8
mar
Seneste opdatering: 9/3-12 kl. 0244
38 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Europe is headed for widespread civil war, and the politicians responsible should be tried for treason, declared Paul Weston, chair, British Freedom Party. He warned of a coming violent clash between those who embrace Western values and those who reject them. Islamic extremists are the biggest component of the latter group, he said.“We are going to have a continental-size civil war that nobody can stop,” Weston said. “When Yugoslavia broke up, the UN and America could stop it. If the whole continent of 500 million people kicks off, how is anybody going to stop it? [..]

He added that his party would also hold politicians responsible for policies of mass immigration, which have resulted in a diminishment of native European populations and cultures, and which he predicted will cause as many deaths as occurred in World War II.

“All of the European politicians who’ve actually brought this about should be tried…like at the Nuremburg trials…because what they’ve done is the most wicked act of treason in the history of mankind. “What these people have done in our country today will murder millions and millions of people before the next few decades are out.” Jewish Tribune: Europe headed for civil war, UK Freedom Party head says.

Politikere er ikke ligefrem kendte for at tage sorgerne på forskud, men en stor engelsk statsmand sagde: The supreme function of statesmanship is to provide against preventable evils. In seeking to do so, it encounters obstacles which are deeply rooted in human nature. Det er når næsen, tæften og fantasien kombineres med viden og frygtløshed, at en statsmand opstår. Det er de samme egenskaber, der kan begrave ham i parlamentarismens kviksand.

Paul Weston spytter lige ud af posen, hvad han tænker. Spørgmålet er, han vil ikke få andet end utak og tilsvining, som enhver overbringer af dårlige budskaber. Man vil kalde ham “opvigler, alarmist og medansvarlig”, som man gjorde med Churchill. Churchill der på fire et halvt års afstand ikke kunne råbe verden op om en katastrofe, der kunne være forebygget og inddæmmet til en mindre europæisk krig, så selvfølgelig kan Weston ikke råbe nogen op på tyve års afstand. Churchill var undtagelsen, Chamberlain var prototypen på en vesteuropæisk politiker, næsten alle er støbt i hans form. De installerer ulykker og bebrejder dem, der peger på dem. Anden verdenskrigs første ulykke var Versailles-traktaten, som USA var klog nok til ikke at ratificere.

Det bør ikke forhindre en i at lytte til Weston og tage ham alvorligt, for England er kanariefuglen i Europas guldmine, og Westons frygt er erfaringsbaseret, ikke opfundet til lejligheden. Han er belæst og berejst, han har slebne manerer, han er ikke nogen Nick Griffin eller Tommy Robinson. Jeg hælder til, at han får ret, det gør jeg ved at betragte Europa, ikke så specielt Danmark, men Holland, Belgien, Sverige og Frankrig. Selvom han ikke skulle få ret, kan jeg ikke se hvilken skade hans advarsler gør, bortset fra dem han bebrejder. Også jeg ville ønske, at de hovedansvarlige ikke som flest var døde til den tid, og jeg vil naturligvis inderligt ønske, at Westons frygt ikke bliver til virkelighed. Men jeg kan ikke overlade Europas fremtid til min ønsketænkning. Om 20 år har Weston omtrent samme alder, som Churchill havde den 3 september 1939, hvor det britiske admiralitet signalede til alle Royal Navy’s skibe: “Winston is back.”

SIR ANDREW GREEN, Migrationwatch skriver i dag i The Mail om bla. forsætligheden fra Blair og Browns side. Der bliver en soleklar skyld at fordele, skulle den dag komme:

There can be no doubt that all this is the result of deliberate Labour policy. It is impossible to admit 3.5 million people in twelve years just by mistake. This was confirmed in an article in the Evening Standard in October 2009 by a former speech writer for Blair, Straw and Blunkett. He revealed that mass immigration ‘didn’t just happen; the deliberate policy of Ministers from late 2000 until February 2008 was to open up the UK to mass immigration’. He added that there was ‘a driving political purpose; that mass immigration was the way that the government was going to make the UK multicultural’. Lastly, the scale of this immigration will bite everywhere – on maternity services, primary schools, housing and the health service. We are only just beginning to see those effects. Immigration to Britain is greater than at any time in history. We must pull up the drawbridge before it is too late.

