24
jul
Seneste opdatering: 24/7-11 kl. 1838
73 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er med ulyst, man begiver sig ind i det spil, her kun godt et døgn efter den ufattelige tragedie i Norge, men den har været i gang et godt stykke tid, og da vi alligevel skal hæve stemmen på et tidspunkt, kan vi lige så godt gøre det nu. Det har gjort ondt at se den fine, norske blog Document.no blive forsøgt kompromitteret i alle norske aviser, blot fordi forbryderen optrådte i kommentarsporet for et par år siden. Hvis det er skyldpådragende, hvad gælder så for norske frimuere og FRP-folk? Ikke bare er alle i Norge i chock og i sorg, nu skal de også leve med at pressen øjeblikkeligt benytter lejligheden til at gøre gamle regnskaber op. Hvis det ikke var så tragisk, ville det bare være usmageligt. Hvis trangen til at finde enkle, opportune forklaringer, er en del af chockfasen, må man leve med den til den forhåbentlig går over.

Man fornemmer tydeligt, at det er pay-back time for den norske presse, at den i en blanding af misundelse og politisk uenighed, forsøger at fedte Document ind i denne forbrydelse. Document har reageret forbilledligt, og redegjort for den yderst spinkle forbindelse til Anders Behring Breivik. Document er ikke bare et sobert, nødvendigt supplement til den norske presse, den er kultur-, indvandrings- og samfundskritik på et meget højt niveau, og folkene bag er desuden er vores personlige venner gennem lang tid. Flere gange om året, har vi haft den glæde at omgås dem i dage ad gangen. De er ikke ekstremister, de er sammen med Hege Storhaugs HRS en uvurderlig og uundværlig del af det norske demokrati. Derfor skal det siges, at Document stadig har alle de venner, de havde før denne forfærdelige udåd. Vores tillid og venskab er urokket af den mediekampagne, de er udsat for, de har det bedste mennesker kan have: en ren samvittighed.

Den norske statsminister har talt om vigtigheden af at bevare det åbne samfund. Netop, det er i tider som disse, at det skal stå sin prøve. Vi vil alle gerne forstå, hvad der kan få en hidtil rationel, normalt begavet og tilsyneladende ikke klinisk sindssyg person, til at øve en så monumental ondskab. Derfor – lad os få alle kortene på bordet og fuld åbenhed omkring massemorderen. Pil ham fra hinanden, undersøg ham, fortæl om ham, og sæt ham sammen igen. Hvilke komponenter indgår der i hans ekstremisme, hvem har leveret dem og er de til at forstå, for os der aldrig kunne udføre sådan en ugerning. Det er utilfredsstillende delforklaringer, at han har været medlem her, skrevet der og beundret f.eks. den danske regering. Der må være et større billede. Hvor skræmmende denne perverse massemorders tankegang er, giver hans 1500 sider lange manifest et rystende indblik i.

Breivik er 32 år, normal og upåfaldende i skolen, vokset op i et voldsomt og hastigt multikulturaliseret Oslo. Oslo er som bekendt betydeligt mere forandret end København, da norske indvandrere bor meget koncentreret i landet. Jeg tror, man skal hæfte sig dette. Jeg ved af egen erfaring, at de kritikere af multikulturen, der er unge nok til at være vokset op med den, udvikler en modstand der både er mere uforsonlig og mere personlig, end den vi har, der ikke er opvokset med den. Her bør der ringe en alarmklokke. Ved skolevalget i forbindelse med Riksdagsvalget i Sverige sidste år, fik Sverigedemokraterne voldsomt mange stemmer blandt de 15-18 årige, helt op til 40% på nogle skoler. Hvem har skabt disse unge, for det kan vel ikke være SD’s fortjeneste altsammen? Det er en nærliggende tanke, at de er skabt af omstændighederne, og omstændighederne er som bekendt skabt af politikerne. Og nej, dette bortforklarer eller minimerer ikke hans personlige skyld og ansvar. Hvis dette sammen med en personlig uforsonlighed er et fremtidens tegn, da går vi mere radikaliserede tider i møde, end jeg havde turdet frygte.

Helge Lurås fra Norwegian Institute of International Affairs åbner i videoen ovenfor for en bredere selvransagelse, for det er ikke blot en bestemt politisk fløj, der må ransage sig selv – og tro mig, det gør vi – det er alle. Det bliver smertefuldt, men der er i det mindste perspektiver og forhåbninger i det, som går udover mediernes blame game og ekstremistsnak lige nu. Heller ikke denne blog er gået ram forbi. Ekstra Bladet, som man kunne bede om at kigge på sine egne kommentarer på Nationen, finder at tidspunktet er inde til at kalde denne blog og dens kommentatorer for “ekstremister”.Hvori ekstremismen består, overlader Ekstra Bladet det til læserne at gætte. Det er ikke frugtbart med sådan en ekstremistdefinition, hvor mange ikke-ekstremister bliver der tilbage at diskutere med, hvis vi følger tankegangen til dørs?

Lad os altså dekontruere personen og symptomet Anders Behring Breivik uden forbehold, og se hvilke dele af ham, vi hver især har aktier i, og lad så den, der er uden synd kaste den første sten. Dette skriver vi, selvom stenene allerede har føget enhver kritiker af masseindvandringen om ørerne i 24 timer.

To af mange. Aftenpostens – Nettet fungerer som en stor søppelkasse for ekstreme synspunkter. Redaktør Helge Øgrim i journalistenes fagblad Journalisten, går hardt ut mot det islamkritiske nettstedet Document.no.

