9
jun
Seneste opdatering: 10/6-12 kl. 1146
51 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Julia Caesar

Copyright Julia Caesar, Snaphanen och HRS. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Det borde beröra svenska journalister djupt. Det kunde lika gärna handla om dem och deras liv. Nu råkade det gälla danska kolleger. Och då ligger svenska journalister lågt. Den svenska bevakningen av terroristrättegången i danska Glostrup är en skandal. Underlåtenhet, feghet och medlöperi är det som styr svenska journalister i dag – inte viljan att göra ett professionellt jobb. Att rädda det egna skinnet och inte riskera att framstå som ”islamofob” smäller väsentligt högre än sanning och yrkesheder.

Fyra extremistiska våldsbejakande islamister har i veckan dömts av tingsrätten i Glostrup till tolv års fängelse var för ett planerat terrordåd mot Jyllands-Postens och Politikens hus i Köpenhamn: Mounir Dharhri, 46, Munir Awad, 31, Omar Aboelazm, 32, och Sahbi Zalouti, 39 år. Tre av dem har svenskt och en turkiskt medborgarskap. Men jag vägrar kalla dem svenskar, för det förtjänar de inte. De representerar ingenting som är svenskt. Deras plan var att bakbinda, skjuta och halshugga så många av Jyllands-Postens journalister som möjligt. Enligt åklagarna Gyrithe Ulrich och Henrik Plaehn skulle massmordet ske den 29 december 2010. Men det stoppades strax innan terroristerna skulle sätta sin plan i verket genom samarbete mellan den svenska säkerhetspolisen Säpo och danska PET.

Stoppade i sista stund

”De åtalade var mycket nära att utföra terrorhandlingen. Det är inte bara tal om inledande förberedelser. Man är på väg mot målet med sina vapen” säger rättens ordförande Katrine B B Eriksen i Sydsvenska Dagbladet.

Tre av männen grips på förmiddagen den 29 december 2010 i en lägenhet i Herlev i Köpenhamn. Den fjärde, Sahbi Zalouti, hade hoppat av Danmarksresan i Jönköping. Han grips samtidigt i en lägenhet i Stockholmstrakten.”Enligt vår uppfattning skulle attentatet ske samma dag, och de är fällda på riktigt bra bevis” sa statsåklagare Gyrithe Ulrich efter att domen avkunnats i måndags.

”Allah, välsigna vår slakt av de otrogna”

Gripandena, åtalen och domen har föregåtts av långvarigt spaningsarbete, bland annat avlyssning av en av de nu dömdas lägenhet där terroristerna håller morgonbön innan de ska skrida till verket. På en av inspelningarna säger en av männen:

”Allah, ge oss din välsignelse att slakta de otrogna.”

I männens hyrbil, en Toyota hyrd på en Statoilmack i Stockholmsförorten Kista, beslagtar polisen en k-pist, skarp ammunition och en ljuddämpare. I lägenheten i Herlev i Köpenhamn hittar polisen vapen, ammunition, buntband av plast som männen skulle binda sina offer med, och 20 000 dollar.

Målet var att attackera yttrandefriheten

Journalisterna på Jyllands-Posten skulle bakbindas, skjutas och halshuggas. Sedan skulle deras avhuggna huvuden rullas nedför Vester Voldgade, alternativt kastas ut genom fönstren för att uppnå största möjliga effekt på danska myndigheter. Det var hämnden för att Jyllands-Posten publicerade karikatyrteckningar av profeten Muhammed 2005. Terrordådets yttersta avsikt var att attackera och förinta yttrandefriheten: att få journalisterna att ge upp en av de viktigaste hörnstenarna i en demokrati, det fria ordet. På ett av polisens avlyssningsband säger en av de dömda terroristerna:

”Vi ska inte vara som tjetjenerna. Vi ska inte förhandla. När de otrogna samlas, så bind dem och hugg halsen av dem.”

Terroristernas agenda var alltså exakt den som koranen dikterar och som varje rättroende muslim är skyldig att följa. De ”otrogna” (= icke muslimer) ska dödas varhelst man påträffar dem.

Greps i Kenya 2006

Vilka är då de så kallade ”svenskarna” bakom de blodiga terrorplanerna?

Munir Awad, 31, har gripits på grund av terrormisstankar två gånger tidigare men inte dömts för terrorbrott förrän nu. Han är född i Libanon. När hans mor dog 1987 sattes Munir Awad, då sex år gammal, och två bröder på ett plan till Sverige. Här adopterades pojkarna av en moster i Halmstad. Han är svensk medborgare. Han tillhörde Bandidos och kom tidigt i klammeri med rättvisan, blev villkorligt dömd för misshandel. Den här gången greps han i Köpenhamn.

