25
okt
Seneste opdatering: 13/3-13 kl. 0905
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Først gned Tony Blair sine landsmænd næser så grundigt i “diversity”, at England aldrig nogensinde bliver sig selv igen. Så gik parfumesælgeren Blair ud og blev mange- mange millionær i pund, og med en rockstar-status i den arabiske verden a la Henry Kissinger. Jesper Langballe sagde for nylig i et portrætprogram, at man altid i hans familie havde betragtet politikere som landssvigere på et lidt højere niveau. Helt oppe på Blairs niveau, forestillede de dem sig nok næppe. Man ved jo snart ikke hvad man skulle gøre af sig selv, den dag der dukkede en politiker op man ligefrem beundrede, for ikke at sige, en der blev elsket, så meget er afsmagen og foragten blevet en vane, og Tony Blair er ikke midlet imod den foragt. Mistillid bør være udgangspositionen overfor enhver magthaver, men i Blairs tilfælde skrider den fareturende ud i retning af eksitentiel kvalme, som programmet spiller fremad. Kun den brilliante journalistik England stadig er velsignet med, forhindrede os i at kaste op. Channel Four Dispatches blev sendt i september 2011.

Hvem var “imamen” så ?

Der var ikke mange der gættede, og de få der gjorde, gættede ikke rigtigt hvad man ikke kan fortænke dem i. Det er nemlig kunstneren, syflitikeren, drankeren den 1.5 meter høje adelige Henri de Toulouse-Lautrec, der i sit meget korte liv elskede at blive fotograferet, og som gerne poserede udklædt som Pjerrot, messedreng, japaner og kvinde. Lautrecs yndlingsdrink hed Tremblement de Terre (Jordskælvet), og man kan dårligt lade være med at tænke på hvilket jordskælv der ville indtræffe, hvis en hyldet kunstner i Paris eller København i dag poserede i den forklædning. Hurtigere end man kan nå at sige Van Gogh, ville han i heldigste fald blive anklaget for “hate-dressing.” Dagstaksten er omkring 3000 Euros.

Statens Museum for Kunst har en stor særudstilling af hans værker for tiden, og det var der jeg stødte på det fotografi fra 1892, som jeg ikke kendte i forvejen.

Lautrec hører til mit indre tapet, fordi min barndomsven var sønnesøn af den ufatteligt fremsynede danske maler, Johan Rohde, der var med til at grundlægge Den Frie Udstilling, og var drivkraften bagved den berømte udstilling i 1893, hvor københavnerne kunne opleve bla. Van Gogh, Gauguin og Lautrec mens de endnu levede og var ukendte og ludfattige. Udstillingen var den skandale man talte om i det år, men i Rohdes efterkommeres hjem, der hang de store, originale Lautrec plakater endnu inden de var gjort kendte af Lousiana og reproduktionskunsten. Jeg har det med dem, som med mine egne billeder. De skal være der, for ellers mangler der noget og fordi man engang med års mellemrum kigger på dem, og opdager at man har fået nye øjne i mellemtiden. Lidt som med en kone, vil jeg tro..

Den hovedløse tro på den bløde sharia

En enfoldig tillid til at tingene går den vej man har drømt våde drømme om er det gennemgående tema i kommentarerne til begivenhederne i de tilbagestående lande i Nordafrika. Har man stadig kontakt mellem hoved og krop kan man godt tillade sig at ryste på førstnævnte, for idiotien er grænseløs. I Afghanistan dør danske soldater for at opretholde et regime der også har shariaen indskrevet i forfatningen. Dette misforhold har vist været fuldstændigt fraværende fra debatten herhjemme, og man kan derfor godt frygte at selv åbenlys fallit for ønsketænkningen på de arabiske landes vegne vil kunne fortrænges. På den anden side er denne verdensdel langt mere nærværende end bjerglandskabet Afghanistan, og det forhold at der her er tale om turistlande burde alt andet lige gøre det meget vanskeligt for medier og politikere at lægge glasur på en udvikling der er fatal for demokrater og religiøse mindretal.

