11
apr
Seneste opdatering: 11/4-12 kl. 2304
32 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Også i Danmark overrasker bildene. Den danske tabloid-avisen BT har intervjuet advokat Bjørn Elmquist, som sier dette:- Disse bildene er uvanlige og i og for seg usmakelige. Jeg har aldri vært ute for noe lignende. Kanskje man kan finne på noe slikt i USA, men jeg kan simpelthen ikke finne noe legitimt formål med slike bilder. Rett nok skriver BT at det er snakk om PR-bilder, men det er det altså ikke. Også avisen Berlingske plukket opp saken, og prioriterte den som hovedoppslag på sin nettutgave onsdag morgen.Kritiserer Breiviks forsvarerteam for å stille opp som fotomodeller. Defending Breivik: Get ready for Scandinavia’s newest crime drama starring mass killer’s deadly serious legal team

Jeg har nogle gange kaldt det “Cirkus Breivik”, men hvis jeg så TV ville jeg måske som aviserne kunne associere til “Borgen” eller “LA-law”, som, jeg ikke kender. Jeg bliver mere og mere bekymret for mandag den 16.4. Hvad skal de efterladte mene om dette PR-fremstød, og hvordan rimer det med sagens alvor? Skal Breivik ikke have lov at komme i sin kommandøruniform eller kjole og hvidt? ER det en annonce for en international toppost? Skulle man udbede sig en psykolog-udtalelse på advokat Lippestad, nu hjernevriderne alligevel er i gang?

Hvad angår selve hovedpersonen – hvis man tør kalde ABB det – så siger psykiatriprofessor Levander idag at “den nye rapport er uprofessionel” og at “Det finns en önskan om att han ska vara frisk och ond, snarare än sjuk och missförstådd.” (Man kan høre Levander i SR her.) Er det tilfældet, gør Norge hverken psykiatrien som videnskab eller historien nogen tjeneste. Men der er større ting på spil lige nu end psykiatriens anseelse, ligesom der var i 1945, da Norge skulle bruge en nationaldigter med “varigt svækkede sjælsæevner.” Det fik de – hokus-pokus. Den svækkede mand skrev derefter en af det 20 århundredes måske 100 mest berømmede bøger. Alt for mange manipulationer og fejltagelser, vil gå igen og plage Norge i en lang eftertid. Man vil jo nødigt kalde jurister og psykiatere for magtens luderkarle, men så kunne de jo selv gøre lidt for, at udtrykket ikke lagde sig selv til rette på ens tunge.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
32 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Wat een vertoon van narcistische ijdelheid deze rechtszaak gaat worden blijkt alleen al uit de glamourfoto’s die de advocaten van zichzelf lieten maken. Hoe durf je, in het aanzicht van al die vermoorde kinderen. Ook ijdel is de vader van Breivik, […]

Vivi Andersen
Vivi Andersen
10 years ago

SYNOPSIS-OLSEN

Den type mennesker findes, altså de bundsolide!

Hvis vi skal have den type mennesker til at påtage sig politiske og andre hverv, så skal vi først have styr på pressen som efterhånden har udartet sig som de der “bestemmer” politisk, som meningsdannere osv..

Ulla Lauridsen
10 years ago

Oh, snap! som min datter ville sige.
Okay, så hans narcissisme er ikke det værste. Men alligevel. Jeg tror faktisk han er syg, samtidig med at han har en pointe. Det syge er måske mest hans løsningsmodel.

Ulla Nørtoft Thomsen
Ulla Nørtoft Thomsen
10 years ago

Jeg har aldrig forstået al den snak om, at Breivik skulle være mere narcissistisk end alle os andre. Han, der ellers er så anakronistisk, at man vurderer, at han er vanvittig, har vel intet træk, der er mere normalt end den smule narcissisme, der kommer til udtryk gennem lidt plastikkirurgi, lidt vel store karriereplaner og lidt selviscenesættelse gennem billeder..? Det er ikke på det punkt, han adskiller sig.

Ole Burde
Ole Burde
10 years ago

Ulla Lauridsen efterlyser “noget af substans”
Her er et hårdt spørgsmål : Hvordan mon vi vil opfatte Breivik om 50 år ? Vil hans navn være et skældsord som “Quisling” , eller vil det stå på vore børnebørns T-shirts ?

