4
aug
Seneste opdatering: 5/8-12 kl. 0559
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

(Manden med megafonen pĂ„ video 2, er Ship to Gaza aktivisten Dror Feiler.) – Man kan mene, det er en hĂ„rd rubrik, men fĂžlg tankegangen. Aftonbladet har det problem, at de helst ikke vil transmittere talerne, sĂ„ de knĂŠvrer ind over dem og interviewer ‘anti-nazister’ med et vist besvĂŠr for StockhomvĂ€nsterns larmekor. AB mĂ„ have fĂ„et besked fra hĂžjere sted, at de ikke skulle formidle talerne. De kalder uden videre EDL for ‘antidemokrater’, men de giver dem ikke selv deres demokratiske ret til at komme til orde. Man skulle tro en avis der fĂ„r sĂ„ store offentlige midler gennem den rundhĂ„ndede pressestĂžtte, fĂžlte en vis informationsforpligtelse, men nej, stiller sig tilfreds med at vĂŠre Pravda versionen af Völkischer Beobachter. AB er en parodi pĂ„ en avis, men den har ikke monopol pĂ„ parodien.

Men man skal altid huske, nĂ„r man kritiserer svenske medier, at Riksdagen i 1975 i modsĂŠtning til andre lande faktisk har besluttet af Sverige er et multikulturelt indvandrerland, og at det blot er det, som de regimetro svenske medier afspejler. De bider ikke den hĂ„nd, der fodrer dem, og derfor er der ikke nogen pluralisme i rapporteringen som i andre europĂŠiske medier. Kritik af islam er kritik af multikulturen, og kritik af multikulturen, er kritik af Riksdagen. Mere indviklet end som sĂ„, er det ikke set fra journalistikkens synspunkt. Derfor har Sverige kunnet gennemfĂžre den suverĂŠnt stĂžrste indvandring pr. capita i Europa nĂŠsten uforstyrret af nogen offentlighed. Skulle vi tale om, hvem der er ‘antidemokrater’, AB og Jan Helin? Jeg tĂŠnkte nok, vi ikke skulle. Svensk LO og Schibsted vejer vĂŠsentligt tungere end noget demokrati.

Ytringsfrihed pĂ„ papiret er altid relativiseret af virkeligheden. At ramme en svensk journalist pĂ„ brĂždet, er det nĂŠstvĂŠrste man kan gĂžre efter at ramme hans personlige liv og hans familie. Svenske medier spiller et demokratiteater, der hedder “vi er offentligheden i et demokrati med fuld ytringsfrihed for alle lovlige synspunkter.” De ved udmĂŠrket, at det er et (selv) bedrag. De har solgt dele af sig selv fra, der er vĂŠrre end at sĂŠlge sin krop, hvad sĂ„ mange gĂžr uden at miste sig selv: De sĂŠlger deres tanker og samvittighed. De har prostitueret deres Ă„nd, og de har som Faust indgĂ„et en pagt med djĂŠvlen. Prostitution i Sverige er forbudt, men kun korporligt og kun for kĂžbere. Overvej det, svenske aviskĂžbere, betalere og tvangsforbrugere af SVT og SR.

Her standser den diskussion og derfor er den rigelige opinion af blÄstemplede meningsmaskiner i svenske aviser i det store hele spild af kostbar tid hvad angÄr indvandring, islam og endda terror, ja selv om journalistikkens hÊderlighed. Hvis svenskere vil informeres alternativt, mÄ de bruge udenlandske medier. Hvis de selv vil mene noget afvigende, mÄ de oprette en blog. Behovet var selvsagt stort, Avpixlad er Sveriges 15 stÞrste nyhedssite. Man kunne ikke forestille sig noget lignende i nogen andre samfund, der prÊtenderer at have ytrings- og pressefrihed.

Man skal kunne huske Sverige inden internettet, – det Sverige jeg kender bedst fra 1960 til Ă„r 2004 – for at kunne forestille sig hvilken politisk og intellektuelt indavlet provins, det var. En provins der fostrede stĂžrre dissidenter, end vi nogensinde har haft i Danmark, ikke mindst blandt kunstnere. Den svenske isolation fra verdens dĂ„rskaber hed “neutralitet”, men var i virkeligheden en illusion, en livslĂžgn og en fortsĂŠttelse af 250 Ă„rs liv pĂ„ Europas sidelinje. I splendid islolation er det menneskeligt at udvikle en fĂžlelse ad merevĂŠrd og moralsk overhĂžjhed, og den er endnu mĂŠrkbar i Sverige, selvom den er dĂžmt til at forsvinde i sit mĂžde med realiteterne.

