22
jul
Seneste opdatering: 30/5-14 kl. 2330
72 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det gikk av en gigantisk eksplosjon ved Regjeringskvartalet i Oslo fredag ettermiddag. Det er vanskelig å se noen annen forklaring enn at terroren har rammet Oslo og Norge. Regjeringsbygget ser ut som den amerikanske ambassaden i Nairobi i 1998.Den korte meldingen VG la ut, sier noe om dramatikken og omfanget. Det har akkurat gått av en eksplosjon i Regjeringskvartalet i Oslo. Flere personer er skadet. En voldsomt eksplosjon rammet kl 15.26 i dag Regjeringskvartalen. Bygningen som huser blant annet statsministerens kontor er påført store skader. Mange personer er skadet etter den voldsomme eksplosjonen. Hele Regjeringskvartalet er knust – hele bygningen er smadret fra topp til bunn. På bakkenivå kan man se tvers igjen bygningen som huser blant kontoret til jens Stoltenberg. Terroren rammet Oslo Uklart hvor mange som er drept etter stor eksplosjon i Oslo. Politiet bekrefter nå flere er døde.Døde funnet i regjeringsbygningene.Terrorangrep i Oslo sentrum: Syv bekreftet døde.

Mindst syv personer er omkommet og femten personer er bekræftet alvorligt såret. Sentalstationen evakueret, politiet evakuerer bymidten og regeringen evakueret og i krisemøde på sikkert sted. Kongehuset evakueret. Forstærket grænesbevogtning, flyvepladser under skærpet bevogtning. Man kan følge den løbende reportage på norsk P 1. Posten åben, opdateres.

Qui bono? Tja, nogen lugter i hvert fald blod

Pointen her er ikke at Snaphanen har noget bud på gerningsmandens eller gerningsmændenes baggrund, for dette ville være uansvarligt og ubegrundet i skrivende stund. Det der gør dette interessant er tværtimod at det pågældende letantændelige segment på nettet mener at det gavner deres sag, uden at vide om det er deres egne der står bag. Oversættelse til engelsk fra Der Spiegel på Jihad Watch (LFPC).

“Cheers about the attack on Islamic Internet forums”

The news of an explosion in the Norwegian government quarter was cheered as “good news” by Al-Qaida followers on Islamic Internet forums. “You don’t have much more time to pull your soldiers out of Afghanistan or you’ll see blood in the streets”, wrote one user. Islamic Internet forums cheer Norway murders

Skyderi på Utøya -10 til 30 dræbte ifølge øjenvidne, NRK
Politiet: – Falsk politimann observert på begge terroråstedene

Et øyenvitne forteller til NRK at det minst må være 20-30 drepte på Utøya. Flere meldinger i andre medier og på sosiale medier antyder et lignende omfang. Samtidig er det minst syv døde etter bombeangrepet i Oslo.En antatt gjerningsmann er pågrepet. Øyenvitner har opplyst til VG Nett at det var en mann utkledd som politimann som begynte å skyte rundt seg. Han skal ha sagt at han skulle til øya i forbindelse med bomben mot regjeringskvartalet.Nordre Buskerud bekrefter at mannen som ble arrestert, hadde på seg politiuniform.
Det er det verste jeg har sett i hele mitt liv. Det ligger det som tilsynelatende er døde personer langs strendene. Scenene er de samme andre steder på øya. Flere har svømt over til en annen øy hvor de sitter samlet, forteller frilansfotografen Vegard M. Aas til VG Nett, som var en av de første pressefolkene på stedet. Dette er helt vilt. Jeg har aldri sett noe verre.Øyenvitne: 20-30 drept på UtøyaPolitiet: – Falsk politimann observert på begge terroråstedene. Document og NRK, – Mann påpgrepet etter skytedrama , det trolig snakk om flere drepte. Et koordinert angrep.

