11
feb
Seneste opdatering: 12/2-12 kl. 1334
74 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Julia Caesar

Copyright Julia Caesar, Snaphanen och HRS. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snahanen.

Nu sitter han där i tv-studion i Stockholm. Lite nervös men ganska säker på att just han har något att tillföra i kvällens ämne – våldet i Malmö. Han är ju kriminalreporter på Sydsvenska Dagbladet, han har skrivit boken ”Maffiakrig” – detta är hans hemmaplan. Han talar om ”ett slags början på ett skuggsamhälle”, ”en parallell värld” som finns i Malmö. ”Vad är det för värld? Beskriv den!” säger programledaren Anna Hedenmo.

Han gör kringgående rörelser. Han talar länge om ”en mentalitet”, ”en rädsla för att vittna”. ”Har man ett problem så behöver man lösa det själv. Man ringer inte till polisen. Det är den starkes rätt som gäller.” Han talar om en väldigt hårt segregerad stad. ”Två av landets värsta bostadsområden med mycket problematik finns i Malmö. Det är inte demokrati som finns på en del små, avgränsade områden. Det är mentaliteten som är en grund till varför morden sker”.

Nu har han lyckats ta sig så här långt utan att nämna i-ordet. Snart kan han andas ut. Men vilkas mentalitet är det han talar om, den som är grunden till morden? Är det den mentalitet som taxichauffören Nidal Chbib nyss uttryckte i ett inslag från Malmö – att han bara vill vara i fred för polisen och jobba svart? Det får tv-tittarna inte veta. Anna Hedenmo avvärjer faran med en svepande beskrivning:

”Det låter på din beskrivning som om det är laglöst land?”

Varför händer det i Malmö?

Sedan samlar hon sig som en boaorm sekunden innan den kramar sitt byte till döds:

”Varför händer det här i Malmö?”

Under bråkdelen av en sekund står hela hans framtid på spel. Han vet att om han uttalar Det Onämnbara så är det kört för hans del. Ajöss till jobbet på Sydsvenskan, karriär finito. För en sekund står allting stilla i tv-studion. Alla håller andan. Det är nu det gäller. Ska han gå i fällan och säga i-ordet som Anna Hedenmo själv aldrig skulle ta i sin mun? Ångesten skymtar i hans ögon. Men han glider snabbt ur boaormens dödsgrepp. Han säger:

”Det är den svåra frågan. Det är ingen annan som har granskat sin stads kriminalitet så som vi har gjort.”

Lättnaden fortplantar sig i vågor från Agendastudion. Som en befrielsetsunami dånar den ut över hela det politiskt korrekta Sverige. De som har gjort tunga investeringar i den offentliga lögnen sitter på spänn hemma i tv-sofforna och förväntar sig riklig avkastning. Och nu – en djup utandning! Han klarade det! Sydsvenskans kriminalreporter Tobias Barkman har räddat sitt skinn och de politiskt korrektas heder. Han har gått i mål som en segrare. Så långt som till ”segregation” kan han sträcka sig när han talar om våldets orsaker. Men vid i-ordet tar modet och sanningslidelsen slut.

Hennes karriär som desinformatör går från klarhet till klarhet

SVT:s ”Agenda” gjorde det igen. Än en gång har redaktionen lyckats mystifiera verkligheten och föra tv-tittarna bakom ljuset. Anna Hedenmo kan åka hem med en förnöjd trudelutt på sina läppar. Hennes karriär som statlig desinformatör går från klarhet till klarhet, den är lika vit och obefläckad av främlingsfientlighet som Snövits balklänning. För femtioelfte gången har hon lyckats med bragden att osynliggöra elefanten i rummet. Bland kollegerna viskas det att hon närmar sig mästerskap i genren. Den här gången var det nära ögat, men hon klarade det.

”Det brändes där ett tag va?” säger en av kameramännen och flinar när hon hastar ut ur tv-studion.

Tyginpackade invandrare som alibin

Givetvis vet Anna Hedenmo. Liksom alla sina journalistkolleger i hela Sverige vet hon varför ”det händer” i Malmö – varför fler än tjugo personer har skjutits ihjäl i staden de senaste två åren och hundra har utsatts för mordförsök.

Belinda Olsson som leder ”Debatt” från Göteborg vet också.  Men för svenska folket ska sanningen döljas. Ingen får säga Det Onämnbara. Deltagarna behöver inte ens instrueras före sändning. Alla vet vad som gäller: säg vad som helst men NÄMN ALDRIG I-ORDET! När Belinda Olsson ska sända ”Debatt” kallar hon för säkerhets skull in en bunt invandrare, gärna rikligt tyginpackade, och parkerar dem på bänkarna i studion. Det är inte meningen att de ska delta i debatten, för deras kunskaper i svenska är ofta usla eller obefintliga. Deras roll är en annan. De är ditsatta som invandraralibin som ska inge skuldkänslor hos inbjudna svenskar och med sin blotta närvaro garantera att i-ordet aldrig nämns. Arrangemanget är effektivt, det uppfyller sitt syfte. Elefanten som står mitt i Debattstudion växer sig större för varje sändning.

Sanningen är lika oönskad som kackerlackor i köksskåpen

Dramaturgin i SVT:s Agenda, Debatt, Rapport, Aktuellt och det övriga programutbudet är given på förhand, liksom i alla svenska media. Detta är den politiska korrekthetens slutna kammarspel där manus och repliker är skrivna i förväg och sanningen är lika oönskad som kackerlackor i köksskåpen. Läsarna/lyssnarna/tittarna ska inte få veta vad som verkligen händer i Sverige. SVT:s största nyhetsprogram, ”Rapport”, är en av desinformationens främsta arenor. En parad av meningslösa trivialiteter hängs ut som mörkläggningsridåer. Det är inte ofta jag får lust att kasta ruttna tomater. Men när jag ser Katarina Sandströms och Lisbeth Åkermans självgoda anleten och hör den strida strömmen av skitnyheter och pseudohändelser rinna ur deras leende munnar i ”Rapport” är jag glad att vi har en glasruta mellan oss.

Och så tar vi något lätt före vädret!

Vi får veta att man har skjutit en björn i Norrland. Varför zebran är ett randigt djur. Att 66 boende har evakuerats från en brinnande flyktingförläggning i Arboga – men inte ett ord om vem som kan tänkas ha anlagt branden. Det kommer vi heller aldrig att få veta. En handikappad femårig flicka har av säkerhetsskäl nekats att hoppa i Ikéas bollhav, och föräldrarna är så kränkta att de har gått till tingsrätten. Vi får återkommande breaking news om den svenska vargstammen. Snö kan rädda vilken nyhetssändning som helst, särskilt om den faller.

Några snabbt inkastade förströdda meningar: Ny skottlossning på Fosievägen i Malmö. (Den åttonde dödsskjutningen i Malmö sedan i maj förra året, min anmärkning.) Och så tar vi något lite lätt före vädret så att Katarina Sandström får anledning att glittra med den gredelina sammetskavajen och le det där skojfriska samförståndsleendet mot tittarna som betyder: ”Visst gillar vi varandra, visst gör vi?”

Utelämnandet är värre än den direkta lögnen

Nej, det gör vi inte. Helena Berg, Claes Elfsberg, Linda Nilarve, Katarina Sandström, Nike Nylander, Anna Flemming och Lisbeth Åkerman i ”Rapport” och Jon Nilsson, Lennart Persson, Anna Hedenmo och Cecilia Gralte i ”Aktuellt” och deras kolleger sitter kväll efter kväll och ljuger svenska folket rakt upp i ansiktet. Det är otillständigt, det är moralisk härdsmälta. Men ännu argare blir jag av att veta vad de utelämnar: Det Onämnbara. I-ordet. De bygger en låtsasvärld, ett gulligt dockskåp där vi ska leka att vi är trygga och bor i världens bästa land där ingenting hemskt kan hända – trots att Sverige faller sönder framför våra ögon.

