25
jul
Seneste opdatering: 25/7-12 kl. 2206
28 kommentarer - Tryk for at kommentere!

The evidence is mounting that Syria has become a magnet for Sunni extremists, including those operating under the banner of Al Qaeda. An important border crossing with Turkey that fell into Syrian rebels’ hands last week, Bab al-Hawa, has quickly become a jihadist congregating point. It is the sort of image that has become a staple of the Syrian revolution, a video of masked men calling themselves the Free Syrian Army and brandishing AK-47s — with one unsettling difference. In the background hang two flags of Al Qaeda, white Arabic writing on a black field.

One Qaeda operative spoke to an Iraqi reporter for The New York Times. “Our big hope is to form a Syrian-Iraqi Islamic state for all Muslims, and then announce our war against Iran and Israel, and free Palestine.”

The video, posted on YouTube, is one more bit of evidence that Al Qaeda and other Islamic extremists are doing their best to hijack the Syrian revolution, with a growing although still limited success that has American intelligence officials publicly concerned, and Iraqi officials next door openly alarmed.Al Qaeda Taking Deadly New Role in Syria Conflict. German intelligence: al-Qaeda all over Syria. Terrible violence in Syria: a terror message from Al-Qaeda to Assad.

Ramadan i Bryssel: Trusler, skyderier og vold

Threats, clashes and gatherings of “jeunes” are shaking day-to-day life in certain districts, especially those in Brussels.The period of Ramadan is bringing its share of tensions and incidents in the streets of Brussels. It has only been six days since the month characterised by the Muslim fast has begun. However, the local police in Moelenbeek has already received threats in relation to this period – indirect, it is true – of attacks against public buildings. “These threats involved the possibility of grenades being launched at a police station in Moelenbeek or any other public building such as the town hall or community centre.” Threats which were taken very seriously. Suddenly, at the end of last week and this weekend, the western police zone raised its state of alert and reinforced its security regime. “We were all on guard. Police numbers were reinforced on the ground as well as technical resources, like cameras, to observe any excesses.“Belgium Shaken By Ramadan Crime Wave: Threats of Grenade Attacks on Public Buildings, La tension monte lors du ramadan

“Terrorens teater har ikke ændret Norge”

Det er utroligt, hvor hurtigt vi glemmer. Det ser ud til, at hvis der kom valg i Norge, ville Høyre og Fremskrittspartiet vinde stort. Utøya-begivenheden har ikke styrket Arbeiderpartiet eller venstrefløjen. Det politiske liv viser sig at være upåvirket.Sidste år forventede man i al fald på venstrefløjen, at der ville ske noget. Mogens S. Mogensen forudså, at det ville være sværere at være ”højrenationalist” i fremtiden. Deri tog han fejl. Han antog, at Anders Behring Breivik havde gjort, hvad han gjorde, fordi han var højrenationalist og dermed en, der lignede folk, der stemmer på Dansk Folkeparti. Med andre ord blev Utøya-massakren med det samme brugt indenrigspolitisk.

Man tog fejl, når man betragter Anders Behring Breivik som højrenationalist eller som kristen. Det sidste ord er også blevet brugt om ham og ikke uden en vis skadefryd. Mange var lettede over, at det ikke endnu en gang var en muslim. Fejlen består i, at man betragter hans Manifest 2083 som begrundelse af eller forklaring på hans handlinger. Manifestet er en science fiction-tekst eller en utopi. Problemet er, at teksten er blevet taget alt for alvorlig. Den er ikke forfattet af Breivik; den er et internetprodukt og som sådan noget nyt…….Hvad vil jeg med det? Vise, at Breivik i høj grad er et produkt af norsk samfund og historie og ikke af en eller anden global højrenational anti-islamisk bevægelse.

