30
aug
Seneste opdatering: 30/8-11 kl. 2357
27 kommentarer - Tryk for at kommentere!

CAN We Talk About This? is choreographer and theatre-maker Lloyd Newson’s latest and most potent provocation. He asks a question he believes is answered too often in the negative in Western society. All around him he sees Western nations allowing radical Islamists rights and freedoms they refuse to accord others. He sees abuses against women and children excused as cultural practice. He sees the discussion of such things labelled as racism. He sees appeasement.
There are also less familiar situations that are no less important: the excoriation of a British headmaster who said he believed multiculturalism had gone too far and the hurdles faced by those working to expose the practice of forced marriages in some Asian communities in Britain.Superb performers pack a political punch, Sydney Opera House

Danseforestillinges titel er ikke hentet fra et dansk dagligstuedrama i firserne, men henviser til Theo van Goghs sidste, tungt symbolmættede ord, da han sekunder inden sin død indser, at reglerne for samtale i Holland har ændret sig, og han ikke er holdt à jour med de nye: “We can still talk about it! Don’t do it! Don’t do it”. At tænke sig, at skulle ville se en danseforestilling!

Hvis man skulle vælge mellem valg…

Den opmærksomme læser har bemærket, at vi så vidt muligt forsøger at køre slalom udenom journalistikkens beskæftigelsesterapi, det danske valg. Skulle der ske noget virkeligt, og det gør der jo nogle gange de sidste tre dage, opdager vi det nok. I øjeblikket historierne præget af rubrikker som eller “Hvordan holder Helle sin hud ung,” og “Auken hjælper Helle (der har “Gemt sin millionærmand af vejen”) fra graven,” – ganske mærkelige associationer man får om den notorisk promiskuøse Auken og hans efterfølger, men det holder os ikke vågne om natten. I Schweiz er der valg den 23 oktober. Nationalkonservative SVP er langt det største parti med 28.9 % af stemmerne, og der er ikke meget Lars Barfoed over deres valgkampsindledning, “Kontrakt med Folket” – Vertrag mit dem Volk. “Vi vil ikke røre ved EU, vi vil ikke invaderes fra underudviklede lande, og kriminelle udlændinge smider vi ud.” Jeg vil være schweizer, jeg er vild med Kirsch og Fondue au fromage og jeg taler et par af  deres prog.

Ro på, det bliver meget værre

Politikerne har skaffet Länspolismästaren ind i det, og de skaffer ham aldrig ud. Der var ganske vist en centerpartist, der igår skrev at “Vi må kraftigt minska invandringen från Mellanöstern och Afrikas horn”, men han er halvisraeler og  sikkert meget klogere allerede i dag.

Våldet i våra förorter har trappats upp. Numera är det inte bara bilar som brinner, vi har även sett förlupna kulor in i vardagsrummet hos boende i området och vi har sett brandbomber riktade mot poliser.Ni som arbetar i denna miljö gör ett helt fantastiskt jobb och ni ska veta att mina tankar är med er dagligen. Vi har under ett par års tid sett olika platser runt om i myndigheten drabbas av bilbränder, stenkastning och ibland även hot och regelrätt våld mot företrädare för samhället. På många håll vågar vare sig räddningstjänst eller ambulans att åka fram till en plats utan poliseskort.

Mitt i denna vardag arbetar många av er. Det spelar ingen roll om det är i Backa eller Tynnered, i Kronogården eller Hässleholmen, gemensamt är att det är miljöer som kan kännas hotfulla men där vi aldrig kan backa undan. Ni ska veta att jag beundrar er för ert mod och för er uthållighet i arbetet. Den senaste tidens händelser i Backa har inte handlat om vilsna ungdomar som vill ställa till bråk utan om grovt kriminella personer som knappast skyr några medel för att visa sin makt. Länspolismästarens ord till poliserna som arbetar i de våldsutsatta förorterna – (Se også Laglöst land i Göteborgs invandrartäta områden, Kulregn över Göteborg, Stenkastning mot polis i Göteborg efter skottlossning.)