The Blame Game II

Nogen havde desværre prakket Deadline den obskure blogger, mytoman og (tidligere?) Radikale Shansen på, så hun kunne sprede sin lamme, injurierende antagelse, at den norske massemorder er identisk med forfatteren Fjordman. Hun har i årevis personforfulgt Kim Møller/Uriasposten på nettet på en rendestensfacon, der alene burde gøre hende utænkelig på DR, og hvad hun ikke ved, kunne hun skrive tykke bøger om, hvis hun altså kunne skrive. Det gjorde ondt at se for Deadlines skyld, er der nogen der har røde ører over at have reduceret Deadline til Pladderballenews? TV 2 kontaktede en af Fjordmans danske venner, og så var den and aflivet. – Den efterfølgende diskussion med Jakob Mchangama var et slags plaster på såret.

Nye brikker til et puslespil af ukendt størrelse

Det er en balancegang uden brugervejledning: Hvor tit skal man indføje en disclaimer om at dette eller dette ikke skal opfattes som bortrelativisering eller bagatellisering af ondskab der slet ikke kan minimeres? Måske det lige her og nu er bedst på forhånd at droppe andet end den mest basale præsentation og disclaimers, og bare bringe relevant information, fordi det altså skal ud. Vi har faktisk enkelte perspektiverende nyheder der os bekendt ikke har været fremme før i dansk mediesammenhæng, og som ikke nødvendigvis kommer det.

I Anders Breiviks lange ‘manifest’, som vi selvsagt ikke kender i andet end bidder, er der denne vurdering af Documents Hans Rustad. Mentor eller taktisk her-og-nu-partner? Det burde ikke være så svært at gennemskue. For læsbarhed er passagen brudt op i afsnit:

November – 2009 I’ve spent a few weeks contributing to set up a cultural conservative newspaper with national distribution in Norway. The idea is to develop Document.no, a cultural conservative blog into a newspaper company with 12 publications per year. I’ve developed a relatively complex strategy and forwarded it to Hans, the editor and manager. I have made a few attempts to seek funding although my efforts haven’t materialised yet.

I tried to formalise cooperation between the Progress Party and Document (both moderate cultural conservative entities), at least in an incubation period. However, after discussing this with both FrP and Hans it would appear as they do not want to take part in any form of cooperation with eachother.

I have spent approximately 50 hours developing potential strategies for Document.no, pro bono, but I will have to limit any further involvement due to my primary operation. Hans Rustad, the leader of Document.no, seems like an odd fellow. I’m usually excellent in psycho analyzing people but I haven’t figured him out at all. I know he has a Marxist background and I believe he is in fact something of a rarity – an actual national Bolshevik, and thus not a real nationalist. He likes to criticise the multiculturalist media hegemony in Norway but is completely unwilling to contribute to create any form of political platform or consolidation. He seems extremely paranoid and suspect of most people and he likes to attempt to ridicule and mock Fjordman, every time he writes a comment.

Document.no has developed into a kind of moderate cultural conservative think tank where moderate cultural conservatives exchange thoughts and make comments on the articles posted. Hans likes to criticise cultural Marxist media (MSM) but is unwilling to present any solutions or to contribute to any form of consolidation of an “alternative”.

Det har været fremført at Anders Breivik har defineret sig selv som “kristen fundamentalist”, men kildeangivelse har manglet. Betegnelsen er i sig selv tvivlsom, fordi egentlig kristen fundamentalisme er meget sjælden, vi taler om et par procent i USA, og hvad dette trossyn medfører skulle også kunne forliges med hvad ellers vides om ham. Medlemskab af en frimurerloge må siges at være uforenelig med fundamentalisme, idet disse fordømmer frimureri som okkultisme og hedenskab. Man kunne nok gætte på at det er konstellationen af kristendom og konservatisme der i mainstreammedierne er morfet til “fundamentalisme” (tilgiv dem, ….). I hvert fald rammer denne passage i manifestet en nagle igennem påstanden (s. 1403-04):

As for the Church and science, it is essential that science takes an undisputed precedence over biblical teachings. Europe has always been the cradle of science and it must always continue to be that way.

Regarding my personal relationship with God, I guess I’m not an excessively religious man. I am first and foremost a man of logic. However, I am a supporter of a monocultural Christian Europe.

Man kan også henvise til denne video fra Drudge, der måske ikke helt vellykket forsøger at udrede et europæisk politisk landskab for et amerikansk publikum. Nævnes skal også grandiose fantasier som denne (s. 9 og 1474):

Sincere and patriotic regards,

Andrew Berwick, London, England – 2011

Justiciar Knight Commander for Knights Templar Europe and one of several leaders of the National and pan-European Patriotic Resistance Movement

With the assistance from brothers and sisters in England, France, Germany, Sweden, Austria, Italy, Spain, Finland, Belgium, the Netherlands, Denmark, the US etc. […]

ETA – Euskadi Ta Askatasuna: ETA propagates a Marxist-Leninist view and is therefore considered a hostile entity by default. However, no measures will be taken against them until we, our Nationalist Spanish and French Justiciar Knight Commanders have reasserted political and military control of Spain and France.

Vi er tydeligvis kun lige begyndt at kradse i overfladen, og det er et åbent spørgsmål om fortællingen ender med at blive realistisk sammensat og modsætningsfuld, eller om den skal bruges i en politisk dagsorden og forsimples (LFPC).

Breivik: Jeg brugte moderate Document som cover

Første citat s. 855 i ‘manifestet’, via Levned og Meninger.

