18
feb
Seneste opdatering: 19/2-12 kl. 0037
69 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Julia Caesar

Copyright Julia Caesar, Snaphanen och HRS. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Författaren Maria Sveland  har brakat in i en politisk depression. Hon berättar det själv i en artikel i Dagens Nyheter.  Symtomen är alarmerande: ett ordlöst fladder i bröstkorgen, hjärtat bultar förtvivlat, hon har värk i magen och lider av sömnlöshet. Tillståndet förefaller ha utlösts av ett senkommet och chockartat möte med verkligheten utanför Södermalm i Stockholm. Hennes symtom har vid det här laget blivit en riksangelägenhet. Maria Sveland är feminist och hittills mest känd som författare till bestsellern ”Bitterfittan”, som handlar om vilket helvete det är att leva tillsammans med man och barn, och därefter den lyckliga skilsmässoboken ”Happy happy”.

Hennes artikel är viktig, men kanske på ett annat sätt än hon har tänkt sig. Den är lika viktig som Bengt Ohlssons uppgörelse  med kulturvänstern för några veckor sedan som jag skrev om i krönikan ”Isbrytarna”. Men där Ohlsson genomtänkt och välformulerat tar avstånd från de röda fanor som med automatik kännetecknar de flesta kulturyttringar skildrar Sveland ett yrvaket uppvaknande i en värld där till hennes förskräckelse ”gränserna har förskjutits och kartan ritats om” medan hon sannolikt har varit fullt upptagen med att vara Bitterfitta.

Hennes symtom gör mig happy. De är välkomna tecken på att den mentala Berlinmuren har börjat rämna och luften kan bli lättare att andas. För Maria Svelands vidkommande är sömnlöshet och hjärtklappning ett lågt pris att betala för det elände som hon och hennes meningsfränder inom vänstern och dårfeminismen har ställt till med under de årtionden då de har härjat fritt på medias och andra arenors utrullade röda mattor. Hon är en av symtombärarna för hela den urspårade totalitära ideologi som nu genomlider sitt ofrånkomliga terminalstadium. Slaget är förlorat för vänstern, för radikalfeministerna och genusextremisterna. För första gången på nästan ett halvt sekel håller verkligheten på att hinna ifatt de här vansinnesyttringarna. Förlorarna konfronteras med vad de aldrig trodde kunde hända; de ser sin världsbild rämna och sina värmehärdar vid åsiktsdiktaturens köttgrytor hotade. Chocken är total.

Detta är bara preludiet till alla Bitterfittors klagan

Vi kommer att få se mer hjärtklappning, mer fladder i bröstkorgen och värk i magen. Maria Svelands artikel är bara preludiet till den klagan som landets församlade Bitterfittor av båda könen kommer att ge ifrån sig när de, en efter en, trillar ner från sina självvalda martyrpositioner. Det kommer inte att låta vackert, det gör det sällan när illusioner spricker och invanda privilegier blir till grus.

Jag ska berätta varför Maria Svelands våndor gör mig happy: De är symtom på att vänstern och tokfeminismen håller på att förlora det monopolistiska tolkningsföreträde som de i långliga tider har sett som självklart. Svelands bröstkorgsfladder signalerar att ett kvävande järngrepp om opinionsbildningen i Sverige äntligen håller på att släppa. Jösses flickor och pojkar, befrielsen är nära!

Jag förstår att omställningen kan kännas svår för härskarna över de rätta orden och de rätta åsikterna. Visst gör det ont när knoppar brister och man mister något man trodde sig ha ett evigt monopol på. I den akuta fasen kan det behövas smärtstillande medel, jag skulle också rekommendera något antidepressivt under en övergångsperiod och något verksamt mot sömnlösheten.

Borlänge ligger långt från Åsögatan

Chockad ser Maria Sveland ett tv-reportage där Bert Sundström återvänder till sin – och även min – gamla hemstad Borlänge. Han beskriver hur invandringen från tredje världen har förändrat staden.

97 procent av invandrarna kommer från Somalia, och mer än hälften är analfabeter. ”Vad nu det har med saken att göra” kommenterar Sveland. I hennes ägandes tv, i hennes rum, i hennes hem har Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson den gränslösa fräckheten att stå och diskutera invandringspolitik med centerns partiledare Annie Lööf. Rubriken för debatten är ”Har invandringen gått för långt? En rubrik som är som skapad av och för Sverigedemokraterna” skriver Maria Sveland.

Sådant ska man inte få diskutera. Inte i Maria Svelands tv, inte i hennes hem, inte över huvud taget. Borlänge ligger långt från Söder i Stockholm, och några somaliska analfabeter på Åsögatan har hon för sin del inte sett till. Skakad tar hon del av helt okända fakta som tv-apparaten förmedlar rakt in i hennes rum:

”Plötsligt är det en sanning att somalier är en svårintegrerad grupp utan att Åkesson avkrävs någon mer specifik förklaring eller exempel för detta påstående.”

Tokhögern dyker upp där man minst anar det

Men det ska bli värre. Maria Sveland ser högerkrafter vartän hon ser. Det som ”förr betraktades som tokhöger med drag under galoscherna slinker allt oftare in och sipprar ner i hennes liv och tv-apparat. Dyker upp där man minst anar det.” Det är när hon läser Magnus Lintons bok ”De hatade”  som ljuset tänds, polletten trillar ner och hon plötsligt ser sambanden. Hur det går raka linjer från massakern på Utöya den 22 juli 2011 via ungerska Jobbik och holländske Geert Wilders till Sverigedemokraterna och ”hatet mot mångfalden och antifeminismen som blomstrar i medierna bland reaktionära ledarskribenter, högerkonservativa och liberala tankesmedjor som Timbro och Axess, bloggar och nätdebattörer. ”

Hon undrar ”hur samhället blev så skevt att Borlänges ”problem” (lägg märke till citationstecknen kring ”problem”!) med invandringen får ta plats i Aktuellt medan tystnaden om denna enorma politiska och kulturella förändring, som sker mitt framför våra ögon, förblir i medieskuggan? ”

Det obegripliga hatet mot SCUM-manifestet

Hon kallar jämställdhetsbloggarna Pelle Billing och Pär Ström för ”extremister” och ”antifeminister” och upprörs över att de bjuds in till tv-soffor och debatter. Hon upprörs över ”hatet mot Turteaterns uppsättning av SCUM-manifestet” (SCUM = Society for Cutting Up Men), en text av Valerie Solanas (känd för att ha försökt mörda Andy Warhol) som propagerar för kvinnlig frigörelse genom masslakt på män och att fortplantningen sker på artificiell väg. Att det budskapet inte hälsas med jubel är ju fullkomligt obegripligt.

