5
dec
Seneste opdatering: 10/12-11 kl. 1645
44 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Christian Tybring-Gjedde lever med voldsalarm på grunn av trusler og sjikane etter 22. juli. Etter kronikken “Søppelmennesker” i Dagbladet rant begeret over for lederen i Oslo FrP. Christian Tybring-Gjedde syk av trusler

Det burde have kunnet forudses og endda forebygges, men al snak om det, er historie nu. Først skaber man et labilt, multikonkliktuelt samfund, så sker der én eller flere begivenheder, der hæver sig i rædsel over “hverdagsforbrydelserne” og bringer sindene til kogepunktet, og pludselig har man et land, hvor flere og flere skal kigge sig over skulderen for trusler på deres liv, og en dag kan alle være blevet ufrivillige gidsler for den nye samfundstilstand. Var det så svært at forudse? Det er det Norge, jeg har haft tæt inde på livet i nu fire måneder og to uger, skønt sandsynligheden talte for, at Sverige langt tidligere ville blive suget ned i den helvedescentrifuge., Into the unknown.

Noget ukontrollabelt foregår med Norge. Det er selvfølgelig særlig ilde, det rammer folkevalgte, men de norske tilstande rammer alle mulige andre. Lad os minde om, at Bruce Bawer ikke vil vende tilbage til Norge fra USA på grund af pressekampagnen efter 22.7. Om at Aftenposten afbildede forfatteren Peder Jensen (Fjordman) i selskab med Vidkun Quisling, Breivik og flere nynazister og dømte mordere på et opslag den 30 juli 2011. “Hold op, det er farligt!” siger Tybring-Gjeddes kone i interviewet. Kan Norge blot vælge at “holde op”, eller kører stærkere, irrationelle kræfter allerede begivenhedernes gang ? Det sidste lader til at være tilfældet. Norge opfører sig ikke, som Stoltenberg formanede i sin berømte, forsonende tale, der handlede om “at bygge op, ikke rive ned, om at samle, ikke at sprede.” Norge – og her menes i høj grad pressen – spiller Breiviks spil, og mere end den aner. “En tid til krig”. Indvandringen og Breivik skadede Norge, men ikke så meget, at andreulykkesfugle ikke kan gøre det hele meget værre:

Breiviks forsvarer vil indkalde Rustad og Fjordman som vidner

Det var ikke ganske uventet, at den idé kunne strejfe en forsvarer, men der er ingen anden grund at se, end at de begge ud af hundreder af citerede, er så uheldige at være nordmænd. Rustad og Fjordman er særdeles grundigt undersøgt og afhørt af norsk politi for længe siden, og de er “skrevet ud af sagen” af politiet. Forsvaret lige så gerne kalde Daniel Pipes, Ibn Warraq, Bat Ye’ or, Lars Hedegaard, Robert Spencer, Ned fra Gates of Vienna eller Geert Wilders, siden Lippestad nu åbenbart tror, at politiske intellektuelle kan kaste lys ind i et angiveligt formørket sind. Det er selvfølgelig heller ikke en utænkelig mistanke, at advokat Lippestad forestiller sig, der skal foregå en eller anden ikke-juridisk form for skyldoverførsel fra hans klient til de to berørte vidner, der vil gøre det meget lidt fristende for nogen, at blive indkaldt som vidne i en i forvejen høj-betændt sag.

Den andre hendelsen ikveld var at VGs Lars Glomnes ringte. Han hadde snakket med Geir Lippestad som hadde sagt at han ville innkalle undertegnede og Fjordman som vitner i rettssaken for å belyse hvordan ABB var blitt påvirket. Det ville VG ha en kommentar til. De fikk ingen. VG har ved flere anledninger vist at de kun er interessert i å fremstille Document.no i et mest mulig negativt lys…..Men vi kan kommunisere direkte til Lippestad: Document.no stiller gjerne opp for Lippestad for å kaste lys over de tankene hans klient har beskjeftiget seg med og tatt til seg på sin måte. Hans Rustad: Det tar aldri slutt

“Du har et ansvar når du uttrykker deg på ekstrem måte”

