23
dec
Seneste opdatering: 25/12-11 kl. 2042
37 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er ottende jul her på bloggen, det er lang tid i målt i cyberspace. Men det skal være samme jul som alle de andre år. Hver julenat kl 12 synger årtusindets tenor og naturkraft  Jussi Björling fra Stora Tuna i svensk radio. Det gør han også her hvert år, med ønsker om en glædelig jul til vores venner i Danmark, Sverige, Norge, England, Tyskland, Østrig, Schweiz, Belgien, Holland, Israel, USA og Canada og i år også Frankrig.

Fagfolk kan tale om Björlings stemme, hvordan den er fuldstændigt ren og ubeværet ligegyldigt i hvilket leje, men til syvende og sidst må de kapitulere overfor klangens egentlige oprindelse. Det er naturkraft, man må acceptere, men også et geni, der havde en høj pris. Kun 49 år blev han. Så rige gaver har Sverige givet os uden vilje og uden bagtanker, og det er det vi udlændinge holder af. Glædelig jul, alle !

Weekendavisen d.23.12.2010: Glem alt om José Carreras, Luciano Pavarotti, Roberto Alagna og Rolando Villazón.
Da det 20. århundredes største tenor skulle kåres ved årtusindskiftet, kom Jussi Björling ind på første-og andenpladser hele vejen rundt kun matchet af Enrico Caruso. Men hvor Carusos stemme og klangfarve fortaber sig i lakpladernes forvitrede ruinhob, eksisterer der indspilninger – ikke mindst fra 1950erne – med Jussi Björling, som på fremragende vis dokumenterer hans status som århundredets klassiske sangstemme. Ja, mere end det. De analoge indspilninger fra dengang, hvor mikrofonen ikke – sådan som det lyder i dag – var placeret i sangerens strubehoved, men på et stativ i studiet eller koncertsalen, skaber fylde og rumlighed omkring sangeren. Læg dertil den rytmiske spændstighed datidens symfoniorkestre spillede med, og man får et underfuldt lydbillede.[…]

Der er lidenskab og styrke i hans stemme, men også en vemod, der forankrer følelsen i dybden og vidner om skjulte lag i Jussi Björlings personlighed………Det er med O helga natt , Jussi Björling synger sig helt ind i hjertet og får mørket til at lyse. Dette lyse mørke er en del af hans egen stemme, og klokken i salmen ringer som et blødt kosmisk ekko og vidner om en anden verden, der for en stund kommer til stede. Her. Jussi Björlings stemme skaber korrespondancen mellem himmel og jord, ikke mindst i kraft af hans uforlignelige legato og linjeføring, der gør salmens gentagne slutvers til en lang glidende bevægelse, hvor han uden ophold skaber sammenhæng fra det højeste til det dybeste på melodiens tonestige. Hold da op, hvor er det godt, her i Augustin Kocks svenske gendigtning: O helga natt , o helga stund för världen, då Gudamänskan till jorden steg ned! För att försona världens brott och synder, för oss han dödens smärta led. (Weekendavisen 23.12.2010 Kultur Anm: O helga natt ! Af HENRIK WIVEL – ikke online*)

I anledning af denne jul var vi forbi det russiske julemarked i Tivoli og deres version af Vasilij katedralen. Der var stuvende fuldt!

Fra højmessen i Helsingør Domkirke søndag


Københavns pigekor i Grundtvigskirken:


0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
37 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Machiavelli
Machiavelli
9 years ago

Vil det sige, at indlægges bliver vurderet ligesom i DDR pressen?

Machiavelli
Machiavelli
9 years ago
Reply to  Machiavelli

Da der ikke er noget svar, så må jeg gå ud fra, det er korrekt.

