4
jun
Seneste opdatering: 4/6-12 kl. 1934
30 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Interview af Jette Plesner Dali og Snaphanen

Over hundrede venstreorienterede overværer arabisk mishandling af jøde uden at gribe ind.

(Foto: Det lille israelske flag F. bar i reversen i Fælledparken)

Det er 1. maj i Fælledparken. Fra talerstolen har Villy Søvndal prædiket om, at “solidaritet betyder, at vi kerer os om hinanden,” da de kommer ud af det blå – lynhurtigt, beslutsomt og aggressivt. Gruppen af seks-otte unge arabere. Mens to af dem holder den 25-årige jødes veninde fast, går resten løs på ham med slag og spark. “Hvis ikke jeg havde pareret nogle slag, kunne det være gået meget værre,” siger han.

Mens de råbte “jødesvin” og “død over Israel”, smadrede de hans solbriller, flåede hans bluse i stykker, slog og sparkede. Trods chokket fik han spurgt dem: “Hva’ har I gang i, hvor er tolerancen?”

Bagefter forsvandt overfaldsmændene lige så hurtigt, som de var kommet efterladende den unge jøde med et flækket øjenbryn, hjernerystelse og blødende ud af næsen. Ingen af de 100-150 personer, der overværede overfaldet, kom ham til undsætning. Flere filmede optrinnet.

Gentagne overfald

Det gik også galt, da den overfaldne den 11. maj deltog i en støttedemonstration, som bl.a. Dansk Zionistforbund havde arrangeret foran Christiansborg.

“Efter demonstrationen blev jeg forfulgt over en kilometer af to araberdrenge, da vi gik ud af metroen. Når jeg stoppede op, stoppede de også op. De holdt en konstant afstand bag os. Til sidst lykkedes det os at løbe rundt om et hjørne og gemme os i en vens lejlighed.”

Han har prøvet det før. Helt præcist en halv snes gange indenfor de seneste seks-syv år. Ved et lignende overfald på Dronning Louises Bro for nogle år siden mistede han fem tænder – sikkert fordi han gik med jødisk kalot. Når han har vist sig på Nørrebro med et israelsk flag på reversen, er han adskillige gange blevet spyttet på.

Mit land

Hans veninde tør ikke længere følges med ham, hvis han bærer nogen som helst synlige tegn på, at han er jøde. “Hun er simpelthen for bange,” siger han. Trods de mange overfald nærer han stadig en vis respekt for det danske samfund, selvom den ikke omfatter venstrefløjens politikere:

“Det her er mit eget land. Jeg har alting på min side, lovgivningen, retssamfundet, alting – undtagen sikkerheden. Jeg er glad for, at jeg har så mange års erfaring i militæret, jeg er ikke bange. Jeg er blevet overfaldet siden jeg var 18. Der er jøder, der er bange, men som bliver meget glade over at se, at jeg ikke skjuler min identitet.”

Trods sin jødiske oprindelse har han gået i almindelig folkeskole, været på efterskole, sejlet med Skoleskibet Danmark og arbejdet indenfor militæret i fire år. Der blev han alvorligt skadet og pådrog sig en diskusprolaps, som han siden er opereret for flere gange. Han er sat sammen med skruer. Til tider har han svært ved at sove på grund af smerter i ryg og ben og han er nu under langvarig genoptræning.

Alligevel siger han, at det er bedre, at overfaldet i Fælledparken gik ud over ham end over en gammel dame, der ikke kan forsvare sig.

Kan en jøde være socialist?

Den 1. maj havde han medbragt et israelsk flag med, der hang over hans taske, ligesom han havde et lille jødisk emblem på blusen. “Kan man ikke være socialist, bare fordi man er jøde?” spørger han. I Fælledsparken bemærkede han andre, der bar t-shirts med påskriften “Boykot Israel” og nogle, der viftede med palæstinensiske flag.

I dagens Danmark bliver det opfattet som en provokation at gå med kippa – den lille kalot, som en del jødiske mænd bærer. Det samme gælder, hvis en jødisk kvinde bærer en davidsstjerne i en kæde om halsen. Ved den jødiske skole i København er der videoovervågning og hegn.

Åbenlyst jødehad

Hvordan reagerer det jødiske samfund på det åbenlyse og voldelige jødehad, der har vundet indpas i Danmark? Den 25-årige jøde svarer, at det jødiske samfund er delt. Nogle ønsker ikke at reagere – ikke kun fordi man er bange for det, men fordi mange straks vil opfatte kritikken som “anti-muslimsk”.

– Tror du, du bor her om 25 år?

