14
aug
Seneste opdatering: 14/8-11 kl. 2251
47 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Julia Caesar

Copyright Julia Caesar, Snaphanen, HRS och document.no. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Svenska media får mig att må illa. Ibland får man bara nog av snedvridning och förljugenhet. I torsdags basunerades nyheten om att egyptiern Ahmed Agiza, 49, släppts ur fängelset i Kairo ut i svenska media. Redan i morgonens Ekonyheter och tv:s morgonsoffor stod det klart hur nyheten skulle vinklas och paketeras för svenska folket. Här skulle det frossas i stora skuld- och snyftvalsen. Agizas fru Hanan Attia, nyligen hemkommen till Sverige från sin årliga semester i Egypten, intervjuades i alla media. Hon var på knagglig svenska ”jätteglad” och hoppas att maken ska få komma ”hem” till Sverige så att de, inklusive de sex barnen, kan bli ”en vanlig familj” igen.

Varje inkopplad reporter brassar på med inprogrammerad sentimentalitet. Den kommer ända nerifrån tårna, den sitter i ryggmärgen – en svensk journalist utan vänstervriden slisksentimentalitet är helt enkelt otänkbar. Enbart vänsterpolitiker, Agizas juridiska ombud och ”människorättsaktivister” intervjuas. Vi får veta att det är Sveriges ansvar att ta emot Ahmed Agiza. Inte en enda röst som ifrågasätter ensidigheten släpps fram. Offerkoftan sitter som en smäck. Det är uppenbart att media nu tänker använda sin makt till det yttersta för att pressa fram ett nytt uppehållstillstånd till Ahmed Agiza, mannen som avvisades från Sverige 2001 och dömdes av en militärdomstol i Kairo till 25 års fängelse. När han släpptes den 2 augusti hade han avverkat nästan tio år.

Den kletiga sentimentaliteten står mig upp i halsen

Detta bara några dagar sedan vi i samtliga media fått veta att ”fyrabarnspappan”, det vill säga gangstern och cracklangaren Mark Duggan, 29, skjutits till döds av polis i Tottenham, England. Jag erkänner villigt att ”sexbarnspappan” Ahmed Agiza och ”fyrabarnspappan” Mark Duggan på en och samma vecka blir för mycket för mig. Den kletiga sentimentaliteten står mig upp i halsen. Medias vänsterpolitiska agenda blir kräkfärdigt uppenbar. Igen.

Grova brottslingar utmålas som ömsinta familjefäder. Syftet är uppenbart: att dupera allmänheten och hindra den från att dra adekvata slutsatser genom att fokusera på den kärleksfulle familjefadern och förtiga den mindre smickrande sanningen. Med hjälp av ett i sammanhanget fullkomligt ointressant faderskap försöker media skapa immunitet mot ärlig redovisning av relevant information. Dessvärre verkar inte faderskap hindra någon från att begå brott. Och det är brottet som har betydelse när brottslingar uppmärksammas i media, inte hur många barn vederbörande har hunnit skaffa sig.

Den patologiska skulden

Det svenska media hänger sig åt är utstuderad manipulation med förljugenhet, sentimentalitet och en egen politisk agenda som drivkrafter. Den här sommaren har topplocket formligen gått och hysterin nått nya höjder. Här ska ingen möda sparas för att smeta gullegull över grova brottslingar så att vi sluter dem i vår kollektiva famn och gråter över deras bittra och underförstått djupt orättvisa öden.

Det råmaterial som finns under ytan hos både sändare och mottagare är en skuld som antar alltmer patologiska former. Skuld över att finnas till. Skuld över att ha det bra. Skuld över att inte alla har det precis lika bra, inklusive de som har raserat alla sina egna plattformar genom att begå grova brott. Vi är ju alla lika, eller hur? Vi är ju alla människor med samma rätt till allting. Alla borde få ha det exakt lika bra, helt oavsett vad de gjort för att förbruka sitt förtroendekapital. Så lyder PK-elitens förvridna budskap som trummas in i våra arma huvuden morgon middag kväll.

Denna patologiska skuld är lysande beskriven av den franske filosofen Pascal Bruckner i boken ”The Tyranny of Guilt”. Han skriver bland annat:

”Fascism, kommunism, folkmord, slaveri, rasism, imperialism – Väst lider ingen brist på orsaker till skuld. Men skulden har gått för långt. Den har blivit patologisk, en tvångsmässig skuld som till och med hindrar oss från att bekämpa de illdåd som begås i dag. Väst har inte monopol på ondska. Väst borde känna stolthet över sig själv – och försvara sig själv och sina värden.”

”Den yttersta vänstern har aldrig kommit över kommunismen och visar än en gång att deras passion inte är frihet utan slaveri i namn av rättvisa” skriver Pascal Bruckner.

