4
aug
Seneste opdatering: 5/8-12 kl. 0559
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

(Manden med megafonen på video 2, er Ship to Gaza aktivisten Dror Feiler.) – Man kan mene, det er en hård rubrik, men følg tankegangen. Aftonbladet har det problem, at de helst ikke vil transmittere talerne, så de knævrer ind over dem og interviewer ‘anti-nazister’ med et vist besvær for Stockhomvänsterns larmekor. AB må have fået besked fra højere sted, at de ikke skulle formidle talerne. De kalder uden videre EDL for ‘antidemokrater’, men de giver dem ikke selv deres demokratiske ret til at komme til orde. Man skulle tro en avis der får så store offentlige midler gennem den rundhåndede pressestøtte, følte en vis informationsforpligtelse, men nej, stiller sig tilfreds med at være Pravda versionen af Völkischer Beobachter. AB er en parodi på en avis, men den har ikke monopol på parodien.

Men man skal altid huske, når man kritiserer svenske medier, at Riksdagen i 1975 i modsætning til andre lande faktisk har besluttet af Sverige er et multikulturelt indvandrerland, og at det blot er det, som de regimetro svenske medier afspejler. De bider ikke den hånd, der fodrer dem, og derfor er der ikke nogen pluralisme i rapporteringen som i andre europæiske medier. Kritik af islam er kritik af multikulturen, og kritik af multikulturen, er kritik af Riksdagen. Mere indviklet end som så, er det ikke set fra journalistikkens synspunkt. Derfor har Sverige kunnet gennemføre den suverænt største indvandring pr. capita i Europa næsten uforstyrret af nogen offentlighed. Skulle vi tale om, hvem der er ‘antidemokrater’, AB og Jan Helin? Jeg tænkte nok, vi ikke skulle. Svensk LO og Schibsted vejer væsentligt tungere end noget demokrati.

Ytringsfrihed på papiret er altid relativiseret af virkeligheden. At ramme en svensk journalist på brødet, er det næstværste man kan gøre efter at ramme hans personlige liv og hans familie. Svenske medier spiller et demokratiteater, der hedder “vi er offentligheden i et demokrati med fuld ytringsfrihed for alle lovlige synspunkter.” De ved udmærket, at det er et (selv) bedrag. De har solgt dele af sig selv fra, der er værre end at sælge sin krop, hvad så mange gør uden at miste sig selv: De sælger deres tanker og samvittighed. De har prostitueret deres ånd, og de har som Faust indgået en pagt med djævlen. Prostitution i Sverige er forbudt, men kun korporligt og kun for købere. Overvej det, svenske aviskøbere, betalere og tvangsforbrugere af SVT og SR.

Her standser den diskussion og derfor er den rigelige opinion af blåstemplede meningsmaskiner i svenske aviser i det store hele spild af kostbar tid hvad angår indvandring, islam og endda terror, ja selv om journalistikkens hæderlighed. Hvis svenskere vil informeres alternativt, må de bruge udenlandske medier. Hvis de selv vil mene noget afvigende, må de oprette en blog. Behovet var selvsagt stort, Avpixlad er Sveriges 15 største nyhedssite. Man kunne ikke forestille sig noget lignende i nogen andre samfund, der prætenderer at have ytrings- og pressefrihed.

Man skal kunne huske Sverige inden internettet, – det Sverige jeg kender bedst fra 1960 til år 2004 – for at kunne forestille sig hvilken politisk og intellektuelt indavlet provins, det var. En provins der fostrede større dissidenter, end vi nogensinde har haft i Danmark, ikke mindst blandt kunstnere. Den svenske isolation fra verdens dårskaber hed “neutralitet”, men var i virkeligheden en illusion, en livsløgn og en fortsættelse af 250 års liv på Europas sidelinje. I splendid islolation er det menneskeligt at udvikle en følelse ad mereværd og moralsk overhøjhed, og den er endnu mærkbar i Sverige, selvom den er dømt til at forsvinde i sit møde med realiteterne.

Der er meget at beklage ved realiteterne, men svenskere bør i al fald glæde sig over endelig at blive om end modvilligt smidt tilbage i historiens malstrøm. Mikael Wiehe har bildt sig ind, at han var oppositionel i 70 erne. Han var lige så meget stik i rend dreng for Oluf Palme, som rødgardisterne var for Mao. Hele hans liv er én lang illusion om hans pseudo-oprør. Han har aldrig risikeret andet end medaljer for sit medløberi. Bliver man bare gammel nok, tror de unge man også er klog. Sådan vandrer illusioner fra en generation til den næste, og jeg skal lige love for, at de er blevet ortodoksi i Sverige, ikke mindst via universiteter og skoler.

I Sverige faldt “Muren” da nettet fremkom og svensk journalistik og politik kæmper stadig en kamp man kan iagttage hver dag med det ubehagelige faktum. For første gang nogensinde, kunne Den Politiske Adel ikke bare ignorere pøblen og påregne, at alt ville forblive uændret. Nettet kom imidlertid for sent til at forhindre det, politikere og medier nu har gjort ved landet. De der lever, vil få rig lejlighed til at angre, at de lod demokratiet overhale indenom af den medie-politiske, såkaldte elite. Nu er de i den værste situation af alle: Et politisk fait accompli stillet overfor en gryende, folkelig protest. Udviklingsmulighederne er svimlende.

