17
jan
Seneste opdatering: 18/1-12 kl. 2026
55 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Ingrid Carlqvist, journalist

Efter dansk förebild startas nu Tryckfrihetssällskapet i Malmö. Tisdagen 31 januari håller vi vårt första möte på temat: Finns det yttrandefrihet i Skandinavien?

Behövs det verkligen ett Tryckfrihetssällskap i ett land vars första tryckfrihetsförordning antogs redan 1766 och numera har den inskriven i grundlagen? Tyvärr är svaret utan tvekan ja. Jag tycker att Publicistklubben har blivit tandlös och det skrämmer mig att så många svenska journalister döljer viktiga fakta om de heliga korna Feminismen, Mångkulturalismen och Det heliga moderskapet.

Jag har själv försökt sälja artiklar till de flesta större dagstidningarna om det nedtystade problemet med ”Kvinnors våld mot män”, men alla tackar nej. Ingen vill ha ett genomarbetat reportage baserat på internationella studier som visar att det är lika vanligt att kvinnor slår män som motsatsen. Att jag dessutom hade intervjuer med flera män som tagit sig ur sådana våldsamma relationer frestade dem inte – trots att samma tidningar väldigt ofta har intervjuer med slagna kvinnor. Några redaktioner svarade att det ”inte passar i vår mix just nu” och några tyckte att jag var oförskämd som ens föreslog att man skulle skriva om något sådant.De är inte heller intresserade av reportage om hur pappor diskrimineras i vårdnadstvister eller hur falska våldtäktsanklagelser förstör många mäns liv.

Den heliga mångkulturen

Och den heligaste av alla kor, mångkulturen, får bara nämnas i positiva ordalag. När Expressen utnämner Föreningsgatan i Malmö till ”Hatets gata” strömmar ilskan mot oss skåningar eftersom läsarna antar att det är skånska nazister som hotar och hatar judarna. Det faktum att det är muslimska invandrargäng som står för i princip alla hoten, undviker tidningarna att skriva.
När medierna har sjunkit så lågt är det inte bara viktigt med ett Tryckfrihetssällskap, jag dristar mig till att påstå att det är alldeles nödvändigt för att vända utvecklingen i Sverige. Vårt land är farligt nära att övergå från demokrati till demokratur. Om vi inte redan har passerat gränsen …

Har du inte hört talas om ordet demokratur så är det helt i sin ordning – människor som lever i ett sådant samhällstillstånd uppfattar inte själva att de befinner sig i en demokratur. Uttrycket brukar tillskrivas den franske sociologen Gerard Mermet, och betecknar ett samhälle som på ytan innehåller allt det som en demokrati gör men i praktiken inte låter avvikande politiska grupper föra sin talan på lika villkor. Ett land där avvikare riskerar att bli av med jobbet för sina åsikters skull och även utsättas för våld av sina politiska motståndare – alltmedan staten ser mellan fingrarna.

SD behandlas inte som andra

För drygt ett år sedan kom ett nytt politiskt parti in i riksdagen och vad man än tycker om Sverigedemokraternas politik så är det ett faktum att de inte tillåts föra sin talan på samma sätt som andra partier i gammelmedierna och att deras företrädare blir av med sina jobb (Therese Borg, Richard Jomshof) eller utesluts ur facket (Fredrik Lantz). Och varje gång SD demonstrerar attackeras de av våldsamma motdemonstranter vars pöbelfasoner medierna knappt rapporterar om.

Hur och varför det har blivit så här vore intressant att diskutera och analysera, men det är inte svenska medier så pigga på – kanske för att de själva har stor del i denna utveckling. Knappt hade Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen förrän Aftonbladet startade ”Vi gillar olika-kampanjen”, där de uppmanade människor att protestera mot att ”nu har vi ett parti i Sveriges riksdag som säger att alla måste vara lika för att gå upp i den svenska nationen”. Att ingen SD-politiker framfört detta krav på likhet, hade uppenbarligen ingen betydelse i kampen mot ett parti som på demokratiskt vis blivit invalt i riksdagen.