Trosor impregnerade med skuld

Det är åtskilligt vi ska skämmas över i Väst. Även om vi bara har läst Onkel Tom´s stuga när vi var små och inte ens har sett en slav på vykort eller kolonialiserat minsta kvadratmeter ska vi skämmas över slaveri och kolonialism. Just nu ska vi skämmas extra mycket över att en psykiskt störd norrman mördade 77 personer. Det är allas vår skuld. Och över att arbetslösa brittiska ungdomar inte har samma levnadsstandard och lika stor platt-tv som de som arbetar. Alltihop är vårt fel. Vi måste förstå att upploppen, förstörelsen och stölderna i England är en helt naturlig egendomsutjämning när de fattiga slår tillbaka mot kapitalet och de elaka poliserna. Det är innebörden i en typisk artikel på Dagens Nyheters kultursidor, den här gången skriven av den brittiska journalisten Nina Power. Det är ren vänsterpropaganda med rubriken ”Därför står London i lågor”.

Och vi ska skämmas över torkan i Afrika givetvis, eftersom de bevattningssystem som romarna konstruerade redan för 2 000 år sedan ännu inte har uppfunnits i Somalia, och det är säkert vårt fel. Den som i dagarna inhandlar damunderkläder hos en känd damklädkedja uppmanas att avhjälpa torkan i Afrika genom att skänka bidrag – alltså utöver de miljarder som vi redan pungar ut med i u-landsbistånd och för invandringen från u-länderna. Inte ens våra trosor undgår att impregneras av skuld.

Avvisades av amerikanska CIA

Affären Ahmed Agiza är en studie i skuld. Trådarna bakåt leder till en historia om intriger på högsta politiska nivå. Det är den 18 december 2001 som de båda terrormisstänkta egyptierna Ahmed Agiza och Mohammed Alzery efter beslut av den svenska socialdemokratiska regeringen avvisas från Bromma flygplats i Stockholm under uppseendeväckande former. Regeringen samarbetar med amerikanska CIA som verkställer avvisningen.

Det har vid den här tidpunkten gått tre månader sedan terrordåden i USA den 11 september. Hela världen är i chock över de besinningslösa dåden som kostat minst 3 000 människor livet och skadat ännu fler. Det är känt att flertalet terrorister kom från Saudiarabien och Förenade Arabemiraten. Men det är också känt att ledaren för de fasansfulla attackerna och den som styrde det första Boeingplanet rakt in i World Trade Center var en egyptier, Mohammed Atta al-Sayed, född 1968. Skräcken för terrorister och nya terrordåd håller världen i ett järngrepp.

Sådan är bakgrunden sent på kvällen den 18 december 2001 när ett amerikanskt Gulfstream jetplan landar på Bromma flygplats. Planet är registrerat på ett företag i Massachusetts – Premier Executive Transport Services, med tillstånd att landa på amerikanska militärbaser överallt i världen. De två misstänkta terroristerna Ahmed Agiza och Mohammed Alzery har gripits några timmar tidigare och förs ombord på planet under förödmjukande former av amerikanska CIA-agenter. Destinationen är Kairo.

Hot om handelsblockad

Avvisningsbeslutet har fattats dagen innan av den socialdemokratiska regeringen med utrikesminister Anna Lindh (1957-2003) som föredragande. Hon kände sig tvingad att godkänna aktionen. Anna Lindh, som mördades i september 2003, har i efterhand och även efter sin död fått hela skulden för avvisningsbeslutet. Men justitieminister Thomas Bodström informerades – vilket han själv ihärdigt har förnekat – dagen innan om den kommande avvisningen. Anna Lindh hade i ett långt samtal också informerat statsminister Göran Persson, som ville att avvisningen skulle ske omedelbart. Det berättar Anna Lindhs väninna Eva Franchell i boken ”Väninnan” 2009.

Den svenska regeringen var satt under mycket stark press från USA. Säpo och CIA hade under hösten 2001 upptäckt var sin misstänkt terrorist i Sverige. Via ambassaden i Stockholm erbjöd sig USA att med CIA:s tjänster hjälpa till med avvisningen av de båda egyptierna. USA ökade pressen på Sverige genom att hota med en handelsblockad riktad mot EU. En sådan blockad skulle ha fått stora ekonomiska konsekvenser och allvarligt ha försämrat relationerna mellan EU och USA.

Media var försänkt i julnirvana

Regeringen med Anna Lindh i spetsen pressades att acceptera att CIA tog över verkställandet av avvisningen. Så fort regeringens beslut var fattat lyfte det amerikanska planet från USA mot Bromma. Ur regeringens synpunkt var dagen den 18 december väl vald. Största möjliga diskretion kring avfärden från Bromma var given, eftersom den svenska journalistkåren var försänkt i djup julnirvana och strängt upptagen med att koka julskinkan och shoppa julklappar. Denna nirvana skulle komma att pågå i två och ett halvt år, ända till 17 maj 2004 när historien avslöjades av tv4:s program Kalla fakta.

Före avvisningen hade den svenska regeringen fått skriftliga garantier från Egyptens regering att de båda misstänkta terroristerna inte skulle utsättas för tortyr. Regeringen litade på garantierna. Att avvisa till ett land där tortyr praktiseras skulle ha gjort beslutet lagstridigt. Men redan ombord på CIA:s flight till Kairo utsattes de båda gripna för inhumana och förödmjukande metoder som att bli fråntagna sina kläder och iklädda röda fångoveraller samt drogade med stolpiller. Aktionen har kritiserats både av olika FN-kommittéer, riksdagens konstitutionsutskott och Europarådet.

