14
jul
Seneste opdatering: 14/7-12 kl. 1748
33 kommentarer - Tryk for at kommentere!

avEt land med en sÄ rÊdselsfuld presse som Sverige, avler naturligvis efterhÄnden en blomstrende blog-underskov. Det er kommet de senere Är. Avpixlad, tildligere Politiskt Inkorrekt, som er god at fÞlge, nÄr man vil monitorere Sveriges forfald og alle de kriminalhistorier, jeg kun i yderste nÞd udholder at skrive om, er nu Sveriges 16. stÞrstenyhedsside, og det har svenske medier rigtigt godt af.

I Danmark er der af indlysende grunde ikke marked for sÄ store blogs. SÄ godt har de af det, at de store, svenske medier ikke lÊngere kan ignorere bloggen, men mÄ angribe den. Man mÄ anbefale enhver, der vil vide noget om Sverige under polituren, at lÊse den, bare en uge eller hvor lÊnge de nu udholder det.

Den har alene pĂ„ grund af sin stĂžrrelse ogsĂ„ tiltrukket nogle kronikĂžrer, der faktiske kan skrive. Imidlertid er personerne bag dem – som jeg ikke kender – ikke gode blogkolleger, efter hvad jeg hĂžrer. De linker nĂždigt til Julia Caersars banebrydende kronikker, der introducerer en Ă„benhjertig journalistik, vi kender i Danmark, men som Sverige knapt har kendt i de fyrre Ă„r, jeg har lĂŠst svenske aviser. .

I forgÄrs prÊsterede de ikke at linke til denne blog i deres post om en konference i Bryssel, jeg har overvÊret, filmet og fotograferet, og som Avpixlad ikke har vÊret i nÊrheden af. Hverken af Bryssel geografisk, eller bare enkelte af de hundrede deltagere, bortset fra mÄske Ted Ekeroth, der var til stede. GoV og jeg er primÊrkilder, for vi var der foruden de franske blog Riposte Laique og den finske Tundra Tabloids.

Jeg er personligt komplet ligeglad med Avpixlads links, jeg skriver ikke for at blive stor eller gĂžre andre mindre. Jeg skriver, fotograferer og filmer for min egen skyld, intet andet. Jeg er ikke medlem af noget som helst. Hvis ingen ser det eller lĂŠser det, gĂžr jeg det alligevel, det er min sameksistens med mig selv.

Der er groft sagt to slags skribenter: De der gĂžr det som en del af vejrtrĂŠkningen, og de der har en sag, en lobbyisme for et eller andet prosaisk formĂ„l. Jeg er generet af, at oversigtssiden MotvĂ€rnet.nu – tilsyneladende i Avpixlads regi – er forsvundet. Jeg har ikke brug for Avpixlad, de kunne have haft brug for mig, hvis de bare anede, men anelser krĂŠver gehĂžr og antenner, og det er ikke lige det, der tynger den verbale damphammer Avpixlad. Der er mange gode, mindre svenske blogs, der er ikke er sĂ„ ligeglade.

Jeg vil gerne slÄ et slag for disse blogs, og jeg vil demonstrere min solidaritet med dem, ved ikke at linke til Avpixlad indtil videre. J Jeg kender ikke motiverne til deres ageren, men de bÞr vÊre Äbne for undersÞgelse og kri. Roger pÄ Muslimska Friskolan har sendt mig teksten nedenfor. Der stÄr flere mindre svenske blogs bag Roger. Jeg vÊlger at have tillid til substansen i hans anklager. De er naturligvis Äbne for en fri diskussion:

Er Avpixlads arbejde fÞrst og fremmest ideelt i ytringsfriheden og demokratiets tjeneste, eller har de lige sÄ travlt med at rage markedet til sig og hyppe deres egne komercielle og partipolitiske kartofler? SmÄlighed er uforeneligt med det frie ord, der mÄ vÊre generÞst. Kan vi fÄ diskuteret fÞlgende? Jeg publicerer teksten, uden andre fordomme end dem, jeg har nÊvnt. SpÞrgsmÄlet er ikke af livsnÞdvendighed, det kan vÊre intern-fnidder, men fortjener beslysning, for at se om det er. Jeg publicerer naturligvis enhver indvending, Avpixlad eller Ekeroth mÄtte have.