Utelämnandet är ännu värre än den direkta lögnen. Lögnen kan man som mediakonsument i bästa fall avslöja genom att skaffa sig alternativ information på internet. Men utelämnandet sviker grovt alla dem som sitter fast i gammelmedias lögnvärld och inte själva förmår söka alternativa informationskällor. De lämnas kvar i okunnighetens träskmarker. Och det är just det som är avsikten.

Med spröd porslinsröst läser hon ”Nytt på bygda”

På radions Ekoredaktion kämpar Li Hellström, Per Edberg, Marianne Hasslow, Folke Waxin, Gunilla Hansen Bering, Göran Dahlquist och Nils Östergren och deras kolleger på rutinens brant. De går på tomgång, motorn hackar, bensinen håller på att ta slut. Det är inte lätt att slava i den politiska korrekthetens tjänst och systematiskt undanhålla lyssnarna det som pågår i vårt land. När de har rabblat några minuter in i Lunchekot är det dags för Maria Repitsch med vad som kallas ”svenska nyheter”. Då stänger jag av. Maria Repitsch verkar ha en egen skyddad verkstad i Sveriges största nyhetsprogram. Hennes arbetsuppgifter består i att lyssna på P4:s lokala kanaler och sedan göra ett slags ”Nytt på bygda”. Hon läser med spröd stockholmsk porslinsröst, som om hon verkligen gör sitt yttersta för att tro på vad hon säger. Porslinsklangen indikerar att hon antagligen skulle gå i kras om någon dristar sig till att fråga om det här ska kallas journalistik.

Statsmakten hyllas som en god förälder

Känner du dig lurad, blåst, bedragen när du tar del av svenska gammelmedia? Du känner rätt. Det är så här det brukar se ut när ett land är på väg mot totalitarism. Vi har sett det förut, vi känner igen det från östtyska DDR, från Sovjetväldet, från Maos Kina, Pol Pot´s ”Demokratiska Kampuchea” och Fidel Castros Kuba. Nyhetsförmedlingen fylls med betydelselösa trivialiteter som har till uppgift att dra uppmärksamheten från verkliga skeenden och invagga medborgarna i en lugnande dvala. Statsmakten hyllas som ett slags god förälder och ställs aldrig inför verkligt besvärliga frågor. När politiker intervjuas sker det underdånigt och i broderlig samförståndsanda. Viktiga fakta och samband mörkläggs. Bara en begränsad skara utvalda proffsdebattörer med i förväg godkända och förutsägbara åsikter får komma till tals på tidningarnas debattsidor och övriga debattfora. Det råder bedövande medial konsensus kring att fullständigt ignorera vad landets övriga befolkning på 99,99 procent tycker.

Vanliga människors tankar och åsikter ogiltigförklaras

Vanliga människors upplevelser, tankar och åsikter ogiltigförklaras och tystas ner. En svensk som på bara några år har fått hela sitt bostadsområde förvandlat till oigenkännlighet av inflyttade somalier får inte uttrycka vad han känner. Om han inte är entusiastisk över förändringen får han veta att han är ”rasist” – av journalister som själva nogsamt har satt sig utom skotthåll i skyddade vita enklaver. Unga flickor som inte vågar gå ut utan att vara beväpnade med pepparspray för att de håller sig à jour med våldtäktsstatistiken har inte rätt att uttrycka sin oro offentligt. För då är de ”främlingsfientliga” och petar i det öppna sår som till varje pris måste döljas – att Sverige är Europaledande i anmälda våldtäkter, och att invandrare är överrepresenterade med 450 procent bland gärningsmännen. Om man inte gillar att få en moské som utsikt från balkongen blir man påklistrad en psykiatrisk diagnos – man är ”islamofob”.

Mångmiljonbedrägeri med personliga assistenter

Sanningen mörkläggs på många sätt i svenska media. Ett av de vanligaste är att dölja brottslingars etnicitet. Den anses inte intressant, det är ”individer” som begår brott. Påfallande ofta har dock dessa ”individer” utländskt ursprung. Här är bara ett av hundratals exempel. I torsdags dömdes 43-årige Hassan Charkas, VD för Charkas Assistans, av Halmstads tingsrätt till ett års och fyra månaders fängelse plus tre års näringsförbud för sin osedvanliga driftighet när det gäller att råna de svenska skattebetalarna på mångmiljonbelopp.

Enligt åtalet har Charkas fört ut mer än 50 miljoner kronor till utländska banker. Totalt misstänks företaget ha lurat till sig omkring 75 miljoner kronor. Bedrägerihärvan, som är den största i sitt slag som någonsin har nystats upp i Sverige, gäller personliga assistenter till fejkat handikappade. Fjorton personer stod åtalade, men bara sju dömdes. De sex inblandade förutom Hassan Charkas i den här omgången fick villkorliga domar och skyddstillsyn.

Hassan Charkas är en av huvudpersonerna i härvan. Brottsligheten har utgått från Malmö och Halmstad, där en tidigare dömd imam i en källarmoské har varit en annan av huvudpersonerna. Det är huvudsakligen irakier som falskeligen har utgett sig för att vara svårt handikappade. Den som upptäcktes först var den så kallade ”Kaninmannen”, en irakier som ertappades när han dansade med en leksakskanin på Liseberg i Göteborg. Via Charkas Assistans har bedragarna anställt sina egna familjemedlemmar som personliga assistenter, ibland för mer än 80 timmar i veckan. Familjen har på det sättet kunnat utkvittera ersättning på flera hundra tusen kronor i månaden. Förtjänsten har delats mellan assistansbolaget och ”brukaren”.

”Bedrägerierna hotar hela välfärdssystemet”

När bedrägerihärvan började nystas upp sa Karl-Arne Ockell, utredningschef vid Länskriminalpolisen i Halmstad:

”De här bedrägerierna hotar hela välfärdssystemet. Vi ser ingen ände på det här, och det kommer att röra sig om enormt stora pengar. Vi tror att bedrägerierna i hela Sverige rör sig om en tredjedel av alla assistansersättningar som betalas ut, det vill säga omkring tio miljarder kronor.”

Ingenstans i gammelmedia får allmänheten veta att bedragarna är invandrare. I-ordet får inte sägas. Därmed smetas brottsmisstankarna ut på alla handikappade som verkligen behöver personliga assistenter för att leva ett någorlunda drägligt liv.

Kvitterade ut svenska bidrag – i Libanon

En enda nämner sanningen, Hanne Kjöller i Dagens Nyheter:

”Ett ärende rör en flicka född 2001. År 2006 fastslogs att dottern var berättigad till 83 timmars assistans per vecka. Föräldrarna anställde sig själva och skaffade sig på så vis var sitt heltidsjobb. För att få ut pengarna måste man fylla i en tidrapport där det framgår vilka tider man arbetat. Det har föräldrarna gjort. Haken är bara att pappan under ett flertal tillfällen befunnit sig i sitt gamla hemland Libanon under sina arbetspass, medan dottern och mamman varit kvar i Sverige. Senare flyttar hela familjen till Libanon och tillbringar mer än ett år där innan Försäkringskassan drar in pengarna.”

