13
jul
Seneste opdatering: 13/7-12 kl. 2242
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg og mine to rejsekammerater kørte hjem fra Bryssel over Køln, hvor vi gik på Brauhaus, indhalerede oceaner af tysk gris og øl og overnattede. Jeg har ikke været i Domkirken – den største gotiske katedral i Nordeuropa – siden 1963, og jeg ville sandt at sige ikke kunne huske det, havde det ikke været for et lille sort-hvidt 4×4 fotografi jeg optog, som jeg stadig har. De allierede udførte et lille mirakel af civilliseret præcicionsbombning, da kirken tårnede sådan her op over en pulveriseret by i 1945, ligesom de også gjorde med omhu ved bombningen af banegården i Firenze, nabo til Europas – verdens – største koncentration af kulturskatte. Desværre ikke i Dresden og andre tyske byer. (Klik fotos f. helskærm) Der er en anden her, hvor jeg går hele kirken rundt på syv minutter. Mindre orgel i lydbilledet, det præluderer kun, mere menneskemylder.

Den nederste Belle de Jour: Jo, hun stod på domkirkepladsen og tog flere selvportrætter med sin mobiltelefon. Dejligheden studerer nu resultatet. Jeg var et sekund for sent på den, til at fange selve selvspejlingen. Historien er lige så lynhurtig og nådesløs, som kirken er 1000 år gammel. Og så er hun en blond skønhed, der har farvet sig mørkhåret, så hun matcher 96 % af jordens befolkning. Mark Steyn siger: “I’ll miss the Swedish blondes when they are extinct”. Han havde sin fuldstændigt henrivende 14 årige, blonde datter med i EU Parlamentet. Desværre for os allesammen bringer jeg ikke mine fotos af hende..

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Casper
Casper
9 years ago

Jeg ved nu ikke om de allierede altid sigtede så præcist. Her kan man se dem skyde på bønder i hestevogn. Da krigen stort set var slut.
http://www.youtube.com/watch?v=V6cl4TvZopA

trackback

[…] Men jeg fortaber mig…   Ankommet til parkeringskælderen under kirken stiger man op og ….taber vejret.  Atså ens eget, ikke det elendige vejr på de kanter. Synet af katedralen er overvældende, udefra som indefra. Ubeskriveligt. Min ellers så stærkt venstreeksdtremistiske rejseledsager – han går bl. a. ind for kvinders og bøssers ligestilling, dyrevelfærd, demokrati og meget andet håbløst umoderne – måtte have kameraet op og dreje håndsvinget. […]

gotinna
9 years ago

OM DU VILL FÖRHINDRA FLER KRIG (som finansierats av Storfinansen) skriv under detta upprop:

https://secure.avaaz.org/en/bankers_behind_bars_f/

Erling
Erling
9 years ago

De allierede udførte et lille mirakel af civilliseret præcicionsbombning, da kirken tårnede sådan her op over en pulveriseret by i 1945, ligesom de også gjorde med omhu ved bombningen af banegården i Firenze, nabo til Europas – verdens – største koncentration af kulturskatte. En bombeskytte i Bomber Command skulle være meget heldig, hvis han ramte inden for en kilometer af målet; i starten af krigen var det fire. Og målet var ikke militære installationer, det var beboelseskvarterer. Køln blev bombet af flere omgange og i 1942 var den målet for RAF’s første 1,000-bomber raid: Among the buildings classed as totally… Read more »

Emma
Emma
9 years ago

Intressant text. Vill bara kommentera ang. en sak jag kom att tänka på. Det gäller Hamburg och kyrkan st Nicolai. Med sitt höga kyrktorn utgjorde denna kyrka siktmärke för de allierades bombflyg. Märkligt nog klarade sig tornet och också delvis långskeppets väggar. Det har man inte återuppbyggt utan låtit ruinen stå kvar som ett minnesmärke över krigets fasor – Mahnmal st. Nicolai. I kryptan har man en utställning. Där nere finns bilderna på hur Hamburg såg ut efter de bombningar mellan 25 juli till 4 augusti 1943 som gick under namnet ”Operation Gomorrha”. Stora delar av staden var vad som… Read more »

dymphna
9 years ago

Such magnificence. And I mean the cathedral – not la “Belle de Jour”…It’s not clear if she’s studying pictures of herself or pictures she’s taken of the cathedral… …I know it’s simply my provincial ignorance, but I cannot help looking at the wondrous edifice, first imagined by the mind of man and then built by other men’s hands using still other men’s money. I look at that and think to myself, “yes we *are* made in the image of God….and then I remember that men also bombed such magnificence into oblivion many times over. That second aspect of man, our… Read more »

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x