Hon noterar med avsmak hur ”medier och litteraturkritiker tokhyllat en skäggig norrman och hans litterära mastodontverk som av en händelse heter just ”Min kamp”. Den skäggige norrmannen heter Karl Ove Knausgård, och media har mycket riktigt hyllat hans böcker i sex delar om sitt liv. Det går inte för sig i Maria Svelands värld. Till råga på allt använder Knausgård också f-ordet, men inte på det sätt hon vill. Han ska med alla medel misstänkliggöras med vulgärvänsterns patentmedel efter den 22 juli 2011 – han ska knytas ihop med Anders Behring Breivik. Båda är ju norrmän!

”De åsikter som Knausgård vädrar i sina böcker är precis de slags åsikter som blivit alltmer legitima i takt med att gränserna förskjutits åt höger. Han skriver om ”fittlandet Sverige” som är så politiskt korrekt att man inte ens får säga ordet neger längre. Han beskriver sin ångest över sin förlorade manlighet just för att han tvingas byta blöjor och vara pappaledig och gå på babyrytmik. Den slags feminisering av västerländska män som även Breivik är så djupt oroad över i sitt manifest.”

Samla ett litet gäng likasinnade och sjung ”We shall overcome”

Kommen så långt drabbas jag av ett ordlöst fladder i bröstkorgen. Inför sådan kompakt upprördhet är alla medel tillåtna. Jag råder Maria Sveland att skramla ihop ett litet gäng likasinnade på Mariatorget för att gemensamt sjunga ”We shall overcome”, varvat med feministiska kampsånger från 1970-talet och lämpliga doser bensodiazepiner och rödvin för en extra skjuts.

Det är klart att det känns svårt att se hur ”de höger­radikala spyr ut sitt hat”, om man nu har bestämt sig för att det är det man ser. Kort sagt, Maria Sveland ser hat och extremism överallt, utom hos sig själv. Hon är upprörd över allt som hon ogillar, och det som gör henne upprörd får inte finnas, eller i varje fall inte uttryckas. Medias censurkranar är uppenbarligen alldeles för dåligt åtskruvade. Här har gränserna för vad som får sägas offentligt stadigt förskjutits mot höger, men hon har inte märkt något. Förrän nu. Hon förebrår sig själv:

”Jag klandrar och frågar mig igen och åter igen: ”Varför har jag inte insett och förstått detta tidigare?”

Hon dräneras på energi i familjefängelset

Ja varför? Hon har ingenting sett, ingenting märkt av den omvälvning som pågår i Sverige. Var har Maria Sveland hållit hus de senaste tio åren? Har hon varit fullt upptagen med att vara Bitterfitta och massakrera kärnfamiljen som levnadsform i radioprogram om ”Heliga familjen”? Ur boken ”Bitterfittans” presentation:

”Sara är 30 år och redan bitter. En riktig bitterfitta faktiskt. Så en dag i januari när allt blir outhärdligt lämnar hon man och barn för en veckas tankepaus på tönt-Teneriffa. Det var ju inte så här det skulle bli. Hon drömde ju bara om kärleken som alla andra. Sara känner sig lurad och bitter när hon tänker på alla kvinnor hon känner som liksom hon dräneras på energi i familjefängelset. Är det ett ofrånkomligt arv i rakt nedstigande led – från hennes rastlösa mammas diskande eksemhänder till hennes eget nervösa duktighetskomplex?”

Vad vet Maria Sveland om invandringspolitik?

Jag undrar vad Maria Sveland vet om invandringspolitik, mer än att det är något som hon inte tycker att man får prata om? Hur kommer det sig att hon inte känner till att somalier är en svårintegrerad grupp i alla länder som de utvandrar till? Att de har den lägsta förvärvsfrekvensen och självförsörjningsgraden av alla och att analfabetism har en hel del med saken att göra? Att hälften av männen tuggar kat och att skenskilsmässor är satta i system av just somalier för att få mer bidrag? Att kokettera med okunnighet är inte längre gångbart, inte ens för vänstern.

Hur kommer det sig att Maria Sveland anser att invandringspolitik inte får diskuteras i tv? Och att en demokratiskt vald partiledare inte får förekomma i en tv-debatt? Vilka insatser har Maria Sveland i sin egenskap av radikalfeminist gjort för invandrarflickor som lever under hedersförtryck och misshandlas, kastas ut från balkonger eller gifts bort med sina kusiner från det gamla hemlandet? Vilka är argumenten för att inför skolelever, bekostat av skattemedel, framföra en psykiskt sjuk kvinnas mordiska hat mot män? Hur kan hon kalla företrädare för en nyanserad syn på könsrollsfrågor för extremister?

Några argument har aldrig avkrävts vänstern

Nej, det finns inga argument. Några argument har å andra sidan aldrig avkrävts vare sig vänstern eller dårfeministerna. När Maria Sveland anklagar alla som inte tycker som hon faller hon tillbaka på en gammal vänstertradition, och det hedrar henne inte det minsta: aldrig komma med sakargument, aldrig ärligt redovisa skälen till sin ståndpunkt, bara dåna på och göra anspråk på att själv förkroppsliga den oändliga godheten och anklaga alla andra för att vara onda och ha fel. Det faktum att vänstern har haft totalt fel i decennier har inte lett till någon avläsbar omprövning eller avbön. I 45 år har den svenska vänstern lagt död mans hand över debatten och samhällsklimatet utan att någonsin behöva försvara sina ståndpunkter.

Om Maria Sveland skulle hamna i maktposition ska vi ha klart för oss att det enbart är hennes åsikter och hennes bild av verkligheten vi får ta del av, hur snedvridna de än är. Alla som inte tycker likadant som hon ska tystas ner, som i vilken diktatur som helst.

Revolt mot ett instängt hemmafruideal

I vissa lägen kan det vara nyttigt att se bakåt. När den svenska feminismen, eller kvinnosaken som det hette då, började göra sig hörd på 1960-talet var den en revolt mot efterkrigstidens instängda hemmafruideal, mot veckotidningarnas kakrecept och stickbeskrivningar och för ökad valfrihet för kvinnor genom större möjligheter till utbildning och arbete. Som av en händelse ropade arbetsmarknaden efter kvinnlig arbetskraft – samtidigt som p-piller och fri abort (från 1975) gjorde det möjligt att välja om och när man ville ha barn. Barnomsorgen byggdes ut, och arbetsmarknadens behov gick förunderligt väl hand i hand med jämlikhetsdebatten. Ekonomi blev till ideologi. Att vara hemma med sina barn var det mest otidsenliga man kunde företa sig.

