21
dec
Seneste opdatering: 22/12-11 kl. 1837
78 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Göran Greider är bedrövad. Han misströstar. I en anmärkningsvärd ledare i Dala-Demokraten med rubriken ”Falun 1994 – Ludvika 2011”vädrar han sin bedrövelse. Han har anledning att vara bedrövad. I fredags kväll utsattes den 44-årige småbarnsfadern Tommy Lundén i Ludvika för så brutalt våld att han senare avled på Falu lasarett.

Den 22-årige kongolesen Erick Mushitu Mwinkeu och 18-årige somaliern Liban Isse Muse har begärts häktade på sannolika skäl misstänkta för mord eller dråp. Ytterligare en man, Abdi Karim Ali Ise 28 år, sitter anhållen misstänkt för att ha deltagit i överfallet. Dödsmisshandeln var enligt polisen helt oprovocerad. Den ägde rum utanför Dala-Demokratens lokalredaktion i Ludvika – men det tog fyra dagar innan tidningens chefredaktör Göran Greider reagerade.

Vilka de misstänkta gärningsmännen är får Dala-Demokratens läsare inte veta. Det skulle ju kunna innebära att läsarna drar slutsatser om bakomliggande orsaker till att en vanlig småbarnsfar blir slagen och sparkad till döds när han är på väg hem efter att ha ätit julbord med sina arbetskamrater. Det får inte ske. Ansvariga politiker måste till varje pris skyddas från att ställas till svars för den extrema invandringspolitik som gjorde mordet på Tommy Lundén möjligt. Mordet är ett politiskt mord, ett i raden som är en konsekvens av Sveriges extrema invandringspolitik. Men s-politikerna kan lita på Göran Greider. Han kommer alltid att vara beredd att rycka ut till deras försvar och istället kasta skulden på vanliga medborgare som reagerar på våldet.

Han har suttit på sin chefredaktörsstol i Falun och sett på

Dala-Demokratens chefredaktör (s) är nära lierad med socialdemokratiska makthavare både i partitoppen och i Ludvika, Borlänge och andra socialdemokratiskt styrda kommuner i Dalarna. Han har suttit på sin chefredaktörsstol sedan 1999 och sett på när dalakommunerna har fyllt upp tomma lägenheter med invandrare. Han har i sann socialdemokratisk anda hejat på den mångkulturella utvecklingen och applåderat importen av bidragsförsörjda analfabeter från muslimska u-länder som nu håller på att sänka bland annat Borlänge. Han är en av dem som har skapat det klimat av ömsesidigt ryggdunkande mellan politiker och journalister där den ”internationella solidariteten” för länge sedan har skåpat ut omtanken om de egna invånarnas bästa, i Dalarna liksom över hela Sverige.

Nu är det dags att betala. Den extrema utvecklingen har ett pris. Då blir Göran Greider bedrövad. Men det är inte att en barnfamilj har förlorat sin make och far i totalt meningslöst våld som Göran Greider är bedrövad över, om nu någon trodde det. Inte en rad uttrycker något slags reaktion på mordet på Tommy Lundén. Ledaren är osmakligt nog illustrerad med en bild av Mattias Flink, som 1994 sköt ihjäl sju personer och skadade tre vid Dalregementet i Falun och nyligen har fått sitt straff tidsbestämt till 30 år. Vad Göran Greider vill säga är förmodligen att även svenskar kan mörda. Vem har påstått något annat?

(Foto: Mordstedet ved glasfacaden til venstre og Dala Demokratens redaktion til højre.)

”Gick sedan och lade mig bedrövad”

Här finns inte ett ord av medkänsla med Tommy Lundéns drabbade familj eller arbetskamraterna. Nej, det som bekymrar Göran Greider är att människor reagerar och uttrycker sin rättmätiga sorg, vrede och frustration över ett vidrigt brott. Han skriver:

”Men på nätets alla dånande folkdomstolar har domen redan fallit: Allt är invandringspolitikens fel. I halvt febrigt tillstånd tröskade jag mig igår genom litet av de värsta inläggen – och gick sedan och la mig bedrövad. Det finns människor som ur mord och våldsdåd hämtar energi till enbart hat, hat, hat – som om de ville hålla en våldsspiral vid liv så länge som möjligt.”

Vilka känslor är godkända efter ett mord?

En svensk man har mördats av invandrare i ett rasistiskt hatbrott. Det är ett hat som passerar okommenterat av Göran Greider. Det han upprörs över är att ”det finns människor som ur mord och våldsdåd hämtar energi till enbart hat”. Vilka känslor är godkända att hämta ur mord och våldsdåd? Förväntas ludvikaborna och den övriga allmänheten jubla?

Det finns i samhället ”en allt mer tilltagande fixering vid brott och straff”, skriver Göran Greider. Läs det igen! ”En allt mer tilltagande fixering vid brott och straff”! Det är alltså ”fixeringen” som är problemet, inte den dramatiskt ökande våldsbrottslighet som alldeles för ofta drabbar fullkomligt oskyldiga människor. Listan börjar bli lång på människor som har mördats eller utsatts för annat oprovocerat våld av invandrade våldsverkare. Vi ska bara inte tänka på brotten, så finns de inte.

Om folk inte får veta är allt frid och fröjd

Göran Greider avslöjar sig. ”I halvt febrigt tillstånd tröskade jag mig igår genom litet av de värsta inläggen – och gick sedan och la mig bedrövad.”

Stackars Göran Greider! Det vore naturligtvis mycket bekvämare för hans och många andras sinnesfrid om allmänheten stillatigande accepterade att utsättas för våldtäkter, rån, misshandel och mord. Mellan raderna önskar sig Göran Greider liksom många av hans kolleger i journalistkåren ett censur- och kontrollsamhälle av nordkoreanska mått. Om alla medborgare fick veta lika lite om verkligheten som Dala-Demokratens läsare skulle allt vara frid och fröjd, och den fortsatta kolonialiseringen av Sverige kunde äga rum utan protester.