Lynkursus i islam for venstrefløjen

Tag det, mens I kan!

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
27 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] omtalte forestillingen sidste år også. Svaret her nedenfor er “nej, det kan vi ikke.” (Bloggen er på en mini-rejse i […]

Vivi Andersen
Vivi Andersen
10 years ago

OLE BURDE

Det er ganske flot og næsten utroligt du bliver ved med at holde humøret på OK !

For det må være rædsomt at leve under de forhold som du og andre i Israel må i Jeres hverdag.

Jeg tænker ofte på dette – og på det lille land som jeg for flere år tilbage har besøgt nogle gange.

Ole Burde
Ole Burde
10 years ago

Mette D Her hvor jeg bor , har vi faaet en hel ny slags fyrvaerkeri …Raketter fra Gaza pa vej mod Ashkelon bliver skudt ned af israelske anti-raketter (“iron Dome”) , og det sker saa lige noejagtig ovenover hovedet paa os her i Zikim , hvorefter det saa regner med smaa forholdsvist uskadelige metalstykker… Indtil nu har irondome systemet ramt hver enste gang. Hvad end der er blevet smuglet ind i Gaza ,vil Hamas taenke sig godt om foer de laver for meget larm . Paa nuvaerende tidspunkt er det blevet teknisk muligt at ramme det meste af Hamas-ledelsen paa… Read more »

MetteD
MetteD
10 years ago
Reply to  Ole Burde

Ole Burde Det er godt, at I har styr på tingene. Jeg skammer mig over alt det vås, der kommer fra politikerne om “Palæstina”. Det er, som om det ligger over deres og Udenrigsministeriets evne at forstå, at viljen til fred ikke eksisterer i nævneværdig grad, fordi det kaster så godt af sig at holde gryden i kog. Og her tænker jeg ikke mindst på de mange muslimske stater, der gerne vil fremstille Vesten som de onde korsriddere og koloniherrer og placere al skyld og ansvar hos os. Det er slemt nok at hører vor overfladiske udenrigsminister udbrede sig om,… Read more »

JensH
JensH
10 years ago

Jeg er enig i synspunktet om, at Pia Kjærsgård er en blændende politisk kommunikator, og det var vel også hende der trak VKO-sejren i hus tilbage i 2007-valget, (Fogh havde allerede blikket stift rettet mod en international top-post, og var tilfreds bare med at få et flertal der inkluderede Ny Alliance). Men denne tror jeg desværre ikke det er nok med Pia Kjærsgård evner. Der skulle som udgangspunkt et mirakel til, og med de ‘Konservatives’ forræderi er det helt umuligt.

MetteD
MetteD
10 years ago

Statsministerkandidaterne er dumpet i retorik, mener eksperterne. Men om partiet, som “alle” har moppet og kendt ude i de sidste dage, lyder der andre toner, og jeg vil tro, at der i dette land findes mange, som er blevet alvorligt nervøse ved tanken om, at “de ikke-stuerene” evt. forsvinder ud af billedet. “Dansk Folkeparti bliver f.eks. fremhævet som et parti, der har en evne til at skabe en fortællende ramme om dets budskaber. “Det er nok det parti, der har den klareste fortælling. DF har en national romantisk fortælling og tænker meget over, hvor partiet holder landsmøder – f.eks. på… Read more »

MetteD
MetteD
10 years ago

På Ralf Pittelkows seneste valgvideo på jp.dk taler han om sin “valgdepression”, og jeg kan sagtens følge ham, for det ér deprimerende at opleve, hvor lavt niveauet er, og man kan ikke undgå at få en fornemmelse af, at politikerne mener, at vælgerne er ignoranter. Men her kommer en lille god historie af dem, der er alt for få af, og den kommer ikke bag på mig. Hvis jeg kunne huske, hvordan man fremhæver en tekst, ville jeg gøre det i dette tilfælde. På en video, der findes nederst i denne artikel http://www.b.dk/politiko/nu-kommer-birthe-roenns-insiderbog giver Birthe Rønn Hornbech Dansk Folkeparti en… Read more »

