7
maj
Seneste opdatering: 8/5-12 kl. 0245
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er desvĂŠrre ikke nogen nyhed at muslimske asylansĂžgere lander og starter en religionskrig endnu inden de har fĂ„et asyl. Det er heller ikke nogen nyhed, at idyllikermyndighederne RĂžde Kors og Dansk FlygtningehjĂŠlp lader som om det ikke forekommer. Herregud, de handler jo kun pĂ„ Koranens bogstav, de traumatiserede agressorer. Deres nonchelance kommer til at stĂ„ mine efterkommere dyrt, det bliver overarbejde til PET, det er fremtidens religiĂžse terrorister, de ser igennem fingrene med. I Canada har de nu vĂŠret nĂždt til at sende de farligste muslimer hjem til Somalia imod FN’s bestemmelser. ‘TĂ„lt ophold’ er ingen fremtidssikret lĂžsning. Interessant at hĂžre en fĂžrstehĂ„ndsberetning fra en prĂŠst uden at man dog skal bilde sig ind, at noget vil blive gjort for at beskytte os mod den religiĂžse terror. Forfatteren har vĂŠret feltprĂŠst i Kosovo. Klumme af sogneprĂŠst Helle Frimann Hansen pĂ„ Sappho.dk – Kristne asylansĂžgeres mareridt.

“I Ăžjeblikket har jeg tre kristne asylansĂžgere boende i mit hjem. Jeg har heldigvis god plads, da det er prĂŠstegĂ„rden i Humble pĂ„ Sydlangeland. 
 FĂŠlles for dem alle tre er, at de har fĂ„et nok af islam
Det kommer selvfĂžlgelig ikke som den store overraskelse, hvordan muslimske regimer behandler anderledes tĂŠnkende og troende
 Hvad der derimod kan overraske er, at trĂŠngslerne fortsĂŠtter i et dansk asylcenter. Mine nye beboere er mildest talt chokerede over, at det de troede de flygtede fra, nemlig volden, intolerancen og den manglende frihed, nu gentager sig pĂ„ dansk grund.[…]

Opfindsomheden, nÄr det gÊlder om via chikane og mobning at tage modet fra enhver med kristne tilbÞjeligheder, fejler i hvert fald ikke noget. Jeg kan f.eks. ikke lÊngere aflÊgge asylansÞgere besÞg, uden at de bagefter hÞjst sandsynligt udsÊttes for stenkast pÄ vinduet, banken pÄ dÞren om natten, blokering af dÞrhÄndtag fra ydersiden, sÄledes at man kun kan komme ud af sit vÊrelse ved at kravle ud gennem vinduet med mere.

Et andet effektivt virkemiddel er at erklÊre den kristne for uren og undgÄ enhver kontakt med den pÄgÊldende.Der er ogsÄ en livlig meddeler- og stikkervirksomhed i gang pÄ nettet, idet man orienterer familierne i hjemlandet om deres sÞnners kristne aktiviteter og kirkegang. Man medsender ogsÄ gerne billeder, der dokumenterer at de pÄgÊldende har haft kontakt med mig. Resultatet er, at klanlederne i hjemlandet presser familierne til at forstÞde deres egne bÞrn. Dermed risikerer de at blive slÄet ihjel, hvis de nogensinde viser sig pÄ hjemegnen igen.

Ledelsen reagerer med forblĂžffelse, nĂ„r jeg forelĂŠgger problemerne for dem. De kan slet ikke genkende det billede, jeg ridser op, og sĂ„ fĂ„r jeg ellers den sĂŠdvanlige historie om, at personalet forholder sig neutralt og ikke blander sig i asylansĂžgernes religiĂžse anliggender, medmindre de er tvunget til det, og i Ăžvrigt hyggesnakker kristne og muslimer da engang imellem. Det har lederen selv set, og de kristne har i Ăžvrigt ikke noget at lade muslimerne hĂžre. 
 Problemstillingen anerkendes simpelthen ikke […]

Man kan selvfĂžlgelig godt undre sig over, hvad totalitĂŠrt tĂŠnkende muslimer overhovedet vil her i Danmark, men er det slet ikke ledelsen bekendt, at der er en gren af islam, som drĂžmmer om verdensherredĂžmmet (et emne som er fortiet og fornĂŠgtet i den europĂŠiske kulturdebat)? Man kan ikke andet end tĂŠnke i sit stille sind, at det danske samfund ikke fĂ„r andet end problemer med dem, hvis de fĂ„r asyl…..Min menighed af kristne asylansĂžgere er nu skrumpet betragteligt ind. Fra at have haft kontakt med ni asylansĂžgere er der nu kun de tre, der lever under min beskyttelse i Humble prĂŠstegĂ„rd. De andre er faldet fra og tĂžr simpelthen ikke at have mere med mig at gĂžre. “Kristne asylansĂžgeres mareridt”

Hvor er Enhedslistens Zlatan?