“Breiviks forsvarer mener ingen skal kunne «gjemme seg bak» ordene…

Det er først til morgen kl 07, hvor man nu kan læse i VG ´s artikel online, hvad Breiviks forsvarer nærmere har tænkt sig, at gulvet for alvor begynder at gynge under én. Man behøver ikke være jurist, for at blive svimmel nu. Har han virkelig tænkt dette igennem? Læs nøje Lippestads ord, for dette kunne være ouverturen til en politisk/politiserende retssag, hvor én persons skyld, skal smøres ud over et kollektiv af andre, måske endda kun over to tilfældigt udvalgte. Skal anklageren eller forsvarer f.eks også til at kalde politikere ansvarlige for masseindvandringen til Norge ind? Skal Brundtland og Stoltenberg fortælle om, hvordan Arbejderpartiets politik gennem fire årtier har kunnet påvirke forstyrrede, voldparate mennesker? Næppe, advokat Lippestad er organiseret socialdemokrat, næstformand og bestyrelsesmedlem i Nordstrand Arbeiderpartilag.

Skal en domstol nu tage stilling til, hvilke fuldt lovlige ytringer, der er så “ekstreme”, at de muligvis kan påvirke psykisk syge, også selvom disse hellere vil erklæres raske ligesom ABB? Og hvorfor netop disse to nordmænd, hvorfor ikke hundreder af andre, som Breivik påstår at have læst?

NU tegner der sig en parodi på en retssag, – i Danmark bedre kendt som “et juridisk galehus” – der kan spinne ud af kontrol, en handling af Lippestad, som hele Norge kan komme til at fortryde meget bittert engang. Bare for at begynde: Hvordan kan man f.eks. være undersøgt, afhørt og grundigt frikendt for enhver medskyld, ikke sigtet for noget, skrevet ud af sagen, og samtidigt skulle “stå til ansvar og ikke dække sig bag sine ord”, som forsvareren udtrykker det? En norsk domstol skal altså stemple dem med et moralsk/politisk ansvar for at have været citeret af en antagelig alvorligt sindssyg ABB? Anderledes kan Lippestads udtalelser dårligt tolkes, her er retsstaten i skred imod mod rent vås, vilkårlighed og politisk forfølgelse. Presse og politikere har allerede fået Breivik sagen til at ligne en politisk folkedomstol, og Breiviks advokat stemmer gladeligt i koret.

Her kunne Breivik yderligere endelig få den politiske platform, han hele tiden har ønsket sig, men så at sige serveret på et sølvfad af den norske stat, og leveret af højt begavede og belæste intellektuelle, noget han selv aldrig selv ville komme i nærheden af at kunne præstere offentligt, nemlig: en konsistent, underbygget, norsk islam- og indvandringskritik, og med verdenspressen som tilhørere. Det politiske venstre i Norge bør begynde at gyse over fantasten Lippestad allerede her, og så er der endda mange andre sideeffekter, der ikke kan foruddiskonteres. Ville de to vidner i givet fald overhovedet sige andet end “ja”, “nej” og “ved ikke,” hvis han endelig fik dem i tale? Og hvordan kan han tro det, men denne offentlige invitation, som er en række alvorlige anklager? Eller vil de to tværtimod møde op for at gribe lejligheden til at strippe Lippestad for enhver troværdighed overfor rullende kameras?

 Tror han endvidere at han kan få to besindige skribenter til at se ud, så de overbeviser en domstol om, at de har radikaliseret Norges gennem tiderne mest radikale voldsforbryder? Det er juridisk og politisk hasard, og kan Lippestad ikke selv se det, må man håbe der til den tid er så fornuftig en dommer, at han nægter ham at føre vidner, der kan få sagen til at udarte til et cirkus, med Breivik som domptør og Lippestad som dårekistekandidatens manegehest. Til Dagbladet sier Lippestad:

– Vi har selvsagt ytringsfrihet, men de som kommer med feilinformasjon som er med på å skape farlige situasjoner, må faktisk ta et ansvar. Det ansvaret de har vil vi bruke mye tid på å belyse fram mot hovedforhandlingen.