De stackars våldtäktsmännen som inte förstår svenska

När något som kan tolkas som ofördelaktigt för invandrare skymtar fram sker det till synes som olycksfall i arbetet. Fokus är tänkt att vara ett helt annat. Som i den här TT-notisen, publicerad i DN:

”Brist på pengar gör att många dömda våldtäktsmän inte får någon behandling i fängelserna. Problemet är att männen ofta har dåliga kunskaper i svenska språket och några resurser för att anställa tolkar finns inte. På Salberga i Sala, landets största anstalt för våldtäktsmän, kan endast 24 personer av 49 delta i terapin.”

Avsikten är här att vi ska tycka synd om de stackars våldtäktsmännen som inte får någon behandling. Men hur kan det komma sig att mer än hälften av dem inte förstår svenska?

När sanningen blir fienden

När ett land styrs av en ansvarslös politik i strid med folkets vilja måste kontrollen över informationen med nödvändighet skärpas. Sanningen blir en farlig fiende som måste bekämpas med alla medel. Ju fler fakta som sipprar fram på oberoende bloggar och nätsajter, desto hårdare repressiva medel måste staten och alla dess tjänstvilliga medlöpare ta till. Kommentarsfälten i tidningarna stängs ner, fristående bloggar misstänkliggörs och demoniseras. De Onämnbara orden ökar ständigt i antal.

Politikerna vet att Sveriges massinvandringspolitik har gått över styr. Därför måste bevisen för mångkulturens monumentala misslyckande döljas så långt det bara går och de oönskade sanningarnas budbärare misstänkliggöras och förföljas. I denna strävan deltar det fria ordets väktare, journalistkåren, dagligen med energiska insatser. Hur står de ut med sig själva?

”Vi är orkestern som spelar på det sjunkande Titanic”

I P1-programmet ”Medierna” den 24 juli 2010 säger journalisten och författaren Maria-Pia Boëthius:

”Journalisternas berättelse om världen är fullständigt riggad. Helt förljugen. Vi är orkestern som spelar på det sjunkande Titanic. Vi kör den livsviktiga journalistiken rakt in i isberget, rakt mot undergång. Verkligheten beskrivs säljande snarare än sant. Vi bygger en låtsasvärld, som i en science fictionfilm. Människors syn på världen styrs av media, men det finns en stor omedvetenhet om vilket inflytande mediemakten har på våra sinnen. Massor av barfotajournalister och bloggare på webben är mycket modigare än de fast anställda högavlönade journalisterna. Det gigantiska misstag vi har gjort i medierna är att vi har lämnat mediemakten ogranskad. I samma ögonblick som man börjar granska och ifrågasätta mediemakten blir det helt omöjligt. Var ska man föra den debatten? Media vill ju inte föra den!”

Yttrandefrihet är en mentalitet

”Demokrati är en mentalitet” skrev Lena Andersson i en lysande ledarkolumn i Dagens Nyheter nyligen.

”Frågan om hur jag skulle agera i en diktatur besvaras av min anpasslighet i dag. Så länge vi orienterar efter värmekällorna och undviker det som riskerar att frysa ut oss är vi färgade av diktaturens mentalitet, anpassligheten” skriver hon.

Yttrandefrihet är också en mentalitet, oupplösligt förbunden med demokrati. Att fritt få uttrycka tankar och åsikter i tal och skrift är självklara grundpelare i ett demokratiskt samhälle. I vår inställning till yttrandefrihet i dag, när Västvärlden fortfarande åtminstone till formen består av demokratier, avgör vi dess öde i morgon. Om vi inte försvarar yttrandefriheten i dag kan vi förlora den i morgon.

Hans debattartikel sprängde vallen

När det nybildade svenska Tryckfrihetssällskapet drog igång sin verksamhet i Malmö den 31 januari var Gunnar Sandelin en av talarna.  Han är journalist och socionom och en av dem som har tvingats uppleva vad en krympande yttrandefrihet innebär. Hans debattartikel ”Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna” på DN Debatt den 8 april 2008 har blivit en klassiker som ständigt når nya läsare på internet.  Gunnar Sandelin har skrivit flera debattartiklar på de stora tidningarnas debattsidor. Men det var den första som sprängde vallen.

För Sandelin själv har publiceringen bland annat inneburit att han inte fick den tjänst på Statistiska Centralbyrån som han var väl kvalificerad för. Men han har också blivit nedringd och fått hundratals mail och brev från människor som berättar att de inte vågar säga vad de tycker på grund av risken att bli kallad rasist eller främlingsfientlig. De är rädda för att hamna i frysboxen på jobbet, för att bli socialt utstötta, till och med för att prata öppet med den de lever med. Sandelin ger några exempel:
”En politiskt korrekt terror”

”Där finns till exempel reportern som inte vågar äta lunch med mig offentligt, som måste maskera sina reportageförslag på redaktionen om han vill vara kritisk.
Journalisten som inte vågar stå i en antologi tillsammans med andra med en redan publicerad text, på grund av rädsla för att mista sina uppdrag.
Prästen som inte törs gå ut med det som han upplever som islamiskt inflytande inom kyrkan, vars ledning han betraktar som politisk.
Sambon till en högt uppsatt person inom ett av våra riksdagspartier som inte vågar diskutera öppet hemma om invandringens kostnader, eftersom han då skulle kunna tänkas vara SD-vänlig och därmed riskera att stötas ut ur den inre kretsen.
En lärare som blir kallad rasist av sina elever men inte vågar gå till rektorn därför att hon då skulle anklagas för att sprida en främlingsfientlig bild av skolan.
Mamman som inte vågar berätta för sina barn att hon röstar på SD.”

”Det här visar att det i Sverige råder ett osunt klimat som påminner om förstadiet till totalitarism. Folk säger en sak mellan skål och vägg, men något annat i det offentliga rummet. Det råder en politiskt korrekt terror i landet, ett slags mental stalinism” sa Gunnar Sandelin.

Vi kan ju alltid prata om vädret

Den räddhågsna tystnaden breder ut sig i arbetsplatsernas fikarum, vid middagsborden, överallt där människor möts. Inte ens inom den egna familjen vågar alla säga vad de tycker. Rädslan skär som osynliga laserknivar tvärs igenom tidigare självklara relationer, tillhörigheter och lojaliteter. Man kan ju alltid prata om vädret. Om hälsan, maten, frisyrer, aktiemarknaden, den senaste köksrenoveringen och de gulliga husdjuren. Men någonstans dör samtalen ut när beröringspunkterna blir allt tunnare och allt fler ämnen är Onämnbara. Till slut sitter vi där och hummar och krymper oss själva genom att stänga in vår ande och vår uppriktiga mening. I bästa fall bedriver vi en artig men stendöd konversation. För varje sådant icke-möte minskar tilliten mellan människor, den livsviktiga grund utan vilken inget samhälle kan bestå.

När orden blir manipulativa verktyg

Orden är språkets och yttrandefrihetens minsta beståndsdelar. Med ord kan man styra, vilseleda och stigmatisera. När orden börjar få glidande och nya innebörder är det ett varningstecken – i alla diktaturer är språket det första som förfalskas. Att manipulera och kontrollera folket med ord är själva förutsättningen för diktaturens existens. Språket politiseras, utsätts för intellektuellt förräderi och blir redskap för propaganda.

I april 2010 röstade Europaparlamentets utskott för medborgerliga fri- och rättigheter igenom ett förslag av Cecilia Wikström (fp) att ändra skrivningar av den korrekta termen “illegala invandrare” till “irreguljära invandrare”.  Då hade media redan i åratal använt det vilseledande ordet ”papperslös”. Papperslös låter som någon som bara har råkat slarva lite med sina papper. Sanningen är en annan. En illegal invandrare är en person som i avsaknad av godtagbara skäl har fått avslag i alla rättsliga instanser och därför inte har laglig rätt att uppehålla sig i Sverige.