Dömd till 25 års fängelse

Ahmed Agiza dömdes av en militärdomstol i Egypten till 25 års fängelse för medlemskap i terrororganisationen Egyptian Islamic Jihad. Han har uppgett att han utsatts för tortyr i fängelset, bland annat elchocker. Mohammed Alzery frigavs i oktober 2003, efter mindre än två år, utan att ha åtalats. Sveriges nya borgerliga alliansregering upphävde 2007 avvisningsbeslutet för både Mohammed Alzery och Ahmed Agiza. Båda har fått rikliga plåster på såren från svenska staten, det vill säga de svenska skattebetalarna. 2008 fick de ett skadestånd på 3 miljoner kronor vardera. De har ansökt om nytt uppehållstillstånd i Sverige men nekades det 2009 eftersom Säpo ansåg att de fortfarande utgjorde en säkerhetsrisk.

I början av augusti släpptes Ahmed Agiza ur fängelset i Kairo. Då hade han suttit där i tio år av de 25 som han från början dömdes till. Han togs emot av sin hustru Hanan Attia och de sex barnen som befann sig i Egypten på sin årliga semester. Och nu sjunger som man kan vänta sig De Godas kör i unisona stämmor. Ahmed Agiza ska ”hem”! Han ska ha uppehållstillstånd i Sverige genast!

En unison kör av Do-gooders

Thomas Hammarberg, som har profilerat sig som en verklig Do-gooder och har gjort en lysande karriär på mänskliga rättigheter och nu är Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter i Strasbourg, yttrar följande som i all sin naivitet är belysande för den svenska enfalden i förhållande till terrorism:

”Jag betvivlar ju starkt att en man som suttit tio år i fängelse utgör någon fara, men om det är så att Säkerhetspolisen har något så borde en oberoende jurist gå igenom Säkerhetspolisens uppgifter.”

”Svenska staten bör snarast ge Ahmed Agiza uppehållstillstånd” säger Thomas Hammarberg.

Robert Hårdh, chef för organisationen Civil right defenders, instämmer:

”Det är ju här han har sin familj, så det naturliga är att han är här.”

Amnestys chefsjurist Madelaine Seidlitz säger:

”Det är helt tydligt enligt svensk lag och folkrätten att Ahmed Agiza har rätt att återförenas med sin familj och få uppehållstillstånd här. Vår förhoppning är att det ska ske enkelt och smidigt.”

Stoppade utvisning av våldtäktsman

Madelaine Seidlitz har tidigare gjort sig känd för att ha satt hård press på regeringen att behålla den eritreanske våldtäktsmannen Henok Werie Fre i Sverige och stoppa utvisningen av honom. Henok Werie Fre dömdes till tre års fängelse för en brutal våldtäkt 2007. Seidlitz/Amnestys, riksdagsman Veronica Palms (s) och medias energiska insatser i humanitetens tjänst ledde till att han fick tillfälle att begå ännu en brutal våldtäkt den 26 april i år, denna gång i Eskilstuna.

Vänsterpartiets ledare Lars Ohly är givetvis inte sen att stämma in i humanitetskören. Det kostar honom inget. Han ska ju snart avgå.

”Regeringen borde ta sitt ansvar och se till att upprättelsen verkligen kommer de här männen och deras familjer till del.”

Lämnade Egypten för Iran

Ahmed Agiza lämnade sitt hemland Egypten 1991, enligt egen uppgift för att han upprepade gånger trakasserats av den egyptiska säkerhetstjänsten. 1999 bodde han i det islamistisk-fundamentalistiska Iran och blev, tillsammans med 106 andra, i sin frånvaro av en egyptisk militärdomstol förklarad skyldig till att vara medlem i en förbjuden islamistisk organisation. Ett år senare, år 2000, anlände han med sin familj till Sverige på falska pass och sökte politisk asyl. Mohammed Alzery flydde också från Egypten 1991 men uppehöll sig i Saudiarabien och Syrien innan han sökte asyl i Sverige 1999.

Ahmed Agiza har alltså bara bott i Sverige i ett år innan han avvisades till Egypten. Om han vill bo i Sverige igen är det inte aktuellt att söka politisk asyl. Efter den ”arabiska våren” och egyptiska revolutionen råder nya omständigheter. Egyptens president Hosni Mubarak tvingades avgå den 11 februari i år efter att ha suttit vid makten i 30 år. Dessutom kan Säpo vid en ny bedömning fortfarande se Agiza som en säkerhetsrisk.

Enklast att anhöriginvandra

Den enklaste vägen in i Sverige är att anhöriginvandra, det vill säga ansöka om uppehållstillstånd på anknytning till redan invandrade anhöriga. Ahmed Agiza har alltså fru och sex barn i Sverige, och flertalet av dem har hunnit få svenska medborgarskap. Men för att få uppehållstillstånd som anhörig ska man ha en anknytning till Sverige, och relationen ska vara seriös och stadigvarande. Agiza har alltså inte levt med sin familj på tio år, och någon uttalad anknytning till Sverige har han inte. Ingenting hindrar att han återförenas med sin familj och efter Hosni Mubaraks fall bosätter sig hemma i det nya Egypten.