Skillnaden är Upplysningen

Jag tror att jag hittade en viktig förklaring till att svenska journalister vägrar att se vissa sanningar och det var när jag nyligen läste Ayaan Hirsi Alis bok Nomad. Det var särskilt en sak som grep tag i mig. Det var när Ayaan beskriver hur hon på universitetet i Holland kommer i kontakt med Upplysningen och dess filosofer. Somaliskan blir alldeles upprymd av det hon läser – människan har ett eget förnuft, alla människor är kapabla att tänka själva – tankar som går stick i stäv med det hennes mamma och mormor bokstavligt talat bankat in i henne. Visserligen har upprorstankarna alltid bubblat i Ayaan, men innerst inne ”vet” hon ju att Allah ser allt man gör och tänker och att han kan straffa en när som helst för syndiga och upproriska tankar.

Men när hon vill diskutera detta med sina holländska studiekamrater får hon bara trötta axelryckningar till svar. Hur är det möjligt, tänker Ayaan. Det tar ett tag för henne att inse att människorna i Västeuropa fått Upplysningen i sig med modersmjölken. Det som på 1700-talet för Voltaire och encyklopedisterna var banbrytande och inte sällan farligt att hävda, är fullständiga självklarheter för oss. Ja, så självklart är det att vi inte ens förstår att man i andra delar av världen fortfarande lever efter devisen att Gud har skapat allt på denna jord och att det är förenat med livsfara att påstå något annat.

Livsfarligt att kritisera Mohammed

Plötsligt insåg jag var den stora skillnaden mellan dem som vuxit upp med islam och oss som fostrats i den judisk/kristna världen ligger. Det är inte bara religionen i sig som skiljer oss, utan det faktum att kristna och judar är så insmorda i Upplysningens marinad att vi inte ens reflekterar över den längre. Det är fullständigt självklart för oss att vetenskap och förnuft går före religiös tro.

Tyvärr har denna självklara övertygelse fört något dåligt med sig, nämligen att västerlänningar i allmänhet och svenskar i synnerhet förutsätter att människor i övriga världen delar samma övertygelse. Vi vill helt enkelt inte inse att det är en central del av islam att Koranen består av Guds egna ord, något som bevisas av att profeten Mohammed var analfabet. Den som ifrågasätter innehållet, som Salman Rushdie gjorde i Satansverserna, kan mista livet. Att det är så kan vem som helst själv kontrollera genom en enkel Googlesökning.

Så när vi ser att Kurt Westergaard och Lars Vilks utsätts för mordförsök för att de tecknat skojiga bilder av profeten Mohammed, så förutsätter vi att det handlar om enstaka stollar. I stället för att kraftfullt fördöma dessa illdåd, tycker vi synd om brottslingarna för att de ”lever i utanförskap” och så hånar vi Vilks och säger att hans rondellhundar ändå är så fula att de inte borde få kallas konst.

Ytterst få verkar förstå att Lars Vilks rondellhundar ingår i ett både konstnärligt och politiskt projekt där det som borde vara våra dyrbaraste ägodelar – yttrandefriheten, tryckfriheten, åsiktsfriheten – ställs på sin spets. Inte ens Publicistklubbens ordförande Ulrika Knutson orkar stå upp för Vilks rätt att säga vad han vill. I en DN-artikel från mars 2010 skriver hon att hoten mot Lars Vilks inte är några hot mot yttrandefriheten därför att Vilks inte har tystnat (min kursivering).

Publicistklubben sviker sin uppgift

Den organisation i Sverige som borde vara yttrandefrihetens och tryckfrihetens främsta banerförare, leds av en kvinna som tycker att dödshot inte hotar yttrandefriheten så länge den hotade orkar fortsätta sin kamp, trots brandbomber och mordförsök!

Detta fick mig att allvarligt tvivla på om jag ville fortsätta vara medlem i Publicistklubben. Men som vice ordförande i Malmö-kretsen tyckte jag att jag ändå kunde göra viss nytta genom att ta upp viktiga yttrandefrihetsfrågor till diskussion och debatt.
Hösten 2010 föreslog jag att vi skulle bjuda in den danske journalisten och författaren Mikael Jalving som just skulle komma ut med boken Absolut Sverige – en resa i tystnadens rike. Jag kunde inte tänka mig ett viktigare debattämne än: ”Varför är det så tyst om vissa saker i Sverige?” Möjligen kunde en dansk granne ha en del av svaren. Jag föreslog att vi skulle ordna debatt mellan honom och Lena Sundström, som ju blivit prisad för sin analys över tillståndet i Danmark i boken ”Världens lyckligaste folk”.Märkligt nog var Lena Sundström upptagen – vartenda datum vi föreslog. Så vi beslöt att bjuda in Jalving ensam.