”Branscher sårbara för missbruk”

Ännu ett exempel på manipulation av språket uttrycker invandringsextremisterna Åsa Romson och Maria Ferm (mp) i en artikel om arbetskraftsinvandring i Svenska Dagbladet:

”Det behövs också särskilda kontroller mot de branscher som visat sig vara sårbara för missbruk, på det sätt som föreslagits av facket. ”

Branscher som är ”sårbara för missbruk”? Med andra ord: ”branscher där fusk och bedrägeri är satta i system”. Ordvalet gör fuskbranscher till offer istället för vad de är, handlande subjekt. Samma mekanism finns bakom uttrycket ”utsatta bostadsområden”. Det är inte längre människor som är utsatta. Däremot bor de i utsatta områden. Men vad är områdena utsatta för? För de människor som bor där? Hur länge till får vi säga i-ordet? Har inte ”utlänning” en rasistisk klang? Är vi inte alla svenskar?

Det känns helt rätt att säga negerboll.

Birgitta Almgren, professor emerita i tyska vid Södertörns högskola, har i många år forskat i Sveriges långvariga och vänskapliga kontakter med den östtyska diktaturen DDR under de drygt 40 år som den existerade. I DDR blev språket ett viktigt verktyg för att tvinga människor att anpassa sig till den totalitära staten.

Magiska honnörsord som fick ny innebörd i DDR var till exempel ”frihet”, ”jämlikhet”, ”rättvisa”, ”humanism”, ”fred”, ”heder”, ”insats”, ”plikt” och ”ära”. När Sveriges riksdag 1975 enhälligt fattade beslutet att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle proklamerades ”jämlikhet”, ”valfrihet” och ”samverkan” som magiska ledord. Den politiska korrektheten är ett trolleri med orden i politiskt syfte, ett sätt att klä av dem deras ursprungliga mening och manipulera dem. Ord som cirkulerar i det svenska innebördstvätteriet just nu är bland andra ”värdegrund”, ”öppenhet”, ”tolerans” och ”trygghet” – ord som ska maskera det pågående förräderiet mot svenska folket. I det läget känns det helt rätt att fortsätta säga negerboll.

Nästa steg är angiveriet

För att befolkningen ska förmås leva upp till totalitära politiska mål krävs underkastelse. Nästa steg på den totalitära skalan är angiveriet. När arbetskamrater, grannar och familjemedlemmar börjar ange varandra har den mänskliga förnedringen anlänt till sin slutstation. I DDR fanns under hela dess existens 1949-1990 totalt omkring 620 000 IM, Inoffizielle Mitarbeiter. Det var vanliga östtyskar som värvades av säkerhetspolisen Stasi för att spionera på och ange grannar, arbetskamrater, släktingar och andra medborgare. Efter hand som förtrycket mot regimkritiker och oliktänkande hårdnade upphävdes normala lojalitetsband mot den egna familjen, släkten och arbetskamraterna och angiveriet sattes i system. 1989, strax före DDR:s sammanbrott, fanns det 189 000 IM i DDR.

När lögnen trasas sönder i småbitar

Människan är bra på att anpassa sig till lögnen och företräda den i utbyte mot passande belöningar. Vår starkaste drift är tillhörigheten och gemenskapen. Vår största rädsla är att bli uteslutna ur flocken. Men lögnen är en strategi som inte håller i längden. Den fräter inifrån. Osagda sanningar gör ont. Ett samhälle som bygger sin existens på lögner och politisk korrekthet dömer sig själv till undergång. Den nyligen bortgångne Vaclav Havel  uttryckte det så här:

”Den kvävande slöja som omger livet i lögn består av ett märkligt material. Så länge den hermetiskt täcker hela samhället tycks den gjord av sten. Men när någon bryter igenom den på en enda punkt, när en ensam människa ropar ”kejsaren är utan kläder” och när en ensam speldeltagare bryter mot spelets regler och därmed ohjälpligt avslöjar att det är ett spel, står allt i ett annat ljus. Hela slöjan tycks nu gjord av papper och ser ut att ohjälpligt trasas sönder i småbitar.”

LITTERATUR:
Per Ahlmark: ”Vänstern och tyranniet. Det galna kvartsseklet”. (1994)
Birgitta Almgren: ”Inte bara Stasi…Relationer Sverige-DDR 1949-1990”. (2009)
Birgitta Almgren: ”Inte bara spioner”. (2011)

Af JuliaCaesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
74 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] 2. DET ONÄMNBARA […]

sophia
sophia
10 years ago

” Vi kan ju alltid prata om vädret Den räddhågsna tystnaden breder ut sig i arbetsplatsernas fikarum, vid middagsborden, överallt där människor möts. Inte ens inom den egna familjen vågar alla säga vad de tycker. Rädslan skär som osynliga laserknivar tvärs igenom tidigare självklara relationer, tillhörigheter och lojaliteter. Man kan ju alltid prata om vädret. Om hälsan, maten, frisyrer, aktiemarknaden, den senaste köksrenoveringen och de gulliga husdjuren. Men någonstans dör samtalen ut när beröringspunkterna blir allt tunnare och allt fler ämnen är Onämnbara. Till slut sitter vi där och hummar och krymper oss själva genom att stänga in vår ande… Read more »

joffe
joffe
10 years ago

Jag tillåter mig vara mycket kritisk till en medmänniska som här ovan i flera dagar blivit obesvarad på den skrivna texten under kommentarer. Innehållet kan nu vara intressant men det passar sig inte att en väderkvarnsskribent på detta multipratpratpratsätt sätter punkt för en vidare diskussion genom att blockera Julia Caesars egen blogg med variabler i tankevärldens dimmoln. Jag läser JCs krönikor och gillar vettiga kommentarer till hennes värderade krönikor men när någon tror sig vara någon slags överlägsen besserwisser och sprutar blablablabla med tusentals ord i långa haranger tröttnar jag och många med mig. Josefina som regelmässigt poppar upp i… Read more »

Utflyttad svensk
Utflyttad svensk
10 years ago
Reply to  joffe

Joffe.
Håller med dig. Orkar inte läsa hennes text.

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
10 years ago

Just det. Svårare än så är det inte, helt enkelt.

LÄS INTE och vips så är det bekymret ur vägen.

-45
-45
10 years ago

Helt rätt, svårare är det inte o valet är upp till läsaren…..Du är som synes nedan komplementet för att min Söndag skall bli riktigt läsvärd.Skrev på cavatus blogg att du verkligen borde lägga upp en egen där vi som önskar ett vidgat synsätt skulle trivas.

-45
-45
10 years ago
Reply to  joffe

En vecka utan Julias Söndagskrönikor där hon mästerligt o bitande ger oss alla bakomliggande referenser, där hon ständigt lyckas överraska med glömda eller missade händelser, alla viktiga pusselbitar som lett fram till dagens erbarmeliga samhälle, är för mig ändå ofullständig utan denna enda avvikande kommentator Josefina Bergfast. Julia ger oss kalla fakta och 98% ägnar sig enbart åt att i olika tonarter gnälla/fokusera på status quo i likhet med läsarna av gamla PI o nu Avpixlat där man dagarna i ända enbart utgjuter sin vrede över det faktiska förhållandet som råder i nuläget, saknar tydligen helt insikt om att det… Read more »

-45
-45
10 years ago
Reply to  steen

Tack, då vet jag att hålla mig vaken och ser fram emot något efterlängtat!