Det kommer att bli migrationsverket och i sista hand migrationsdomstolen och migrationsöverdomstolen som avgör om Ahmed Agiza ska få komma till Sverige. De är redan under stark press från de godhetsprofeter – dessa förkunnare av falsk barmhärtighet för vilken de själva inte offrar någonting – som jag har gett några exempel på här. Sverige har dessutom av tradition ett mycket släpphänt förhållningssätt gentemot krigsförbrytare och terrorister och har länge varit ett paradis för dem som flyr undan rättvisan i sina hemländer.

Minst 1 500 krigsförbrytare i Sverige

Omkring 1 500 krigsförbrytare som flytt från väntade straff i sina hemländer uppehåller sig i Sverige. Uppskattningen gjordes 2007 när Migrationsverket, Polisen och Åklagarmyndigheten publicerade rapporten Internationella förbrytare i Sverige. Siffran kan vara betydligt högre. I många, sannolikt flertalet fall försörjs de på livstid med bidrag av svenska skattebetalare. Två har hittills dömts. Jackie Arklöv dömdes den 18 december 2006 för brott mot folkrätten som han gjort sig skyldig till som legosoldat på Balkan.

Ahmet Makitan, 44, dömdes i april i år för grovt folkrättsbrott och människorov av Stockholms tingsrätt. Han är bosnisk muslim och stred för den kroatiska fascistiska HOS-milisen. Makitan var under Balkankriget 1992 lägervakt i koncentrationslägret Dretelj, där han enligt en mängd vittnen utsatte fångarna för utstuderad grymhet och brutalitet. Bland annat tvingades de beta gräs och äta jord och och bete sig som djur. Han verkställde också två skenavrättningar. Ahmet Makitan kom till Sverige 2001 och fick svenskt medborgarskap 2006. När han greps arbetade han som skolvaktmästare i Sollefteå. Han ska utöver fängelsestraffet betala 1,5 miljoner kronor i skadestånd till 22 lägerfångar.

Vår godtyckliga asylprövning gör det möjligt för i stort sett vem som helst att precis som Ahmed Agiza och hans familj år 2000 ta sig in i landet utan ID-handlingar eller med falska pass. Av dem som söker asyl i Sverige saknar 95 procent ID-handlingar men släpps in ändå. Svenska myndigheter, och ingen annan heller, har inte en aning om vilka de är eller vilket land de kommer ifrån. På Migrationsverkets hemsida kan man läsa följande:

”Om du har begått något brott kan du ändå bli svensk medborgare, men då måste du vänta en tid. Hur länge du måste vänta beror på vilket straff du fick.”

”Om du har begått något brott kan du ändå bli svensk medborgare, men då måste du vänta en tid. Hur länge du måste vänta beror på vilket straff du fick.”

Sverige har lägst krav för medborgarskap

Sverige är det land i Norden där det ställs allra lägst krav för att få medborgarskap. Det krävs en boendetid på bara 5 år. I Norge är kravet 7 år och i Danmark 9 år. I Sverige går det utmärkt att ha dubbla medborgarskap och därmed dubbla lojaliteter – eller snarare behålla lojaliteten med det gamla hemlandet men utnyttja de svenska förmånerna. Dubbla medborgarskap säger både Norge och Danmark nej till. Ett trohetslöfte mot det land man har sökt sig till är obligatoriskt i Norge och Danmark men inte i Sverige. Norge och Danmark kräver språkkunskaper och samhällskunskap. Danmark ställer dessutom krav på egenförsörjning. Inget av dessa krav ställs i Sverige.

Svensk lag kriminaliserar fortfarande inte tortyr eller brott mot mänskligheten. Det är bara om man har begått brott i Sverige som man kan få vänta ett tag på att beviljas svenskt medborgarskap. Många tycker att det är värt det. Dessutom har Sverige som enda land normal preskriptionstid på krigsförbrytelser. Det är paradisiska villkor för krigsförbrytare. Redan under och efter andra världskriget utmärkte sig Sverige med sin generösa inställning till nazistiska krigsförbrytare.

Sverige erbjöd skydd för krigsförbrytarna

”Sverige har endast lämnat ut en krigsförbrytare till ett icke-nordiskt land – över huvud taget. Misstänkta krigsförbrytare fäste det svenska rättsväsendet mycket liten vikt vid, deras fall utreddes inte, de blev normalt inte utvisade” skriver Klas Åmark, professor i historia vid Stockholms universitet, i boken ”Att bo granne med ondskan”.

”Sveriges bidrag till krigsförbrytarprocesserna var ytterst ringa. Sverige bidrog varken till arbetet med att etablera lagar och domstolar eller till att söka rätt på brottslingarna och få dem ställda inför rätta. I själva verket blev Sveriges viktigaste bidrag till krigsförbrytarprocesserna att landet erbjöd skydd för misstänkta brottslingar. Sverige blev en plats där de fick leva i fred och utan att hotas av repressalier.”

Se även krönikan Granne med ondskan.

En terrordömd eller befolkningens trygghet?

Det är fullständigt logiskt att ett land där politikerna nedvärderar sitt eget land och dess befolkning till noll och intet värde importerar terrorister och krigsförbytare. Tydligare kan aggressionen mot den egna befolkningen inte demonstreras. Humaniteten utövas på det egna folkets bekostnad. Den för befolkningen livsavgörande tryggheten har slängts överbord för mycket länge sedan.