[…] In fact, I have never been happier than I am today and I do not find it problematical hide my true ideological agenda from everyone else. To all I know I am a moderate right-winger and not a resistance fighter. […]

Document.no has developed into a kind of moderate cultural conservative think tank where moderate cultural conservatives exchange thoughts and make comments on the articles posted. Hans likes to criticise cultural Marxist media (MSM) but is unwilling to present any solutions or to contribute to any form of consolidation of an “alternative”. […]

Breivik: Strategisk alliance og “fælles mål” med jihadister … og WMD

Mere fra ‘manifestet’:

An alliance with the Jihadists might prove beneficial to both parties but will simply be too dangerous (and might prove to be ideologically counter-productive). We both share one common goal. They want control over their own countries in the Middle East and we want control of our own countries in Western Europe. A future cultural conservative European regime will deport all Muslims from Europe and isolate the Muslim world. As a result, the Islamists will gain the necessary momentum to retake power in several countries: Egypt, Saudi Arabia, Turkey, Jordan, Syria, Yemen, Oman, Algeria, Morocco and a few others.

The Jihadists know this very well. An Islamic Caliphate is a useful enemy to all Europeans as it will ensure European unity under Christian cultural conservative leadership.

How this type of scenario could play out:

Approach a representative from a Jihadi Salafi group. Get in contact with a Jihadi strawman. Present your terms and have him forward them to his superiors:

1. Ask for “hudna” (temporary truce) during the discussions/proposal and demand assurances not to be harmed if they reject our offer. Ask if this is acceptable to them.

2. If they accept, try to meet at a neutral place (not like there is a neutral place on Muslim territory) or at least a relatively public place (which will make it harder for them to betray your arrangement) and present your offer. They are asked to provide a biological compound manufactured by Muslim scientists in the Middle East. Hamas and several Jihadi groups have labs and they have the potential to provide such substances. Their problem is finding suitable martyrs who can pass “screenings” in Western Europe. Anders Beivik imagined cautious alliance with Jihadists: “We both share one common goal”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
73 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] så vil komme, og hvad de kan blive medskyldige i, hvis de agerer som de har gjort denne gang? Vi skrev allerede dag 2 om behovet for en bredere selvransagelse, som vi ikke friholder os selv fra. Lad dansk presse […]

Tom E
Tom E
11 years ago

Lars M er en landsmann av meg. Han er høflig i formen og det skal man være i en sivilisert debatt. Han vil ikke (han skjønner det nok. Han kan bare ikke få seg til å innrømme det) innse at at det like vel kan være muiltikulturalistenes innvandringspolitikk som har beredt grunnen for ekstremisme. Og bare så det er sagt: Det fins ingen argumenter som rettferdigjør vold. Derfor er hans sluttkommentar at siden venstresiden er en forræder mot sine egne verdier (riktignok litt utilsiktet kanskje), så skal de……… Ja, hva skal de bli utsatt for tro? Her forsøker han igjen… Read more »

trackback

[…] bredere selvransagelse og refleksion, som vi efterlyste forleden, og som man ikke kan beskylde Sass Larsen eller Politiken for at være i besiddelse af, er der plads […]

Lars M
Lars M
11 years ago

LFPC:

Takk for oppklarende svar. Jeg skjønner hvor landet ligger. “Venstresiden ER forrædere”.
Hva gjør man med forrædere forresten ?
Takk for meg.

LFPC
11 years ago
Reply to  Lars M

Nu er det sikkert i Norge som i Danmark at ‘forræder’ både har en juridisk og en dagligtalebetydning, og vi taler nok mest om det sidste, uden at man skal lukke øjnene for at der forekommer så tæt parløb mellem socialister og totalitære mørkemænd sydfra at det burde falde under straffeloven – George Galloway, Harry Bommels (?) i NL, “Hamas, Hamas, Jews to the gas”, find den på YT, venstrefløjspartier med forbindelser til Fatah osv. Men som jeg ikke fik pointeret i min lange smøre før, så er det en vigtig pointe for mig (i modsætning til loonien Breivik) at… Read more »

Tim
Tim
11 years ago

Testen skal stå ved om muslimer i DK vil skrive under på at de ikke går ind for sharialoven. Hvis de gør er det direkte hjem til Mellemøsten. Jeg forstår ikke at muslimer ikke kommer ud og taler omkring hvordan de vil leve deres liv og hvilken ændring det vil have på samfundet. Det er ligesom de laver alt i stilhed og man skal tage dem i deres ugerninger og fange dem i pervese livsanskuelser.
Man skulle lave følgende til alle muslimer i DK. De skal skrive at de tager afstand fra sharia og underskrive det (muligvis skal der være flere… Read more »

Kulsoen
Kulsoen
11 years ago

When the shit hits the fan, run for cover. – Flot.
Reaktionerne her minder mig om et replikskifte i børnehaven:
Barnet: “Skal vi have dessert?”
Pædagogen: “Ja, vi skal have frugtsalat”
B: “Jeg ka ikke li frugtsalat!”
P: “Ka Du Li ÆbLer?” B:”ja”
P: “Ka Du Li PæRer?” B:”ja”
P: “Ka Du Li BaNaNer?” B:”ja”
P: “Ka Du Li ApPeLsInEr?” B:”ja”
P: “Ka Du Li FlØdEsKuM?” B:”ja”
P:”SÅ KA DU OSSE LI FRUGTSALAT”

Det var såmænd bare det.

EH
EH
11 years ago

Video…

Jamen der er da en forklaring, men så sandelig ingen undskyldning.