Skatteavdrag för markservice

1961 publicerades Eva Mobergs (1932-2011) essä ”Kvinnans villkorliga frigivning” i antologin Unga liberaler. Sedan kom Barbro Backbergers (1932-1999)  bok ”Det förkrympta kvinnoidealet” 1966 – se den här tv-intervjun med henne från 1966  där hon går till storms mot veckotidningarnas prinsessreportage.

Monica Boëthius (1928-2009) bok ”Har vi råd med fruar?” kom 1967. Hon kritiserade att fullt friska män fick göra skatteavdrag för markservice i form av hemmafruar även om det inte fanns några barn i familjen. Boken bidrog till att sambeskattningen avskaffades 1972. Därmed var den förhatliga hemmafrun avskaffad – det blev nödvändigt med två förvärvsinkomster för att försörja en familj.

”Könet är en social konstruktion”

De tre kvinnosakspionjärerna är allesammans döda. Och någonstans längs vägen gick ”kvinnosaken” snett, väldigt snett. Innan vi visste ordet av hade den kapats av 68-vänstern, kvinnor pressades in i marxistisk offerkofta, och plötsligt blev ”jämlikhet” detsamma som ”lika”. Plötsligt förnekades könsskillnaderna, och lika plötsligt hade genusextremisterna slitit åt sig tolkningsföreträdet för att på fullt allvar hävda att ”könet är en social konstruktion”. En föreställning som bygger på Simone de Beauvoirs ord i ”Det andra könet”:  ”Man föds inte till kvinna. Man blir det.”

Barbro Backberger hade möjligen trivts med den definitionen, men jag vågar påstå att både Eva Moberg och Monica Boëthius skulle rotera i sina gravar om de visste omfattningen av den genuspsykos som har brett ut sig i dag på allt från förskolor till universitet. För en psykos är det, ett rent galopperande vansinne där få vågar påpeka att kejsaren är spritt språngande naken och alltför många håvar in sitt levebröd på att driva den offentliga lögnen. Sedan går de hem och avnjuter sina könsskillnader i dubbelsängen.

På förskolan Egalia finns inga pojkar och flickor

Skollagen ålägger skolor och förskolor att arbeta aktivt för att ”motverka könsstereotyper”. Det kan naturligtvis tolkas på olika sätt. Miljöpartiet kräver nu genuspedagoger på alla förskolor. I Stockholms stad vill man satsa 10 miljoner kronor så att alla förskolor får tillgång till en genuspedagog.

”Vi tycker att det är en rättighetsfråga och det är viktigt att man följer målen i förskolans läroplan” säger Daniel Helldén, oppositionsborgarråd i Stockholms stad (mp).

På förskolan Egalia på Södermalm i Stockholm (var annars?) har man tagit steget fullt ut. Där finns inga pojkar eller flickor. Där säger man förnamnet, ”kompis” eller ”person”. De könsspecifika orden ”hon” och ”han” är skrotade. Alla barn kallas ”hen”. I böcker som köps in ska det helst vara ensamstående eller samkönade föräldrar. Tygdockorna är mörkhyade och exakt likadana. Men de har – hör och häpna – könsorgan.

”Vi vill inte ta bort det biologiska könet. Det är det sociala könet vi arbetar med” säger Lotta Rajalin i Aftonbladet.

Sasha och Nikki uppfostras könsneutralt

Kan galenskapen komma längre? O ja. Samhällets minsta cell är familjen. Ingen propaganda är helt lyckad förrän den har infiltrerat även dessa de minsta byggstenarna i samhällsbygget. Föräldrarna Linus och Sara har tagit genusfrågan på allvar och uppfostrar sina två barn Sasha, 2,5 år och Nikki, 6 månader, könsneutralt. Barnen är klädda i könsneutrala kläder och har fått könsneutrala namn så att ingen ska kunna räkna ut om de är pojke eller flicka. Det berättar pappan Linus stolt i Dagens Nyheter. Föräldrarna har bytt dagis för Sasha, eftersom personalen på det förra dagiset betedde sig som om det finns två kön.

”På vår nuvarande förskola går det inte att säga könen på många av barnen och det tycker jag är ganska befriande. Och att vi inte är de enda som har könsneutrala namn på barnen. Det är jätteskönt att komma bortom det könsuppdelade” säger Linus.

Linus har nyligen börjat använda det könsneutrala pronominet ”hen” och är positiv till begreppet. Men det kändes först lite onaturligt.

”Det har suttit jättelångt inne. Men jag började använda det i min undervisning till gymnasieeleverna förra veckan. Det blev ingen reaktion alls. De kanske lyssnade dåligt eller så accepterade det rakt av.”

Ideologi slår över i bindgalenskap

Det här är i allt väsentligt ett sektbeteende som med all önskvärd tydlighet visar hur ideologi kan slå över i bindgalenskap. De här två föräldrarna måste bevisligen vid åtminstone två tillfällen ha haft viss glädje av sina icke försumbara könsskillnader. De två barn som detta har resulterat i används kallblodigt som försöksråttor i föräldrarnas ideologiska experimentlaboratorium. De berövas rätten till sin könsidentitet som är en väsentlig del av identitetsutvecklingen även hos små barn. Barnen borde omedelbart omhändertas på grund av psykisk barnmisshandel, och föräldrarna rekommenderas några år på analyssoffan för att reda ut sina trauman och neuroser.

”Hjernevask” får Norge att tillfriskna

Sverige är – än så länge – den perfekta arenan för alla slags -ismer och urspårade ideologier som vänstern desperat behöver fylla sitt inre tomrum med. I Norge börjar man tillfriskna från genusvansinnet sedan NRK, norsk tv, 2010 visade serien ”Hjernevask” (hjärntvätt) i sju delar, gjorda av Harald Eia. Länkar finns här och här och video

Se den! Bättre kan det inte sägas. Norges Forskningsråd har tagit intryck av programserien och beslöt att lägga ner programmet för kjönnsforskning (genusforskning) som fått anslag i sjutton år. 2008 satsade Forskningsrådet 56 miljoner kronor för fyra år framåt. Nu är det stopp.  I Sverige har Vetenskapsrådet nyligen beslutat om tilldelning av 67 miljoner kronor för genusforskning, berättar bloggen GenusNytt. Ännu en tid ska vansinnet fortgå.

