9
dec
Seneste opdatering: 10/12-11 kl. 1011
34 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Videos kan ses i HD 1080 p Bent Jensen citerer i video I to socialister, “der elskede friheden mere end socialismen”: George Orwell og Arnulf Øverland. Fra salen i video II  er det bla. Katrine Winkel Holm, Kai Sørlander, Ole Gerstrøm, Jeppe Juhl og Lone Nørgaard, man hører. Tilsidst Alex Ahrendtsen.

»Forpligtet til redelighed« hedder professor Bent Jensens anmeldelse af andet bind af Lars Hedegaard erindringer “Ræven går derude, mor”. Bogen blev præsenteret i en stuvende fuld forfatterforening, folk der havde trodset den anduvende storm måtte stå også i de tilstødende lokaler. Mange nye ansigter i denne forsamling af “gamle, bitre, hadefulde mænd,” (omtrentligt citat fra en af Sveriges 120 ens aviser) var der forbavsende mange unge kvinder, og kønne og lattermilde er de jo allesammen, der er vel ikke blevet leet så meget siden Mark Steyn. Bagefter præsenteredes bogen med Niels Thomsens tegninger med titlen “Halallucinationer” , lige noget for en gammel haram- 67′ er. Det gjorde tegneren selv og Farshad Kholghi. Køb den og se, hvorfor han hverken kan komme i Berlingske eller Politiken. Anmelderne gav den seks fatwaer ud af seks mulige. Jeg har bogen og vender særskilt tilbage til den senere.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
34 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Stirner
Stirner
9 years ago

Att. Maria Due Jeg takker for dit svar angående Dostojevskij, som forekom at give mening grundet din skrivestil, der indeholder mange henvisninger af den ene og andens slags. Jeg undrer mig dog over følgende; At min lange responstid forklares med ligegyldighed, og min iagttagelse af kældermennesket som begreb i medierne, udtrykker spild af tid. Derimod udtrykker din manglende iagttagelse af kældermennesket ophøjet travlhed med diverse sysler. Det var vidst den med den normative sandhed igen, da jeg ovenfor ser, at du følger andre debatter. Men en cadeau for, at snige så mange fordækte fornærmelser ind på så kort plads, det… Read more »

Maria Due
Maria Due
9 years ago

Santor, hvis du tager et smut forbi Mchangamas blog hos Berlingske Tidende, vil du se, at selv denne entusiastiske liberale Cepos-mand (langt mere liberal end jeg er), er ved at ændre sit syn menneskerettighederne, skønt ingen vel tidligere har forsvaret dem så varmt, som han har. Mchangama fremfører hård kritik om menneskerettighedsindustrien, der tynger os mere og mere, og lad os dog glæde os over, at flere er begyndt at tænke på den måde. Og så lige et smut til en boganmeldelse fra i dag om en brutal mand, som han kaldes. Roald Amundsen som Jens Stoltenberg med følge har… Read more »

Stirner
Stirner
9 years ago

Hvis økonomien åbner pøblens øjne for multikulturalisme, mon de så derefter vil se, at socialdemokraturet og formynderstaten skal væk? Nej, dansen med fårene fortsætter, den hellige idé består. Det er sjovt, at den kvindelige romantiker sniger Dostojevskij ind, som en normativ bedømmelse af menneskers karakter, og samtidig hævder at holde sig tvivlsom for sandheder. Endvidere, taler denne romantiker i kollektivismens ‘vi’ – sikken en fritænker. Du er velkommen til, at vikle dig ind i Mayas slør, men kast ikke dine romantiske lænker om andre, thi hvorfor skulle jeg bære romantismens hijab? Drister man sig ikke til, at vandre i mørket… Read more »

Santor
Santor
9 years ago
Reply to  Stirner

Stirner.

Giv nu Danskerne en chance, der skal bare lidt mere salt i såret.

Jeg sætter min lid til Danskernes fornuft 🙂

Maria Due
Maria Due
9 years ago
Reply to  Stirner

“kvindelige romantiker sniger Dostojevskij”

Hvem tænker du på?

Stirner
Stirner
9 years ago
Reply to  Maria Due

Dig, i forbindelse med følgende passus: “Der har altid været unge mænd, som befandt sig bedst i en kælder…”

Det forekom mig, at være en nonchalant henvisning til kældermennesket, der på det seneste er blevet anvendt ,som skældsord af anstændige fra begge fløje. Tager jeg fejl?