Breivik er også en ener og som sådan enestående. Han er ikke med i et netværk, sådan som han selv påstår, og sådan som mange mener. Han er efter alt at dømme udtryk for noget helt nyt, der har et eller andet med den omfattende verden af voldelige computerspil at gøre. Alle spil, selv for toårige, handler om at slå ihjel. Man skal være medieforsker for at påstå, at det ikke påvirker børn.Men Breivik er ikke norsk nationalist. Han henviser ikke til norsk historie eller litteratur; han henviser ikke til salmer og bibelsteder. Han skrev ikke på norsk, men på engelsk. Og man kunne fortsætte. Med andre ord: Hans tekst er ikke et udtryk for hans intentioner og ingen nøgle til hans indre….Han har som sagt ikke forandret det politiske liv, men han er blevet en del af mediekulturen og begivenhedskulturen, ganske som han selv er et produkt af de samme kulturer.Lektor Hans Hauge: Breivik har ikke for alvor ændret noget i Norge

SE også her, noget jeg selv kunne have sagt, hvis jeg ikke allerede har gjort det: Fri mig for et livssyn, for slet ikke at tale om ‘et menneskesyn’. Hvis mit syn skal undersøges, går jeg til øjenlægen.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
28 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] forbrydelse overskrider alle grænser. Det er ikke en diskussion, der kan føres i dag med nogen. Jeg har udviklet mit ræsonnement lidt her. Grunden til det, er at det nok er en ubehagelighed, men at det ikke nytter at stikke hovedet i […]

Charles Nielsen
Charles Nielsen
9 years ago

Man behøver ikke at være lektor, for at vide at breivik for alver ikke har ændret noget. Nej, ganske enkelt: Dårlig timing og folk var ikke møre. Kort sagt: det var for tidlig. Jeg forstår ham udmærket, men ikke lige hans handlinger. Men jeg ved at der er rigtig mange der er på grænsen til at deres ventiler ryger af. Grunden til dette er særdeles let at forstå. Ser man lidt i historien, om kristendom, Islam og korstogene, så hjælper det på forståelsen af hans Manifest. Mindehøjtideligheden på øtøya: Hvor var alle de muslimske venner, de vidste jo godt at… Read more »

Erling
Erling
9 years ago

Fejlen består i, at man betragter hans Manifest 2083 som begrundelse af eller forklaring på hans handlinger. Manifestet er en science fiction-tekst eller en utopi.

Det afgørende er ikke kvaliteten af hans manifest eller hvorvidt mainstream nationalkonservativt tankegods motiverede Breivik, det afgørende er at manifestet intet har med forbrydelsen at gøre. Hvis en Greenpeacer myrder 75 mennesker fordi han var modstander af hvalfangst, betyder det ikke at modstand mod hvalfangst er ondt.

Maria Due
Maria Due
9 years ago
Reply to  Erling

Netop.

Erling
Erling
9 years ago

An important border crossing with Turkey that fell into Syrian rebels’ hands last week, Bab al-Hawa, has quickly become a jihadist congregating point.

Jeg tvivler. Det tyrkiske militær er muligvis ikke hvad det har været, men den flok udisciplinerede lømler dér, ville de kunne udslette på tyve sekunder rent.

Prudentius
9 years ago

Ingen panik! Syrien bliver jo bare et islamisk demokrati, styret af moderate islamister.

At påstå det er problematisk, er det samme som at sige islam er en farlig ideologi.

Og hvis Villy og alle de andre fæhoveder, fra højre til venstre i salen, ved noget, så er det at islam er religionernes svar på lammet fra vaskepulver reklamerne.

Maria
Maria
9 years ago

Steen, du har ret, ABB har ikke adgang til nettet, men der er vel intet til hinder for, at han kan have en pc, hvor han kan spille computerspil.

Maria
Maria
9 years ago
Reply to  steen

Steen, har ABB ikke adgang til internettet, er du sikker på det? Det kan godt være, at han ikke selv kan skrive på nettet, men jeg mener da flere gange at have læst, at han følger med på nettet og fik sit “medieforbud” hævet i slutningen af 2011. Han modtager også en masse fanpost, folk sender han endda penge, men dem får han dog ikke udleveret. Jeg læste Knausgaard konklusion i går og tænkte selv på at henvise til den, men på den anden side synes jeg, at den er et nummer for snagende. Blot har jeg hele tiden været… Read more »

Maria Due
Maria Due
9 years ago
Reply to  steen

Vi er enige bortset fra det med henrettelsen. 🙂

Jeg har bare lidt svært ved at forestille mig en vellykket hjernescanning af en modvillig person, men det er da muligt, at det kan lade sig gøre.