Så vems ansvar är Ahmed Agiza? Han är inte svensk medborgare och därmed inte Sveriges ansvar. Svaret är självklart: han är liksom varje annan människa i första hand sitt eget ansvar.

Han har av de svenska skattebetalarna fått ett mycket frikostigt kapital, 3 miljoner kronor. Det är mer än de flesta kan drömma om att skrapa ihop under ett liv. Sveriges skuld är betald. Migrationsverkets beslut om Ahmed Agiza kommer att ge en tydlig signal om vilken prioritering som väger tyngst: en enskild terrordömd eller svenska folkets behov av att leva i trygghet utan rädsla för terrorister, krigsförbrytare och våldsbrottslingar.

Se även: Ett paradis för krigsförbrytare

Af Julia Caesar

Tidligere kronikker af  samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
47 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] har skrivit följande mycket läsvärda Söndagskrönikor på danska Snaphanen som avhandlar Agiza: Vems ansvar är Ahmed Agiza? Ett paradis för […]

trackback

[…] Den 11 augusti 2011. Media basunerar ut nyheten att egyptiern Ahmed Agiza, 49, har släppts ur fängelset i Kairo. Ett och ett halvt år tidigare, i december 2009, beslutade den svenska regeringen på inrådan av Säpo att inte låta Ahmed Agiza och Mohammed Alzery få uppehållstillstånd i Sverige.  Men redan i Ekonyheterna och tv:s morgonsoffor den här torsdagsmorgonen står det klart hur nyheten ska vinklas och paketeras för svenska folket. Här ska det frossas i stora skuld- och snyftvalsen. […]

trackback

[…] 1999 bodde han i det islamistisk-fundamentalistiska Iran och blev, tillsammans med 106 andra, i sin frånvaro av en egyptisk militärdomstol förklarad skyldig till att vara medlem i en förbjuden islamistisk organisation. Ett år senare, år 2000, anlände han med sin familj till Sverige på falska pass och sökte politisk asyl. Läs mer HÄR […]

trackback

[…] Läs mer på SNAPHANEN […]

Leif Nilsson
Leif Nilsson
10 years ago

Julia,

Du är min gudinna!
Det är alltid en fröjd att läsa ditt alster.
Synd att du inte nåt ut till fler svenskar, många flera borde läsa vad du skriver!

Tack för att du finns!

naymlap
naymlap
10 years ago

Jag tar mig friheten att än en gång få berika det vokabulär, som våra godhetsapostlar använder daligen och stundligen i sin strävan att, ödelägga sina länder till oigenkännlighet .
Så mina vänner håll till godo med denna slogan. ” HJÄLP DEM MERA SÅ ATT, DE KAN BLI FLER!
Med denna slogan visar apostlarna sin gränslösa godhet och sin oövrträffade intelligens.

Karl-Otto
Karl-Otto
10 years ago

Man tror inte det man läser är sant, förrän man insett att det handlar om Sverige och ett arabland ! Då försvinner alla rimliga bedömningar och slutsatser. Och hyllningskören från alla politici utom SD trallar på !

Svensk
Svensk
10 years ago

FY FAN FÖR SVERIGE !!!!!!!

Vivi Andersen
Vivi Andersen
10 years ago

Hvordan kan man overhovedet få tanken om at slippe dette uvæsen til Agazir ind i Sverige – hvad skal en grim karl som han der, når han har sit hjemland Egypten, at leve i sammen med familien – det fatter jeg ikke svenskerne vil stå model til !

Tony Ingman
Tony Ingman
10 years ago
Reply to  Vivi Andersen

Jo men du förstår väl att det är det Svenska sociala systemet som lockar honom, tänk dig själv vilka feta bidrag
som kommer att betalas ut till en 8 barnsfamilj. Så det är inte Svensken som vill ha hit honom, inga makthavare frågar
Svensken om vad han vill, det är den helt hjärndöda mediakåren som vill ha hit figuren.

PP
PP
10 years ago

När han kommer för att bosätta sig i Sverige så är han mångmiljonär.
Tror ni som jag att han ändå kommer att försörjas av staten?

Självklart blir det så. Pengarna han redan försnillat från dig och mig
har han säkert blivit av med på något mystiskt sätt, troligen har han
donerat dem till krigskassan i jihads heliga namn.

Han har redan ett hemland som han kan ta hem sin familj till och
enligt tokvänstern så är Egypten så nära himmelriket man kan komma här på jorden.

Elfyma+
10 years ago

Rättelse:
Agiza tog en Mastersexamen (inte magisterexamen) i Juridik under sin fängelsetid i Egypten.
Han fick samtidigt 3 mkr av oss svenska skattebetalare som skadestånd för “tortyren” i fängelset.
Hur Agiza kan beskrivas som tortyroffer samtidigt som han kunnat ägna sig åt universitetsstudier är mer än jag begriper.