Sondre (19) hilste på gjerningsmannen på vei fra Utøya

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
72 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] har også rakt til “kioskbaskere”. Breivik og Taimour Abdulwahab havde jeg med navn og foto længe inden de fleste MSM kilder. Se posterne fra […]

trackback

[…] ikke spekulerer i mulig gerningmand før jeg ved midnat for mail med navn og foto fra Norge: 22.7: Mindst syv dræbt af kraftig terrorbombe i Oslo. Tidligt om morgenen den 23.7: Oslo: Anholdt identificeret – Anders Behring Breivik, Katastrofen […]

trackback

[…] anklager LFPC for at ”juble over Breiviks angreb”, og gør det med henvisning til LFPC´s kommentar til følgende udsagn fra Mette: Det store norske dagblad Aftenposten har nu på politiets ordre […]

trackback

[…] eksploderede i Oslo var nyhedsstrømmen fyldt med rygter og fattig på fakta. Snaphanen oprettede et indlæg, som i en loyal og sober tone formidlede dagens begivenheder. Indlægget blev opdateret […]

Emeritus
Emeritus
10 years ago

Til U. At man må skille tingene ad alt efter, hvilke spor man forfølger. Indtil nu har medierne f.x. fulgt nordmændenes sorg, men hverken deres vrede eller politikernes selvransagelse. Mærkeligt nok har ingen af delene indfundet sig hos nordmænd eller deres politikere endnu. At man som person ingen bremse har, er for mig at se ikke så unormalt endda. Uanset ståsted vil Breivik være normal i udgangspunktet, men ikke nødvendigvis hans valg og konklusioner. Den éndimensionelle fastlåsning af Breiviks tankesæt opstår formentlig omkring det tidspunkt, hvor hans dataindsamling føles fuldendt, svaret er fundet, og planlægningen begynder. Herfra følger logikken ubønhørligt… Read more »

Universalgeni
10 years ago

@ Emeritus: Breivik havde så ikke nogen indre bremse. Det havde han heller ikke haft, hvis han havde været venstreorienteret og skød konservatives børn. Eller hvis han havde været jihadist og skød de vantros børn. Så: hvor vil du hen med det?

Emeritus
Emeritus
10 years ago

Til Universalgeni.

Jeg kan selvfølgelig sagtens følge dig, for hændelsesforløbet er, som du skriver, sygt, galmandsværk – både sprogligt set og følelsesmæssigt betragtet ‘aldeles vanvittigt’. Alle grænser for civiliseret adfærd er jo sprængt. Men søger man at forstå både forløbet og Breivik, må man kunne abstrahere fra de selvsamme indre blokeringer, som normalpersonen, Breivik sprængte, før han kunne gennemføre sit vanvittige forehavende. Det har jeg forsøgt.

Med venlig hilsen

Emeritus
Emeritus
10 years ago

Ah, jeg ser nu, at tråden fra i går fortsatte.

Til Mette og ‘endnu en vantro’
Det er allerede påvist, at manden (Breivik) faktisk er normal. Derfor behøver hans gerninger jo ikke at ligge inden for normalområdet. Eichmann var jo også normal, men hans gerninger og deres logik afveg på trods heraf (eller måske snarere som følge heraf) i betydelig grad fra normalen.
Det skræmmende er, hvad især normalitet kan føre til!

Med venlig hilsen

Universalgeni
10 years ago
Reply to  Emeritus

Syg eller ej, – i gængs folkelig forståelse er han en gal mand. Han forlod jo den almindelige nationalkonservatisme og erstattede den med en eller anden militant pseudologik. Uden at have læst hans 1.500 sider, virker han splittet i de to personligheder…

Axel
Axel
10 years ago

En interessant detalje er, at DR (og mange andre venstrehældende medier – nu inklusive Tanten) står med et problem: vil de fortsat kunne placere en demokratisk politiker som f.eks. Geert Wilders i samme kategori som Breivik med deres udbredte og helt ukritiske brug af ordet ‘højreekstremist’? De har fået en klar reference at forholde sig til – og hvis de ikke relaterer deres etiketter og begreber, betyder det, at Berlingske-citatet rammer avisen selv lige i nakken.

LFPC
10 years ago
Reply to  Axel

Logik er desværre ikke påkrævet for at shame.