[…] Men eksperter advarer [sic, (LFPC)] mod at tro, at partiet vil bruge sejren til at indføre streng sharia-lovgivning og undertrykke kvinders rettigheder. […]

Den stærke mand i partiet er Ennahdas grundlægger, Rached Ghannouchi, som i 1970’erne agiterede for at indføre en streng fortolkning af den muslimske sharia-lov for at værne mod moralsk forfald.

Men i de senere år har han nedtonet retorikken. […] Sharia-lov indføres næppe i Tunesien

Enhjørningevarsel: Den ikke-strenge fortolkning af sharia repræsenteres af …. ? Dette er hvad han altså har “nedtonet”, hvilket i mainstream-parlør betyder at det er absolut tænkeligt til at han slet ikke mener den slags længere (LFPC):

[…] Observatoire de l’Islamisation has some interesting extracts from Ghannouchi’s writings and interviews he has given over the years, translated into French from Arabic. Here are his thoughts on secularism.

What place is there for secularism in Islamic society?

“Islamic society is based on the interpretation of values organising the life of individuals and communities. It also organises the spiritual side of the latter. For this reason it is impossible to conceive of a secular Islamic society, or a secular Muslim, unless essential elements of Islam have been renounced.”

In one of his books, he called apostasy a crime and mentioned, seemingly with approval, the harsh punishments traditional Islamic texts prescribe for it.

Apostasy is the renunciation of Islam after it has been embraced willingly…

…Verses of the Koran set out the horrific nature of this crime in several places, and threaten anyone guilty of it with the most atrocious tortures, without mandating a specific punishment down here however. As to the tradition, the sunnah, it demands the death penalty (in conformity with the hadith): “Kill whoever changes his religion”. […]

The Real Rachid Ghannouchi

I Libyen mener de blød sharia – ikke stening og tilhyllede kvinder – når overgangsstyret taler om sharia som kilde til lovgivning.

Sådan tolker den danske udenrigsminister, Villy Søvndal (SF), udtalelser fra Libyen om, at sharia-lovgivning i det nye Libyen, som danske kampfly har været med til at skabe.

– Jeg tror mere, at det kan sammenlignes med, at katolske partier i Europa kalder sig kristelige. Det betyder ikke hardcore-kristendom, men at sådan er deres grundorientering i livet, siger Søvndal. […] Søvndal tror på blød sharia i Libyen

…at I salafister benytter jer fuldt ud af ytringsfriheden til at udbrede jeres syge fortolkning af Koranen samtidig med, at I bekæmper andres ret til at benytte samme ytringsfrihed. Det skriger da til himlen, at du ikke engang forholder dig til det. […] Inger Støjberg, integrationsordfører: Så langt rakte modet altså, Abdullah M. Ali

Når ummaen trænger sig på kommer sproget i retræte

(Efter forlæg af Caleb)

Engang talte vi uden blusel og frygt om ‘muhammedanere’. Så fik vi at vide at det var de lidt kede af, for Muhammed var ikke deres gud. Så vi rettede ind og kaldte dem muslimer, uden at vi følte os pressede af den grund.

Under 1990’ernes borgerkrig i Algeriet var der ikke nogen videre skrupler forbundet med at se denne som overvejende mellem sekulære arabere og muslimer.

9/11 gav anledning til en ubekvem konfrontation med det forhold at bin Laden og Al-Qaeda nød udbredt sympati i den muslimske verden. Kunstbegrebet ‘islamisme’ fik en opblomstring som retorisk figenblad der skulle udskille slemme muslimer fra det store demokratiske flertal man antog var ligesom os, bortset fra at deres Bibel hed Koranen. At de uhyrligheder man projicerede over på ‘islamismen’ såmænd er mainstreamdogmatik i islam kom man let udenom: Man sørgede for at holde fast i uvidenheden.

Men virkeligheden trængte sig på igen: ‘Islamisterne’ vandt regeringsmagten i lande som Tyrkiet, Pakistan og Tunesien. Det store fredelige flertal følte sig altså repræsenteret af dem man ellers fastholdt var en minoritet med en ‘særligt streng udgave’ af islam. Islamismen dementerede med andre ord sig selv og blev meningsløs. Næste defensive skridt er så det vi oplever i disse dage: Islamisterne bliver nu selv opdelt i ‘moderate’ og ‘radikale’. De første, forstår man, står for en særlig blød form for sharia, helt uden kvindeindpakning og afhugning af legemsdele. Hvad denne retning nærmere går ud på forklares ikke.