Därför hoppade jag av Publicistklubben

Men en dag kom ett mejl från ordföranden, kulturjournalisten Per Svensson på Sydsvenskan. Han hade upptäckt att Jalving även skulle tala hos Nationaldemokraterna och ”eftersom de är en del av den nazistiska miljön i Sverige bör han meddelas ett vänligt men bestämt återbud”.

Jag trodde inte mina ögon. Blev det omöjligt att höra vad Mikael Jalving anser om Sverige för att han även tänker sprida sina iakttagelser hos en grupp vars åsikter de flesta av oss avskyr? Är det inte detta som brukar kallas guilt by association?

I Publicistklubbens stadgar, paragraf 1 står:

Publicistklubbens främsta uppgift är att slå vakt om tryckfriheten och yttrandefriheten. Klubben skall föra publicistisk debatt och främja meningsutbyte bland publicister och andra som verkar på massmediernas område.

Per Svensson och resten av styrelsen kunde inte ställa upp på det mest grundläggande av föreningens motton och därmed var mitt mått rågat.

Finns ett sug efter andra bilder

Mitt avhopp från styrelsen gav inget eko på denna sidan Öresund, men Jyllands-Posten skrev en artikel och jag blev inbjuden till Trykkefrihedsselskabet i Köpenhamn. Där talade Mikael Jalving om sin bok och jag talade om varför jag tror att det är så tyst i Sverige. Uppenbarligen fanns det ett sug efter att få höra en svensk journalist tala om det onämnbara, för mitt föredrag fick tiotusen klick på ett enda dygn på Youtube.

Nu startar jag och några andra personer, både journalister och icke-journalister, ett svenskt Tryckfrihetssällskap i Malmö. Det är vår förhoppning att vi ska kunna erbjuda föreläsare från hela världen som oroas över den brist på yttrandefrihet och tryckfrihet som Västvärlden drabbats av. På önskelistan står Ayaan Hirsi Ali, Wafa Sultan, Douglas Murray, Roger Scruton och andra modiga människor som inte har glömt det Upplysningens filosofer lärde oss redan på 1700-talet.

Vårt första möte blir 31 januari. En av föreläsarna heter Mikael Jalving. Äntligen ska hans åsikter om tystnadens rike få höras just här.

Ingrid Carlqvist

Fotnot: Den här artikeln refuserades två gånger av Newsmill. Trots att jag gjorde flera kompletteringar med exempel på hur medierna sviker sitt uppdrag, bestämde sig redaktionen där för att jag använder ”för svepande formuleringar”, till exempel när jag förklarar vad JAG anser att skillnaden mellan muslimer och judar/kristna är. På ett sätt är jag glad över refuseringen – den bevisar bara att jag har rätt. Sverige är i akut behov av ett Tryckfrihetssällskap!

Anmälan: info@tryckfrihet.com

Se også: Se også: Erik Meier Carlsen og Ingrid Carlqvist og »Jalving – en idiot på rejse«

Mikael Jalving diskuterer med Per Svensson i DR Deadline i marts 2011

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

55 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
elwee
elwee
12 years ago

Så, när kommer inbjudan att offentliggöras?

trackback

[…] startar journalisten och författaren Ingrid Carlqvist en ny Publicistklubb i södra Sverige. Tryckfrihetssällskapet heter den, efter dansk förebild. Det låter rätt så kul, men tänk om det blir rätt så […]

trackback

[…] i Malmö Snaphanen Muslimska friskolan Ingrid Carlqvist Dela med dig:FacebookTwitterStumbleUponRedditE-postLike […]

Vakttornet
Vakttornet
12 years ago

————————————————————————————–
”S” från ”Sverige åt svenskarna” till ”Alla(h) ska med”!
————————————————————————————–

En gång i tiden var ”S” Sveriges i särklass största parti med snudd på egen majoritet; ett svenskt parti som främjade Sveriges och det svenska folkets intressen, med paroller som ”Sverige åt svenskarna” och ”det svenska folkhemmet”.

Saker och ting förändrades sedan; massinvandring, multikulti och muhammedanism kom att bli tidens melodi, allsköns feministmedusor och halalpaddor tog över ”S” och partiets förfall liksom Sveriges var igång.