Endnu en vantro
Endnu en vantro
10 years ago
Reply to  Axel

Undskyld jeg siger det men hvad fanden har det af betydning hvem han beundrer og hvilke interesser han har? Jeg kan godt se det samme er muslimer udsat for, når der er terrorhandlinger fra islamister. Den samme parallelsammendragning. Eller sammenligning. Folk må tro og mene hvad de vil i et frit samfund, og skal selvklart ikke stå til ansvar hvad andre foretager sig der har samme tilhørsforhold feks politisk eller religiøst. Ligesom denne her mand kan have stærke sympatier for Geert Wilders og spille CodMW2 uden at der på nogen måde kan drages en sammenhæng imellem terrorhandlingen og dem. For… Read more »

Universalgeni
10 years ago

Desuden har denne massemorder og bombemand kommenteret på både Facebook og Twitter. Heraf kan man konkludere, at både Facebook og Twitter er højreekstreme. Desforuden var han medlem af det norske samfund. Heraf kan man lære, at alle i Norge er højreekstreme. De burde allesamme ransage deres hjerne, hjerte, indvolde, overflade og eksistens. Det er deres skyld det hele. 👿

LFPC
10 years ago
Reply to  Universalgeni

Denne slags inkonsekvens og hykleri er vi til ulidelighed vant til. Hvis EB begynder at spille hellige skulle man nok som modtræk smække div. kommentarer fra Nationen på bordet.

Universalgeni
10 years ago
Reply to  LFPC

Præcis. Alle herinde har altid taget afstand fra den slags uhyrligheder som vi har set i Norge. Jeg kan ikke fatte, hvorfor alle der er borgerlige, skal angribes. Flere millioner mennesker i Norge og Danmark er borgerlige og har ikke noget ansvar for den gale mand eller hans gerninger. Man kunne med lethed bebrejde venstrekstremisme for at have frembragt sådan en type som en art modtryk. Det er den form for apologi, man som regel hører fra den fløj. Ja, jeg tror faktisk, at det er venstrefløjens skyld, nu jeg tænker over det. De burde jo have indkluderet den gale… Read more »

Emeritus
Emeritus
10 years ago

Jeg har lyttet til socialdemokratiske udtalelser hele dagen, og de røber, at man slet ikke forstår dybden i det skete, eller at man ikke vil se dybden i øjnene. Man reflekterer f.x. ikke ved at tro, at det nok drejer sig om tonen i debatten, for så var bomben eksploderet i Danmark og massakren udført på en socialdemokratisk sommerlejr her. Det handler i højere grad om store og dyrebare verdenssyner, man ikke vil give køb på og store politiske projekters tempo og gennemslagskraft, samt en forestilling om udviklingens indlysende rigtighed. – Ikke alle mener heller, at sandheden kun er venstreorienteret.… Read more »

Axel
Axel
10 years ago
Reply to  Emeritus

Enig.

mette
mette
10 years ago
Reply to  steen

Jeg mener bestemt, at der er begået en handling af en person, som psykisk befinder sig lang udenfor normalområdet. Hvor og hvorfor er vanskeligt at sige, men hans jubel- og sejrsråb over likvideringerne taler sit eget sprog. Der findes en type psykopater, som ikke lever op til det sædvanlige glitrende og charmerende, en stille og ret upåfaldende type med nogle mere eller mindre diskrete aparte og måske neurotiske træk, fx i forhold til sex. Nogle drenge på øen har fortalt, at Breivik lagde ud med at skyde den kønneste pige. Der forlyder ellers indtil videre ikke noget om denne mands… Read more »

Endnu en vantro
Endnu en vantro
10 years ago
Reply to  Emeritus

Hvordan kan i konkludere noget angående hans sindstilstand? Plejer man ikke at lade det være op til psykiatrere?
Jeg mener i har ingen som helst forudsætninger for at konkludere noget vedrørende hans mentale helbred på nogen måde.

Det er jo rene gætterier. Som jeg også har deltaget i indrømmmet, men det er stadigvæk kun gætterier.

Emeritus
Emeritus
10 years ago

Hvorfor skete den norske tragedie? Det er meget fint, at norske politikere stiller sig op og politiserer på baggrund af næsten hundrede likviderede nordmænd og nogle rudeløse regeringsbygninger, at de slår sig for brystet og bræger, at de fortsat vil slås for det åbne samfund, de demokratiske værdier og i fortsættelsen opfordrer befolkningen til at leve, som om intet er hændt, for hvis man ikke gør det, har terroristerne vundet. Men hvad er det, politikerne siger og i virkeligheden ønsker at fastholde? Det norske samfund? Staten? Nationen? eller Folket som Norsk? Er den slags overhovedet bevaringsværdigt længere eller findes noget… Read more »

Axel
Axel
10 years ago
Reply to  Emeritus

@Emeritus:

Rigtigt set. Når eftertanken på et tidspunkt melder sig efter denne tragedie, kan konsekvenserne – ‘the long tail’ – meget vel vise sig langt mindre entydige end de umiddelbare reaktioner lægger op til. De danske socialdemokrater er allerede i fuld gang med at kapitalisere på forbrydelsen – spørgsmålet er, om de helt forstår, hvor dybt vand, de risikerer at træde ud i.

mette
mette
10 years ago

Den 32 årige anholdte mand er etnisk norsk og formodentlig den kendte nynazist, som document har i kikkerten.