Maria Due
Maria Due
9 years ago
Reply to  Stirner

Ja, du tager fuldstændig fejl. Mit kendskab til Dostojevskij rækker ikke langt ud over en vinternat, hvor Anna Sophie Seidelin genfortalte “Idioten” for mig og andre teenagere, og jeg mindes ikke noget om en kælder. Faktisk husker jeg kun hendes vindende personlighed. Måske appelerer Dostojevski mest til mænd. Helt præcist skrev jeg: “Der har altid været unge mænd, som befandt sig bedst i en kælder og andre, der fandt, at sortsyn er mere intelligent end optimisme.” og det er vel ikke så indviklet, at ordet kælder i den forbindelse henviser til en udpræget tendens hos unge mænd til at dyrke… Read more »

trackback

[…] »Forpligtet til redelighed« […]

Maria Due
Maria Due
9 years ago

I kommentatorfeltet er stemningen som altid vellystigt i bund, eller sagt med Arnulf Øverlands ord i Den Røde Fane (1937), som jeg tit har citeret fra: ”Jeg tenkte: Nu er det noget som hender. – Vår tid er forbi – Europa Brenner!” Hermed skyldigst bidraget til nederlagsstemningen og hastigt videre, som den danser med de liberale ulve jeg skamløst er og altid har været. Jeg tror nemlig på, at hestene vil bides, når krybben er tom, og som en, der både har været rig og fattig, frygter jeg ikke det sidste. Dog med det forbehold, at det ikke var en… Read more »

LFPC
9 years ago
Reply to  Maria Due

“”Sandheden er altid i spil”, som Karl Popper skrev, og derfor er jeg heller ikke en fan af Fjordmans konklusioner og er glad for, at fremtiden altid bliver helt anderledes, end man planlægger og forventer, også hvis man bl.a. er professionel planlægger. ”It’s just that life has taken her with at little surprise”, som det hedder i en sang, jeg ofte har spillet. Man finder jo efterhånden ud af, at fremtiden ikke er en ligning, som man kan løse på forhånd, dertil er der alt for mange ubekendte, hvilket Bent Jensen så udmærket fik frem“. “Seaborne believes that many people… Read more »

Maria Due
Maria Due
9 years ago
Reply to  LFPC

“May be”, ja, men for os, der skynder os væk, når nogen ønsker at belære os om sandheder, er det alt for lidt udfordrende blot at levnes et lille lys i et dramatisk stormørke. Den slags overlever man ikke på. Der har altid været unge mænd, som befandt sig bedst i en kælder og andre, der fandt, at sortsyn er mere intelligent end optimisme. Efter min mening skal vi ikke dyrke mørket, for det kunne risikere at opsluge os, som det tog ABB med hud og hår. Hellere le, så kæderne brister. Hovedfjenden er stadig vore egne dyrkere af det… Read more »

Santor
Santor
9 years ago
Reply to  Maria Due

Jeg ser det på samme måde, økonomien er det der får folks øjne op. Man kan så håbe at konsekvensen “kun” bliver udvisning af de kriminelle og de der fik deres opholdstilladelser og statsborgerskab under falske forudsætninger.

Jo længere tid der går des værre bliver konsekvenserne for alle. Flere døde, flere uretfærdige udvisninger flere sår at hele bagefter. Kampen kommer uanset hvad der sker.

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
9 years ago

Ibland kan man verkligen tycka att Europa, och européerna, redan har fallit, och redan är mer eller mindre döda? Frågan är om det kommande ”onda”, verkligen kommer att vara muslimerna, eller om det i själva verket kommer att bli de obevekliga, de obarmhärtiga, de okuvliga och de hårda, kalla, tuffa, kyliga och mördande ”marknadskrafterna” som kommer att dra i trådarna och låta européerna, både de infödda och de nyinvandrade, att verkligen få smaka på nya, total makeovers, av mycket hårda paket? De ”marknadskrafter”, som verkligen förespråkar och verkligen har börjat lära sig att gilla, och kanske riktigt längta efter, (?),… Read more »

Stirner
Stirner
9 years ago

Du kunne skære det meste af ovenstående ned til “Neoliberalisme! Fy og føj!”. At nogen skulle have lokket nogen til noget omkring multikultur er løgn, thi befolkningen lod sig villigt forføre, og det er ynkeligt, at klage når man oplever ‘blitzkrieg mit dem fleischgewehr’, som f.eks. i Oslos nætter. Der skal åbenbart være en stor satan, som kan bebrejdes hele misæren, og denne ansvarsflugt og projicering fra befolkningens side nærmer sig den psykopati, som man gerne beskylder de anstændige for. Måske I elsker konkurrencen, men det er en konkurrence om hvem der kan pådutte den anden part mest mulig skyld?… Read more »

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
9 years ago
Reply to  Stirner

