reply to  steen

Kommenterede på hr. Bóss oplæg til værdidebatten på- http://www.b.dk/kommentarer/oplaeg-til-vaerdidebatten

At der eksisterer en værdidebat kan groft generaliseret ses positivt, som opstået af at der findes noget der ses som værdier, og der derfor også er debat om disse.
Negativt set kan værdidebatters eksistens tolkes som en følge af værdiers fravær eller meget sjældne forekomst i forsøget på i det mindste at have en debat om begrebet.
Mere følger muligvis.

Crass Børsting
Crass Børsting
10 years ago

Ja, hurra for Kholgi, en god ny dansker, og i samme postgang: Død over Lort Doukaev.

Lotte
10 years ago

Ja stort tillykke til Farshad Kholghi. Jeg bruger filmen ‘Grisen’ i min undervisning, hvor han spiller en af hovedrollerne, og en af reaktionerne jeg næsten altid får er; fedt, at netop han spiller den rolle.
Han er helt klar i mæglet og aldeles glimrende i snart sagt enhver debat, der handler om at tydeliggøre dilemmaerne mellem islamisk og vestlig kultur.

http://www.filmstriben.dk/bibliotek/film/details.aspx?filmid=9000000129

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x