Der er meget at beklage ved realiteterne, men svenskere bÞr i al fald glÊde sig over endelig at blive om end modvilligt smidt tilbage i historiens malstrÞm. Mikael Wiehe har bildt sig ind, at han var oppositionel i 70 erne. Han var lige sÄ meget stik i rend dreng for Oluf Palme, som rÞdgardisterne var for Mao. Hele hans liv er én lang illusion om hans pseudo-oprÞr. Han har aldrig risikeret andet end medaljer for sit medlÞberi. Bliver man bare gammel nok, tror de unge man ogsÄ er klog. SÄdan vandrer illusioner fra en generation til den nÊste, og jeg skal lige love for, at de er blevet ortodoksi i Sverige, ikke mindst via universiteter og skoler.

I Sverige faldt “Muren” da nettet fremkom og svensk journalistik og politik kĂŠmper stadig en kamp man kan iagttage hver dag med det ubehagelige faktum. For fĂžrste gang nogensinde, kunne Den Politiske Adel ikke bare ignorere pĂžblen og pĂ„regne, at alt ville forblive uĂŠndret. Nettet kom imidlertid for sent til at forhindre det, politikere og medier nu har gjort ved landet. De der lever, vil fĂ„ rig lejlighed til at angre, at de lod demokratiet overhale indenom af den medie-politiske, sĂ„kaldte elite. Nu er de i den vĂŠrste situation af alle: Et politisk fait accompli stillet overfor en gryende, folkelig protest. Udviklingsmulighederne er svimlende.

Pamela Geller sagde i AB s interview med hende: “Vi kommunikerer igennem You Tube, nĂ„r vi nu ikke kan bruge sĂ„dan nogle som jer.” Journalisten anede ikke, hvad hun gik ind til. Man kan sige meget om Geller – jeg har mĂždt hende allerede for lĂŠnge siden, sĂ„ det skal jeg undlade – men den stakkels journalist fik mere kam til sit blonde hĂ„r, end hun havde anet.

Man skal altsĂ„ ikke forvente sig at hĂžre hvad Robert Spencer, Tommy Robinson eller Pamela Geller havde pĂ„ hjertet her, men man fĂ„r et ganske godt billede af et Sveriges weimariserede atmosfĂŠre ved lovligt anmeldte demonstrationer, og ikke mindst den skyld svenske medier har i det. Bare tjek SVT Rapport – og nu over til Pride Paraden. Alle hĂžnsene m/k var der med deres fjer pĂ„, og det er langt vigtigere i den fjerne provinsby 500 km fra polarcirklen, Stockholm. Trots det stora polispĂ„draget pĂ„ Norra Bantorget har situationen blivit orolig, Oroligt vid högermöte. Knallskott pĂ„ Norra Bantorget.

Dispatches: Live blogging complete: Demonstrations in Stockholm

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Historyman
Historyman
11 years ago

Hej Snaphane
Har I hĂžrt Orientering pĂ„ DR/ P1 i Fredags d. 3/8 – 2012.
Her er der en gennemgang af EDL og SIOE/SION/SIOA og det kommende Stockholm mĂžde.
SĂ„vel Robert Spencer som Pammela Geller og Tommy Robinson bliver nĂŠvnt i indslaget.
ellers er det her;
http://www.dr.dk/P1/orientering/indslag/2012/08/03/155950_1_1_1_1.htm
Ligeledes nĂŠvnes mĂždet i Europa-paralmentete, i mellem alle anti – jihad krĂŠfterne i USA og Europa. Jeg tror at indslaget er lavet af journalisten Tom Carstensen, som vistnok tidligere har lavet indslag om EDL.
mvh.
Historyman