Genusforskning på universiteten

– vetenskap eller vansinne?

Tryckfrihetssällskapet hälsar välkommen till möte. Torsdagen 29 mars kl 18.30 i Limhamns Folkets hus, Linnégatan 61 i Limhamn (i Malmös södra utkanter).

I Norge skakades genusforskningen våren 2010 av dokumentärserien Hjernevask som sändes på NRK. Komikern och sociologen Harald Eia visade i sex program att skillnaderna mellan kvinnor och män har ytterst lite med uppfostran att göra, utan nästan helt och hållet beror på medfödda egenskaper. Efter programserien har norska staten i princip dragit in alla bidrag till genusforskning. Serien kan ses här.

Lösenordet är: hjernevask

Sveriges Television visar inga tecken på att vilja sända Hjernevask eller själva göra en granskning av genusforskningen. Men på Tryckfrihetssällskapet får du höra den kritik som finns mot att universiteten lägger hundratals miljoner kronor på en ”vetenskap” som enligt många mest påminner om marxism.

Medverkande:

Tanja Bergkvist, matematiker, bloggare och krönikör i Axess. Tanja Bergkvist debuterade i samhällsdebatten 2008 med debattartikeln ”Vetenskap eller galenskap” i Svenska Dagbladet. Hon avslöjade då att Vetenskapsrådet beviljat en halv miljon kronor till ett treårigt forskningsprojekt inom musikvetenskap med titeln ”Trumpeten som genussymbol” …

Pär Ström, debattör, författare, föreläsare som driver bloggen GenusNytt vars syfte är att ”belysa den obelysta halvan av jämställdhetsfrågan”. Har gett ut böckerna Mansförtryck och kvinnovälde samt Sex feministiska myter. Är mycket kritisk till feminismen och kallar sig jämställdist.

Roland Poirier Martinsson, journalist, författare, filosof och konservativ debattör. Chef för Timbro medieinstitut och krönikör på Svenska Dagbladet.Har i ett flertal artiklar kritiserat såväl feminismen som genusvetenskapen och utmanat Gudrun Schyman på debatt. Har efter det kallats misogyn, häxbrännare, Adolf Hitler, zombie och … bajskorv.

Genusvetaren. Vi jobbar intensivt på att få med en genusvetare! Hittills har ingen svarat, men vi ger inte upp hoppet …

OBLIGATORISK ANMÄLAN TILL

info@tryckfrihet.com senast måndag 26 mars 2012. Entré: 100 kr för icke medlemmar 75 kr för medlemmar

Erbjudande: Lös medlemskap för 200 kr så är entrén gratis!

OBS! Ta med kontanter om du inte betalat avgiften i förväg. Dörrarna öppnas kl 18.

Så tar du dig till Linnégatan: Buss 4 från Malmö C till Limhamns centrum, tar 20 min. Tåg till Hyllie station och därefter buss 33 till Limhamns centrum, tar 10 min.

GENUSFORSKNING PÅ UNIVERSITETEN – VETENSKAP ELLER VANSINNE?

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
38 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] en behandling. Nigel Farages parti er ved at overhale Liberaldemokraterne i størrelse, og Paul Weston, som heller ikke er nogen højreekstremist, er også undervejs. Channel Four synes også at emnet […]

Jonny
Jonny
10 years ago

Jag måste bara ännu en gång återge Markus Uvells imponerande argumentation. Detta är alltså Timbros VD! “Yttrandefrihet är bra.” [ En till intet förpliktigande floskel, som dessutom genast förses med brasklapp. ] “Men t ex är åsikten att Sverige håller på att bli [ “(eller kanske redan är, som TFS skriver)” ] en diktatur pga” att “media inte skriver om ‘muslimska invandrargäng'” “grotesk.” Det groteska är snarast Markus Uvells oerhörda (och propagandamässiga) “förenkling” av vad som faktiskt står i den artikel som han hänvisar till**, samt hans därmed sammanhängande “kreativa” pseudo-citerande. Först och främst står det ju faktiskt inte någonstans… Read more »

Nordbo
Nordbo
10 years ago

Usch vad ynkligt sagt: “Däremot deltar vi inte i arrangemang ordnade av rättshaveristiska rasistorganisationer.”

