20
mar
Seneste opdatering: 27/3-12 kl. 1959
39 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Efter indsamlingen, der reddede bloggens liv i overskuelig fremtid var det lidt af en overraskelse Uwe Max Jensen havde i baghånden ved vores besøg hos Vilks i onsdags: Han havde formået at få Lars Vilks til at donere en tegning til bortauktionering for Snaphanen.

Det slog mig et meget kort sekund, at indlemme den i min egen kunstsamling, men det kan selvfølgelig ikke komme på tale, når Uwe og Vilks har bestemt den for et andet formål. Derfor kan man nu byde på den fra i dag og otte dage frem til søndag den 25.3 kl 20. Der bydes til mailen snappost (snabel a) yahoo (punktum ) dk og der betales til sin tid til Pay Pal ude til højre. Derefter får liebhaveren tegningen sendt i solid emballage, så den ikke bliver krøllet. Hver aften kl 20 skrives den aktuelle stilling for budene ind i denne post, som bliver liggende øverst i nogle dage. Tak Uwe og Vilks – og kommende kunstsamlere. Her er han så med en lille hund og efter en rundvisning på Carlsberg fortinnet af druk efter x-antal Elephantøl:

Der er intet auktionsgebyr og intet mindstebud, men der er den 25.3 budt: 5.300 kroner (danske) Tegningengen solgt til U.S.A.

Alltsedan min teckning av Profeten och H C Andersen på studiebesök i Carlsbergsbryggerierna (2006)väckte intensivt intresse i Karlstad har jag velat möta denna uppmärksamhet med en ny version. Den nya versionen bär titeln Efter avslutat gemensamt studiebesök på Carlsbergsbryggerierna bjuder H.C. Andersen sin profetgäst farväl, dock blir denna gest på grund av elefantskäl ej uppfattad, teckning A4, 210 mm, 297 mm, signeret, Lars Vilks 2012. (uindrammet)


Fra Mikael Jalvings beretning om besøget i onsdags:

Lars Vilks er for meget – “Nimis”

(klik foto f. helskærm)

Lars Vilks nærmest løber ned ad den stejle klippeskrænt over jord, rødder og granit med de to politifolk i hælene. [..]

Den efterstræbte kunstner lader til at have vænnet sig til omstændighederne, og jeg kommer til at tænke på, at mennesket er et plastisk væsen – på godt og ondt – men det er først på vej over stok og sten ned til hans livsværk, at han med sine hurtige og præcise skridt badet i den nådesløse forårssol røber, hvad han er lavet af: energi. Den mand er et helt økosystem, en skånsk drømmer, hvis ikke det var for hans fornuft, en idealistisk oplysningsmand, hvis ikke det var for hans realisme.

Lars Vilks ved godt, at han har bevæget sig over en grænse og fornærmet såvel de godhjertede som dem med onde hensigter, men han sammenligner sin personlige Muhammed-krise med den ballade, det udløste, da han tilbage i 1980 påbegyndte det arbejde, der mere end 30 år senere må regnes for hans livsværk, Nimis-tårnene ved kysten ud for Arild. Bygget af træ og drivtømmer rager tårnene mere end 30 meter op som en sær blanding af skyskraber og flygtningelejr, et monument over kaotisk orden og improvisation i forhåndenværende materialer.

Nimis betyder ”for meget” på latin, og Lars Vilks er for meget til Sverige, før som nu. Af forskellige grunde, forstås, men konklusionen er den samme. Hvor det i dag er vrede muslimer, der vil have Vilks sat ud af spillet, var det i årevis myndighederne, som ville sætte en stopper for Nimis og stadig slæber ham i retten. Engang var det folkehjemmet, der bestemte; i dag er det folkevandringen.

Alligevel står Nimis endnu og er vokset med tiden trods vind og vejr. Hver sommer valfarter turister fra nær og fjern hertil – camperer, vegeterer, drikker og ryger. Da jeg spørger kunstneren, hvad meningen med Nimis er, svarer han, at pointen er stedets sociale relation. Fra protest, kritik og forbud har relationen over tid forandret sig til interesse, sympati og praksis. Først senere ved vi, om det samme sker med kritikken af Muhammed og hans raske drenge.