Pamela Geller sagde i AB s interview med hende: “Vi kommunikerer igennem You Tube, når vi nu ikke kan bruge sådan nogle som jer.” Journalisten anede ikke, hvad hun gik ind til. Man kan sige meget om Geller – jeg har mødt hende allerede for længe siden, så det skal jeg undlade – men den stakkels journalist fik mere kam til sit blonde hår, end hun havde anet.

Man skal altså ikke forvente sig at høre hvad Robert Spencer, Tommy Robinson eller Pamela Geller havde på hjertet her, men man får et ganske godt billede af et Sveriges weimariserede atmosfære ved lovligt anmeldte demonstrationer, og ikke mindst den skyld svenske medier har i det. Bare tjek SVT Rapport – og nu over til Pride Paraden. Alle hønsene m/k var der med deres fjer på, og det er langt vigtigere i den fjerne provinsby 500 km fra polarcirklen, Stockholm. Trots det stora polispådraget på Norra Bantorget har situationen blivit orolig, Oroligt vid högermöte. Knallskott på Norra Bantorget.

Dispatches: Live blogging complete: Demonstrations in Stockholm

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Historyman
Historyman
10 years ago

Hej Snaphane
Har I hørt Orientering på DR/ P1 i Fredags d. 3/8 – 2012.
Her er der en gennemgang af EDL og SIOE/SION/SIOA og det kommende Stockholm møde.
Såvel Robert Spencer som Pammela Geller og Tommy Robinson bliver nævnt i indslaget.
ellers er det her;
http://www.dr.dk/P1/orientering/indslag/2012/08/03/155950_1_1_1_1.htm
Ligeledes nævnes mødet i Europa-paralmentete, i mellem alle anti – jihad kræfterne i USA og Europa. Jeg tror at indslaget er lavet af journalisten Tom Carstensen, som vistnok tidligere har lavet indslag om EDL.
mvh.
Historyman

Torgny Sund
Torgny Sund
10 years ago

Aftonbladet har i sin dokumentering av Counter-Jihad-mötet på Norra Bantorget förvanskat, i både ljud och bild, vad som verkligen hände under timmarna där. Jag var där och såg med egna ögon hur de filmade och “bevakade” mötet, utom hörhåll och långt från scenen. Inte förrän talarna hade avslutat sina framträdanden, tog Aftonbladets “crew” sig fram till scen-området. Att de skulle ha försökt intervjua folk som var där – och varför – är skrattretande. Deras skit-jobb, var att distansera sig totalt från mötet och de mesta i ord och bild är i den politiskt korrekta stil, som vi numera har vant… Read more »

Torgny Sund
Torgny Sund
10 years ago
Reply to  steen

Jag har dokumenterat bägge sidor av händelserna med bilder. Tillsammans med text, så kommer det bli betydligt mer sanningsenligt än vad Aftonbladet lyckats med.

Thomas Nydahl
10 years ago
Reply to  Torgny Sund

Tack Torgny, det var fint att läsa dina rader, de bekräftade vad jag tänkte under eftermiddagen.

Torgny Sund
Torgny Sund
10 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

När materialet är klart, skickas det till Snaphanen. Självklart!

Maja Dacke
Maja Dacke
10 years ago
Reply to  Torgny Sund

Tack i förväg, Torgny!

Du vet att underbart är kort … bilder alltså. (Ja, jag vet, inget att skoja med men det underlättar livet i detta land som både styrs och underhålls av antidemokrater. Snart börjar de väl skräna: Inga demokrater på våra gator. Tänk, de vet inte ens att de inte äger den gatsten de står på eller slänger …)

Info
Info
10 years ago

”INGA RASISTER PÅ VÅRA GATOR” Som ett uttryck för den i Sverige lagstadgade mötes- och yttrandefriheten hördes i videon med Dror Feiler och vuvuzelorna ropet ”inga rasister på våra gator”. Emellertid ganska svagt och otydligt på grund av allt annat, mötesstörande oväsen. Här framförs budskapet med större kraft av De Goda (V, SSU, LO, Rättvisepartiet Socialisterna, Syndikalisterna osv.) som en protest mot att ett nytt parti just valts in i Sverige riksdag. Något av det värsta som hänt landet sedan digerdöden på 1300-talet: http://www.youtube.com/watch?v=1HcWfdBz9UQ Initiativtagare: Felicia Margineanu, 17 år, från Rumänien som vill utplåna Sverige. Aftonbladet jublar. Dagens Nyheter jublar.… Read more »

trackback

[…] er allerede begyndt at transmittere fra det store jihad-kritiske møde i Stockholm – bl.a. her. Som så ofte, kræver det et speciallavet leksikon at læse artikler om fredelige sharia-kritiske […]

Thomas Nydahl
10 years ago

Jag har vid flera tillfällen försökt följa AB:s rapportering men den är så undermålig att det faktiskt är bäst att låta bli. Bilderna består av svep över de brölande på andra sidan parken. Och talarna går inte att höra, eftersom AB:s kommentator är så ettrig och så full av standardfraser. Att det blir så här, räcker för mig som argument för att medierna i vårt arma land varken kan eller vill förstå sitt uppdrag. De blir pöbelmegafoner. Nej, fel av mig, de “blir” det inte, de har varit det länge och väl.

Robin Shadowes
10 years ago
Reply to  steen

Ska bli verkligt underhållande att få se MUJ’s kommentar till hur AB har hanterat hela evenemanget. Såg nyss Rapport klockan !8 och det var för bedrövligt det också.

Ellenbågen
10 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

Vilka äger media? Vilken agenda har de?

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x