Nu förlorade jag helt respekten för Timbro.

h t tp://twitter.com/#!/markus_uvell/status/178371817503858688

Nordbo
Nordbo
10 years ago

Jaha, både Martinson och Ström drar sig ur. “Främlingsfientliga åsikter” är den värsta floskeln av dem alla. Alla kritiska åsikter mot Sveriges invandringspolitik kallas “främlingsfientliga” även om kritiken grundar sig på vetenskapliga fakta. Och det här mötet skulle ju överhuvudtaget inte handla om invandring …

Det är så här åsiktsmaffian har jobbat hela tiden i det här förljugna och löjliga landet (alltså det nya Sverige, inte det gamla). De demoniserar och isolerar folk som vågar sticka ut. Då kan man ha yttrandefrihet och demokratur. Folk vågar inte säga vad de tycker av rädsla för åsiktsmaffians trakasserier.

Jonny
Jonny
10 years ago

Pär Ström hoppar också av föreläsningen hos Tryckfrihetssällskapet: Utan att veta särskilt mycket om Tryckfrihetssällskapet tackade jag ja till att föreläsa – jag kände ju till Ingrid från hennes föredömliga bloggande och skrivande för jämställdhet och pappors rätt till sina barn. Och jag brinner, som du kanske vet, för genus- och jämställdhetsfrågor och såg en chans att föra ut mitt budskap. Nu har det kommit till min kännedom att Roland Poirier Martinsson hoppat av föreläsningen, efter att han gjort research. Det har fått mig att också läsa på om Tryckfrihetssällskapet, och vad jag fick fram får mig att också ställa… Read more »

Nordbo
Nordbo
10 years ago

Det finns ett enhetligt etablissemang i Sverige som är ense om det mesta. Jag blev postitivt förvånad när jag såg att Roland Poirer Martinson skulle vara med på nästa tillställning av tryckfrihetssällskapet, eftersom jag uppfattade honom som en del av det etablissemanget. Men nu har han dragit sig ur, efter påtryckningar från resten av skojarna. Karriären över allt är ordningen för dagen, antar jag.

Jonny
Jonny
10 years ago
Reply to  steen

Markus Uvell, VD på Timbro, kritiserar andras “orimliga åsikter” och brist på argumentationsteknik, medan han själv avfärdar Tryckfrihetssällskapet som “rättshaveristiska rasistorganisationer”. Kan det blir dummare? Ja, det kan det… Inte alls. Däremot deltar vi inte i arrangemang ordnade av rättshaveristiska rasistorganisationer. h t tp://twitter.com/#!/markus_uvell/status/178371817503858688 Jag säger som det är: vi vill inte legitimera orimliga organisationer/åsikter. h t tp://twitter.com/#!/markus_uvell/status/178374175537364992 Yttrandefrihet är bra. Men t ex är åsikten att Sverige håller på att bli en diktatur pga “muslimska invandrargäng” grotesk. ht tp://twitter.com/#!/markus_uvell/status/178376540424388608 Nej, men det är groteskt hävda Sverige “övergår till diktatur” pga media inte skriver om “muslimska invandrargäng”. h ttp://twitter.com/#!/markus_uvell/status/178415309483544576 Nå,… Read more »