Så nu kommer modreaktionen:

“Ali (17) løp over døde ungdommer for å komme seg unna skytteren på Utøya.”

http://www.dagbladet.no/

Endnu en vantro
Endnu en vantro
10 years ago
Reply to  mette

Løgnefabrikken er ENDNU engang på banen.
Propaganda som Goebbels eller Pravda ville være stolt af.
Det er simpelthen til at brække sig over, den form for latterlig journalistik.
Jeg er faktisk målløs. Men intet overrasker mig fra den propagandakant.
Havde det været omvendt, med islamister involveret, så kan jeg ikke forestille mig at de ville vende den 180 grader om. Det kan dog godt blive værre. Jeg har set arabisk propaganda-tv, der får Ritzau til at ligne Anders and.

Emeritus
Emeritus
10 years ago

Ved pressemødet var der kommet væsentligt mere statsmand over Stoltenbergs indledende udtalelser.
Jeg synes i øvrigt, at angrebet på Statens åbenbart ret tomme bygninger i sammenhæng med angrebet på den politiske ungdomsorganisation hænger politisk vældigt godt sammen, selv om den opnåede virkning ser ikke specielt islamisk og yderligtgående jihadisk ud.

Med venlig hilsen

Axel
Axel
10 years ago

@Johannsen:

Uanset hvem, der står bag, og hvad motiverne måtte være, så er der intet at bebrejde Niels Brinch mfl., som blot anvender Occams ragekniv – eller som diagnostikere siger, ‘when you hear hoofbeats, think horses, not zebras.’ Muslimerne har kun sig selv at takke.

Johannsen
Johannsen
10 years ago
Reply to  Axel

Niels Brinch var skandaløs: “Det er helt sikkert islamisk terror…. nu har vi NY, London, Madrid og Oslo”… Der bliver ikke gennemført noget islamisk terrorangreb af denne kaliber i Norden, alene fordi resurserne som alle de skandinaviske efterretningstjenester bruger på at aflytte og efterforske islamiske miljøer overgår din fantasi. Små fisk som jihadisten i Stockholm, Lors Doukaev eller Somalieren, kan sagtens gå igennem nettet. Men ikke en jihadist i dag, så ville han have været blevet snuppet i opløbet. Der er tale om en højrefløjsradikal, muligvis med militærbaggrund, han forstår sig tydeligvis på våben og sprængstoffer. Nej, Oslo er ikke… Read more »

Endnu en vantro
Endnu en vantro
10 years ago
Reply to  Johannsen

Nå det var din agenda Johannesen, at bagatelisere Islamisk terror, og finde pendanter der letter dit plagede sind. Jeg kunne ikke helt finde ud af dit budskab. Nu er Niels Brinch skandaløs fordi han antog at det var islamister der udførte dåden. Ja det er da i sandhed skandaløst :). Så er det meget smartere at pege på én enkelt hvid gerningsmand, så får du sikkert lidt mere fred i sindet. Er du GLAD for at vi ikke har oplevet mange dødsfald pga islamisk terror, eller betyder det bare at du kan finde andre syndebukke der kan retfærdiggøre dit perverterede… Read more »

Johannsen
Johannsen
10 years ago

Du er jo bare skuffet over at fyren ikke havde mørkt hår samt skæg og skreg “Allahu Akhbar”. Højreekstremisme er lige så stor en trussel som jihadisme, hvis ikke større lige umiddelbart.