Isak Nygren
12 years ago

Jag är i högsta grad intresserad av ett tryckfrihetssällskap i Sverige. Tyvärr har jag ingen möjlighet att vara med på mötet. Det var väl i Malmö? Det är för långtifrån där jag bor.

Josef Boberg
12 years ago

“Finns det yttrandefrihet i Skandinavien?”

Ja och Nej – därför att etablissemangets massmedia fungerar som “Trattmedia” http://www.youtube.com/watch?v=V8bUtbODV-Q (video 2,5 min) enligt Hans http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?d=2024&l=sv Rosling http://www.gapminder.org/videos/the-joy-of-stats , tyvärr tyvärr… 😥

David
David
12 years ago

Tack! Äntligen. Det blir intressant hur PK-media ska hantera detta…

Allan
Allan
12 years ago

Tack för ditt intitiativ! Det behövs verkligen i censurens Sverige.

L Johansson
L Johansson
12 years ago

Jag förväntar mig mycket av er.
Vi är många som hoppas

Leikin
Leikin
12 years ago

I Västeuropa idag är inte terrorismen det värsta hotet. Det värsta hotet är det hot mot vår tanke- och yttrandefrihet som islam utgör. Redan ser man resultatet av det i våra medier, där journalister och redaktörer undviker all kritisk granskning av islam som religiös och politisk ideologi. Förmodligen utövar man självcensur för att inte behöva leva resten av sina liv med livvakter. Inte alla är lika modiga som Gert Wilders, som säger sanningen, men som får leva under ständigt dödshot från muslimer.

Cavatus
12 years ago

Att denna debattartikel, eller kalla det möjligen appell, inte tillåts publicering på Newsmill gör mig mållös. Man tror inte att det är sant. De törs inte stå upp för åsiktspluralismen, men att publicera spökplumpars snyftinlägg går alldeles utmärkt, dessutom får man inte kommentera dessas partsinlagor då man vet att kritiken blir avgrundsdjup. Det är så fegt, så lågt och så långt från demokrati man kan komma att man blir fullständigt mörkrädd. Jag hyser stora förhoppningar på det här tryckfrihetssällskapet.

Ingrid Carlqvist
12 years ago

Svend!
Inbjudan skickas ut om ett par dagar, med tid och plats och hur man anmäler sig. Jag lovar att det kommer att synas här!

Svend Östergaard
Svend Östergaard
12 years ago

Spännande och nödvändigt!
Jag vill komma, men var kommer föredraget att äga rum?

Kenneth Karlsson
Kenneth Karlsson
12 years ago

Allt stöd till Ingrid, du modiga och kloka!

Kinarolf
Kinarolf
12 years ago

Utmärkt initiativ, skulle gärna vilja vara där, men jag bor i Hong Kong sedan mycket länge så det blir lite långt att resa. Jag är skribent, och jag reser en hel del i Kina och det är otäckt att på avstånd iaktta hur Sverige nu har mindre yttrandefrihet än kineserna i Kina. Vad som skrämmer slag på mig är att det var just så här Hitlers Tyskland lyckades så bra med att indoktrinera folk, precis som Sverige av idag styrdes yttrandefriheten genom selektivt urval, påtryckningar och hot. Precis som svenskarna idag fick tyskarna bara veta vad som ansågs vara lämpligt… Read more »

Crass Børsting
Crass Børsting
12 years ago

Held og lykke, fr. Carlqvist. Det bliver en hård kamp, men sandheden har det med at sejre til sidst.

Da Capo
Da Capo
12 years ago

Postat av: Da Capo på http://thoralfalfsson.webblogg.se/ Det har förvånat mig att ingen har klagat över att jag satte in två sådana långa och svårlästa textstycken på Thoralfs blogg. De fastnade först i silen, men dök sedan upp, kanske med Thoralfs hjälp. De handlar om något mycket väsentligt och “f a r l i g t”. Min självsvåldighet dikterades av en naiv tanke, nämligen att alla dessa personer, som i hemlighet läser Thoralfs blogg, eftersom den ibland tvingas uppehålla sig vid deras olika krumpsprång, Akinder, Madame Sax, bärsärken W, kommunalrådet med anhang och andra, vilka inte ens med hjälp av tång… Read more »

Katana
Katana
12 years ago

Grattis Ingrid och lycka till!

