15
okt
Seneste opdatering: 17/10-11 kl. 0152
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det är ett allt annat än enkelt beslut, men vi har nu gjort vad vi kunnat och kommer inte längre. Detta har inget med några slags yttre påtryckningar att göra utan det handlar helt enkelt om tidsbrist och rundgång – ingen hund ligger begraven här, det lovar vi. Om inte annat har vi bevisat att det faktiskt går att göra något åt situationen även med nästan inga medel alls, så länge man har ett oslagbart trumfkort – sanningen. Kan vi så kan ni. PI har kommit till vägs ände. (SvD: Politiskt inkorrekt läggs ner, Medievärlden: Politiskt Inkorrekt läggs ner, Sydsvenskan: Politiskt inkorrekt läggs ner.)

Svensk Politisk Inkorrekt blev meget store, fordi behovet for et mediekorrektiv i Sverige er meget stort. En blog burde ikke kunne blive så stor. Noget lignende kunne aldrig blive så stort i Danmark, hvad der trods alt må betragtes som et sundhedstegn. Mediekritik i Danmark er helt velbegrundet, men det kan næppe blive en rigtig stor branche. Siden blev læst også og ikke mindst af alle dem, der hadede dens formål og dens oplysninger.

Godt tre år er lang tid i blogosfæren. Denne blogs næsten otte år er nærmest naturstridige, men som tidligere skrevet er den også konjunkturfølsom. To middelstore lungebetændelser, så lukker butikken på ubestemt tid. Nu er vi ikke en nyhedstjeneste som PI. Vi skriver og læser fordi vi altid har skrevet og læst. Jeg fotograferer, fordi jeg altid har fotograferet. Det som er danske mediers forsidestof, kommer stort set aldrig på her. Det kan blæse eller regne, og polerne kan smelte, ét eller andet er der altid skrive i en “log” – en dagbog. Om ikke andet, så har hunden fået tarmslyng eller en skovflåt har forvandlet én til Mimi Jacobsen, mens man plukkede svampe. Eller de spillede Pergolesi i radioen lige den morgen. Da jeg så Robert Spencers blogafhængighed på et belgisk hotel for år tilbage, forstod jeg den ikke. Nu ved jeg, det er hans måde at trække vejret på. Det er også blevet vores, indtil vi eventuelt finder en anden.

Som bloglæser, der langt foretækker den svenske blogosfære fremfor den svenske presse, er det alligevel en vemodig dag. Samizdat-medier er pr. definition interessante, ikke mindre når de bliver så store som PI, at de statsunderstøttede medier lancerer en kampagne imod dem. Mediedækningen af PI for nylig, prøvede at se saglig og objektiv ud, men den var fra A til Z fjendtligsindet og insinuerende. Svenske nyheder er dyppet i klorin, opinionen som man kan fodre svin – ups! lam – med, er i det store hele uden nogen interesse udover de snævre cirkler, den skrives til. Det er en scene, man optræder på, og karaktererne og pengene gives for den kunstneriske udførelse. De der havde noget “kontroversielt” at sige, er for længe siden afrettede, og resten er ramt på brødet og forsvundet hjem på ødegården i indre eksil. Undtagen de svenske, der vil skrive en kronik eller 100 til os.

I Danmark er dissidenter som regel psykologiske tilfælde. I Sverige er de rigtige dissidenter, også de der ikke er “knäppt i skallen” og dyrker en outsider-rolle, der altid vil øve en vis tiltrækning på nogle gemytter. Vi der interesserer os for vores nærmeste naboer under medieradaren, er at betragte som Skandinavister, desværre 150 år for sent, men man kan nok godt dyrke sin gammeldagshed uden at være et psykolgisk tilfælde. Ellers må læserne stoppe os, vi er stadig demokrater, uanset hvad man end kan mene om folkets stemme. Den har jo allerede fortrudt sit valg for en måned siden.

Man må forestille sig, at meget velaflønnede journalister simpelthen er jaloux på dem, der kan skrive hvad der passer dem, som menige journalister af karrieremæssige grund aldrig turde røre ved. Og nu er det meste af den journalistiske brødtekst i dag, at sammenligne med rent fabriksarbejde. Hvem vil ikke hellere stå ved at samlebånd på Carlsberg i Fredericia, en “kolonne”, som det hedder, hvor man i det mindste kun sælger sin fysiske tilstedeværelse og tilmed får gratis øl ad libitum?

PI var ét af de steder, man som dansk kunne få det at vide, som svenske medier ikke viderebringer. Der er andre, og der kommer andre. Der er andre i genren, de kan bla. ses her.

