17
feb
Seneste opdatering: 18/2-12 kl. 1220
25 kommentarer - Tryk for at kommentere!

När filmen ”Shoo bre”, baserad på Douglas Foleys bok med samma namn, skulle spela in scener från Rinkeby torg hamnade teamet mitt i en actionfilm. Fast på riktigt. Plötsligt misshandlades en person precis där teamet höll till, vilket följdes av en skottlossning.

Men inspelningstumulten slutade inte där. Efter dramat började invånarna medvetet att sabotera inspelningen genom att köra bil och motorcykel tvärs över torget, vilket gjorde det omöjligt att filma. I samma veva försvann även en dator och regissörens exemplar av filmmanuset. Djengo Esmer, som själv är uppvuxen i Tensta, förstår vad hatet kommer ifrån. Främst syftar han till att folk från förorten ofta framställs som kriminella, pajaser eller offer i media. Det finns ett hat mot filmare och massmedier. De tycker att vi målar upp förorten felaktigt, säger han. Besköts på inspelning

Tyrkisk journalist i Danmark/Sverige lyver for hjemmepublikummet

Emre OGUZ -Journalist Zaman korrespondent i København og Stockholm mener at vide, at den myrdede, tidligere kriminelle Cem Aydin, blev myrdet af “en bande racister.” Der ved han mere end politiet eller nogen andre. Intet tyder på et racistisk motiv, ikke engang offerets familie, har spekuleret i den årsag. Zaman-journalisten kender naturligvis den sag lige så godt eller bedre end enhver avislæser, og man må derfor konstatere, at han lyver med fuldt overlæg:

Turkish and other expatriates in Denmark held a march on Sunday to protest the murder of a Turk, Cem Aydın, killed Jan. 19 in front of his house in an armed assault in Copenhagen.Aydın, 21, was attacked by a group of racists in Copenhagen and was taken to hospital for treatment immediately following the incident. However, doctors were not able to save the young man. Marching from the municipal square to the parliament building in the Danish capital, expats demanded Danish authorities find the perpetrators of Aydın’s murder immediately.Expats in Denmark protest racially motivated murder of Turk. Fredsdemonstrationer i krigens hus…

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
25 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Svensson
10 years ago
Info
Info
10 years ago

NÄTHAT OCH YTTRANDEFRIHET Svenska Dagbladet har upplåtit sin Brännpunkt-avdelning åt en pastor och filosofie doktor i statskunskap. Hans s.k. debattartikel den 17/2 har följande inledning: ”MEDMÄNSKLIGHETEN FÅR STRYKA PÅ FOTEN Den svenska flyktingpolitiken har blivit hårdare de senaste åren. Vi som arbetar med och träffar några av de allra mest utsatta i samhället ser hur medmänskligheten har kylts ned. Flyktingar behandlas som kriminella. Var finns barmhärtigheten? skriver pastor Stefan Swärd.” Härefter följer en närmast rasande uppgörelse med det vedervärdiga svenska folket: ”högerextrema”, ”främlingsfientliga”, ”högerpopulismen”, ”Sverige är i dag i det närmaste ett slutet fort när det gäller att ta emot… Read more »

Frank P
Frank P
10 years ago

Malmø dermed op på 5 mord i 2012. 3 gangsterdrab og 2 familietragedier… imens gør svenske medier ALT for at bevare illusionen om det fantastiske multikulturelle samhälle…

Skåning
Skåning
10 years ago

Helt apropå. Invandrargrupper som i 15-20 generationer gift sig med kusiner, hamnar inte direkt i den övre änden av IQ-skalan. Detta oavsett vilka genetiska defekter som mer uppenbart kan uppstå. Så är det mer i våra förorter bestående av arga unga män, med mindre lycka i det genetiska lotteriet, men som tycker sig vara berättigade till en cool “bimmer”.

Det är det vi har att göra med. Hur hanterar man det?

Robin Shadowes
Robin Shadowes
10 years ago
Reply to  Skåning

Skickar dom tillbaka där dom hör hemma vore den enda hållbara lösningen. Men det lär aldrig hända med nuvarande regering. Eller nån annan regering för den delen och det lär inte hända i min tid att SD får egen majoritet. Så hoppet är ute i vilket fall som helst.

Skåning
Skåning
10 years ago

Jaha. Offentliggör kusinknullarnas hedersmentalitet och gör den “problematisk” när det i själva verket handlar om en intern ovilja att uppfostra söner som man med god framgång uppfostrar döttrar

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Nogle kvalificerede bud på etniciteten? 😉 http://jp.dk/indland/krimi/article2698673.ece Mand økseoverfaldet efter påkørsel Offentliggjort 17.02.12 kl. 20:02 En mand blev påkørt på Nørrebro og overfaldet af en større gruppe personer, blandt andet bevæbnet med en økse. Da en mand holdt for rødt lys i et vejkryds på Rantzausgade på Nørrebro i København, kørte en anden bilist bevidst ind i ham bagfra og skubbede hans bil ud i krydset tidligt fredag aften. Fem til syv mand sprang ud af to-tre køretøjer og begyndte at smadre mandens bil, blandt andet med en økse. Den påkørte mand blev hevet ud og sparket, inden han tog… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Selv Politiken kan nu åbenbart ikke længere sløre de faktiske forhold 😉 Nå, så det var DERFOR, at al trafik på jagtvej og busserne gennem Rantzausgade var omdirigeret tidligere på aftenen – det glemte de vist lige at fortælle om i radioen. Politiet har åbenbart skullet sikre gerningsstedet og søge efter spor af “kulturberigerne”. http://politiken.dk/indland/ECE1543747/oejenvidne-til-overfald-det-lignede-et-slags-taeskehold/ Øjenvidne til overfald: Det lignede et slags tæskehold En mand er til aften blevet påkørt og forsøgt overfaldet af 6-8 mænd. AF Rasmus Dam og Sofie Synnøve Herschend På Nørrebro i København er en mand til aften blevet overfaldet af en gruppe på 6-8. Politiet… Read more »

morten
morten
10 years ago

Nul mere integration med Skåne og Sverige; vi risikerer at deres arabiske indavl og deraf medfølgende kvindehad, æreskultur og stenalderreligion vælter ind over os. Nej tak. Svenskerne ligger som de har redt, men vi skal satme op i køjen til dem.

