17
aug
Seneste opdatering: 18/8-11 kl. 0118
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det måtte komme: Breivik som brik i en større konspiration

De tre artikler der linkes til her anbefales alle stærkt som interessant baggrundsmateriale og analyse, med den oplagte disclaimer at netop konspirationsteorier for udenforstående har det med at fremstå i et pirrende og plausibelt skær alene i kraft af opremsningen af skumle navne og organisationer. Artiklerne fra Gates of Vienna falder dog heller ikke i denne kategori, men er baseret på bl. a. afdækning af sproget i Breiviks ‘manifest’, og på mulige sammenhænge med den amerikanske efterretningsgruppe der under stor norsk mediebevågenhed blev afsløret i at overvåge norske statsborgere – angiveligt fordi amerikanske myndigheder (jfr. Wikileaks) var stærkt utilfredse med dette dunkle, Hamasbefængte lands engagement i terrorbekæmpelse.

Eventuelle forbindelser mellem disse begivenheder og Breiviks aktiviteter også før terrorangrebene i juli er naturligvis noget der skal dokumenteres og verificeres – men omvendt må man også sige at hvis Breivik viser sig at have opereret under radaren ikke bare for PST, men også for amerikanerne, er dette i sig selv noget der får en til at spærre øjnene op og gisne. Artiklerne er rasende interessante, men umulige at gengive uddrag af, og henvisningen her implicerer ikke blåstempling af nogle konklusioner – al den stund at artiklerne heller ikke foregiver at have nogle endelige svar. Links: Breivik, The Belarus-Russian-Chechen Connection, And The CIA ; The Breivik Portfolio, Part One: The American Connection ; The Breivik Portfolio, Part Two: The Chechen Connection (LFPC).

Den kontroversielle Karpantschof og enmands-‘hæren’ Breivik

Nu er det så bekvemt at Katrine Winkel Holm på de samme debatsider som René Karpantschof får bragt sit læserbrev kommer med en præcis opsummering af den postmoderne, mentale rodebutik Anders Breiviks forsøg på at legitimere sig. Man kan i forlængelse af hendes slutreplik “Hans mission lykkedes” tilføje: Når nu han havde ‘held’ med sit foretagende, og kritikere af multikulturen af folk med baggrund i det voldelige, ekstreme venstre forsøges sværtet med ham, er der så noget i begivenhedsforløbet siden Breiviks terror der har peget i retning af en eneste gevinst for os kritikere? Er der overhovedet nogle af de voldsspekulationer som BZ-sociologen nævner der har taget udgangspunkt i så naiv en tilgang som Breiviks, altså at tilfældig terror kunne bringe udviklingen ‘fremad’?

Jeg kan ikke få øje på nogle, tværtimod. Kræfter der skulle være blevet brugt på oplysning om multikulturens konsekvenser er blevet brugt på afvisning som denne. Arbejderpartiet i Norge har angiveligt oplevet stor tilstrømning af medlemmer. Der har ikke været tale om opgør med partiets åbenlyse fraternisering med ekstreme, antisemitiske kræfter på ølejrens Gaza-initiativer. Faktisk har Breivik gjort dette emne nærmest urørligt. Der har ikke været det voldsomme backlash mod det norske Fremskridtsparti som Breivik satsede på. Heller ingen opinion der er svunget over og er blevet islamfjendske.

Hvem har Breivik gavnet? Ingen som helst. Hvor er de sympatitilkendegivelser fra ellers selverklærede moderate multikultikritikere som i Karpantschofs logik burde være umulige at overse? Vistnok ingen steder – jeg kender dem ikke. Reality check: René Karpantschof har bevæget sig i et voldeligt miljø. Det har Snaphanens redaktion ikke. Den “våbenbrug” han mener pågår har vi fuld tillid til at PET godt kan håndtere at overvåge, og at det i denne forbindelse ville komme frem i offentligheden hvis selverklærede moderate foretog sig den slags som andet end ren sportsudøvelse. Vi tror ikke engang at den slags ville være en logistisk mulighed i et lille, gennemkontrolleret land som Danmark. Skydeøvelser er først og fremmest en venstreekstremistisk fantasi om deres modstandere. Enfoldighed eller kynisk spekulation, vel vidende at mainstreammedierne ikke problematiserer folk som Karpantschofs ideologiske rødder? (LFPC).

[…] »Hvorfor«, spørger OH retorisk, »skal danske organisationer identificeres med villighed til ”væbnet kamp”?«

Det skal de, fordi flere højregrupper allerede træner våbenbrug, sådan som nylige afsløringer viser.