Vores faste morgenlæsning i flere år, Kurt Lundgren, ophørte ved Lundgrens død, men de oplysninger der ligger på den, bruger vi stadig. Og ikke bare dem. Hvad der gjorde os til læsere, var humoren, ironien grundlæggende viden og journalistiske nysgerrighed, som man i sandhedens interesse ikke genfandt på PI. PI var en prosaisk rugbrødsmotor, men det er TT (Sveriges Ritzau) også. Nyhedsbranchen er fortvivlende prosaisk. Hvad den overhovedet kan tilføjes udefra, er højst påkrævet.

Vi håber, vi kan fortsætte med at læse PI´s faktaoplysninger om f.eks. Malmøs mafia, også efter at siden stopper. Når denne blog engang stopper, vil vi sørge for, at kronikker, fotos og videos stadig kan søges og anvendes. En del af det vil uvægerligt have interesse også om 25 år. Hvilken del, kan man aldrig vide. Video og fotos, formentlig. Ord lader der ikke til, at blive nogen mangel på foreløbig. Bortset måske fra gamle ord. “Hver gang der udkommer en ny bog, læser jeg en gammel,” siger Churchill, så man skal ikke forsværge noget. (Steen)

Karen Hækkerup i et orgie af afmægtige “skal”

Det er nok ikke tynde whiskysjusser der er på spil her, men det er i hvert fald det tynde øl. Man ved altid at en politiker har kastet håndklædet i ringen når vedkommende begynder at flyde over af meningsløse “skal” ditten og datten. Hvilke magtmidler “skal” sikre den gode tone, osv., må man så indvende. Og en lille rutinemarkering af hvor vi står lige nu: Selv de værste af de værste “skal” føle sig inkluderede. Churchills “ende på begyndelsen” trækker ud.

Vi skal tale bedre om indvandrere for at undgå ekstremisme, siger integrationsminister Karen Hækkerup. […]

Alt hvad der vil undergrave vores demokrati, skal vi slå hårdt ned på og konsekvent ned på,” siger ministeren, som samtidig understreger, at en bedre tone i debatten om udlændinge også er nødvendig. […]

”Vi skal bekæmpe terrorisme og ekstremisme med mere åbenhed, vi skal give alle en mulighed for at være med. Vi skal ikke lukke os om os selv.” […]

”Vi skal inkludere folk, så de ikke føler, at de bliver ramt af uretfærdighed og undertrykkelse, fordi vi ved, at det er det, der skubber folk væk fra os og over i et andet fællesskab, som kan være katastrofalt både for dem og for os,” siger Hækkerup, som betoner, at ekstremisme også er andet end militant islamisme. […] Minister: Bedre tone skal bekæmpe ekstremisme

Psst, minister: Vi “skal” udtræde af samfundsundergravende konventioner, og krapyl fra fallerede kulturer “skal” ikke føle sig en del af fællesskabet her, men “skal” have statens støvleaftryk i rumpetten lige med det vuns. I samme småt patetiske boldgade er denne dags politikerforargelse: Politikere til islamisk gruppe: Forlad Danmark. Hvad er problemet andet end hykleriet ? De fleste er ikke danske statsborgere, og de der er, kan indenfor loven få statsborgerskabet ophævet. Tomme trusler avler despekt. Cut the crap! hvis nogen skal tro på, at de med magten ikke gør i bukserne, når de skal bruge den. (LFPC / Steen).

Demograf: Islams offertænkning røber underliggende narcissisme

Er det at der skønnes kun at være 6,4% muslimer i Frankrig (2008) et bevis på at der ingen fare for samfundet er fra denne kant, eller er netop den ekstreme mediedækning af dette mindretal, set i forhold til dets numeriske lidenhed, et alarmerende varsel om urolige tider forude? Talmæssigt ganske få har allerede nu forandret Europa til det værre, og dette er en af de umiddelbart indlysende kendsgerninger som vores modparter i kulturkløften ikke ænser og ikke tager bestik af. Engelsk oversættelse fra Le Monde (LFPC)

[…] If not the islamisation of France, we have to note an islamisation of the religious question and of certain areas. France thought it had left the religious question behind; Islam is reintroducing it. As secularisation looks, to our eyes, like an inexorable historical movement underway, we have a tendency to judge any movement in the other direction as an aberration that only alienation and despair can explain. We see the (re) islamisation of consciences as a sort of pathology, for which it would be necessary to treat not so much the symptoms, as the deep-seated cause: social misfortune.

