15
sep
Seneste opdatering: 16/9-11 kl. 0410
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Hur skiljer sig Sverige från Danmark vad gäller antal utrikes födda, och hur har det förändrats de senaste tio åren? Hur hade Sveriges staplar sett ut om vi hade haft en ”dansk” politik? Affes Statistik-blogg

Vi så i forgårs, at Sverige har fået 397.411 “udenrigsfødte” ind i landet på permanent ophold de sidste ti år. Men en dansk fremmedpolitik, ville det tal have “kun” været 259.224. (Se også, hvordan Danmark ville havet set ud med svensk fremmedpolitik)

Som ventet er svenske aviser svært eksalterede over at de intellektuelle og de bidragsafhængige står til at vinde valget i dag. Den socialdemokratiske propagandatabloid Aftonbladet, der valgmorgenen i 2007 skrev under et foto af Kjærsgaard “Idag forlorar hon makten,” er lidt mere mådeholdne idag “Dansk Folkeparti går mot ett katastrofval”, hvor de så har det fra. “Katastrofen”, pyrrhussejren, tilhører helt Socialdemokraterne, SF og De Konservative. Ingen svenske medier går særlig højt op i, at 80 % af befolkningen og 80 % af partierne går ind for den forhadte danske fremmedpolitik, der ikke er så stram, at det gør noget. Jeg stemmer som jeg plejer. Det vil sige ikke på de partier, der har udelukket sig selv ved at så bag udlændingeloven af 1983, det største attentat på dansk velfærd siden 1945.¨Mangen en efterløn er røget ned i den sorte sæk. DF og Ny Alliance fandtes ikke i 1983, det forenkler valget betydeligt.

Vi har ikke skrevet meget om det valg, man kan slippe for det værste, ved ikke at have TV, hvor der skal have været overkill. Når politikerne alligevel har deponeret halvdelen af min stemme hos ikke-landsmænd i EU, så er valgets aktører kun halvt så interessante for mig, og så skulle da pokker lade sig fodre med dem dobbelt så meget.

Hvis Thorning bliver statsminister, så er der ingen ende på de problemer hun kan få, og det er bare dem, der kan forudsiges. Administrering af den økonomiske krise. EU´s krise. Forrykte krav fra R og en sæk hel- og hvalvkommunistiske lopper i SF og Enhls. bagland står bare først i køen. De problemer der ikke kan forudsiges, kan gøre Thorning gråhåret overnight. Endnu en krig i Mellemøsten og omfattende optøjer i danske gader igen, er i den blideste ende af, hvad der kan tænkes..

At spå en rød regering en temmelig kort levetid, er ikke noget langt skud. I årevis havde vi slet ingen opposition i Danmark, og det skal man jo have. Den vi har set de seneste år, har så mange indbyggede modsætninger, at den ikke er langtidsholdbar. Maksimalt fire år inden alle bukserne sprænger. Det hele bliver lidt mindre kedeligt, end det har været, og er det skidt for landet, er det godt for kommentatorerne ved ringside, strikkekonerne ved guillotinen. De har overlevet så mange andre forhåbningsfulde, der for en stund følte sig udvalgte. – (En exit poll kl 15:30 giver det tættest mulige opløb: 89-86 i mandater til oppositionen.) Vælgere, der arbejder, er endnu ikke med i den.

Og gadebålene og den infantile karnevalsstemning starter om 4, 3, 2, 1 …..

Nej, selvfølgelig ved jeg ikke hvordan et eventuelt skifte fra såkaldt “blå” til rød blok vil arte sig, men i og med at der i de sidste 10 år er opbygget et frådende had til Dansk Folkeparti med klare ‘lynch mob’-overtoner, er det svært at forestille sig at den fløj der lægger så stor, så stor vægt på fremvisning af egne rene følelser ikke vil få en infantiliseret kartarsisoplevelse når de røde tager over. Fakkeltogs-genet vil instinktmæssigt anspore til en kollektiv manifestation på den ene eller den anden måde.

Som Steen har jeg droppet tv, og betragter mainstreammediernes valgcirkus med overbærenhed og foragt, men først og fremmest med ligegyldighed, når nu en stor del af hverdagen går med at læse om de store bevægelser i verden som ingen andedamspolitik af den ene eller den anden blok kan stille noget op over for. Det måske allermest magtpåliggende for denne blogger er at undgå at blive et spejlbillede af venstrefløjens og Politiken-segmentets monomane hadkampagne mod den siddende regering. Mere uværdigt kan det ikke blive, så sporene skræmmer.

Af samme grund vægrer jeg mig også ved at fortælle om min egen stemmeafgivelse, for jeg, en arme synder drevet af urene motiver om egen sikkerhed på bekostning af den verden der banker på døren, er slet ikke betydningsfuld. Når jeg nævner at jeg stemte DF, efter at have overvejet at stemme blankt ud fra de samme overvejelser som Morten Uhrskov har gjort sig, er det kun for at pege på at signalværdien af anti-elitære partier i Europa er en kendsgerning, og noget der pisser samme menings-elite af langt ud over hvad der er rationelt belæg for. Som illustration henvises der til historien vi bragte i går om Der Spiegels groteske smædeartikel.