Diktaturens kreatur
Diktaturens kreatur
10 years ago

Länge har jag anat vad som håller på att hända. Det har känts osunt i 30 år och det blir allt värre och värre. Jag har varit sossepolitiker till i mitten på 90 – talet och varit en del av systemet. Till sist kändes allt så förljuget att det blev helt omöjligt att fortsätta. Idag känner jag bara kallt förakt för allt som har med media och politik att göra. Jag litar inte längre på någon. Jag förstår hur – men jag förstår inte varför. Varför händer det här med oss svenskar, vem är vakthunden och varför är den så… Read more »

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
10 years ago

Det som nu händer i Europa, och Sverige, har nog planerats för, för länge, länge sedan…? Kanske alltsedan andra världskrigets slut, och ännu tidigare….? Sedan ”revolutionernas”,(inbördeskrigens, Franska, Ryska m.fl.), och ”upplysningstidens” början…? Människor, medborgarna i de olika nationalstaterna i Europa ”reagerar” på den överdimensionerade ”migrations- och folkblandnings-politiken” på exakt det ”förväntade sätt” som just förväntats?…… Att blanda mycket olika befolkningar genom en stor invandring, mycket snabbt och med hjälp av en propaganda som säger att man är god, hjälpsam, samt ”icke-rasistisk” och ”icke-främlingsfientlig” om man ställer sig positiv till invandringspolitiken, och att man är dum, elak, ogin samt också automatiskt… Read more »

Svensson
10 years ago

Det är dom här människorna som kommer sänka Sverige, med sina lögner. Det ska vi komma ihåg sen, när landet är utblottat.
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Brug biblioteket – når du vil have spænding i din hverdag 😀 Jamen, det er da trods alt et meget stort fremskridt, at de nu endda er begyndt at færdes på biblioteket, ikke sandt? Nu skal vi så heller ikke blive alt for krævende og ekskluderende, vel? Der lader jo til, at der er håb forude. Er der mon nogle her, der tør give et kvalificeret bud på etniciteten? http://jp.dk/indland/krimi/article2690983.ece Stukket i låret med kniv på bibliotek Offentliggjort 09.02.12 kl. 22:18 Et knivstikkeri på biblioteket i Herlev har sendt en 25-årig mand på hospitalet med knivstik i lår og bagdel.… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

P1 Debat lige nu om ændringerne i indvandrings- og flygtningepolitiken –
link kommer senere.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Bjovulf

P1 Debat: Er regeringen ved at åbne porten til Danmark?: Mon 13-02-2012
Mon, 13 Feb

Regeringen indgik forleden forlig med Enhedslisten og Liberal Alliance om familiesammenføring. Og har tidligere lempet udlændingepolitikken på andre områder.

http://podcast.dr.dk/P1/p1debat/2012/p1debat_1202131220.mp3

R Ericsson
10 years ago

Att sluta betala TV licens är en lösning – många bäckar små gör en stor Å

Skandinav
Skandinav
10 years ago

Du är i ditt esse igen, Julia Caesar. Precis som du skriver, så faller Sverige sönder inför våra ögon. Vi lever mitt uppe i förfallet och sammanbrottet är förmodligen inte mer än ett par decennium bort. Ändå reagerar så få. Folk tycks inte se det. Man kan väl jämföra historiskt med olika samhällen. Jag har ofta funderat över detta. Hur kommer det sig att så få verkligen ser den fulla konsekvensen av det samhälle som vuxit fram trots att de vistas mitt uppe i förfallet dagligen? Sverige har, genom invandringen, bokstavligen förvandlats till en kriminell soptipp de senaste 20 åren.… Read more »

LarsS
LarsS
10 years ago

Godt skrevet, Julia. MSM dyrker sine ulidelige gentagelser af begreber og nøgleord, som de ønsker skal blive accepteret af alle som værende den endegyldige sandhed. Det går også fint, så længe journalisterne kan leve med at undertrykke fakta og være ignorante – men det kan de åbenbart! Journalismen, den 4. statsmagt, hvis vigtigste opgave er konstant at være kritisk mod den politiske magt! Give me strenght! Quote; C. S. Lewis, 1898 – 1963. “Of all tyrannies a tyranny sincerely exercised for the good of its victim may be the most oppressive. It may be better to live under robber barons… Read more »

Lena Johansson
10 years ago

Tack för en mycket upplysande artikel.
Jag har själv genomskådat dem för länge sedan.
Tyvärr tror de flesta svenskar fortfarande på nyhetsmedia. Jag har
haft stora diskussioner när jag förklart hur det är numera,
Bl.a tagit fram din hemsida så de själva kan läsa.
Vet inte än om det ändrar deras åsikter om saker och ting.
men de frågar mig mycket mer numera. Det är bra.

Vad du gör, tycker o anser jag är fantastiskt.

elwee
elwee
10 years ago

Som sagt, sanningen är en mäktig fiende och den som utmanar den förlorar alltid, förr eller senare. Jag har sagt det förr: Även i gamla tider när sanningar spreds via muntlig överföring, via anslag på kyrkoporten eller vid handelsboden, samt via budkavle så nådde dessa fram. Det kunde ta tid, men idag har vi Internet, allt informationsutbyte sker så mycket snabbare och många av gammelmedias företrädare mår, välförtjänt, väldigt dåligt nu i väntan på att bli avslöjade som de lögnare de är och varit. Allmänhetens dom kan bli hård mot dessa förrädare och mot de politiker som aktivt jobbat för… Read more »

Janne
Janne
10 years ago

Jag applåderar ännu en huvudet-på-spiken-krönika från JC. Det är befriande och beklämmande läsning på samma gång. Befriande för att en person med journalistisk precision uttrycker vad hundratals andra journalister inte vågar och beklämmande för att krönikan beskriver ett land och ett folk i fritt fall. Och det värsta är att ingen med makt att förändra gör något annat än att såpa nerförsbacken så det går ännu snabbare utför. Sanningen om sakernas tillstånd skall med alla till buds stående medel döljas, problemen skall förminskas och kallas för något annat än vad de är. Lögnen blir sanning. Och samtidigt fortsätter allt i… Read more »

Stefan K
10 years ago

Mejla länken till din lokaltidning och be om ett svar. De flesta av er lär inte få något och ni som trots allt får ett lär mötas av de sedvanliga flosklerna om “främlingsfientliga” ord.

Tony Ingman
Tony Ingman
10 years ago

I vilket annat land kan den högste ledaren uttala sig förnedrande om landet och folket som kommer därifrån såsom 32 an Reinfeldt gjort om Sverige, detta ens utan att bli påmind och ifrågasatt av massmediafolk?? Så troligtvis delar denna skara hans oförskämda åsikter, efter som man inte vågar att orda om saken. Likadant när det gäller Mona Muslim! Jag tycker annars att Skavlan är en av dom numera sällsynt trevliga journalister, men nu har Mona suttit vid två olika tillfällen och lagt huvudet på sned i hans program, utan att ha fått någon för henne obekväm fråga om hennes hån… Read more »

Ostpreußen
Ostpreußen
10 years ago

En arbetsvecka är inte avslutad förrän Julia Caesars söndagskrönika är genomläst. Även många kommentatorer tillför högkvalitativ information. Därefter görs alltid en pdf av Söndagskrönikan (inklusive kommentarer) vilken sedan i pappersform postas till till bekanta i förskingringen — flera av dem utan dator och således utan kontakt med verklighetsanknuten information. Tack Julia Caesar för att du med lättkonsumerad prosa klär mångas tankar i ord och lägger ut dem för alla att ta del av. Många ggr undrar man nämligen om Hela Världen blivit fullkomligt galen, om man själv är den ende som ser klart…… Som tur är, är så inte fallet… Read more »

Tornuggleman
Tornuggleman
10 years ago

Som vanligt en ren njutning ! Tack till “Julia” och Snaphanen ! Det är alla “banningar” o annan censur som fått mig att under många år kritisera media. Även brev till chefredaktörer. Efter brevet till red på HD blev Tornuggleman bannad på livstid ! Felet var att jag ifrågasatte deras “öppenhet” o objektivitet. Blev uppringd av någon på HD och varnade mig för att “vara på gränsen” !? Vilken gräns ? Har vi yttrande- o åsikts-frihet, så har vi det ochså ! Är nu bannad på livstid ! Samma med Expressen o deras GT/Kvällsposten. Jag har under de senaste åren… Read more »

Pavlorw
Pavlorw
10 years ago

Tack Julia för att du på ett alldeles förträffligt sätt bekräftar mina tankegångar, ensam är inte stark i detta fall !