De tidigare gripandena har skett under minst sagt uppseendeväckande omständigheter. Munir Awad har en utpräglad faiblesse för att turista i krigszoner. Första gången greps han av militär i Kenya 2006, på flykt undan etiopiska styrkors attack mot det islamistiska styret i Somalias huvudstad Mogadishu. Han greps tillsammans med sin flickvän Safia Benaouda (dotter till ordföranden i Sveriges Muslimska Råd, Helena Benaouda), då 17 år och gravid. I sällskapet ingick också en amerikan, Daniel Maldonado, som senare dömdes i USA till tio års fängelse. Paret Awad-Benaouda hade uppgett att de skulle resa på semester till Dubai för att sola och shoppa men reste istället till det krigshärjade Somalia för att ”uppleva det vackra landskapet och äkta islamsk kultur”. Resan slutade i etiopiskt fängelse i Addis Abeba, där de satt i flera månader innan svenska myndigheter lyckades få hem dem våren 2007.

När Safia Benaouda och Munir Awad släpptes ur fängelset riktades kritik mot svenska UD för att de inte hade ansträngt sig tillräckligt mycket för att få de fyra svenskar frikända som hade gripits under resor i Somalia (förutom Awad och Benaouda ytterligare två män).

Gripna på väg mot Waziristan

Två år senare var det dags för exotisk sightseeing igen. Den 28 augusti 2009 greps Munir Awad, Safia Benaouda och deras tvåårige son tillsammans med ”Kubasvensken”, den före detta Guantánamofången Mehdi Ghezali och ytterligare åtta misstänkta i en minibuss på väg mot staden Dera Ghazi Khan i centrala Pakistan. Staden är sista anhalten före bergsområdet Waziristan, en närmast laglös autonom ”safe haven” för extremistiska europeiska konvertiter och andra islamistiska terrorister. Två av männen i bussen hade kopplingar till terrorgruppen Islamic Jihad Union, som har träningsläger i södra Waziristan.

Enligt den pakistanska polisens beslagsprotokoll hade gruppen med sig falska resehandlingar, 10 940 dollar, två knivar, en strypsnara av stålvajer och sexton CD-inspelningar ”Hereafter” med vålds- och jihadpredikningar av Anwar al-Awlaki (1971-2011)  med budskap att det är varje muslims plikt att döda så många ”otrogna” som möjligt. Den USA-födde Al-Awlaki har bedömts som en av världens farligaste extrema islamister och jihadideologer. Han dödades i Jemen av amerikanska drönare den 30 september 2011.

Munir Awad klarade sig undan på ett bananskal

Terrormisstankarna mot Munir Awad, Safia Benaouda och Mehdi Ghezali avskrevs, och de släpptes efter att ha suttit fängslade i sex veckor utanför Islamabad.

”När svenskarna sedermera skickades hem från Pakistan var kritiken inte nådig mot svenska medier och polismyndigheter, vilka anklagades för islamofobi” skriver Johan Lundberg på Axess blogg.

Munir Awad klarade sig alltså undan på ett bananskal från sina sightseeingturer i krigszoner båda gångerna. Och svenska media stod redo och höll upp offerkoftan med utbredda armar. Efter att svenska Säpo och UD lyckats få loss Awad från militärfängelset i Addis Abeba gavs han tillfälle att gråta ut som tortyroffer, förföljt av säkerhetstjänster, i ett av Sveriges Radios mest extrema vänsterpropagandaprogram, ”Konflikt” i P 1. Han intervjuades i maj 2007 av den prisbelönta pekboksjournalisten Randi Mossige-Norheim. Utan besvärande kritiska frågor fick han prata om hur han alltid hade längtat efter att se ett riktigt muslimskt land och att det var därför han reste till Somalia:

”Vi muslimer åker inte till Kos.”

”De fixar inte en terroraktion, helt enkelt”

SVT ”Uppdrag Granskning” gav Munir Awads svärmor Helena Benaouda motsvarande generöst utrymme att bortförklara den minst sagt besvärande omständigheten att hennes dotter och svärson två gånger i rad gripits i ett par av världens värsta krigszoner. ”Jag förstår inte hur man kan vara så korkad” sa hon om sin dotter. Efter att Safia Benaouda, Munir Awad och deras tvåårige son släppts från fängelset utanför Islamabad avfärdade hon bestämt alla misstankar om terrorplaner:

”De har varken avsikt, förmåga eller kunskap att göra någon terroraktion. De fixar inte sånt, helt enkelt.”

Kvinnomisshandel och narkotikabrott

De övriga i den islamistiska terrorkvartetten som nu har dömts till tolvåriga fängelsestraff är heller inga duvungar:

Sahbi Zalouti, 38. Svensk medborgare med tunisiskt ursprung. Kom från Tunisien till Sverige i slutet av 1990-talet. Bosatt i Järfälla utanför Stockholm. Hoppade av okänd orsak av Köpenhamnsresan i Jönköping. Lärde känna Munir Awad i Pakistan, där han greps av säkerhetspolisen för att ha rest in i landet illegalt. Han greps i ett annat område än Munir Awad, Baluchistanprovinsen.

Omar Abdalla Aboelazm, 31. Född i Sverige 1980 som son till en svensk mor och egyptisk far. Bosatt i Stockholm. Greps i Köpenhamn. Kopplingar till al-Qaida i Pakistan. Tidigare dömd för misshandel, olaga hot, ofredande, sexuellt ofredande och stöld sedan han har överfallit en 25-årig kvinna i en trappuppgång och under en kortare tidsperiod antastat en 23-årig, en 16-årig, en 13-årig samt tre 15-åriga flickor. Sedan SCB (Statistiska Centralbyrån) 2003 ändrade definitionen av svensk och utländsk bakgrund definieras Omar Abdalla Aboelazm och alla andra med en utländsk förälder som “svensk bakgrund”.