Opdelingen i gode og onde med førstnævnte i klart flertal er altså genetableret lige p.t. Hvad næst – burka med aircondition kontra de sorte telte? Halshugning med kirurgiske instrumenter kontra krumsablen? (LFPC)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] hende næsten, der er bragt i omtrent samme situation af Quislingen, nu mangemillionær Tony Blair (Dispatches: The Wonderful World of Tony Blair.) Der har de i det mindste en fri og facetteret presse, hvad Sverige ikke har haft i mands minde. […]

trackback

[…] man har glemt, hvilken slimet fætter Tony Blair er, så kan man se det i den forrige Dispatches The Wonderful World of Tony Blair.Han minder mig om teflonpanden Reinfeldt, men han er meget, meget, meget mere velhavende. Man må […]

Vivi Andersen
Vivi Andersen
10 years ago

Allan Hansen.

Ja, jeg fik den købt hjem og læst i 2010.

Noget fortæller mig jeg bliver nødt til at genlæse den !

Angående de milliarder af dollars og euro vesten hvert eneste år hælder i Gaza og Vestbredden, så stammer de informationer fra en engelsk tænketank .

Desuden kan vi også finde oplysninger om sådanne hos EU – hvis man altså orker, og jeg mener ORKER at rode og grave sig igennem for at få stykket de ønskede oplysninger sammen !

Vivi Andersen
Vivi Andersen
10 years ago

PS Det gælder også angående Palarabernes økonomiske forhold . De vestlige lande øser hvert eneste år milliarder af dollars og euro ned i de bundløse huller der kaldes Vestbredden og Gaza. Problemet er Palarabernes egen uformåen samt der manglende ønsker om at forlade deres ønske stillinger som “stakkels, fattige, forfulgte Palarabere ” ! De VIL IKKE påtage sig noget selvansvar, men overlader det til de vestlige lande at nurse dem på alle leder og kanter. Men en skønne dag er der vel nogen i Vesten som ikke gider spille rollen som babysitter for disse selvvalgt uduelige arabere, der kalder sig… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
10 years ago
Reply to  Vivi Andersen

Kære Vivi Andersen.

Var der også noget om, at du fik læst Why we want to KILL YOU af Walid Shoebat 2007 ?

Mvh. Allan Hansen.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
10 years ago

ALLAN HANSEN

Jo, folk skulle læse R. Bennetts bog!

Og efter at have læst den for en del år tilbage har jeg ikke kunnet begribe hvordan PALARABERNE kan fortsætte med at lyve om deres egen tilstedeværelse i Mellemøsten.

For det ER moralsk nedbrydende at være en bevidst eklatant løgner !!

Prudentius
10 years ago

Man skal vist være ret “blød” i bolden for at gå med på Søvndals/regeringens ønsketænkning.

Vi står til at tabe igen og igen så længe islam ikke må betragtes som den voldelige og totalitære, ærke og arvefjende den er.

Det er “fred i vor tid”-grøften Vesten har lagt sig til at sove i, midt i multikulturalismens dunrende brandert.

Det bliver en hård opvågning for alle de der klamrer sig til flasken!

Hvis de overhovedet vågner.

Allan Hansen
Allan Hansen
10 years ago

P.S. se også: Det store bedrag af Ramon Bennett. This review is from: Philistine: The Great Deception (Paperback) Having been involved in studies of the Middle East & its peoples since my youth I have seldom encountered such a more relevant, authoritative & well written study as this by Ramon Bennett. Some years ago I had the opportunity to speak briefly to the author & his knowledge & experience of the issues dealt with in this study caused my own to fade into insignificance. Although written in 1995 the contents are just as relevant today as they were then –… Read more »

Historyman
Historyman
10 years ago

Om Channel four Dispatches Program er antisemitisk? Jo, .. Tony Blair har i mangt og meget været en dårlig premiereminister for England. Hans parti har aktivt medvirket til undermineringen af det engelske samfund og dets demokratiske kultur, igennem en masse import af uintegrerbare muslimer. Dette er alt sammen 100 % korrekt. Og han er et grådigt politisk dyr, der udnytter sin position, som mellemøstforhandler til at berige sig selv. Dette er også alt sammen 100 % korrekt. Og det er kvalmene, og det vækker afsky, og gør èn syg langt ind i sjælden. Ens tiltroen til politik og politikere blevet… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
10 years ago
Reply to  Historyman