Hvad angår Shansens optræden på DR2, så er det kun et symptom på den sjuskede elendige journalistik som er blevet trenden på både DR og TV2.

Universalgeni
11 years ago
Reply to  EH

Det er ikke sjusk. Det er et valg. Shansen er ekstremist og derfor håndplukket til jobbet.

Menig 442
Menig 442
11 years ago

Kan man da synke så dybt, at man kontakter Shansen for at få en udtalelse? Ja åbenbart.
For vel 10 år siden var jeg inde på hendes Blog og læste om en israelsk massakre på palæstinensere, begået af en general ved navns nævnelse. Herefter var det let, at gå på Nettet og verificere fakta.
Jeg gjorde hende, ironisk måske, men venligst opmærksom på at alle disse døde palæstinensere var slået ihjel i en ikke eksisterende massakre, ledet af en ikke eksisterende general. Hun havde ædt et palæstinensisk propagandanummer råt.
Jeg fik et møgbeskidt svar.

Universalgeni
11 years ago

Lars M: alle her og på Document er modstandere at terror og har altid været det. Enhver anydning af, at nogen skulle være enig i den gale massemorders metodevalg er helt og aldeles uforskammet. Du kan selv være søppel.

LFPC
11 years ago
Reply to  Universalgeni

I det mindste er det underbygget kritik i modsætning til fløsen Svarteper, og tak for det. Men jeg vil gerne spørge Lars M om ikke de veldokumenterede forhold i samfundet som vi (incl. Julia Caesar) beskæftiger os med ikke i sig selv er så alvorlige at de berettiger skarphed i debatten? Og er det ikke fokusflytning af groteske dimensioner at beskæftige sig med budbringerens sprogbrug? Jeg vil her og nu vove den påstand at ingen form for retorisk tilbageholdenhed ville have forebygget loonien Breitvik i at gøre hvad han gjorde. Måske ikke engang hvis der ikke havde været nogen islamdebat… Read more »

Lars M
Lars M
11 years ago
Reply to  LFPC

Takk for kommentaren. Til dine videosnutter skal bemerkes at jeg under siste Gaza-aksjon støttet Israels rett til selvforsvar og at jeg ikke støttet de demonstrasjoner i Oslo som du henviser til. Men var ikke dette bare demonstrasjoner ? Meningsytringer ?Riktignok knustes noen ruter, men skremmende ? Førte disse demonstrasjoner til massakre, terror ? Jeg beklager like mye som deg at politikere som kun ytrer meninger må ha livvakt. Men, det slår meg at ellers du ikke synes å erkjenne – eller ville erkjenne – dimensjonene i 22.7.11. Katastrofen er skjellsettende – markerer et tidsskille i likhet med 11.9.01. Scenariet er… Read more »

mette
mette
11 years ago
Reply to  Lars M

Lars M Alternativet til det du skriver er, at man blot skal lade andre – i dette tilfælde de pt. magthavende norske politikere og meningsdannere – uhindret køre frem med deres ideologisk betingede handlinger, der forandrer samfundet i retning af skræmmende tilstande, som allerede findes andre steder i Europa. Med andre ord, at man skal underkaste sig magten og tie, selv når man for føler og har grund til at tro, at man for altid er ved at miste noget, man elsker meget højt. Sådan tænker kun mennesker med slavesind eller mennesker, der mener, at de har ret til at… Read more »

LFPC
11 years ago
Reply to  Lars M

“Men var ikke dette bare demonstrasjoner ? Meningsytringer ?Riktignok knustes noen ruter, men skremmende ? Førte disse demonstrasjoner til massakre, terror ?” Helt, helt uenig. Jeg vil ikke ind i nogen diskussion om relative grader af ondskab, for det er absurd, men det som videoerne her er dokumentation af er en fremadskridende opløsning af vore lande og den tryghed vi er vokset op med og har taget for givet. Jeg ved ikke hvor gammel du er, men jeg kan sagtens huske en tid hvor brandbiler ikke skulle have eskorte til ghettoer, hvor blonde piger ikke blev tilsvinet i denne grad… Read more »

Lars M
Lars M
11 years ago

Hele Norge gråter. Vår konge og dronning tørker tårene i minnegudstjenesten i Oslo domkirke i dag. Jeg snufser foran TV-apparatet. Vår statsminister Stoltenberg holder en tale i kirken, som jeg beundrer ham utrolig for i det hele tatt å greie å holde. Min kjære fødeby, fredelige, koselige Oslo er stygt ramponert. De snakker faktisk om at hele regjeringsbygget kanskje må rives. Massemorderen var en fanatisk høyreekstremist. Jeg har selv mer venstre-bakgrunn, men har fulgt, og støttet, Document.no i Norge mye pga. irritasjon over at venstresiden har vært dårlig i å motarbeide politisk islamisme. Men nettstedet domineres av markert høyrevridde kommentatorer,… Read more »

anno
anno
11 years ago

BT – “Sådan begyndte hans had til muslimer 24. juli 2011”

h tt p://www.bt.dk/udland/saadan-begyndte-hans-had-til-muslimer

Universalgeni
11 years ago
Reply to  anno

Aha. Det er altså hhv. muslimer og marxister, der har ansvaret for den norske terror, synes artiklen at antyde? Det er deres skyld? Ja, de må jo så se at få ryddet op i egne rækker. Muslimer er jo overvejedne venstrefløjens vælgere, så der er tale om en slags internt anliggende, hvis ellers artiklen har ret. Egentlig er jeg mest tilbøjelig til at mere, at den gale mand alene er ansvarlig for sine handlinger, men jeg er jo også borgerlig…

Carsten Agger
11 years ago

Der er ingen, der kan tillægges skylden for Breiviks og eventuelle medskyldiges handlinger ud over dem selv.