En Thorning-regering vil her og nu fjerne DF-stenen i skoen og give anledning til en stakket glæde hos de pæne og de anstændige. Til gengæld venter der jo et uafviseligt reality check, både mht. realiteterne i omverdenen, som mht. regeringens embedsførelse (LFPC)

Bin Laden’s Spy In America

Lidt at “slappe af” fra valget med. Fra 2006 men hyperaktuel. Man tror simpelthen ikke det er muligt, at amerikanerne har kunnet være så blinde, sløsede og naive. Hvert minut i denne film begår de en fatal fejl. Spørgsmålet er, hvor mange liv skal de koste fremover? Det samme kunne man spørge det Folketing, Danmark vælger i dag. Man må håbe, at FE og PET har nogenlunde snøre i de farligste af dem, befolkningen sætter i førersædet. En højst seværdig dokumentar.

Find out how a master spy for Egyptian Islamic Jihad and al Qaeda, Ali Mohamed, managed to “triple cross” U.S. intelligence for more than 14 years, aiding the growth of al Qaeda into a worldwide terrorist organization.

Frygt og bæven på Brussels’ bonede gange

Med så mange bolde i luften er det umuligt for os der har levet i den måske mest velstående og stabile periode nogensinde at gætte på hvad der er at foretrække: Et dødsstød til EUs semi-totalitære ambitioner og en pris i form af fattigdom og usikkerhed, eller fortsat stabilitet samtidig med at vores frihed tages langsomt fra os i det som Fjordman har betegnet EUs “statskup i slow motion“. Vi ved bare at ingen valgløfter fra Helle Thorning-Schmidt eller Lars Løkke Rasmussen vil ændre udfaldet af gældskrisen i Sydeuropa en millimeter.

Interessant observation som Richard Fernandez gør her: Den amerikanske Tea Party-bevægelse udspringer af ærkeamerikanske traditioner, i modsætning til de anti-elitære partier her i Europa. Som vi har gjort opmærksom på før, er der på mange måder nogle oplagte paralleller mellem partier som DF eller hollandske PVV, og The Tea Party, og i høj grad også på den tilsvining begge parter mødes med af meningseliten. Måske har den amerikanske bevægelse alligevel lettere ved at få fodfæste, netop fordi den altid har eksisteret og ikke kan slås i hartkorn med totalitære perioder i landets historie? (LFPC)

[…] But even the BBC now admits that “fear is coursing through the corridors of Brussels.” It is a fear, the BBC says, which has been there for some time, like a nightmare lurking in the background, like the dim awareness that the bill from the credit card company is in the mail. And now the envelope has arrived, bearing the shiny bright logo of the finance company. And it’s all they can do to slit the envelope open and turn the page quiveringly to the page which says “amount due.” […]

The old system is visibly sinking and its captains are visibly confused, milling around on deck, now running here, now running there. The problem they face is that there is now no policy action consistent with the survival of their power. They have to let go to live but are too greedy to relinquish the perquisites of sham power without more urgency.

The giant state hasn’t got the money to pay for its continuation, but it cannot bring itself to abandon is most cherished dreams of “progress.” The socialist catalog of “gains” has ultimately proved to be an itemized list of debts. “Pay before.” Merkel herself has said that when the end comes, it will be swift: “a domino effect” was how she put it. The question is not now “if,” but “when” the dominoes fall.

Perhaps the only advantage America has over Europe is not that Obama is a better leader than Merkel, but that U.S. political tradition has given rise to a popular movement determined to amend things, without resort to fascism or dictatorships. The Tea Party may not provide an end point, but it certainly serves as a starting line. […] Richard Fernandez: ‘Fear Is Coursing through the Corridors of Brussels’ 

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Andersen
10 years ago

Så fik socialdemokraterne den magt de har sukket efter så længe. Tillykke med det og lad dem nu bare beholde den et stykke tid. Politiken vil nemlig ikke ændre sig alligevel. Med et så snævert flertal, bygget på de radikale og EL, bliver det helt umuligt at regerer. Men nu er problemet ikke vores længere. Nu kan “eliten” slås med sig selv. Og det ville V og ikke mindst K gøre klogt i at lade dem gøre. Problemerne er jo de samme idag som igår, men løsningen af dem bliver de aldrig enige om på den fløj. Så tillykke til… Read more »

Skåning
Skåning
10 years ago

Men vilket vrövl.

“Perhaps the only advantage America has over Europe is not that Obama is a better leader than Merkel, but that U.S. political tradition has given rise to a popular movement determined to amend things, without resort to fascism or dictatorships.”

Europa har inte “resorted to fascism and dictatorship” sedan slutet på andra spanska inbördeskriget. Det är ett hjärnspöke, inte minst bland amerikaner.