Självklart har befolkningen “villigt lod sig forföre”. Naturligtvis finns det, rent teoretiskt, alltid ett ansvar hos majoriteterna som väljer som de väljer. Samtidigt finns där förmodligen mekanismer av olika slag, inte minst psykologiska sådana, och kanske även andra påverkansfaktorer, som man kanske inte ens varken kan mäta, eller som man kanske inte ens är medveten om, som gör att folkmassor ibland, under vissa perioder och under särskilda förhållanden, gör de val som de gör, och låter sig påverkas så som de gör. Om majoriteterna i Tyskland, under krigsmobiliseringarna där, hade kunnat förmå sig själva att bromsa sig, att kunna stå… Read more »

Stirner
Stirner
9 years ago

Valgte de teoretisk, eller valgte de i den konkrete virkelighed? De handlede som de gjorde og disse handlinger er et udtryk for ansvar. Du søger stadig, at frikende et diffust ‘folk’ ved, at inddrage religiøse tanker om moral, og dine argumenter baserer sig på, om folket var i god eller ond tro. TRO. Manglende information kan ikke ‘undskylde’ noget, medmindre du mener, at individet har en moralsk fordring på denne information – du sætter religiøse/moralske præmisser op, for en diskussion af fysiske handlinger i en materiel virkelighed. Endvidere, slutter du, at den såkaldte feminine kultur*, der med dens abekærlighed overfor… Read more »

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
9 years ago
Reply to  Stirner

Stirner sa: …”Og hvorfor skulle historisk folkekultur være mere ‘autentisk’ end moderne vestlig kultur.” Förmodligen handlar det om ”rötter”? Det är ju en verklighet att det verkligen finns olika språkgrupper, samt biologiska/etniska folkstammar i Europa, som var och en har sina kulturella präglingar, profiler och gestaltningar på en mängd olika kulturella områden. Detta som gör att det kanske är ”roligt” att åka på semester till Grekland, eller Italien, eller Spanien osv., för där finns just en ”odlad” olikhet, från t ex de nordiska länderna. De nordiska länderna i sin tur, har sin egen ”odlade olikhet”, som kanske då andra kan… Read more »

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
9 years ago

Korrigering av denna mening, i texten från Posted: 9 December 2011 – 22:05 : “De kommer inte att rösta för att inte någon som helst ”pardon” skall ges mot ”latmaskar”, ”lurendrejare” och ”slashasar”, som vi har sett så många reportage om den sista tiden?”….

Meningen skall vara:…. De kommer att rösta för att inte någon som helst ”pardon” skall ges mot ”latmaskar”, ”lurendrejare” och ”slashasar”, som vi har sett så många reportage om den sista tiden?….

Stirner
Stirner
9 years ago

Ej, kom nu – mangfoldigheden skal bevares således, at man kan more sig som turist? Hæ! Angående uligheder, så finder du også denne blandt subkulturer, men forskellen er bindingen til stedet qua tiden, hvorfor vi taler historicitet fremfor autenticitet. Du mener ikke, at når man har indset, at det historiske blot er historisk, og man derfor ikke kan genvinde barnets uskyldige og forudsætningsløse forhold til verden, bliver nødt til at vælge hvordan det videre liv skal være grundlagt på? Hvis de nuværende generationer ikke, for nu at være fræk, vil gå i folkedragter og synge romantiske viser – skal det… Read more »

Frank P
Frank P
9 years ago

Apropos fremtiden: Gerald Celente, der har en fin record med at forudsige de store linjer/events (Sovjets kollaps, terrorisme, finanskrisen), forudsiger at europæere i stor stil vil begynde på etnisk udrensning af muslimer i 2012: “Muslims in Europe, pack your bags and run. You’re not safe anymore! The ethnic cleansing begin, the unimaginable a few years ago, displacement of millions. I said twenty years ago: the history of Europe is our near future and this time according to the Muslim nation the cause of all problems. Unemployment and crime to debris left lying about. ” “Muslims would want to destroy Western… Read more »

LFPC
9 years ago
Reply to  Frank P

“Jeg har svært ved at tro på dette. Hvis sådan noget skulle være lige om hjørnet, så ville atmosfæren være en mærkbar anden. Det ligger bare ikke i luften. Og sådan noget ville tage mange år om at modnes, ligesom Rwanda i 94, hvor det eksploderede, men først efter massiv “opildning” over mange år. I øvrigt har europæerne det ikke i sig. Selvom historien taler et andet sprog og der er blevet gydt megen blod på det europæiske kontinent, så har europæerne det bare ikke i sig. Europæere under ét kender ikke til vold som tidligere generationer. Vi er blevet… Read more »

