30
nov
Seneste opdatering: 19/8-16 kl. 1950
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

– Siv Jensen, norsk politiker f. 1969, gæst i tænketanken Cepos, den ikke usandsynlige, kommende norske statsminister. Hun kom ind på Breivik og overfaldsvoldtægter, sexkøbslov og kvindekvotering og virkede ikke helt så konfliktsky og præget af de rådende norske tilstande, som jeg på forhånd havde ventet. Selvom hun vaklede lige efter 22.7, er hun en stærk kvinde, som burde forlige sig med Jimmie Åkesson og Pia Kjærsgaard, men det ligger ikke i kortene i øjeblikket. Der er mindre teflon over hende, end da Adam Holm interwievede Stoltenberg i Deadine forleden. Intet fik han lokket ud af det professionelle, socialdemokratiske stenansigt.

Jeg havde trangen til at blande mig mere, hvis ikke jeg blot var fotografen. Fotografer skal være fluen på væggen, selvom de læser norske aviser, har norske venner og har Norge nærmere på sig, end de havde anet. Man skal fremvise, uanset hvilke ord der presser sig på. Man skal ikke blande rollerne, man er ører eller øjne. Deltager eller iagttager. Hvad har jeg læst om hende siden den 22.7? Glemt. Norges demografiske ændring, ikke et ord. Hvad med “dem der misbruger islam”, som hun siger? Hører det ikke, hun er en offentlig figur, hun gør den godt, hun er fremtiden. Hun taler klingende norsk, publikum forstår det, selvom hun tvivler. Hun er et billede, som det skal være. Et godt motiv. I videoerne får hun selv får ordet. Min. 17:40 video I kommer hun ind på Breivik. Siv Jensen, måske kommende norsk statsminister: Islam er blevet ‘kidnappet’ af ekstremister Klik fotos f. helskærm.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] – og det var det i 2011 lige efter Utøya – knækkede hun. Det gjorde Siv Jensen også, som var i København kort […]

trackback

[…] ved et valg, har Arbeiderpartiet 30.2 %. Se om det renskurede, stuerene, post-Breivik FrP her, og Siv Jensen i København få måneder efter Utøya. (Foto fra Holbæk […]

trackback

[…] men mindre end andre og de skal klæde sig i sæk og aske, ligesom Siv Jensen, og så skal de godtage præmissen, at de er ekstremister. Norsk presse opretholder sit politiske […]

PK
PK
9 years ago

Hvad islam er?
Her i landet er der f.eks. Socialdemokraties islam.
Så findes der også SFs islam.
Og ikke mindst de radikales islam.
Da de tre partier jo består af følsomme humanister, så består deres islam af
mennesker med samme åndelige støbning.
Det gør også det politiske arbejde så nemt.

Mogens Jensen, soc, er et meget fint eksempel udi islam.

Steinadler
Steinadler
9 years ago

Siv Jensens foredrag bar tydelig preg av at hun representerer partiets mer liberalistiske fløy. Det synes ganske åpenbart at denne fløy, desverre vil jeg si, har styrket seg etter 22. juli. Blant disse finner man jo også en del mennesker som intet har imot masseinnvandring, rent prinsipielt. Liberalister er man jo rent i sin alminnelighet i Fremskrittspartiet. Men det er ikke denne del av politikken som under Carl I. Hagen brakte partiet opp over de 20%. Jeg er redd den tilpasning til Høyres program som man her ser konturene av sier noe om hva som kan komme til å skje… Read more »

t. mortensen
t. mortensen
9 years ago
Reply to  Steinadler

Mit tidligere svar til Tim Pallis ligger i filteret, men jeg vil da svare Steinadler, at hvis det går, som han frygter med så stort et parti som Fremskrittspartiet, der ikke kan sammenlignes med de nævnte små partier, så må det være fordi nordmændene vil det sådan. Der har jo også i mange år – i hvert fald hvis man skulle tro pressen og politikerne – været en udpræget vilje til og ligefrem et ønske om at omdanne Norge til et multikulturelt land. Om man stadig hævder det, ved jeg ikke? På den måde har Norge mindet om storebror Sverige… Read more »

Tim Pallis
Tim Pallis
9 years ago

Jeg er helt enig med Vivi Andersen. Islam er ikke blevet kidnappet af ekstremister. Islam er Sharia-islam og i sig selv ekstremistisk. De moderate er kultur-muslimer uden anelse om, hvad islam er for en størrelse. DF ved det, hvis Siv Jensen ikke ved det, ja så er der stor forskel på de to partier. Hvis Norge skal have et bedre motorvejslignende vej-system, skal bores mange huller igennem bjergene – det er hunde dyrt.