Marie
Marie
10 years ago

At Lippestad og co. gav omkring 50 interviews forleden, bekræfter blot, hvad denne tråd handler om: marketing. Det startede meget tidligt med disse interviews til mange slags medier, og Geir Libbestad og Vibeke Hein Bæra er blevet bygget op som helte i en tv-serie, der mere og mere ligner en grusom udgave af Ally McBeal. Indimellem får teamet endda tid til at causere på bl.a. Norges handelshøjskoler, hvor mange af fremtidens virksomhedsledere er under uddannelse. Et hurtigt indtryk af de markante selvmodsigelser, der præger disse interviews, får man i en lille video fra NRK’s Kultur- og underholdningsafdeling. Læg mærke til,… Read more »

Patrick Kingsley
Patrick Kingsley
10 years ago

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2012/4/11/1334166171416/Breiviks-defence-team.-001.jpg Breivik’s defence team. Photograph: Heiko Junge/AP —————————————————————————- Why do Breivik’s lawyers look like they’re in a Scandinavian crime drama?A newspaper photograph of the defence team makes them look like slick successors to Sarah Lund et al It’s an incongruous image. The four well-coiffed Norwegians, pictured, look like they are the stars of the latest Nordic crime drama. But while the reality is not all that different, it’s far more sobering: Geir Lippestad, Vibeke Hein Baera, Tord Jordet and Odd Ivar Groen are the lawyers for Anders Behring Breivik, the rightwing extremist who confessed to slaughtering 77 people in Oslo… Read more »

Marie
Marie
10 years ago

Se lige her, 800 akkrediterede journalister.

http://www.document.no/2012/04/generalprove/

Crass Børsting
10 years ago

De advokater er vist hverken kloge eller taktfulde i noget overdrevent mål. Men – som flere bemærker herover – er det pudsigt, at kritikken kommer fra Bjørn Elmquist, en selvforelsket, medieleflende, lyserød klovn i særklasse. Mon ikke Elmquist hjertensgerne havde stillet op for Breivik, Charles Manson eller Pol Pot – og fået det maximale cirkus ud af det – hvis chancen havde været der?

Nielsen
Nielsen
10 years ago

Hvad er det man kalder en flok lænkede advokater i bunden af en sø?

Ulla Lauridsen
10 years ago

Hvad med at vi lige taler om noget, der har mere substans? Breiviks mentale tilstand. Jeg synes, det er ganske vigtigt. Jeg har læst hans manifest, og det er tydeligt, at han er forstyrret, først og fremmest narcissistisk. Jeg ved ikke hvor alvorligt det er, verden er jo fuld af ‘højtfungerende narcissister’. Og alle hans planer taget i betragtning er det helt tydeligt, at han vidste, at hvad han gjorde var ulovligt. Jeg er naturligvis ikke psykiater, men jeg synes bestemt ikke vi kan afvise, at han faktisk er syg. Det gør faktisk en forskel, men han skal naturligvis spærres… Read more »

Marie
Marie
10 years ago
Reply to  Ulla Lauridsen

Dette har da i høj grad substans. Har du ikke forstået, at der er kørt en højpotent politisk sag i stilling, og at resultatet kan få betydning langt ud over Norges grænser?

Hvad Breivik angår, er resultatet med den nyeste norske lovgivning fastlagt på forhånd. Han bliver buret inde – formodentlig på livstid – uanset hvad retssagen munder ud i. Det er alene et spørgsmål, om han skal under psykiatrisk behandling på en lukket afdeling, eller om han skal i fængsel.

Jeg vender tilbage til emnet Lippestad om en time eller to, når jeg har tid.

trackback

[…] To understand the context of the image above, first pay a visit to Steen’s place. He has posted the promotional photos of Anders Behring Breivik’s legal defense team. […]

Marie
Marie
10 years ago

Vi har ikke misforstået noget, og uanset hvad vi mener i Danmark, er de billeder allerede på vej verden rundt. For mig at se kan der ikke herske tvivl om, at Advokatfirmaet Lippestad fra starten har kørt en benhård socialdemokratisk markedsføringspolitik, der, hvad metoderne angår, er lige efter bogen. http://en.wikipedia.org/wiki/Promotion_%28marketing%29 Resultaterne har da heller ikke ladet vente på sig, Lippestad blev fx allerede kåret for«Årets prestasjon» i 2011 i Finansavisens årlige advokatkåring. http://no.wikipedia.org/wiki/Geir_Lippestad I efteråret havde advokatfirmaet stadig en relativt upåfaldende hjemmeside, om end den oplyste, at (den socialdemokratiske ejer og politiker) Geir Lippestad havde fået et ”ben” overdraget af… Read more »

Vagn Henning
Vagn Henning
10 years ago

Skulle jeg forarges over billederne? Helt ærligt, at Bjørn Elmquist ikke skammer sig! Om nogen har han forstået at profilere sig selv som forsvarsadvokat. Ingen forbryder er gemen nok til at Hr. Elmquist kan få ham frikendt på en teknikalitet og bagefter slå sig op som Den lille Mands forsvarer mod det onde system.

