4
aug
Seneste opdatering: 4/8-11 kl. 1117
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ovenpå….nåh, det kan være lige meget nu. Når man har haft den onde lykke, at følge lignede debatter om Norge i Sverige, så er dette jo en ren fryd. Se det, navnlig svenskere! Uhrskov er bedre og skarpere på TV end nogensinde før, også i sit klare forsvar for præsten Sørine Godtfredsens glimrende, stærkt omdiskuterede kronik i Berlingske Tidende Jeg ved ikke rigtig, hvad Rothstein gør i det program andet end at smile og logre og iøvrigt rutineafsky Pia Kjærsgaard. ER det de berømte anstændighed, eller er det noget andet? Deadline er enestående i Norden, ikke mindst ovenpå fire måneder kun med SVT. Genoplev f.eks. Mark Steyn i Deadline, Wafa Sultan i Deadline Geert Wilders Deadline. Kenan Malik i Deadline. Mikael Jalving i Deadline, Günther Walraff i Deadline, Nicolai Sennels i Deadline, Helmuth Nyborg i Deadline. Jeg kender ikke Adam Holm, så jeg kan roligt sige: Han ER Deadline ligesom Krasnik før i tiden.

Vil vores humanitet få genindført dødsstraffen en dag?

Jeg skrev forleden, at den norske massemorder ABB burde henrettes, og at Norge mangler proportionale svar på så monstrøse forbrydelser. Hvad er en proportional straf for at have stjålet 4.500 menneskelige leveår på to timer? Det var selvfølgelig halvvejs en provokation, men kun halvvejs, for jeg har ikke hørt andet om dødsstraffen de sidste mange årtier, end at “sådan gør et humant samfund ikke.” Det er ikke noget argument, det er som at sige, “at Gud eksisterer fordi jeg siger det.” Da jeg grundlagde min modstand mod den, var det ikke mindst på Albert Camus Réflexions Sur La Guillotine og George Orwells “A hanging”. De er en gennemtænkning af dilemmaet, ikke påstande, men de er gjort i en anden tid, hvor jeg levede i et samfund der var enestående uvoldeligt og fredeligt. Hvis ikke de domme, en retsstat kan uddele, opleves af befolkningen som indeholdende et element af passende af hævn og straf, så vil retsstaten delegitimisere sig selv og glide over i selvtægt og apati. Se på Sverige, to næsten voksnes voldtægt af 12 årige, 130 timers samfundstjeneste. Det er straffe fra en tid, der er borte.

Hvadenten man er tilhænger – dem er der nok ikke mange af endnu, eller modstander, så kan man frygte at vi i Europa er på vej mod en kvantitet og en kvalitet af forbrydelser, – massive terrorhandlinger f.eks., der kun kan opleves som krigshandlinger, – der vil bringe dødsstraffen tilbage. Man skal i al fald tage det som et tidens tegn, at den nu for første gang længe skal diskuteres i det engelske parlament. Det er et symptom, man skal lægge mærke til. Ingen fremskridt er evighedssikrede. Jeg siger ikke, at jeg går ind for denne optrappede retstilstand, det er for stor en mundfuld, jeg gør opmærksom på en tendens, beder folk at tænke længere end til de sædvanlig klicheer, der afviser den, og endelig: Hvornår har Norden sidst haft en værdigere kandidat til denne straf, end netop ABB, og hvem tror for alvor, der ikke kommer andre?

Vote would be first on capital punishment since 1998. Some Tories ‘planning to vote yes to death penalty’. MPs could be forced into the landmark poll if e-petition attracts 100,000 signatures. MPs to vote on the death penalty: People power will force Parliament to reconsider capital punishment. MPs cannot ignore clamour for debate on the death penalty, MP backs death penalty for child- and police killers.

Det var en kugle, der ventede på Osama bin Laden i næsten et årti. I dag udkommer The New Yorker med den meget detaljerede historie om likvideringen. Nye oplysninger og kilder blandt Navy Seals: Getting Bin Laden – What happened that night in Abbottabad.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] man er afhængig af sådanne gaver for at opretholde sit selvbillede, er man ikke fremtidssikret. Jeg mener iøvrigt stadig, at Breivik bør aflives hvis han findes strafegnet. Der er ikke mange, der har lyst til den […]

Ingen dødsstraf, tak
Ingen dødsstraf, tak
10 years ago

Ang. dødsstraf – vil jeg anbefale dig at læse Greven af Monte Christo (i en uforkortet udgave for voksne – der er en god, ældre dansk oversættelse). Et kæmpeværk om hævn og ikke mindst dens begrænsninger. Kapitlet “La mazzolata” indeholder en lille, lærd diskurs om dødsstraffens ineffektivitet som hævninstrument. Ganske vist ikke ud fra et synderlig moralsk synspunkt (greven er blevet til et hævnmonstrum på dette tidspunkt efter sine 14 år i fangehul), men bragt i spil med en sideløbende beskrivelse af en gruopvækkende, faktisk henrettelse, er det egnet til at sætte tanker i gang om emnet. Dostojevskijs overvejelser omkring… Read more »