Utopia – Landet som aldrig var eller har været. Lad mig sige det klart og tydeligt, der findes ikke noget Palæstina. For det første: Der findes ikke nogen Palæstinensisk forfatning. For det andet: Der findes ikke noget Palæstinensisk sprog. For tredje: Der findes ikke noget Palæstinensisk folk og dermed ikke noget Palæstina! Da man i 1947 fik muglighed for, at “få,, sig et Palæstina sagde muslimerne NEJ TAK, de vil heller slå jøderne ihjel end at leve sammen med dem læs: Historien om Palæstina, som et land er en myte citat af tidligere PLO terrorist Walid Shoebat. ” vi erklærede… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
10 years ago

Årets helt på JP.

Snaphanen

Allan Hansen, Torremolinos
Det er et stort stykke arbejde, der udføres på Snaphanen!

Allan Hansen
Allan Hansen
10 years ago

Villy er en narrøv!!!!!!!

JensH
JensH
10 years ago

Komiske Villy tror på “blød sharia” i Libyen:

“Når libyerne taler om sharia betyder det ikke den hårde udgave med stening, mener udenrigsminister Søvndal”

http://politiken.dk/udland/ECE1431672/soevndal-tror-paa-bloed-sharia-i-libyen/

Allan Hansen
Allan Hansen
10 years ago

Jeg så godt den udsendelse på ITV. for et par uger siden.
En grotesk historie, om hvor mange penge Tony Blair har raget til sig
samtidig med, at hans parti har bragt Storbritanniens økonomi tilbage til stenalderen.
Man får kvalme af nutidens politiker – det ligner mest af alt organiseret kriminalitet.

Frank P
Frank P
10 years ago

Tor Bach kan bare komme an. Så får én med min stok! 🙂

Jonny
Jonny
10 years ago

Den norske “antirasist”-kämpen Tor (Erlend) Bach skrev så fint om hur alla “högerextremister” är medskyldiga till Behring-Breiviks massmord: Innan ens skottsalvorna på Utøya hade tystnat var stämningen bland norska högerextremister triumferande. Bloggar och nätsidor svämmade över av kommentarer från människor som kände att nu hade de äntligen fått rätt, nu hade deras tid kommit. Det skriver Tor Bach från den antirastiska nätsajten Vepsen.org. … Fjordman var den norska bloggaren som uppmanade västvärldens människor att beväpna sig. Breivik var trollkralens lärjunge [sic; trollkarlens lärling] som följde uppmaningen. Hans Rustad och hans meningsfränder ser världen genom sina dystopiska glasögon. Det som de… Read more »

Marit
Marit
10 years ago
Reply to  Jonny

Jeg er norsk, men har aldri hørt om denne “antirasisten ” Tor Bach. At han ikke er til stede i virkelighetens verden, men strever rundt i sine konspirasjoner om “rasister” og “nazisvin ” er patologisk. Mannen burde søke psykiatrisk behandling eller melde seg som jihadist og martyr i Afghanistan.

PK
PK
10 years ago

Har lige set i en forretning, at TV2 har lavet en
LÅGEKALENDER.
Årets Lågekalender 2011.
Motiv er noget som kunne ligne en herregård/ kirke med en ganske flot
HALVMÅNE.
Er de ikke dygtige på TV2s islam-afdeling?

JensH
JensH
10 years ago

Det skam ikke kun i Nord-Afrika islamismen vinder frem. Også i ‘guds eget land’ vinder Sharia sine sejre, og så ovenikøbet ved hjælp af det sekulære Amerikanske retssystem, som eksemplet her fra Florida viser:

http://www2.tbo.com/news/breaking-news/2011/oct/25/menewso5-use-of-islamic-law-ok-in-civil-case-judge-ar-274429/

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

“A rose by any other name would smell as sweet” 😉

http://www.phrases.org.uk/meanings/305250.html

Tim
Tim
10 years ago

De muslimske lande og Indien tager ikke ansvar! Er det ikke så simpelt?

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x