Men ingenting är sig likt längre. Nu finns Internet som ger röst åt alla dem som censurälskande chefredaktörer i bästa Pravdastil vill tysta. Rösterna på nätet stör deras politiska utopier, gnager på deras sinnesro, förvandlar deras verklighetsfrånvända illusioner till trådslitna och dammiga teaterridåer. De börjar inse att de har förlorat kontrollen över opinionsbildningen. Som de har kämpat för att invagga befolkningen i tron att vi lever i den bästa av världar! Nu slår misstron och oppositionen emot dem som en storm. De räknade aldrig med den. De var förvissade om att de skulle behålla sitt formuleringsmonopol i evighet.

Jag önskar mig en Greiderfri zon

Göran Greider är överallt. Om man lyssnar på radions ”God morgon världen” på söndagsmornar så sitter han där och tycker. Tyckandet pågår också alltsomoftast i radions ”Studio Ett” och i televisionens morgonsoffor, och givetvis i Dala-Demokraten. Jag önskar mig en Greiderfri zon i media. Jag vet fler som har samma önskan. Jag har ibland funderat över Göran Greiders frekventa medverkan i media, och jag tror att förklaringen är mycket enkel. Göran Greider levererar. Han har åsikter om allt, och han levererar dem med en ständig ordbubblande svada. Med honom i studion riskerar man inga tysta ögonblick av eftertanke.

Där jag växte upp kallade man personer som Göran Greider för surrkusar. Sådana som surrar och babblar, kort sagt är behäftade med mundiarré utan att det finns någon substans i det som rinner ur munnen. Han och övriga surrkusar inom socialdemokratin är på väg ut från scenen, och det vet de. I min senaste söndagskrönika berättade jag om Folkhemssveriges framväxt under 1900-talet, sett genom mina farföräldrars liv.

Det var socialdemokraterna som byggde Folkhemmet, och det ska de ha heder och tack för. Men någonstans i skiftet mellan Tage Erlander och Olof Palme 1969 gick det snett. Sedan många år befinner sig socialdemokraterna i en utförslöpa på väg mot utplåning. De har inte förmått ge sin politik ett innehåll som gagnar Sverige och svenska folket. Det land som de en gång byggde upp river de nu till spillror och grus. Partiledaren Håkan Juholt, en annan surrkuse, är bara symtomet på en dödlig kris inom socialdemokratin.

Med censur säkrar han att folket inte får veta

Allt det här vet naturligtvis Göran Greider. Han vet att Sverige är på väg åt helvete, och han vet varför. Men folket, allmänheten, ska inte få veta. Efter mordet i Ludvika skrev jag om vår kastrerade sorg, de märkliga sorgeritualer som har uppstått när mord eller andra våldsdåd har begåtts. Istället för att ställa politikerna till svars för de offer som invandringspolitiken skördar går vi i fackeltåg ”mot våldet” och lägger nallar och blommor på brottsplatsen. Någon skickade en länk till Dala-Demokraten och Dalarnas Tidningar. Kommentaren togs bort omedelbart. Greiders ledare fick 72 kommentarer, bland annat den här av signaturen Viksjo:

”Du sjunker allt djupare i den politiska korrektheten, Greider. Ett rasistiskt mord på en svensk tvåbarnspappa veckan före julafton, genomfört av ett invandrargäng. Fullständigt oprovocerat. Och du bildsätter ledaren med en bild på Mattias Flinck?! Jag finner inga ord. Så fruktansvärt lågt, och uruselt fegt. Jämför med medias behandling av häktesmordet i Flemingsberg. Överallt ser vi bilder på den unga mörkhyade tjejen som mördades, bredvid bilden på den vite gärningsmannen. Varför gör media BARA så när offret är mörkhyat? När får vi se ett porträtt på tvåbarnspappan i Ludvika bredvid porträtt på de tre-fyra mörkhyade gärningsmännen??

Och till sist, så vill jag påminna om Greiders egna ord veckan efter Utöya.

“Det är rätt att göra politik av en sådan här händelse”, skrev han. I konsekvensens namn är det naturligtvis rätt att göra politik av rasistmordet i Ludvika. Och dubbelmordet i Alingsås. Och gruppvåldtäkten i Mariannelund. Etc. Så gnäll inte över att vi upprörs över den havererade invandringspolitiken.

Alla kommentarer censurerades

Alla kommentarer censurerades av Dala-Demokraten. Ludvikaborna ska inte få veta. Kunskap skulle vara ett ytterst störande element för den politik som förs och som sjupartiet uppenbarligen har för avsikt att köra fullständigt i botten.

Göran Greider skriver:

”Ludvika, Ludvika. Orten befinner sig i chocktillstånd, efter helgens våld. Imorgon, torsdag, ska det hållas en ljusmanifestation mot våldet. Det är vad som just nu kan göras.”

Gå i fackeltåg, svenska folk. Fortsätt att lägga blommor och nallar på mordplatserna. Det är vad Göran Greider och andra makthavare i vilseledarbranschen vill att ni ska göra. Ställ aldrig, aldrig några frågor om varför vi ska finna oss i att oskyldiga människor mördas av importerade våldsverkare. Enbart rasister och näthatare som är ”fixerade vid brott och straff” ifrågasätter att en 44-årig småbarnsfar inte kan gå hem från ett julbord med arbetskamraterna utan att bli slagen och sparkad till döds av afrikanska nybyggare.