Ådärkomdenja
Ådärkomdenja
9 years ago

God Jul och ett Gott Nytt År till alla frispråkiga, sanningsälskande människor. Delar fascinationen betr Jussi Björling, man ryser av vällust bara man hör namnet. Jag har en berättelse, som jag fick av en folkparksdirektör, anno dazumal. – Jussi var engagerad, för en sångsoaré, i därvarande orts lokaliteter. Fullsatt salong, givetvis, en begivenhet att avnjuta för kreti och pleti. När taxin med Jussi anlände, fann man karl’n så höggradigt berusad, att han icke kunde ta sig till föreställningslokalen på egna ben. Man hämtade därför en fåtölj (!), placerade Jussi i densamma, och bar ekipaget upp till scen. Varefter artisten genomförde… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Nu breder myte-debatten sig til Danmark http://jp.dk/udland/europa/article2646747.ece Svensk myteopgør splitter danske politikere Offentliggjort 25.12.11 kl. 19:14 Den svenske regering har udgivet fakta om 13 myter om indvandrere for at øge tolerancen. Det kunne vi også bruge i Danmark, siger de radikale [!!!!!], mens Dansk Folkeparti kalder det makværk. “Sverige er på vej til at blive et muslimsk land”, “Skolerne må ikke længere servere svinekød” og “Indvandringen har ført til mere kriminalitet”. Sådan lyder tre af de myter som den svenske regering modbeviser på sin hjemmeside. Teksten bliver indledt med et citat fra den svenske statsminister Fredrik Reinfeldt, der drager paralleller… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Til senere brug er det dette link, der gælder:

http://affes.wordpress.com/2011/12/25/agenda-julspecial/

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Agenda julspecial 😀

http://affes.wordpress.com/

Endnu en vantro
Endnu en vantro
9 years ago

God 2012 til alle jer vantro hunde, der følger snaphanen.
Vi kan kun gætte på hvad fremtiden vil bringe, men lad os håbe det hele vil udvikle sig i positiv retning i Danmark, Sverige, Europa og i alle andre lande der har islamisering tæt inde på livet og Islam.
Som er et af mange vigtige problemstillinger som vi MÅ forholde os til kritisk, og det gør Snaphanen dagligt og godt.
Tak for 2011.
Kom gerne med flere af Sappho/Niels Thomsens billeder for fremtiden, de er herlige. Provokerende uden at være usmagelige eller ubehagelige og løgnagtige.

Anonymous
9 years ago

Rigtig GLÆDELIG JUL! og godt nytår!

HelgeD-H
HelgeD-H
9 years ago

Glædelig og Velsignet Julehøjtid ønskes til eder alle Snaphaner fra HelgeD-H.
TAK for Stor skriftlig indsats og researcharbejde fra snaphanerne på denne blog
til kampen mod Politisk Korrekthed.
Så længe Danerne er Herre i eget hus kan man bringe sit budskab og sine tanker videre
som samfundsrevser.
Ligeledes ønsker jeg et Godt Nytår 2012 A.D. til eder alle, med håb om at flere og flere
Danere opdager, læser, og medvirker i denne Blog.
Med venlig hilsen

Svend
Svend
9 years ago

Glædelig Jul til alle snaphanerne, og tusind tak til bloggerne for deres store arbejde i det forgangne år. Med håbet om et godt og velsignet nyt år til alle.

Info
Info
9 years ago

GOD JÄMSTÄLLD JUL!

Svensk, jämställd, statligt genuscertifierad jultomte:

http://coloursofkatja.se/tag/pojkar-lucia/

Svensk, jämställd, statligt genuscertifierad julklapp:

http://www.malmgrenpaintings.se/1984_delsida.htm

Thomas Bolding Hansen
9 years ago

Glædelig jul til alle.

LFPC
9 years ago

Tak for alle jeres ord, og god jul også fra mig!

Peer Pedersen
Peer Pedersen
9 years ago

God Jul till Snapphanen och alla flitiga och kunniga skribenter, önskas från en Dansk i Göingebygden…

Henrik P
Henrik P
9 years ago

Glædelig jul og et rigtigt godt nytår til alle snaphaner.
At tænke sig sig at sverige i dag har en statsminister der mener at bla. Jussi Bjørlings ubegribeligt smukke sang er et udtryk for barbari.
Det siger alt om hvilken del af den åndelige verden den pågældende statsminister kommer fra.

Crass Børsting
Crass Børsting
9 years ago

Glædelig jul og et godt nyt år med masser af aktivt snaphaneri. Tak for den store indsats.

AN
AN
9 years ago

Glædelig jul og godt nytår til alle, og tusinde tak for Snaphane-bloggen, både for glimrende indlæg og interessante kommentarer!

PK
PK
9 years ago

God Jul til de to , ja uundværlige, Snaphaner og til læserne.
Måtte vi se lyset en dag.
Og Godt nytår.