Ole Burde
Ole Burde
10 years ago

Hvorfor er de konservative pludselig kommet ud af skabet ?
Een god arbejdshypotese maa vaere , at det er et tilfaelde af rotter som forlader en tilsyneladende synkende skude…
Breivik episoden var simpelthen formeget for dem , de stakkels bloeddyr .
Angsten for at vaere i samme baad som DF har muligvis faaet dem til at begaa politisk selvmord , men med lidt held vil mange af deres EX-vaelgere havne hos DF , og mede ENDNU mere held vil DF kun vare en mellemstation paa vejen mod et AEGTE nationalkonservativt parti .
Altid bedst at vaere optimist !

MetteD
MetteD
10 years ago
Reply to  Ole Burde

Nå, der er du, Ole Burde. Jeg synes ikke, at det lover godt med alle de Gaddafi-våben, der er endt i Gaza. Hvad mener du om den situation?

JensH
JensH
10 years ago

@MetteD Okay, sikkert meget fornuftigt af eks-konen at liiiige gøre opmærksom på hvad der kan ske såfremt klanen Khader får ‘skægge’ ideer. Men eks-konen, (jeg kan ikke huske hvad hun hedder. Hendes fornavn er vist Bente), havde såvidt jeg husker på et tidspunkt en blog på enten JP.dk eller Berlingske.dk, men jeg kan ikke huskede hvad hun specifikt bloggede om?? Og jeg har heller ikke læst hendes bog må jeg tilstå. Men får at vende tilbage til de ‘Konservative’, så har Sven Ove Gade idag et læservrev i JP.dk om “Lars Barfoeds iver efter at få en plads ved det… Read more »

JensH
JensH
10 years ago

@MetteD

“hvor der bagved sidder en velovervejet person, som lægger nogle skjulte esser på bordet med bagsiden opad til senere brug eller advarsel.”

Hmm, hvad tænker du nærmere på?? Som en advrsel til Naser Khader og den tidligere svigerfamilie, bare i tilfælde af, at de skulle få den ide, at efter traditionerne i islam er det manden der får retten til børnene i tilfælde af skilsmisse??? For de havde da børn, ikke???

MetteD
MetteD
10 years ago
Reply to  JensH

Blandt andet ja.

Svenssonsfunderingar
10 years ago

Politikerna vill framföra att allt med det mångkulturella är bättre än det egna vi har i länderna, till och med invandrarna börjar tycka att det börjar bli löjligt.

JensH
JensH
10 years ago

@Mette hahaha, Naser Khadar slutter sin politiske karriere af med at blive underkendt af sin egen partileder. Det må vel siges at være en meget passende ‘mindesten’ over Nasers temmelig ‘omtumlede’ politiske karriere. Men mht. til de ‘Konservative’ mere generelt, så synes jeg partiet mere og mere ligner CD, sådan som partiet udviklede sig i 1990’erne under Mimi Jacobsens lederskab. Hun fablede jo som bekendt også om et stort segment af såkaldt ‘anstændige’ borgerlige, som ikke brød sig om den ‘fremmedfjendskhed’ hun så alle vegne i det Danske samfund, (ligesom Ny Alliance ivørigt også gjorde det). Måtte det gå de… Read more »

MetteD
MetteD
10 years ago
Reply to  JensH

JensH Det har du ret i, de minder jo om CD. Samme flipproletariat med mangel på konturer, samme leflen til flere sider i håb om at møve sig ind et sted, samme troløshed mod det oprindelige parti. Ang. Khader glæder jeg mig til den dag, hvor en eller anden skriver bogen om den virkelige Khader og hans familie, der findes allerede en, som beskriver ham som en person, der er politisk til fals for hvad som helst, og det tror jeg gerne. Sikken bestseller det kan blive, og forfatteren bør under sin research bevæge sig til Syrien eller Vestbredden evt.… Read more »