“Det gør jeg ikke. Det tør jeg ikke. Mine børn skal ikke vokse op i et samfund, hvor de ikke kan være de mennesker de er. Danmark er på vej til at blive et farligt land for jøder. Det er det jo allerede, som I kan høre. Ekstra Bladet ville lave et interview med mig med navn og foto, men det er for farligt. Grupper som Hizb ut-Tahrir fører kartoteker over danske jøder og sympatisører. Jeg fatter ikke, at den organisation stadig er lovlig.”

Udbredt bekymring

– Du kender mange jævnaldrende jøder. Hvad taler I om, hvordan stiller de sig?

“Alle er bekymrede. Jeg kender ikke en eneste, der ikke er bekymret. Vi diskuterer allermest hvilken profil, vi skal have. Skal vi være pacifistiske og lade os kue af hadet? Vi er jo ikke interesserede i kamp her i Danmark, vi vil bare leve i fred. Jeg mener ikke, at vi skal lade os kue. Jeg kan ikke acceptere det. Jeg banker panden mod mine egne folk, fordi jeg står fast på min holdning. Jeg står hårdnakket på min ret. Nogle af dem synes, jeg er ekstremist. I Danmark har man på en måde givet op, men kampen er først ved at blive slem nu. Jeg kan kun være den, jeg er.”

– Du tænker: “Hvor er jeg sikrest om ti år”?

“Helt klart. Det land, jeg vil føle mig mest sikker i, er Israel. Der vil jeg være omgivet af mennesker, jeg kan stole på. Kan jeg stole på, at min nabo ville gemme mig af vejen, hvis vi – Gud forbyde det – skulle få et nyt Holocaust? Kan jeg stole på, at politiet ikke henter mig?”

– Har du overvejet at engagere dig politisk?

“Ja, men jeg er ikke sikker på, at jeg ville kunne styre mit temperament. Jeg er simpelthen så vred. Men hvis ikke der er andre, der gør det …”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
30 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] er det en ophobning, af oplevelser. Jeg interviewede en ung jøde der var blevet overfaldet af muslimer en halv snes gange, havde  mistet tænder og var havnet på hospitalet. Og nu efter Krystalgade nu […]

trackback

[…] når den er for påtrængende til at ignorere. En jøde jeg kender er blevet banket adskille gange, endda sendt på hospitalet, og vi skal gå i dialog med den slags voldsmænd?  Bredal og hans avis er […]

trackback

[…] 33 mellemøstlige-arabiske. Alligevel nævner Jonatan Cohn det ikke med ét ord i sin kronik. Jeg interviewede i juni 2012 en ung jøde, der var blevet fysisk overfaldet af arabere en halv snes gange på få år, en af gangene sendte […]

trackback

[…] der, jeg har skrevet masser om jødernes situation i Malmø inden danske aviser, jeg interviewede en ung dansk jøde sidste sommer, der også trådte frem i DR’s program for nylig. Endelig kan jeg jo spørge læserne her: Er […]

trackback

[…] Skal vi i dag i dette land acceptere, at jøder ikke kan gå frit på gaden? Det er en uhyrlighed. Vi kan ikke bare tie stille og tage hensyn til det ene og det andet. Vi bør sige højt og tydeligt, at vi ikke vil finde os i antisemitisme. Og sætte magt bag ordene. Claes Kastholm! læst og påskrevet, Berlingske, 23.12.2012 (ikke online). SE også mit og Jette Dalis interview: Jødefri 1. maj i Fælledparken. […]

Info
Info
10 years ago

SVERIGES NATIONALDAG: ANDRA LÄNDERS NATIONALDAG. Jag skulle kunna fatta mig kort. Sedan Sveriges nationaldag infördes, har ingenting, absolut ingenting, tytt på något annat i Sverige än att Sveriges nationaldag är detsamma som alla andra länders nationaldag. Se närmare nedan. Det finns en s.k. debattartikel i DN idag, där en nyligen invandrad jugoslav önskar definiera, vad den svenska nationen egentligen är och vad svenskar är och bör vara. Jag själv, till exempel. Selimovivcz kom från Sverige för några år sedan och nu skall han äntligen med hjälp av DN och FP och Sjupartiet osv. tvinga fram en NY svenskhet. Svenskarna skall… Read more »

Ole Burde
Ole Burde
10 years ago

Mon ikke den stakkels unge mand på et tidspunkt pakker kuferten og rejser til Israel ? Eller er det stadig ikke lykkedes for ham at frigøre sig fra den venstreorienterede hjernevask som han sandsynligvis har fået DOPPELT portion af : Både som dansker og fra det jødiske lokalsamfund ? hvis han bliver ved med at klynge sig til “progressiviteten” samtidig med at han nu er udvalgt som dennes yndlingsoffer , så er han fuldt ud ansvarlig for egen skæbne .