*******************

Avpixlat har senaste Äret aktivt gÄtt in för att stjÀla texter frÄn andra islamkritiska bloggar utan att hÀnvisa till kÀllan. Sverigedemokraternas riksdagsman Kent Ekeroth upplÄter ett bankkonto Ät Avpixlat. Kent Ekeroth förklarar att Avpixlat helst inte bör lÀnka. Kent Ekeroth sÀger att han vill att lÀsare först ska gÄ in pÄ Avpixlat. DÀrefter kan lÀsare gÄ in pÄ andra bloggar.

Ekeroth har utÄt förklarat att han upplÄter ett konto för att bloggar som Avpixlat ska kunna finnas. Den sanna orsaken torde vara att lura vÀljarna. Ekeroths stöd till Avpixlat Àr inte altruistiskt. I stÀllet Àr det ett genomtÀnkt maktspel dÀr Avpixlat och tidigare föregÄngarna Politiskt Inkorrekt som tack driver Ekeroths personvalskampanj. Avpixlats grundare fÄr Ä sin sida pengar genom Ekeroths bankkonto.

PÄ sÄ vis lever Avpixlat och Ekeroth pÄ varandra. För att sÀkra vinstkonceptet har de inga problem med att Avpixlat anvÀnder ojusta metoder mot andra islamkritiska bloggar. Att dessa islamkritiska bloggar dÀrför fÄr fÀrre incitament att skriva struntar Avpixlat och Ekeroth i. För dÄ fÄr Avpixlat Ànnu fler av lÀsarskaran och Ekeroth fler personröster. Det sÀkrar Ekeroths riksdagspost pÄ bekostnad av andra politiker som vill ta sig fram i partiet. Förlorare Àr partiet sverigedemokraterna. Men partiet vÄgar inte kritisera den maktkorruption som Avpixlat och Kent Ekeroth Àgnar sig Ät. Eller sÄ Àr partiet för dumt för att se igenom spelet.

Hur mÄnga islamkritiska bloggar stjÀl Avpixlat frÄn utan att dess lÀsare eller andra islamkritiska bloggar ser och upptÀcker det, eftersom Avpixlat inte lÀnkar till kÀllorna lÀngre?

LikasÄ avkrÀvde Avpixlat att andra bloggare skulle skriva till Avpixlat och tigga om att fÄ vara med pÄ deras bloggroll. Efter ett tag förpassade Avpixlat sin lÀnklista till en helt annan sida, sÄ att andra islamkritiska bloggar inte lÀngre skulle synas pÄ Avpixlats förstasida. Det drog Ànnu fler lÀsare frÄn, som Avpixlat ser det, konkurrerande bloggar.

Personen bakom Politiskt Inkorrekt och Avpixlat fick pÄ sitt bord att sköta Motvarnet.nu. DÀr skulle lÀsare snabbt kunna se vad ett flertal islamkritiska bloggare skrev. NÀr Avpixlat la om strategin för att sjÀlv roffa Ät sig sÄ mÄnga av lÀsarna som möjligt, passade inte MotvÀrnet lÀngre. DÄ lades det ner för att inte lÀsarna skulle gÄ till andra islamkritiska bloggare. Alla lÀsare skulle lockas att först gÄ till Avpixlat oavsett om nÄgot annat eller bÀttre skrevs pÄ andra islamkritiska bloggar.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

33 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Totto
Totto
11 years ago

Viktigt diskussion!
Jag hÄller med Mittiprick om att Avpixlats lÀnklista mÄste bli lÀngre! Sorgligt att sÄ mÄnga bra stÀllen som kÀmpar för ett bÀttre Sverige inte finns med dÀr. Sedan anser Àven jag att alla ansvarslösa skall och bör kritiseras och extra mycket de som pÄ ett ansvarslöst sÀtt flyr undan all saklig kritik.

Mittiprick
Mittiprick
11 years ago

För egen del vÀljer jag att förhÄlla mig kritiskt till allt och alla. Ingen verksamhet ska undgÄ en kritisk granskning och ett sjÀlvstÀndigt förhÄllningssÀtt. Ingen ska leva i förstÀllningen att han kan göra vad han vill, och samtidigt slippa obehaglig och avslöjande kritik.