Danmarks mest monokulturelle parti mÞdtes til ÄrsmÞde i weekenden. Selvom rammen om ÄrsmÞdet var Korsgadehallen pÄ det multikulturelle NÞrrebro, havde det ikke nogen effekt pÄ valget til partiets hovedbestyrelse. Enhedslistens delegerede valgte 25 pÊredanske danskere til partiets hovedbestyrelse.

Mennesker med anden etnisk baggrund finder gradvist plads i Danmarks politiske partier. Med tanke pĂ„ SF’s Özlem Sara Cekic kan det selvfĂžlgelig diskuteres om, det overhovedet er en god ide. OgsĂ„ hos Dansk Folkeparti, der ofte beskyldes for at dagdrĂžmme sig tilbage til forgangne tiders monokulturelle Danmark, kan man iagttage tendensen. SĂ„ledes stillede eksiliraneren Peter Vandgaard op for Dansk Folkeparti ved kommunalvalget pĂ„ Frederiksberg i 2011.

Hos Enhedslisten forholder det sig derimod anderledes. PÄ weekendens ÄrsmÞde valgte de 424 delegerede en ny hovedbestyrelse, der ifÞlge det genvalgte hovedbestyrelsesmedlem Jens Otto Madsen er mere rÞd end den tidligere. Til gengÊld kan man konstatere, at Enhedslistens ny hovedbestyrelse er akkurat sÄ hvid som den hovedbestyrelse, den aflÞser. Her er Enhedslistens hovedbestyrelse. (Zlatan flyttar inte hem till Malmö.)

LĂ„na en levande bok

Vi börjar den nya veckan hÀr i bloggen med en malmöitisk gÀstskribent, Filippa von Platen. Hon kan sitt Malmö och Àr en flitig biblioteksbesökare. Det fick henne att hamna i en kampanj som Malmö Stadsbibliotek dragit igÄng, i akt och mening att besökarna ska konfronteras med sina egna vanförestÀllningar. Men ibland tycks det som om det Àr biblioteket sjÀlv som vÄrdar sÄvÀl myter och fördomar som vanförestÀllningar. LÀs och lÀr och vÀlkomna till en ny vecka i bloggen.

LĂ„na en levande bok

Det hĂ€nder ofta intressanta saker pĂ„ Malmö stadsbibliotek. Det Ă€r den 15:e april och bibliotekets hemsida proklamerar att man idag kan lĂ„na en levande bok. Det Ă€r ett Ă„terkommande program som blivit mycket populĂ€rt – sĂ„ populĂ€rt att bibliotekarier sĂ„ lĂ„ngt ifrĂ„n som Australien rest hit för att implementera idĂ©n down under. Att lĂ„na en levande bok innebĂ€r att man pĂ„ tu man hand fĂ„r sĂ€tta sig ned och prata med en intressant person. Det kan vara en ”transsexuell”, en ”ortodox prĂ€st”, en ”pilgrimsvandrare” eller ett ”regnbĂ„gsbarn”. Vid flera tillfĂ€llen har man kunnat lĂ„na en “muslim”. (För nĂ„gra Ă„r sedan hette samma program LĂ„na en fördom – man kunde fĂ„ tala fritt med nĂ„gon som det antogs att det rĂ„dde förutfattade meningar om.)

Hur som helst, denna dag utlovades bland annat bĂ„de en ”same” och en ”homosexuell muslim”. Det sista lĂ€t spĂ€nnande sĂ„ jag gĂ„r dit och mycket riktigt stĂ„r det en gravid kvinna i slöja bredvid ett bord med sameluvor. Prata om tillfĂ€lle att bli av med förutfattade meningar! Men hon för redan ett samtal med en man sĂ„ jag fĂ„r stĂ€lla mig i kö för att lĂ„na henne. ProgramvĂ€rden ser vĂ€nlig och inbjudande ut. Jag gĂ„r fram till henne och frĂ„gar glatt om det Ă€r hĂ€r man anmĂ€ler sig för att prata med den homosexuella muslimen? Leendet fryser och hon kastar en orolig blick bakĂ„t mot den slöjklĂ€dda damen som befinner sig nĂ„gon meter lĂ€ngre bort. ”Det Ă€r inte idag!” sĂ€ger hon kallt och avvĂ€rjande – det Ă€r tydligt att hon vill att jag ska gĂ„ min vĂ€g. Men jag stĂ„r pĂ„ mig: ”Men det stĂ„r ju pĂ„ er hemsida att man kan fĂ„ lĂ„na en homosexuell muslim idag?” Kvinnan rycker till och kastar Ă€nnu en orolig blick bakĂ„t. Det verkar vara just orden ”homosexuell” och ”muslim” som bekymrar henne. Konstigt – hit kommer man ju för att vidga sina vyer?

