3
apr
Seneste opdatering: 4/4-12 kl. 1737
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Den massivt politiske presse i Danmark burde skamme sig, Breivik-agtige højreekstremister kendt for død og vold – Fredelige tolerante unge venstrefløjs-aktivister.

Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard ­siger nej til intolerance. Men borgmesterens udsagn er ­ikke andet end en skidt blanding af populisme, dæmonisering og uvidenhed. Uwe Max Jensen.

“Jag har varit dålig på att formulera mig”

Hvad nu hvis Malmøs bormester, “Malmøs stærke mand”, efter 30 år i politik og 18 år som borgmester, faktisk har god øvelse i at formulere sig og fuld kontrol over, hvad der kommer ud af munden på ham, hvilke muligheder er der så tilbage? Der er en mand, der er kommet i klemme i sit eget og andres skaberværk. Kræfter der presser ham til at udtale sig, som han gør. Malmø har 600 jøder og 70.000 muslimer, det kan han ikke være ubekendt med. Én Malmø-jøde har her fuld tiltro til, at Reepalu er herre over sine egne udtalelser: Jag uppfattar den antisemitiska politiken i Malmö som officiel. Jeg lämnar Malmö, siger lægen Harry Turner.

Tänker du att det finns en gräns för hur mycket missförstånd det kan bli på din position?– Det tänker jag inte kommentera. Det är ungefär samma fråga som du ställde tidigare. Det är and­ra som får göra den bedömningen.”Måste vara tydligare”

Persona non grata

Nu kan man læse hele Weekendavisens interview med Vilks her.

– Da systemet med livvagterne kom i gang, blev det en ekstra forhindring. Arrangørerne tænker måske, at faren bliver større. Vilks må være en farlig mand, det bliver for besværligt, og de kan jo invitere en anden. Det har naturligvis ikke været en hjælp for min økonomi. Jeg ved ikke, hvordan fremtiden ser ud. Jeg kan ikke udstille, det regulære galleriliv er forsvundet for mig. Jeg plejede at udstille. Det er ikke fuldstændig slut, men næsten, forklarer Lars Vilks.

Mens kunstverdenen er vilde med den kinesiske dissident og billedkunstner Ai Weiwei og dennes kamp for ytringsfrihed, er situationen en anden for Lars Vilks. Støtten fra kunstverdenen og svenske kunstnerkolleger er minimal.

– Dette her er et ikke-emne inden for samtidskunsten. Indstillingen synes at være, at jeg måtte have været bevidst om den ballade, det ville forårsage. Altså: Vil man lave sabotage, må man betale prisen. På den anden side: Der er en officiel distancering fra disse kredse, men den er ikke privat. Jeg modtages meget godt, når nogle af dem træffer mig, og de er positive over for, hvad jeg laver. Men officielt, det er der, problemet opstår. En støtte til mig bliver en deklaration.Vilks´ kamp for ytringsfriheden, Weekendavisen den 30. marts og gengives her med avisen og forfatternes tilladelse

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ole Burde
Ole Burde
9 years ago

Tommy Robinson er et direkte produkt af hvad det betyder at være i mindretal i et muslimsk domineret område . Måske er han den første af en helt ny slags englænder , som har mere tilfældes med serbere i Kosovo og israelske bosættere end han har med det engelske borgerskab .
Kontrasten mellem Tommy og hans velvoksne “livvagter” ( i ordets bedste betydning) er ikke til at komme uden om : Tommy er ikke i sigselv naturligt tilhørende den engelske underklasse . Det var Mao Tse Tung heller ikke .

Elefanten
Elefanten
9 years ago

Det er overordentligt positivt, at unge britiske mænd (M/K) med beskeden baggrund, der tidligere typisk gik om i fodbold, nu har fået højere idealer som demokrati, ytringsfrihed, de borgerlige rettigheder, det åbne samfund, kunstnerisk og videnskabelig frihed, religionsfrihed, kvindernes stilling, vores civilisations værdier og andet godt.
Man kan håbe, at danske unge vil engagere sig på tilsvarende måde. Men det kommer måske?

Info
Info
9 years ago

DANSKA TIDNINGAR LÄSVÄRDA! Jag brukar som svensk lära mig en hel del genom att lyssna på BBC World News dagligen – och också genom att läsa en och annan dansk tidning ibland. Framförallt lär jag mig hur fel danska tidningar gör och hur fel Danmark är i förhållande till god, svensk, journalistisk standard (enligt koreanskan Lena Sundström). Här ett exempel från Extrabladet 2012-04-02, där står: ”Fem unge mænd blev her til formiddag taget på fersk gerning, da de forsøgte at stjæle på Rigshospitalets børneafdeling. De fem unge, der alle er anden generationsindvandere, blev opdaget af nogle sygeplejersker, der straks tog… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Info

Ja, just precis 😀

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Eksemplets magt? Mon ikke denne slags foranstaltninger trods alt kan få nogle af kollegerne til at tænke sig om en ekstra gang, inden de går i disse tos fodspor? http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1737153.ece To familier smides ud af boligblok efter ildspåsættelse To familier skal smides ud af Gellerupparken i Brabrand ved Aarhus, efter at deres sønner brændte en børnehave ned, har Vestre Landsret bestemt. 18:27, 03. apr 2012 | Ritzau /Nyheder, Dan Gliese Rasmussen To familier i Gellerupparken i Brabrand ved Aarhus skal flytte fra deres lejligheder som følge af, at deres drenge i 2008 satte ild til en børnehave i området. Vestre… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  steen

Du har sikkert ret, men man har da lov at håbe 😉

Jeg håber, at du er ved at være på højkant igen – ?

bowlaren
9 years ago

Måste göra lite reklam för en bra sak, hoppas att ni inte blir arga Mvh Svensson.
Du är väl med oss, om inte läs det här inlägget http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/2012/04/03/sverigedemokraterna/

bowlaren
9 years ago

Det är tåga i Lars Vilks, han låter sig inte skrämmas.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x