Hans video viser dog en så kraftig påvirkning fra counter-jihad-bevægelsen, som bla. Lars Hedegaard repræsenterer den. Jeg har set rigtig mange af karikaturtegningerne på Hodjas blog, hvor de skulle understrege de samme pointer.

Jeg synes, at en mand som Lars Hedegaard set i bakspejlet måske har et problem med sin retorik:

http://www.modspil.dk/wordpress/?p=1709

LFPC
11 years ago
Reply to  Carsten Agger

Jeg kender dig først og fremmest som en perfid mestermanipulator, og din post for et par år siden “Uriasposten, en sump af racisme og fremmedhad”, eller hvad den hed, er legendarisk. Normalt ville jeg ikke gide svare dig, men det du skriver her er fair nok til at man kan forholde sig til det – om du så reelt er blind for de åbenlyse forskelle mellem Hedegaard og Breivik skal jeg ikke kunne sige. Carsten, sahib: 1. Hedegaard opridsede nogle eventuelle defensive scenarier i en hypotetisk fremtid hvor statsmagten var brudt mere eller mindre sammen af indre, etniske konflikter. Han… Read more »

Carsten Agger
11 years ago
Reply to  LFPC

“Mester-manipulator” – jeg bliver jo helt rørt. Men vi er forhåbentlig ikke uenige om, at videoen viser en vis retorisk påvirkning fra counter-jihad-bevægelsen. Som jeg læser Hedegaards tale ved counter-jihad-konferencen i 2007, opruller han et scenarie, som han ikke anser for at være hypotetisk. Det er korrekt, at han udtrykte sig fredeligt og verbalt, og det har han selvfølgelig lov til. Men det virker egentlig mere som, at han taler om, hvordan han håber, at “vi” vil sejre igennem en modstandsbevægelse, end at han opruller et usandsynligt skrækscenarie. Her er han også helt på linje med f.eks. Ole Hasselbalchs og… Read more »

mette
mette
11 years ago

http://www.document.no/2009/02/bt_ofre_det_apne_samfunn/

Bergens Tidende tør gå mod strømmen. Bladet er det største udenfor Oslo og landets fjerde største.

Bergens Tidende er uafhængig og liberal.

Balder
11 years ago

Er der i øvrigt nogen af jer der har hørt det telefon-interview med Hans Rustad der blev sendt i går på TV2-News? Værten var Janni Petersen.

Jeg kunne desværre kun forstå det halve af det.

Balder
11 years ago

–> Universalgeni “Jeg kan ikke forstå, hvor avisernes backlash-artikler bliver af. Når man tænker på, hvad de plejer at skrive i lignende situationer, må journalisterne da være skrækkelig bekymrede for de borgerliges, bloggernes eller de konservatives sikkerhed?” Løsningen ligger allerede klar: EU vil registrere bloggere Er politikerne bange for, hvad bloggerne kan bringe på banen? Eller er en registrering af bloggerne en måde at sikre bloguniversets troværdighed? År 2008. Alle bloggere skal registreres af myndighederne, og de skal tilmed betale en afgift for at få lov til at blogge. Lyder det som en dårlig joke? Eller som en parodi på… Read more »

Svarteper
Svarteper
11 years ago
Reply to  Balder

HVis ikke dere selv klarer å rydde opp i egne rekker spiller dere ballen over på på politiets banehandel. Terroristen deltok i en rekke debatter på document.no og også i møter med organisasjone uten at Hans Rustad merket hvor langt ute han var. Dette sier jo en del om ideologien til Rustad og resten av det ekstreme høyre.

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Svarteper

Hvad er der at rydde op på? Her er ingen ekstremister. Det er der heller ikke på Document. Terrorister er et anliggende for politiet. De må de tage sig af.

LFPC
11 years ago
Reply to  Svarteper

Svarteper:

Jeg har skrevet en henstilling til dig længere oppe. Alle indlæg fra din side der fra nu af kommer i form af tilsvininger og manglende accept af modpartens selvforståelse, og uden citater og anden dokumentation, bliver spammarkeret.

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Lars Løkke Rasmussens reaktion på Breiviks udåd er dybest set meget interessant, fordi manden røber, at han et eller andet sted som politiker meget præcist fornemmer, at skyldsspørgsmålet også rammer ham – både personligt og politisk. Hvorledes? Jo, for alt det positive, Lars Løkke sammen med os andre tilsyneladende kun kan gå ind for, er i LLR’s optik, åbenbart lige netop det, Breivik og de ekstreme højrekræfter prøver at ramme. Men har LLR nu også ret i , at det hænger præcist sådan sammen? – Har Breivik fx. udtalt sig specielt meget om åbenhed? Lad os pille dette tilsyneladende enkle… Read more »

mette
mette
11 years ago

http://www.honestthinking.org/no/index.html

Snaphanen citeteres på HonestThinking i “Syndebukker”.