Öka inte Göran Greiders bedrövelse med obekväma frågor. Då kan han hamna i ett febrigt tillstånd igen innan han går och lägger sig. Eller ännu värre: vakna upp till verkligheten.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

78 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] plejer at springe svensk kriminalitet over, det er for omfattende, men der har været undtagelser: Erick Mushitu Mwinkeus mord på Tommy Lundén og Ephrem Tadele Yohannes mord på Elin Krantz. En ven af den dræbte skriver på […]

trackback

[…] Atonbladet hører til min morskabslæsning. At kalde den en avis, ville være prætentiøst. Den er et reservat for et selvgratulerende, indavlet segment af journalister og politikere indenfor Stockhoms ‘tullar’ – indenfor voldene, som vi ville sige i København. Ulykken er, at dens verdensbillede succesrigt er prakket almindelige svenskere på i årtier. AB mente, at Sverige skulle gives væk til lavestbydende fra de ‘underudviklede lande’, som det hed dengang i 60 erne, og som det mentalt burde hedde beskrivende for en del endnu, og de lykkedes sgu’ med det. Nu hvor ideen materialiserer sig i praksis, er AB om jeg… Read more »

UltimateDemon Review
11 years ago

Its not my first time to visit this site, i am visiting this web page dailly and get good information from here
everyday.

trackback

[…] Hur kan över huvud taget en programserie göras utan de här två oumbärliga Rösterna ur vänsterns vaxkabinett med klippkort till SVT:s morgonsoffor, Studio Ett och God morgon Världens paneler? Är det möjligt att något enda program i public service får vara en Klein- eller Greiderfri zon? […]

Villafarsan
Villafarsan
12 years ago

Jag tycker inte man skall politisera mordet. För var hamnar man då, om man drar diskussionen till sin spets? Jo, i ett resonemang där man fråntar gärningsmannen ett individuellt ansvar och ser honom som ett “offer för systemet”. Eller så hamnar man i en rätt rutten rasdebatt om hudfärgens betydelse, även i det fallet fråntas gärningsmannen individuellt ansvar.

Det var där för jag bad Julia preciserar hur etiketten “rasistiskt rasbrott” kan appliceras på detta brott. Räcker det att man ha en gärningsman och ett offer av olika hudfärg för att den etiketten funkar? Eller hur fungerar det?

/villafarsan

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
12 years ago
Reply to  Villafarsan

Villa farsan sa:….”Eller så hamnar man i en rätt rutten rasdebatt om hudfärgens betydelse.” Alltså att se verkligheten, och också se att människor faktiskt har olika biologiska/etniska profiler, och att också de allra flesta människor faktiskt identifierar sig med just sin typiska profil, oftast beroende helt enkelt på prägling, och prägling då också av de “ideala typerna”, som råkar finnas i den del av världen som man också råkar vara född i, det är istället faktiskt MÄNNISKOVÄNLIGT, och absolut inte någonting “ruttet”, att faktiskt erkänna dessa oftast fullkomligt naturliga inklinationer och tendenser, som finns hos absolut majoriteten av jordens befolkningar?… Read more »

Clara
Clara
12 years ago

Brottet var odiskutabelt bestialiskt, men om det inte var rasistiskt motiverat faller det heller under rubricereringen hatbrott.
Det som hände var gräsligt nog utan att vi dessutom bör använda det som slagträ mot invandringspolitiken. Den borde kunde föras utan draghjälp av avatiskt ” greulpropaganda”.

Villafarsan
Villafarsan
12 years ago

“En svensk man har mördats av invandrare i ett rasistiskt hatbrott”

Var gärningsmannens motiv rasistiskt, eller hur kommer rasfrågan in i detta?
De flesta rasistiska hatbrott jag hört om (i MSM) har varit med vita gärningsmän.

Det är hemskt det som hänt, och tankarna går till offrets familj som ju får en hemsk jul…

/villafarsan

Petter Nerman
Petter Nerman
12 years ago
Reply to  Villafarsan

Ställ dig själv följande fråga: Hör du ofta om invandrare som, bortsett från i gängrelaterade handlingar, blir mördade av andra invandrare? Hör du om våldtagna invandrartjejer/-kvinnor?

Efter att du gjort det kan jag förmedla svaret: Nej.

Det finns statistik på det (brottsoffer och förövares etniska tillhörighet), men tanken på att människor inte lyckas snappa upp de händelsemönster som omger dem är tragikomisk.

Jan Sjunnesson
12 years ago

NU finns en Greiderfri Zon på FB. Gå med, gilla, gläds

https://www.facebook.com/GreiderfriZon

ddayperspective
12 years ago

Göran Greider, Dala-demokraten, kan bara anses som en galen kvarleva från en tid som idag inte existerar. Han lever i sin egen värld. Vad man kan förundra sig över hur denne tok engageras i tv-kanalernas morgonsoffor och andra program, när hans åsikter är så verklighetsfrämmande att han för länge sedan borde ha fått hjälp att lämna jobbet på tidningen… Ser vi till andra personer som brukar ses i de där morgonsofforna som t ex Göran Hägg, en minst sagt märklig fd LO-ordförande som mest blir ihågkommen för “fittstimmet”, en moderatpolitiker med en historik? av svåra alkoholproblem m fl så undrar… Read more »

trackback

[…] Tusen kanske två tusen personer samlades på den vindpinade kalla badplatsen vid Skuthamn. En stark och lågmäld protest formades. Rader av marschaller tändes för att lysa upp i mörkret. Carl-Axel Hagberg, Ulrika församlings präst, manade till eftertanke. Att inte fördöma mörk hudfärg på grund av det som inträffat. – Mörk hudfärg betyder inte att man är mördare. Lika lite som alla norrmän är terrorister för att Anders Behring Breivik är det. Men att man inte ska acceptera våld. – Trottoarerna vi betalat med våra skattepengar ska inte besudlas med blod.Tänd ett ljus och låt det brinna!. – se nedenfor… Read more »

trackback

[…] julklappar med rim” Avpixlat: “Dalademokraten ger och får julrim” Julia Caesar: “Göran Greiders bedrövelse” December 24th, 2011 | Tags: Avpixlat, Dalademokraten, Flashback, Göran Greider, Jimmie […]

elwee
elwee
12 years ago

Jo det blev väldigt fort väldigt tyst om denna händelse.
Din frustration märks tydligt och jag känner likadant.

Men, förr eller senare kommer dessa män av politisk korrekthet att ta ett lite för långt steg ut på minerat område och det känns rent allmänt som att det steget är nära.
De har förlorat fingertoppskänslan och blivit alldeles fartblinda i sin kamp mot sanningen. Det kommer att straffa sig, förmodligen inom en inte allt för avlägsen framtid.