Den ansvarsfraskrivelsen de tar, ved å ta avstand fra handlingen, men ikke et oppgjør med at de har gitt et skjevt faktagrunnlag, at de – bruker skremselspropaganda og hatretorikk

Konklusjonen til rettspsykiaterne, som gjorde Anders Behring Breivik paranoid schizofren, innebærer at Lippestad vil føre de han mener var med på å radikalisere klienten som vitner under rettssaken. Han peker spesielt på Peder Nøstvold Jensen, kjent som Fjordman på nettet, og Hans Rustad, som er redaktør for nettstedet Document.no.- Det er for lett å stikke hendene i været og si at jeg ikke ante at noen kunne tenke seg å gjøre som Anders Behring Breivik. Du har et ansvar når du uttrykker deg på ekstrem måte, påpeker han [..]

Forsvareren er klar på at han vil stevne flere av de som har påvirket Breivik til rettssaken. Der må de forklare hva de har skrevet og hvorfor. Lippestad vil også spørre om de kan føre bevis for sine påstander på nettet.- Jeg ønsker at retten skal få vite hvordan Breivik har blitt påvirket, sier Lippestad.

Hans Rustad uttalte nylig til Klassekampen at han reagerer på at det gjøres koblinger mellom ord og handlinger. Breiviks forsvarer mener ingen skal kunne «gjemme seg bak» ordene. – Det er faktisk noen der ute som ikke forstår hva som er sant og hva som ikke er sant. Hva man kan gjøre og ikke gjøre. Det må de ta ansvar for når de uttrykker seg som de gjør, sier Lippestad. Stevner islamkritikere som forsvarervitne.Lippestad: Du har et ansvar når du uttrykker deg på ekstrem måteVil stevne «Fjordman» som vitne.Nettdebattanter har ansvar for terroren. (nærlæs disse artikler!)

“Fejlinformation?” “Skæv faktainformation?” “Hadretorik” Nu er advokaten er også politolog, historiker og islamolog? Har han læst det, han taler om? Nu er det, man begynder at frygte, at megalomani er smitsomt, også fra fængslede til deres forsvarer. Vidnerne skal altså ikke indkaldes for om muligt at belyse Breiviks kaos, men for at fremvises som “fejlinformatører,” der skal “føre bevis for deres (forkerte) påstande.” Der var engang, nogle folk blev  jurister – ikke for at praktisere det – men for at bevise for sig selv og andre, at de kunne tænke stringent. Det her er svært at få hoved og hale på. Enten har Lippestad “ikke alle heste hjemme”, som svenskerne som malende siger, eller også skal man til at tænke i baner, man helst ville være fri for: Lippestad is a member of the Norwegian Labour Party, and has been deputy chair of its Nordstrand local chapter.He is chairman of Youth For Understanding in Norway. Går han ligefrem rundt med en AP-minister i maven?

En anden af tidens ivrigste, politiske hovedjægere, Øjvind Strømmen, har en tillidspost i Miljøpartiet De Grønne. Hvad er der at vinde for ham, på Norges og retsstatens bekostning? Karrierer skabes og ødelægges i Breiviks kølvand, så hvem ved?

Lippestad er med sine rystende, partiske udtalelser om Rustad og Jensens skyld, selv medvirkende til at man må regne ham til sagens politisk angrebne og berørte, og derfor fremstår med et klart habilitetsproblem overfor dem. Breivik er et offer, for noget Lippestad regner for et højere mål at gå efter – den artikulerede, legitime, uvoldelige, politiske kritik, han ikke kan lide, men heller ikke kan matche intellektuelt. Men så har han jo juraens gummielastikker, der dog kan ramme ham selv og Norge med en rekyl, han ikke virker til at have fantasi til. Breivik fremstår m.a.o. som Lippestad og kompagnis redskab og nyttige idiot. Rustad og Jensen bør ikke vise sig i den domstol, uden en egen advokat.

Det er imponerende, at Fjordman nedlader sig til at forsvare sig overfor denne blanding af trusler og intellektuelt humbug: Fjordman avviser ansvar for terrorangrepet

(I artiklen Verteidiger Lippestad – eine seltsame Wahl – Lippestad, et mærkeligt valg, kan man læse, at Breivik selv skulle have valgt Lippestad, der lejlighedsvis har udført opgaver for regeringen, men ellers er specialiseret i selskabs, ejendomsret og økonomisk kriminalitet, og næsten ikke har haft almindelige kriminalsager. Muligvis har Breivik valgt ham, fordi han i 2002 forsvarede Benjamin Hermansens racistiske morder. Det står hen i det uvisse.)

