29
nov
Seneste opdatering: 30/11-11 kl. 2151
38 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Kønne idealer under de økonomiske realiteters pres

Der er bundet så stærke følelser og så meget identitet i grønne og multikulturelle idealer at de aldrig vil blive opgivet ad indsigtens og selvopgørets vej. Når ydermere ens meningsmodstandere pr. definition er dårlige mennesker, bliver frygten for shaming noget der kan få folk til at opleve den menneskelige hjernes mest forunderlige virkelighedsforvrængning: Der er ingen øvre grænse for hvor mange fattige fra den hele verden vi kan importere og give livslang offentlig forsørgelse. Der er i hvert fald aldrig nogen legitim grund til at bringe emnet op. Man kan fortrænge virkeligheden, men man kan ikke fortrænge konsekvenserne af virkeligheden – i længden. Et ukendt tidspunkt ude i fremtiden vil den mest usynlige udgift i de danske statsbudgetter også træde frem – de 30. mia.+ som importen af uintegrerbare og højproblematiske befolkningsgrupper påfører os årligt (LFPC). £111BILLION… that’s how much extra we are going to have to borrow: Osborne slashes red tape, cuts green taxes and launches building push to tackle our towering debts ; A billion cut from international aid budget after claims pouring money into foreign pockets was ‘too lavish’ (but taxpayers will still fork out more than £10bn)

Breivik erklæret sindssyg

 

Interviewer:Hvis man er tilstrækkeligt ekstrem politisk, så bliver man set på som utilregnelig ?

Psykiater: Teoretisk set er den grænsedragning mellem hvad som en politisk ekstremt eller psykiatrisk, psykotisk, meget vanskelig at drage, det er måske lidt ved siden af, hvad vi diskuterer her, men det rejser vigtige spørgsmål.

Det var en overraskelse, selvom Breivik hele tiden har virket som et grænsetilfælde med en kun delvis kontakt med virkeligheden. Ingen med et vist kendskab til psykisk sygdom jeg kender, havde ventet dette, men de har på den anden side heller ikke talt med ham i mange timer. Lider han virkelig af paranoid schizofreni, så virker han som en ret højt fungerende schizofren. Ikke mange alvorligt sindssyge kan planlægge noget så stort over så mange år. Man må nok forudse, at diagnosen 1) bliver meget kontroversiel og 2) bliver genprøvet af andre retspsykiatere. Breivik vet ikke at han er erklært utilregnelig, Breivik er utilregnelig, Anders Behring Breivik lider av paranoid schizofreni (Steen).

For mediene som har kjørt 22/7 maksimalt er konklusjonen til rettspsykiatrikerne vanskelig å leve med. Det gjør saken mer komplisert. Allerede under pressekonferansen kunne man utålmodigheten og frustrasjonen.Ett varsel om at toneangivende journalister og kommentatorer har vanskelig for å avfinne seg med at Anders Behring Breivik er syk, er Anders Giævers kommentar i VG. Giæver mener at han lider av politiske vrangforestillinger, og at Breivik har blitt “smittet” av meningene han fant på nett .Det åpner for en flytende grense mellom psykiatri og politikk som bringer noe helt nytt inn i politisk debatt. Giæver ser ikke ut til å ha motforestillinger. Han vil ha en tilregnelig Breivik, slik at også de VG kaller “meningsfellene” kan kompromitteres. Den første setningen til Giæver er oppsiktsvekkende, og skremmende i sine perspektiver. Giæver glemmer helt sitt sterke engasjement og fordømmelse av mennesker han er uenig i. Det er sjelden å se journalister ri sine kjepphester i en så alvorlig sak, uten motforestillinger. Document.no: Politiske eller psykiatriske vrangforestillinger?. (Screenshot fra russisk TV fra det seneste restmøde.)

Sagen Breivik er i snæver forstand en sag om jura og psykiatri, men er uløseligt forbundet med samfundsdebatten og det politiske liv, og med bl. a. bloggere som os der beskæftiger os med overlappende emner. Kan man allerede nu begynde at gisne om eventuelle konsekvenser af dette fokusskifte fra politik til psykiatri? Vil debatten i Norge som følge heraf blive mindre giftig, så Breivik-kortet ikke automatisk trækkes når der ytres kritik af fænomener som islam, Eurabia eller kulturmarxisme?