Jonny
Jonny
10 years ago
Reply to  Nordbo

Roland P. Martinsson råkade ut för en s.k. Twitter-storm – initierad av bl.a. Andreas Ekström (journalist, Sydsvenskan – twitter.com/andreasekstrom) och Johannes Forssberg (ledarskribent, Expressen – twitter.com/johannesf). Som en god, feg liten svenne backade Roland P Martinsson inte bara ur, utan började själv yla med i kören. Karriären über alles! @motbilder Hon tar inte avstånd från dåliga saker, deltar i dåliga saker. Mer än så? Vet ej. Men det är illa nog. h t t p://twitter.com/#!/RolandPMSweden/status/178245458345476098 @jakobssonj Har kollat upp Tryckfrihetssällsk. Har hoppat av. Utgick från att det var OK, eftersom Ingrid C är OK. Hade fel. Feel free to RT… Read more »

Jonny
Jonny
10 years ago
Reply to  Jonny

Jag älskar den här kommentaren:
“Följer inte den delen av debatten. Är ointresserad: tomt på argument, förutsägbart, obehagligt.”

Roland Poirier Martinsson kastar inte bara sten i glashus, utan jämnar det med marken med en stridsvagn.

Jens Hansen
Jens Hansen
10 years ago

Undskyld, men hvad blev der af min kommentar.
Og hvad blev der af monokulturalisternes kamp for ytrings- og trykkefrihed.

anonym
anonym
10 years ago

Fint nok at du sletter ting, som du mener er belastende for din blog. For så ved jeg selv og andre også hvad hvor detaljerede/eksplicitte vi kan tiilade os at være i vores sprogbrug. Men voldsfantasier er det desværre ikke, for det er vel ikke så forskilligartet fra hvad venstreorienterede grupper har gjort i en små 40 år nu, men især i 70erne og begyndelsen af 80erne. Og hvad angår selvtægtselementet heri, så består det jo i, at samfundskontraktens essentielle og samfundsgrundlæggende og -bærende element, afgivelsen af den enkelte borgers ret til at forsvare sig selv og sine, til en… Read more »

Jens Hansen
Jens Hansen
10 years ago

Undskyld, men hvad er der blevet af min kommentar. Den kan da vist ikke på nogen måde siges at overskride normerne for god tone på blogs. Det er nok ikke så nemt det der med ytrings- og trykkefrihed ?

Ole Burde
Ole Burde
10 years ago

Hvis Paul Weston nogensinde får ret i sin forudsigelse , bliver det MEGET senere end de 20-30 år han taler om . Først når overlevesesinstinktet hos den tiloversblevne etnisk-europæiske MINORITET til sidst fejer ALT andet af bordet , vil der være en chance for , at organisationer som den EDL måske vil udvikle sig til , vil kunne få de millioner af målbevidste og frygtløse tilhængere som er nødvendige for at blokere for islaams fremgang i Europa. Dette er en tragisk realitet , men IKKE i sig selv nogen grund til at pessismist . Selv en forholdsvis lille minoritet af… Read more »

falkeøje
falkeøje
10 years ago
Reply to  Ole Burde

Så lang vil der ikke gå.
Nu taler Socialdemokratiet om, at velfærdsstaten ikke længere kan eksistere.
Men mon ikke de glemmer, at høje skatter og velfærdsstat hører sammen, medens ingen velfærdsstat og en skatteprocent på 30 også hører sammen.
Borgerne kan ikke både betale høje skatter og selv financiere, hvad velfærdsstaten financierer.
Vi vil opleve et brødnid, der vil skabe en masse spændinger, som meget vel kan udløse den væbnede konflikt længe før, vi selv aner.

falkeøje

falkeøje
falkeøje
10 years ago
Reply to  falkeøje

Een ting skal regering og politikere huske:
Når det gælder fædrelandet, så må alle hensyn til regering, politi, anklagemyndighed og dommerstand vige.
Når det kommer dertil, så er det ganske enkelt dit, mit og andres liv, der spilles om.