t. mortensen
t. mortensen
9 years ago
Reply to  Tim Pallis

Tim Pallis, selvfølgelig er islam islam, men i Norge skal der meget til at få mosten til at glide ned, og en forståelse af det, er en erkendelse af virkeligheden og første step mod noget nyt. Det troede jeg, fremgik tydeligt af det skrevne. Det er nemt at se tornene i naboernes øjne, men synes du, at det er bedre, når en dansk partileder igen og igen udtaler, at hun bestemt ikke har noget imod muslimer, at det er islam, der er problemet. Den påstand glider ganske vist ned hos hendes vælgere, selv om det turde være åbenbart, at islam… Read more »

Skåning
Skåning
9 years ago

Utöya eller ej. Jag ser faktiskt inte problemet med att tala klarspråk om massiv invandring från väldigt främmande kulturer, och muslimer i synnerhet. Carl I Hagen lät oftast mer som Glistrup än Jensen och det tycks inte ha förändrat opinionsläget för partiet. Många anti-immigrationspartier faller i fällan av att slipa sig istället för att försöka flytta debatten i rätt riktning, och tror det är något slags mästerskap i att ta avstånd från partier av samma typ i andra länder.

Marit
Marit
9 years ago
Reply to  Skåning

Jeg mener Siv Jensen er på ville veier når hun så sterkt tar avstand fra både DF og SD. Hun mister derfor stemmer til Demokratene.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
9 years ago

ANONYMOS

Så er det sgu da heldigt for nordmændene at de har olien som financierings grundlag – når de ikke vil efterkomme f.eks. deres erhvervsliv , som jeg kan forestille mig gerne så Norge blive forbundet, fra nord til syd + øst til vest, af veje .

Åbenbart er veje ikke et behov for politikerne !

Vivi Andersen
Vivi Andersen
9 years ago

HVIS Siv Jensen er realist, hvordan kan hun så sige, at islam er blevet kidnappet af ekstremister ?

Det må sørme da efterhånden være sevet ind hos de fleste, at det ekstremisterne udtrykker, verbalt og i handlinger, ER islam – hverken mere eller mindre !

Anonymous
Anonymous
9 years ago
Reply to  Vivi Andersen

Nej, nej, der er langt igen. Det ses også af udtalelser, som Siv Jensen kom med, da Pia Kjærsgaard angreb hende på det mest sårbare tidspunkt efter Utøya. Jensen slog syv kors for sig og understregede, at Fremskrittspartiet intet har tilfælles med DF. Findes let ved at google. Sådan er det bare i Norge, og det lagde Siv Jensen jo også stor vægt på, da hun i starten af den anden video talte om, at man er nødt til at tage ganske små skridt. Det er ikke fordi jeg har lyst til at være ubehagelig, jeg skriver det. Danskere kan… Read more »

trackback

[…] Relaterat: Siv Jensen på besök […]

th. mortensen
th. mortensen
9 years ago

Helt uenig med Kim Møller. Siv Jensen sagde meget både ligeud og mellem linjerne om en rystende mangel på effektivitet og om en grotesk stupiditet blandt dorske socialdemokrater. Siv Jensen blev partiformand, fordi hun er realist. Et parti som DF ville ikke have en chance for at komme til orde i Norge, og selv om Høyres Jern Erna nok løber med statsministerposten ved næste valg, er det ikke så lidt af en bedrift, hvis Fremskrittspartiet lykkes med at komme med i en ny regering. DF risikerer derimod at tabe sin indflydelse, fordi de øvrige borgerlige partier vil kunne danne regering… Read more »

Eyvind Dk
Eyvind Dk
9 years ago

Kom Siv Jensen ind på den ikke ubetydelige disputs hun havde med Pia Kærsgård efter Breivik-terroren?

Th. Mortensen
Th. Mortensen
9 years ago

Siv Jensen virker som en helstøbt, sympatisk og bomstærk person, og hun har bestemt ikke haft det nemt i de seneste måneder. At Jens Stoltenberg har afskaffet kapitalismen i Norge er meget, meget norsk . Hvad olie og nu også guld dog kan gøre ved folk! Gudskelov, at vi ikke er så demoraliserende rige. Men i øjeblikket interesserer vore nordlige naboer sig som sagt mest for lavkarbokuren, hvor kulhydrater næsten bandlyses, og man vælter sig i smør, fløte og creme fraiche eller rømme, som det jo hedder deroppe. Hylderne er tomme i supermarkederne, hvor andre tykke går forgæves og er… Read more »

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x