Hvad os selv her i Danmark angår, anser jeg spørgsmålet som stort set irrelevant. Ingen af os føler os vistnok kuede og mundlamme, til trods for at der i de første dage post-Breivik selvfølgelig var dem der med iver forsøgte at sværte os med paradekommandørens ugerning. Jeg vil påstå at der i Danmark ikke er nogen tilbageholdenhed at spore, heller ikke hvad angår mainstreammediernes i forvejen tyndbenede elendighed vedr. islam og multikultur. Som jeg skrev dengang arbejder virkeligheden videre helt uafhængigt af Breivik – i ghettoer, i skoler, i fængsler, på byggepladser for moskeer osv., og det er fænomener som disse, og ikke en enkelt nok så stor forbrydelse, der vil forme fremtiden.

Kan Breivik fortsat bruges imod os vil det selvfølgelig blive forsøgt af de mest giftige debattører på anstændighedens overdrev, men det vil kræve kreativ anvendelse af psykiatriske begreber at forsøge at tillægge fredelige debattører paranoidt skizofrene træk. Og at hævde at der bør iagttages særlig forsigtighed i debatten fordi særligt indædte paranoidt skizofrene kan blive ansporet ….. her er vi langt ude, ikke? Den bedste parallel i denne forbindelse må være den ligeledes skizofrene amerikaner Jared Loughners skudmassakre på bl. a. kongreskvinden Gabby Gifford, hvor der umiddelbart efterfølgende blev trukket fantasifulde tråde til the Tea Partys retorik. Dén holdt faktisk ikke ret længe da først mandens galskab stod lysende klart (LFPC).

Ikke så hvislede ønsker om død og ødelæggelse

[…] [A]pparently [Sheikh Abdullah] Nihari’s rage is directed at those “Westernizing” Muslim authorities who, while limiting Quran/Islamic studies, do little to prevent the spread of “alcohol, drugs, and adultery.” At the 00:36 mark, he issues his “prayer,” as follows:

Lord, Lord, we condemn them before you!! Freeze the blood in their veins!! Strike them with evil, or at the very least freeze the blood in their veins—until they pray for death, but do not receive it!! O lord! O lord! O lord!…

(Read the article and see how other high profile Muslim leaders “pray”—including formal Mecca prayers supplicating Allah to make the lives of Christians and Jews “hostage to misery; drape them with endless despair, unrelenting pain and unremitting ailment; fill their lives with sorrow and pain and end their lives in humiliation and oppression.”)

At any rate, one need not understand Arabic to appreciate the intensity of the hate: watch the video from 00:36 on (before it, too, is taken down) and see the gesticulating Sheikh Nihari issue his curse—all while striking the floor with a stick, hurling a picture, and pounding on the wall. Muslim Sheikh Prays for Evil

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
38 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
th. mortensen
th. mortensen
9 years ago

Jeg kom til at tænke på gamle film, hvor Hitler taler til store forsamlinger.

PBr
PBr
9 years ago
Reply to  th. mortensen

Den er ikke helt skæv. Her kan der ihvertfald sammenlignes :

http://youtu.be/CkGNGaCClZs

http://youtu.be/bdhVn2BuExo

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Ha, det er jo meget bedre end Zoo – og så er det tilmed langt billigere 😀

Og så fik vi samtidigt – ufrivilligt – bekræftet, at Darwin havde fuldstændigt ret.
Man kan måske endda ligefrem tale om DEVOLUTION i dette tilfælde? 😉

t. mortensen
t. mortensen
10 years ago

I den vestlige verden kan diagnoser variere ganske meget fra land til land, men de er alle udarbejdet efter kulturens normer, og vestlige normer varierer igen meget fra for eksempel de arabiske. “Det normale” er et vidt begreb, og det er jo netop et af vor tids problemer.

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

…hellige martyrer udfører deres gerning efter en klar logik, som hidrører fra stærke følelser for den sande tro. Ytringen, en del af en længere sætning fra denne tråd sættes her over for- Ifølge rapporten ble Breivik gradvis sykere fra 2006 og har fram til i dag vært styrt av vrangforestillinger. Psykiaterne mener han vil utgjøre en trussel også i fremtiden. Den sidste sætning udsnit af: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10024171 Blandt det problematikken her kan byde på er spørgsmålet om- alle professionelle udi psykriatri som generelt udgangspunkt anser det at være styret af vrangforestillinger såfremt terrorisme gennemføres som altid sammenhængende, eller de generelt finder… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
10 years ago

MOHAMMED

Du er da vist en værre en !

Vivi Andersen
Vivi Andersen
10 years ago

Johansen

Så skulle du have set den video der kørte for en tid tilbage : prædikanten begyndte at slå på sig selv, at rive hår ud fra den næsten hårløse hovedbund, at råbe og skrige højere og værre for til sidst at blive løftet skrigende ned og væk.

Sjældent har jeg grint så godt og samtidig skammet mig lidt over det, da den ældre mand var et sørgeligt syn !