Mette
Mette
10 years ago

Jeg har også set den i dag, JensH, i en af de danske netaviser. Lige nu morer jeg mig over panikken hos barfoedsprædikanten: “Skal Integrationsministeriet væk? Ja, lød det fra Naser Khader på forsiden af Berlingske i dag. Det skal opløses og opgaverne sendes til flere andre ministerier. Men nej, nej, nej, siger Lars Barfoed, formand for De Konservative nu til flere medier.” Den melding er fra JP’s netavis og viser, at Barfoed i det mindste ikke er helt hooked på Naser Khader og hans drømmehelt Tariq Ramadan. JP, 1. sektion side 22, d.d. over lederen citeres en leder i… Read more »

JensH
JensH
10 years ago

Okay, så Islamabad eller Rawalpindi. Men du skriver ovenfor om det Danske valg, at:

“Auken hjælper Helle (der har “Gemt sin millionærmand af vejen”) fra graven”

Hvem har sagt det??? I hvilket medie har du fundet den ‘historie’??

Jonny
Jonny
10 years ago
Reply to  steen

Här är en annan variant på temat:

Auken-film trækkes ind i valgkampen
Den afdøde socialdemokrat Svend Auken giver Helle Thorning en hjælpende hånd fra graven.

En opsigtsvækkende portrætfilm om socialdemokraternes tidligere leder Svend Auken får onsdag 31. august snigpremiere i Grand i København. 11 dage senere løber den over skærmen i 68 biografer landet over.

Dermed får Helle Thorning-Schmidt (S) på et afgørende tidspunkt i valgkampen en yderst hjælpende hånd af sin gamle partifælle. Det vurderer ekstern lektor i politisk kommunikation ved Roskilde Universitet Rasmus Jønsson.

h t t p://ibyen.dk/film/ECE1375141/auken-film-traekkes-ind-i-valgkampen/

Santor
Santor
10 years ago
Reply to  Jonny

Mon der i filmen nævnes noget om hvem og hvordan han blev snigløbet ?

Peter Andersen
10 years ago
Reply to  Jonny

Det er vel alligevel kun sosserne, der går ind og ser den.

JensH
JensH
10 years ago

København anno 2011:

http://www.b.dk/nationalt/vildt-skyderi-rammer-mindst-to-paa-vesterbro-0

Og så ønsker et flertal af vælgerne tilsyneladende atter at give regeringsmagten til de partier, som er hovedansvarlige for denne udvikling. København er stille og roligt ved at udvikle sig til Nordens Mogadishu.

Victor
Victor
10 years ago
Reply to  steen

“De var i det mindste ikke hyklere”

Årh jov, du. Jeg havde den sjældne ære, glæde og fornøjelse at mænge mig med dem i min pure ungdom. Hykleriet – og mangelen på pli – var deres varemærke – det var faktisk det, som sendte mig til venstre…

Mette
Mette
10 years ago
Reply to  Victor

Kan du danse lanciers, Victor?

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

En forhenværende (?) radikal læser Jelved lektien – hun har nemlig stadig ikke fattet en brik! http://www.b.dk/kommentarer/jelveds-blinde-vinkel Jelveds blinde vinkel Bjarke Larsen, redaktør og forfatter Bjarke Larsen: Marianne Jelveds indlæg i går om “fakta” i udlændingepolitikken er et tydeligt eksempel på, at De Radikale stadig ikke har fattet, hvorfor de har været så isolerede i hele værdidebatten de seneste 10 år, og hvorfor SR-regeringen tabte med et brag i 2001, og vi fik det, Krarup rammende har kaldt systemskiftet. Af Bjarke Larsen, redaktør og forfatter 29. august 2011, 22:30 Efter 20 års intens værdipolitisk debat om indvandring og integration er… Read more »

27
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x