PK
PK
11 years ago

JP i dag. “Har Europa undervurderet truslen fra højre?” Stor artikel og der står bl.a.” Men Europol advarer dog om, at det yderste højre i de seneste år er blevet langt mere aktiv på internettet og mere professionel, når det handler om at producere online-propaganda med fremmedfjensk og antisemitisk indhold.” Jamen , er det ikke bare herlig læsning. Når EU lukker for en stor rapport, der viser at at muslimerne står bag antisemitisme i EU, og det siden kun bliver fremlagt at det yderste højre er skurken i dagens EU. Lyver JP/ journalisten bevidst eller ved de ingenting? De politikere… Read more »

Universalgeni
11 years ago
Reply to  PK

Ja, socialdemokrater er jo vor tids jøder. Det uhyggeligt som det går. 🙁 Det er de lede konservative, der er ondet rod.

Universalgeni
11 years ago

Jeg kan ikke forstå, hvor avisernes backlash-artikler bliver af. Når man tænker på, hvad de plejer at skrive i lignende situationer, må journalisterne da være skrækkelig bekymrede for de borgerliges, bloggernes eller de konservatives sikkerhed?

Svarteper
Svarteper
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Dere er verken “borgerlige” eller “konservative”, men befinner dere på ytterste høyre fløy.

PBr
PBr
11 years ago
Reply to  Svarteper

Så du er her simpelthen for at pisse på omgivelserne?
Meninger og konklusioner er givet på forhånd , jamen det behøver du såmænd ikke bruge tid på, det klarer div. massemedier fint iforvejen.

Universalgeni
11 years ago
Reply to  PBr

Nå, der ved jeg da ikke. Politiet har endnu ikke fået sat nogle af de konservative i kasjotten. Så længe de stadig går løs derude, er ingen sikker. Og i Danmark er det mere end halvdelen af befolkningen, der stemmer borgerligt! De mener tilmed at et demokatisk flertal burde høres. Fascister så langt øjet rækker. 😥

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Svarteper

Nej, faktisk ikke 😉 Jeg plejede at stemme på S, indtil det gik op for mig, at de da absolut ikke havde tænkt sig at gøre noget seriøst og virkningsfuldt ved de massive indvandringsproblemer, de havde skabt i fællesskab med andre uansvarlige partier (især R = Radikale Venstre = Socialliberalt “midterparti” ) – herunder det enorme omfang af indvandringen fra visse meget fjerne og som oftest uintegrerbare kulturer med normer fra den allermørkeste middelalder, vanvittige religiøse særkrav og tydeligt ubehag ved den “urene”, “vantro” værtsbefolknings værdier, kultur, omgangsformer og love – til trods for de store lidelser, de enorme byrder… Read more »

PK
PK
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Kære Bjovulf.
Jeg kunne ha skrevet det du skrev.
Jeg forlod venstre side på grund af dets ligegyldighed med de lidelser,
der blev påført danskere.

Og så bliver een kaldt racist og nazist og andet idioti.
SUK.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Mange tak, kære PK 😀

Det er altid rart at vide, at man trods alt ikke er helt alene i sin “paranoia” 😉

LFPC
11 years ago
Reply to  Svarteper

Svarteper: Festen er ved at være slut for dit vedkommende. Du er meget vred, og det er vi også, og du er meget velkommen til at give udtryk for vrede mod os her. Men vi på vores side vil naturligvis ikke acceptere at blive brugt som syndebukke for noget vi ingen del har i, eller sympati for, uden at der fremføres den mindste dokumentation. Jeg har allerede gjort dig opmærksom på dette, men det er ikke trængt ind: Det tilkommer ikke dig at fortælle folk hvad de virkelig mener og står for. Tager du ikke folks ord for pålydende, har… Read more »

Svarteper
Svarteper
11 years ago
Reply to  LFPC

Jeg sier ingenting om hva dere “virkelig står for”, men hva dere virkelig sier. Progagandaen deres er alarmastisk og vilt overdrevet og nører opp under hatet som gjør slik terrorhandlinger mulig. Det er selvsagt ikke dere alene som er ansvarlige, men dere er en del av det hele.

LFPC
11 years ago
Reply to  LFPC

Og det var så din slutsalvo her – i denne form.

Du er som sagt meget velkommen til at skrive her fortsat, være vred på os og skælde ud, men fra nu af foregår det med 1) citater af noget vi eller vores kommentarskrivere har skrevet, 2) ved kildekritik af de kilder vi tager udgangspunkt i, og 3) du går ind i en diskussion om evt. citater med en forhåndsrespekt for at det som skribenten fortæller er oprigtigt.

Capiche?

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Til Svarteper.
Det ville hjælpe, hvis du adresserer dine kommentarer, så den ‘forvirrede’ véd, hvem du taler til. Han er jo forvirret.

Med venlig hilsen

Svarteper
Svarteper
11 years ago
Reply to  Emeritus

Kommentarene mine er rettet til dere alle. Du forsøker å vri deg unna nå, din sleipe mark.

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Det er skadeligt for en dybere forståelse af denne forfærdelige sag fra Norge, hvis man forsøger at bortforklare Breiviks handlemåde alene som et udslag af højreekstremisme. Begrebet ekstremisme er alt, alt for nemt at bruge, alt for værdiladet og kan i denne sammenhæng ikke bruges til ret meget andet end at præcisere et politisk spænd til modladningen – venstreekstremisme. Begge begreber har intet med årsager (og dermed forklaring) at gøre, men er symptomer, der som hovedregel dækker over alvorlige, underliggende, politiske spændinger, som politikere har ladet ligge der – under det hele, fordi man politisk ikke kan eller vil gøre… Read more »

Svarteper
Svarteper
11 years ago
Reply to  Emeritus

Hva mener du? Mener du at det er ungdommene selv som er den underliggende årsak på samme måte som jødene var den underliggende årsak til nazismen? Du er meget forvirret.