Johansen
Johansen
10 years ago

Er den skæggede mand med den hvide natkjole og træstaven islams svar på Monty Python?
For det kan da vel ikke i ramme alvor være en fredsprædikant fra Fredens sekt.

LFPC
10 years ago
Reply to  Johansen

Jo, hvis man husker at “fred” i denne sammenhæng er “gravens fred” for sådan nogle som os, og den “fred” de troende lever under i visheden om at hovedet kan rulle ved den mindste forseelse.

tavsen
tavsen
10 years ago

Det var dog en herlig video. Sengegavlen vakler. Nathuen er ved at ryge af. Rumsterstokken er ustyrlig. Og det fredelige billede bliver smadret. Det var nok for firkantet til islams alsidighed.

Mon Breivik’s diagnose kan bruges her?????

JensH
JensH
10 years ago

“Et ukendt tidspunkt ude i fremtiden vil den mest usynlige udgift i de danske statsbudgetter også træde frem – de 30. mia.+ som importen af uintegrerbare og højproblematiske befolkningsgrupper påfører os årligt (LFPC).” Den debat kan komme meget hurtigere end LFPC regner med. Specielt efter den debat der har raset i de sidste par dage om denne ‘fattig-Carina’ på bistandshjælp, (tal lige om et selvmål fra Özlem Cekic’s side), som ‘kun’ havde omkring 16.000 kr. at leve for om måneden. I en tid hvor menuen for landets ‘skaffe-dyr’ står på løntilbageholdenhed og øgede skatter/afgifter vil der helt sikkert komme en… Read more »

Thomas Bolding Hansen
10 years ago

30 mia. kr. kan aldrig gøre det – uanset hvor meget Rockwool-fond aura, der er over påstanden. Det danske offentlige budget vil ende på omkring 1000 mia. kr i år. Over 10 procent af den danske befolkning er indvandrere og efterkommere. Så det skulle være mærkeligt, hvis de ikke også kostede 10 procent af de 1000 mia. kr. – altså 100 mia. kr. Hvis de kun kostede 30 mia. kr, så skulle de koste mindre end en tredjedel af, hvad danskere gør. Hmm hmmm. Så kan man overveje, om de ikke koster mere, end de burde som 10 procent af… Read more »

Frank P
Frank P
10 years ago

De minus 30 mia. bør vel forstås som at hvis de bidrager med 100 mia. på indtægtssiden, så koster de stadig 130 mia. på udgiftssiden. Mon ikke det var sådan det var tænkt? Men jo 30 mia. er for lidt. Jeg tror det er meget mere, måske med en faktor 4-5 stykker. Vi kan jo bare sammenligne Danmark af i dag med Danmark af igår. Tænk på alt det der var i 90’erne! Danmark var jo et rent slaraffenland med service og muligheder. I dag lukker skoler på stribe, folk bliver klemt af forskellige grunde, servicen rulles tilbage, den står… Read more »

Mohammed
10 years ago

Der findes ingen betydelige kulturkonservative kræfter i Vesten. Men de fleste af dem, der er, har en tydelig tendens til at problematisere islam SOM SÅDAN.

Det gør muslimer meget vrede!

Sådan som du beskriver det, at du gerne vil have et Danmark uden to religioner, kristendommen og islam, så vil du formentligt ikke vække sammme anstød.

Men på den anden side kalder du islams lys for mørke, så med den attitude skal du ikke regne med, at muslimer vil se nådigt på det, du kere.

LFPC
10 years ago
Reply to  Mohammed

så med den attitude skal du ikke regne med, at muslimer vil se nådigt på det, du kere“.

Sååååå kom den – den hvislede trussel. Det kunne heller ikke passe at du udtrykte dig så afdæmpet når nu du tilhører det angivelige herrefolk. Inden alt for længe kommer muslimen frem i dig, og I ville intet være uden vold og trusler om vold.

th. mortensen
th. mortensen
9 years ago
Reply to  LFPC

LFPC N.B. hvad der triggede denne Mohammed til at ytre sig på bloggen. En diagnose baseret på udprægede protestantiske normer såsom synd, skyld og samvittighedsnag, som vedkommende ønsker udskiftet med “logik”. Jeg finder det overvejende sandsynligt, at diagnosen ville være gået hen over hovedet på de fleste personer med basis i kulturkredse, hvor dette er fjerne eller helt fraværende begreber. Danske socialrådgivere klager i disse år over, at deres måske vigtigste værktøj, det at deres klienter kan føle samvittighedsnag, til dels er blevet dem berøvet, fordi mange af deres klienter ikke kender til samvittighedsnag, og deres logik er også anderledes.… Read more »

Marit
Marit
10 years ago
Reply to  Mohammed

At Mr. Mohammed forteller oss at muslimer er VREDE, har vi da for lengst forstått. I Norge er muslimer simpethen så vrede at de overfaller norske jenter og voldtar dem. Enkeltvis og i grupper. Det er bare et resultat av “fredens religion”.