Emeritus
Emeritus
10 years ago

Jeg vender for en stund tilbage til dette kommentarspor, fordi jeg her beskæftigede mig med Sørines kronik, der har fået en blandet medfart. En af de rigtigt dårlige er Ulrik Høys behandling af kronikken i weekendavisen. Hans kommentar er anbragt på bagsiden af Kultursektionen, hvilket kunne tyde på, at meningen er skør, men sådan skriver han ikke. Han ikke bare holder masken, men skriver alvorligt under overskriften Sandt, men uvæsentligt… Det udsagn må stå for hans private regning. Forholdet er omvendt. Det, hun skriver er BÅDE sandt og væsentligt. Imidlertid er det Ulrik Høys kommentar, som er uvæsentlig set i… Read more »

JensA
JensA
10 years ago

Jeg har svært ved at se, at der skulle være nogen grund til en generel fremhævning af Deadline, som et lysende eksempel på fremragende nyhedsformidling/orientering. Hvis man ser nærmere på de 8 indslag du linker til, er 3 lavet af Kurt Strand, 4 af Adan Holm og 1 af Martin Breum. Martin Breums indslag med Helmuth Nyborg falder til jorden, fordi Martin Breum ikke tør lade ekspertens (HN) udsagn stå alene, men har indkaldt 2 (Lone Frank og Peter Lund Madsen;novicer i forhold til HN) til at bortforklare/opbløde Helmuth Nyborgs udsagn. Kurt Strand er ikke mere i DR, og hans… Read more »

mea culpa
mea culpa
10 years ago

Jeg går ind for at indføre dødsstraf i DK. Det kan faktisk kun gå for langsomt. Palle Sørensen, den firdobbelte politimorder, burde være idømt dødsstraf dengang han begik sin forfærdelige gerning i 1965. Nu er det for sent. En anden morder som det også er for sent at idømme dødsstraf, men som burde have fået dødssprøjten dengang, er makedoneren Naum Conevski. Han stod bl.a. bag dobbeltdrabet på 5-øren i 1984. Opholder sig stadig på Sct. Hans på skatteborgernes regning. Nuværende kandidater: Peter Lundin. Hvorfor skal endnu en firdobbelt (3 mord begået i DK) morder have lov til at sidde og… Read more »

Ole Burde
Ole Burde
10 years ago

Et ord eller to til forsvar for Klaus Rothstein :
Ganske vist er han en haabloes pladderhumanist , men alligevel er der graenser for galskaben .Mit indtryk af ham var , at han virkelig tror paa OPONENTEN’s ret til at have en helt , helt anden mening end ham selv… og DET er efterhaanden temmelig AFVIGENDE for en person som tlhoerer det man normalt kalder ” venstrefloejen” .
Eller med andre ord , ikke et HELT haabloest tilfaelde .

Emeritus
Emeritus
10 years ago

Om rammer for samvær. Et demokrati skal være transparent, men ikke fuldkommen impotent. I den tragiske sag fra Norge beslutter en mand, at der er nogle, han af politiske grunde ikke kan lide, hvorefter han likviderer dem. Menneskeligt helt uantageligt. Politisk helt uantageligt. Selv om Stoltenberg er blevet folkehelt, kan jeg ikke se, hvad han vil med mere demokrati, med mindre man ikke må ytre sig frit i Norge. I en principiel sag som multikultur kontra monokultur bortfalder klistermærkerne, højre-venstre helt. Problemstillingen er for eller imod og sprængfarlig, men den er først og fremmest politisk og ideologisk betinget. Man kan… Read more »

Tim
Tim
10 years ago

Alt det hadefulde er NØJAGTIG hvad vi ser venstrefløjen gøre ved Sørine Gotfredsen…FØJ hvor de tyraniserer, er hadefulde, råber hadprædikant, råber racist og opfører sig som dumme røvhuller. Det er direkte ONDT! Der er absolut INGEN god vilje at finde her. Disse onde manipulerende, følelsesmæssige, stigmatiserings kneb må have en stopper. Tyranni og ondskab mod andre tænkende må stoppe. Det er rent tankenazisme! Det skal vi begynde at kalde venstrefløjen…tanke og meningsnazister! Nu er de blevet den laveste fællesnævner, de er ikke stuerene, de er landsbytosserne, de lufter den indre svinehund, osv., og har gjort det i lang tid. Så… Read more »