”Ni ville bli bedragna”

När jag läser Maria Svelands angrepp på allt och alla som står till höger om henne själv – det vill säga större delen av Sveriges befolkning, – när jag tänker på de arma barnen Sasha och Nikki som fråntas rätten till sin könsidentitet associerar jag till en replik som fälldes i Kina 1979. Maos Kina var ett populärt resmål för de politiska pilgrimsresor som vänsteranhängare regelmässigt har gjort till sina mest älskade tyrannistater just när folkmorden har nått toppnivåer. Den evige diktaturpilgrimen Jan Myrdal reste till dem allihop och har prisat de styrande i alla tonarter. Dagens Nyheters chefredaktör för kulturredaktionen, Olof Lagercrantz (1911-2002)  gjorde under 1970-talet flera reportageresor i Sovjet och Kina och beskrev diktaturerna i lyriska ordalag, och trubaduren Mikael Wiehe reste till Nicaragua.

Det som visades upp för de politiska pilgrimerna var en arrangerad kulissvärld där ingenting var äkta. Till och med byborna var framkommenderade som skådespelare och tillsagda exakt vad de skulle säga och göra. I sin bok ”Vänstern och tyranniet”  återger Per Ahlmark, författare och före detta folkpartipolitiker, den replik som en av de politiska pilgrimerna fick av sin forna guide i Kina när de åter möttes 1979:

”Vi ville bedra er. Men ni ville bli bedragna.”

Af Julia Caesar

tidligere kronikker af samme forfatter.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
69 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Hon drar sig fram som radioproducent och har tillsammans med en annan radikalfeminist, Maria ”Bitterfittan” Sveland,  gjort radioserien ”Heliga familjen” om vilket helvete det är att leva med man och […]

trackback

[…] Snaphanen, blogg, 2012-02-19: Söndagskrönika: Bitterfittans klagan. […]

Ramona Fransson
9 years ago

Jag måste åter berömma en välskriven och fantastiskt underhållande artikel, där jag känner igen mina åsikter som om jag stod och tittade på mig själv i en spegel. Jag vill också passa på att varmt rekommendera boken “Hur mår egentligen våra barn?” av Christian Sörlie Ekström, där problematiken med att “leva” Alma Myrdals liv diskuteras och förslag till ett annat liv läggs fram. Boken är nyligen utkommen och diskussionerna är i full gång, men varje röst för- eller emot är ytterligare ett steg i rätt riktning. Att inte diskutera ett problem, vilket det än må vara, är som att ge… Read more »

trackback

[…] Julia Caesar, Snaphanen 2012-02-19: Söndagskrönika: Bitterfittans klagan. […]

Bert Bålgeting
Bert Bålgeting
10 years ago

Tack för en lysande essä Julia. På mitt jobb arbetar Batikhäxor, extremfeminister och allsköns multikultivärmare. På Facebooksidor sprids i dessa grupper fasa över det som håller på att hända. Diktaturens fundament skakar och de är rädda för det de ser. För mig blir luften lättare att andas. Jag kommer att tänka på den lysande boken 1984 som Orwell skrev. Dialogen mellan Winston Smith och O Brien där den senare förklarar varför det är så viktigt för partiet att slå sönder äktenskapet mellan man och kvinna. Att forskning på könlös fortplantning var högprioriterat. Jag mår bättre och bättre för varje dag,… Read more »

MA
MA
10 years ago

Visste ikke at det var ikke lov å skrive norsk her. Takk og ha det deilig med Malmø og sånn. Go Swedish pride! 🙂

Örnblick
Örnblick
10 years ago

Att den här typen av sjuka artiklar dyker upp på DN titt som tätt är naturligtvis inte de sjuka författarnas fel.
Det är ägarna till tidningen som ytterst bestämmer vad som står i tidningen.

Stefan
Stefan
10 years ago

Tack för en utmärkt krönika.

Dag Selander
10 years ago

”Hjernevask” (hjärntvätt) i sju delar av Harald Eia från NRK TV 2010 med tre länkar. Om serien a propos genusforskningen skriver Julia: “Se den! Bättre kan det inte sägas.” Och en annan försökte hitta de tre länkarnas väg till TV-serien. Men det klarar inte jag, så jag plockade fram hela rubbet som finns färdigt att kolla under rubriken “Genusforskningens vansinne stoppat i Norge. Svenskt avslut?” på min blogg MXp: http://bit.ly/x86EuN Jag ska göra som du Julia säjer: “Se den!” Eftersom det är mycket att gå igenom så kommer jag att dela upp godsakerna för någon eller några helger. Knyck min… Read more »

EAM
EAM
10 years ago

Er det hold i dette?

http://raeson.dk/2012/sverige-da-indvandrerdebatten-blev-ligegyldig/

Jeg tror det er ønsketænkning fra Det Danske Journalistiske Venstreparti

Niklas R.
Niklas R.
10 years ago

Är det någon mer än jag som drar paralleller mellan Sveriges eftersträvan att vara först, störst och bäst i ännu en hittepå vetenskap som genusforskningen är?

Jag tänker närmare bestämt på sossarnas förtjusning i, den då, nya rasbiologiska forskningen som de anammade helhjärtat på 20- och 30-talet förra århundradet.

Anonymous
Anonymous
10 years ago

“Författaren Maria Sveland har brakat in i en politisk depression. Hon berättar det själv i en artikel i Dagens Nyheter. Symtomen är alarmerande: ett ordlöst fladder i bröstkorgen, hjärtat bultar förtvivlat, hon har värk i magen och lider av sömnlöshet.”

Jeg føler det samme hver gang jeg leser at atter en kvinne har blitt voldtatt av en innvandrer.

Info
Info
10 years ago

I SVERIGE ÄR KÖNET EN (FELAKTIG) SOCIAL KONSTRUKTION I den gamla lärdomsstaden Uppsala är genuseliten på hugget. Sällan sedan Astrid Lindgrens dagar har har väl en barnbok fått så mycket beröm som ”Kivi och monsterhunden” i Upsala Nya Tidning. Maria Nyström skriver: ”HEN INTAR BARNBOKEN Det könsneutrala Hen intar nu barnboken i nyutkomna Kivi & Monsterhunden. Boken publiceras av Olika förlag – ett litet förlag som vågar se utanför de gängse könsnormerna, skriver Maria Nyström. Sveriges första barnbok om Hen har precis utkommit. Det är det lilla förlaget Olika som ger ut Jesper Lundqvists och Bettina Johanssons Kivi & Monsterhunden.… Read more »

anonym
anonym
10 years ago

Hvad angår den militante betonlebbefeminisme, har jeg kun ét gennemgående spørgsmål: Hvad vil alle betonlebbefeminismesterne gøre, når de har flået pikken og hovedet af alle de hvide heteroseksuelle mandesvin?
For hvem skal så vise dem hvilken vej batterierne skal vende i deres dildoer?
Og hvad angår hendes omtale af voldtægt, så forekommer det mig at tallet 6.509 mangler. Men det er vel fordi det kun er den hvide pik der voldtager, mens chokolade- og lakridsstang en masse jo kun er en (gruppe)berigelse.