Vilks går over grænsen og er med sin kunstneriske ekstremrealisme i familie med den ligeledes i Skåne bosatte norske succesforfatter Karl Ove Knausgård. Det er Knausgård, der har skrevet, at der i Sverige findes en gul streg på gulvet, som ikke må overskrides. I Sverige handler det fortsat om ikke at støde hinanden, men om at sige og gøre det, man skal. Knausgård skriver det modsatte. Vilks gør det. MIkael Jalving: Ytringsfrihed på svensk


19.03: Mark Steyn om Vilks

Meanwhile, Lars Vilks, the Swedish artist with whom I had the honor to share a platform in Copenhagen a year or so back, lives under constant threat of murder but refuses to go into hiding. He has had his home firebombed by some strikingly inept fatwa-enforcers who managed to set their pants alight and were forced to flee trouserless through the snowy wastes. Artists congratulate themselves incessantly on their “courage,” far more than soldiers or firemen do. But Mr Vilks is actually having to live up to it. I would be more hopeful about the future of the west if the ranks of “bold” “transgressive” artists numbered more Lars Vilkses and fewer Garry Trudeaus. (Plug alert: I’ll be speaking on this and related topics in Toronto next month. So far, compared to Lars’ pantsless incendiaries, the death threats are rather dull.) Comic Strib<

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
39 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] kunstsamling med Vilks’ danske tegning. Det ligner lidt den jeg med noget tungt hjerte bortauktionerede for nogle måneder siden, men den er ikke den helt […]

Astins
10 years ago

Breaking News!

Hvorfor BNI og Atlas Shrugs er flyttet til Indonesien?
http://ishamerdeka.blogspot.com/2012/03/seorang-muslim-indonesia-menginjak.html

Frank P
Frank P
10 years ago

Sammen med Ashton, så må denne ikke glemmes, Steen:

EU-kommissionär Cecilia Malmström (fp):
“Det här verkar vara en person som hyser djupt främlingsfientliga åsikter. Hans agerande tyder på att han är en ensamvarg i sitt handlande, men hans åsikter är tyvärr något vi ser en ökad spridning av i Europa och världen.”
h t t p://www.aftonbladet.se/nyheter/article14550296.ab

bowlaren
10 years ago

Massmedia målade upp en bild av förövraren, så som dom ville att han skulle se ut. Nu måste Svenska dagstidningar be nazisterna om ursäkt, dom påstod ju att det var en nazist, och sen får dom hoppas att dom inte blir stämda.

JensH
JensH
10 years ago

Det ser ud til, at det samlede Danske journalistkorps må gå slukørede hjem. Det viser sig nu, at den Franske seriemorder er islamist med forbindelser til Al Qaida. Med andre ord får de ikke en ny ‘Breveik’ de kan tærkse langhalm på i månedsvis. Ralf Pittelkow og Karen jespersen har en glimrende kommentar til de Danske journalisters forud-diskontering af hvem der stod bag disse angreb i Toulouse-området:

http://denkorteavis.dk/2012/frankrig/

Balder
10 years ago

Superman: “Hvorfor er det lige at det er så ubehageligt når en indvandrer agiterer så kraftigt for behovet for flere fra sin egen stamme.” Ja hvorfor dog? I England var det en russisk indvandrer; justitsminister Frank Soskice som allerede i 1965 vedtog ‘The Race Relations Act’, tidligere ‘The Group Libel Law’; altså “racismeparagraffer”, som i øvrigt blev udformet af ‘The Board of Jewish Deputies’. “Public Order Act” fra 1986 blev fremsat i parlamentet af den Konservative indenrigsminister, en jødisk immigrant fra Litauen; Leon Brittanisky, assisteret af en anden Jøde fra Litauen, hans bror, Malcolm Rivkind, også kendt som Malcolm Rifkind.… Read more »

Maria Due
Maria Due
10 years ago

Ikke for at kritisere, men jeg synes, at Andersen ligner Bo Lidegaard. Det er samme attitude, men Lidegaard befinder sig selvfølgelig i modsætning til de to andre endnu kun i sit jordiske paradis.

Maria Due
Maria Due
10 years ago
Reply to  steen

Andersen er jo død, og jeg må indrømme, at jeg hørte til de børn, der foretrak Grimms eventyr. Det anser jeg i dag for at være et sundt træk hos mig. Jo, der noget over Lidegaard, der umiskendeligt bringer mine tanker i den retning. Måske også fordi jeg fornylig har læst lidt over halvdelen af hans mor Else Lidegaards bog om tiden som muse for William Heinesen. Den havde jeg gerne undværet, og da den blev for lummer, opgav jeg at læse videre. William Heinesen var en fænomenal digter, og lummerhed forbandt jeg aldrig med ham, førend Bo Lidegaards mor… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  steen

Bo Lidegaard befinder sig på sin helt egen planet 😉

Nå, ja – Anita Bay Bundegaard og flere andre på Politiken
bor der også fast – helt uden kontakt med virkelighedens
verden ( = Jorden ).