Endnu en vantro
Endnu en vantro
10 years ago

Mit indlæg blev lidt rodet. Prøv at høre. Der findes dem der passer præcis på din beskrivelse. Dem vil du finde på alle fora på nettet. Det er for så vidt ikke noget ekstraordinært at der findes loonies på blogs som denne her, og andre politiske blogs der primært har et formål, feks her at oplyse om Islam og om de negative konsekvenser(omend det kan blive en anelse for ensformigt en gang imellem). Du har en pointe med at nogle “ønskede” at der var tale om islamister(eller bare muslimer for nogle fås vedkommende). Ret skal være ret. Vi ved dog… Read more »

Endnu en vantro
Endnu en vantro
10 years ago

22.40: Politiet har funnet en bil som inneholdt en bombe på Utøya. Bilen tilhører trolig den antatte gjerningsmannen http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7723269 Det giver PERFEKT mening, at det er samme gerningsmand. Det har ikke været et tilfælde, men planlagt langt tid forinden, og professionelt udført. Den forklaring om sammenhæng hælder jeg selv til nu. At det er én og samme gerningsmand. Det andet virker også en kende for mystisk ift tidspunkt, at 2 så store terrorhandlinger skulle være udført uden sammenhæng. Men det kan være at islamisterne går fri denne gang :(. Hvilket i for sig ikke ændrer en tøddel ved deres trusselsbillede… Read more »

JensH
JensH
10 years ago

“huserende på den radikale højrefløj”

Hvis det er sandt, så er der ingen tvivl om, at de politiske eliter i Europa vil benytte lejligheden til for alvor at stramme disse såkaldte ‘hate-speech’-lovgivninger. Hvis det derimod viser sig, at gerningsmanden er islamist, så vil samtlige sharia-elskende imamer blive indbudt til dialog- og forståelsesmøder i samtlige Europæiske hovedstæder.

Endnu en vantro
Endnu en vantro
10 years ago

Uanset hvem der er tale om i begge tilfælde, kan man kun håbe at den/de dør en langsom og smertefuld død, som står bag. Jeg kunne ikke være mere ligeglad om han er en højre-ekstremistisk tosse, venste-ekstremistisk tosse, eller en religiøs tosse i sidste tilfælde. Bombningen tyder på islamiske terrorister. Gid alle gerningsmændene må rådne op i et hul som de fortjener. Men bliver spændende hvem der præcis står bag. Her tænker jeg på konsekvenserne, for Norge. Ligesom Sverige har de troet at de var immune overfor terror, så længe de kvæler alle anti-muslimske/islamiske røster, og dysser alle de negative… Read more »

Johannsen
Johannsen
10 years ago

Der er tale om en norsk mand huserende på den radikale højrefløj. En mands gale værk! Det er ikke islamisk terrorisme, det er højrefløjen.

http://img854.imageshack.us/img854/496/utya.jpg

mette
mette
10 years ago
Reply to  steen

Jeg har været langt omkring og hverken set billedet eller udtalelsen om højrefløjen.

Alt foregår, så vidt jeg kan se, meget værdigt, chokeret, inderligt bedrøvet men også med udtalelser om, at man ikke vil lade sig knække. Af de 22, der er bragt til Ullevål, må vi gå ud fra, at mange er i livsfare. Billedet taler for sig selv.

http://www.adressa.no/nyheter/innenriks/article1665704.ece

mette
mette
10 years ago
Reply to  mette

Manden fra Utøya er 32 år, og der er fundet udetonerede sprængstoffer på øen. Det er det sidste fra VG.

Ciska
Ciska
10 years ago

Gerningsmanden er desværre en mand af norsk afstamning, hvilket må siges at være ærgerligt for vores kamp mod islamiseringen af Europa. Nu vil medierne kunne tæske langhalm på den her sag i ugevis, og fortælle os allesammen, at vi ikke er et hak bedre end musserne.
Nu må vi bare håbe, at manden ikke har forbindelse til f.eks højrefløjen i Norge. Det vil være altødelæggende for vores allesammens kamp mod Islam.

LFPC
10 years ago
Reply to  Ciska

Hvis dette er en enkelt mands ugerning forklarer det hvorfor han har kunnet bevæge sig under radaren. Det har krævet enorm dygtighed eller held at gennemføre det hele uden at noget gik galt, altså set fra hans perspektiv. Men er dette tilfældet er motivet helt oppe i luften. Han kunne være psykisk syg, højre- eller venstreekstremist, ‘lone wolf’ muslimsk konvertit der har udnyttet sin etnicitet til at gøre sig ubemærket – eller en kombination af flere profiler.

Kommer til at tænke på dette – det forhold at angrebene ikke var synkroniseret tyder vel på en enkelt mands værk?

mette
mette
10 years ago
Reply to  LFPC

Jeg synes ikke, at der er nogen trøst i, at en enkelt mand måske har kunnet “klare” alt det alene. Tværtimod.