Alle
Alle
10 years ago

@Julia Caesar Kanske ni, högt ärade motrevolutionär, under årens lopp format och knådat er fram till en (tryckbar!) egen personlig åsikt om varför just det lilla utkantsriket Sverige lyckas framalstra en till synes aldrig sinande avloppsström av politiskt extra skygglappsförsedda golddiggers från den allra extremaste av alla flumkanter? Och därefter hur nu dessa – ändå relativt få antar jag – intellektuella wannabies så relativt snabbt har kunnat skaffa sig en sådan formidabel maktbas uti vårt snart f.d. land helt utan att ett löjligt förkrossande argumentations-artelleri från alla håll och kanter helt omintetgjort deras samhällsomstörtande ansats. Ty menar nog att det… Read more »

Alle
Alle
10 years ago

Denna krönika ett tidsfödriv.

Fotnot: En svensk-kurdisk pendang till Hjernevask var det 2-h-långa SvT-programmet Könskriget med journalisten (notera ni min frånvaro av omgärdande citationstecken?!) Evin Rubar som f.ö. då tilldelades Guldspaden

Alle
Alle
10 years ago
Reply to  Alle

Och året skrevs 2005.

Se http://www.fgj.se/Portals/0/docs/Guldspaden/2005/Knskriget.pdf
för en arbetsbeskrivning

JK
JK
10 years ago

Läsvärt!

“The origins of totalitarianism”, om antisemitismen och dess historia. Av Hannah Arendt(1906-1975).
Finns att köpa hos nätbokhandlare, men går också att ladda hem som PDF(28.5 Mb).

http://www.archive.org/details/originsoftotalit00aren

Tornuggleman
Tornuggleman
10 years ago

Undrar om hennes riktiga uppvaknande kommer med en “grupp-berikning” av ett gäng hormonstinna Somalier ?

Hon lär nog ha andra känslor i så fall.
Fråga alla tusentals offer i Sverige , annars !

Det finns ingen gräns för idiotin !
Och i USA är feminiseringen av svenskar ett populärt ämne i amerikansk press.
Nu senast gav “hen”-förslaget amerikanarna ett gott skratt .
Men krönikan får mig fortfarande att le.

Rick
Rick
10 years ago

Ännu ett intellektuellt haveri:

http://www.aftonbladet.se/kultur/article14396930.ab

Jodå, allt finns med, “1930-talet”, “tankesmedjor” och den numera obligatoriska “Breivik”….dom förmår verkligen inte att ens försöka argumentera. Det verkar faktiskt som om den svenska vänstern havererar fullständigt. Härligt att se.

Tornuggleman
Tornuggleman
10 years ago

Jag har nu precis haft min stund på Snaphanen, såsom brukligt på söndagarna.

Och min speciella uppskattning för just “Julia”.
Förra söndagens har för evigt etsat sig fast.
Denna krönika är absolut prick på.
Men sällan har jag skrattat så !

Tack ska Ni ha på Snaphanen och “Julia”.

Och God Natt till Er andra.

Naymlap
Naymlap
10 years ago

Tack Julia att du fortsätter ditt värv, med att avslöja dessa falske profeter. Tyvärr så har många kommentarer bara blivit abstrakta intetsägande egna åsikter, som för andra inte har något, som helst intresse av att ta del av. Det är bara en sak, som överskuggar alla kloka ord och det är Sverige är i grunden ett sjukt land tillsammans med sin befolkning, som i dags läge håller på att gräva sin egen grav. Vad har jordens dummaste folk att ställa upp med mot våra konkurrenter asiater, som inte satsar tid och pengar på trams och fjantar “genius forskning” och dylikt.… Read more »

Tony Ingman
Tony Ingman
10 years ago

Råkade i går hamna på kunskapskanalen, och där pågick en debatt som hette 100 dagar från Utöya ja debatt ska man nog inte kalla det, snarare monolog av lika förvirrade individer som denna Maria Sveland. Figurer som Lisa Bjurvald, Anna Lena Lodenius och några andra försökte på vanligt maner koppla ihopa vansinnesdådet till Sverigedemokraterna. Hur kan stolpskott som dessa få breda ut sig i en kanal som säger sig förmedla kunskap, och dessutom helt öppet få göra reklam för sina egna böcker, detta i en reklamfri kanal? Ja man förstår att tokvänstern har svårt att smälta att det norska rättssystemet… Read more »

LarsS
LarsS
10 years ago

For f…… hvor er det en godt skrevet artikel.

Se også Babareh Andersson´s artikel om Maria Svelands søvnløshed i SVT-debat:

http://debatt.svt.se/2012/02/18/maria-sveland-din-tolerans-ger-hogerextremisterna-spelrum/

Gav i øvrigt dér en henvisning til hér:

“Mycket bra skrivit av Babarah.

Se också inlägget “Bitterfittans klagan” av Julia Caesar på http://snaphanen.dk/

Daniel.S
Daniel.S
10 years ago

Att läsa dina söndagskrönikor är som att under veckan som gått haft en plastkasse över skallen – men på söndagen är det äntligen tillåtet att ta den av sig.

Tack J.C, för dina texter.

Elfyma+
10 years ago

Vänsterns hegemoni och tolkningsföreträde i media får inte ifrågasättas.
Då blir man automatiskt hopkopplad med Breivik eller en viss mustaschprydd herre (dock ej Josef Stalin).
http://varjager.wordpress.com/2012/01/11/stina-wollter-kopplar-ihop-kritiker-med-breivik-nar-argumenten-tryter/

Goten
10 years ago

Underhållande slakt av Maria Sveland.

Harald Eias Hjernevask är fantastiskt bra, men glömmer han inte bort den viktigaste frågan:

– Är det arv eller miljö som skapat det vansinne som styr vårt samhälle idag?