Sune
Sune
10 years ago

Der noget fidelt fedteri ved Andersen’s gestus overfor den ‘fornemme gæst’,
mens den skulende muskløse elefant ikke kan bevæge sig, uden Carlsberg styrter i grus.
Det er min fortolkning af ‘værket’.

Og det giver mig kuldegysninger. Beklager..!

Superman
Superman
10 years ago

@ Steen

Men hvordan kan du så mene at Politiken bliver skuffede ?

Det er vel nærmest deres drømmescenarie; en hvid mand der går amok mod minoriteter.

Det er formentligt også det mest realistiske bud.

Har I iøvrigt læst Berlingske’s debatsider, med et indlæg fra Sally Khallesh (kendt fra demokratiske muslimer) som snart kommer med en bog med titlen; “send flere indvandrere”

Hvorfor er det lige at det er så ubehageligt når en indvandrer agiterer så kraftigt for behovet for flere fra sin egen stamme

JensH
JensH
10 years ago
Reply to  Superman

@Suprman

Præcis, dette er et drømmescenarie for Politken og avisens ‘hang-arounds’. Magrethe Vestager vil givetvis øjne muligheden for at få gennemført sin ‘vision’ for ‘politisk korrekt’ Danmark efter Svensk model, som det så udmærket er beskrevet i dagens Berlingske Kronik af Cand. Mag. Niels Skovgaard:

http://www.b.dk/kronikker/det-danmark-margrethe-droemmer-om

JensH
JensH
10 years ago

““fedladen, 170 cm, tatovering i ansigtet.” Jeg tror Politiken kommer til at blive skufftet.”

At være fedladen 170 cm og have en tatovering i ansigtet udelukker vel ikke det er en hvid Franskmand, som Politiken og de fleste andre Europæiske MSM inderligt håber på??

JensH
JensH
10 years ago
Reply to  steen

Hvis du med ‘venner’ mener Daily Mail, så skriver de i den artikel du linker til: “Killer described as a burly ‘lone wolf’ assassin with a tattoo on his face and a grudge against ethnic minorities”. Det kunne da tyde på, de mener det er en hvid Franskmand.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  JensH

Godt klaret at se det gennem visiret på en styrhjelm – hmmmm ….

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  steen

Ah, ok – tak 😉

JensH
JensH
10 years ago

Er der nogen herinde der har set flyvende grise idag?? Grinden til jeg spørger er denne historie:

“Bob Geldof Tells Arabs: Stop Breeding Or Nature Will Intervene.
At the second Gulf Intelligence Food Security Forum held on March 16 in the United Arab Emirates, self-proclaimed global citizen “sir” Bob Geldof told his audience in so many words they should stop having children or nature would do it for them.

“They either find a cultural way to make this acceptable or they’re going to have an anthropogenic critical event”, Geldof told a reporter after the event.”

http://www.infowars.com/bob-geldof-tells-arabs-stop-breeding-or-nature-will-intervene/

JensH
JensH
10 years ago

I kølevandet på den massive tilstrømning fra specielt den muslimske verden, som kom efter vedtagelsen af Udlændingeloven i 1983, (“Verdens mest liberale udlændingelov”), beroligede de Danske politkere befolkningen med, at efter et par år i det Danske mønsterdemokrati, så ville indvanderene/flygtningene “blive lige som os”. Da det viste sig ikke at holde stik kom politkerne med den nye sang om, at “deres børn ville blive lige som os”, da de jo var vokset op i Danmark, og havde haft en Dansk skolegang. Det ved vi nu heller ikke holder stik, og her i UK er det tilsyneladende gået op for… Read more »

JensH
JensH
10 years ago

Breaking News:

“Jødisk skole i Frankrig ramt af skyderi.