Anonymous
Anonymous
10 years ago

Øresundsregionen er død. Det vil være rent selvmord at satse på mere integration i form at metro el. flere broer till Sverigere. De ligger som de har redt, og de skal satme ikke sende deres arabiske indavl videre til os.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
10 years ago
Reply to  Anonymous

Dom politiskt korrekta på den här sidan jobbar hårt för att det skall bli ytterligare en bro, denna gång mellan Helsingborg-Helsingör. Jag kan inte annat än hålla med att det vore en ren katastrof, för båda sidor om denna plan förverkligas. Kanske rent av mest för er, eftersom Skåne i stort sett redan är förstört för all framtid i vilket fall som helst. Men med tanke på höjningen av pensionsålder och liknande, så kan vi i alla fall hoppas på att dessa planer kollapsar av rent ekonomiska skäl. Det finns snart inget mer att dra in på utan att landet… Read more »

JensH
JensH
10 years ago

“Det er for sent under alle omstændigheder”

Tjah, det har du ret i. Men så må det for os Danskere, Nordmænd og Finner handle om at ‘inddæmme’ det “Svenske problem”. Lidt i stil med Foster Dulles ‘inddæmningsstrategi’ af Sovjet-kommunismen. Bevares, i en lidt mindre målestok, men dog den samme strategi.

JensH
JensH
10 years ago

Endnu et mord på åben gade i Malmø. Denne gang er kvinde blev stukket ihjel på åben gade. Ifølge øjenvidner var kvinden sammen med to små børn:

http://jp.dk/udland/europa/article2698627.ece

JensH
JensH
10 years ago
Reply to  steen

“Manifestation mot våldet”

Hvad skal der egentlig til før de mennesker vågner op og erkender virkeligheden???

Skåning
Skåning
10 years ago
Reply to  steen

Nu är du lite tyken. Hoppet är det sista som lämnar människan. Alla vet vi väl att Malmö är “lost”, men så är alla medelklassretreats. Det tar bara lite längre. Jag föredrar att vara den sista Jomsvikingen, framför att vara en hycklande moderat som precis köpt en sexmiljonersvilla på behörigt avstånd, och röstar på moderaterna.

Säg till när du är i Malmö nästa gång så ska jag visa dig det “riktiga Malmö”.

Svensson
10 years ago

Svenska förorter visar Sveriges framtid, det går utför, och det går fort. Men många Svenskar blundar, för dom tycker det är så otäckt.
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Skal man le eller græde? – bonbon-kammerater på nye eventyr 😀 Integrations-kroner brændt af i forlystelsespark Ghetto-formand vild med Bonbon-Land: Staten betaler http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1710591.ece Bonbon-Land burde overveje at opføre en hædersstatue. Mohammed Aslam, bedst kendt for sin post som formand for ghettobebyggelsen Mjølnerparken i København, har i årevis sendt busfuld efter busfuld med børnefamilier til forlystelsesparken i Holme-Olstrup. Gildet er overvejende betalt med de midler, Mohammed Aslam er blevet betroet til integrationsarbejde. [ Ha, er det ikke bare jublende naivt? Ham der modarbejder al seriøst integrationsarbejde, så snart kommunens lalleglade integrationsmedarbejdere er gået ud af døren og kameraerne og mikrofonerne er… Read more »

anno
anno
10 years ago
Reply to  steen

Karen West (S) har artiklen fra Weekendavisen på sin blog:
‘Tales der med to tunger af en socialdemokratisk folkevalgt?’

En kommentar: (14. februar 2012 kl. 22:35)
“,,, vi fortsætter arbejdet med at grave alt om ham oh vi er snart færdig,,,”

ht tp://www.karenwest.dk/blog/?s=+Aslam+

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  anno

Tak – jeg mente nok, jeg havde set den artikel et eller andet sted 😉

Prudentius
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Mohammed Aslam og de utallige typer som ham, højt som lavt på strå, vidner hovedsagligt om to ting: 1. Den næsten totale korruption der er på spil i islamisk kultur. Aslam er som en typisk homo-islamicus simpelthen ude af stand til ikke at misbruge den magtposition han har opnået. Det knytter an til Dar al islam i almindelighed,(og det arabiske forår i særdeleshed) hvor magthaverne på den mest groteske måde udbytter og misbruger de befolkningerne de hersker over. Islam fører direkte med sin amoral til dette mønster, men for de fleste muslimer forbliver mere islam det idiotisk evige svar på… Read more »

Nordbo
Nordbo
10 years ago

“De tycker att vi målar upp förorten felaktigt, säger han. ”

Och då gör man motstånd mot den negativa bilden genom att bekräfta att den stämmer? Är det Sveriges framtida begåvningsreserv som väntar på sin tur att visa vad de går för? Verkar hoppingivande …

25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x