Villafarsan
Villafarsan
12 years ago

“En svensk man har mördats av invandrare i ett rasistiskt hatbrott”
Är motivet till mordet att mannen var vit?

/Villafarsan

Mattias
Mattias
12 years ago
Reply to  Villafarsan

För min del struntar jag i om det var ett “hatbrott” eller inte. Det var ett brott som aldrig hade skett utan främlingsinvasionen, och det räcker för att det ska vara en förbannad PLIKT att använda det som slagträ mot denna främlingsinvasion som håller på att tränga undan vårt folk från planetens yta.

Men ifall tre vita svenskar helt utan orsak överfallit en svart man på gatan, vad hade du trott att brottet berodde på? Hur tror du att massmedia hade framställt det?

Tony Ingman
Tony Ingman
12 years ago

Denne glappkäft har sen länge satt avtryck i alla Tv soffor med sin breda bak, det är precis som om hans åsikter är så viktiga att folket skall matas med dom morgon och kväll, alla vet ju att han är en åsiktsmaskin, ständigt klädd i sin rödrutiga skjorta, som förmodligen skall föreställa att han tillhör ett arbetareparti, plus att han gör ett ovårdat intryck, gör att man inte blir allt för imponerad av allt hans bludder. När det gäller att försvara en helsjuk invandringspolitik så spelar inte några människoliv någon betydelse för en Pk skitstövel som han, eller någon annan… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
12 years ago
Reply to  Tony Ingman

Han vill väl framstå som en snickare men det enda han är, är en riktig snicke.
-snackare istället. Har inte kommit ett vettigt ord ur hans bluddrande trut.

Korpur
Korpur
12 years ago

Mycket mycket bra sammanfattning av Greiders skuldbörda gällande Sveriges situation idag. Tack!

/ Korpur

Galileo
Galileo
12 years ago

“Att svenska elever enligt många internationella undersökningar tycks prestera sämre i matematik än tidigare är faktiskt inte enbart en dålig nyhet”, skriver Göran Greider på http://www.newsmill.se/node/39243
Det här är inte en man som bekymmrar sig om Sveriges framtid!

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

I Danmark medførte radikale og socialdemokraters politiske linje at det var en let sag for Tyskland at besætte landet, ikke at det kunne være undgået såfremt Tyskland ville gøre det, men udeladelse af minering, sprængning af lufthavne, havne, broer og viadukter med videre betød det var alt for let og hurtigt, de i stort antal kom til Norge. Udeladelse af etablering af anti-luftfart beskyttelse, minimalt militær, “hvad skal det nytte”-holdning, en naiv tiltro til mennesker, internationalister, tyske nazister såvelsom aktuelle terrorister og almen afvæbning medvirker og medvirkede til misæren. Stærk medvirken til landets rolle underlagt samfundsundergravende konventioner og udemokratiske institutioner,… Read more »

Resignerad
Resignerad
12 years ago

Julia Caesar skriver att det var socialdemokraterna som “byggde upp Sverige”. Och det är ju så socialdemokraterna själva alltid framställer det i läromedel och TV-program avsedda för oss svenskar. Men jag påstår att detta är en myt, flitigt odlad av våra makthavare. Den svenska ekonomins styrka jämfört med övriga Europas under efterkrigstiden hängde ihop med att vi slapp kriget. Eftersom det då gick bra för Sverige och S satt vid makten under och efter kriget så fortsatte folk av bara farten att rösta på S. Om vi tittar på situationen idag däremot så kan man konstatera att S långvariga maktinnehav… Read more »

Tony Ingman
Tony Ingman
12 years ago
Reply to  Resignerad

Håller med dig till stora delar, när hela Europa låg sönderbombat, då fungerade Sverige i stort sätt
som vanligt , även om många låg inkallade, så fungerade stora delar av produktionen.
Detta har sen utnyttjats av sossarnas propagandaapparat till att skryta om sin egen förträfflighet.
att det var sossarnas politik som gjorde att Sverige låg före övriga Europa. Idag är vi upphunna och
omsprungna av övriga, och detta har skett under sossarnas tid, fast det lotsas dom inte om.

TravellerX
TravellerX
12 years ago
Reply to  Tony Ingman

Egentligen är båda myter, faktiskt. Socialdemokraterna byggde helt klart inte upp Sverige – det gjorde svenskar röstande på alla partier! Däremot kan det vara fair att säga att en hel del av förutsättningarna för en god välståndsutveckling skapades under socialdemokratiskt styre, fram till slutet av 60-talet, då Palme tog över med sitt flum och Sträng gav sig in på en extrem skattehöjarpolitik. Att Sveriges välstånd till stor del skulle vara baserat på det faktum att landets produktionsapparat fungerat under andra världskriget är en mycket kraftig överdrift och en myt som synes spridas för att skapa skuldkänslor. Sanningen är att svensk… Read more »

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
12 years ago
Reply to  TravellerX

T ex så enkelt som att, enligt Traveller X;…. ”skatterna höjdes och därmed uppstod en fallande välståndsutveckling”?…… Under 1800-talet fanns det väl fortfarande en avsevärd massa lantarbetare, inklusive bönder och jordbruksfastigheter av olika slag kvar i Sverige, inklusive statare, s om avlönades till största delen med mat och husrum . (När dessa inte ”avlönades” med alkohol, för att göras ”mer lätthanterliga” och mindre ”protestvilliga”? Även militärer ”lönades” väl med alkohol? `Vilka var då alkoholproducenterna kan man undra?`) Sedan tog väl industrierna fart i städerna, och landsbygdens befolkningar lockades dit. En mängd bostäder med enklare standard byggdes, och industrierna blomstrade med… Read more »

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
12 years ago
Reply to  TravellerX