Torgny Sund
Torgny Sund
11 years ago

Aftonbladet har i sin dokumentering av Counter-Jihad-mötet pĂ„ Norra Bantorget förvanskat, i bĂ„de ljud och bild, vad som verkligen hĂ€nde under timmarna dĂ€r. Jag var dĂ€r och sĂ„g med egna ögon hur de filmade och “bevakade” mötet, utom hörhĂ„ll och lĂ„ngt frĂ„n scenen. Inte förrĂ€n talarna hade avslutat sina framtrĂ€danden, tog Aftonbladets “crew” sig fram till scen-omrĂ„det. Att de skulle ha försökt intervjua folk som var dĂ€r – och varför – Ă€r skrattretande. Deras skit-jobb, var att distansera sig totalt frĂ„n mötet och de mesta i ord och bild Ă€r i den politiskt korrekta stil, som vi numera har vant… Read more »

Torgny Sund
Torgny Sund
11 years ago
Reply to  steen

Jag har dokumenterat bÀgge sidor av hÀndelserna med bilder. Tillsammans med text, sÄ kommer det bli betydligt mer sanningsenligt Àn vad Aftonbladet lyckats med.

Thomas Nydahl
11 years ago
Reply to  Torgny Sund

Tack Torgny, det var fint att lÀsa dina rader, de bekrÀftade vad jag tÀnkte under eftermiddagen.

Torgny Sund
Torgny Sund
11 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

NÀr materialet Àr klart, skickas det till Snaphanen. SjÀlvklart!

Maja Dacke
Maja Dacke
11 years ago
Reply to  Torgny Sund

Tack i förvÀg, Torgny!

Du vet att underbart Ă€r kort … bilder alltsĂ„. (Ja, jag vet, inget att skoja med men det underlĂ€ttar livet i detta land som bĂ„de styrs och underhĂ„lls av antidemokrater. Snart börjar de vĂ€l skrĂ€na: Inga demokrater pĂ„ vĂ„ra gator. TĂ€nk, de vet inte ens att de inte Ă€ger den gatsten de stĂ„r pĂ„ eller slĂ€nger …)

Info
Info
11 years ago

”INGA RASISTER PÅ VÅRA GATOR” Som ett uttryck för den i Sverige lagstadgade mötes- och yttrandefriheten hördes i videon med Dror Feiler och vuvuzelorna ropet ”inga rasister pĂ„ vĂ„ra gator”. Emellertid ganska svagt och otydligt pĂ„ grund av allt annat, mötesstörande ovĂ€sen. HĂ€r framförs budskapet med större kraft av De Goda (V, SSU, LO, RĂ€ttvisepartiet Socialisterna, Syndikalisterna osv.) som en protest mot att ett nytt parti just valts in i Sverige riksdag. NĂ„got av det vĂ€rsta som hĂ€nt landet sedan digerdöden pĂ„ 1300-talet: http://www.youtube.com/watch?v=1HcWfdBz9UQ Initiativtagare: Felicia Margineanu, 17 Ă„r, frĂ„n RumĂ€nien som vill utplĂ„na Sverige. Aftonbladet jublar. Dagens Nyheter jublar.… Read more »

trackback

[…] er allerede begyndt at transmittere fra det store jihad-kritiske mĂžde i Stockholm – bl.a. her. Som sĂ„ ofte, krĂŠver det et speciallavet leksikon at lĂŠse artikler om fredelige sharia-kritiske […]

Thomas Nydahl
11 years ago

Jag har vid flera tillfĂ€llen försökt följa AB:s rapportering men den Ă€r sĂ„ undermĂ„lig att det faktiskt Ă€r bĂ€st att lĂ„ta bli. Bilderna bestĂ„r av svep över de brölande pĂ„ andra sidan parken. Och talarna gĂ„r inte att höra, eftersom AB:s kommentator Ă€r sĂ„ ettrig och sĂ„ full av standardfraser. Att det blir sĂ„ hĂ€r, rĂ€cker för mig som argument för att medierna i vĂ„rt arma land varken kan eller vill förstĂ„ sitt uppdrag. De blir pöbelmegafoner. Nej, fel av mig, de “blir” det inte, de har varit det lĂ€nge och vĂ€l.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago
Reply to  steen

Ska bli verkligt underhĂ„llande att fĂ„ se MUJ’s kommentar till hur AB har hanterat hela evenemanget. SĂ„g nyss Rapport klockan !8 och det var för bedrövligt det ocksĂ„.

EllenbÄgen
11 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

Vilka Àger media? Vilken agenda har de?

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x