Mounir Dharhri, 45. Turkisk medborgare. Bosatt i Stockholm. Greps i Köpenhamn. Kopplingar till al-Qaida i Pakistan. Mounir Dharhri påstås ha lyckats ta sig fram till ett islamistiskt träningsläger i Pakistan och därefter tillbaka till Sverige utan att bli upptäckt av polisen. Tidigare dömd för upprepad kvinnomisshandel: misshandel av sin fru 2000, misshandel av sin sambo 2004, olaga hot och narkotikabrott. Han har ett omfattande kokainmissbruk.

En perfekt representativ liten samling islamister

De fyra dömda terroristerna är med andra ord en prydlig liten samling våldsbejakande extrema islamister – värdiga representanter för det omhuldade nya mångkulturella Sverige. En av dem, Omar Abdalla Aboelazm, 31, är alltså född i Sverige, närmare bestämt i Äppelbo, Dalarna. Mounir Dharhri, 45, är turkisk medborgare men har beviljats permanent uppehållstillstånd i Sverige. Det svenska medborgarskapet kommer säkert som ett brev på posten inom kort. Tunisiern Sahbi Zalouti, 38, och libanesen Munir Awad, 31, har svenskt medborgarskap. Det är perfekt representativt för Sverige. I Sverige är det nämligen så att vem som helst med vilket kriminellt förflutet som helst kan få uppehållstillstånd utan att behöva visa några ID-handlingar, eller med en falsk, nogsamt ihopljugen identitet. I många fall har svenska myndigheter inte den blekaste aning om vilka man släpper in i landet. Sedan har invandraren medborgarskapet som i en liten ask efter fem år, med en omfångsrik tillhörande ”rättighetskatalog” (term myntad av migrationsminister Tobias Billströms (m) i SR Ekots lördagsintervju). Någon skyldighetskatalog har vi dock aldrig hört talas om.

Fullföljande av terrorplaner som gått i stöpet

Det planerade terrordådet i Köpenhamn har kopplingar till tidigare planer på att mörda så många som möjligt av Jyllands-Postens journalister som hämnd för Muhammedteckningarna 2005. Mycket tyder på att de fyra nu dömda terroristerna hade i uppdrag att fullfölja ett tidigare planerat attentat som gick i stöpet. Länken mellan händelserna heter Farid Lamrabet, och har enligt amerikanska underrättelser kodnamnet ”Abu Umar”. Han invandrade till Sverige 1985 och blev svensk medborgare 1993. Han var tidigare gift och har sex barn. Han har försörjt sig genom att driva företag där han importerar marockanskt hantverk och säljer skinnjackor, skriver Per Gudmundson på sin blogg, med Jyllands-Posten som källa.

Hjärnorna bakom planerat attentat mot Jyllands-Posten

I oktober 2009 greps 49-årige David Coleman Headley (han bytte namn från Daood Gilani 2006) på Chicagos flygplats när han skulle stiga på ett plan mot Pakistan för att träffa den islamistiske terrorledaren Ilyas Kashmiri (1964-2011) och överlämna allt material om en planerad attack mot Jyllands-Posten. Han hade en flygbiljett bokad till Köpenhamn den 29 oktober.

Headley är född i Washington DC 1960 och har en amerikansk mor och pakistansk far. Han kunde gripas efter nära samarbete mellan amerikanska FBI och danska PET för långt gångna planer på terrorattentat mot Jyllands-Posten. Högst på dödslistan stod kulturredaktören Flemming Rose och tecknaren Kurt Westergaard. Coleman Headley hade besökt Danmark två gånger under 2009 för att filma och rekognoscera inför terrordådet. Han hade även besökt Jyllands-Postens redaktioner i Köpenhamn och Århus. Han presenterade sig som ”affärsman” som var intresserad av att annonsera i tidningen.

”The Mickey Mouse Project”

Köpenhamns centralstation (hovedbangården) och några militära platser var andra mål för de planerade attentaten. Terrorattacken mot Jyllands-Posten gick under kodnamnet ”The Mickey Mouse Project”. En grupp terrorister skulle ockupera tidningens huvudredaktion, mörda journalisterna och köra en lastbil fullastad med sprängmedel in i byggnaden.

David Coleman Headleys samarbetspartner Ilyas Kashmiri var ledare för terrorgruppen Harakat-ul-Jihad-al-Islami, en av al-Qaidas allierade i Bangladesh, Indien och Pakistan. Trupperna skulle rekryteras från pakistanska Lashkar-e-Taiba, det samvetslösa terrornätverk som anställde den tre dygn långa blodiga massakern mot oskyldiga civila i Bombay i november 2008. Massakern skördade 164 dödsoffer och mer än 300 skadade. Attentatet mot Jyllands-Posten började planeras redan månaden före blodbadet i Bombay.