Traveller X sa: …” Värt att notera är att Sverige hade avsevärt lägre skattetryck än konkurrentländerna under denna period. Från 1970 har ju tvärtom varit i skattetopp. Och i fallande välståndsutveckling.”…….. Undrar hur pass många antal faktorer som ingår i det som påverkar ett lands uppgång, stagnation och nedgång? (Liksom också i en människas uppgång, stagnation och nedgång?…..) Förmodligen är det OTALIGA faktorer, som kan vara mycket svåra att verkligen få syn på och kartlägga? Där ingår kanske så pass många ”faktorer” som kanske inte riktigt går att se med några mätbara instrument, eller statistik av olika slag, och därför… Read more »

TravellerX
TravellerX
12 years ago
Reply to  TravellerX

Helt kort, Josephina, då din post spretar lite åt alla håll och detta är inte rätt forum att utförligt diskutera Sveriges ekonom 1870-2011 känner jag. Det är ett kommentarsfält på Snaphanens blogginlägg. Hade du någon kritik i sak? Det krävs självfallet flera samverkande faktorer för en gynnsam ekonomisk utveckling. Men ett skadligt skatteuttag skadar ekonomin och ett lägre skattetryck än konkurrentländernas är en konkurrensfördel, c.p. Sveriges snabba ekonomiska utveckling from 1870 gynnades av många andra faktorer som en förbättrad infrastruktur (järnväg), bättre utbildning (folkskolereformen) mindre krångel (fri näringsrätt infördes) (mynt/mått/vikt/tidsreformer) och inte minst ett socialt kapital samt att landet var… Read more »

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
12 years ago
Reply to  TravellerX

Jag ber om ursäkt för min(-a), alltför spretiga, dubbelkopierade och huller-om-buller-ihop-blandade text(-er), som jag verkligen försökte radera, men som misslyckades.( Vet inte varför de inte gick att radera dem…) Men, det jag först reagerade på i Traveler X text, var väl att skattetrycket i sig, med nödvändighet, skulle resultera i ekonomisk nedgång… Tyckte att det var lite för enkel beskrivning kanske, (men jag ger Traveler X rätt i att Snaphanen är fel forum att bli alltför långrandig på förmodligen…). Traveler X sa:…..” Men ett skadligt skatteuttag skadar ekonomin och ett lägre skattetryck än konkurrentländernas är en konkurrensfördel”…… Ja, kanske kan… Read more »

TravellerX
TravellerX
12 years ago
Reply to  TravellerX

Hej igen Josefina, Jag tror du läser in lite för mycket i min korta (initiala) kommentar, som mest syftade till att avliva myterna att Sveriges välstånd skapats av antingen 1) SAP 2) “obombade fabriker efter VK2”. Min post skall väl om något betraktas som ett hommage till den svenske arbetaren (oavsett partifärg) som troget (ffa 1870-1910) gick till jobbet och med stor precision tillverkade exportprodukter. Din tanke att jag skulle omfattas av någon beundran för den “amerikanska drömmen” när jag påpekar att Sverige och Japan (!) hade högst tillväxt under de hundra åren framstår svårförståelig; det är väl snarast att… Read more »

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
12 years ago
Reply to  TravellerX

Får nog erkänna att jag missbedömt Traveler X en aning, och dragit lite felaktiga antaganden om Travelers Xs text. Det var intressant jämförelser med Japan, Sverige och USA, som jag inte kände till. Det enorma skuldberg som USA har lagt över sin befolkning undrar jag om verkligen majoriteterna av amerikanarna är så nöjda med. Förmodligen känner kanske inte majoriteterna till dess storlek. De har försatt sina barn-barns-barn-barn, och ännu fler led, i skuld, vilket väl inte kan betraktas som så särskilt vänligt gjort mot den egna befolkningen. Den kommer förmodligen kanske aldrig att någonsin kunna betalas… dessa enorma summor är… Read more »

trackback

[…] Julia Caesar skriver: […]

Svensson
12 years ago

Vi måste vakna upp och se invandrarvåldet som många Svenskar råkar ut för, vi kan inte censurera bort det och blunda. Det händer på våra gator, och det är oskyldiga Svenskar som råkar ut för det. Nästa gång kan det vara DU eller någon av dina anhöriga som råkar ut för det.
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
12 years ago

Julia: “Sedan många år befinner sig socialdemokraterna i en utförslöpa på väg mot utplåning. De har inte förmått ge sin politik ett innehåll som gagnar Sverige och svenska folket. Det land som de en gång byggde upp river de nu till spillror och grus.” Ja, men det är nog inte samma socialdemokrati nu som då. Jag är övertygad om att en stor del av skillnaden stavas “Entrism”: http://sv.wikipedia.org/wiki/Entrism http://en.wikipedia.org/wiki/Entryism Om socialdemokraterna till viss del inte alls är socialdemokrater, och om de som inte alls är socialdemokrater förmår dominera över de gamla socialdemokraterna kan det ju förklara varför maninte längre för… Read more »

sophia
sophia
12 years ago

Jag önskar mig en Greiderfri zon 🙂 helt underbart! Ja det är många av de lismande glappkäftarna man skulle vilja slippa se och höra. Vissa borde inse när det är dags att gå….

Tack Julia för att du sätter ord på vad “normala” människor känner.

Goten
12 years ago

Om Göran Greider är jude blir det genast lättare att förstå preferenserna bakom hans listiga men genomskinliga propagandaartikel. Är han det?

Thomas Nydahl
Thomas Nydahl
12 years ago
Reply to  Goten

Du är verkligen billig Goten. Vad har det med saken att göra? Och om det får dig att sova bättre i natt kan jag dementera dina mardrömmar. Greider är en helyllesosse i folkhemmets släptåg, en ideolog som spelare proletär men tjänar miljoner på sin ständiga närvaro i det offentliga rummet. Inte nog med att han är chefredaktör för lokaltidningen, han är också medarbetare i flera andra tidningar, samt ofta med i tv- och radioprogram. Tror du att ideologiska skygglappar har “judiska” rötter – kom igen, väx upp och se dig om i verkligheten. Göran Greider är som mellanmjölken, men betydligt… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
12 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

Han har väl inte ens hållit i en hammare och spik i hela sitt liv. Möjligtvis med undantag för eventuellt riggade foton för att förstärka hans image som proletär. Fast det där sista var mest en gissning.