Mittiprick
Mittiprick
11 years ago

Kan man kritisera judisk dubbelmoral pĂ„ det sĂ€tt Fria Tider gör, utan att förfalla till antisemitism? Är det möjligt att förhĂ„lla sig kritisk till vissa stĂ€llningstaganden som görs av judar samtidigt som man uppskattar andra? Betraktar för egen del Kenth Ekeroths arbete i Sverigedemokraterna som en nĂ„got positivt, men betyder det att jag mĂ„ste avhĂ„lla mig frĂ„n att kritisera honom?

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago
Reply to  Mittiprick

Ett stort problem med begrepp som rasism, antisemitism, islamofobi och (det senaste?) antiziganism Ă€r ju, att det har etablerats en förestĂ€llning, att OM nĂ„gon, (som kan göra ansprĂ„k pĂ„ relevant status visavi nĂ„got av dessa begrepp) pĂ„stĂ„r sig vara utsatt för fenomenet i frĂ„ga, dĂ„ har han (eller hon) ett absolut subjektivt tolkningsföretrĂ€de. DĂ€rmed blir det diffust, svĂ„ravgrĂ€nsat och obestĂ€mt vad som Ă€r OK. Aftonbladets senaste unga krönikor smĂ€ller magistralt med piskan: “Hur en individ som aldrig upplevt att vara en minoritet skall sĂ€tta upp en mall för vad som Ă€r krĂ€nkande eller inte för en minoritetsgrupp, Ă€r för mig… Read more »

Mittiprick
Mittiprick
11 years ago

NÄ Arvid, vad finns det pÄ Fria Tider som skulle kunna diskvalificera, d.v.s. rasism eller nazism? En mer kritisk syn pÄ Israel och judisk aktivism, ja det Àr sant. Men varför ska sÄdan kritik uteslutas frÄn en öppen diskussion?

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago
Reply to  Mittiprick

Jag skulle tro, att “en mer kritisk syn pĂ„ Israel och judisk aktivism” betraktas (t.ex. av Avpixlat) som antisemitism. Var snĂ€ll och stĂ€ll inte frĂ„gan till undertecknad: Varför Ă€r det sĂ„? Du fĂ„r försöka tugga i dig, att 1. sĂ„ förhĂ„ller det sig och 2. jag kan inte Ă€ndra pĂ„ det. Det kan visserligen variera, vad det rör sig om – men det finns som regel nĂ„got, som Ă€r tabubelagt Ă€ven i en s.k. öppen diskussion.

Regimkritiker
Regimkritiker
11 years ago
Reply to  Arvid Falk

Personligen tycker jag att Israels utrikespolitik och behandling av den icke-judiska minoriteten Ă€r avskyvĂ€rd, Men det betyder inte att jag tror pĂ„ de paranoida konspirationsteorier som flyter runt pĂ„ nĂ€tet. NĂ€r folk börjar veva pĂ„ om “judarna”, “judarna”, “judarna” tĂ€nds alla mina varningslampor. De som tror att det stora hotet mot vĂ€sterlandets civilasation kommer frĂ„n “judarna” och samtidigt ursĂ€ktar islam har uppenbart nĂ„got fel i huvudet. Det Ă€r paranoida psykotiska fria fantasier nĂ€r folk pĂ„stĂ„r att “judarna” agerar som en samlad makt dĂ€r alla stora hĂ€ndelser i vĂ€rlden (krisen 2008, 9/11, första vĂ€rldskriget, Frimurarna, Illuminati, ryska revolutionen, Kennedymordet, UFOs, osv)… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago
Reply to  Regimkritiker

“De som tror att det stora hotet mot vĂ€sterlandets civilasation kommer frĂ„n “judarna” och samtidigt ursĂ€ktar islam har uppenbart nĂ„got fel i huvudet. Det Ă€r paranoida psykotiska fria fantasier nĂ€r folk pĂ„stĂ„r att “judarna” agerar som en samlad makt dĂ€r alla stora hĂ€ndelser i vĂ€rlden (krisen 2008, 9/11, första vĂ€rldskriget, Frimurarna, Illuminati, ryska revolutionen, Kennedymordet, UFOs, osv) Ă€r en följd av en hemlig judisk konspiration. Och att tro att islamiseringen av Europa skulle ligga i “judarnas” intresse Ă€r sĂ„ aburd att man tar sig för pannan.” Jag instĂ€mmer helt – men det Ă€r tyvĂ€rr ett faktum, att det finns enskilda… Read more »

Anonymous
Anonymous
11 years ago
Reply to  steen

Takk Steen ! Det varmet mitt hjerte !

