8
maj
Seneste opdatering: 8/5-12 kl. 1851
24 kommentarer - Tryk for at kommentere!

(Chris Holmsted Larsen på Facebook, april 2011)

Mag. art. og ph.d.-studerende ved RUC, Chris Holmsted Larsen tørrer i en rapport, der er bredt refereret i medierne i dag, Breivik af på Snaphanen og Uriasposten, og associerer os en passant, som om det ikke var nok med Breivik, med skoleskyderier – som et ’beslægtet’ problem.

Denne skyggeside af informationsteknologien gjorde sig bl.a. gældende i Anders Breiviks opbygning og udførelse af terrorangrebet i sommeren 2011. Meget tyder på, at Breivik ikke kun anvendte de digitale medier effektivt til at sprede sit manifest. Han blev i årene op til terrorangrebet stærkt inspireret og bestyrket i sine fjendebilleder via højreekstreme og antimuslimske websites. En efterfølgende netværksanalyse, foretaget af den britiske avis The Guardian, viste bl.a., at Breivik i sit manifest havde hentet inspiration fra flere hundrede højreekstreme og antiislamistiske websites, blogs og debatforums, herunder de stærkt antimuslimske danske websites Uriasposten og Snaphanen. Dermed var Breiviks terrorangreb også udtryk for en ny type politisk webekstremisme, hvor hadefulde holdninger søges realiseret i praksis.

Beslægtet har webmediets ekstremistiske skyggeside vist sig i de senere års skoleskyderier, hvor massakre begået af helt unge mennesker i bl.a. USA, Tyskland og Finland udelukkende er forbundet via den inspiration, der finder vej via de digitale medier og sociale medier. Anders Breivik er et eksempel på, hvad der kan betegnes som en selvradikaliseret person. Dvs. en individuel radikaliseringsproces, hvor der ved hjælp af ekstremistiske medier opbygges en ekstremistisk politisk identitet. Denne proces pågår ofte uden, at samfundet har mulighed for at gribe ind. Disse ensomme ulve udgør i dag en central trussel i forhold til politisk ekstremisme. (Rapport: POLITISK EKSTREMISME I DANMARK side 19)

Man må dog lade ham, at han har et enkelt rosende ord. Det er godt, at sitet er åbent, så han kan holde øje med os!

I forbindelse med den præventive indsats er det positivt, at de fleste ekstreme politiske websites er frit tilgængelige for forskere og myndigheder, der vil følge udviklingen med henblik på en præventiv og reaktiv indsats. På den anden side er indgreb, i forhold til ekstreme politiske websites, og i det omfang de ikke direkte er truende eller racistiske, forbundet med vanskeligheder. En betydelig faktor er hensynet til ytringsfriheden. En anden er at disse websites, særligt for unge mennesker, fungerer som en slags politiske eksperimentarier, hvor der prøves kræfter med politisk aktivisme og identitetsudvikling. Mange af de unge vil senere glide videre ind i en demokratisk acceptabel politisk aktivisme, eller bare forsvinde fra det politiske overdrev uden nogensinde at have udført ekstreme politiske handlinger.

’Direkte’? Vi er måske ’indirekte’ truende, eller hvad? Det fremgår også, hvis man kan læse indenad, at sites som Snaphanen er udtryk for en demokratisk uacceptabel politisk aktivisme og i øvrigt en del af det videnskabeligt veletablerede begreb ’det politiske overdrev’. Hele hans skriveri er fuldt af insinuationer, fornærmelser og injurier. Det fremgår blandt andet, at vi ikke på overfladen, men i virkeligheden, er antidemokratiske, fordi vi ikke ønsker at give flere ærkekonservative-på-den-trælse-måde tredjeverdensborgere stemmeret i Danmark. Det fremgår også, at jeg åbenbart helt har misforstået liberalismen, som jeg jo ellers bekender mig til:

De to overordnede strømninger er nationalsocialisme og højrenationalisme. Den sidste strømning består af et blandingsforhold af ultranationalisme, antiislamisme og biologisk og kulturel racisme. Det drejer sig ikke om en ensartet strømning, men om en bevægelse, der består af en omskiftelig mosaik af ideologiske strømninger og organisatoriske knopskydninger. Højrenationalismen tager udgangspunkt i forskelligartede og ekstreme tolkninger af liberalisme, konservatisme og fascisme.