Goten
12 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

Du är en medelbra analytiker, Nydahl, dessutom är du långrandig.

“ideologiska skygglappar” är ingen förklaringsgrund.

Greiders artikel är manipulativ, lögnaktig och satanisk. Osvensk.

God Jul på dig!

Dogge
Dogge
12 years ago
Reply to  Goten

Manipulativ, lögnaktig och satanisk är mao adjektiv du påklistrar en hel folkgrupp. Om det är vad du kallar för en förstklassig analys förstår jag om du inte lyckas dissekera allt för många samhällsproblem. Håll dig till serietidningar hädanefter – de är ungefär lika verklighetstrogna som dina uppfattningar.

Julia Caesar
Julia Caesar
12 years ago
Reply to  Goten

@ Goten!

Jag betackar mig din kommentar som dels är fullständigt irrelevant för innehållet i min text, dels har som syfte att smutsa ned mig och det jag skriver. Du vet mycket väl att det finns en stor grupp människor som inte kan skilja på en skriven text av en person och kommentarer skrivna av helt andra. Behåll din antisemitiska dynga för dig själv! Jag tänker inte ta den på mig. Du har en egen blogg att utöva den på.

Julia Caesar.

Thomas Nydahl
Thomas Nydahl
12 years ago
Reply to  Julia Caesar

Tack Julia, det var fint att se din reaktion. Jag menar, som du, att det är viktigt att markera mot nätets antisemiter. Tack för att du gjorde det.Signaturen “Goten” är uppenbarligen en plats för dessa mörka krafter.

Goten
12 years ago
Reply to  Julia Caesar

Var inte så självupptagen, Julia, Gotens kommentar står för Goten. Så fungerar Nätet. God jul.

Marit
Marit
12 years ago
Reply to  Goten

Goten : Kan du forklare meg hvorfor så mange svensker synes å være antisemitter ? Jeg har også sett dette på Fria Tider. Jeg trodde ikke svenskene var rasister, etter som ni “gillar olika”.

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
12 years ago
Reply to  Goten

Svar till MARIT Det här ordet –ANTI- är ett ganska intressant ord. Att vara ANTI någon, eller några, eller någonting, är för många människor ganska ofta, verkar det som, lättare än att vara FÖR någon eller någonting? Vad innehåller då ordet –ANTI- egentligen? När det handlar om mänskliga förhållanden? Kanske man skulle kunna säga att vara ANTI- någon eller några, är att vara MISSTROENDE gentemot dem? Att då INTE VARA ANTI skulle då betyda att vara TILL-TROENDE? Att vara MISSTROENDE är att vara ANTI, och att vara TILLTROENDE är att vara ICKE-ANTI? När det då kommer till begreppet ”anti-semitisk-het”, så… Read more »

LarsS
LarsS
12 years ago
Reply to  Goten

SVAR til JOSEFINA!

JOSEFINA, du SKRIVAR en HELVEDES masse ORD med store bogstaver – PRATAR du också med CAPS LOCK on?

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
12 years ago
Reply to  Goten

Svar till LarsS.

Förmodligen. …..

Ett råd till LarsS: Läs inte min text om den är störande. (Vilket jag kan förstå om den är……).

Borde inte skriva på det sättet……

(Det förtydligar förmodligen ingenting alls i texten egentligen. Snarare tvärtom…..)

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
12 years ago
Reply to  Goten

Komplettering till tidigare text, om skillnaderna mellan judendom och kristendom. Inom judendom finns nog också ett krav på att “utkräva hämnd”, mot olika oförrätter, kränkningar eller upplevda felförhållanden av olika slag. Judendomens gud kräver ett slags “tillrättagående”, och ett “straffande” av felaktigheter som anses ha begåtts på olika sätt, och kan nog uppfattas som “mycket sträng”. Kanske ställs detta krav på att “utkräva hämnd”, därför att det någonstans tillhör “lagen om rättvisa”, och att också det är en förutsättning för “att kunna sätta sig i respekt”? Kristendomens “förlåtelse-princip” uppmanar väl just till att “avstå från hämnden”, och att istället “vända… Read more »

Jonny
Jonny
12 years ago
Reply to  Julia Caesar

Jag tycker nog att du överdriver en aning. För övrigt spelar det ju ingen roll. Vill “de” (Expo, “Ullenhag & Co”, etc.) ha något att illustrera med (dvs. skita ner med) så hittar, eller skapar, de det de vill ha. Det är som med den självutnämnde kommendören i Tempelherreorden. Jackie Jakubowski anser definitivt att du tillhör ABB:s “meningsfränder”: “Anders Behring Breiviks och hans meningsfränders falska locktoner, när de framställer sig som judarnas bästa vänner, handlar mer om hat mot araber och muslimer än om en nyväckt ”kärlek” till Israel och judar.” h t t p://www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article1560081/Klassisk-antisemitisk-retorik-bakom-Breiviks-ord.html Dessutom vet du väl att… Read more »

.......
.......
12 years ago
Reply to  Julia Caesar

http://www.youtube.com/watch?v=z6qN4Uijuiw Blågula frågor och Jan Milld tar upp detta. Varför är det ok att ta upp fakta och sanning om muslimer och islam, zigenare, mm men folk får inte ta upp fakta och sanning om en del judar och Israel? Jag försöker att förstå detta och skulle uppskatta seriösa svar. Vi får kritisera och ta fram sanningen om allt och alla utom vissa judar. Varför är det så? Vad är det jag inte förstår? Är Jan Milld antisemitisk? Är jag nu det också? Är allt som påstås om vissa judar bara lögn? Det finns ingen sanning i något? Får folk… Read more »

Jonny
Jonny
12 years ago
Reply to  .......