Emeritus
Emeritus
10 years ago

Sørines kronik og Deadline. Sørines kronik i Berlingske samlede mere end 1600 reaktioner i kommentarsporet. De fleste negative og af de negative flest underlødige eller hadefulde. Man må dog uanset ideologisk ståsted konstatere, at den er blevet læst og i forhold til sit kommentarspor har den været sjældent succesrig. Mange har udstillet sig selv til spot og spe, men sanser det ikke. De tror, at deres komprimerede ondskab er nok til at udgrænse hende og marginalisere hende. De bedste og mest besindige indlæg var klart positive og støttede langt hen hendes synspunkter. Men hvorfor nu al den negativitet og voldsomme… Read more »

mette
mette
10 years ago

NORSK USKYLD Mens 100 norske politifolk leder efter fæle ekstrembloggere i udlandet, og vi fortsætter debatten i samme spor, vil jeg komme ind på det særlige fænomen, som norske aviser har skrevet påfaldende meget om siden den 22. juli. Jeg tænker på den norske uskyld. Kan vi få den tilbage, spørges eksperterne, og fra Arbeiderpartiet forlyder det, at man er fast besluttet på at tage den tilbage og blive som før. På denne side af Skagerrak er genvundet uskyld er et begreb, som vi i disse år ofte forbinder med reetableret mødom, dvs. bedrag, men i Norge er det anderledes,… Read more »

mette
mette
10 years ago
Reply to  steen

Du kan jo selv ophøje det, hvis du synes. Men ikke med efternavn. Jeg overvejede et splitsekund at sende det til en af aviserne. N.B. at krigdsspillet Anarchy online også er norsk.

li
li
10 years ago
Reply to  mette

Tak Mette

For din oplysende viden om Norge, nej, jeg forstår heller ikke de nuttede pigebørn og deres salmer og forskruede kongelige udslåede uskyldige englehår!!
Efter tragedien i Norge, så kan jeg godt frygte, at det Norske fjeld aberabiske vintermørke! kan give sig udslag i, at folke psykosen følger prinsesse engle fantasten martha, er det ikke det som det forskruede prinssesebarn hedder?

mette
mette
10 years ago
Reply to  mette

li. Jo, hun hedder Märtha Louise og er helt forskruet. Gemalen er vist mest optaget af ånden i flaskerne, I det norske folkedyb findes en mere ægte pietisme, som jeg forbinder med fortidens hårde livsvilkår. Som jeg ser det, driver socialismen og socialdemokratismen rovdrift på den ved at forene den med egne slidte flosker, hvor efter der går stålsat uskyld, bamser og gadealtre i den, sådan som Hans Rustad er inde på i indlægget fra i dag. Men det er jo et internationalt fænomen. Uskylden skal ikke dyrkes, den må nødvendigvis tabes for at menneskelivet kan folde sig ud. Jeg… Read more »

barfbag
barfbag
10 years ago

Off topic
Tariq Ramadan, poster boy i mainstreammedierne for at tale for en moderat islam, giver her udtryk for, hvad hans egentlige hensigt med islams tilstedeværelse i de vestlige/reelt alle verdens lande er, nemlig muslimsk kolonisering;i dette tilfælde U.S.A.: http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2011/08/tariq-ramadan-openly-calls-for-a-muslim-colonization-of-the-us.html

Tim
Tim
10 years ago
Reply to  barfbag

Her er lidt mere om Tariq ramadan. Prøv lige at lytte til hvad han siger I am confused with some of the “Islamic Scholars” Tariq Ramadan, 2:25, “You will always be more muslim than white. You are not white!” Should we trust this man? What are people’s opinion? http://www.youtube.com/watch?v=Rb6W9WIRZ58 Hør på Tariq Ramadan her. Muslimer vil kolonisere os. Det er utroligt han HELE TIDEN SKAL SIGE MUSLIMER, VORES RELIGION, ALLAH, etc.. De kan bare ikke lade være med at være islamister 04:50, “We are not here by accident”, 06:30, we want the west to be reformed. http://www.youtube.com/watch?v=1WDEfVdsr3M Sverige sluger alt… Read more »

bowlaren
10 years ago

Jag tycker det borde finnas dödsstraff för riktigt grova brott.
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

Johansen
Johansen
10 years ago

Det var vel nok ærgerligt, at Lars Trier Mogensen i Deadline i aftes slap afsted med giftige beskyldninger om, at bl. a. Søren Krarup skulle have talt for udenomsparlamentariske metoder. Adam Holm var desværre ikke skarp nok til at bede Mogensen om eksempler på de grove anklager.
Niels Krause-Kjær fik heldigvis givet eksempler på, hvordan Mogensen bruger stråmandsargumentation ved blandt andet at omtale Sørine Godtfredsen som terrorapologet og derefter overdynge hende med de værste motiver og skældsord.

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x