22
sep
Seneste opdatering: 23/9-11 kl. 1809
30 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Historikeren Vidar Enebakk skriver idag en kronik Norges største landsdækkende avis. Det plejer ar være online i løbet af nogle døgn. Dette er det mest nuancerede, der hidtil har kunnet siges offentligt om Fjordman i Norge, selvom kronikken også er kritisk, hovedsageligt for Fjordmans slutninger fra det historiske til det politiske. Det kommenteres fredag i Norge her: Kan Fjordman plutselig bli en helt?

Det er for enkelt å avfeie Fjordmans teori som idioti eller å stemple det som rasisme,” skriver forsker. Kronikken er basert på foredraget hans i Oslo Koncerthus i går kveld, i forbindelse med Universitetet i Oslos 200 års jubileum.

Historikeren Vidar Enebakk skriver om sin læsning af Breiviks “manifest”:

Et tredje eksempel er på side 764 hvor det listes opp ytterligere 13 artikler om alt fra medisinhistorie og optikkens historie og til en hisitorie om kalenderen. Det er ikke opplagt i manifestet hvorfor dette er relevant pensum for terrorister. Forfatteren av kapitlet, boktipsene er ikke gjerningmannen selv. Det er bloggeren Fjordman, hans favoritforfatter. Og jeg blev endda mer overrasket da jeg oppdaget at Fjordman siden 2007 faktisk har publicert omkring 50 vitenskapshistoriske artikler om alt fra astronomi og geologi til kvantefysikk, superstringsteori og Madame Curie. Tekstene peker fram mot boken “Den nysgerrige sivillisationen,” som skulle være ferdig i august 2011. De er publisert på forskellige nettsteder knyttet til den internationale Anti-Jihad-nettverket. Omfanget og utbredelsen er imponerende, og mye av innholdet er skremmende bra.”

PLO: Intet statsborgerskab til flygtninge i ‘Palæstina’

Mogens Lykketoft, Trine Pertou Mach og Frank Aaen er antageligt i dette øjeblik ved at pakke kufferterne inden de tager derned for at sætte dem på plads (LFPC).

It’s eminently fitting the woman the Palestinian Authority chose to formally launch its statehood bid is a proud mother of five murderers, of whom one is now dead while the other four are serving life sentences in Israel. After all, a woman who teaches her sons to kill Israelis even at the expense of their own welfare is the perfect emblem of a Palestinian state dedicated to destroying Israel even at the expense of its people’s welfare. And if that accusation seems far-fetched, just consider the shocking interview the PLO’s ambassador to Lebanon, Abdullah Abdullah, gave the Lebanese Daily Star last week:

The ambassador unequivocally says that Palestinian refugees would not become citizens of the sought for U.N.-recognized Palestinian state…

This would not only apply to refugees in countries such as Lebanon, Egypt, Syria and Jordan or the other 132 countries where Abdullah says Palestinians reside. Abdullah said that “even Palestinian refugees who are living in [refugee camps] inside the [Palestinian] state, they are still refugees. They will not be considered citizens.”

Abdullah said that the new Palestinian state would “absolutely not” be issuing Palestinian passports to refugees… […]

This is simply unbelievable. For years, the world has backed a Palestinian state on the grounds Palestinians are stateless people who deserve a country of their own. And now, a senior Palestinian official has announced once they have received a state, most Palestinians will still be stateless – even those who actually live in “Palestine.” […] “Palestine” to Deny Citizenship to 45 Percent of its Palestinian Residents 