Henrik
Henrik
11 years ago

Skabt af omstændighederne? Meget interessant at omstændighederne nu er en forklaringsmulighed, mens omstændigheder sjældent har sidens bevågenhed når det drejer sig om radikale islamister.

Først afvisning af reel relation til manden og hans gerninger, dernæst påvisning af at han nok bare er et symptom.

Håndvasken bliver sgu beskidt af al den vasken hænder.

T. Snorrason
T. Snorrason
11 years ago

På Ekstrabladet kan man – i hvert fald til videre – se Breiviks video samt downloade hans Manifest. Læser man manifestet løseligt, får man hurtigt et billede af en begavet tosse, som har skabt sin egen fantasiverden med ham i centrum. Han optræder som “founding member” af en hemmelig “korsridderorden”, som kun findes i hans egen fantasi, og hans anvisninger for dit og dat er temmelig tåbelige og værdiløse. Eksisterede der en sådan hemmelig ridderorden, var deres “manual” aldrig blevet lagt ud på nettet. Indholdet synes at være skabt på grundlag af diverse internetkilder og Breiviks egne drømme. Alene billederne… Read more »

Svarteper
Svarteper
11 years ago
Reply to  T. Snorrason

Dere er alle “begavede tosser”.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Svarteper

Tak, det er jo så i det mindste mere, end man kan sige om dig 😀

Tro IKKE, at der er EN ENESTE deltager her, der sympatiserer med Breivik & co.
Du må læse på lektien én gang til – skriftligt dansk burde vel være til at forstå for en
nordmand eller hvad?

Det er bla. uvidende, naive og uansvarlige naivister som dig, der bærer ansvaret for,
at det DESVÆRRE nu er kommet så langt. Der var bare INGEN grænser for jeres
endeløse selvgodhed på andres bekostning, vel? 😉

Universalgeni
11 years ago

Citat: for jer “som beviselig står i tett forbindelse med terroristen”. Vor herre bevars. Enhver kan smide en kommentar på en blog eller i en avis. Bombemanden har aldrig kommenteret på Snaphanen. Folk herinde skal ikke syndebykke for en gal bombemands værk. Smid Svarteper ud herfra, han lyver og vidner falsk. Det er en troll!

Svarteper
Svarteper
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Hvor ble det av “ytringsfriheten” som dere så tappers pleier å forsvare? Når sannheten blir ubehalig for dere er dere like fundamentalistiske som Taliban.

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Svarteper

Vi er ikke fortalere for ulovligheder herinde. Injurier er ulovlige. For at være her, skal man overholde gældende lov. Det har du ikke gjort.

Svarteper
Svarteper
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Nettsteder som snaphanen er som fundamentalistiske koranskoler for islamistiske terrorister. Dere er jorda som ugresset vokser frem i. Dere er jo selv svært så nøye med å påpeke at koranen og islam i seg selv er årsak til terrorismen. Nå er det dere selv som får søkelyset på dere.

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Universalgeni

@ Svarteper: Man kunne jo spørge, om ikke søgelyset i stedet bør rettes imod de humanitærpopulister, der har foranstaltet den islamisering, du snakker om i flere af dine kommentarer? Med multikultur som fredens ideologi? Det har jo vist sig ikke at holde. De røde skaber splittelse med deres import af fremmede. Ved sidste valg i Norge svandt midten af norsk politik kraftigt ind. Multikulturalisterne har også voldtaget demokratiet i Danmark for at kunne importere 350.000 ikke-vestlige indvandrere. Indvandringen begyndte tidigt i 60’erne her i landet og der har ikke været en eneste meningsmåling, der viste flertal for denne indvandring i… Read more »

En Mand
En Mand
11 years ago

Ja nu går de norske MSM efter Dokument.no og Fjordmand, når man ikke kan modargumentere fordi ens kulturhistoriske kompetence er nul kan man jo altid forsøge sig med bagvaskelse. Hvis der sker noget ligende i Sverige (Hvilke jeg ikke håber, det vil være for tragisk) så skal i bare se de svenske MSM gå hårdt efter Julia Cæsar, Ham/hende kan de svenske medier heller ikke komme intellektuelt på omgangshøjde med.

Bo
Bo
11 years ago

Våra värdelösa politiker för en extrem politik som destabiliserar vårt samhälle och skapar splittring och otrygghet för alla.

Svarteper
Svarteper
11 years ago
Reply to  Bo

Jada, sånn kan man også argumentere… Det er barnas egen skyld at de ble skutt. Hadde det ikke vært for jødene ville ikke Hitler ha laget konsentrasjonsleire, ergo er jødene selv ansvarlige. Forstår dere ikke hvor latterlig dere er?

Svarteper
Svarteper
11 years ago

Du kjenner ikke documents betydning for den norske høyreekstreme sumpen. Det er naturlig at avisene forsøker å kartlegge de politiske holdningene til terroristen. Ville ikke du være interessert i hvilke fora som publiserer innlegg fra islamistiske terrorister? Hvorfor skal dere på ytterste høyre behandles annerledes?

Svarteper
Svarteper
11 years ago
Reply to  steen

Du minner meg om disse muslimene som påstår at islam er “fredens religion”. Du vet selv godt at du har skapt grobunn for dette hatet.