Den muslimska kvinnan har nu uppfattat att programvĂ€rden tycker att nĂ„got Ă€r pĂ„ tok. Hon avbryter sitt samtal och ser frĂ„gande pĂ„ mig. ”Hej,” sĂ€ger jag och ignorerar bibliotekskvinnans förskrĂ€ckta och avvĂ€rjande min, â€Ă€r du en homosexuell muslim”? ”Nej,” svarar kvinnan lika vĂ€nligt och fortsĂ€tter samtalet med sin gĂ€st.

HĂ€r kunde episoden tagit slut – men programvĂ€rden vĂ€ser: ”Det dĂ€r skulle du ha frĂ„gat MIG om!” Hon Ă€r riktigt arg. ”Men,” invĂ€nder jag, â€Ă€r det inte naturligast att frĂ„ga direkt den det gĂ€ller?” Det gĂ„r inte att ta fel: programvĂ€rden Ă€r rasande pĂ„ mig och hon vĂ€ser nĂ„got mellan sammanbitna lĂ€ppar. Jag gĂ„r konfunderad dĂ€rifrĂ„n. Jag tĂ€nker att en sociolog hade kunnat skriva spaltmeter om programvĂ€rdens beteende. För jag tror ju faktiskt inte att hon Ă€r fördomsfull vare sig mot muslimer eller homosexuella eller ens kombinationen dĂ€rav. Men jag Ă€r ingen sociolog, bara en vanlig biblioteksbesökare som Ă€r trött pĂ„ nymoralister som har tagit pĂ„ sig mastodontuppdraget att skydda muslimska damer frĂ„n vad de tror kan uppfattas som krĂ€nkande frĂ„gor.

Jag klickar in pĂ„ dagens program igen vid nĂ€rmsta dator. Det kan högst ha tagit tio minuter efter ovannĂ€mnda episod. Men programmet har Ă€ndrats – den utlovade homosexuella muslimen Ă€r puts vĂ€ck! Nu stĂ„r det istĂ€llet: LĂ„na en muslimsk kvinna…

Filippa von Platen

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Gunnar Biering
Gunnar Biering
11 years ago

Det var et yderst interessant link til Canada om udvisning af en farlig somalier. Alle vestlige lande mÄ naturligvis gÄ den vej efterhÄnden.

Morten - - -
11 years ago

Jeg er bange for, at man bliver nÞdt til at give Enhedslisten, at grunden til, at der er sÄ fÄ muslimske kandidater for partiet er, at der er en vis reel ligestilling.

– – –

Elefanten
11 years ago

Nu har RÞde Kors drevet asylcentre i 30 Är. Det er pÄ tide, at privatiseringen ophÞrer og at danske myndigheder overtager opgaven. Man lader jo ikke Danmarks Naturfredningsforening drive fÊngselsvÊsenet.
Og sÄ bÞr asylansÞgerens vandel i ansÞgningsperioden indgÄ i asylsagen. Som det er nu er indstillingen, at en butikstyv meget vel kan vÊre politisk forfulgt. Man kunne jo ogsÄ mene, at reelle flygtninge nÊppe rejste til Danmark for at stjÊle i butikkerne.

Marie
Marie
11 years ago

Den bog om islamisme, der har gjort stĂžrst indtryk pĂ„ mig, og som har det meste i sig, var en beskeden investering, handy med et nyttigt indeks og let lĂŠst med en afsluttende appel til landets magthavere. Jeg forestiller mig, at det har undret lĂŠsere, at bogen indledes med et diskret rids af forfatterens barndomsproblemer med en psykisk syg mor, men jeg forstĂ„r sammenhĂŠngen, fordi jeg selv har kendt et menneske, der har arvet en psykisk sygdom, som brĂžd sent ud. Sygdomserkendelsen var til dels fravĂŠrende, det var hele tiden en balancegang pĂ„ en trang sti, og har man en… Read more »

bowlaren
11 years ago

Lika bra att redan nu markera att vi inte vill ha islam i vÄra lÀnder, varför vÀnta med det.
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x