Min skov midt i byen

Der er vist ikke mange metropoler, der har så mange grønne områder så tæt på centrum, som København har. Det gamle voldanlæg fra 1600 tallet, som begynder ved Tivoli og strækker sig over Østedsparken, Botanisk Have, Rosenborg Have, Østre Anlæg og til Kastellet. Hver have med sin egen stil. Østre Anlæg er min have og min barndoms skov, det er hjemme, de andre er mere udebane. Her kom jeg inden jeg gik i skole, begge mine skoler ligger i Stockholmsgade, der løber langs den nordøstlige side. Vi kaldte den bare “Østre”. Den kan bruges af børn, af unge elskende, af joggere, hundeluftere og pensionister. Og så har den hele to museer, Hirshsprungs Samling og Statens Museum for Kunst, hvis udvidelse nu har ødelagt barndommens kælkebakke næsten helt. Ovre i det hjørne stod i mange år Michelangelos David, der nu har fået en finere plads nede ved Nordre Toldbod. Man kan se fotos af haven i over 100 år her, børnenes fiskekutter og legeplads, de elskendes rhododendronhave, kælkebakken, monumenterne – det hele ! En iøvrigt fantastisk hjemmeside om det gamle København.


0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

30 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] en replik til “Fjordman er skræmmende god” sendt til VG.NO, men VG ombestemte […]

LN
LN
12 years ago

Till Steen!
Tack för info. Helt riktigt, Sigurd Skirbekk, var det.
Kul att det var din ‘reply-knapp’ och inte min snart famösa vanartighet som utgjorde hinder!
Kul också att återknyta bekantskapen med Prof Skirbekk. Han har mycket läsvärt att bjuda
på, som sannerligen inte saknar den vetenskapliga stringensen.

ett urval:
TIO TABUBELAGDA TEMA I INVANDRINGSDEBATTEN
http://folk.uio.no/sigurds/innv/Tio_Tabuer.pdf
folk.uio.no/sigurds/ideologier/Nyliberalismen-ideologi.html
Nasjonalismen – studieobjekt og skjellsord
http://folk.uio.no/sigurds/nasjonalisme/Nasjonalisme.html
http://folk.uio.no/sigurds/omtalenyste.html
http://www.arkaisk.dk/minut-sigurd%20skirbekk2.htm

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Forøvrigt er det lidt gådefuldt at man ikke fatter / erkende, at Eurabia stort set er en realitet !

Hvad der i 1970`erne, i forbindelse med oliekrisen,foregik mellem de europæiske politikere og Araberne, på vegne af de arabisk-islamiske Middelhavslande, lagde alt sammen op til et kommende Eurabia.

Her lagde Araberne ikke fingrer imellem og deres krav var ikke til at tage fejl af.

Og rettede europæerne sig ikke efter kravene ville følgen blive at Araberne drejede på oliehanerne og priserne !

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

METTED

Flot, flot svar til Vidar Enebakk !

MetteD
MetteD
12 years ago
Reply to  Vivi Andersen

Vivi Andersen. Norge har fået et chok, og i sådan en situation må man forvente lidt af hvert, fordi stor sorg, vrede og skuffede forventninger blandes sammen. Breivik tog i sit sadistiske hovmod en masse liv, og de pårørende har bedt journalisterne om at holde igen, så at familierne får fred til at komme sig, som de nu kan det. Det er et såre legitimt ønske, som jeg håber, at man med for stor forsinkelse respekterer. Hvad angår Peter Jensen, har han forhåbentlig det meste af livet foran sig, og det er meningsløst at pålægge ham ansvar for det skete… Read more »

MetteD
MetteD
12 years ago
Reply to  MetteD

Den norske økonomiprofessors holdninger er blevet omskrevet på JP, og vi er nu mere enige, selv om jeg ikke synes, at man kan sammenligne Jugoslaviens trøstesløse forhold med det nuværende EU.