Ekstreme tolkninger af fascismen? Det må være slemt. Og ’kulturel racisme’ – er den ny, eller er det bare mig, der ikke er blevet svinet til på dén specifikke måde før? Jeg kan ellers godt nævne en række kulturer ud over min egen, som jeg beundrer. Men det er måske slet ikke tilladt at skelne mellem kulturelle sædvaner, man finder mere hhv. mindre tiltalende? For et år siden genfortalte Uriasposten en lille anekdote, der giver et vink om ekstremismeforskeren Holmsted Larsens ståsted:

“Denne “ekspert”, der her advarer mod “politisk vold”, har jeg mødt engang. Det var til en julefrokost på Historisk Institut i København. Jeg sad og talte med en holdkammerat, men så kom denne “ekspert” pludselig hen til mig, bukkede sig ned og stak sit hoved helt hen til mit og sagde, at den eneste grund til, at han ikke gav mig tæsk, var, at så ville han blive ekskluderet fra universitetet. Derefter placerede han en stor spytklat lige foran mine fødder. Måske derfor han er ekspert udi tankegangen bag politisk vold?” (Adam Wagner. 13. juni 2011, Chris Holmsted Larsen, venstreekstrem ekstremismeforsker)

Af Nemo
Se også: Chris Holmsted Larsen i ministeriel rapport: Svært at gribe ind overfor blogs der ikke gør noget ulovligt

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
24 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
EH
EH
10 years ago

Manden kan have en vis utilsigtet pointe. Nettet er vist sprængfyldt med anti-semitiske og anti-vestlige hjemmesider. Mon ikke der foreligger et ubevidst associationsspring hos”eksperten”. Selv denne fuldmægtig må i de inderste afkroge af sin snørklede hjerne gemme på en forkætret opfattelse af at muslimske terrorister vist nok fører ganske komfortabelt på point udi disciplinerne vold, undertrykkelse og drab på uskyldige. Endelig fik han chancen for at lette lidt på trykkogeren med det fortegn som passer bedst ind i hans sygeligt enøjede forestillingsverden. Der er dog en væsentlig ting som hr. Larsen bevidst ikke har med. Forskellen på Snaphanen/Uriasposten og disse… Read more »

Marie
Marie
10 years ago

I dag har jeg haft tid til at læse Ann-Sophie Hemmingsens og Chris Holmsted Larsens rapporter, og nedenfor citeres nogle af perlerne, som der er mange af. Der er ikke tale om egentlige forskningsarbejder, højst om skitser pudret med personlige credoer, som man kan frygte vil glide smertefrit ned, hvis læserne har de samme holdninger, og mon ikke ministeren har det. For Holmsted Larsens vedkommende tillægges enkeltpersoner helt urealistisk betydning. Det gælder for eksempel den tidligere gymnasieelev Daniel Carlsen, som blev landskendt pga. sit nynazistiske flip, men ellers var god nok til at komme i Livgarden og stå vagt for… Read more »

Marie
Marie
10 years ago

Er det mon noget i den her retning, Holmsted Larsen forestiller sig?

http://www.youtube.com/watch?v=UuAevxbgjc8

anonym
anonym
10 years ago

Han og Karpantschof (som blev benævnt som tidligere BZer, så dét er da et fremskridt trods alt) var også i 21.00 TVAvisen, i et ganske lødigt indslag, der fordelte sol og vind nogenlunde ligeligt, i forhold til DDR-standarden. Omend de 5 venstreterrorister, blev omtalt som aktivister. Og senere var der et indslag, hvori skolebørn blev hjernevaskede til at løbe for den gode sags tjeneste, nemlig for de ca. 170.000 udsatte børn (konsangvinitetsudfordrede?) der er i Danmark. Og selvfølgelig interviewede de en dreng der hed Mohammed Jensen (et godt (ny)dansk navn), som også var udsat. Men det allermest lyksalige for muslimistkultislamist-/multikultipropagandisterne,… Read more »

Johansen
Johansen
10 years ago

At en venstreekstrem såkaldt ekspert – der hylder en kommunististleder som Lenin – sværter islamkritiske blogs, er et fingerpeg om, at Snaphanen er på rette vej med sine lødige posteringer.
Fortsæt endelig den gode stil med veldokumenterede fakta og skarpe analyser. MSM halter håbløst bagud.

Skjoldungen
10 years ago

Den akademiske standard er i frit fald. Ud over de nævnte fejl, fordrejninger og generelle BIAS, er denne ‘rapport’ utålelig alene ved dens sproglige ubehjælpsomhed. Stavefejl kan vel – i mådelige mængder – tolereres, men dansk grammatik på underskoleniveau ikke. For slet ikke at nævne udenlandsk: …spontant og desorganiseret…(idioten mener vel uorganiseret – hvordan kan man desorganisere noget spontant opstået?) og pluralis af forum: debatforums (sic.)… sacre bleu!

Marie
Marie
10 years ago
Reply to  Skjoldungen

Det næste bliver vel “debatforumser”. 🙂 Spørgsmålet om videnskabelig uredelighed trænger sig på, for det er klart, at en ph.d. studerende netop skal demonstrere at være grundigt bekendt med videnskabelig metode og i anvendelsen af den skal leve op til videnskabelig redelighed. Det vil blandt andet sige, at vedkommendes arbejde skal kunne efterprøves ned i mindste detalje, og at han eller hun må undgå uoplyst ensidig eller forvredet fortolkning af egne resultater og konklusioner. Det har jeg tidligere været inde på flere gange. Begrebet “det ekstreme højre” har udviklet sig til at være et spøgelsesbegreb, ligesom når man før i… Read more »

Prudentius
10 years ago

Godt at se Holmsted Larsen skilte med sine egne hyper-demokratiske credentials!