När David Coleman Headley greps i Chicago såg han sig tvingad att berätta allt för att slippa dödsstraff. Ilyas Kashmiri dödades av amerikanska drönare den 3 juni 2011. Under 2011 dödades alltså tre av världens farligaste islamistiska terrorledare: Usama bin LadinAnwar al-Awlaki och Ilyas Kashmiri, de två sista med drönarattacker.

Terrorrättegång i medieskugga

Att kolleger i vårt grannland Danmark hotas av att slaktas av islamister borde engagera svenska journalister. Det skulle ju lika gärna kunna vara deras huvuden som planerades att rulla utanför tidningsofficinerna i Marieberg och Globen eller radio- och TV-husen på Östermalm. Terrorhot mot den yttrandefrihet som är journalisternas levebröd borde också vara en prioritet. Journalisterna borde rasa, darra, skaka i sina grundvalar. Men rättegången i Glostrup mot de fyra terrormisstänkta islamisterna har ägt rum i svensk medieskugga. Rapporteringen har varit återhållsam, begränsad till ett uppenbart ”Härtill är jag nödd och tvungen”, men inte mer. Sveriges Radios Nordenkorrespondent Jenny Sanner Roosqvist har med sin demonstrativt nonchalanta rapportering gjort allt för att förvalta företrädaren Christer Fridéns extremvänsterperspektiv. Under sin tid som Nordenkorrespondent bedrev Fridén regelmässigt hätska attacker, särskilt i samband med valbevakning, mot i tur och ordning Dansk Folkeparti, norska Fremskrittspartiet och Sverigedemokraterna.

200 artiklar från Glostrup, 3 650 om Brevik

Företaget Retriever, som samlar artiklar från nästan alla större medieföretag i sin databas, har drygt 200 träffar på terrorrättegången i Glostrup sedan den började i april.

”Om man under samma period söker på namnet Breivik blir antalet artiklar 3 650. Den som förväntade sig att rättegångens avslutande skulle avspeglas ordentligt i svenska medier blev än en gång besviken” skriver Erik Helmerson i en ledare i Dagens Nyheter.

Islam och islamism bränns

Orsaken till den här skevheten är uppenbar. Islam och islamism bränns. Ämnet är obekvämt för journalisterna. De kan i allmänhet ingenting om islam utan tror antagligen naivt att islam är ”fredens och kärlekens religion” som de har blivit itutade. Hur många svenska journalister har läst koranen för att lära sig något om islams sanna väsen?

”Svenska journalister är naiva, okunniga och rädda att gå islamofobers ärende. Därför avstår de från att granska extremistiska islamister och deras miljöer” säger journalisten Magnus Sandelin i SR P1:s mediegranskande program ”Medierna”.

”Även om medierapporteringen kring islamistiskt motiverat våld tidvis har varit omfattande så har den i Sverige begränsats till rutinmässig bevakning av olika nyhetshändelser” skriver han i sin nya bok ”Jihad: svenskarna i de islamistiska terrornätverken”.

I en debattartikel i Expressen skriver Magnus Sandelin:

”Medan svenska jurister, psykiatriker, journalister, ledarskribenter och många andra i snart ett år har spekulerat i den norske terroristen Anders Behring Breviks skrämmande drivkrafter har våra egna ideologiskt och religiöst motiverade terrorgrupper fått fortsätta att verka utan granskning. Säkerhetspolisens färska årsrapport visar att hotet från denna miljö är högst påtagligt och att en ny attack som den som Taimour Abdulwahab försökte iscensätta mycket väl kan inträffa igen.”

”Ett politiskt minfält”

Mats Skogkär i Sydsvenska Dagbladet drar liknande slutsatser:

”De dömda i Danmark har rötter i bland annat Nordafrika och Mellanöstern, de är muslimer och dådet som planerades var religiöst motiverat. Fallet är med andra ord ett politiskt minfält. Vem vill anklagas för att skuldebelägga en redan utsatt och misstänkliggjord minoritet? Att förlägga hotet till höger är på så sätt mycket tryggare.”

Den danske chefsåklagaren är förvånad över svenska mediers svala intresse för fallet:

” Det har inte förbigåtts med tystnad, men det har varit bra nära och det tycker jag är jäkligt märkligt.”

Journalisterna styrs av feghet och omtanke om sitt eget skinn

Samlade säkerhetsbedömningar har visat att hoten från extremistiska islamister är större än hot från högerextrema grupper. Inför denna bedömning lägger sig svenska journalister platt och leker kurragömma, uppenbart mer styrda av personlig feghet och omtanke om eget skinn än av journalistisk professionalism. Nödtvungen och nödtorftig nyhetsbevakning kan man möjligen stå till tjänst med – för att man är så illa tvungen. Men de grävande, avslöjande reportagen om islam, islamister och islamistiska miljöer lyser med sin frånvaro. Journalister har ett ansvar att skildra samhällsföreteelser allsidigt och korrekt, utan hänsyn till politiska eller andra personliga preferenser. Det ansvaret sviker svenska journalister grovt, både vad gäller islam och mångkulturens konsekvenser för Sverige och svenska folket.