Man kan mene, alt dette er grove beskyldninger imod advokat Lippestad, men vi har filet til og sørget for, at de hverken er værre eller bedre, grover eller blidere, end advokatens egne offentlige politisk-juridiske udtalelser. Det står altså uafgjort, det er fair play, og det er mere end Rustad og Jensen får i norsk offentlighed.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
44 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] hvor Bruce Bawer også melder forfald – jeg spåede det for fem måneder siden – så bliver der tydnt i vidneskranken i Oslo. Anarkisten Gardell og […]

trackback

[…] være undgået hvis 1) advokat Lippestad havd kendt vidneloven, eller 2: hvis en dommer – som jeg foreslog da Lippestads tivoliliste på 25 vidner forelå 5 december 2011, – havde fortalt ham, at han godt kunne barbere den ned til […]

trackback

[…] Hvor Breivik sagen ikke er særligt nærværende i Danmark, er den det i Sverige. Den internationalt berømte svenske psykiater Johan Cullberg, skrev den 7 december ”Breivik är tillräckligt frisk för att straffas”. Den næsten lige så kendte Sten Levander svarer: Cullberg har fel om Breivik – både teoretiskt och kliniskt”. Se også: Breivik og co. kværner Norge ned i et sort hul. […]

Mads
Mads
9 years ago

“OT” Hey Snaphaner! Kender i noget til Stockholm Firmaet DICE, som har lavet Battlefield spil serien?
De laver grin med Amadinnerjacket i deres multiplayer baner OSV.. jeg kan finde video hvis i vil se det.

trackback

[…] “Søppelmennesker”. Han er nu sygemeldt med depression og hukommelsestab. (Se venligst Snaphanen for detailler). Men i al denne infamitet kommer så pludseligt dette lille glimt af rigtig […]

Charles Nielsen
Charles Nielsen
9 years ago

Ja: Sosserne i Norge vil ikke stå ved deres egne fejl; De vil slet ikke erkende den. Fejlen er: Uansvarlig indvandringspolitik. Norge har et STORT problem,bare ved at sige at breivik er sindsyg. Det er lige som om det problemet skal fejes ind under gulvtæppet.. Derfor skal os Bloggere og fjordmann klandres for at vi skriver vores meninger. Jo Jo: det er den røde fløjs politik, når den er værst.!! Politi og myndighederne reagerer ikke en hudende fis. Islammerne må det hele. Jo længere tid der går, med denne politik des nemmere er det at forstå breivik. DET ER KORANEN… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
9 years ago

De mennesker der har travlt med at forklare andre, at stærke eller som de kalder det ekstreme ytringer medvirker til at fremavle tilfælde a la Breivik – skulle det aldrig være faldet dem ind, at deres påvisninger passer som fod i hose til Koranen og muslimer ?

Avs, det er jo ikke så godt, vel , for mere ekstrem, voldelig og hadefuld end teksterne der findes i ideologien islams bog, koranen, kan ikke sådan uden videre opdrives !

Disse tekster er så grove, at det er ubegribeligt at bogen ikke er forbudt !

Marit
Marit
9 years ago

Jeg er utrolig glad og rørt over all omtanke dere kommentatorer her på Snaphanen viser oss nordmenn ! Landet vårt er ved å gå i oppløsning etter den grufulle dagen 22/7. Vår statsminister lovet oss “mere åpenhet, mere demokrati”, men det er desverre det motsatte som har skjedd. Det har blitt en heksejakt på opposisjonelle. Folk som er uenig i innvandringspolitikken som føres, blir automatisk stemplet som “rasister”. Man skal ikke kunne ha egne oppfatninger, basert på egne erfaringer,mht. multikulti-ideologien.Voldtekter, ran, knivstikking og skyting er blitt vanlig i Oslo. Mens Nobels Fredspris blir utdelt, blir norske jenter voldtatt, og kriminellle… Read more »

Robin Shadowes
9 years ago
Reply to  Marit

Jag förstår precis. Det är inte bättre i Sverige. Vi blir också förföljda om vi klagar på massinvandringen och islamiseringen. Det är inte tillåtet att säga ett enda ont ord om mångkulturen och ändå skryter dom om hur Sverige är det mest demokratiska och jämställda landet i världen. Vi måste få bort kulturmarxisterna från makten annars är det kört. Er krigshjälte Max Manus måste rotera i sin grav.