Tre er dræbt, herunder to børn, foran en jødisk skole i Toulouse i Frankrig. Gerningsmanden menes at være stukket af på en sort scooter, siger vidner til politiet ifølge den franske avis Le Figaro. Politiet undersøger, om skyderierne har forbindelse til sidste uges skyderier, hvor tre soldater blev skudt og dræbt på åben gade i byen Montauban, der ligger cirka 50 kilometer fra Toulouse.”

http://politiken.dk/udland/ECE1573745/joedisk-skole-i-frankrig-ramt-af-skyderi/

Gunnar Biering
Gunnar Biering
10 years ago
Reply to  JensH

Det lader til, at gade-terroren nu er kommet til Europa.
Politiet kan måske opklare, men ikke forhindre sådanne angreb. Der er kun et svar: Bevæbnede vagter, der kan skyde igen. Det er det, som venstrefløjen og de radikale med fingrene for næsen kalder “amerikanske tilstande”. Men det er dem selv, der har givet os disse tilstande.
Hvis det er for dyrt med vagter allevegne, må borgerne bevæbnes – typisk som reservister fra Hæren. Det fungerer fint i Israel.

Foreløbig gælder ovenstående kun Frankrig med 10% muslimer. Vi må håbe, at vi ikke kommer så langt her i landet

Frank P
Frank P
10 years ago
Reply to  JensH

På franske kommentarspor skrives der om “droite” (højre(orienterede)) eller “l’extrême-droite” (det ekstreme højre) og sågar “néo-nazi” har jeg set anvendt. Hvis det viser sig at være sandt, så kommer ytringsfriheden for alvor i fare… Så lige nu kan det gå 2 veje… 1) Islamist/jihadist, så vil det blive udlagt som “galning/sindsforvirret”, “har intet med islam at gøre”, “han var ellers sådan en flink nabo”, “kan ikke tro det er ham” og man vil kigge på det som en naturskabt tragedie, som en oversvømmelse eller lign, noget man ikke kunne forhindre… måske vinkling til “kriminel” a la den nordafrikanske våbensamler der… Read more »

JensH
JensH
10 years ago
Reply to  Frank P

Ja, det virker også som om Politiken regner med der er tale om en højreorienteret hvid Franskmand. De gør ihvertfald meget ud af historien ovre på Politiken.dk, hvilket kunne indikere de regner med en ny ‘Breivik’.

Frank P
Frank P
10 years ago
Reply to  JensH

Blodhunden Lars Trier kan meget vel få ret.

Verden kommer ikke til at stå længere… Breivik, Uwe&Uwe og nu franskmanden…

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Er det egentlig ikke underligt så brændbart alting er blevet gennem de senere år?
Hvad kan årsagen mon være? 😉

Ak ja, her gik jeg og troede, at det kun var i Sverige, at bygninger kan selvantænde spontant ….

http://politiken.dk/indland/ECE1573571/brandfolk-rykker-ud-til-flere-brande-i-koebenhavnsk-forstad/

Danmark 18. mar. 2012 KL. 22.22
Brandfolk rykker ud til flere brande i københavnsk forstad

Der er uro [!!!] i området omkring Høje Gladsaxe. Brandvæsnet har travlt med flere [!!!] brande.

bowlaren
10 years ago

Ni har väl inte missat att det här saker i Århus den 31 mars, läs mer här http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/2012/03/15/defence-league-fran-flera-olika-lander-samlas-i-arhus-31-mars/

Shan-Zhi
Shan-Zhi
10 years ago

That is a lovely drawing. I would like to bid on it but I can’t understand the instructions. I live in LA. Could you translate the instructions into a more universal language, like Mexican Spanish, for example. Thank you. (That is a bit of a joke but I would like to read the insructions.)

Skåning
Skåning
10 years ago
Reply to  Shan-Zhi

Well, in english, all you have to do is to send a mail to the address: snappost (at-sign) yahoo (dot) dk, stating your bid (in danish Kroner, so you will have to convert from your local currency). The current top bid is continually updated at the bottom of the post, just above the painting and underlined. However, I am not sure whether postage and packing is included to any part of the world.

Anonymous
Anonymous
10 years ago
Reply to  Skåning

Thanks for the answer, I had the same question. Auf Deutsch wäre auch möglich. 🙂

Reinhard
Reinhard
10 years ago
Reply to  Skåning

By the way I am in Florida and the last time I donated, shipping was included.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Vil det sige, at Muhammed nu ligefrem er blevet til en ølhund? 😀

Santor
Santor
10 years ago

Jeg har selv foretaget en klatretur gennem Lars Wilks kunstværk. Min første tanke var om det overhovedet kunne holde, men det er ganske solidt bygget. Det blev alligevel til en sjov og forunderlig tur gennem lange og snoede gange med rum og trapper de underligste steder 🙂

39
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x