Måste huvuden rulla på svenska gator innan journalisterna vaknar upp ur sin feghetsdvala?

Af Julia Caesar

Litteratur:
Magnus Sandelin: ”Jihad: svenskarna i de islamistiska terrornätverken”.

Tidligere kronikker af samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

51 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] danskt fängelse sitter sedan juni 2012 fyra islamister från Sverige, dömda till tolv års fängelse vardera för planerat terrorbrott mot Jyllands-Posten.  Deras namn […]

trackback

[…] av tigandets och hycklandets kultur är Sverige den perfekta platsen för insläppta oidentifierade våldsverkare och terrorister, folkmördare och krigsförbrytare. En polis inom Göteborgspolisens så kallade integrationsgrupp […]

trackback

[…] som beviljas asyl i Sverige döljer sig ett okänt antal krigsförbrytare,  folkmördare, terrorister  och andra grovt kriminella. Sverige har blivit ett tryggt och kravlöst paradis för mördare, […]

trackback

[…] Svenska journalister har en beröringsskräck inför islam utan motsvarighet i något annat land, och då syftar jag på demokratier. När rättegången mot de fyra islamistiska terroristerna från Sverige pågick i Glostrup tilldrog den sig ett mycket förstrött intresse från svenska media. […]

trackback

[…] Historien om den dømte, svenske JP-Politiken terrorist ses ikke i danske medier. Svenske, der under selve retssagen var mere optaget af Breivik sagen, følger den nærmere. Det er ikke til at vide, hvad advokat Høyer mener med ‘hans kriminelle baggrund.’ Han har to voldsdomme, men Munir Awad er ikke kendt for almindelig kriminalitet, men for at “to gånger under perioden 2007-2010 gripits i olika länder [Somalia og Pakistan] misstänkt för samröre med islamistisk terrorism.” Anklageren lægger afgørende vægt på Säpos aflytninger af Awad. Der fremkommer nye i appelsagen. (Se også baggrundsartiklerne: Det svenske glansbillede krakelerer og Söndagskrönika: Terrorhot i… Read more »

anonym svensson
anonym svensson
11 years ago

Det finns en seriös tråd på flashback där ett par användare dissikerar och noterar det mesta kring svenska islamister: https://www.flashback.org/t1441458 Tråden är ju så skrämmande att man inte vet var man ska börja. Och ingen tar upp det i samlat grepp. Texten ovan är ju unik som del i svensk media. Vi har ju uppenbarligen ett rätt stort antal tveksamma islamister i Sverige som ingen riktigt pratar om på riktigt eller på djupet.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Utroligt så uheldige teenage-piger fra visse etniske og religiøse grupper er,
hvad altaner angår. Dette syndrom er også ganske udbredt i Sverige og har
været det gennem flere år. Derovre har de ligefrem fået tilnavnet “balkonpiger”.

Lyder den officielle historie ikke bare lidt usandsynlig?

http://ekstrabladet.dk/112/article1773802.ece

Mirakel: 17-årig overlever fald fra 4. sal

En 17-årig pige faldt søndag aften ned fra en altan i København og landede i en hæk

….

… da pigen ifølge politiet legede i kådhed ude på altanen med tre søskende, og under legen mister pigen grebet om et håndtag og mister dermed balancen …

trackback

[…] (function() { var s = document.createElement('SCRIPT'), s1 = document.getElementsByTagName('SCRIPT')[0]; s.type = 'text/javascript'; s.async = true; s.src = 'http://widgets.digg.com/buttons.js'; s1.parentNode.insertBefore(s, s1); })(); TweetPettersson har kopierat inledning på Julia Caesars söndagskrönika. Läs hela HÄR […]

Rajmus
11 years ago

Stakkels Sverige. Stakkels Svenskere. Det der sker med masse invandringen i Sverige. Er som at se sin søster blive voldtaget.
Jeg græder indvendigt.

Berit
Berit
11 years ago

Jag reagerar starkt på att de kallas för svenskar de är inga svenskar och kommer aldrig att bli.
De är invandrare av utländsk härkomst som invaderat Sverige utan asylskäl och identitetshandlingar och som fått PUT på lösa grunder.
Man skäms som etnisk svensk att det är så enkelt att ta sig in i Sverige och har rätt till livstidsförsörjning.

wigerto
wigerto
11 years ago

Julia Caesar
Jag beundrar det det du skriver, och håller med i allt du skriver ! Jag kan inte göra annat. Men hur ska jag göra för att hitta allt mateial du skriver om, jag skulle vilja forska själv om jag kunde. Jag är inte den som kan skriva. Men om vanligt folk som jag vore det lättare om vi visste, Och tänk om det var tilljängligt för alla.
Hur gör vi?

Julia Caesar
Julia Caesar
11 years ago
Reply to  wigerto

@wigerto:

Eftersom du har tillgång till Internet har du tillgång till all kunskap du behöver. Läs, sök, googla, reflektera! Nätet och all information som finns där är tillgängligt för alla som har en dator. Följ informationen i gammelmedia och i bloggar! Läs böcker!

Om du vill veta mer om just det ämne jag skriver om i dag rekommenderar jag Magnus Sandelins nya bok “Jihad: svenskarna i de islamistiska terrornätverken”.