th. mortensen
th. mortensen
9 years ago
Reply to  steen

Steen, du bliver nødt til at acceptere, at der er stor forskel på DF og Fremskrittspatiet, og at det samme gælder Trykkefrihedsselskabet og Cepos. I Trykkefrihedsselskabet har man bevidst valgt at koncentrere kræfterne om emnet islam, og sådan er det ikke i liberale Cepos, hvor det spiller en langt mindre rolle. Hvis man havde ønsket, at Siv Jensen skulle komme mere ind på islam, havde man stillet spørgsmål om islam/muslimer, og mødelederen var ikke tilbageholdende med at spørge. Men han kom slet ikke ind på de emner, og den eneste, der virkelig forsøgte at gøre det, var et medlem af… Read more »

th. mortensen
th. mortensen
9 years ago
Reply to  th. mortensen

Jeg ved ikke, hvad klokken er slået for Fremskrittspartiet, ligesom jeg endnu ikke har opgivet Venstre, selv om jeg har svært ved at fatte holdningerne til indvandring.

Marit
Marit
9 years ago
Reply to  steen

Steen. Jeg så dette foredraget med Siv Jensen (Frp) i København. Jeg syntes det var flaut og dårlig.

th. mortensen
th. mortensen
9 years ago
Reply to  Marit

Marit, på mig virker det, som om man kan begynde at stille spørgsmålstegn ved advokat Lippestads habilitet, hvis han fremturer med at ville gøre andre mennesker moralsk ansvarlige for en sindssyg persons handlinger. Jeg går her ud fra, at Breiviks diagnose ikke vil blive ændret så væsentligt, at han bliver erklæret ikke sindssyg. En sådan ændring vil blive endnu vanskeligere at håndtere, men det er klart, at ikke alle, der begår terror, er sindssyge, vurderingen må blandt andet tage sit udgangspunkt i den stedlige kulturs normer. Der er ingen tvivl om, at hoved-inspirationen til terroren den 22. juli var Breiviks… Read more »

th. mortensen
th. mortensen
9 years ago

Kontant betaling eller blot almindeligt tæt samarbejde med regeringen/Arbeiderpartiet? Advokat Lippestad er om sig i flere henseender. Han har også halet en ordentlig luns hjem fra regeringen, og den er der mange penge i for en mand, der dyrker ejendomsmarkedet. “Advokat Geir Lippestad er blitt oppnevnt som medlem av regjerigens prosjektgruppe innenfor universell utforming; Vi tar det som en stor tillitserklæring at vi er oppnevnt til dette oppdraget sier Advokat Geir Lippestad. Vi er glade for at Regjeringen setter stort fokus på dette området. Mulighetene som ligger i de nye reglene om universell utforming er utrolig store for eiendomsbransjen. De… Read more »

Historyman
Historyman
9 years ago

Retssagen Mod De Afskylige Meninger Jeg skrev en lille, hurtigt fra hoften, analyse d. 29/11 fordi jeg allerede frygtede hvor det bar hen. det viser sig nu at min frygt var helt berettiget. Breivik sagen skal benyttes til at udstøde; de onde, de ubehaglige, de grimme og dårlige mennesker. Dem som ikke tror på det multikulturelle samfund. For det første; Breivik blev erklæret sindsyg, fordi det der den måde det norske politiske system bedst neutralisere trusler imod sig egen selv forståelse. Her fremstår Knud Hamsuns som et klart eksempel. Hamsun var hele tiden bevist om, at det han fortog sig,… Read more »

Hilmar
Hilmar
9 years ago

Ekstrem promiskuøs, postkulturel livsstil fortsætter ufortrødent blandt hedonistisk selvoptagede danske unge kvinder, som om intet var hændt de seneste 20 år. Indvandrer-mænd fra mindre seksual-moralsk slappe kulturer siger som sædvanlig: “tak som byder”. Det er selvsagt ganske uacceptabelt, at voldtage et hjælpeløst offer som den omtalte, bevidstløst fordrukne unge kvinde. Men på et eller andet tidspunkt må der da for fanden også begynde at indfinde sig en selvkritisk refleksion hos disse forvoksede tøser på evig teenage-bytur, og i særdeleshed, kunne man håbe, hos deres forældre, brødre, værger o.l.. Bare rolig, jeg har allerede forudset jeres rygmarvs-indvendinger så I kan godt… Read more »