Invandrare1957
Invandrare1957
10 years ago

Tack Julia du stärkte mitt självförtroende och många andras säkert. Mest fantastiska är att vi har en moderat statsminister som står för en DDR politik. Moderaterna som borde stå för frihet o ansvar.

Tornuggleman
Tornuggleman
10 years ago
Reply to  Invandrare1957

Moderaternas grundpelare revs efter Bohman !
Vad som sedan hänt är farligt !

trackback

[…] Snaphanen: Julia Caesars Söndagskrönika: “Det onämnbara” February 12th, 2012 | Tags: Affe, Anna Hedenmo, Julia Caesar, Malmö, Snaphanen, Sydsvenskan | Category: Media, Nyheter […]

Info
Info
10 years ago

KAN SVENSKHETEN TA SLUT? En av Regionmuseet Kristianstad producerad indoktrineringsutställning turnerar sedan förra året runt i svenska, lokalhistoriska museer: ”KAN SVENSKHETEN TA SLUT?” Ur presentationen: ”Det talas allt oftare om ”svenskhet” i media och i den politiska debatten. Men vad menar man med ordet svenskhet – och vad har man menat förr? För vissa är det självklart att känna sig svensk och att vara stolt över det. För andra är det rätt främmande att tänka på det viset. Vad har vi egentligen gemensamt inom detta stora landområde, där det kan vara midvinter i ena änden och vårsol i den andra?… Read more »

Katinka Glahd
Katinka Glahd
10 years ago

Tack Julia för att Du inte övergav oss.Att läsa Din ord berikar min söndag.Håll ut och kämpa på.
Om Du gör det så får vi ochå kraft att fortsätta våra protester mot folkförräderiet.

Anonymous
Anonymous
10 years ago

Tack Julia för att du fortsätter kämpa. Vi behöver dina klarsynta krönikor, ge inte upp!

trackback

[…] leende munnar i ”Rapport” är jag glad att vi har en glasruta mellan oss. Läs resten av texten här. Like this:GillaBli först att gilla denna […]

joffe
joffe
10 years ago

Julia! Du är en högst värderad författarinna, krönikör, researcher mao en kvalitativ journalist som levererar SANNINGAR vi själva runt matborden i hemmen velat få bekräftat. Du finner ord och medel att bevisa det vi alla känner. Men ordets gåva att skriva och förklara sammanhang i klartext är inte allom givet och därför behöver svenska folket dig och dina analyser! – MEN HUR ATT SPRIDA BUDSKAPET TILL FOLKET? Säkerligen märker du veckovis hur i kommentarsfälten i olika kvalitativa internätbloggar det repetativt spyrs galla gällande vårt politikerhat och PK-journalisternas förrädarignorering av vad svenska folket tycker och tänker om tabubelagda I-utvecklingen. Varför totalt… Read more »

Sydskåning
Sydskåning
10 years ago

Jag instämmer med andra som kommenterar, Tack Julia för att du skriver. För att slippa rädslan att bli utesluten ur gruppen kan man göra som jag har gjort utesluta sig själv. Jag har plockat bort allt och alla som ger dålig energi i mitt liv.Jag har sen ett antal år tillbaks slutat köpa papperstidningar, gått ur Svenska kyrkan blivit medlem i SD och umgås enbart med personer som ger något vettigt tillbaks. Jag har ju givetvis inte slutat att prata med folk i gemen men jag vill ha MYCKET luft emellan för ger samtalet inget kan man med en fingerknäppning… Read more »

trackback

[…] Läs gärna en annan söndagskrönika HÄR […]

Naymlap
Naymlap
10 years ago

Veckans höjdpunkt är att, få ta del Juila Cesars inlägg. Jag har haft lång erfarenhet från just DDR, vad jag kan se så blir Sverige mer och mer likt ehmalige DDR. Under min livstid har vi här i Europa fått uthärda 3 ismer 2 är övervunna dvs. Nazizmen och Kommunismen Som har kostat oerhört mycket för de flesta länder, dock icke Sverige, som har åkt frihjul under hela processen först med att tillmötesgå Adolf med allt han begärde. Vilket visade sig vara rena guldgruvan för svenskarna. Vi blev rika på andras bekostnad. Med den andra ismen hade vi vanan inne… Read more »

Svensson
10 years ago

Om vi hade en öppen massmedia i Sverige, hur länge hade då Reinfeldt varit vid makten ? Nä inte speciellt länge, Reinfeldts politik bygger på lögner, den ena större än den andra. Läs om vad han har gjort med den Svenska arbetsmarknaden här http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/2012/02/12/regeringen-har-forstort-svensk-arbetsmarknad/

tant45
tant45
10 years ago

Ett förnekande sinne döljer bokstavligen information från sig självt, det ser inte ens information som strider mot dess övertygelser. Detta tillstånd kallas sanningsblockering och det är ett av det mänskliga sinnets huvudsakliga sjukdomstillstånd. Karl Marx sade ju själv att det bästa sättet att förstöra en kultur eller en nation var att förändra betydelsen av deras ord. När ordet tolerans betyder att man är en öppen, fri och positiv människa som inte har några fördomar mot andra är det en ren och skär lögn. Ordet tolerera betyder egentligen att stå ut med, och vad ska man stå ut med? Att se… Read more »

Tony Ingman
Tony Ingman
10 years ago

Jag har full förståelse för att du Julia känner dig obekväm i sällskapet journalister, för så många ynkliga varelser som det finns inom den yrkeskåren finner man inte i någon annan. Att dag ut och dag in fylla sina tidningar med nonsensnyheter,eller TV med rena fördumnings program, bara för att hålla allmänheten utanför dom verkliga problem som landet försetts med måste vara frusterande även för dessa medlöpare. Verkligt ynkliga individer! Ynkligheten kan väl bara jämställas med dom skrupelfria kräk som bluffar med assistansersättning för fejkade sjukdomstillstånd. Att lura till sig miljonersättningar från medel som är avsedda för människor som blivit… Read more »

Robin Shadowes
10 years ago
Reply to  Tony Ingman

Samma sak med batikhäxorna från Soc. Aldrig i livet att jag kan tänka mig att dom går hem till nybyggare för att kolla vad dom har i kylskåpet. Oavsett vilken myndighet det gäller, FK, Soc, AF, RSV eller facket så är det bara svennar som skall kontrolleras ända in på skinnet. Åker en nybyggare dit så är det ofta slumpen och deras egen dumhet som gör att dom åker dit, som i fallet med “Kaninmannen”. Men aldrig att någon av dessa tjänstemän skulle våga gräva i en sak som involverar berikare.

Tony Ingman
Tony Ingman
10 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Ja, och skulle någon berikare åka dit så finns alltid förmildrande ursäkter , såsom han förstod
ju inte språket eller annat snömos!