This way of thinking has the triple advantage of deluding us about the nature of the problem, of proposing a familiar recipe and leaving intact our faith in the inexorable progress of secularisation. In these conditions, how could Islam change our way of life? This victim-oriented vision of Islam betrays a great narcissism – we are the origin of the Other’s misfortune – and great condescension – this Other is deprived of autonomy of will and the capacity to make choices. It also fits well with a relativistic era which prohibits the passing of judgement on practices that would have been judged unacceptable and it promotes openness to those who come from elsewhere. This is what explains our preference for moderate Muslims who resemble us a bit too much, those whose moderation consists only of repudiating violence to advance their claims.

If Islam is still a minority religion, it has however changed our lives in a domain that is vital to democracy: freedom of expression. For fear of being called racist, or now islamophobe (we have to acknowledge the success in the West of this notion which is however the preferred weapon of radicals to reduce freedom of expression), are added intimidation and fear (the “Redecker affair”, censorship of school programmes). The Rushdie case even led to an inversion of the notion of incitement to hatred seeming to want from now on to anticipate the violent reactions of the defenders of Islamic norms each time they feel offended (the Danish cartoons). Michèle Tribalat, demographer: Islam Remains a Menace

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Marit
Marit
10 years ago

Apropos “ord skaper virkelighet” : Her i Norge er det utenriksministeren som tar seg av oppgaven med å oppdra nordmenn. Han har skapt ” DET Nye Vi” og “Det Nye Norge”, som vi heretter har med å omfavne. Til overmål har han nedsatt en kommisjon, som skal forske frem en “Ny Nasjonalfølelse” for det norske, hardt prøvede folk. Man skal heller ikke dele folk i kategorier so “oss” og “dem”, da det kan virke stigmatiserende på sarte sjeler. Det er multikulturen som er vår nye religion som alle må tilbe. Og ja, utenriksministeren er selv millionærsønn, og har aldri befattet… Read more »

JensH
JensH
10 years ago

Karen Hækkerup er skam ikke ene om at at lægge en ny linje mht. hvilke ord der må bruges i den offentlige debat. Den nye minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), og Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev, har idag et indlæg på JP.dk, hvor de dikterer et “Slut med begrebet ”ghetto” i Danmark”, da “ord skaber virkelighed”: http://jp.dk/opinion/breve/article2578972.ece Læs indlægget og vær beredt på en sand opvisning i offergørelse (social problemer er roden til alt hvad der er galt i disse områder) og multikulturel naivitet, (hvis vi bar ikke kalder det ghettoer vil ‘resorurcestærke mennesker… Read more »

Info
Info
10 years ago

PEDAGOGISK OBSERVATION av kommentator ”sorjav” hos Politiskt Inkorrekt 16/10 2011: ”I samma GP som skrev om bilbränderna finns följande kulturnyhet: (2 versioner GP’s o Polisens) GÖTEBORGSPOSTEN: En man som somnat på spårvagnen vaknade av att fem personer rotade i hans fickor. De fem stal bland annat mannens plånbok och mobiltelefon. Rånarna som alla var i 20-årsåldern sprang iväg i riktning mot Komettorget. POLISEN 06.02: En man somnade på spårvagnen och vaknade av att fem personer rotade i och tog saker ur hans fickor. Mannen blev bland annat bestulen på plånbok och mobil. Rånarna sprang iväg i riktning mot Komettorget. Alla… Read more »

goose jakke
10 years ago

Dem Karen Hækkerup vil have, “vi” skal få til at føle sig velkomne er dem, der ikke er velkomne. For ellers bliver de ekstremister dem af dem, der ikke allerede er det. Så velkommen i den grønne lund alle uønskede.

Prudentius
10 years ago

“Hækkerup i et orgie af afmægtige “skal” ”

Lige i øjet!

Man aner simpelthen ikke sine levende råd i de europæiske regeringer.

Kan ikke kende en røv fra en albue.

Morsomt, hvis det ikke var så trist.

Peter Andersen
10 years ago
Reply to  Prudentius

Ih hvor jeg glæder mig til, at tonen bliver bedre og ghetto-begrebet bliver afskaffet. Så kan vi igen være os selv bekendt. Selv bor jeg jo i et af disse socialt belastede boligområder og vil nu se frem til, at horder af resursestærke børnefamilier igen finder vej tilbage. Så kan man måske sende sine børn ned og lege i gården, ligesom man selv gjorde?