AnaLenaConda
AnaLenaConda
12 years ago

Is a New & Bright Star born in the Norwegian Sky? – or is it just a primadonna? —————————————— Abid Raja utfordrer «Fjordman til duell: – Han er feig TV2 Nyhetene Innenriks 22. August 2011 23:17 Fjordman er det ideologiske forbildet til Anders Behring Breivik. Venstre-politiker Abid Raja utfordrer nå den høyreekstreme bloggeren til politisk duell. http://www.webavisen.no/artikkel/6886991/abid-raja-utfordrer–fjordman-til-duell—-han-er-feig.htm —————————————- Venstre-politiker åpner for fengsel på livstid VG Innenriks 16. September 2011 11:39 Advokat Abid Raja mistenker at det norske folk ikke vil oppleve samfunnets hevn mot Anders Behring Breivik (32) som steng nok. —————————————- Ble advokat mot alle odds Stavanger Aftenblad Lokalt… Read more »

LN
LN
12 years ago
Reply to  AnaLenaConda

Jag följde länken till Abid Rajas debattutmaning av Fjordman, och får en bild av ingången till en souterrainbostad (tror jag deta annars brukar kallas) i näsan plus följande idiotiska text: ———- TV2-nyheterna GJEMMER SEG: «Fjordman» skal ha flyttet ut av sin kjellerleilighet i Oslo Foto: Arne Kristiansen/Siw Borgen/TV 2 . Frem til Peder Nøstvold Jensen sto fram som «Fjordman» i et intervju i VG bodde han i en anonym kjellerleilighet i Oslo. Nå skal han ha flyttet ut og gått i skjul. Nå får han to ukers betenkningstid til å stille opp i en åpen debatt. Venstre-politiker Abid Raja utfordrer… Read more »

MetteD
MetteD
12 years ago
Reply to  LN

Ja, det må du nok sige, LN. Abid Raja er mediedarling og norsk embedsmand, tidligere forsvarsadvokat. Han er også politiker og arbejder i Utlendingsnemnda, og nu opfører han sig som en Goliath omgivet af svært artilleri, der udfordrer en David til slåskamp ved at påstå, at han er fej. Velvidende, at der kan være adskillige fanatikere, der har ladet sig ophidse af de norske mediers heksejagt. Den norske presse har sandelig påtaget sig et stort ansvar for Peter Jensens sikkerhed. Hvordan har man mon tænkt sig at løfte det i praksis? I øvrigt går jeg da ud fra, at Norge… Read more »

LN
LN
12 years ago
Reply to  MetteD

Det verkar som Abid-Goliat-Raja befinner sig på rätt plats – jag kom att erinra mig den tidigare diskrimineringsombudskvinnan (DO) vi hade här i NyaSverige, som brann av ambition, men som till slut fick sparken för att hon var så “stygg” mot sina underlydande. Herr Raja skall ju nu enligt egen utsago bli polis – kanske han kunde komma i kontakt med de “vita” huligangängen som finns i Oslo och få riktigt på trutrn – sådan kan ibland korrigera personlighetsskavanker av typ högfärd eller megalomani.. Eftersom våra kommentarer är sas professorsinducerade, vill jag passa på att dra fram en engelsk professor… Read more »

MetteD
MetteD
12 years ago
Reply to  MetteD

LN. Jeg ved ikke, hvem det var, men det er ingen hemmelighed, at bloggeren på HonestThinking er professor i datalogi i Oslo. Der herskede længe i venstreorienterede danske kredse en myte om, at islamkritikere pr. definition er mere end almindeligt dumme og indskrænkede, at de derfor gik tidligt ud af skolen, aldrig har været uden for landets grænser og ikke aner noget om kunst og kultur. Bare spørg Steen, der vist har været i over et halvt hundrede lande og har en udsøgt smag for musik og kunst. Den myte er for længst gjort til skamme. Min erfaring med mere… Read more »

MetteD
MetteD
12 years ago
Reply to  MetteD

Rettelse: Jeg beklager, at jeg konsekvent har kaldt Peder Jensen for Peter Jensen.

Marit
12 years ago
Reply to  AnaLenaConda

Denne mediekåte V-politikeren Abid Raja er det få som tar seriøst i Norge. Han søker medieoppmerksomhet for enhver pris. Han er en islamist i demokratisk forkledning. Hverken mer eller mindre.