Det virker, som om Stoltenberg har ret i, at beredsskabsplanen fungerer godt. Jeg så et interview med en norsk professor i psykiatri, der udtalte, at man ikke skal tro, at der automatisk skabes frygt, der kan også blive tale om “sinne” – vrede. Det er jeg ret sikker på, at der allerede er.

Prudentius
10 years ago
Reply to  LFPC

Det forekommer mig vældigt koordineret/synkroniseret!

Sprængning af statsministeriet og nedslagtning af et regeringsparti´s ungdomsafdeling.

At myrde i flæng og at udse sig de mest forsvarsløse ofre er kendetegnende for muslimske grupper der ønsker at opnå mest mulig terror mod de vantro.

Beslan, Bombay osv. springs to mind.

At det er muslimer der står bag er et meget kvalificeret gæt, når man kender islams blodige historie og koranens bud.

Johannsen
Johannsen
10 years ago
Reply to  Prudentius

Du er lige så galt afmarcheret som Niels Brinch også var det, han holder sig heller ikke tilbage med at kaste skylden på diverse islamiske grupper (altid). Han fortjener en fyring efter skandaløs spekulation!!!

Prudentius
10 years ago
Reply to  Prudentius

Galt afmarcheret hvordan Johannsen?

Jeg skriver at et gæt på muslimer, som gerningsmænd, er yderst kvalificeret.

Er det ikke det?

Er vi nået dertil hvor man udfra erfaring og viden ikke må gætte på de mest sansynlige grupper til et terrorangreb?

Er det ikke netop denne slags angreb der oftest udføres af islamiske jihadister?

Jeg angiver Beslan og Bombay som eksempler (Der er over 10.000 flere).

John Jensen
John Jensen
10 years ago

Forplumringen er allerede begyndt. Her er JP’s overskrifter kl 21.51

Danskere på bryllupsrejse i Oslo: Rystende
Løkke er forfærdet over Oslo-bombe
Vidner: Gerningsmanden har norsk udseende
Ekspert: Bombe ligner Al Qaidas værk
Flere skudt af udklædt mand på ø

“Gerningsmanden” – til hvad? For ikke så længe siden stod der at det var gerningsmanden på øen. Nu er man i fuld gang med at sløre det hele. Så ved vi jo naturligvis at der står Islam på det hele.

LFPC
10 years ago
Reply to  John Jensen

Det eneste umiddelbare alternativ til fredens religion ville vel være nogen af samme aftapning som Timothy McVeigh, en af gerningsmændene bag Oklahoma City-bomben som dette umiddelbart ligner. Men den slags højreekstremister der bare hader statsmagten er vel mest et amerikansk fænomen? På den anden side kunne ikke-islamiske grupper måske lettere have bevæget sig under radaren, fordi muslimske grupper er så ressourcekrævende og har et langt større bagland. Men alt er gætteri lige nu.

Mackety
Mackety
10 years ago
Reply to  LFPC

Ja, jeg er også ved at komme i tvivl – det er en højst speget sag, og jeg tror måske nok, jeg var for tidligt ude før med at lægge ansvaret på islamiske grupper, selvom dette unægteligt bærer et “islamisk “præg. Men som Steen så rigtigt siger, så står islamiske grupper altid i kø for at tage ansvar, når mennesker myrdes, også selv om de intet har med det at gøre. Ækelt, men meget typisk, desværre. Jeg må indrømme, at jeg kan næsten ikke forestille mig, at en ikke-muslimsk nordmand skulle have gjort dette. Hvis det skulle vise sig at… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
10 years ago

Jag kommer inte på något annat att skriva i denna svåra stund annat än att sända mina kondoleanser till dom drabbade i Norge.

Emeritus
Emeritus
10 years ago

Bomben og de døde på Utøya.
Symbolikken er enkel og aldeles åbenlys. Vi kan alle forstå den. Nationen og Staten har fået et los i røven. Eunukken, bløddyret og tøffelhelten, Stoltenberg finder sig i det og vælter ord af sig ganske uden gnist og adresse. Leddeløs, hvor han burde træde i karaktér og vise, hvilket stof, han er gjort af som nordmand og skandinav. Han er et skvat og ikke en statsmand.

Med venlig hilsen

Prudentius
10 years ago

Det ligner en Sura 9 vers 111 classic!