Den finns att köpa bl a här:
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9186933019

Vänliga hälsningar
Julia Caesar

Cavatus
Cavatus
11 years ago
Reply to  wigerto

Alla länkar till och sammanfattningar av hennes krönikor hittills finns på korta.nu/jc. Sedan finns det en bok som heter Världsmästarna och en som heter Fler ministrar borde gråta. Den sistnämnda är ett urval av krönikorna på länken jag uppgav.

JensH
JensH
11 years ago

@steen Absurdistans statsminister i rollen som Komiske Ali. Reinfeldt kan ikke forstå det Svenske politi kun har en historisk lav opklatingsprocent på 17 % af alle forbrydelser begået i Sverige, selvom hans regering har udvidet politi-styrken med 3.000 nye betjente; “Regeringens satsning på mer poliser har inte gett önskat resultat. Statsminister Fredrik Reinfeldt frågar sig varför polisen inte är mer effektiv”. http://svt.se/svttext/web/pages/109.html http://svt.se/svttext/web/pages/110.html Nu er Sverige jo trods alt broderlandet, så jeg vil da gerne give lidt hjælp til deres ulykkelige statsminster med at forstå problemet: Kære Reinfeldt, med den vanvittige ‘åben ladeprot’-politik i fører på udlændinge-området, så kunne du… Read more »

Cavatus
Cavatus
11 years ago

Här är länken till inslaget i TV 4: http://bit.ly/KUR4XM

Dag Selander
11 years ago

Journalisterna kan också jämföras med prästerna i Svenska kyrkan. Om en präst avviker från kyrkans officiella hållning som överensstämmer med den rådande världsbilden, får prästen problem. Inkallas till domkapitlet som ger vederbörande en varning. Sker ingen bättring blir han avsatt. Prästernas situation kan jämföras med journalisternas. Om en journalist avviker från tidningens eller koncernens hållning som oftast är landets konsensuspolitik i t.ex. invandringsfrågan eller mångkulturalismen eller ‘dogmen’ att islam är ‘en fridens religion’, då varnas journalisten en eller annan gång varefter han/hon får lämna tidningsredaktionen. Massmediajournalistikens makthavare i koncernen – har koll på respektive redaktionsansvariga – och tillåter inga journalistiska… Read more »

Cavatus
Cavatus
11 years ago
Reply to  Dag Selander

Dag! En insändare på Newsmill häromdagen vittnar om det du säger, fast där är det tankesmedjan Seglora med Helle Klein i spetsen som avslöjas som högsta hönsen för åsiktsinkvisitionen:

http://www.newsmill.se/artikel/2012/06/07/siktsregistrering-i-svenska-kyrkan

Dag Selander
11 years ago
Reply to  Cavatus

Helle Klein har tydligen av domkapitlet delegerats att hålla ordning på prelaternas åsikter om invandrare och mångkultur etc. Expo har fått samma slags uppdrag av statsapparaten att fungera som åsiktsministerium åt riksdag & regering. Det intressanta är att båda makthavarna (kyrka respektive parlamentet) låter informella ‘storheter’ ansvara för åsikt och tro. Min huvudpoäng i jämförelsen kyrka och media är att där finns inbyggda utslagningsmekanismer i organisationskulturens byråkrati. Från toppen styr företagen, och journalisterna respektive prelaterna är osjälvständiga rollbärare, men nåde dej att avvika från ordningen. Journalisten har en kallelse att värna om sanningen – delvis besläktad med det profetiska uppdraget.… Read more »

niblic
niblic
11 years ago
Reply to  Cavatus

Svenska Kyrkan bör riktigare kallas Hammar-Klanens AB upa

Cavatus
Cavatus
11 years ago

Hörde just på TV4-nyheterna ett stort uppslaget reportage om de hatiska bloggarna som ökar lavinartat. Majoriteten skrivs av unga tjejer som uttrycker sig rasistiskt, enligt nyhetsuppläsaren. Några invandrartjejer intervjuas och tycker givetvis att man inte ska få skriva så, även om man tycker så. Det sker ingen problematisering över varför dessa tjejer uttrycker sig på det här sättet. Expo får givetvis uttala sig och fördöma flickorna. Att flickorna dagligdags kallas för horor i skolan och kanske tafsas på och behandlas nedlåtande av dessa invandrarkillar vore ju alldeles för mycket för dem att fördjupa sig i. Att flickorna är de som… Read more »

Tony
Tony
11 years ago
Reply to  Cavatus

Av det ynkliga krypet Alexander Bengtsson på Expo ska man inte ha några förväntningar, annars är han nog
medveten om att det är Svenska tonårsflickor och småtjejer som dagligen blir titulerade horor av oförskämda
invandrarslynglar, men det lotsas han, inte om, sådant har ingen betydelse i hans sjuka värld!
Bara en sådan sak som att dom röda khmererna i Expo har blivit Experter och talespersoner om vad som är
rätt och fel ,ja det säger en hel del om tillståndet i Tv kanalerna!