Santor
Santor
10 years ago
Reply to  Mohammed

Hører jeg rigtigt når du, Mohammed, sætter lighedstegn mellem Vestlig kulturkonservatisme og mellemøstlig kulturkonservatisme ?

Og forestiller du dig at det er muligt at “vi” indgår en eller anden alliance ?

Mohammed
10 years ago

LFPC:

Mellemøstlig kultur er under angreb fra de samme kræfter, som den vestlige. Man der har heldigvis ikke været noget 68’er-agtigt oprør, hvilket vi også sørger godt for at modstå.

Du burde bifalde, at der kæmpes mod kulturmarxisme i Mellemøsten, og du burde forstå, at islam er kernen af den mellemøstlige kultur.

Men desværre er mange danske kulturkonservative skizofrene : de bekæmper kulturmarxismen i Danmark. Men de kæmper mod kulturkonservatismen i Mellemøsten.

Hvilken dobbelthed, og det kan ikke engang siges at være “kvasi.”

LFPC
10 years ago
Reply to  Mohammed

Jeg kender ikke til eksistensen af betydelige kulturkonservative kræfter der ligefrem “kæmper mod kulturkonservatismen i Mellemøsten”. Der er kun tale om marginale røster som os, og vi nærer ingen neokonservative illusioner om at Mellemøsten kan vristes ud af islams mørke. Vi vil bare gerne have at deres kulturkonservative ikke opholder sig i vores lande.

mb
mb
10 years ago

Jeg tror at det er nemmere for nordmændene, at han bliver erklæret sindssyg. Psykologisk set bliver det lettere for dem at ‘rumme’ det skete.
Mon det så også betyder, at handlende islamister er i farezonen for at få prædikatet.

th. mortensen
th. mortensen
10 years ago
Reply to  mb

mb

Jeg tror, at du har ret i, at det er nemmere for nordmændene, at Breivik har fået denne diagnose, men det er på den anden side et slag i ansigtet på dem, der så gerne vil have ham placeret sammen med alle “ekstremisterne på den yderste højrefløj”. Vi er jo trods alt temmelig normale. Endnu. 🙂

Marit
Marit
10 years ago
Reply to  th. mortensen

Jeg følte en lettelse over at Breivik ble erklært sinnssyk. For er ikke denne mannens verk galskap, hva er da galskap ?

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
10 years ago

Breiviks extrema handlingar är extrema i fredstid, men kanske inte i krig? Om han nu har som utgångspunkt att han faktiskt befinner sig i ett krig, (vilket väl inte kan beskrivas som helt taget ur luften, eftersom ju den amerikanska presidenten Bush ju gjorde uttalandet, innan anfallet av Irak och Afghanistan, där ”kampen mot terroristerna och terrorismen, samt kampen mot ”ondskans axelmakter” skulle kämpas, och också att ”alla som inte är med honom, (och USA), är emot honom, och därmed med terroristerna”, är ju en ”verklighet” som väl hela världen har tagit del av? Att då Breivik går på ”krigsuppdrag”… Read more »

Mohammed
10 years ago

Th. M : Den kulturmarxistiske transformation af samfundet er ikke en forestilling, men derimod et helt konkret faktum. Som Steen skriver, så foretog Breivik sine handlinger efter en bestemt logik, og det er derfor lidt svæt at sammenligne ham med den dødsbillist, med de besynderlige impulser, du beskriver. Breivik gjorde et desperat forsøg på at vende tilbage til førkrigstidens samfund. Og desperation kan også forklare hans besynderlige optræden. Vil man også kalde muslimernes martyrer skizofrene eller psykotiske? Nej, for de hellige martyrer udfører deres gerning efter en klar logik, som hidrører fra stærke følelser for den sande tro. Jeg mener,… Read more »

LFPC
10 years ago
Reply to  Mohammed

Jeg godkendte din kommentar, men må personligt udtrykke skepsis ift. din angivelige baggrund. Jeg fristes til at tale om kvasi-skizofreni i din brug af begreber, og dit i øvrigt lidt-for-danske sprog sammenholdt med hvad der gerne kommer fra den kant.

Mohammed
10 years ago
Reply to  LFPC

Nu bliver jeg nysgerrig. Hvor ser du “kvasi-skizofreni” i mit “brug af begreber?”