Mittiprick
Mittiprick
11 years ago

Jag finner det önskvĂ€rt att Avpixlat förbĂ€ttras pĂ„ följande punkter: 1. Kampen mot journalistkĂ„rens strĂ€van att slĂ„ sönder allt svensk mĂ„ste föras med större öppenhet. Avpixlat bör ersĂ€tta partigĂ€ngarmentaliteten med erkĂ€nsla för vĂ€rdet av det arbete andra utför i kampen mot förrĂ€darna. En sĂ„dan förĂ€ndring bör medföra bl.a. att: a) Avpixlats lĂ€nklista görs avsevĂ€rt lĂ€ngre och inkluderar alla bloggar med bra innehĂ„ll, oavsett om dessa kan uppfattas som konkurrenter. NĂ„gra exempel som borde var med i Avpixlats lĂ€nklista Ă€r VĂ„r stund i Sverige (varstundisverige.blogspot.se/), TryckfrihetssĂ€llskapet(www.tryckfrihet.com/), Julia Ceasars egen blogg (http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar/), Jan Milld (janmilld.wordpress.com/) (www.janmilld.se/) BlĂ„-Gula frĂ„gor (www.bgf.nu/), Sweden confidential (www.swedenconfidential.info/),… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago
Reply to  Mittiprick

Ett par av de bloggar, som du nÀmner, finns redan pÄ Avpixlats lÀnklista.

Jag har ingen aning om, hur Avpixlats redaktion vĂ€ljer ut vilka bloggar, som stĂ„r pĂ„ deras lĂ€nklista. Det Ă€r lite svĂ„rbegripligt, varför Avpixlat inte lĂ€nkar till t.ex. “The Brussels Journal”. Men, det kan ju faktiskt vara ett rent förbiseende… snarare Ă€n resultatet av nĂ„gon minutiös planering.

Jag misstĂ€nker dock, att Avpixlat medvetet har valt bort att lĂ€nka till Fria Tider – och jag kan gissa varför. Förmodligen pga samma skĂ€l, som Snaphanen inte heller har Fria Tider i sin lĂ€nklista.

Regimkritiker
Regimkritiker
11 years ago
Reply to  Arvid Falk

Arvid,

Förklara. Jag lÀser nÀstan aldrig Fria Tider. Vad Àr det för orsak att inte lÀnka dit?

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago
Reply to  Regimkritiker

Steen/Snaphanen motiverar ovan, att han har Avpixlat i Snaphanens lĂ€nklista, dĂ„: “Det er en meget stor blog, vigtig nok til at linke til. De er ikke ‘nazister’ , ‘racister’ eller antisemitter, som plager visse andre svenske blogs, jeg ikke linker til.” Jag gissar, att Snaphanen och Ă€ven Avpixlat betraktar Fria Tider som antisemitter (kanske ocksĂ„ som ‘nazister’ , ‘racister’?), eftersom Fria Tider (till skillnad frĂ„n Avpixlat) inte har bannlyst nĂ„gon kritik av Israel (vare sig frĂ„n redaktionens sida eller i kommentarsfĂ€lten). Detta Ă€r en oerhört kĂ€nslig och kontroversiell frĂ„ga – inte minst dĂ„ det finns en konspirationsteori som gĂ„r ut… Read more »