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago
Reply to  Tony

Har noterat att både Alex och Helle Klein följer fotbolls-EM just nu. Följer nämligen deras twittrande, inte slaviskt men lite grand. Vilka ska dom då heja på sedan när deras globalistiska drömmar gått i uppfyllelse? När det inte längre finns några landslag, utan bara ett enda världslag. Vilka är det tänkt att dom skall möta då? Marsianska världslandslaget? Har dom ens tänkt så långt eller blir det ungefär som nu men att landslagen har döpts om till provinslag istället?

Thomas Nydahl
11 years ago
Reply to  Cavatus

Cavatus, det du skriver här är det huvudsakliga, alltså ett misstänkliggörande av bloggen som teknik och metod, därför att maktens män och kvinnor i medierna inte kan kontrollera dem. Men döm om min förvåning när Aftonbladet idag skriver om min blogg, se här: http://nydahlsoccident.blogspot.se/2012/06/aftonbladet-om-min-blogg.html

Dag Selander
11 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

Högst glädjande att AB ger ditt bloggande – och delar av bloggosfären – sitt erkännande. Måste ha föregåtts av en hel del diskussioner på kulturredaktionen… Bra jobbat, Thomas!

trackback

[…] Svenska journalister iakttar ”största möjliga tystnad” när det gäller ett fall som angår deras egna yrkeskår i allra högsta grad. Fyra islamister var bara en hårsmån ifrån att ställa till ett blodbad på deras kollegor på Jyllands-Posten i Danmark. Innan dom skulle skrida till verket så bad dom en morgonbön: ”Allah, ge oss din välsignelse att slakta de otrogna.” Tre av dom gripna var ”svenskar”. Läs här vad Julia Caesar skriver i sin krönika Terroristhot i medieskugga. […]

shuang
shuang
11 years ago

Snälla danskar, hjälp oss!!

T. Snorrason
T. Snorrason
11 years ago
Reply to  shuang

I kommer nok til at skulle hjælpe jer selv lidt mere. Lad være med at abonnere på aviser, som man ikke sympatiserer med. Send en mail til journalister, hver gang der er noget at kritisere. Den slags virker skam i længden. Klag til avisredaktionerne over uhæderlig reportage, støt partier økonomisk som du sympatiserer med, selv 100,- kr hist og her er fint. Erklær åbent, at du er imod masseindvandringen og den medfølgende kriminalitet, at du så måske kaldes for rascist, nazist, fremmedfjendtlig, islamofob og alt det pjat kan du tage roligt. Du er ikke alene, men nogen skal tale åbent… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago
Reply to  shuang

Man kan i alla fall hoppas på att dom river itu Roskilde-traktatet från 1658 och invaderar och erövrar sina forna provinser igen. Vi vill se en ny Kristian 2.0. 😀

patrik blom
patrik blom
11 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Sorry, jag tror inte Danmark vill ha tillbaka Skåne så som det ser ut nu. Möjligen Blekinge och Halland. Och Jämtland och Härjedalen, för vinterferien.

Fia Gustavsson
Fia Gustavsson
11 years ago

Min uppfattning är att flertalet ungdomar som idag utbildar sig till journalister har en naiv inställning till yrket som tangerar dagisdrömmar. Att se sin byline i tidningen och att hålla i olika lekprogram, gärna ”hemma hos” reportage etc. är målet. När det gäller nyhetsrapporteringen är den största bedriften om de lyckas gräva fram t ex hur en politiker missbrukar våra skattepengar. Allt ska vara kul och spännande utan några större risktaganden samtidigt som de själva vill synas i olika sammanhang, få mycket beröm och utmärkelser. Personligen anser jag det här ligger i linje med vilken världsbild vi har fostrat våra… Read more »

Katinka Glahd
Katinka Glahd
11 years ago

De svenska journalisternas feghet när det gäller att unvika sanningen,börjar ta sig allt större proportioner. Yrkesstolthet och heder ,är för denna yrkeskår,är för länge sedan bortglömda begrepp. När man betänker att över 1100 journalister dödats ,runt om i världen,sedan 2000,när de rapporterat om sanningen i brinnande,bloddrypande konflikter,så begråter man deras onådiga öden.Varje lögn som dessa svenska pultroner skriver om är ett hån mot de som fått pliktat med sina liv!Syrien är ett exempel där ca 20 journalister mördats,enbart under det sista året,för att utföra sina plikter mot omvärlden,med att rapportera just om sanningen! Den fria ,oberonde pressen som skulle vara… Read more »

trackback

[…] inte vilja sammankoppla islam med de militanta. “Politiskt minfält” skrev en kritiker. Julia Ceaserar tar upp samma ämne i sin söndagskrönika, där hon samlat artiklarna som kommenterar […]

elwee
elwee
11 years ago

Tack för redovisningen av fakta, även i detta fall, Julia. Det är djupt tragiskt och till stort förfång för vårt land att gammelmedia nu har styrts av vänstermaffian i 40 år. Landet har aldrig haft några fördelar av det, men de senaste 2 årtiondena har nackdelarna blivit förödande för Sverige. Vi sjunker som en sten i välfärdsligan och de som genererar/genererat välfärden är lågprioriterade när det gäller att åtnjuta densamma. Skolan är en katastrof och kommer på sikt att göra landet till en låglönezon med enbart okvalificerade arbeten och därmed en kraftig sänkning av den allmänna standarden. Mellan åren 2002… Read more »

Marit
11 years ago
Reply to  elwee

Ikke så merkelig at den gjennomsnittlige IQ synker i Sverige. Somaliere har som kjent en IQ på 68. Heia Sveariket !