Varför är det ok att ta upp fakta och sanning om muslimer och islam, zigenare, mm men folk får inte ta upp fakta och sanning om en del judar och Israel? … Vi får kritisera och ta fram sanningen om allt och alla utom vissa judar. Hm, att “ta upp fakta” om islam är sannerligen långt ifrån accepterat i den svenska offentligheten. Och zigenare skall vi inte tala om. Bara att säga/skriva “zigenare” är uttryck för “rasism” (och därmed ett möjligt “hatbrott”). På Snaphanen är det relativt högt i tak. Jag tror nog att du kan ta upp fakta om… Read more »

Regimkritiker
Regimkritiker
12 years ago
Reply to  Julia Caesar

Bra Julia att du säger ifrån när det dyker upp smygnazzar här. Du borde be Snaphanens red. att blockera/radera Gotens förvirrade judehat.

Antikulturmarxist
Antikulturmarxist
12 years ago
Reply to  Julia Caesar

Det är synd att ditt korståg för fria åsikter inte sträcker sig till de med för dig obekväma åsikter, hur sanna de än är. Om de som omnämns är oskyldiga, tål de en granskning. Om de är skyldiga, tål de den icke. Vem uppfann kulturell marxism? Vilka bildade Frankfurtinstitutet?

Mr X
Mr X
12 years ago
Reply to  Julia Caesar

Hej Julia, dina krönikor är mycket bra, du verkar sträva efter att skriva sanningen, avslöja lögnerna och manipulationerna. Jag har en stillsam fråga: om man nu diskuterar religioner, etniciteter, ideologier, folkgrupper, makt och politiskt inflytande — och om man nu pratar om människor som grupp inte som individer, varför får man göra det om islam och muslimer (som du så sakligt gör) men inte om något som har med judiskhet eller judar att göra? Du kritiserar själv med rätta uttrycket “islamofob” men alla som kritiserar något som har med något judiskt att göra blir “antisemiter”.? Varför är det ena helt… Read more »

Marit
Marit
12 years ago
Reply to  Mr X

Har du hørt at jøder har uttrykt at alle “vantro” skal drepes ? Det har ikke jeg. Derimot har jeg hørt dette utallige ganger fra muslimer. Og, si meg, er det jøder som dreper og voldtar oss skandinaver f.eks. ? Nei, det er faktisk muslimer som står for denne “berikelsen”.

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
12 years ago
Reply to  Mr X

Svar till Marit, dec-29 Det finns dock i Sverige, och kanske också i övriga Europa, en hel del människor med just judisk bakgrund och identitet, som har uttryckt att: –””Vi”, (judar), kommer att stå i ledningen för ”det mångkulturella samhället” i Europa”. Kanske behöver man då fråga sig om det verkligen är så att det någonstans ligger i ”deras”, (judars), intresse att det utvecklas ”mångkulturella samhällen” i Europas gamla nationalstater? (Som f.ö. alltid varit mer eller mindre ”mångkulturella”, men där lagom mångkulturella nog alltid är att föredra för alla inblandade parter?) Vid omröstningen till EU-medlemskapet fanns det en hel del… Read more »

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
12 years ago
Reply to  Mr X

Korrigering av min text från 1/1. Avslutande stycket skall vara:

Att rikta denna kritik av invandringspolitiken och dess misslyckanden, och mena att dess misslyckanden enbart skulle bero på de muslimska gojerna, eller enbart islam, eller enbart bero på människor med judisk bakgrund, eller enbart bero på det massmediala-industriella- komplexet, eller enbart bero på de svenska gojerna, eller på kristna gojer eller olika politiker enbart, eller enbart det svenska folket som röstat fel, osv., är nog svårt och låter sig inte göras därför att det ju är många samverkande faktorer som har påverkat och påverkar utvecklingen….

Jonny
Jonny
12 years ago
Reply to  Goten

Att individer av judisk härkomst är överrepresenterade bland de mångkulturvurmande massinvandringsförespråkarna i Sverige är visserligen riktigt, MEN här missar du ordentligt. För det första är det larvigt och onödigt att kasta ut den där frågan, bara så där. För det andra kan man inte alltid, rakt av, anta att etnisk/religiös bakgrund har avgörande betydelse för en persons åsikter. Det finns ju dessutom tillräckligt med samhällsfarliga propagandister till hycklare, som man bör göra människor uppmärksamma på. Sådana som etnocentriskt kämpar för sin egen grupps etniska och religiösa intressen, medan de fördömer och motarbetar varje tendens till liknande agerande hos medlemmar av… Read more »

Rudolf
Rudolf
12 years ago
Reply to  Jonny

Intressant att minst tre av dom du räknar upp är just judar…

Jonny
Jonny
12 years ago
Reply to  Rudolf

Ja, du. Kan du lista ut vem av dem som inte är representant för en viss etnoreligiös grupp?

Det intressanta med dessa personer är för övrigt inte att/om de är just judar, utan deras tvivelaktiga åsikter (om massinvandringens nödvändighet och “mångkulturens” välsignelser) och, framför allt, deras dubbla måttstockar (där den enes “traditionsbevarande”, “identitetsstärkande” och “fördjupande av det kollektiva medvetandet” är den andres “främlingsfientlighet” och “rasism”).

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

“Kulturberigelsen” kører lystigt videre …

Gullestrup-voldtægt: 16-årig sigtes i ny voldtægtssag

Den 16-årige dreng, som sidder varetægtsfængslet for voldtægt af en 10-årig pige, sigtes nu også for voldtægtsforsøg mod en 18-årig pige

http://ekstrabladet.dk/112/article1679694.ece

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

EB nævner den svenske integrationsministers pinagtige forsøg på at aflive net-“myter” om de katastrofale masseindvandring til Sverige af uintererbare folkeslag med meget anderledes normer og middelalderlig klanmentalitet og ekstremt agressiv religion i deres kulturelle bagage. Det skulle nok give garanti for nogle underholdende og ramsaltede kommentarer under artiklen, om ministerens ikke-eksisterende kontakt med virkelighedens verden etc. 😉 http://ekstrabladet.dk/nationen/article1679326.ece Minister afliver net-myter om indvandring Den svenske integrationsminister har lanceret en hjemmeside, der skal dræbe det han kalder net-myter om indvandrere. – Med sådan en hjemmeside fortsætter de svenske magthavere, politikere og regeringen en yderst ubehagelig situation. Hvad mener regeringen egentlig om… Read more »

Svea Svensson
Svea Svensson
12 years ago

Det pågår, vad man närmast kan likna med, etnisk rensning på den svenska ursprungsbefolkningen, men pk-kadavren oroas bara av den ökande “rasismen och främlingsfientligheten”!! Fy fan!! Hoppas du, Greider och ni andra ligger sömnlösa liven ut för allt djävulskap ni ligger bakom!