Anonymous
Anonymous
11 years ago
Reply to  Regimkritiker

Jeg har lest en del pĂ„ “Fria Tider” fĂžr jeg oppdaget “Avpixlat” og ” Sweden Confidential”. Mitt inntrykk var at det var en del antisemitisme der. Noe jeg ble svĂŠrt overrasket over. Vel, svenskene slapp jo Ă„ sende noen til gasskammer i naziland under WW2. I november 1940 ble 750 norske jĂžder sendt til utryddelsesleire i nazi- okkuperte omrĂ„der. Bare 15 overlevde og kom tilbake til Norge.i 1945.Sverige ble ikke okkupert slik som Danmark og Norge. Sverige var “nĂžytralt”. Dog ikke mere nĂžytralt enn at tyske nazitropper kunne i tusenvis reise med krigsmateriell gjennom hele Sverige og opp til Nord-Norge… Read more »

Info
Info
11 years ago
Reply to  Mittiprick

Aktuell kommentar till Mittipricks punkt 1: SVERIGES RADIOS OPARTISKHET En röst, som jag kĂ€nner igen. Ja, det hade programledaren för God Morgon VĂ€rlden i P1 idag, 15/7. Inte bara kĂ€nner igen. En röst som jag nĂ€stan inte kunnat undgĂ„ att undervisas av nĂ€rhelst pĂ„ dygnet jag slagit pĂ„ radion de senaste decennierna. Inte endast för God Morgon VĂ€rlden Ă€r hon programledare. Utan ocksĂ„ för Ring P1, Studio Ett och P1-morgon. Dessutom Ă€r hon producent pĂ„ P4 Malmö; var tidigare reporter pĂ„ Ekot, chef för dagredaktionen pĂ„ SR P3 och redaktionssekreterare pĂ„ ABC i Sveriges Television. AGNETA FURVIK, f. 1962. Till… Read more »

Maja Dacke
Maja Dacke
11 years ago
Reply to  Mittiprick

Och har du framför allt detta direkt till Avpixlat?

I sĂ„ fall gjorde du rĂ€tt. Att skriva detta pĂ„ Snaphanen Ă€r … otroligt … Vad har Steen med alla dina detaljerade förslag att göra?

Har du inte föreslagit Avpixlat nĂ„got – gör det!

elwee
elwee
11 years ago

Nja, nu förstÄr jag inte.
Avpixlat Àr en vÀlbesökt blogg som drar till sig mÄnga lÀsare.
Om inte det hade skett sÄ skulle ett stort antal personer bara blivit matade med gammelmedias version pÄ olika hÀndelser och inte fÄtt veta alls om andra hÀndelser.
Ja, jag tycker att man ska ange kÀllan om man lÄnar material som finns pÄ andra bloggar, men visst Àr det viktigaste att informationen nÄr sÄ mÄnga som möjligt?
Vi jobbar vÀl mot samma mÄl sÄ lÄt bli att smÄgnabbas som olika kommunistfalanger. MotstÄndarna Àr de som tjÀnar pÄ om vi splittras.

Jernhesten
Jernhesten
11 years ago
Reply to  elwee

Det er jeg sÄdan set ikke uenig med dig I.

LĂŠs dog lige teksten igen endnu du skriver kommentarer! Snaphanen skriver fĂžlgende:

“Er Avpixlads arbejde fĂžrst og fremmest ideelt i ytringsfriheden og demokratiets tjeneste, eller har de lige sĂ„ travlt med at rage markedet til sig og hyppe deres egne komercielle og partipolitiske kartofler? SmĂ„lighed er uforeneligt med det frie ord, der mĂ„ vĂŠre generĂžst. Kan vi fĂ„ diskuteret fĂžlgende?”

Peer Pedersen
Peer Pedersen
11 years ago
Reply to  Jernhesten

Man fÄr tÀnka pÄ att mediauniverset Àr ganska olika i Sverige och Danmark och jag har viss förstÄelse för att bÄda PI och nu Avpixlat hÄller hÄrt pÄ sitt.
Det Àr en helt annan sak att blogga i Sverige i förhÄllande till Danmark.
Det kan jag sÀga med egen erfarenhet och med det kunnande jag har som SD-politiker i Sverige, hot, förtal och dataintrÄng Àr regel.
SĂ„ alla vĂ€nner hĂ€r; varken Snaphanen, Uriasposten eller Avpixlat Ă€r perfekta, men de giver samlat en bra bild av “rikets tillstĂ„nd” sĂ„ att sĂ€ga.