Jeg nævnte også Den Danske Forening (DDF), som OH gennem 10 år var formand for og stadig arbejder for. DDF har systematisk sidestillet situationen i dagens Danmark med besættelsestiden og stemplet nuværende politikere, firmaer og andre som »landsforrædere« og »værnemagere«, der »arbejder for en påstået invasion af muslimske indtrængere«. […] René Karpantschof: Hasselbalch og vold

“Welcome to the Fourth Reich”

[…] If the euro is to survive — and with it the European project — the other 16 Eurozone countries will have to be like the Germans. Indeed, they must lose the freedom not to be like the Germans. […]

For be in no doubt what fiscal union means: it is one economic policy, one taxation system, one social security system, one debt, one economy, one finance minister. And all of the above would be German. […]

Every spending department in every government in the Eurozone would have its policy made in the old capital of Prussia.

And if the people did not like their governments being left with fewer powers than a county council, that would be tough. The alternative is ruin.

Where Hitler failed by military means to conquer Europe, modern Germans are succeeding through trade and financial discipline. Welcome to the Fourth Reich. Simon Heffer: Rise of the Fourth Reich, how Germany is using the financial crisis to conquer Europe

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
JensH
JensH
10 years ago

@Vivi Andersen

Ja, men den dag er det måske for sent. Det der sker i disse år er irreversibelt.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
10 years ago

PK

Den dag de selv begynder at blive ramte begynder også de at anskue tingene anderledes!

PK
PK
10 years ago

Molotov cocktails mod politiet i Angered..Gøteborg..
Det kunne være værre; noget religiøst eller racistisk..
Ligesom i Danmark er det politiet, som betaler en høj pris
for nordens Marianne Jelveder….
Hvor mange skal lemlæstes og dræbes før venstrefløjen og
humanister får nok?

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Ja, “Ve haf ze vays”, som man siger nede sydpå 😉

Robin Shadowes
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Ungefär som Herr Flick skulle ha uttryckt sig. 🙂

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Robin Shadowes

“Jawohl, Helga – as yu kanow ve haf ze vays of makink yu du vat ve vant, so schtart ondressink recht nou!”

“Oh, Herr Flick! …”

Victor
Victor
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Sjovt nok – jeg har i lang tid, bl.a. her – sagt, at tyskerne ikke har opgivet deres “hegemonieanspruch” over resten af Europa – og især nabolandene.

Når jeg har antydet det, har jeg fået på puklen…

Nu siger Simon Heffer det samme – og så er det OK..

Go figure.

Emeritus
Emeritus
10 years ago

Efter min mening har Katrine Winkel-Holm og Sørine Gotfredsen med deres kronikker været blandt de allerbedste til at afdække noget mere alment i fænomenet, Breivik. Så speciel er han jo heller ikke, at han er helt uden for forståelsens rækkevidde. Venstrefløjen derimod har som sædvanligt intet konstruktivt bidraget med. Det turde ellers være en indlysende, selvransagende øvelse, når man tænker på den nærmeste socialistiske fortid, for slet ikke at tale om de personer, man har set op til og blindt fulgt, de personer, der skabte det tyvende århundredes massegrave i utopiernes navne. Breivik kunne have været en ny anledning, men… Read more »

Marit
Marit
10 years ago
Reply to  Emeritus

Breivik er en mann som ikke hadde en far eller farsfigur i barndom og ungdom. Gutter trenger fedre !

Vagn Henning
Vagn Henning
10 years ago

Jeg synes det er helt igennem unfair at bebrejde Tysklands regering at de kræver indflydelse på den førte politik hvis de i sidste ende skal betale regningen. Og siden hvornår er det blevet suspekt at have styr på sin økonomi?

Hvis englænderne ikke vil have EU, må de vælge politikere der heller ikke vil have EU. At vælge EU-liderlige politikere og så derefter give Tyskland skylden er simpelthen usselt.

steen
Admin
10 years ago

Man ville jo nødigt se England eller Frankrig. Som kommentatorer skriver:

Conspiracy theory, pure and simple. Best of luck to Germany; they deserve every bit of it for their hard working people and NOT ENVY and subtle mudslinging.
– Emeka, Newcastle, 17/8/2011 10:57

Frankly, Germany totally deserves it power. They are a very hard working, functional country. I would be proud to be German: I can’t say the same for British.

Robin Shadowes
10 years ago
Reply to  steen

Det var en annan kommentar som gick: Ve have vays to make it vork! 🙂

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  LFPC

Ja, en glimrende BBC-serie fra dengang, hvor de var uofficielle verdensmestre i godt TV –
længe før alting for alvor blev politisk korrekt og pænt.

Hvor ser du den henne, LFPC?

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  LFPC

Aha, tak 😉

Ha, sjov historie – typisk, når man endelig vinder noget, så er det for meget.

Ah, ja – det ville jo næsten være ubærligt – hehe.
Man kan jo næsten høre en overgearet amerikanske kommentator for sig, ikke ? 😀

Tak for info.

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x