Ellen
Ellen
12 years ago

“förvandlar deras verklighetsfrånvända illusioner till trådslitna och dammiga teaterridåer”

Vilken fantastisk metafor!

Jag ser dem framför mig – hostande och snörvlande torrt och unket teaterdamm! Tyvärr accepterar dessa Svikare hellre Sotdöden eller Stendammslunga än att erkänna att de simmat ut på mycket djupt vatten. Hjärntvätten har varit effektiv! Och icke att förglömma de hissnande karriärmöjligheterna som finns inom den egna sekten. Kliar du min rygg så kliar jag din!!

Limewoody
Limewoody
12 years ago

Jeg tror at et fåtal ville stemme ja til det monster EU har udviklet sig til såfremt de fik muligheden i dag. Visionen om et “folkenes europa” der blev skabt oven på ruinerne af de sønderbombede, holocaust-betyngede europæere var måske oprindelig god. Men udviklingen er løbet fuldstændig af sporet. Sammenblandingen af den lovgivende, udøvende og dømmende magt er fuldstændig rodet sammen. Dommere, politikere, bureaukrater i en pærevælling fører politik og tager beslutninger og udfører dem uden folkeligt mandat eller legitimitet, hvilket EU-domstolen er et lysende eksempel på – sagen som er beskrevet her, er endnu et eksmpel på EUs “rule… Read more »

Jørgen Duus
Jørgen Duus
12 years ago

Pernille Redder fra DR, der tilrettelagde indslaget om Özlem Cekic’s veninde Carina, fortryder nu, at hun ikke advarede Cekic om, at Carina ikke var så fattig endda. Det fik hun på puklen for i flere store medier, herunder Berlingske og JP. Der mener man ikke, det er journalistens opgave at stoppen en politiker, der er ved at dumme sig. I det hele taget er det ikke mediernes ansvar, hvordan læserne opfatter historien. I Sverige må man sige, det forholder sig anderledes. Her kan der begås et mord nærmest på avisredaktionens dørtrin, og alligevel går der fire(!) dage før avisen bringer… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago
Reply to  Jørgen Duus

Som det ses på oversigen fra september til december på:
http://www3.clustrmaps.com/counter/maps.php?url=http://snaphanen.dk
er der næsten lige så mange klik fra Sverige som fra Danmark, Norge knap en trediedel.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Virkeligheden kan tolkes som der intet er at takke socialdemokrater for, endsige ville tildele dem ære for noget.

At man med vælgere bag sig søger at påvirke samfund er i den grad et nederlag i forhold til at søge at påvirke samfund med handlinger på markedets præmisser, på det marked og i den virkelighed, socialdemokrater, som det kan konstateres, ikke formår at være deltagere i.

Viking
Viking
12 years ago

Et øje for et øje og en tand for en tand, måske skulle vi indføre dødsstraf, når de etniskfremmede racistiske parasitter foretager deres etniskeudrensning mod os. Vi kunne lære noget af Wehrmacht og Waffen SS, dræber de en af os, så dræber vi hundredevis af dem.
Det virker måske lidt hadefuldt, men i sidste ende er det os eller dem!
Husk! Vi er i ekstremt undertal.

Leif Svensson
Leif Svensson
12 years ago

PS Greider har även erfarenhet av att centrifugera KATTER i sin tvättmaskin, vilket bör uppmärksammas av berörd myndighet,
som grovt Djurplågeri.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
12 years ago
Reply to  Leif Svensson

Förvånar mig inte om han har sådana psykopatiska drag i sin karaktär. Lär för övrigt de flesta makthavare ha i sann machiavellisk anda.

Eyvind Dk
12 years ago

@ zuperBuzz
Akkurat min tanke efterhånden som jeg kom igennem artiklen.
Borgerne i Ludvika bør have denne artikkel klæbet op overalt.
Husstandsomdelt!!!

zuperBuzz
zuperBuzz
12 years ago

Ni som bor i Ludvika, skriv ut artikeln och tejpa upp den lite här och var i Ludvika. Helst där den exponeras för många medborgare.
Lägg gärna några ex i gammeljournalistens brevlåda…..

Arvid Bengtsson
Arvid Bengtsson
12 years ago

Ullenhag är folkpartist, inte “moderat”, men det gör ju inte saken bättre. Hans far, Jörgen Ullenhag, var riksdagsman och gruppledare för folkpartiet. Erik Ullenhag tillhör alltså den nya bördsadeln i Sverige.

Niklas R.
Niklas R.
12 years ago

Ullenhag tillhör Folkpartiet Socialisterna.
Det var länge sedan de upphörde med sin liberala inriktning.

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
12 years ago
Reply to  Niklas R.

Det har åtminstone förekommit förr att folkpartister har tagit intryck från andra ideologier. Det har naturligtvis även förekommit bland medlemmar i andra partier också, att medlemskapet inte alltid följer den verkliga övertygelsen, men för just folkpartiets del finns det ett intressant historiskt exempel:

http://tankaromib.wordpress.com/2011/06/26/folkpartisten-fran-malmo-som-sympatiserade-med-kommunismen-och-nazismen/

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
12 years ago

Exemplet bör lära oss att en partibeteckning inte är allt. Det viktiga är vad en politikers eller opinionsbildares åtgärder och argumentation leder till och om han eller hon borde ha varit medveten om vad de skulle leda till.

78
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x