LFPC
10 years ago
Reply to  Mohammed

At du både henviser selvfølgeligt til kulturmarxisme, og til floskler om voldsliderlige terrrorister som “hellige martyrer”. Den kommentar du sendte tidligere i dag og som vi ikke godkendte virkede mest af alt som plantet misinformation, der på en ikke heldig måde forsøgte at foregive at tale på vegne af somalierne i Danmark – komplet med et “walla” for autencitetens skyld.

Th. Mortensen
Th. Mortensen
10 years ago

Jeg er uenig i, at Breiviks diagnose er kontroversiel, den er helt efter mine lærebøger. Det er typisk for skizofrene patienter, at der er defekter i forsvarsmekanismerne og behov for stærke fortrængninger, fordi patienterne lider af aggressive og og seksuelle impulser, som de har svært ved at styre. De har derfor en udtalt tendens til at isolere sig for at undgå det, der provokerer og styrker impulserne. Impulserne er stærkt angstbetonede, alene det at læse for eksempel Giævers avis og se tv-nyheder kan være helt ubærligt, dette er et velkendt og hyppigt forekommende træk hos mange psykiatrisk patienter, og derfor… Read more »

Gunnar Biering
10 years ago

Man skal naturligvis ikke erklære sine politiske modstandere for sindssyge, blot fordi de har nogle andre vurderinger end en selv. Hvis f.eks. Zenia Stampe mener, at det er vigtigt at arbejde for republikkens indførelse, må man tage det til efterretning.

Men Breivik: Han slagtede nådesløst 68 store børn, som pr. definition må have været temmelig uskyldige – og som en komisk detalje i al tragedien: Omtalte sig selv som “kommandør”. Er man så ikke udenfor normalitetens grænser? Lever man ikke i sin egen kunstigt skabte parallelverden? Paranoid psykose?

Optimus Prime
Optimus Prime
10 years ago

For guds skyld, manden tror han er tempelridder, og hvad ved jeg. Det kommer ikke bag på mig, at han er skizofren. Det der er rigtigt interessant nu, er mediernes dækning af diagnosen. Medier og venstrefløj har skamløs udnyttet Breivik ved at sætte lighedstegn mellem ham og den helt almindelige “højreorienterede”, og nu viser det sig altså, at han er (suprise) bindegal. Mon ikke de ærgrer sig rundt omkring på redaktionerne og partikontorene. Spørgsmålet er så nu, om vi kan forvente en mere anstændig tilgang til hele denne frygtelige historie?

Limewoody
Limewoody
10 years ago

At Breivik skulle være sindsyg er vel en helt naturlig udvikling. De vestlige samfund har siden tresserne lidt af en slags kollektiv sindsyge. Symptomerne er beskrevet i forfra og bagfra. Som Breivik beskriver er hans (realitetsforstyrrede og umoden) handlinger en reaktion på en udvikling som meget få, udenfor en udemokratisk og i grunden lige så syg og umoden elites realitetsforvrængede handlinger, har ønsket. Breivik har myrdet uskyldige og bekvemt er det at erklære ham sindsyg – men hvem diagnostiserer en elite, der har tilladt en udvikling, der har resulteret i parallelsamfund, skyderier, mord på uskyldige, voldtægt, vold, angreb på samfundets… Read more »

Santor
Santor
10 years ago

Det vil vel sige at den samlede venstrefløjen kan erklæres sindssyg på deres blotte tilstedeværelse i en politisk diskussion.

Deres løgne og luftkasteller falder ind under samme politiske vrangforestillinger som ABB beskyldes for. De er jo smittet at næsten 100 års had mod folk der rent faktisk arbejder og tjener deres egne penge, senest med ødsle Özlem Cekic`s forsøg på at omskrive virkeligheden hvad fattigdom angår.

Hans Und
Hans Und
10 years ago
Reply to  Santor

Som det vist hed engang i fortiden. De såkaldt sindsyge reagere bare normalt på et sygt samfund.

Når man sammenligner med noget af det der kommer fra Vore Kære Ledere, så fremstår ABBs selvopfattelse bekymrende tæt på det normale.

Santor
Santor
10 years ago
Reply to  Hans Und

LOL, Ja det er sgu skræmmende 🙂

falkeøje
falkeøje
10 years ago

Det er ligesom i Sovjetunionen.
Når folk ikke var kommunister, så blev de erklæret sindssyge og
indlagt på sindssygehospital.

falkeøje

Hans Und
Hans Und
10 years ago

Et eksempel på en højt fungerende schizofren er/kunne være matematikeren John Nash (A beutiful mind)

38
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x