falkeøje

Jannik Thorsen
Jannik Thorsen
10 years ago
Reply to  falkeøje

Jeg mener personligt at det er meget svært at sætte en tidsgrænse på den slags begivenheder i fremtiden. men et er sikkert, bliver man ved med at føre den samme kurs i fremtiden, vil det resultere i borgerkrig før eller senere. Alle symptomer peger i den retning, og der bliver med tiden mindre og mindre der kan gøres for at undgå denne tragiske udvikling. Jeg er fuldt ud enig med dig, når du påstår at den økonomiske udvikling kan fungere som en accelerator der kan fremtvinge en kaotisk udvikling langt tid før end man havde regnet med. Hvis først lande… Read more »

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
10 years ago

När det gäller Labour kan man inte bortse från den trotskistiska “entryismen”. Inte så att jag beskyller Blair och Brown för att vara trotskister, men genom entrismen har de kommit att vistas i en miljö som har blivit alltmer radikal och tillåtande. De har säkert inte själva förstått trotskisternas syfte, nämligen att uppnå just inbördeskrig och kaos, utan har trott att det handlade om allmänt humana och godhjärtade handlingar som att ta emot verkliga flyktingar.

Den globaliserade extremvänstern ser alla västerlänningar som “borgarsvin” och islam som den slutliga lösningen på borgarfrågan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Entryism

http://en.wikipedia.org/wiki/George_Galloway

PK
PK
10 years ago

Mon denne krig allerede er i gang.
I København angreb en muslimsk “Hær” en poltistation.
Over 100 mand, financeret af den danske stat, angreb.

PK
PK
10 years ago

Borgerkrig.
Måske bedre at kalde det Den Europæiske Forsvarskrig.

Der vil jo være tale om europæere, som kæmper for deres land og demokrati.
Håber jeg.

Info
Info
10 years ago

EN TSUNAMI AV HJERNEVASK I SVERIGE

Inte bara RFSL:s helt könlösa genusförskola Egalia på Söder i Stockholm: en tsunami av barn-hjernevask drar fram över Sverige:

http://www.unt.se/barnochforaldrar/forskolan-som-utmanar-konsroller-1686999.aspx

Förskolorna börjar äntligen fylla sina egentliga uppgifter: att UTMANA. Föräldrar och andra släktingar. Gamla unkna, biologiska mönster. Börjar utmana den förlegade föreställningen, att barn inte är Statens egen deg, som Staten kan knåda efter behag.

”– En kille och en kille kan faktiskt gifta sig, säger Noa Brikell, 4 år.”

(Nästa lärdom? ”Det är fel att rösta på något annat parti än det som Staten bestämmer, säger Eva-Urban, 3 år.”)

Peter Andersen
10 years ago

Paul Weston bygger sine antagelser om borgerkrig, på den demografiske udvikling. Det er ligesom lidt svært, at argumenterer imod, da næsten en hvilkensomhelst politik, fra nu af, ikke vil kunne ændre ret meget på den. I England er den faktisk begyndt. EDL nedlægger jo ikke sig selv nu. Så kan Politiken glæde sig over, at vi ikke taler islam længere… nej nu begynder folk, lige så stille og roligt, at handle. Snart har de ingen penge mere, og når alle har haft deres berigende aha-oplevelse, skal der kun en gnist til. Sådan er det faktisk på Nørrebro nu. De proggresive,… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Vetenskap eller galenskap? 😉 http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vetenskap-eller-galenskap_2531501.svd Vetenskapsrådet har beviljat över en halv miljon kronor till ett treårigt projekt i musikvetenskap, ”Trumpeten som genussymbol”, som ska söka misstänkt genusspecifika klanger hos instrumentet. Genusvansinnet har nått nya höjder, skriver Tanja Bergkvist. …. “Jag utgår ifrån att jag skulle få stöd på liknande sätt om jag gör en projektbeskrivning i matematik där jag kan ägna tre år åt att studera flerdimensionell analys ur ett genusperspektiv [!!!!!], till exempel hur matematiken som vetenskap omedvetet genom sitt bruk av variabler och normer befäster stereotyper [!!!] och förstärker den i samhället rådande könsmaktsordningen. [!!!] Så här skulle… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Ildelugtende lort afbrød svenske tv-nyheder

