14
aug
Seneste opdatering: 14/8-12 kl. 2245
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

”Den nye verdensorden”. En programserie om den globale verdensorden, der er kendetegnet ved, at Vesten i stigende grad er ved at miste sin magt. I stedet er forskellige civilisationer ved at genbekræfte deres distinkte kulturelle identitet, og de har succes med at gøre det.

Hvis man trænger til et til at holde fri for DR’s Ramadan Radio og P1 i det hele taget, er den ny, borgerlige “radio Per Stig Møller” – Radio 24 Syv – blevet et stadig bedre alternativ. Det er synd, at Næsten ingen lyttere stiller ind på Radio24syv. Den har spillet sig op og er ved at finde sin form, og der skal slås et slag for den. Stedvis ligner den en borgerlig udgave af dannelsesradioen P 1 af for 25 år siden, hvad der næppe er garanti for stor, folkelig gennemslagskraft. I dette program sidder to fagfolk og taler i en time om noget de har forstand på, ikke nogen kioskbasker. Tager man den ikke på radioen, har den en meget funktionel hjemmeside. Der er i det hele taget grøde i mediebilledet. I januar kom Den Korte Avis og snart kommer en Ny national-konservativ ugeavis Dispatches på dansk, svensk, tysk og engelsk. Lars Hedegaard:

”Jeg forstår sådan set godt, at folk opsiger deres avisabonnementer. Det har jeg selv gjort. Selv om der er mindre ideologiske forskelle, så står der stort set det samme i alle aviser. Ideologisk set mener de alle det samme, og vi ved fra undersøgelser, at flertallet af journalister, ikke kun Danmark og Sverige, men også i USA og England, ligger det samme sted. Og at de ser det som deres opgave at opdrage befolkningen til at mene noget bestemt. Det, tror jeg, er en én af grundene til, at folk opsiger aviserne.”

Det er vores ambition at udgive Dispatch i broadsheet en gang ugentligt på tryk fra og med den 3. januar næste år. Med et prøvenummer, som vi udsender den 30. august, prøver vi at undersøge, om at der er interesse for sagen. Der er også mulighed for at lave avisen som en mindre omkostningstung netavis. Jeg er temmelig overbevist om, at vi kan drive denne forretning. Der er allerede nu stor interesse.”

Problemparti eller problemmedier?

Björn Häger, journalist och författare , mm, har gjort en ambitiös kartläggning av hur svensk media behandlade Sverigedemokraterna inför valet 2010. Han har intervjuat reportrar och chefer på de stora redaktionerna i Stockholm och i Skåne och deras svar visar på en beklämmande verklighet som inte bådar gott för demokratins framtid i Sverige.

Hur Hägers avklädning av landets högsta makthavare inom media kunde släppas fram i offentligheten är en gåta i sig. Kanske känner sig makthavarna säkra på att de aldrig kommer att ställas till svars. Kanske bryr de sig inte. Jag rekommenderar alla som är intresserade av demokrati och av att värna “allas lika värde”, som det brukar heta, att läsa boken och sedan ta ställning till om man vill fortsätta att stödja dessa mediemoguler genom att köpa deras tidningar, titta på deras reklaminslag och betala deras löner över tv-licensen. “Problempartiet” avslöjar problemjournalisterna. Se også om bogen: Söndagskrönika: I demokratins tjänst.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
9 years ago

Hvor svært det kan være at lade brugere betale for forbrug ved jeg ikke, men hvorfor ikke bruge en sådan teknisk mulighed, når den herfra set formodes at være til stede, privat finansiering af mediedrift ses af mig som det bedste valg, der er naturligvis en udfordring i at fastsætte hvad et klik, der kan være nok til downloading af afspilning af års udsendelser, lyd og billeder, skal koste, men er muligheden brugt i større omfang overhovedet eller er det simpelthen umuligt? I Danmark er der for tiden bred politisk enighed om offentlig drift eller betydelige tilskud så problematikken i… Read more »

Maria
Maria
9 years ago
Reply to  Peter Buch

Efter min mening kan det fx ikke gå hurtigt nok med at få sat en stopper for, at Iran og Saudi-Arabien finansierer stormoskeer i Europa.

Menig 442
Menig 442
9 years ago

Støvring i samtale med Uhrskov.
Ledelsen af Psykologisk Institut, Århus Universitet, sparkede Helmuth Nyborg ud fordi han som Uhrskov havde tal, der bekræftede befolkningsgruppers forskel i IQ. Ifølge Nyborg kræver et levedygtigt demokrati, at befolkningen som gennemsnit mindst har et IQ på 90. Som gennemsnit ligger Kina/Japan højest og Afrika i bunden med IQ. Tallene er ca. 106 og 70.
http://www.youtube.com/watch?v=zU6ZCBLC0ME

Maria
Maria
9 years ago

Imponerende. Jeg ved ikke andet om den nye avis, en det der fremgår af Katrine Winkel Holms interview med Lars Hedegaard, der er illustreret med en forside af et prøveeksemplar og kun har fået få kommentarer på sappho.dk, som ellers tit tiltrækker mange kommentatorer. Jeg har heller ikke anført andet, bortset fra nogle almindeligheder om at drive forretning og aviser. Der er mange mennesker, som gerne vil skrive i dem og måske gør det for et lille honorar eller intet. Hvis der opstår endnu en ny avis som modspil til Dispatch International med hemmelig finansiering, tør jeg vædde på, at… Read more »

Maria
Maria
9 years ago

“Jeg er temmelig overbevist om, at vi kan drive denne forretning. Der er allerede nu stor interesse.” Den interesse deles tilsyneladende ikke af sappho.dk’s læsere. De har været mere end sparsomme med at bakke op om projektet, der lanceres som en kombination af det bedste fra Weekendavisen og en stor udadvendt avis plus meget mere, samt med en udtalelse om at man ikke vil belemre samvittigheden ved at basere indtægterne på annoncer. Dette virker helt urealistisk. Det er kolossalt dyrt at drive en avis i dag, og kender man blot lidt til sådan virksomhed, ved man bl.a., at annonceindtægterne er… Read more »

Victor
Victor
9 years ago
Reply to  steen

NB

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  steen

“kendsgab” ?! Et fedt nyt ord, Steen 😀 – det må jeg huske.

Det siger så meget mere end det oprindelige ord, synes jeg.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  steen

Ja, spændende tiltag fra Lars & co., men de bør nok kraftigt overveje at holde sig fra
en papirudgave – det er gammeldags og alt, alt for dyrt at producere og distribuere.

Måske på længere sigt, når / hvis web-udgaven bliver en stor succes og
der begynder at vise sig et stort europæisk marked for nyheder uden PK-filter.

Victor
Victor
9 years ago

“Radio 24 Syv – et godt alternativ”

Ja. Hvis man bor nord for København. Men hvis du kommer fra Hovedlandet, så er den sender sateme ulidelig…

Jeg hørte det et par gange i starten, men efter et program, hvor journalisten var vildt benovet over, at han var rejst helt til —– gisp —- Randers. så slukkede jeg.

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x