Der er efterhånden noget at tænke over for dem der ønsker at fortsætte multikulturen.

Uendeligt hæsligt…

Mackety
Mackety
10 years ago

Oplysningerne kommer væltende så hurtigt, at man næsten ikke kan følge med. Jeg havde iøvrigt ikke set, at i allerede havde en post om Utøya, da jeg skrev om det i en kommentar 18:29. Stakkels unger. Men det er påfaldende, at det er unge socialdemokrater – det tyder på, at det er regeringen, man vil ramme indirekte gennem at ramme magthavernes børn, på samme måde som også bomben i Oslo må ses som et angreb på den norske regering. Det er svært at have ondt af de skinhellige norske magthavere, men det er sku synd, at det skal gå udover… Read more »

John Jensen
John Jensen
10 years ago

Søren Espersen skriver på sin blog i JP, at Islam i Europa nu må vælge side. Han rettes af en debattør, der skriver at det er muslimer i Europa, der nu må vælge side. Noget kunne tyde på, at det nu bliver nødvendigt for landenes oprindelige befolkninger at vælge side. Det kunne man eventuelt gøre ved i stemmeboksen til efteråret at stemme de politikere ud, der er årsag til det her. Det gør man ved simpelthen at sætte sit kryds ud for en anden person. Tiden hvor man skulle være høflig overfor apologeter ved kaffebordene er også slut. Nu skilles… Read more »

Reinhard
Reinhard
10 years ago

Support from Germany to Norwegians in emergency case! We are in thoughts and feelings by you!
Same could have happened in Germany, Denmark, England..

Støtte fra Tyskland til norske i den nødssituasjon! Vi er i tanker og følelser av deg!

Best wishes, support from Bavaria, Germany,
Reinhard

thorG
thorG
10 years ago

Vedr. Utøya:

Endnu IKKE bekræftet, men på wikipedia kl. 19:42:

http://en.wikipedia.org/wiki/2011_Utøya_shooting

“News just in: Locals have reported that the gunman is a local police officer and a recent convert to Islam. According to eye witnesses the gunman had grenades hidden in his bag and one minor explosion was heard prior to his arrest.”

Der har tidligere på aftenen været forkerte oplysninger på siden – bla.a at gerningsmanden var “sun tanned”, hvilket jo ikke var tilfældet.

mette
mette
10 years ago
Reply to  thorG

Det stemmer med, at flere norske aviser oplyser, at manden er høj, lys og af nordisk udseende.

Øen er ganske lille, og hvis der er eksplosiver, må de hurtigt kunne findes. Stakkels unger derude, jeg forestiller mig, at mange forældre har kastet sig i bilerne.

mette
mette
10 years ago
Reply to  steen

http://www.abcnyheter.no/nyheter/110722/alvorlig-situasjon-pa-utoya

De ligger i vandkanten. Nu græder jeg, dette er en frygtelig tragedie.

Kun idioter tror, at vi underkaster os af den grund.

Svend
Svend
10 years ago
Reply to  thorG

Ifølge BBC ca. 22:15 skulle den norske udenrigsminister have bekræfted, at ‘politimanden’ skulle være af Caucasisk oprindelse. (??)

mette
mette
10 years ago

Bergen var altid udadvendt, søfartsby og i dag en rig, blå olieby. Bergens Tidende har ikke så sjældent et mindre politisk korrekt koncept end de store Oslo-blade. På forsiden er man ikke bleg for at skrive TERROR, vel at mærke muslimsk, og man broderer videre på Mulla Krekars senest sammenstød med Jern-Erna Solberg fra Høyre. En debattør, der sendte et indlæg til Aftenpostens netdebat under Indvandring og navnet “denduveit”, som fandt det sandsynligt, at der var tale om muslimsk terror, er nu blevet slettet. Han nåede lige at få en kommentar fra en anden nordmand, der mente, at Gaddafi var… Read more »

falkeøje
falkeøje
10 years ago

Smid vore snotdumme polititkere ad Helvede til ved næste valg.
De er ikke din stemme værdig..
Del våben ud til alle ordentlige skandinaviske borgere.
Det er den eneste måde vi får rettet op på det roderi, som
politikerne har skabt.

falkeøje

PBr
PBr
10 years ago
Reply to  falkeøje

Så fik du din borgekrig og det blodbad du har skreget på de sidste år,så er du glad nu?