Svenskasvensson
9 years ago
T. Snorrason
T. Snorrason
9 years ago

“Du har et ansvar når du uttrykker deg på ekstrem måte” Tankegangen er vel ikke specielt norsk, men en udløber af begrebet politisk korrekthed, som til sidst vil føre til censur og bogafbrændinger. Pippi Langstrømpe er erklæret ukorrekt, Tintin i Afrika, Huckleberry Finn, Lucky Luke må ikke ryge, ja det må snart være Asterix og venners tur til at blive censureret. Racismeparagraffer i diverse lande, som anvendes som våben mod religionskritikere af specielt islam. Det hele synes at skridt på vejen mod censur og dermed mod ødelæggelse af den vestlige samfundsform, som har ført til nogenlunde velfungerende styreform og rige… Read more »

Torben Snarup Hansen
Torben Snarup Hansen
9 years ago

Til T.H. Mortensen: Motivforskning er vanskelig, og jeg er slet ikke ekspert i norske tilstande. Men uanset myndighedernes intentioner er Rustad og Fjordman reelt blevet skydeskiver. Det var til at forudse, da hetzen mod kritikere af den vanvittige indvandring gik i gang. Derfor er det ærgerligt, at både Rustad og Siv Jensen i første instans spillede ud med at undskylde og love et mere “stuerent” sprog. “Qui s’excuse s’accuse!” Angreb er det bedste forsvar – i deres tilfælde det ENESTE forsvar! Det er selvfølgelig let at sende en sådan opfordring med afsæt i den offentlige debat i Danmark, hvor indvandringsekstremisterne… Read more »

th. mortensen
th. mortensen
9 years ago

Nuvel, Snarup Hansen, Norge er ganske rigtigt ikke Danmark, og jeg ville heller ikke have undskyldt. Men jeg har forståelse for, at bloggerne viste sig imødekommende, og som jeg ser det, havde de reelt set ikke andre muligheder end at forsøge at ride stormen af ved at ligge underdrejet, og det mener jeg fortsat er tilfældet. Det er vel også lykkedes nogenlunde. Tybring-Gjeddes sygdom viser imidlertid, at der er grænser for, hvor meget selv stærke personer i længden kan tåle af ond og faretruende hetz, og vi ved aldrig, hvor meget vi selv tåler. Egentlig er Fjordman og Rustad vel… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago

Frygt er nok et centralt begreb, men i en situation hvor opfattelsen, selve tolkningen hos et individ eller en gruppe dokumenterbart afviger fra hvad nogle vil sætte som normen, jvf. talrige eksempler på ytringer om “Vi søger døden- I frygter den”, med hensyn til frygt over for følgen af dokumentation af den fysiske virkelighed, d.v.s. når denne negligeres som værende af betydning, er det tvivl og undergravelse af negligeringen eller af paradigmer der indgår i vedkommendes verdensbillede, der vel må satses på, samtidig eller i stedet for dit ene nævnte valgte felt. Bortset fra det foretrækker jeg at ordet er… Read more »

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
9 years ago

“Kan Norge blot vælge at “holde op”, eller kører stærkere, irrationelle kræfter allerede begivenhedernes gang ?” Kanske är det t.o.m. starka rationella krafter som styr händelseutvecklingen. Kanske är Breivikrättegången en lika välregisserad skådeprocess som Moskvarättegångarna, denna gången med en åtalad som är skyldig men som ljuger om motiven. I hela Europa har det efter Östblockets fall kommit fram att Stasi och KGB har haft spioner infiltrerade på både höga poster och lägre nivåer i våra västerländska samhällen. Många har fortsatt verka som präster, journalister, forskare, jurister och politiker även efter Östblockets fall. Är det orimligt att tro att det är… Read more »

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
9 years ago

Glöm inte att “kommunistblocket”, anses ha “fallit” i och med “murens fall”. Glöm heller inte att det var president Bush som uttalade “kriget mot “ondskans axelmakter”, och att “alla som inte är med oss är emot oss, eller med “dem”, “terroristerna”. Det är också de “multinationella näringslivet”, samt “den multinationella bankindustrin”, som växer så det knakar, och som flyttar fram sina positioner, på gott och på ont, genom kanske främst det massmediala rummet, men också genom “folkblandningsvänliga” och “invandringsvänliga” och “fri konkurrensvänliga” politiker, som öppnar dörrarna på vid gavel för s.k. internationella riskkapitalbolag att etablera sig inom traditionella välfärdssektorer som… Read more »

