9
apr
Seneste opdatering: 9/4-12 kl. 1827
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Videoklippet indeholder foruden billeder fra dagen bla. teksten til det oprĂĄb (OPROP) som tyske flyvere om morgenen smed ned over Danmark, affattet pĂĄ et særdeles gebrokkent, men dog forstĂĄeligt dansk, blandet med norsk. Det bærer derudover stærkt præg af tysk kancellistil og politisk humbug, en virkelig farverig pĂŞle-mĂŞle af fiduser. I dag er det mere almindeligt høre folk, der hverken kan tale eller skrive dansk, f.eks. journalister og akademikere, der kagler rundt i de personlige pronominer, som enhver 5. klasseselev kunne i 1940. – Se ældre post: Operation WeserĂĽbung.

Hedegaard i Højesteret 13 april – en præcedenssag?

Det bliver retssagernes forĂĄr:

You could say in our country — as opposed to yours — we have not double but triple jeopardy. If the prosecutor doesn’t have his way in lower court, he can appeal to Superior Court. And if he doesn’t get it there, he can appeal to the Supreme Court. So, you can certainly be dragged through a legal process lasting years and years in this country. That is the sad state of affairs.

In my case it is questionable what can be overturned by the Supreme Court. The very fact that they have even allowed my case to go in front of the Supreme Court is very strange and very rare. There is a special committee that grants you the right to appeal to the Supreme Court. You cannot just do it. You need a special commission to do that. The very fact that I have been given this right might indicate that the court has found some technical problems with my conviction.Further, rumor has it that seven judges are set to participate, a suggestion that the court may consider its upcoming decision to be of precedential value. Ann Snyder: Round Three in the Trial of Lars Hedegaard

Ros til København i The Guardian – ĂĄh, tak

Et lidt morsomt afsnit her. Hvad mon Cathy Strongman ville skrive on Londons ‘diversitet’ og sin følelse af sikkerhed i København, hvis hun ikke var bundet af konventionerne i The Guardian? Mangfoldighed nyder de skriblende klasser bedst pĂĄ afstand, men det kan kun stĂĄ imellem linjerne i The Guardian, en avis der har haft en kronikør fra Hizb-ut-Tahrir ansat.

It feels incredibly safe. I run in the dark with my iPod in full view and, like most Danish mothers, I would leave Liv sleeping in a pram outside a cafe. Yet occasionally I miss the edginess of Shoreditch high street late on a Friday night.

It’s very white too – markedly so for us former inhabitants of Finsbury Park – and with this comes a lack of the cultural diversity and understanding that is such an important component in making London the great city it is. The Danes are gradually opening up their borders, but there’s an unspoken fear among many that this perfect society, which functions so efficiently because of universal high taxes, might shatter under the strain of an influx of immigrants.

In many ways the city feels like London might have 60 years ago and for us, at this point in our lives, it truly is a case of wonderful, wonderful Copenhagen. Copenhagen really is wonderful, for so many reasons

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Poul Højlund
Poul Højlund
11 years ago

Når man ser de første phallosdyrkende afsnit af den tyske film om besættelsens beskyttelse af Danmark / Norge mod de aggressive englændere, er det godt at huske historien om invasionens forløb gennem Oslofjorden. Et enkelt velrettet skud fra et forældet kystbatteri, og straks er den tyske krigsflåde lammet. http://da.wikipedia.org/wiki/Bl%C3%BCcher_(sv%C3%A6r_krydser)

SkĂĄning
SkĂĄning
11 years ago

Det var ju ganska intressant att läsa det som stod i Wikipedia-artikeln angĂĄende uppropet, nämligen att Hitler själv redigerade och delvis översatte dokumentet. Kan det verkligen stämma? Jag trodde knappast att han var det minsta kunnig i danska (eller norska). En annan sak, och det ska absolut inte tolkas som att jag försvarar den tyska ockupationen av Danmark och Norge, men kontrafaktisk historiespekulation har alltid intresserat mig. Vad hade hänt om tyskarna INTE hade genomfört operationen? En sak i uppropet som modern historieskrivning faktiskt har gett Kaupisch/Hitler rätt i, är att Churchill och fransmännen faktiskt planerade att gĂĄ in i… Read more »

Marie
Marie
11 years ago
Reply to  SkĂĄning

Såvel Tyskland som England ville i alle tilfælde have haft brug for den svenske jernmalm til fremstilling af stål, og den blev udskibet fra Narvik.

SkĂĄning
SkĂĄning
11 years ago
Reply to  Marie

Jag är inte så säker på det. Själv är jag väl ingen WWII-expert, men jag har läst flera analyser som menar att den norsk-svenska järnmalmen egentligen saknade betydelse för Tyskland efter att man hade tagit Frankrike, som hade goda malmresurser. Sverige lär däremot ha varit ganska beroende av att exportera sin malm i utbyte mot tysk koks. England hade ju herraväldet över Atlanten och hade sin livlina från USA.

SkĂĄning
SkĂĄning
11 years ago
Reply to  steen

Ah, så är det naturligtvis. Tack, Steen.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
11 years ago

Hvem af Jer herinde kan fortælle om P.Munch´s møde i Warnemünde med nazistiske topdogs lige inden Besættelsen ?

Marie
Marie
11 years ago
Reply to  Vivi Andersen

Nej, desværre ikke.

I aften er jeg meget, meget spændt på afsløringen af storspionen, og om PETs rolle i det spil. Der går en landsforræder rundt derude, og jeg håber virkelig, at afsløringen af ham i den kommende tid kan sætte en hel masse i gang.

Jeg har lavet en lille “favoritliste”, men vi kan jo ikke tillade os at diskutere emnet, førend vi ved noget konkret.

Sune
Sune
11 years ago

For nylig fandt jeg ud af, at Tyskland ikke skulle betale deres krigsgældsætning af, til den danske stat – trods pengeplyndring via Nationalbankens seddelpresse – . Grunden skulle være, at Danmark havde været ‘allieret’ under krigen. Og sikkert pga. erfaringen med krigsskadeserstatning fra Versaillestraktaten fra 1. verdenskrig, og dens reelle betydning for 2. verdenskrigs udbrud. Sagen kom frem i forbindelse med grækerne forlangte deres nationalbankguld fra 2. verdenskrig tilbage, for at dække den aktuelle gældskrise… http://www.nationalbanken.dk/dndk/hist.nsf/side/Pengeombytning Men hele sagen er en længere historie, med villige bunkerentrepenører pĂĄ vestkysten. Arbejdsløse der blev tvunget til at tage til Tyskland for at arbejde,… Read more »

bowlaren
11 years ago

Muslimerna kör ett smyg krig, tänk att det är vanliga människor i deras religion, som är med i kriget, i vanliga fall brukar det vara soldater i en arme.

Marie
Marie
11 years ago

Vedr. videoen.

Fra 3:40 lyder den grangiveligt som noget fra EU i forsvindende let ændret udgave. Blot med den forskel, at Bruxelles endnu ikke har fået den hær, som kommissionen ønsker.

Men, suk hjerte, brist ikke, det skal nok komme, sĂĄ at vi kan blive “værnet” af en ny “værnemagt”.

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x