Nordbo
Nordbo
10 years ago
Reply to  Goten

En kombination av båda, som alltid. Det finns sociobiologer som har belyst arvets roll i det här sammanhanget. Våra förfäder levde i en kall och mycket krävande miljö. I norr krävdes det betydligt mer för att få ett barn att överleva till vuxen ålder. Därför har mannen varit mer involverad i familjen än vad som ofta har varit fallet längre söderut. Därav familjestrukturen: en man och en kvinna. I exempelvis mellanöstern är det inte så. Och i södra afrika fungerar familjen också ofta på ett helt annat sätt. Den karga milön som våra förfäder har levt i genom årtusenden har… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
10 years ago
Reply to  Nordbo

@Nordbo,

Bra jobbat med din bokreklam! Det skrivs oerhörhört många väldigt bra och relevanta böcker på engelska som aldrig översätts till svenska eller ens nämns i svensk debatt. Men om man träget lyfter fram en del av dessa böcker kan man få åtminstonde några svenskar att öppna ögonen.

Förutom själva sakinnehållet i de enskilda böckerna kan man dessutom kanske få fram det faktum att den samhällsvetenskapliga debatten i USA ligger på en enormt mycket högre nivå än den svenska, trots att alla dessa Åsa Nisse kommunister som lommar runt i svensk media och tror att de är smartast på planeten.

Rick
Rick
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

@ utlandsvensk Nog skriver Bahare bra, men det är ju enbart i denna artikel för att hon sågar en mentalt störd människa. I Övrigt svamlar ju Bahare på om “högerextremister” som sig brukligt i Sverige. Finns inget hot från några “högerextremister” i det här landet och dom som kallar sig sverigedemokrater är inte det minsta höger, dom är socialister från topp till tå och förespråkar ett likadant samhälle som kommunistsåssarna förutom på en enda punkt. Men Sverige ligger mycket riktigt lååångt efter USA, Canada eller Australien. Vänstern i dessa länder är lika bisarr på många håll men bra mycket mer… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

@Rick,

Jag begriper inte riktigt din referens till Bahare, ty jag har aldrig uttalat mig om henne. För övrigt håller jag i stort med om dina observationer vad gäller USA.

Cavatus
10 years ago

Härligt att läsa! Debattör efter debattör i Sverige sågar Sveland vid fortknölarna. Även “balanserade” vänstermänniskor (om man nu kan tala om sådana) börjar vakna och se hur extrem åsiktsbildningen har blivit. Sveland är mao totalt bortgjord. Läs även Bahareh Anderssons insändare på SVT Debatt: http://debatt.svt.se/2012/02/18/maria-sveland-din-tolerans-ger-hogerextremisterna-spelrum/ Andersson är en VERKLIG feminist, som tagit tag i de viktiga frågor som den inhemska feministerna skyggar för, nämligen det importerade förtryck som kommit med islam. Det är ju tacknämligt att Andersson får komma till tals på forum som SVT Debatt och Newsmill. Vore ännu mer tacknämligt om även Julia Caesar fick det. Men det… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
10 years ago
Reply to  Cavatus

Cavatus,
Kul att dina bloggar har vaknat till liv igen. Just engelskspråkiga bloggar som redogör för vad som händer i Sverige behövs verkligen.

Har du hunnit läsa “suicide of reason”? Jag är mycket nyfiken på dina synpunkter…..

Cavatus
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Vaknat och vaknat. Uppdateringarna läs bli glesare men jag är dock vid liv! Jag började att läsa Bawers bok (dock inte den allra senaste som kom häromdagen) först, så Suicide of reason ligger och väntar. Jag återkommer när jag läst den. Sedan har jag mängder med böcker som ska klämmas in parallellt. Vi får inte missa Merit Wagers nyutgivna bok om spelet bakom kulisserna på Migrationsverket. Den går även att beställa på Adlibris till ett facilt pris.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
10 years ago
Reply to  Cavatus

@Cavatus,
Läser du “while Europe slept”? Denna är en av mina absoluta favoriter och jag har faktiskt lyckats att få några svenskar att läsa den.

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
10 years ago

Angående feministisk extremism…. Förmodligen tillhör ett av de mest effektiva sätten att få (fiende?-)- befolkningar ”på fall” att just utsätta den för ”extrema frestelser” av olika slag? Både ekonomiska “frestelser” i form av ekonomiska belöningar till dem som kan ”sälja ut hemliga uppgifter” om befolkningarnas försvarsstrategier på olika nivåer, men också andra former av ”frestelser” som kanske är mer effektiva i sin storskalighet? De former av frestelser som oundvikligen medför att mycket stora delar av befolkningar kan komma på ”fall” och bli ”förslavade” under sina egna ”svagheter” i form av kättjefullheter, girigheter, högmodigheter, lättjefullheter, avundsamheter, frosserier och ilskor, är då… Read more »

trackback

[…] hur manipulation och simulering blivit en folkrörelse i Sverige. Julia Ceasar skriver bra på Snaphanen om delvis samma saker, fast från ett annat […]

tant45
tant45
10 years ago

Lysande Julia!
Även i Tyskland, i Berlin har vänsterextrema grupper blivit chockade.
De har börjat utsättas för våldsattacker av kriminella invandrargäng i stället för nazister.
Vad ska de nu tro?
Deras världsbild rasar, de som de sett som offer o skyddslingar är nu deras fiender.
Nu får de äntligen börja skörda den skit de sått!!!

Cavatus
10 years ago
Reply to  tant45

Just att vänsterfolk blir angripna av invandrargäng gläder mig något alldeles enormt. Då får de smaka på frukterna av sin egen mission. Kanske och endast då kan de inse sina egna tillkortakommanden. Men man kan ändå inte vara säker. De hittar nog något “högerextremt” alternativ att skylla på.