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
9 years ago

“Det Breivik såg som “fiender”, är samma som också USA, och kanske västvärlden, ser som “fiender”, nämligen islam, och också alla dem som på ett eller annat sätt stöder islam, som t ex “kulturmarxister”, och socialister och socialdemokrater. Om Breivik vore anhängare av socialismen, eller kommunismen, eller på något vis engagerad i forna DDR, så vore han nog i stället glad för den folkblandningspolitik som förts?” Vilka Breivik ser som fiender vet endast Breivik. Han spelade teater för offren på Utöya (när han spelade polis) innan han började skjuta. Det kan ju vara så att han spelade teater för de… Read more »

JensH
JensH
9 years ago

Nu vi er ved ‘ord der skaber virkelighed’:

Det er kvalmende, men nu er der gudhjælpemig blevet indstiftet en Tøger Seidenfaden-pris, som skal gives til mennesker “der kæmper for frisind og anstændighed”:

http://politiken.dk/kultur/tvogradio/ECE1470858/ny-pris-aerer-toeger-seidenfadens-minde/

Stirner
Stirner
9 years ago
Reply to  JensH

Jeg nominerer modermærkekræft for dennes kamp for frisind og anstændighed. Hæ!

Hilmar
Hilmar
9 years ago

Forudsigelige reaktionsmønstre som sædvanlig fra de selvmorderisk høflige og pænt velindoktrinerede nordboere. Prøv at skifte ordet “racist” ud med ordet “kætter” i sekvensen 02:25 til 02:50 i video’en om Tybring-Gjedde. Vi er ikke langt fra inkvisitionstidens forhør (04:30). Blot uden den direkte påførte tortur. Dén udliciteres i dag til de ivrigt koloniserende “nye nordboere” fra den anden side af Jorden, samt diverse lokale, hysterisk anti-racistiske grupperinger til laissez-faire udøvelse på gadeplan. Det der skal forsages er ikke længere Satan selv, men bevidstheden om ens egen etniske identitet og viljen til at opretholde sit fædrelands demografiske sammensætning nogenlunde stabilt. Ordet “racist”… Read more »

th. mortensen
th. mortensen
9 years ago
Reply to  Hilmar

Javist, og derfor lyder intervieweren også så himmelråbende enfoldig for ikke at sige uintelligent, da han stiller racist-spørgsmålet.

Torben Snarup Hansen
Torben Snarup Hansen
9 years ago

Det vrimler med halvakademiske moralister, der påstår, at “ordet skaber det, det udsiger!” Hvad vil de gøre, hvis de mødte en sulten tiger? Villle de råbe “du er en sød lille killing!” – og slippe af med problemet? I begyndelsen var kroppen. Derefter kom ordet. Advokat Lippestads krop er så vidt vides ikke blevet væltet om på gaden og voldtaget. I denne kropslige, fysiske virkelighed findes ingen midaldrende, højtlønnede advokater. Specielt i den gode stad Oslo ved alle, at især unge, norske kvinder risikerer at møde forbrydere, som Norges politikere og embedsmænd har bragt til landet. Stilles disse beslutningstagere til… Read more »

Santor
Santor
9 years ago
Reply to  steen

LOL Steen.

Det var også det første der slog mig. Hun har trods alt været FaceBook Friend med ABB i gennem 2 år.

th. mortensen
th. mortensen
9 years ago

Torben Snarup Hansen, er du enig med mig i, at Rustad og Fjordman vil blive taget som gidsler af både forsvarer og anklager, og at de derved bringes i en yderligere farlig situation, som kan forudses? Især hvis situationen er så betændt og ustabil i Norge, at ord skaber nye virkeligheder, som de agerende aldrig ønskede eller mener at have bidraget til? Jeg mener, at myndighederne må sikre disse vidner og deres familier mest mulig og yde dem pekuniær støtte til den bedst tænkelige advokatstøtte. Intet mindre er anstændigt, FOR HVOR MÆRKELIGT DET END FOREKOMMER, SYNES BREIVIKS FORSVARER OG DEN… Read more »

th. mortensen
th. mortensen
9 years ago
Reply to  th. mortensen

I denne VG-artikel fra i dag refereres det, at Breiviks advokat vil “stevne” Rustad og Fjordman. Er det korrekt? På dansk er der en verden til forskel på at blive stævnet og blive indkaldt som vidne, men det forholder sig muligvis anderledes i Norge?