JS
JS
11 years ago
Reply to  steen

Ah, det er nu ikke helt korrekt. Fredag aften var der et citat af en kilde, som mente der kunne være forbindelse til noget islamisme, på forsiden af snaphanen.dk. Jeg vil ikke gå nærmere ind i hvad der stod, da jeg simpelthen ikke kan huske det. Men det havde noget med islam at gøre, og var postet i forbindelse med nyheden om Oslo-drabene. Det blev dog fjernet hurtigt igen fra snaphanens forside samme dag. Derudover er jeg nu enig i, at de mange beskyldninger om at snaphanen og slig andre blog-medier har et medansvar for Norge-morderens udåd, er fuldstændig langt… Read more »

Universalgeni
11 years ago
Reply to  JS

Der er ingen tvivl om, at den borgerlige halvdel af Danmarks 5,5 millioner indbyggere har det fulde ansvar for hvad en norsk galning laver i Norge. Der er ikke andet at gøre end at dømme og fængsle hele banden.

Svarteper
Svarteper
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Snaphanen er ikke “den borgerlige halvdel” men en ekstremistgruppe som i flere år har fremmet en særlig irrasjonell og usaklig hets mot innvandrere generelt og muslimer spesielt. Dere har også fremmet vanvittige og ubegrunnede konspirasjonsteorier om “venstrevridde” medier. Dere er helt klart en premissleverandør for terrorister av dette slaget.

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Kære ven: Der har ikke været en eneste meningsmåling i over et halvt århundrede, der har vist flertal for indvandring. Ikke en eneste. Og masser af mennesker er ligeledes imod islam. Og ønsker at bekæmpe islam. Med karikaturtegninger. For nu at nævne et af de demokratiske midler, danskerne fortsat ønsker at kunne anvende. Kampen imod indvandring og kampen imod islam skal naturligvis fortsætte uændret. Kampen imod fascisme ligeså. Både på den yderste højrefløj og på den yderste venstrefløj. Norge har jo fået en del at rydde op i, som den seneste udvikling viser. De kunne lære noget af Danmark. Her… Read more »

Svarteper
Svarteper
11 years ago

Det er feil å si at document.no blir “forsøkt kompromittert” fra alle norske aviser. Du henviser til én eneste kronikk. Samtidig bør du tenke over om ikke du selv og tilsvarende blogger gir næring til ekstremister som Anders Behring Breivik. Dere står i samme forhold til terroristen som madrassene til Al Qaida eller Taliban. Dere er den jorden som faenskapen springer ut av. Tenk litt over det i stedet for å vri deg unna som en sleip mark.

LFPC
11 years ago
Reply to  Svarteper

Nu skal jeg fortælle dig hvordan det plejer at foregå: Vi er ikke som udgangspunkt skyldige uden nærmere præcisering hvorfor. Det påhviler dig at komme med henvisninger og citater til noget vi har skrevet der kunne pege i denne retning. Men det kan du ikke, for denne massivt nihilistiske forbrydelse hænger ikke på nogen måde logisk sammen med noget vi står for.

Du må beslutte dig: Søger du at finde frem til noget der er sandt, eller ønsker du bare at være et moralsk korrumperet dumt svin der profilerer sig ved at sværte andre?

Svarteper
Svarteper
11 years ago
Reply to  LFPC

For dere på ytterste høyre er alt retorikk. For meg som bor i Oslo er det virkelighet. I flere år nå har dere lært oss at koranen, “multikulturalister” og det ene med det andre er direkte ansvarlig for 11. september. Hvorfor skal vi ta med silkehansker på “patrioter” og høyreekstremister som beviselig står i tett forbindelse med terroristen?

LFPC
11 years ago
Reply to  Svarteper

Jeg er ikke højreekstremist. Jeg er ganske almindelig gammelborgerlig demokrat. At du gentager en løgn og stadig ikke har fremlagt dokumentation i noget vi rent faktisk har skrevet gør det ikke sandt.

Det er meget enkelt: Det er ikke dig der fortæller mig hvad jeg mener eller tror på.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Svarteper

Hvor ser du dog det henne?!?!? Jeg tror faktisk ikke, du finder ret mange fra det yderste højre her på bloggen. Og jeg har absolut IKKE sympatier i den retning! Vi er alle fredelige demokrater med stort D! – vi tillader os såmænd bare at advare om, hvad en del uansvarlige poltikere har af vanvittige planer og de meget alvorlige konsekvenser heraf for vore førhen så sikre og harmoniske samfund. Måske har du bare brug for et socialt kompas / GPS? Du virker meget forvirret … selv af en nordmand at være 😀 Dine fantasier er i hvert fald helt… Read more »

Svarteper
Svarteper
11 years ago
Reply to  LFPC

Jeg vet ikke hva du tenker i ditt stille sinn, men snaphanen, document og stort alle på link-listen er full av dritt og befinner seg langt ute på ytterste høyre fløy. Jeg forholder meg til hva dere skriver og ikke hvordan dere privat definerer dere selv.

Bendt Weinstein
Bendt Weinstein
11 years ago

Anders Breivik har skrevet en bog, han har lagt på nettet i lejligheden af massakren :

http://hotfile.com/dl/124843184/2315d8e/2083-AEuropeanDeclarationofIndependence.docx.html

Universalgeni
11 years ago

Pointen er, at bombemanden forlod det borgerlige miljø og blev ekstremist. Han tilhører jo ikke den demokratiske, almindelige højrefløj. Document.no er jo bare en almindelig borgerlig blog.

Den er ikke mere højreekstremistisk end Twitter og Facebook, hvor terroristen jo også skrev. Og med mindre nogen har slettet det, vil jeg vædde på, at bombemanden også har kommenteret i kommentarsporet i de norske aviser.

73
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x