Maja Dacke
Maja Dacke
11 years ago
Reply to  Peer Pedersen

Hear, hear!!!

Tommy
Tommy
11 years ago

Hvor kan man se at avpixlat er nr. 16 ??? Her er ogsĂ„ en stor tak til snaphanen – godt gĂ„et.

En Mand
En Mand
11 years ago

Jamen Snaphanen er da pÄ avpixlats link side sammen med andre blogge, ogsÄ andre svenske blogge er at finde.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Meanwhile – elsewhere in Sweden 😀

http://www.thelocal.se/41934/20120710/

‘Sexy’ sausage ad causes stir in Swedish town

A street vendor’s advertisement featuring the full, red lips of a woman wrapped around a thick sausage has caused a stir in a southern Sweden town, leaving gender experts [!!!] outraged.

http://www.thelocal.se/41978/20120712/?utm_source=email&utm_medium=email&utm_content=328

Woman protests ‘sexy’ sausage ad removal

A local woman and Christian Democrat youth leader has protested the removal of a sexually-suggestive food stand advertisement in southern Sweden by taking to the streets with red lips and painted nails to deliver her own sausages.

Only in Sweden 😉

Dag Selander
11 years ago

PS Tills vidare upphör mitt lĂ€nkande till Avpixlat i som Snaphanen sĂ€ger “solidaritet”
//DSr

Dag Selander
11 years ago

Steen pĂ„ Snaphanen och Roger pĂ„ Muslimska friskolan sĂ„gar vĂ€l objekten för bloggkannibalismen inte jĂ€ms med anklarna men nĂ€rapĂ„ i texten Blogkannibaliserer Avpixlat?. Kritiken som framförs Ă€r allvarlig och gagnar definitivt inte den samlade skaran av islamkritiker. Inte heller gynnar den hĂ€r kannibalismen Sverigedemokraterna. Islamkritikern och bloggaren Dag Selander pĂ„ MXp har ocksĂ„ skrivit om saken och kritiserat det som skett, men samtidigt pĂ„pekat att förtroendet för Kent Ekeroth Ă€r intakt. Han och SD fĂ„r min röst 2014 liksom 2010. Vidare lĂ€nkas Avpixlat pĂ„ MXp:s förstasida. De fakta som Roger pĂ„ Muslimska friskolan uppvisar i sina texter vill jag hĂ„lla… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago

“De er naturligvis Ă„bne for en fri diskussion” Det Ă€r omöjligt att ha sĂ€rskilt mĂ„nga synpunkter pĂ„ nĂ„got, som man inte vet ett skvatt om. Avpixlat lĂ€nkade (och citerade) i den aktuella blogg-posten till TryckfrihetssĂ€llskapet som kĂ€lla. TryckfrihetssĂ€llskapet lĂ€nkar inte till Snaphanen i sin artikel. h t t p://www.tryckfrihet.com/mark-steyn-delade-ut-frihetspriset-till-hedegaard/ “Ekeroth har utĂ„t förklarat att han upplĂ„ter ett konto för att bloggar som Avpixlat ska kunna finnas. Den sanna orsaken torde vara att lura vĂ€ljarna. Ekeroths stöd till Avpixlat Ă€r inte altruistiskt. I stĂ€llet Ă€r det ett genomtĂ€nkt maktspel dĂ€r Avpixlat och tidigare föregĂ„ngarna Politiskt Inkorrekt som tack driver Ekeroths personvalskampanj.… Read more »

JĂžrgen Duus
JĂžrgen Duus
11 years ago
Thomas Nydahl
11 years ago

Steen, vill bara komplettera: du har Avpixlat i din lista.

Thomas Nydahl
11 years ago
Reply to  steen

Tack Steen, dĂ„ förstĂ„r jag, missförstod vad du menade med “lĂ€nka till”.

Thomas Nydahl
11 years ago

Iakttagelsen Ă€r korrekt. De stjĂ€l hela texter och kallar det “att citera”. Det strider mot alla de traditioner som finns gĂ€llande upphovsrĂ€tten. Jag tror pĂ„ det fria ordet men aldrig pĂ„ korpens moral. Tack för initiativet!

33
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x