Jeg advarer mod at have naiv tiltro til en fair behandling i retten, mange vidner har i tidernes løb fortrudt, at de mødte op, fordi de til deres overraskelse blev gjort medansvarlige i det mindste af pressen og derefter af de letbevægeliges folkedomstol.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10032200

th. mortensen
th. mortensen
9 years ago
Reply to  th. mortensen

Ha, det er ellers noget af en betjent. 🙂 Hvis du skal til fælles sproglige kilder, skal du konsultere gode gamle danske Otto Kalkar, som Historisk Institut i Bergen har taget under sine vinger. http://www.hist.uib.no/kalkar/ Hvis du bliver stævnet i Danmark, sker det via et brev fra byretten, der overrækkes personligt af en dertil betroet person. Det er derefter din pligt at møde op i retten på det berammede tidspunkt, og du kan blive pålagt en bødestraf, hvis du ikke gør det. Retten kan også sende politiet ud for at afhente dig, idet du med stævningen er anklaget i en… Read more »

Casper | Borgerlig bums

I småtingsafdelingen:

Vidare ska du hjälpa vårt barn med hemläxa och med hennes aktiviteter samt stimulera henne med hemspråket. … Vidare ska du ha iranskt ursprung och kunna persiska. Du ska vara insatt i iransk kultur och matlagning. http://www.arbetsformedlingen.se/4.1799db4911df80d2fa9800024.html?id=10189602

Egentlig har jeg ikke noget imod den slags annoncer, men har anmeldt den for racisme… nu må vi se hvad svenskerne siger til det… 🙂

Casper | Borgerlig bums

Hej Kasper
Texten är varken diskriminerande eller rasistisk.
mvh
Arbetsförmedlingen

Solna (2011-12-06 09:51):
(Aho Souad ahoso):

Casper […] (2011-12-06 08:03):
Hej, jag hittade vid en slump denna annons:

http://www.arbetsformedlingen.se/4.1799db4911df80d2fa9800024.html?id=10189602

Det kan väl inte vara lagligt att kräva: “Vidare ska du ha iranskt ursprung”?

Med vänlig hälsning
Casper […]

_________________________________________

Souad Aho
Tel +46 0104860152 Fax +46 (8)58536261
Englundavägen 13, 171 28 Solna
Internet: souad.aho @ arbetsformedlingen.se
hemsida: www. arbetsformedlingen .se

th. mortensen
th. mortensen
9 years ago

Overskriften er efter min mening præcis, og det er en situation, jeg har frygtet i mange år, fordi Norge er ekstra udsat pga. sine geografiske forhold og lille befolkning. I deres kvide har den norske presse nu kontaktet vores allesammens uundgåelige kommentator H.J. Bonnichsen, der har fortalt vidt og bredt til Aftenposten, men han kan ikke sidestille danske og norske forhold. I Danmark har der været kæmpet længe og indædt både af politikere, menigmand og et par dagblade, mens Norge på meget få nær har lagt sig fladt for udviklingen og i sit fortvivlende hovmod troet, at en særlig norsk… Read more »

Marit
Marit
9 years ago
Reply to  th. mortensen

Hvilket paradoks og tragikomedie at Norge utdeler Nobels Fredspris, mens bevæpnede innvandrergjenger kriger seg i mellom i Oslogatene. Skal si vi er blitt beriket her til lands også !
Og politiet har aldri “ressurser” i “verdens rikeste og beste land å bo i”.

th. mortensen
th. mortensen
9 years ago
Reply to  th. mortensen

Er overskriften ikke blevet ændret lidt, siden jeg skrev min kommentar i nat? Jeg har selv sagt ikke frygtet nogen Breivik-effekt i mange år.

Du har ret Marit, det er et tragikomisk paradoks, der glider over scenen.

44
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x