Øyvind Bremnes
Øyvind Bremnes
10 years ago

Ser ut som noen grupper er mer verdt, og skal behandles bedre enn andre. Svenske barn og foreldre ser ikke ut til å ha noe som helst slags rettigheter etter LVU-loven, mens innvandrere har alle rettigheter. Skal ikke barn ha like bra rettigheter som innvandrere? Begge deler skal jo følge EMK/EMD/FN! Støtt noen LVU-rammede familier med skarpe advokater, hvis staten tvinges til å likebehandle – så bryter systemet sammen.

trackback

[…] Julia Ceaser skriver detaljerat om affären: Ahmed Agiza lämnade sitt hemland Egypten 1991, enligt egen uppgift för att han upprepade gånger trakasserats av den egyptiska säkerhetstjänsten. 1999 bodde han i det islamistisk-fundamentalistiska Iran och blev, tillsammans med 106 andra, i sin frånvaro av en egyptisk militärdomstol förklarad skyldig till att vara medlem i en förbjuden islamistisk organisation, (Talaa’ al-Fateh: se nedan). Ett år senare, år 2000, anlände han med sin familj till Sverige på falska pass och sökte politisk asyl. Mohammed Alzery flydde också från Egypten 1991 men uppehöll sig i Saudiarabien och Syrien innan han sökte asyl i Sverige 1999.… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

William Jansen beskylder Snaphanen (LFPC) for at have jublet over Breiviks angreb – lever den mand mon på en anden planet, end vi andre gør – eller måske ligefrem i sit helt eget univers? 😉 http://www.uriasposten.net/archives/27828/comment-page-1#comment-1077268 (1. kommentar ) [ Citat fra Jeppe Juhls indlæg på Sappho ] “Når først man har betegnet Pia Kjærsgaard som højreradikal og kredsen omkring Snaphanen og Uriasposten som højreekstremister, så mister ordene sin betydning. Mennesker og foreninger, der opererer inden for de demokratiske spilleregler, kan per definition ikke være radikale eller ekstreme.” Snaphanens skribent LFPC jublede over Breiviks angreb. [!!!!!] Det gjorde han inden… Read more »

LFPC
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Tak skal du have. Jeg vil ikke værdige denne narcissist med at lade mig trække ind i en debat med ham. Jeg går ud fra at det er det han prøver på, og payback time fordi jeg mange gange har kaldt ham narcissist uden den mindste pli og fornemmelse for den irritation hans volumenspamming og manipulation forårsager. Nå, i det mindste en bekræftelse på at det var en fornuftig disposition ikke at lade ham få en fod i døren her på Snaphanen.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  LFPC

OK, syntes bare hans beskyldning var så grov, at jeg lige ville nævne det for jer.

Der er allerede flere, incl. undertegnede, der har givet ham besked 😀

LFPC
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Thumbs up 🙂

trackback

[…] Julia Ceaser skriver detaljerat om affären: Ahmed Agiza lämnade sitt hemland Egypten 1991, enligt egen uppgift för att han upprepade gånger trakasserats av den egyptiska säkerhetstjänsten. 1999 bodde han i det islamistisk-fundamentalistiska Iran och blev, tillsammans med 106 andra, i sin frånvaro av en egyptisk militärdomstol förklarad skyldig till att vara medlem i en förbjuden islamistisk organisation, Talal al-Fatah. Ett år senare, år 2000, anlände han med sin familj till Sverige på falska pass och sökte politisk asyl. Mohammed Alzery flydde också från Egypten 1991 men uppehöll sig i Saudiarabien och Syrien innan han sökte asyl i Sverige 1999.… Read more »

naymlap
naymlap
10 years ago

Tack Julia Cesar! Det är underbart att, läsa vad du skriver. Av vad, som sker i detta land är det mesta obegripligt för mig och en del andra också. Svenskarna verkar ha fårr storhetsvansinne, dessa godhetens apostlar anser att, de är kapabla till att,lösa all världens problem. Vet inte detta folk att, högmod går före fall! Det stämmer till 100% och svenskarna kommer att, dyrt få betala för denna galenskap. Man kan väl lugnt påstå att, svenskarna är ett av jordens dummaste folk av alla kategorier. Jag vill,som hastigast visa på några få bevis men det finns en rik flora… Read more »

Invandrare 1957
Invandrare 1957
10 years ago

Tack Julia mycket bra. Människans lika värde det är som kärlek. Är den ensidig så slutar den oftast i förndring o misshandel. Det är precis som Sverige och våra politiker om människans lika värde. Den är ensidig tillslut tar den död på svenskarna o Sverige.

Hans Nilsson
Hans Nilsson
10 years ago

Hur många procent av Sveriges vuxna befolkning söker sin information om vad som händer i Sverige och världen via fria medier och bloggar. Vågar man dra till med max 5% resterande förlitar sig blint på den information som alla PKmedia rapporterar om. Jag är övertygad om att när de väl har vikt ihop tidningen eller släckt TV:n har de även glömt vad det var de såg eller läste. Vi som har skippat allt vad PKmedier heter är tyvärr i en försvinnande liten minoritet så frågan är om vi kan eller kommer att göra någon skillnad på utvecklingen man skulle ju… Read more »

li
li
10 years ago

Stor tak til Julia Ceasar for endnu en fakta oplysende journalistik. Den journalistik som mangler i den politiske korrekte handlings lammede offentlige medier. Nu har jeg idag kunne lære et nyt politisk korrekt new-speak ord, nemlig, et,to,tre,fire,fem,seks,syv,otte ni,ti …osv, børne fader! Altså, fremover hedder det ikke terroristen, men en,to,tre,fire,fem….osv børne faderen! Utroligt så morsomt de politiske korrekte virkeligheds skjulere kan formulere sig…. Jeg ved snart ikke om jeg skal tude eller græde over, at seks uforskyldte børn skal tvinges til samvær med en terrorist mandsling uanset om det bliver på utopia svensk grund eller det forårs islamiske prægede pyramide land!… Read more »