Michael Jensen
Michael Jensen
10 years ago
Reply to  Ole Burde

Vi er ALLE fuldt ud ansvarlig for egen skæbne. Hvorfor skulle nogen være anderledes end andre heri?

T. Snorrason
T. Snorrason
10 years ago
Reply to  Ole Burde

Hvorfor skulle den unge mand dog flygte til Israel? Han gør det korrekte, bortset fra han burde have politianmeldt overfaldet, ganske som Jacques Myard gør i ovenfor nævnte episode “You’ve got no place here. This land belongs to the Muslims”. Det er vejen frem for sådanne episoder. De pågældende tosser og islamister bliver registreret, får en straf og forhåbentlig også en klækkelig bøde. På længere sigt konsekvent udsmidning af landet, så man øjensynligt ikke identificerer sig med og ikke vil være en del af. Har de pågældende statsborgerskab, kan det oftest blot fratages, da mange af disse uvelkomne personer har… Read more »

Victor
Victor
10 years ago

Der sidder en stakkels dansker i spjældet i Mexico. Manden hedder Hamza Korekort Karroum, ifølge mexicanerne. (Fedt mellemnavn).

Ifølge brormand Nasser Karroum fra Århus, har han det ikke så godt. Og er forresten uskyldig….

http://jyllands-posten.dk/aarhus/krimi/article4710382.ece

Nå ja.

I mexicansk TV kommer en helt anden historie frem – og den er ikke sø gåd….for Hamza.

http://www.youtube.com/watch?v=Fpr5EaWDImI

Åbenbart har mexicanerne ikke så megen lyst til at blive “kulturberiget”.

trackback

[…] indleder snaphanen en længere artikel om et overfald 1 maj i fælledparken. Budskabet er grundlæggende, at mens, der […]

Peer Pedersen
Peer Pedersen
10 years ago

Dessa personer borde skickas retur till Krapylistan med första flyg/båt eller i container på bil.
Helt sanslöst att ge sig på en annan människa för ett flagg på jackan.

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
10 years ago

Det har sagts många gånger här på bloggen: Judarna är kanariefåglarna som visar att syret är på väg att ta slut och att vi själva står på tur.

F är en otroligt modig människa som genom sina egna uppoffringar hjälper till att göra våldet synligt för alla. Han och alla andra judar måste bara få allt vårt stöd.

T. Snorrason
T. Snorrason
10 years ago

Selve overfaldet er ikke forbavsende i disse tider, men hvad der kan undre: hvor var og er politiet i den sag? Ingen skal bilde mig ind, at der ikke var civilt politi i Fælledparken den dag. Selvfølgelig ikke lige, hvor overfaldet fandt sted, men blandt mængden. Derefter skulle det ikke være så svært, når der, som beskrevet, blev taget fotos, at finde frem til og få afstraffet overfaldsmændene. Jeg henviser gerne til : 12 timer mod hadforbrydelser og intolerance (28.02.2012) Under titlen ”Ekstremt Lokalt” samler social- og integra-tionsminister Karen Hækkerup og justitsminister Morten Bødskov den 1. marts 2012 60 repræsentanter… Read more »

Lasse Westy Bech
Lasse Westy Bech
10 years ago
Reply to  T. Snorrason

pølletiet er skam aktivt. Senest rev de et fredelig banner ned med politiske ukorrekte budskaber:
http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2012/06/05/123511.htm

Charles Nielsen
Charles Nielsen
10 years ago

Der har meget meget længe trængt til at blive rengjort.
Hold Danmark rent, De er tid til storskræld.

Nakkehårene rejser sig jo, og man får gåsehud. !

vivian edsberg
vivian edsberg
10 years ago

Spørg Arne og Bent Melchior, Herbert Pundik og andre prominente danske jøder, hvorfor de har ivret sådan for muhammedansk indvandring. Der er for år tilbage blevet advaret kraftigt om netop det, at det kunne komme til at gå frygteligt ud over danske jøder. Men de ville ikke høre, de blev bare ved med deres præk om racisme, nazisme, fremmedhad og “du skal elske den fremmede, husk at du selv var fremmed i Ægyptens land” og de var så gode til det med flygtninge, for de havde jo selv været flygtninge. Spørg dem, hvorfor de har været med til at udsætte… Read more »

vivian edsberg
vivian edsberg
10 years ago
Reply to  vivian edsberg

Man kunne også spørge Barbara Spectre i Sverige, om hun stadig har lyst til at prale med, at det er jøder, der har spillet den ledende rolle i multietniceringen af Europa.