Robin Shadowes
10 years ago
Reply to  Tony Ingman

Kom att tänka på att det rent av hade kunnat bli pinsamt för dem om dom hade råkat hitta ett halal-slaktat får i frysen, stulet från nån hage på vischan dessutom. “Vi tjoppte den ner vi vaor hemma i Basra på semester i somras!”

Nordbo
10 years ago

Det här med vaccinationer mot fågelinfluensan får mig att tänka på invandringspolitiken. Myndigheter och media presenterade en enig front utåt, men det fanns kritik bakom kulisserna. Jag vaccinerade mig inte, för att jag läste vad kritikerna sa och för att jag redan hade förlorat mycket förtroende för myndigheter och media pga av lögnerna som jag hade upptäckt angående invandringen. Vaccinationerna har lett till att många barn har drabbats av narkolepsi helt i onödan. Kritikerna varnade för risken för den typen av bieffekter innan vaccinationerna kom igång, det var därför jag inte vaccinerade mig:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svd-granskar-sveriges-vaccinering-mot-svininfluensan_6843475.svd

Eva
Eva
10 years ago
Reply to  Nordbo

Intressant med din reaktion på svininfluensan. När jag hörde på nyheterna på radion om denna nya sjukdom och att alla skulle vaccineras slog magkänslan till direkt hos mig och jag tänkte att “det är något lurt med det här”. Jag vägrade självfallet att vaccinera mig. Nu när man hör om det förskräckliga som drabbat en del av de vaccinerade barnen undrar man hur man däruppe tänkte. Jag litar inte på myndigheterna om det inte gäller rapport om snödjup och istjocklek. Däremot är det intressant att försöka lyssna med sitt “nya öra” och höra vad som egentligen eller egentligen inte sägs.

Tjalle
Tjalle
10 years ago

Agenda ja ! Det var nog en sändning från Grönköpings-TV där alla problem förklarades med den rådande segregationen, dåliga skolor och rädslan att vittna. Hur denna situation uppstått gicks inte närmare in på. Man glömde att nämna EN uppnådd polisiär framgång i samband med Malmöoroligheter de senaste åren: Att man lyckades få en polis avstängd från jobbet för “olämpligt yttrande i tjänst” vid insats i ett bostadsområde. Här passar väl in att nämna att jag numera är avstängd från att kommentera på min länstidning. Orsaken är att jag ifrågasatte deras påstående om “familjen som efter 11 år i landet lämnats… Read more »

Stefan K
10 years ago

Gammelmedias agenda är orsaken till att Avpixlat och dess föregångare PI rönt allt större intresse.
Avpixlats och PI:s existens fördöms därför av gammelmedia som vill äga rätten att förmedla sina nyheter på traditionellt vis.
Tji får de, för den fria nyhetsförmedlingen kan inte längre stoppas på samma sätt som i diktaturstater.

T.o.m. medias kelgris Janne Josefsson säger att debatten om invandringen är journalisternas största svek mot medborgarna. Se dessa filmer och önska att han kunde göra en uppföljning.
http://www.youtube.com/watch?v=Yzt8ATqRqI0
http://www.youtube.com/watch?v=n5vjVBdVVbI

Redan 1991 fanns problemen, men ingen politiker har vågat ta inse detta. Ynkedom!

Info
Info
10 years ago

TILL XY: VAD SVENSKA FOLKET TÄNKER PÅ Visserligen är det enligt statsminister Reinfeldt svårt att urskilja någon ”grupp” i Sverige, som skulle kunna kallas ”svenskar” (utom, naturligtvis, alla s.k. nysvenskar), men något går väl majoriteten av denna knappt existerande ”grupp” ändå och tänker på hela dagarna. Alltså de som inte går och mal inom sig att kön bara är sociala konstruktioner, att Sverige bör ta emot 30 miljoner nybyggare från Afrika osv. Sign. XY ovan ställde just frågan: ”Men vad är det som driver det perversa i vårt samhälle; oförmågan (blindheten?), oviljan, fientligheten mot sanningen i Sverige?” Kvällstidningarnas löpsedlar och… Read more »

Peter
Peter
10 years ago

Jag har för mig att Gunnar Sandelin skrev ”Journalisterna mörklägger sanningen om INVANDRINGEN” – alltså inte ”invandrarna”. Redigeraren ändrade alltså i rubriken, precis som Aftonbladet ändrade från ”islam” till ”muslimer”, i Jimmie Åkessons debattartikel ”Islam är det största hotet” (kommer inte ihåg den exakta rubriken).

Rune
Rune
10 years ago

Jag insåg för flera år sedan att Rapport och Aktuellt inte var något att ha när det gäller nyhetsförmedling. Deras förtigande av viktiga nyheter och snedvinklingar har fått mig att avstå från att ta del av deras sändningar.
Däremot så har deras väderrapporter fortfarande hög kvalitet och därför sätter jag ofta igång TV-apparaten när tio minuter av deras sändning återstår.

billy
billy
10 years ago

Alldeles lysande, har hört talas om era vassa artiklar men inte förrän nu tagit mig tid att läsa.

bravo.

Peer Pedersen
Peer Pedersen
10 years ago

Härlig artikel Julia, du prickar precis grunden varför jag inget TV har, “det går lika bra med selleri” som en komiker sa.

anonym
anonym
10 years ago

Til Nordbo: For et par måneder siden var der et stort forskræp på teksttv, for DR1 Søndag om (overfalds)voldtægtsbølgen i Oslo. De interwiewede først Louiza Loubibi, et 100% atypisk og dermed også 100% perfekt-ikke hvidt (overfalds)voldtægtsoffer. Det blev selvfølgelig ikke nævnt, at det var en afrikaner der (overfalds)voldtog, ligesom det faktum at 100%, af alle overfaldsvoldtægter i Oslo bliver begået af ikke-vestlige indvandrere = muslimer/afrikanere. Derefter blev Akthar Chaudry, politiker med pakistansk bagggrund også interwiewet. Og for autencitetens skyld var der et meget kort klip, med nogle lyshårede “Innfødte norske jenter”, som tog deres forholdsregler når de gik ud om… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

-Vår starkaste drift är tillhörigheten och gemenskapen. Vår största rädsla är att bli uteslutna ur flocken.-
Jeg tror overlevelsesevne er den største drift uanset om der er tale om en eneboer eller større forsamlinger.
Argumenter for primat for tilhør og fællesskab samt angsten for at stå ene, er ikke nok til jeg tvivler på overlevelsesevnens betydning.
Ellers som sædvanlig interessant.

Kapten Klok
Kapten Klok
10 years ago

Min bror är en hängiven vänsteranhängare som mer eller mindre expolderade när jag kom ut som SDsympatisör i familjen runt år 2006, och han beslöt sig för att hämnas på mig som den hemska “nazistsympatisör” jag var genom att berätta nyheten vitt och brett för mina närmaste vänner. Jag var ju en “nazist” och då måste jag ju stå för detta offentligt var motiveringen av brorsan. En slags skampåle för mina tankebrott, där jag skulle spottas på av allmänheten tills jag gjorde avbön från mina tankar och åsikter. Jag bröt ett stort tabu då. Att komma ut ur den politiska… Read more »

Stefan K
10 years ago
Reply to  Kapten Klok

Inte i familjen där vi har högt i tak. Däremot på jobbet och bland kompisar, men där dog debatten när jag bad dem svara på ett antal frågor om verklighetens Sverige. De hade nämligen inga svar, utan satt som fågelholkar och utbrast att “de inget visste”. Dock har det aldrig varit osämja mellan oss, då vi som sagt har högt i tak och accepterar varandras åsikter. Det roliga är att minst två i kompiskretsen börjat intressera sig allt mer för verklighetens Sverige och kommer i valet 2014 att byta parti från S och M till…ja, du vet.