Prudentius
9 years ago
Reply to  LFPC

Med muslimske revivalister ved magten i snart hele Dar al islam er der lagt op til et islam-orgie af længe usete dimensioner! Er 20 år ikke en ørkenvandring af ventetid i forhold til de kræfter der er sluppet løs? Den iranske islamiske republik var længe tøjlet af dens ensomhed på verdensscenen, som den eneste erklærede sharia/jihad stat (Saudi-barbarien tæller ikke rigtigt). Nu har den fået følgeskab af alle de betydelige medlemmer af ummahen. Europas langsomme islamisering og demografiske/kulturelle dødskamp kræver et islam der er stabilt og langtidsholdbart. Det er der meget få tegn på er tilfældet. For mig at se… Read more »

Prudentius
9 years ago
Reply to  Prudentius

Vestens flimrende multikultur og USAs svækkelse er lårtykke stråler af blod i hajfyldt farvand.

Jeg kan ikke tro at islams ildsjæle kan holde den kørende i bare et par år uden voldsomme kalifat-spasmer, jihad intensivering, propagandistisk pral, osv. osv.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Qatar støtter fransk forstadsslum

Hmm, gad vide hvilken type (muslimsk) indflydelse man så foventer sig
til gengæld for alle de penge?

http://www.bt.dk/udland/qatar-stoetter-fransk-forstadsslum

Den stenrige oliestat Qatar har oprettet en fond, der støtter forretningsprojekter i forstæder i Frankrig.

Der er oliepenge på vej til de ofte betændte forstæder til franske storbyer, hvor overvejende indvandrere fra Nordafrika ofte har store problemer med kriminalitet og manglende arbejde.

Oliestaten Qatar, et af verdens allerrigeste lande, har etableret en fond, der foreløbig indeholder 50 millioner euro – godt 372 millioner kroner.

Jonny
Jonny
9 years ago

Intressant intervju med statsminister Reinfeldt om bl.a. asylpolitik, arbetskraftsinvandring och socialbidragskostnader. Journalisterna ställer faktiskt bra och relevanta spörsmål! Och Reinfeldts svar gör att han framstår som den galning han verkar vara…
h t t p://www.dn.se/nyheter/sverige/reinfeldt-vi-har-valt-ratt-vag-i-asylpolitiken

EAM
EAM
9 years ago
Reply to  steen

Steen, når svenske medier opgiver en faktuel forkert placering over hvem der modtager flest asylansøgere, er der så en eller anden hensigt med det?
Altså, jeg har hidtil forstået det sådan, at man gerne praler med sin humanisme og antallet af asylansøgere og så samtidig udskammer alle der stiller spørgsmålstegn ved det.

Forholder det også således, at man lyver om de faktiske omstændigheder når dette er belejligt, fx. fordi man ved, at det er upopulært i befolkningen?

Eller er det bare sjusk…

Frank P
Frank P
9 years ago

Du kan komme med nok så mange gennemtænkte og gode argumenter. Du kan aldrig vinde den debat! Venstrefløjen behøver ikke engang at anstrenge sig, de kan komme med de samme floskler og gode intentioner, hvilket oftest viser sig at være dobbeltmoralske. Deres irrationelle følelse af altid at have ret gør at du taber. Medierne, journalister og intellektuelle dikterer at venstrefløjen har ret og sørger for at minde omverdnen om dette forhold til evig tid. København holdes oppe af, at der trods alt stadig er så mange højtarbejdende skatteydere i det private. Tænk hvis København kun bestod af ikke-vestlige indvandrere og… Read more »

PK
PK
9 years ago
Reply to  Frank P

Frank P, bange for at du har ret.
Eller som jeg også kan skrive ; du har ret !
Politik er ikke så svært.

ThorG
ThorG
9 years ago

Øv, hvorfor stoppede videoen ved 21:17? Spændende diskussion!

JensH
JensH
9 years ago

OT Hver femte københavner har nu udenlandske aner, og Dansk er efterhånden kun andet-sprog i flere af de Københvanske Folkeskoler. Det kommer jo nok ikke som en overraskelse for de fleste af Snaphanens læsere, og det er sådan set heller ikke derfor jeg ‘hiver’ nedenstående artikel herind. Nej, det er snarre for at illustrere hvor naivt og overfladisk den ‘moderne’ politisk centrum-venstre kvinde anno 2011 tænker og ræsonnerer. Hvis vi først tager den kvindelige forsker (Anika Liversage) fra “Det Nationale Forskningscenter for Velfærd”, så giver hun følgende argumenter for de fordele København har ved denne demografiske udvikling: “Der er jo… Read more »

34
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x