Rick
Rick
10 years ago
Reply to  tant45

@ Tant45 Ja detta stämmer bra. Det är fortfarande ovanligt i Europa och Sverige om man ser andelen % bland våldsbrott men som resande i hela EU ser man detta mer och mer. Invandrargängen från muslimska länder växer sig allt större, eller den rätta benämningen är nog invandrarsällskapen, för bland muslimer behövs inget uttalat gäng, dom är redan enade via religionen och mentaliteten. När vanligt förnuftigt folk blir mer och mer upplysta och skär ned på sitt sociala liv eller beväpnar sig för att inte bli offer så får invandrarna mindre att slå på och ju större dom blir desto… Read more »

tant45
tant45
10 years ago

Lysande Julia! Detta är en bra början, låt rödvinsvänstern chockas, det har ju varit i det närmaste omöjligt att föra en dialog med dem så då måste ju verkligheten väcka dem. I Berlin har vänsterextrema grupper börjat utsättas för våldsattacker av kriminella invandrargäng. Nu håller deras världsbild på att krackelera eftersom de inte vet o förstår hur de ska reagera när de som de sett som offer o skyddslingar nu börjat attackera dem. Det är så lätt att gapa rasist och nazist men vad ska de göra nu då? Tyvärr kan jag inte annat än småle, har varit så trött… Read more »

Da Capo
Da Capo
10 years ago

“Herreguud, har de redan gått i graven
allihopa…
Barbro Backberger (1932-1999),
Monica Boëthius (1928-2009),
Eva Moberg (1932-2011)!”
utbrister en 76-årig antiislamist och
muslimantagonist, som snart kanske
bör inse att han är i färd med att
överleva sig själv.

trackback

[…] Läs hela den lysande krönikan: “Söndagskrönika: Bitterfittans klagan” February 19th, 2012 | Tags: Bitterfittan, Dagens Nyheter, Julia Caesar, Maria Sveland, Snaphanen | Category: Nyheter, Politik […]

Invandrare1957
Invandrare1957
10 years ago

Slaget är förlorat för vänstern. Ska berätta en saga från mitten på 60 talet. När jag kom hem från skolan. Så låg det en lapp på köksbordet vi sitter och fikar bakom huset. Arbetarbostaden till sågen där vi bodde där satt tanterna och drack kaffe och käkade bullar och hade jättekul på en vardag tänk er det. Det var min lyckligaste tid i livet. Maten stod färdig när gubbarna kom från sågen. Dom käkade och tvättade sig tog det lungt en stund sen gick alla ut på gården igen och kastade pil och snackade skit. Visserligen så fanns det bara… Read more »

folkkultur
folkkultur
10 years ago

En ovanligt sprudlande krönika, Julia! Den gav mig många goda skratt, då du ju på pricken formulerar det vansinne som genustramset ställer till med. Var ganska nyligen på en stor länsövergripande fortbildningskonferens inom utbildningssektorn, där EU-medel beviljats från den s.k. socialfonden. Detta innebär, enligt kursledningen, tydligen krav från EU att vissa saker skall ingå, vilket gjorde att 75% av seminarietiden gick åt till “hjärntvätt” i 1; mångfald och 2; genustrams. Tyvärr så var det många som svalde eländet rakt av, men jag antar att det beror på att målgruppen är tämligen inriktad på kulturarbete. En av föreläsarna “råkade” också, helt… Read more »

Peter
Peter
10 years ago

Genualiskt! Visst är det oroväckande att Sverige har halkat efter inom forskning. Men en vändning kan vara på gång eftersom vårt land just nu leder den internationella utvecklingen i en vetenskap med framtiden för sig; genusforskning. Att döma av alla hundratals miljoner som beviljas i forskningsanslag räknar våra politiker med att Sverige blir ett föregångsland inom genusforskning. Eftersom ämnet är av största vikt vore det på sin plats att presentera några av de spännande forskningsprojekten, men jag insåg att denna insändare skulle bli på tok för lång. Men huvudsaken är att våra skattepengar går till viktiga projekt, till exempel de… Read more »

XY
XY
10 years ago
Reply to  Peter

Lysande betraktelse!

Det krävs mycket galoppernade vansinne för att jag ska haja till… Men i alla avseenden, den bokstavliga och den implicita så kan jag inte bortse från att genusgeschäftet är mer vilja, tycka och politik än något annat. Naturvetenskaperna ska vara jämställda, herre jesus.

Svensson
10 years ago
Utlandssvensk
Utlandssvensk
10 years ago

Det är lite av en historisk ironi att när samhällen som bygger på någon form av totalitär utopisk ideoliogi kollapsar, så blir ofta utfallet den raka motsatsen till det som man påstod sig sträva mot. Forna kommunistländer blir närmast parodier på de absolut värsta avarterna av kapitalism. Några få rövarbaroner lägger beslag på nästan allt och lever grovt osmakliga lyxliv samtidig som resten av befolkningen hamnar i misär helt utan skyddsnät. Nu bevittnar vi för första gången i världshistorien ett land som domineras av en ny typ av utopi: statsfeminism. Sannolikt blir utfallet även här en närmast grotesk motsats till… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Jag har sagt det förut, många svenskar kommer skickas till MENA för att slava och dom kvinnliga för att bli konkubiner. Dom kommer aldrig mer att återse sitt fädernesland. Än del kommer säkert bli tvångskonverterade. Dom som är vackra kommer nog vara rätt värdefulla rent ekonomiskt sätt. Näst efter sig själva, brukar araber värdera vita kvinnor högst just för sin skönhet, så helt saknar dom nog inte tycke och smak. Men det är ju inget öde jag skulle önska någon annan.

Nostradamus_i_norr
Nostradamus_i_norr
10 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Det som du beskriver har hänt tidigare, bland annat under det muslimska folkmordet på 1-1.5 miljoner armenier som inträffade under och strax efter 1:a världskriget. “Farmors tatueringar” http://svtplay.se/v/2710565/dokumentarfilm/farmors_tatueringar som sänts på SVT ger en liten inblick i detta.

Tony Ingman
Tony Ingman
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Ja en av dessa rövarbaroner var Nikolai Chauchesku och hans kärring i Rumänien som
levde ett omåttligt lyxliv, samtidigt som folket levde i missär.

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

Søndagsafslapning: “A gider simpelthen ikke…”
http://podfreaks.com/view/dr-friland/78006

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

At det er nødvendigt med to indkomster for at forsørge en familje er vel ikke et ufravigeligt faktum. Spørgsmålet er navnlig hvordan formue, indkomst- og udgiftsniveauet, ejendomsforhold, sikring mod udefrakommende finansielle negative påvirkninger med meget mere er for familjen og de enkelte individer og hvordan livet er organiseret, eksempelvis er den såkaldte boble på ejendomsmarkedet et skoleeksempel på at ganske opskruede værdier selvklart er i større i risiko for uheldige følger for familjer, individer og for samfundet som følge af finansielle udsving. At der er få eksempler på mennesker som handler som http://www.friland.org/?page_id=1216 er en ting, noget andet at eksemplet… Read more »