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago
Reply to  Marit

Vi skall minsann nog också komma ned i IQ 68 här i Sverige. Senast under nästa mandatperiod har vi tänkt att IQ’n skall vara nere på somalisk nivå i hela Sverige.

Mvh

F Reinfeldt

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Ja, annars skulla det ju vara rasistiskt 😉

Tony
Tony
11 years ago

Svenska journalisters uselhet är gränslös, vilket visar sig på många områden, inte bara bristen på kritik mot islam. Det pågår ett inbördeskrig i Syrien där hundratals slaktas varje dag, där Ryssland välvilligt förser despoten med otroliga mängder vapen. Förekommer det någon som helst kritik mot Ryssland från Svenska medier eller från den skenheliga vänstern? Nej tyst som i graven! Ponera nu om det hade varit USA som öst in mängder av vapen till Syrien, då hade hycklar vänstern arrangerat stora demonstrationer uppbackade av media! Ytterligare ett beklämmande bevis fick vi i förra veckan när opinionsinstitutet Sentio redovisade rekordstora 10 %… Read more »

Invandrare1957
Invandrare1957
11 years ago

Jag skäms som finsk hur en finska kan bete sig så illa konstigt så konstigt som Benaouda. Om hon ändå bodde i Finland. Skäms som svensk över svensk journalistik. Tack Julia. Men hur länge ska det dröja innan svensken vaknar får det fortsätta i den här takten så är det inte långt kvar till White flight för svenskarna men vart. Ska dom skapa rasism i Thailand världs historien bara återspeglar sig och människan lär sig aldrig. Sorgligt. Men tack för en riktig journalistik som den ska vara grävande Julia.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Invandrare1957

Det är ok – vi vet, att inte alla finnar är såna 🙂

Sven Dacke
Sven Dacke
11 years ago

I den Allians- och invandringspostiva Smålandsposten kunde man under veckan läsa följande inlägg. Läs hela inlägget på länken “Lär känna en invandrare! (av signaturen ‘Bekymrad’) Cornelia Gylfe och Lars Edqvist skriver i Smålandsposten den 16 maj att alla har något att vinna på att lära känna en somalier. Jag håller med fullständigt, men skulle vilja utvidga det till att lära känna invandrare rent allmänt. Att träffa varandra helt naturligt för en promenad runt sjön, en omgång kubb, laga mat tillsammans eller bara sitta ner och prata en stund hade hjälpt oss till förståelse av varandra och dessutom underlättat språkinlärningen.” Vem… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago

@Julia Caesar. Nu vet jag inte om du kan hjälpa mig. Tar bara en chansning. Vet du möjligtvis som undersökande journalist (en riktig sådan), om denne Munir Awad har några familje- elle släktband till steningsförespråken Cherin Awad? Just curious.

Julia Caesar
Julia Caesar
11 years ago
Reply to  Robin Shadowes

@ Robin Shadowes.

Jag vet inte om de är släkt, men jag tror inte det.

Vänliga hälsningar
Julia Caesar.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago
Reply to  Julia Caesar

Awad kanske är lika vanligt i Mellanöstern som Svensson är här, vad vet jag. Men tack i alla fall.

Arvid
Arvid
11 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Kanske inte genetiskt släkt – mycket värre än så, de är ju trossyskon.
Googla hennes namn – och må illa! Allahu akbar.

Lars Petersson
Lars Petersson
11 years ago
Reply to  Arvid

Allahu asghar är bättre att skriva ,det betyder gud är liten !
retar alltid någon musse

Cavatus
Cavatus
11 years ago

Så sant, så sant. Journalisterna har målat in sig i ett hörn genom sina ständiga hat- och lögnkampanjer mot Sverigedemokraterna med tanke på vad SD har för inställning till islam. När nu islam i allt högre grad visar sitt rätta ansikte kan ju inte journalisterna skriva om dessa fakta, för då faller ju hela deras korthus som de byggt upp av lögner och förtal om SD. SD har alltså rätt och genom att skriva om vad islamister och imamer har för agenda, får SD fler och fler röster, helt emot journalistpartiets intentioner, som vill att MP, V och S får… Read more »

XY
XY
11 years ago

Glöm svenska journalistkåren, den är inte att räkna med. Den har tagit långledigt eller intagit sparläge i flera år. Få se vad de dömda gärningsmännen kommer att uträtta sedan de avtjänat sina straff, om inte förr under permission eller inifrån anstalten. Al Qaidas förgrundsgestalter från Egypten hade redan på 70-talet suttit i fängelset och kommit ut ännu mer hatiska. Kan tänka mig att skonsamma skandinaviska fängelser inte ger en bättre outcome i brottsförebyggande hänseende.

51
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x