JensH
JensH
10 years ago

OT

Seneste ny fra det Britiske galehus:

“‘Racists’ aged THREE: Toddlers among thousands of children accused of bigotry after name-calling

Teachers are branding thousands of children racist or homophobic following playground squabbles.
More than 20,000 pupils aged 11 or younger were last year put on record for so-called hate crimes such as using the word ‘gaylord’”

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2037050/Racists-aged-THREE-Children-accused-bigotry-broccoli-head-calling.html

Søren Ferling
Søren Ferling
10 years ago

@ Skåning – jo, det er en mulighed, men hæmmes af at de to partier profilerer sig som ‘modgift’ imod DF. Det kan dog sagtens blive til enkeltsagssamarbejde og det lægger DF også allerede op til i radioen. Det bliver nemlig, som du siger, ikke et nemt samarbejde med EL og RV der begge kommer styrket ud af valget, men er nok så uenige om den økonomiske politik.

Ole Burde
Ole Burde
10 years ago

Det er temmelig ligegyldigt hvem der vinder dette valg . På den ene side er det selvfølegelig bedst hvis DF stadig har lidt indflydelse over indvandringspolitikken , men på den anden side er der større chance for , at der som modreaktion på rød bloks vandvis vil opstå en AEGTE modstandsbevægwelse i stil med englændernes EDL .

Skåning
Skåning
10 years ago

En liten undran till er som är mer insatta i den danska politiken. Är det helt otänkbart att S, SF och DF inleder ett samarbete? RV och Enhedslisten verkar ju redan vara inställda på att sälja sig mycket dyrt till en kommande röd regering.

Svenssonsfunderingar
10 years ago

Svenskarna är bara avundsjuka på Danmark för att ni har lyckats bättre, den kända Svenska avundsjukan.

JensH
JensH
10 years ago

@Hans Und

Ingen tvivl om at ‘Kirkeasyl’ allerede er igang med at planlægge ny kirke-besættelser for afviste asylansøgere. Hvor lang tid skal vi give en rød regering før den bøjer af og giver amnesti til kirkebesættende afviste asylansøgere?? Taler vi timer, dage eller taler vi måske ligefrem om uger, (sådan bare for syns skyld: Vi stod fast, men presset blev for stort)??

Hans Und
Hans Und
10 years ago
Reply to  JensH

Jeg er selvsagt i afdelingen for spekulationer her. (fsv også når det drejer sig om, hvorvidt vi vil se noget der minder om en kirkebesættelse) Jeg tror vi vil se følgende: efter en uges tid inde i besættelsen lover den pågældende minister at se på sagerne igen. Efter et par måneder begynder det så, at pible frem med tålt ophold og “på humanitærer grunde”. Efter 8 – 12 måneder vil så godt som alle “BZer” være sikret ophold. Blå blok, i særdeleshed DF vil hamre løs, med uansvarlig politik. Radigale, EL og SF nægter at se i øjnene, hvor meget… Read more »

Hans Und
Hans Und
10 years ago

En rød regering vil som en sin “første 100 dage” udfordring komme til, at stå overfor en “kirkebesættelse” i en eller anden form.

Jeg “tror”, at den sag allerede er på tegnebordet i diverse “asyl til alt og alle” kredse.

Victor
Victor
10 years ago

Mens EU nu presser på for at grækerne laver et brandudsalg af offentlig ejendom til Kina, bør man måske lige huske tilbage til midten af 70´erne, hvor Portugal havde Europas mest pro-kinesiske parti. MRPP hed det.

Jeg faldt lige over et interview med en af de ledende maoister fra dengang.

Kan I kende ham?

http://www.youtube.com/watch?v=gmTOo6avlZ0

JensH
JensH
10 years ago

@steen Det var kun Fremskridtspartiet som stemte imod vedtagelsen af udlændingeloven af 1983: “I 1982 blev det første udkast til den nye udlændingelov fremført af den borgerlige regering under Poul Schlüter (Firkløverregeringen (C, V, CD, KF)). Forhandlingen af lovforslaget viste, at der trods senere tilslutning ved lovens vedtagelse allerede under behandlingen af lovforslaget var stor skepsis i Venstre og Det Konservative Folkeparti. Udlændingelovens liberale udformning skal derfor formentlig ses som en politisk handel mellem Firkløverregeringen og det “alternative flertal” (S, R, SF og VS). Udlændingeloven af 1983 blev vedtaget af Folketinget den 3. juni 1983 og erstattede Fremmedloven af 1875,… Read more »

JensH
JensH
10 years ago

Mht. udlændingeloven af 1983 så skriver du, at “Venstre stemte imod”. Venstre var på daværende tidspunkt en del af Firekløver-regeringen, så det kan de da vel næppe have gjort?? Firekløver-regeringen valgte såvidt jeg husker at stemme for, da der alligevel var flertal for den,m (det såkaldt ‘alternative flertal’ i Folketinget), så jeg kan da ikke forstille mig de stemte imod???

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x