For den koldblodige massemorder Lenin var en sand Demosthenes og proletariatets diktatur intet andet end et nyt Athen.

Og islam er blot orientalsk progressivisme.

Og op er ned og ned er op.

Marie
Marie
10 years ago

Her er endnu et vidne

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=589514

“Norge er i krig, og krig går ikke bare en vei. Afghanistan, Somalia, Darfur og flere muslimske land. Norske styrkebidrag til Afghanistan er hovedårsak. Karikaturene er bare en del av korstoget mot islam. Myndighetene bruker media for å drive ideologisk krigføring og deltar i krigen mot muslimer, mener sharia-studenten”

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

Det nævnes dog i en andren artikel i Politiken at- Der findes flere forskellige typer anti-demokratiske miljøer, der bekender sig til islamistiske ideologier i Danmark.- Snaphanen ikke nærmere omtalt eller i detaljer skildret og forsøgt placeret i et politisk spektrum i kilden:
http://politiken.dk/indland/ECE1618662/rapport-koebenhavn-har-i-aarevis-haft-islamistisk-voldsfremmende-miljoe/

En Mand
En Mand
10 years ago

Hvad andet kan vi vente os når folk fra RUC eller andre extreme venstre miljøer skrive om ikke socialister.

Marie
Marie
10 years ago
Reply to  En Mand

Ikke-socialister? Forskeren glemte at nævne, at Breivik først og fremmest er betaget af Al Qaida. Det er også relevant at fundere over, om PET ikke bør revidere sin frygt for, at “de højreekstreme” er i gang med forberedelser til en racekrig?” Indtil nu har de jo ikke været til at få øje på. Hvor er de, hvem er de, hvad vil de? http://politiken.dk/indland/ECE1453348/pet-advarer-hoejreekstreme-forbereder-sig-paa-racekrig/ Den 31 marts i år var bogstaveligt talt en sort dag i Aarhus. Tusinder af venstreorienterede, mange kamufleret i hættejakker, var myldret til fra nær og fjern og blev beskyttet af en voldsgal hird, der igen og… Read more »

Marie
Marie
10 years ago
Reply to  steen

Ja da:

“Samfunns- og fredsforsker Johan Galtung er det tredje nye navnet på listen. Han har tidligere sammenliknet Norges rolle i Afghanistan med Breiviks massedrap.”

Han fedter ikke med beskyldningerne.

http://www.dagbladet.no/2012/04/25/nyheter/innenriks/johan_galtung/antisemittisme/jodehat/21290052/

Egil
Egil
10 years ago
Reply to  steen

Mener du ham professoren som tror at Zions Vises Protokoller er at betragte som kildemateriale?

Marie
Marie
10 years ago
Reply to  steen

Ja, og det er ikke fordi jeg er meget, meget dum og uvidende, sådan som du antyder.

Marie
Marie
10 years ago
Reply to  steen

Men fordi Galtung har nydt stor i respekt både i Norge og andre lande i mange årtier og været en af meningsdannerne. Han har pisket rundt med sit budskab på alverdens universiteter m.m. og på den måde bl.a. været en meget nyttig mand for de antisemitiske kredse, der er voksende.

Marit
Marit
10 years ago
Reply to  Marie

Takk, Marie ! Det er veldig viktig å få frem at massemorderen Anders Behring Breivik har Al Qaida som forbilde og inspirasjon. Dette blir selvfølgelig underkommunisert i norsk MSM, som vil si alle aviser og TV-kanaler.

Marie
Marie
10 years ago
Reply to  Marit

Kære Marit, det var venligt af dig, Det er ikke med fornøjelse, jeg af og til træder på jer, men hvis det grusomme forløb, der i disse måneder udspiller sig i Oslo Tingrett, skal have nogen mening, må man som minimum forholde sig seriøst til de oplysninger, hovedpersonen fremkommer med.

Santor
Santor
10 years ago

Ja, det er aldeles skræmmende at en “ekspert” , der vel skulle være uvildig, i den grad og i fuld offentlighed lufter sine egne sympatier med udtalte ønsker om at begrænse sine politiske modstanderes ytringsfrihed.

Agitprop for fuld udblæsning.

Nemo
Nemo
10 years ago

Ja, well … han er blevet betalt for det uvederhæftige makværk med mine skattepenge.

Morten Dreyer
Morten Dreyer
10 years ago

Nu ikke så sart , enhver kommunikere på sin måde og du prøvede lige hans måde.

Du nævner kulture. Er det ikke som er i yougurt ?

Nemo
Nemo
10 years ago

For en god ordens skyld: Kursiveringerne er mine.

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x