Svensson
9 years ago

God Jul 🙂

Ragnhild Heggdal
Ragnhild Heggdal
9 years ago

Kjære dere i Snaphanen!! Klokken er 07.10-11 julaftens morgen, og jeg sitter og hører på Jussi. Tårene renner. Slik er det bestandig. Man kan godt si at året 2011 har vært et “Annus Horribilis” i Norge, og siste ord i saken om 22/07 blir nok ikke sagt i min levetid. Snaphanen er et yndet nettsted for meg når jeg skal søke kunnskap, derfor leser jeg nettsidene deres mange ganger om dagen. Derfor ønsker jeg – sammen med Jussi i ørene, å ønske dere EN RIKTIG GOD JUL – OG ET GODGT NYTTÅR. Takk for alt dere gjør for ytringsfriheten og… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

En rigtigt glædelig jul til snaphanerne og også til alle de hårdføre læsere 😉 Og imens vi gør klar til at holde jul i Europa, så ruller “kulturberigelsen” lystigt videre i et foruroligende tempo – denne gang i Frankrig. Se link neden for. Hvordan kan nogen ansvarlig politiker, “ekspert” eller frelst venstreorienteret / kulturradikal “intellektuel” ved sine fulde fem dog indbilde sig selv, at det er godt og berigende for vore engang så fredelige og sikre samfund at importere denne form for tilbagestående kulturer med en aggressiv og ekstremt fjendtligtsindet religion i bagagen? Hvor mange europæere / danskere skal der… Read more »

Jernhesten
Jernhesten
9 years ago

Tak for disse flotte billeder.

Vil også gerne ønske alle Snaphanens forfattere og læsere en glædelig jul.

Marit
Marit
9 years ago
Reply to  Jernhesten

Gledelig Jul til redaksjonen i Snaphanen og til alle kunnskapsrike snaphaner ! En spesiell hilsen til Julia Cæsar !
Takk til alle som står på for å fremme et ærligere samfunn !
Hilsen fra Trondheim, Norge.

Aisha
Aisha
9 years ago

Glædelig jul til Steen og LFPC og alle, som læser med.

Robin Shadowes
9 years ago

Glädelig Jul till Steen och alla andra Snapphanar från gamla Öst-Danmark (före 1658 lol). 🙂

Alster
Alster
9 years ago

Jeg oensker ogsaa glaedelig jul og et godt! nytaar. Mange tak, vi kan laere meget om Sverige/Danmark og Norge paa denn blog!
Old and sentimental, but…
http://www.youtube.com/watch?v=y4cjCJZFX04

and for the future to all of us:
http://www.youtube.com/watch?v=d2jWFdoCqiw

mvh fra Hamburg

Anonymous
9 years ago

Jeg oensker ogsaa glaedelig jul og siger tak. Vi kan laere meget om Sverige/Norge/Danmark her.
Old and sentimental, but…
http://www.youtube.com/watch?v=y4cjCJZFX04

For de naeste aar:
http://www.youtube.com/watch?v=d2jWFdoCqiw

Johansen
Johansen
9 years ago

Snaphanerne ønskes en glædelig jul i Jesu Kristi navn. Må det nye år tilsmile eder.

Jeg er ydmyg over for jeres utrættelige arbejde med at oplyse om virkeligheden.

søren
9 years ago

Glædelig jul og godt nytår til jer alle. Til Snaphanen. Tak for en rigtig god blog som jeg ser frem til at følge i det nye år.

Viking
Viking
9 years ago

Jeg ønsker jer alle sammen en god jul! 🙂

Viking/Juleviking

JensH
JensH
9 years ago

God jul til Snaphanerne.

Santor
Santor
9 years ago

God Jul Til Steen – LFPC og hvem der ellers står bag Snaphanen 🙂

Og tak for jeres vigtige arbejde med at informere os vantro i norden.

Også God Jul til alle der læser med her.

Teodora Emerentia
Teodora Emerentia
9 years ago

God Jul Steen och alla ni som skriver och läser på den här bloggen!

Tack för allt du gör för att upplysa oss och för att du därmed håller fast vid de grundläggande demokratiska
värdena.
Vi måste veta för att rätt kunna bedömma – även om insikterna ibland är nästan outhärdliga!

Marit
Marit
9 years ago

Selv kan jeg ikke tenke meg noe vakrere og noe som berører meg så dypt som Jussi Bjørlings ” O helga natt”.
Vi skandinaver står i takknemlighet til svenk kultur. Bare så indirlig trist at Sveriges politiske elite gjør alt de kan for å latterliggjøre kulturarven sin, og til og med har en statsminister som sier at svensk kultur er ” rena barbariet”. Tragisk !

37
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x