http://ekstrabladet.dk/vrangen/article1722681.ece

[ Tja, så burde de vel næsten være afbrudt permanent, ikke? 😀 ]

falkeøje
falkeøje
10 years ago

Weston får ret – helt sikkert.
Det er vi flere, der har skrevet på bloggene.
Kun politikerne stikker hovedet i busken ligesom strudsen.
Vi er i Danmark en nation, der har en fond af viden om, hvordan
man fører underjordisk modstandskamp, den skal vi udnytte,
for den bliver stærkt nødvendig en dag.
Det bedste våben i en sådan situation er at skabe frygt i
fjendens rækker.

falkeøje

Jens Hansen
Jens Hansen
10 years ago
Reply to  falkeøje

Kære Falkeøje.
Du skriver: “Det bedste våben i en sådan situation er at skabe frygt i
fjendens rækker.”
Er det ikke det, vi andre kalder “terror” og “terrorisme” ?

falkeøje
falkeøje
10 years ago
Reply to  Jens Hansen

Kalder du Modstandsbevægelsen under krigen en terrororganisation?
De kæmpede for Danmark med de midler de havde.

falkeøje

Jens Hansen
Jens Hansen
10 years ago
Reply to  falkeøje

Kære Falkeøje. Jeg har tidligere på denne blog skrevet noget i denne retning : “En del danske landsforrædere blev likvideret under den tyske besættelse af Danmark. Efter besættelsen blev ingen af de modstandsfolk, der udførte disse likvideringer stillet til ansvar for ders handlinger, fordi de blev betragtet som legitime , den tyske besættelse af Danmark taget i betragtning. Når Lars Hedegaard og andre nu påstår, at vi i vesten allerede er i krig med islam og at der vil komme et retsopgør med landsforræderne, når denne krig er vundet, kan det da ikke undre, at folk som Anders Breivik ikke… Read more »

Nordbo
Nordbo
10 years ago

“All of the European politicians who’ve actually brought this about should be tried…like at the Nuremburg trials…because what they’ve done is the most wicked act of treason in the history of mankind.”

Musik för öronen.

Info
Info
10 years ago

NORSK GENUSFORSKNING I SVERIGE Den norska serien Hjernevask är, såvitt jag kunnat finna, tyvärr ännu inte befunnen lämplig att sända i någon svensk TV-kanal. Desto mer uppskattade i Sverige har två andra, norska genusprodukter varit – dels Berit Åhs´ upptäckt av de fem manliga härskarteknikerna, dels den i Norge avskedade teologen Eva Lundgren, som under Margareta Winbergs beskydd på underliga vägar blev genusprofessor i Uppsala. Eva Lundgrens et al:s magnum opus, Slagen dam, är naturligtvis bekant för alla genusintresserade. Vad Åhs beträffar, är det kanske mindre bekant, att en svensk lärarinna vid polishögskolan snabbt utvidgade och ytterligare förfinade dennas forskning.… Read more »

JensH
JensH
10 years ago

OT

Det ser ud til der idag har været et militærkup i USA mens jeg var på arbejde. USA’s forsvarsminister, Leon Panetta, har i en kongreshøring idag informeret Senatet om, at han vil søge om tilladelse i FN om at gribe militært ind i Syrien, og så vil han bagefter (eventuelt) informere kongressen om krigsførelsen i Syrien:

http://noisyroom.net/blog/2012/03/07/cnn-on-syria-intervention-sessions-presses-admin-on-favoring-intl-over-congressional-approval/

JensH
JensH
10 years ago
Reply to  steen

Jeg håber du har ret. Det ville være fuldstændigt vanvittigt at blande sig i den Syriske borgerkrig. Men omvendt, det var også vanvittigt at blande sig i den Libyiske, og det gjorde de tåbelige vestlige politkere som bekendt.

38
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x