Mackety
Mackety
10 years ago

Det lader til, at der har udspillet sig et drama andetsteds i Norge – på en ø i Oslofjorden – hvor en bevæbnet mand udgav sig som politimand med uniform og det hele, hvorpå han skød mod en større mængde unge mennesker. Flere er ramt. Der er allerede – ubekræftede – formodninger om en sammenhæng med terrorbomben i Oslo.

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7723132
http://www.dagbladet.no/2011/07/22/nyheter/utoya/terror/oslo/17415425/
http://www.document.no/2011/07/fire-personer-skutt-pa-utoya/

mette
mette
10 years ago

Håber, at vore formiddagsblade snart bukker under.

Ekstrabladet skraber bunden:

http://ekstrabladet.dk/112/article1590598.ece

“Heldigvis er det ikke København men Oslo.”

….

BT gætter på, at Oslo-terroren skyldes Muhammed-tegningerne, man er jo altid villig til at svinge pisken over os.

Det store norske dagblad Aftenposten har nu på politiets ordre evakueret redaktionen.

LFPC
10 years ago
Reply to  mette

Aftenposten, det er dem der har det med at kamme over i regulær antisemitisme, ikke? Instant karma’s gonna get you.

Mackety
Mackety
10 years ago
Reply to  LFPC

Apropos “instant karma”, så er de unge mennesker der er angrebet med våben på Utøya, fra norsk socialdemokratisk ungdom. Yderst suspekt og den tanke, at der kan være tale om en sammenhæng med terrorbomben ligger nær. Der er tilsyneladende også rygter om, at morderen påstod at hans ærinde havde sammenhæng med terrorangrebet – det sidste er dog kun rygter. Den norske statsminister har tilsyneladende også kommenteret på det skete. Se den post jeg lagde længere nede med links og tjek iøvrigt dette http://www.document.no/2011/07/fire-personer-skutt-pa-utoya/

mette
mette
10 years ago
Reply to  LFPC

Aftenposten er et dagblad med en lang historie. Det var oprindeligt konservativt, Norges svar på tanten, og har stadig meget kongestof, men det var også det blad, der lagde spalter til den rædsomme kronik af Jostein Gaarder, der osede af jødehad. Han prøvede senere at glatte lidt ud, men skaden var sket. Derefter fik han tjansen med at skrive klummer i bladet. Jeg ved ikke, om han stadig gør det, men det var PINLIGT. Det var det også, da Aftenposten bøde Quislings overtagelse velkommen og skrev, at det var en naturlig udvikling. Dette er dokumenteret af professor Hans Fr. Dahl… Read more »

bowlaren
10 years ago

Det här är en biverkning av all invandring länderna har ägnat sig åt, vi får leva med att det kan smälla när som helst.

mette
mette
10 years ago

http://www.dagbladet.no

http://www.aftenposten.no

Voldsomme billeder og flere døde.

mette
mette
10 years ago

Der er mange skadede og mindst en dræbt i Oslo. Det er mærkeligt, for selv om der går et gys igennem mig, var en af mine første tanker, at nu må de da vågne mere op i medierne, når landets største dagblad er udsat for bombning. I Norge er det nemt at føle sig langt fra resten af verden og på sæt og vis tryg ved tanken. Den tryghed trænger de til at få rokket ved. Ikke for at slå plat på ulykken, men jeg kan ikke lade være med at tænke på den gang Al Qaida sendte en trussel… Read more »

tavsen
tavsen
10 years ago

Rekordmange straffedømte sendes ut av landet. 67 prosent flere kriminelle er sendt ut av landet første halvår i 2011 sammenliknet med i fjor. – Rask retur, særlig av straffedømte gir resultater for mer trygghet, sier justisminister Knut Storberget. Effektiv retur – mer trygghet. Til sammen er 474 straffedømte uttransportert i første halvår i år, mot 283 i samme periode i 2010. Økningen er på 67 prosent. Antallet uttransporterte straffedømte har i samtlige måneder i år vært høyere enn samme måned i 2010. http://www.regjeringen.no/nb/dep/jd/pressesenter/pressemeldinger/2011/rekordmange-straffedomte-sendes-hjem.html?id=651601 14.07.2011 —– http://www.dagsavisen.no/innenriks/article517932.ece 08. juli 2011 Politiet har lenge slitt med en flom av kriminelle fra øst… Read more »

72
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x