LN
LN
10 years ago
Reply to  steen
LN
LN
10 years ago
Reply to  steen
DanneSwede
DanneSwede
10 years ago

Häromdagen hade jag inte kollat in de fria internetbloggarna på några dagar och hörde på morgonen att en “fyrabarnspappa” hade skjutits ihjäl. Misstänke direkt att något var fel och precis som jag misstänke hade kommunisterna på TT vinklat sin rapportering. Givetvis nämndes ingenting om att personen var knarklangare och hade öppnat eld mot polisen. Av den anledningen har jag slutat följda etablerade medier skräprapportering om sådana händelser,vilket enbart sker på bakgrund av en egen politisk agenda.
Stort tack i alla fall Julia för en skarp analys av fallet med Ahmed Agaiza och “fyrabarnspappan”.

Svinet
Svinet
10 years ago

Amnesty har också börjat sätta press på alla i denna historia och dom kräver såklart att Agiza ska omedelbart få put i Sverige och mer pengar i skadestånd av de Svenska skattebetalarna för sitt lidande. Jag räknar med att inom ett par månader så är han “Svensk” och regeringen kommer antagligen hosta upp 10 mille kanske som plåster på såren utöver de tre miljonerna han redan fått. Intressant att familjen som flytt på Egypten åker hem på semester varje år. Dom måste verkligen vara livrädda i sitt hemland som vågar ta risken att åka och semestra i ett land där… Read more »

Lotta
Lotta
10 years ago
Reply to  Svinet

Jo men i mellersta östern förföljs endast människor vintertid, det vet du väl? Sommartid är det alltså fritt fram för alla “stackars föförljda flyktingar” att fritt vistas i sina hemska hemländer de flytt ifrån.

Cavatus
10 years ago

I den extremt seriösa brittiska The Economist har tidningen själv startat en debatt om invandring till Europa. Tidningen har länge argumenterat för fri invandring men verkar nu har svängt då temat för hela debatten är:

This house believes that immigration is endangering European society.

Att en av nyliberalismens bastioner nu byter ståndpunkt är sensationellt. Gå till debatten och rösta, eller ännu bättre registrera dig och delta i debatten (skriv seriöst, här är läsekretsen intelligenta och bildade).

http://www.economist.com/debate/debates/overview/210

Arvid Falk
Arvid Falk
10 years ago
Reply to  Cavatus

@Cavatus Du beskriver Economist som “en av nyliberalismens bastioner”. Wikipedia sammanfattar Economists nyliberalism som “free markets, globalisation, and free immigration”. So far so good.. Men Economist “occasionally [accepts] the propositions of Keynesian economics where deemed more “reasonable”, tillfogar wikipedia. “Furthermore, the Economist has also long supported government health and education spending. It also supports social liberalism, including legalised drugs and prostitution. The news magazine favours a carbon tax to fight global warming. According to former editor Bill Emmott, “the Economist’s philosophy has always been liberal, not conservative.” (I den anglosaxiska världen är liberal=vänster conservative=höger) Då Economists “nyliberalism” innebär ett förespråkande… Read more »

trackback

[…] Läs mer på SNAPHANEN insertAd(false); […]

Larsson
Larsson
10 years ago

Jag kollade nyheterna på SVT och TV4 samma kväll iveckan. På SVT benämde man Mark Duggan ” den 49-årige fyrabarnspappan” inga ytterligare upplysningar om honom gavs. På TV4 berättade man att Mark Duggan var kriminell och att bilen de satt i stoppades för att man misstänkte att det fanns olagliga vapen i den. Snacka om att det ger olika bild av det hela! Tack TV4 för att ni denna gång (tyvärr sker det inte varje gång) gav lite relevant bakgrundsfakta. Idag i SvD har man en flersidig artikel om mördaren Annika Östberg (finns även en förkortad artikel på SvDs hemsida… Read more »

Lotta
Lotta
10 years ago

Att lura sig in i landet med hjälp av falska pass borde rimligtvis betyda avslag på ansökan om uppehållstillstånd. Utvisa därför resten av familjen tillbaka till fadern i Egypten.

Tony Ingman
Tony Ingman
10 years ago

Denne Agiza kommer säkert att få Med borgarskap i Sverige, här är nämligen rena avfallsanläggning en för all slags brottslingar, massmördare , våldtäktsmän , spioner, lägerkommendanter från forna Balkan, terrorister,alla erhåller dom en plats i Sverige. Det är precis som om man bara kommer hit så sker en avkriminalisering av all slags brott. Ta ett sådant exempel som Jan Guillou, som stått på KGB s lönelista när han sålde information om sitt land, sitter som flitig gäst i alla TV soffor och mässar sitt socialistpladderoch Islamkramande. Det är precis som om inget brott är för grovt i detta landet, ja… Read more »

Olav
Olav
10 years ago

Jeg vil tro at Sverige, i like stor grad som landet var skole for vordende velferdsstater, nå fremstår som eksemplet på hvordan man river en velferdsstat i stykker.
Og mye tyder på at historien om dette aldri kommer verden for øre, siden det er de destruktive som også har rolle som historieskrivere..