Nils
Nils
10 years ago

Efterhånden er den normale betydning af “vi” ikke længere vi, men enten 1) alle de andre idioter eller 2) alle I andre idioter. Dem Karen Hækkerup vil have, “vi” skal få til at føle sig velkomne er dem, der ikke er velkomne. For ellers bliver de ekstremister dem af dem, der ikke allerede er det. Så velkommen i den grønne lund alle uønskede. Mærkeligt med PI at de snakker så meget om et nyt site, der skal komme, men hvis de ikke har kræfter til den nuværende, hvorfor skulle de så have kræfter til et fremtidigt. Og hvorfor dog smide… Read more »

Isilmaril
Isilmaril
10 years ago
Reply to  Nils

Jag skulle tro att någon av redaktörerna på PI har blivit hotade och därför måste lägga ner sidan för sin egen säkerhet. Ganska nyligen fick ju en annan invandringskritisk blogg lägga ner på grund av personliga hot. Det är mycket möjligt att man i så fall kommer att starta en ny sida registrerad på en annan person, och förhoppningsvis med högre säkerhet. Jag hoppas att sanningen kommer fram om de har blivit hotade, och att detta i så fall kommer ut i media (även om jag tvivlar på att media skulle skriva om det). Kanske skulle det få upp allmänhetens… Read more »

Robin Shadowes
10 years ago

Finns ju fortfarande kvar dom mindre uppstickarna Fria Tider och VästraGötalandsNätTidning. Den senare har slutat uppdatera på helgerna då dom inte har bemanning.

Tornuggleman
Tornuggleman
10 years ago

Så blir svenska TT-maffian ensamma om svensk nyhetsbevakning.
TT= Tidningarnas Telegrambyrå ägs av bl a Aftonbladet, Expressen, DN mm

M a o har TT återfått sitt nyhetsmonopol i Sverige .
O då de flesta svenska tidningar lever av statsbidrag, lär de knappast skriva om något som är ofördelaktigt för svensk politik eller Europas mångkulturella nackdelar. Det är absolut “No-no” !

Men Snaphanen är ju ändå aktuell för oss i södra Sverige. Så jag lär återkomma.

Ha en god kvel

Isilmaril
Isilmaril
10 years ago
Reply to  Tornuggleman

Snaphanen läses av oss i “norra” Sverige också (Dalarna). =) Jag hoppas – och tror – att PI återföds. Jag skulle själv kunna tänka mig att hjälpa till med artiklar eller illustrationer om en ny site skapas. Jag har fått intrycket att personerna bakom PI kanske har hotats. Om jag minns rätt hade AFA tidigare luskat fram vilken någon av skribenterna var. Det skulle inte förvåna mig om PI:s skribenter (precis som skribenten till bloggen allahuakbar) blivit hotade av vänsterextremister eller andra antidemokrater. På PI står att läsa att de tipsar om att läsa utländska nyhetssidor, men jag tycker att… Read more »

Marit
Marit
10 years ago
Reply to  steen

Det var sørgelig å høre at PI slutter. Jeg kjenner mange nordmenn som leser PI. Jeg tror flertallet her i landet leser like godt dansk som svensk. Vi er nær familie, føler jeg.

Thomas Nydahl
10 years ago
Reply to  steen

Om jag fick välja – och det får jag ju – så föredrar jag Snaphanen. Det har hela tiden funnits något hos PI som varit svårt att svälja, och det har med språk, kultur och attityd att göra. PI har framför allt vädjat till ett slags opinion som i min ungdom på 1960-talet skrev insändare i Kvällsposten under signaturen “skattebetalare”. PI har förvisso grävt fram ett och annat lik i den unkna svenska offentligheten. Men egentligen tror jag inte att dess betydelse som “alternativ nyhetsmedia” varit så avgörande som man kan frestas tro. Jag betraktar istället de bloggar som gör… Read more »

Isilmaril
Isilmaril
10 years ago
Reply to  Isilmaril

Thomas Nydahl: Jag håller delvis med dig. Det finns onekligen sidor (som exempelvis Snaphanen) som ger ett mer seriöst intryck och antagligen är mer seriösa också. Men jag tror att en sida som PI är lättare för svenskar att ta till sig, dels för att de skriver på svenska och dels för att deras inlägg oftast fokuserar på Sverige och inte på Norden i stort, vilket jag förvisso personligen inte ser något problem med då jag brukar hålla mig uppdaterad med utrikesnyheter. Ett annat plus för PI är att det verkar vara tämligen lätt att få en insändare publicerad. Negativt… Read more »

Ole Burde
Ole Burde
10 years ago

Det er et dårligt varsel for fremtiden , at det ikke lykkedes for P1 holdet at finde en passende afløser for den der var død .
Hvis næste generation af svenskere ingen interresse har i denne form for kulturkamp , betyder det så at de har en ANDEN form (som feks organisationsarbejde i SD ) , som de foretrækkere i stedet , eller har de bare opgivet kampen og leder efter en smart måde at emigrere til USA ?

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x