Fafhrd2
Fafhrd2
12 years ago

Bra skrivet Ingrid.
Vi är ju flera som tröttnat på demokraturen Sverige och dess tidningars vinklade skriverier och politikernas förnekan som alltid ska ge en annan bild än verkligheten. Vi som ifrågasätter kostnader kallas ju alltid rasister, de som säger det vet alltså inte vad en rasist är.

Har tidigare skrivit att det finns få som är värda att kallas journalister idag, framförallt på expressen och aftonbladet, men vad kan man förvänta sig av en “skvallertidning”… Tyvärr följer ju många andra i dess spår, dock har vi ett fåtal tidningar som vågar åtminstone “nagga” i kanten på vissa saker.

svensson
svensson
12 years ago

vi är så många “svensson’s” som tänker som du. Äntligen tas pudelns kärna upp. Att inte få tycka och tala om vad man vill utan att bli brännmärkt som rasist.

joffe
joffe
12 years ago

GRATULATIONER INGRID !

Äntligen! En ljusning, en väckelse, en nödvändighet, en frisk fläkt i en unken PK-värld! Detta uppvaknande har jag som utlandsboende väntat på i många långa år!

trackback

[…] mera på Snaphanen och även i Avpixlat! Inlägget skrevs: 2012-01-18 00:14 Kategori: Blandat ← Tidigare […]

Dansk statsborger
Dansk statsborger
12 years ago

Jeg kommer! Mvh, Danmark.

Klas
Klas
12 years ago

Har skickat min anmälan och hoppas att alla andra som vill se Sverige
fritt också gör det

Fd Journalist.
Fd Journalist.
12 years ago

Mycket bra debattartikel och ett mycket bra initiativ. Ingrid C du har mitt fulla stöd.

Cavatus
12 years ago

Tack, Ingrid, för att du sätter igång detta sällskap. Det är synnerligen nödvändigt då Sverige idag är synnerligen illa ute vad gäller yttrandefriheten.

VoP
VoP
12 years ago

Stå på dig Ingrid, ett mycket bra initiativ.

Marie
Marie
12 years ago

Heja heja Ingrid – endelig nogen der tör stå frem og sige tingene som de reelt er. ‘Det finns hopp for Sverige:-)

Patrik
Patrik
12 years ago

Tack Ingrid…..eftersom du finns….finns hopp!

Mats
Mats
12 years ago

Ingrid, det gör mig så själsligt lycklig att se att åtminstonde finns en journalist med heder, moral och mod kvar i detta land. Denna yrkeskår som bara på något decenium passerat varenda lågvattenärke. Och inför ögonen på varenda svensk har dom ljugit, bedragit och fabulerat om saker som var och en av oss vet är osant.. Med kvinnor av din klass finns det forfarande hopp,

Per Almgren
Per Almgren
12 years ago

Någonstans sitter jag och tänker på att rymma iväg till Danmark där verklig yttrandefrihet finns. Men jag gläds ändå enormt med initiativet och stödjer gärna monetärt när möjligheten finns.

Det är befriande att se människor utifrån också förstår den rådande diskursen och vilken osann demokrati vi verkligen lever under.

Gunnar Lundqvist
Gunnar Lundqvist
12 years ago

Äntligen börjar det röra på sig, heja på dej.
Stå på dig för annars gör någon annan det

Tintin i Kongo
Tintin i Kongo
12 years ago

Jättebra initiativ,o modigt,drevet kommer att komma som ett brev på posten,så också epitet som främlingsfientlig,islamofob osv.sen är det sorgligt att detta alternativ ska behövas,jag känner mig bara matt när man debatterar på twitter o dyl med Pk-ister,man har lust att ge upp,men,tror ändå att korken är ur o anden har sluppit ur flaskan,önskar all lycka!

Mats (Malmo)
Mats (Malmo)
12 years ago

Ingrid
Kanske refuserade Newsmill den här artikeln på grund av att den ju är reklam för något så suspekt som tryckfrihet – “på dansk”. Det är farligt. Och Newsmill kan ju ta in en hel del – men någonstans går ju gränsen.
Hur som helst – lycka till med det nya tryckfrihetssällskapet!

Rita
Rita
12 years ago

Mycket bra initiativ! Tack för att ni finns och vågar. Detta behövs verkligen som en motvikt till alla PK-journalister som är för fega – än så länge i varje fall. En del har ju lite yrvaket börjat ta sig ur dimman.

Rickard
Rickard
12 years ago

Tack för att du finns !