Stefan K
10 years ago

Jag skulle bli förvånad, mycket förvånad, om inte Agiza inom en snar framtid sitter i en bostad någonstans i Sverige och lever gott på de 3 miljoner som jag och andra skattebetalare så frikostigt skänkt. Blev ni tillfrågade? Nej, inte jag heller.

Så länge vänstermedia och vänstersocialistiska proffstyckare tillåts dominera tv, radio och tidningar lär vi få vara med om många märkliga beslut framöver.

Det är nog ingen tillfällighet att Sverige gett skydd åt ca 1500 krigsförbrytare, att det årligen anländer 10 000-tals lycksökare utan id-handlingar och att vi har en välfärd i fritt fall, trots världens kanske högsta skattetryck.

bowlaren
10 years ago

En sjuk Svensk slängs ut på gatan, men en utländsk terrorist som enbart har kostat Sverige pengar, den fjäskas det för ?!?

Lasse
Lasse
10 years ago

Ordna så att man kan donera pengar via Paypal igen! Jag vill ge lite varje gång jag läst Julias krönikor… men alltid så är det stopp när man klickar på Donate-knappen.

Elfyma+
10 years ago

Agiza studerade till en magisterexamen under sin fängelsetid i Egypten (enl de första nyhetssändningarna).
Han fick samtidigt 3 mkr av oss svenska skattebetalare som plåster på såren för “tortyren” i fängelset.
Ännu ett exempel på hur svenska myndigheter låter sig luras ?

Tony Ingman
Tony Ingman
10 years ago
Reply to  Elfyma+

JA pensionären i Landskrona som fick sin fru ihjälslagen av ett importerat kräk, han fick nöja sig med
50000 i skadestånd. Man måste vara oerhört mycket mer värd som människa när man kommer ifrån
ett annat land, undrar vem som sätter priset på olika brott? Så som ja g ser det ,är det värsta brott man
kan göra, är att ta en annans liv, men tydligen inte enligt Svenska domstolar.

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
10 years ago

Kanske är det ”diktatur” som ”man” vill ha (i slutänden)? De organisatörer, rationalister, internationalister, politiker,, journalister och administratörer som har ett stort intresse av att i till slut ”tvingas” införa militärdiktatur i länderna i Europa, i EU, de är naturligtvis intresserade av att alltfler öppna konfrontationer, motsättningar, brottslighet och allmän misstro mot de demokratiska förmågorna att lösa samhällsproblem ökar? Man vill att misstron och tilliten till det demokratiska samhällets möjligheter skall urvattnas. Man vill skapa så mycket oro och upplösningstillstånd, aggressivitet, våld, inre motsättningar och kriminalitet att man slutligen blir ”tvingade” att införa både undantagslagar och masskontroll på alla medborgare.… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
10 years ago

Jag tror att den nya världsordningen kommer inträffa runt 2013, i början där nån gång. Därför att Illuminati är ytterst inriktade på det ockulta och att Maya-kalenderns slut har ett ytterst stort symbolvärde, främst för dem själva men även kreti och pleti känner till denna, om än oftast ganska ytligt. Men dom vet i alla fall så mycket att den slutar i december 2012 även om dom inte har järnkoll på datumet exakt. Vilket inte spelar någon roll för ju närmare vi kommer det ökända datumet så kommer vi få läsa mer om det i tidningarna. Därför att det tjänar… Read more »

Torbjörn Asplund
Torbjörn Asplund
10 years ago

Jag o många, många med mej förfasas över medeirnas hanterande/undanhållande av fakta rörande kulturberikarnas brottsliga bakgrund samt även de brott som begås i Sverige. Nej snyfthistorier är det som gäller! Men det är ju tydligen, politiskt korrekt att framställa, brottsliga kulturberikare som ömsinta familjeförsörjare, när de i verkligheten är knarklangare,våldtäcktsmän o terrorister Vart är vi(Sverige) på väg? Vad det gäller Ahemed Agiza, kommer jag ALDRIG att förstå varför Svenska skattebetalare skall betala honom 3 mil.SEK i skadestånd för något som hans hemland,Egypten har orsakt honom! 3 mil.SEK är väl inte hela summan som jag som skattebetalare har bidragit med. Nej,… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
10 years ago

Agiza är inte Sveriges ansvar. Han skall givetvis betala tillbaka dom 3 miljonerna. Familjen skall utvisas till Egypten. Vill politikerna så gärna bidra till Agizas försörjning så står det dem fritt att öppna sina egna privata plånböcker men det är inget som skattebetalarna bör belastas med.

Cavatus
10 years ago

Ja, man undrar hur långt svenska medier kan gå i sitt hyckleri. Tydligen precis hur lång som helst för att orkestrera sitt visionära samhälle. Följ gärna debatten här där ett par mainstreamdebattörer gett sig in i debatten. När ethos och pathos går en match mot logos är det den sistnämnda som vinner debatten.

http://www.newsmill.se/artikel/2011/08/09/s-stryper-politiskt-inkorrekt-den-fria-debatten?

trackback

[…] inleds Julia Ceasar´s söndagskrönika, läs […]

47
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x