Nils
Nils
12 years ago

SNU FOLIEHAT AMOK. Det går ikke at affeje Fjordmans “teori” som “idioti”, men hvordan skal vi så affeje den? Nåjo selvfølgelig, som “konspirationsteori”. Så slap vi for at tage udfordringen op.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Natur tæt på virkelig store tætbefolkede egne:
http://www.metropoleruhr.de/en/start/discovering-experiencing/emscher-landscape-park.html
metropoleruhr.de/en/start/discovering-experiencing/experiencing-nature.html
da.wikipedia.org/wiki/Gro%C3%9Fer_Tiergarten

Tim
Tim
12 years ago

Jeg finder det også skræmmende at “akademikere” og “eksperter” ikke har snakket om den religiøse racisme der udspringer fra Islam. Jeg finder det yderst amatøragtigt at ingen har taget dette op, og “eksperterne/professorerne” burde blive sparket af tronen over dem med de mest rigtige og korrekte meninger. Ganske enkelt har i fejlet ihhh så grusomt. Men det vil man ikke indrømme, da man ikke kan andet end det man har sine kompetencer i. I stedet for har vi fået de mellemøstlige betalte professorer til at dominere den offentlige debat og diskurs, og vi ved at det er den INGEN sandhed… Read more »

Gertrud
12 years ago

Det er meget, meget flotte billeder. >Hvor er de dog dejlige at se på!

MetteD
MetteD
12 years ago
Reply to  Gertrud

Ja, det er smukke, og jeg har gemt dem. Tak endnu en gang, Steen.

Vidar Enebakk
Vidar Enebakk
12 years ago

Takk for nyansert oppslag. For ordens skyld: Jeg mener det framgår klart av kronikken hva jeg reagerer på (Jeg er ikke ‘skræmt’, og jeg har ikke skrevet at “Fjordman er skræmmende god”, slik overskriften din antyder, men at mye av innholdet i de vitenskapshistoriske artiklene er “skremmende bra”). For å sitere meg selv (fra den delen av artikkelen du ikke har scannet): “Problemet er ensidigheten og den normative bruken av empiri til å underbygge en teori, som ikke er en vitenskapelig teori, men en politisk konspirasjonsteori.” I dette med ensidighet ligger blant annet en meget selektiv omgang med empiri og… Read more »

Vidar Enebakk
Vidar Enebakk
12 years ago
Reply to  steen

Bare la det stå. Jeg synes oppslaget var fint og balansert. Det var kun en liten presisering.

LFPC
12 years ago
Reply to  Vidar Enebakk

“Problemet er ensidigheten og den normative bruken av empiri til å underbygge en teori, som ikke er en vitenskapelig teori, men en politisk konspirasjonsteori”. Den videnskabsteoretiske diskussion fraregnet, så er jeg nysgerrig efter at høre hvordan lægfolk som os efter din mening bør forholde os til empiri, hvis ikke normativt: Vi har på den ene side en empiri mht. islams historie som er overvældende og entydigt negativ hvad angår kuffar. Der findes ikke ét land i verden med muslimsk flertal hvor kuffar har samme rettigheder som muslimerne, de jure og de facto. Islams indtrængen i et samfund er ubetinget et… Read more »

Svend
Svend
12 years ago
Reply to  LFPC

Vedr. Vidar Enebakk om Fjordman og konspirationsteorier:

Enebakk har skrevet et enkelt indlæg på verdidebatt.no om hans hypotese: at Fjordman kan være flere personer. De fleste af Enebakk’s kommentarer på verdidebatt er knyttet til dette indlæg. Et af formålene er angiveligt, såfremt hypotesen er rigtig, at få draget disse personer ud af anonymiteten og eventuelt gøre dem til ‘medskyldige’ for Breivik’s handling. Hele debatten kan læses her:

http://www.verdidebatt.no/debatt/cat1/subcat11/thread170730/#post_170730

Konspirationsteori?