Maria Due
Maria Due
9 years ago
Reply to  steen

Nuvel, Steen, jeg har ofte forklaret mig syn på dødsstraf, og man kan blive træt af at gentage sig selv. Der er – set fra mit ståsted – to aspekter i den sag. Det ene er hævnmotivet og det andet er mine personlige følelser overfor det at fratage noget levende livet. Ang. hævn. Jeg har to gange i mit liv kunnet tage en hævn, der ville have slået benene bort under en person, der vitterligt havde fortjent det. Der var begge gange tale om kriminelle forhold. Den anden gang opgav jeg, fordi det var oplagt, at jeg dermed også ville… Read more »

Victor
Victor
9 years ago

Et spørgsmål til jer borgerlige: Er det ikke lidt besynderligt at se, hvordan så mange med et støtter iraneren Amin Badrbeigis kampagne mod de danske fagforeninger..? Hader I 3F så meget, at deres fjender er jeres venner?

PBr.
PBr.
9 years ago
Reply to  Victor

Du forveksler åbenbart medie med medium og oven i hatten forsøger at gøre det at være Iraner, suspekt. Jamen så…

Anonym
Anonym
9 years ago
Reply to  Victor

@ Victor Et hurtigt svar der vist primært består i et spørgsmål til venstrefløjen; Er det ikke besynderligt at se, hvordan så mange af Jer med et pludseligt nærer så stort had til en indvandrer fordi han rent faktisk arbejder hårdt, forsøger sig selv, i stor stil er assimileret og i det hele taget slet ikke passer ind i Jeres racistiske offerrolle-dyrkende multikulti-verdensbillede. Hvad bilder han sig ind; han opfører sig slet ikke som en rigtig indvandrer skal gøre. Elsker I 3F så meget, at deres fjender er Jeres fjender. Du finder ikke selv dit spørgsmål en anelse fjollet ?… Read more »

Maria Due
Maria Due
9 years ago

“Fejlen består i, at man betragter hans Manifest 2083 som begrundelse af eller forklaring på hans handlinger. Manifestet er en science fiction-tekst eller en utopi. Problemet er, at teksten er blevet taget alt for alvorlig.” Det var, hvad jeg ret forfærdet skrev for knap et år siden, og af samme grund lagde jeg mig kraftigt ud med mange mennesker, der ønskede at udnytte situationen til at påpege islams destruktive indvirkning på vore samfund og at forsvare Peder Nøstvold Jensen, som de beundrede. Meningen var således god nok, men de så ikke perspektiverne, og at de derved kom til at trække… Read more »

Peter Andersen
9 years ago
Reply to  Maria Due

Alle synes at ha’ travlt med at tyde Breivik. Kunne det tænkes, at manden var blevet led og ked af masseindvandringens konsekvenser og den socialistiske tilgang til dem?

Måske ligefrem så led og ked af det at han valgte at krerere et manifest, inden han gik berserk…

Maria Due
Maria Due
9 years ago
Reply to  Peter Andersen

Det er ikke nødvendigt at gætte, for det ved man.

Men det er trods alt og heldigvis de færreste, der finder, at det er en undskyldning for at begå massemord, hvoraf de fleste var primitive likvideringer. Ansigt til ansigt med rædselsslagne og grædende børn, der var våbenløse, ikke kunne forsvare sig og bad for deres liv. Fatter du ikke den afgrundsdybe forskel mellem en sådan handling og at være led og ked af noget?

Maria Due
Maria Due
9 years ago
Reply to  Maria Due

Overlevende fra massakren har fortalt, at danske Hanne Fjalestad løb mod gerningsmanden og råbte “man skyder ikke børn.”

Netop, det gør man ikke.

Peter Andersen
9 years ago
Reply to  Maria Due

Så fik du det straks til at se ud som om jeg forsvarer hans “gerninger”…

Gud fri mig vel!