Ingrid Carlqvist
12 years ago

Geert Wilders står definitivt också på önskelistan! Men då kommer det att krävas rejäla säkerhetsarrangemang.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
12 years ago

Har inte han eget livvaktskydd som bekostas av Nederländska staten? Jag har följt honom länge och mitt intryck är att han inte tvekar att åka om han blir inbjuden. Men visst, övriga deltagare löper ockå en stor risk i Sverige. Fast det är väl fortfarande så att polisen är skyldig att ställa upp med bevakning, som t.ex vid Vilks föreläsning i Uppsala? Personligen tror jag att det bästa ni kan göra är att så fort som möjligt bjuda in personer av Wilders kaliber, ty jag misstänker starkt att det bara är en tidsfråga innan reglerna ändras så att man själv… Read more »

Mathias Brun
Mathias Brun
12 years ago

Stå på dig Ingrid. Vi är många “barbarer” som gillar ditt arbete.

trackback

[…] är på god väg att övergå till en demokratur, menar Carlqvist i en artikel på Snaphanen. Publicistklubben anser hon är ett sällskap för inbördes beundran som sviker sitt uppdrag som […]

Utlandssvensk
Utlandssvensk
12 years ago

Ingrid,

Har ni planer på att bjuda in Geert Wilders? Det finns, enligt min uppfattning, ingen politiker i dagens Europa som bättre personifierar upplysningens ideal. Dessutom får han väl sägas ha en del erfarenhet av just yttrandefrihetsfrågor….

Menig 442
Menig 442
12 years ago

Held og lykke med foretagendet.
Men det bliver svært, når det ikke engang er selvindlysende i Malmø, at posten skal ud uden finurlige tiltag, som ansættelse af dem, der chikanerer postbuddet.

Peer Pedersen
Peer Pedersen
12 years ago
Reply to  Menig 442

Det blir väl till att sätta foto på mottagare och huset på brevet om man vill det skal komma fram, läs och skrivkunnigheten är jo inte så utvecklad bland vissa gäster…

Utlandssvensk
Utlandssvensk
12 years ago

“Det tar ett tag för henne att inse att människorna i Västeuropa fått Upplysningen i sig med modersmjölken. Det som på 1700-talet för Voltaire och encyklopedisterna var banbrytande och inte sällan farligt att hävda, är fullständiga självklarheter för oss. Ja, så självklart är det att vi inte ens förstår att man i andra delar av världen fortfarande lever efter devisen att Gud har skapat allt på denna jord och att det är förenat med livsfara att påstå något annat.” Ja, detta är en extremt viktig observation men samtidigt nästan omöjlig att förklara för de flesta svenskar. Men det finns en… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
12 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Icke desto mindre så kommer dessa halal-hippies avfärda den med att den är islamofobisk, höger-extrem, rasistisk eller med nån annan floskel. Vad som helst duger bara dom slipper läsa något som besvärar dem.

Cavatus
12 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Du har tipsat mig förr och nu ligger boken nyinköpt här på bordet bredvid och väntar på läsning.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
12 years ago
Reply to  Cavatus

Cavatus,
Kul! Blir spännande att höra vad du tycker!

Ingrid Carlqvist
12 years ago

Om ett par dagar kommer själva inbjudan med mera info! Alla är välkomna men förhandsanmälan krävs.

elwee
elwee
12 years ago

Kommer man att kunna hitta inbjudan här?

Cavatus
12 years ago

Var i Sverige kommer föreläsningen att hållas? Bra att veta innan man anmäler sig!

Svensson
12 years ago

Svenskarna vågar inte ta till sig kunskapen om alla dom nya hot som drabbar oss dagligen, man lever i en flumvärld, och tror att korrupta politiker ska ordna allt åt dom.
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

Frank P
Frank P
12 years ago

Pas på det moralske politi (AFA, svensk presse og anklagemyndighed).

Peer Pedersen
Peer Pedersen
12 years ago
Reply to  Frank P

Glöm inte det maktfulla EXPO där kommer göra allt at registrera alla i det nya sälskapet och hänga ut dem som värsta rasist-nazisterna…

Eskil
Eskil
12 years ago

Tack för att du tar tag i “den svenska sjukan”!!!
Det är verkligen dags att vi försöker ta tillbaks vår tryckfrihet och vår rätt att ha åsikter.
Hur kan vi stödja dig?
Hur får vi kontakt med Tryckfrihetssällskapet (Malmö)

Eskil

55
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x