Kapten klok
Kapten klok
10 years ago

Hemundervisning är inte längre tillåtet och det har även diskuterats om vi skall införa dagisplikt vid 3 års ålder av kandidater till bl.a. SSU. “Ofta framförs argument mot en tidigareförlagd skolplikt med hänvisning till bland annat föräldrarnas valfrihet och vikten av att barn måste få vara barn. Det första argumentet, att en tidigare skolplikt skulle vara en inskränkning av föräldrarnas valfrihet, är faktiskt en del av syftet med reformen. När så mycket pekar på att förskolan faktiskt bidrar till en bättre utveckling för barnen kan inte samhället låta föräldrar av ideologiska eller andra skäl neka sina barn förskoleverksamhet. Samma argument… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
10 years ago
Reply to  Kapten klok

Dessa galna vill ju även införa sexual-kunskap på dagis-nivå, så att även dessa små barn får lära sig att onanera vid så pass tidig ålder. Vad kommer landets föräldrar göra om det galna förslaget går igenom? Vägrar dom lämna sina barn till dagis så är det ju stor risk att socialen tar barnen ifrån dem istället. Så hur dom än gör, så kommer deras barn utsättas för alla dessa sexuella perversiteter ändå.

nadacomprende
nadacomprende
10 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Det kommer att bli intressant att se när de här könsneutralt uppfostrade barnen
når vuxen ålder och börjar göra revolt.

jag undrar om föräldrarna har förstånd nog att hoppa över frågan:

– Vad gjorde vi för fel?

Göran Andersson
Göran Andersson
10 years ago
Reply to  Kapten klok

……rapportera tillbaka till Sanningsministeriet.

Det förekommer att den som röstar på SD inte vågar prata om det hemma för risken att barnen ska läcka ut denna kunskap med olika sorters obehag som följd. (Sparken från jobb eller uteslutning ur fackförening m.m.) Det råder sedan lång tid DDR-mentalitet i Sveriges 7-klöverparti.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Julia – ved den norske video står der “This is a password protected video”. Skal vi selv gætte (gissa) det, eller har du mon et forslag? 😀 Ja, venstrefløjen er godt nok ved at komme langt ud i hampen ( som vi siger på dansk ) – endda bogstaveligt talt – , og det bliver mere og mere grinagtigt og svært at tage seriøst, når de begynder med alle deres skrupskøre paroler, kunstige udtryk og såkaldte “forskning” i “hvidhed”, “køn”, “queer theory” og “sociale konstruktioner” – men det er jo nok bare alle os “helt normale”, der lider af “falsk… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Aha, Vimeo-passwordet er …. “hjernevask” 😀 ( no quotes! )

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Her er alle programmerne:

Del 1 – http://vimeo.com/19707588 Del 1 – ”The Gender Equality Paradox”
Del 2 – http://vimeo.com/19893826 Del 2 – ”The Parental Effect”
Del 3 – http://vimeo.com/19869748 Del 3 – ”Gay/straight”
Del 4 – http://vimeo.com/19921232 Del 4 – ”Violence”
Del 5 – http://vimeo.com/19921928 Del 5 – ”Sex”
Del 6 – http://vimeo.com/19922972 Del 6 – ”Race”
Del 7 – http://vimeo.com/19889788 Del 7 – ”Nature or Nurture”

Lösenord: hjernevask

( fra http://genusnytt.wordpress.com/2011/11/27/norges-forskningsrad-lagger-ned-genusforskning/ )

Nordbo
Nordbo
10 years ago

Tack, nu kan jag sova gott: “Slaget är förlorat för vänstern.”

XY
XY
10 years ago

Jag citerar uppskattande, innan jag läst hela artikeln (medveten om kvalitetsstämpeln Julia Caesar):

“Slaget är förlorat för vänstern, för radikalfeministerna och genusextremisterna. För första gången på nästan ett halvt sekel håller verkligheten på att hinna ifatt de här vansinnesyttringarna. Förlorarna konfronteras med vad de aldrig trodde kunde hända; de ser sin världsbild rämna och sina värmehärdar vid åsiktsdiktaturens köttgrytor hotade. Chocken är total.”

Formuleringskonst.

Info
Info
10 years ago

SVELAND OCH DEN SVENSKA MEDIEELITEN Haha – i min egenskap av att vara fullt normal och dessutom en smula vetgirig, så har jag sedan länge då och då studerat Bitterfittans bravader i svenskt journalist– och kulturliv. Nästan ögonblickligen uppmärksammade jag att hon som utgångspunkt för sitt feministiska och kulturella herravälde tog att hon såg vissa texter i en stor, svensk dagstidning såsom riktade direkt till henne. Hon hörde röster. Hon såg syner. Normalt sett hör ju sådant hemma inom den schizo-paranoida sfären och inte inom årsbudgeten för Stockholms kulturhus, Kulturrådet, Svenska Dagbladet osv. – men inte i detta fall. Julia… Read more »

Demokratbloggen
10 years ago
Reply to  Info

Den som sa det var det, heter det ju. Och det stämmer riktigt bra om man betänker att deras politik/ideologi syftar till att utplåna Sverige och det svenska folket och i övrigt vilja diskriminera vita. Det är ingenting annat än rasistisk nazism. Nazismen inom sjuklövern idag har genomgått en fusion med kommunisterna och tagit Palme till hjälp med det, i hans palmedoktrin som vill att västvärlden ska lägga sig platt för muhammedanien(ummah). Ideologin om arier som de mest värdiga människorna har skiftat fokus från vita till icke-vita, med andra ord är det svart-arier som gäller här. Så när Alex Bengtsson… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
10 years ago

Eftersom hon tyvärr verkar sakna all form av sjukdomsinsikt, så lär den terapin inte komma i brådrasket direkt och när den väl gör det, om någonsin, så är det förmodligen redan försent.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
10 years ago
Reply to  Info

Dessa så kallade “komiker” kan på sin höjd stava till ordet humor. I fallet med Sean Banan så är väl dock även det tveksamt. Möjligtvis kan han stava till rumpa i bästa fall. Jag uppfattar deras stå upp-rutiner mera som poetry slam eftersom dom inte är det allra minsta roliga. För övrigt så är det väl snarare frågan om inte Robert Gustafsson borde hängas ut som synnerligen främlingsfientlig och islamofobisk med tanke på den gamla sketchen Mustafa. Men det överlåter jag åt er läsare att bedöma själva.

http://www.youtube.com/watch?v=TLkbh2Nw7ws

Elfyma+
10 years ago
Reply to  Info

Syftet med den falska hemsidan , sverigedemokraterna.de
är att styra sökmotorerna från SD:s egen äkta hemsida.
Ju fler som klickar på den falska SD-sidan, desto högre prioriteriteras den av sökmotorerna.
Alltså, klicka inte på den falska SD:sidan om ni menar SD väl.

69
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x