Cavatus
10 years ago
Reply to  Stefan K

Snälla Stefan, kan du dela med dig av de frågorna så vi andra kan få lite draghjälp när vi blir anklagade för än det ena än det andra. Vilka frågor ställde du när de blev svarslösa?

libsd
libsd
10 years ago
Reply to  Cavatus

“Vad har invandringen (eller den utomeuropeeiska invandringen eller liknande adjektiv) gett oss som Finland inte har, kvantifiera gärna dessa värden i pengar?” Är ju en rätt bra fråga tycker jag, har ställt den till två personer hittills, en hade inget svar, den andra började kritisera finnarnas dåliga kunskaper i engelska och snackade om att vi i Sverige är mycket bättre på spanska, franska och tyska. Vad detta har med invandringen från Somalia/MENA att göra hann jag tyvärr inte fråga. En annan luring man kan dra är ju “Är du för en värld med många olika kulturer/etniciteter?” Om svaret blir ja,… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
10 years ago
Reply to  Kapten Klok

@ Kapten Klok og Stefan K Jeg oplevede selv at blive kaldt “racist” igennem en del af 80’erne af mine biologiske forældre. Min stedfar, derimod, vidste bedre, men turde kun vise mig det med et fortroligt glimt i øjet. – Han havde boet i fem år i Tyrkiet og kunne derfor i virkeligheden bekræfte mine “fordomme” om muslimer. Så når han berettede, afbrød min mor ham gerne vredt med “kan du da ikke selv høre, at det du fortæller, er vand på hans mølle!” Og så måtte min stedfar tie med sine oplevelser i Tyrkiet. Vand på hans mølle, tja… Read more »

Johanne
Johanne
10 years ago
Reply to  Morten - - -

Morten – – -, jeg finder det nedrigt, at du tilsværter dine egne forældre, ærligt talt, kan du ikke finde nogle andre at hakke på?

Morten - - -
Morten - - -
10 years ago
Reply to  Johanne

@ Johanne

Jeg ser først dit indlæg nu. Jeg “sværter” ingen, min beretning er et billede af en tid, der – om du vil – “sværtede” sig selv ved sin utilbøjelighed til at lytte til andet, end det, der var oppe i tiden. Det var en gennemgående, menneskelig dårskab, og selvfølgelig skal det ikke forbigås, for det var en del af datidens virkelighed. Det er ikke anderledes, end at mine forældre udmærket ser det i dag, og tager afstand fra den holdning, de engang indtog.

Endelig er der en “happy ending” på historien – ikke sandt ?

– – –

Johanne
Johanne
10 years ago
Reply to  Morten - - -

Så du fik med andre ord overbevist dine forældre? Ikke for at lyde psykoanalytisk, men tror du ikke, at du indtog den holdning, du gjorde dengang, fordi dine forældre var imod? Var det et forældreopgør? Det kunne være interessant at få klarlagt jeres dybeste motiver.

XY
XY
10 years ago

Som alltid en näringsgivande, analyserande artikel. Ave Julia! Men vad är det som driver det perversa i vårt samhälle; oförmågan (blindheten?), oviljan, fientligheten mot sanningen i Sverige? Att det finns en stor mängd kryperi, feghet och andel nickedockor råder det ingen tvekan om; mycket bekräftande länkades ju också till Lena Anderssons förträffliga artikel i DN (kan verkligen etablerade medier hålla sig med “djävulens advokater”?). Vad är urkraften som driver korrekt konsensus? Medlöperiet, fegheten är endast karaktärsbristen som präglar flertalet, medlet som medierar tyrannin. Blir bara motståndet tillräckligt och icke-argumenten slutligen tillräckligt urvattnade ska inte mycket till förrän slutligen den svenska… Read more »

Cavatus
10 years ago

Ja, du Julia, vartenda debattprogram om Malmö, och de har varit många på sistone, är som en fars, med ingredienser hämtade ur en Kafkaroman. När man kommit till insikt och ser skådespelet vet man inte om man ska skratta eller gråta. Tidvis kommer allmogen till tals i programmet Ring P1 på morgnarna. Då kan någon enstaka ibland släppas fram som sjunger ut och tar i-ordet i sin mun och gör programledaren mållös eller satt ur spel. För övrigt tigs hela grundproblemet, precis som du säger, nogsamt ihjäl. Jag vet inte i vilken mån du har kunnat se och höra dessa… Read more »

Skinfaxe
Skinfaxe
10 years ago
Reply to  Cavatus

Får man yttra judefrågan hos Tryckfrihetssällskapet eller är det kontrajihad för hela slanten?

Info
Info
10 years ago

CHARKAS-BEDRÄGERIET: JO – EN INVANDRARE NÄMNDES VID NAMN! I-ordet nämndes visserligen inte, däremot fick en invandrare i målet framträda helt öppet under eget namn i Sveriges radios Ekot 9/2. Vilket han gjorde med sedvanligt gäll och gnällig, påstridig röst. Advokaten Leif Silbersky, 73 år. SR:s programsida: ”43-åringens advokat, Leif Silbersky, menar att domen är en framgång trots fängelsestraffet. – Det man inte på något sätt gör gällande är att min huvudman gjort något av egen vinning; att han själv tjänat pengar på något sätt. Kommer din klient att få sitta i fängelse? – Nej, som jag ser det tror jag… Read more »

Svend Christian Tychsen
Svend Christian Tychsen
10 years ago

Julia Caesar har igen overgået sig selv. Denne söndagskrönika er et sandt mesterværk, fuld af indestængt vrede, ja raseri, slet og ret! For nylig hævdede en debattør, at svenskerne var et “konfliktsky, konsensusorienteret bondefolk, uden civilkurasje”, eller noget i den retning? Jeg husker ikke den præcise ordlyd, men synspunktet har også tidligere, med forskellig ordlyd, været fremme i debatten. Det er jo hårde ord, men måske er der her en egenskab, som ikke er så gal, at den alligevel er godt for noget! Når omvæltningen engang kommer, og den er måske ikke så langt væk, kan det i Sverige gå… Read more »

Peter Andersen
10 years ago

Ja, det kunne passende starte med, at Marine Le Pen vinder præsidentvalget i Frankrig. Så kommer der skred i tingene. End ikke Poul Nyrup eller Uffe Ellemann kan vel udelukke Frankrig fra det gode selskab!…

Mrs Darkblue
Mrs Darkblue
10 years ago

Tack, för att du skriver 🙂

trackback

[…] har alla sett elefanten men den får inte nämnas eller kommenteras. Julia Ceasars söndagskrönika handlar om det onämnbara i […]

Gunnar
Gunnar
10 years ago

Hovedsendingen på norsk TV (NRK1) tok nylig opp problemene i Malmø. Enligt reporteren kunne elendigheten i Malmø forklares med tilstedeværelse av MC-klubber , og videre noen setninger om dårlige boliger og arbeidsløshet. Heller ikke på norsk TV bør man nevne i-ordet om man vil opp og fram i verden

Nordbo
10 years ago

Den här gillar jag extra mycket. Lögnen är ett frätande gift för samhället. Men jag är ganska optimistisk. Tack vare internet tycker jag att det verkar som att insikten om kejsarens nakenhet sprider sig ganska snabbt. Dessutom tror jag att den nuvarande politiska “eliten” (hycklar- och lögnarelit?) kommer att fortsätta förlora legitimitet på grund av den ekonomiska krisen.

74
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x