Michael Jensen
Michael Jensen
10 years ago
Reply to  vivian edsberg

Man kunne også spørge dig om, hvorfor du mener det er anderledes at de nævnte personer gør det, end at f.eks. Zenia Stampe og Johanne Schmidt Nielsen gør det..?

Ole Burde
Ole Burde
10 years ago

Lad os nu sige at det havde været en “almindelig” dansker med T-shirt med muhammed-bomben , som havde uldløst overfaldet i fælledparken i stedet for et israelsk mini-flag : det store spørgsmål er så , om nogen af de 100 omkringsstående havde haft mod til at blande sig ? Det tror jeg ikke . Problemets rod er mindst lige så meget denne totale mangel på både viljen og EVNEN til spontant kollektivt modangreb. Denne naturlige evne er på en eller anden tragisk måde gået tabt …..Det er derfor nødvendigt at genopfinde den uden videre omsvøb , på det personlige plan… Read more »

Robert R
Robert R
10 years ago

At tænke sig, at Danmark er sunket så dybt!
Det var os der redede jøderne fra nationasosialisterne!
Men vi kan åbenbart ikke rede dem fra islamisterne!
Skam over de socialister der bare så til!
Det er bare så skammeligt og ynkeligt!

Jesper
Jesper
10 years ago

Sej gut.

Respekt her fra!!

Frank P
Frank P
10 years ago

Endnu en af liberalisterne (Karsbøl, Arzrouni, m.fl.) giver efter. Ole Birk Olesen, LA, formulerer sig upassende om en spyttende indvandrerdreng. http://ekstrabladet.dk/nationen/article1770655.ece Fluks bliver han overfaldet og nedsablet på sin væg af en horde af gutmenschen, der trækker racistkortet, stråmandsargumenterer og hiver moralsk ækvivalens frem fra rodebunken af slidte tricks. Straks glemmer gutmenschen hvordan Ole Birk Olesen gik i rette med Lars Hedegaards udtalelser om ‘muslimske mænd’ og hvordan han utallige gange er gået i rette med os, der “har muslimer på hjernen”, på sit eget netsted. Der er lidt svenske tilstande over det, for der går fuldkommen massepsykose i det,… Read more »

Frank P
Frank P
10 years ago

Socialister og muslimer synes forenede i deres had til jøder. Sjovt som de altid ynder at drage paralleller mellem 30’erne og nutiden: “Muslimer er vore dages jøder” eller “Vi ved jo hvor galt det kan gå når vi tænker på 1930’erne”. I Frankrig bliver jøder nu dagligt chikaneret og udsat for vold. I belgiske byer er den også helt gal. I Sverige skrives og tales der også om det stigende jødehad, uden at komme nærmere ind på, hvor det kommer fra. Borgmesteren i den 3. største by i Sverige bidrager endda gerne selv til at piske en anti-jødisk stemning op!… Read more »

Peer Pedersen
Peer Pedersen
10 years ago
Reply to  Frank P

En “Kippa-dag” ställer jag upp på, det om något hade dragit ut vänsterns och Islamismens tänder…

Santor
Santor
10 years ago
Reply to  Frank P

vi-bærer-alle-kippa-dag eller vi-er-alle-jøder-dag.

Den er jeg med på.

Santor
Santor
10 years ago

Det kunne være sjovt at få en kommentar fra jødehaderen Willy løgnhals nu da han er blevet udenrigsminister.

Ikke fordi jeg tror han bekymre sig om overfaldet på en Dansk Jøde, men mere for at høre hvilken undvigemanøvre han vil bruge.

li (islamonausea lidende)
li (islamonausea lidende)
10 years ago
Reply to  Santor

ja, det kunne være endnu sjover at få en kommentar fra FriVilly dhimmie Snøvledal på engelsk 😀 Men Frivilly dhimmie Snøvledal vil helt sikkert forsvare Jødernes ret til at bære Israels flag, selv går jødeforfølgeren Frivilly dhimmidal jo ind for genindførelsen af jødestjerne mærkning af alt Israelsk, lige efter mein kamp og koran bogen. Det er godt vi har en out of reach svine medister…øh, minister som Frivilly dhimmie Snøvledal, så behøver vi ikke gå i cirkus revyen for at få noget at grine af, selvom det er noget sørgedal…øh, sørgeligt at en cirkus klovn har forvildet sig ind i… Read more »

Santor
Santor
10 years ago

LOL, Det ville nok forvirre begreberne endnu mere hvis Willy Løgnhals forklarede sig på engelsk, så det ønsker jeg ikke 🙂

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x