Jernhesten
10 years ago

Må indrømme at jeg ikke kan se problemet.

Lippestad er selvstændig erhvervsdrivende – ikke offentlig ansat.

Når en gammel radikal politikker Bjørn Elmquist syntes billederne er usmagelig, så kan man også godt gå ud fra at de rimelig gode..

Marie
Marie
10 years ago
Reply to  steen

Jeg har et indlæg liggende til godkendelse. (flere links).

Marit
Marit
10 years ago

Som norsk har jeg bare en kommentar til disse “fotomodellene” av noen advokater : SMAKLØST !
Rettssaken vil bli et sirkus uten like, som vil koste 2.5 millioner pr dag.

synopsis-olsen
10 years ago

Fin skarp kommentar Steen! Alt kommer til at dreje sig om mediepromovering, uanset alvoren i sagerne. Toppolitikeres leflen foran kameraer i TV-programmer som f.eks. ‘Vild med Dans.’ Deres henslængen i sofaer til interviews med bizarre TV-værter, der kræver kvikke svar. Deres udstilling af sig selv som latterlige joggere og motionsfreak. En Putin og Obama med bar overkrop og så videre osv. Den nye chef for Verdensbanken som optræder som rappende rummand i en video. Den tåbe skal forvalte store dele af verdensøkonomien. Giv os en helt ‘normal’ person der er bundsolid, gerne ekstrem kedelig, men samtidig en man kan stole… Read more »

Marie
Marie
10 years ago
Reply to  steen

Du mener vel The Sun. 🙂

Inclusion is just an illusion, som de siger på “The thick of it” – BBC serie fra 2005. Den bedste serie, der nogensinde er lavet, skrev The Times. De må have forglemt sig.

Marie
Marie
10 years ago
Reply to  steen

Værre. Det var derfor, jeg foreslog The Sun.

Det er frygtelige billeder, er de da gået helt fra snøvsen.

Marie
Marie
10 years ago

Hov, Steen, der snuppede du den historie, jeg har samlet samme til i længere tid. Min skulle have haft overskriften

FRA HUSMANDSADVOKAT TIL MARKETINGCHEF.

Tonen er slået an, og den skal blive fulgt op.

http://www.youtube.com/watch?v=AR-KbvXvBd8

Thomas Nydahl
10 years ago

Oavsett hur det gått till kan väl aldrig en välutbildad advokat vifta bort resultatet. Detta är det definitiva trendbrottet i nordisk offentlighet. Steen, du har haft rätt hela tiden beträffande “Cirkus Breivik”. När jag ser dessa kusliga bilder – de påminner mig både om helt nya tv-serier som Mad Men och lite tidigare Dr. House – som vore de ett gäng mannekänger Dressman eller någon värre, så förstår jag att offentligheten befinner sig i en brant utförsbacke. Ingen bortre gräns finns för hur man kan markera sitt revir. Vi talar om en extrem terrorist och massmördare. Hans försvarare ska nu… Read more »

Santor
Santor
10 years ago

Der er vist lagt op til det helt store cirkus.

Men, lur mig om det ikke er fotografen der har foreslået den opstilling vi ser på billederne.

Santor
Santor
10 years ago
Reply to  steen

Enig 🙂

Anonymous
Anonymous
10 years ago
Reply to  Santor

Det er bare en ting jeg som norsk synes om disse “fotomodellene” : TOTALT USMAKELIG !

Marit
Marit
10 years ago
Reply to  Anonymous

I advokat Lippestads første intervju, angående Breiviks status, san han at terroristen var sinnssyk. Senere uttalte han at vedkommende var tilregnelig. Ikke særlig betryggende at det er så lett å skifte mening. Det hører til historien at Lippestad er aktiv, tillitsvalgt Arbeiderpartimann.
Man kan undre seg over forsvarerens ønske om å fremstå som fotomodell.

32
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x