Jeg ser bare ingen grund til at tærske langhalm på mandens motiver når han selv, så tydeligt, har fremført dem.
Vi, her i vesten, kan være nok så oprørte over hans ubegribelige massakre, men i den islamiske verden slår man altså rask væk flere hundrede ihjel om dagen – endda med islams velsignelse. Dét ku’ jo også ha’ inspireret manden…

Maria Due
Maria Due
9 years ago
Reply to  Maria Due

Peter Andersen. Det har du helt misforstået. Mit ærinde var at understrege, at der er alverden til forskel på at begå massemord og på at sidde i ro og mag ved sin pc og klippe og klistre fra google og kalde det et manifest, et credo eller hvad ved jeg. Det er vi nødt til at holde fast i, og det kan du læse som et forvar for ytringsfriheden, en blog som denne og andre kritiske politiske blogs, ikke mindst for Peder Nøstvold Jensen og de øvrige nordmænd, der er blevet hængt ud som ansvarlige for ABB’s ugerninger. Mordene var… Read more »

Erling
Erling
9 years ago
Reply to  Maria Due

I øvrigt er jeg en af Jacob Mchangamas hidsige kritikere, når han forsvarer fremstilling og brug af animeret børnporno, selv om han ikke bryder sig om den, for jeg føler mig overbevist om, at den kan være skadelig.

Frihed er, som Reagan sagde, også frihed til at gøre dårlige ting. Hvis man skulle forbyde alt hvad der var skadeligt, hvem skulle så afgøre hvad der var harmløst?

Kritikere af masseindvandring burde forstå dette, for en sådan kritik bliver af magthaverne betragtet som skadelig for samfundslegemets helbredstilstand.

Erling
Erling
9 years ago
Reply to  Erling

Frihed er, som Reagan sagde…

Ups. Det var GWB.

Maria Due
Maria Due
9 years ago
Reply to  Erling

Det er jeg slet ikke enig i, selv om jeg med mit liberale grundsyn er modstander af alle de forbud, som fx Socialdemokratiet, SF og DF plæderer for. Der findes rimelige og nødvendige forbud. At hidse pædofile op vha. animeret børneporno kan ikke med rimelighed begrundes med kommercielle hensyn, sådan som vulgærliberalisterne gør det. Faktisk anser jeg dem slet ikke for at være liberalister, når de fremfører sådanne synspunkter, for frihed bygger på ansvar, og børneporno er ikke et nødvendigt samfundsgode men med overvejende sandsynlighed til fare for uskyldige børn, som samfundet burde forsvare mod den slags perversiteter. Men sagen… Read more »

Erling
Erling
9 years ago
Reply to  Erling

At hidse pædofile op vha. animeret børneporno kan ikke med rimelighed begrundes med kommercielle hensyn, sådan som vulgærliberalisterne gør det. Ikke af kommercielle hensyn, af hensyn til ytringsfriheden. Som een eller anden berømt person har sagt, så er ytringsfrihed for de ikke-stuerene; de stuerene har ikke brug for den. På skræmmende mange måder er dagens pædofile i samme situation som bøsser var for 100 år siden. Faktisk var argumenterne mod homoseksuelle de samme som man i dag anvender overfor pædofile: det er unaturligt, det smitter og det skal kureres med det gode eller det onde. Forskellen er naturligvis at et… Read more »

Maria Due
Maria Due
9 years ago
Reply to  Erling

Du har åbenbart ikke styr på, at det er et liberalistisk dogme, for så vidt den slags findes, at ens frihed ikke går længere end til det punkt, hvor man krænker et andet menneskes fundamentale rettigheder, og at slå mønt af sådan en handling er afskyelig med ganske rigtigt meget brugt. Dette land fyldt med plattenslagere, der udnytter andre mennesker.

Jeg er da sikker på, at pædofile, der måtte læse dit forsvar for dem, herefter vil kaste sig styrket over deres perverse interesser.

Erling
Erling
9 years ago
Reply to  Erling

Hvilke ‘fundamentale rettigheder’ bliver krænket ved animeret børneporno?

Maria Due
Maria Due
9 years ago
Reply to  Erling

Erling, meget tyder på, at animeret børneporno kan bidrage til pædofile forbrydelser, og pædofiles overgreb på børn, derunder fremstilling og besiddelse af børneporno, betragtes da heldigvis stadig som en forbrydelse. Pædofile har den mulighed, at de kan søge behandling, men undlader for det meste at gøre det, så du får ikke mig til at tage dem i forsvar. De ødelægger liv. Animeret børneporno er i dag så tæt på virkeligheden, at skellet er minimalt. Jeg finder det modbydeligt, at en jurist med udgangspunkt i menneskerettighederne i frihedens navn himler op om retten til at starte en pornoindustri på det grundlag.… Read more »

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x