Vidar Enebakk
Vidar Enebakk
12 years ago
Reply to  Svend

Svend, dersom du leser mine innlegg, vil du se at jeg IKKE ønsker “å få draget disse personer ud af anonymiteten og eventuelt gøre dem til ‘medskyldige’ for Breivik’s handling”. Det er en anmodning om anstendighet: Dersom vedkommende vet noe som kan være av interesse for etterforskningen av Breivik, oppfordrer jeg vedkommende om å melde seg til politiet – gjerne anonymt. Den 29. juli skrev jeg også en kronikk i Dagbladet hvor jeg oppfordret Fjordman om det samme, og (uten at jeg tror det er noen sammenheng her) har jeg stor respekt for at PJ valgte å stå fram vel… Read more »

MetteD
MetteD
12 years ago
Reply to  LFPC

Vidar Enebakk Knap har vi i Danmark fået Breiviks fanatiske ondskab lidt på afstand, førend det norske efterspils heksejagt og uddeling af skyld og skam har foldet sig ud i en ny slags fanatisme og nu med en hensynsløs udnyttelse af multihandicappede, en udnyttelse jeg aldrig har oplevet magen til. Er man da gået helt fra koncepterne? http://www.aftenposten.no/kul_und/article4232848.ece Jeg har ikke læst ret mange af Fjordmans artikler, og hvis jeg havde været ham, havde jeg straks henvendt mig til politiet, da Breiviks manifest blev lagt frem med de mange referencer til kendte navne og også til Fjordman. Men jeg er… Read more »

MetteD
MetteD
12 years ago
Reply to  MetteD

Steen, ja jeg er klar over det. Jeg skrev om Peter Jensens tøven, som jeg i dag har en forståelse for. Skønt manden har jo ikke gjort noget galt, det er, som om norske medier har glemt det. Jensen har lov til at have en mening, selv om den går på tværs af andres. Man kunne være gået i dialog med ham, angrebet hans synspunkter med valide argumenter, hvis man kunne finde dem. I stedet farer man frem med vildt had og infantile angreb, og det tolker jeg som en irrationel hævn, fordi manden har fat i noget, der værker… Read more »

LN
LN
12 years ago
Reply to  Vidar Enebakk

Den 23 september 2011 bli en bemärkansvärd dag. För mig i dubbel bemärkelse. Dels för att en etablerad och respekterad representant för den akademiska vetenskapen besöker, välmenande och avspännt och kanske som den förste vetenskapligt skolade personen i historien, en antijihadisk blogg, dels för mig personligen eftersom jag just denna dag skall vandra iväg till min egen ICA-butik och uthämta ett nyligen hos Ad Libris inköpt exemplar av Bat Ye’ors bok EURABIA. “Eurabiamyten” är kanske näst Tvillingtornen i NYC den på denna planet mest utskällada, fördömda och förlöjligade så kallade konspirationsteorien. Ingen annan “konspirationsteori” är heller så väl faktaunderbyggd som… Read more »

Ulla Lauridsen
Ulla Lauridsen
12 years ago

Det er da altid noget at han har så meget integritet at han anerkender Fjordmans intellekt og viden. Det er ikke ingenting sådan som klimaet er i Norge. Vi kunne ønske os mere, men det er ikke ingenting.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Det gamle voldanlæg fra 1600 tallet fortsætter på Christianshavn, du skal længere tilbage for at udelade at det også er en del af Københavns- nu grønne områder: aok.dk/byliv/christianshavns-vold http://www.kk.dk/Borger/ByOgTrafik/GroenneOmraader/Parker/ChristianshavnsVold/faktahistorie.aspx I perioden 1618-23 anlagde Christian IV et forsvarsværk i det sumpede område imellem København og Amager. Anlæggelsen var et led i moderniseringen af det militære forsvarsanlæg – fæstningsringen – der omkransede det daværende København… Christianshavns Vold indgår i den samlede københavnske fæstningsring og er et af landets bedst bevarede fæstningsværker fra 1600-tallet. Arealet benyttes i dag som et grønt åndehul, hvor historien danner stille og grønne rammer, der indbyder til hyggestunder,… Read more »

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x