15
aug
Seneste opdatering: 16/8-12 kl. 1450
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Internationale opgørelser peger på, at færre og færre har politisk indflydelse på deres eget liv og samfund. Demokratiske fremskridt rulles tilbage. Magasinet Slate konstaterer, at kun 11 procent af verdens befolkning lever i det, bladet betegner som ”frie demokratier”, altså demokrati i vestlig forstand. 25 ud af de 176 lande, bladet har undersøgt, kan betegnes sådan, mens en tredjedel af verdens befolkning lever i diktaturstater. Demokratiet oplever global tilbagegang, Slate: The Dictator’s Learning Curve.

‘Det er en skam, ingen blev dræbt i går’

Ahmed, a 27-year-old jobless man who refused to give his family name, revealed the sense of anger some locals felt. “Yesterday our little brothers did a good job,” he said. “Imagine if we got involved, then it would get serious. It’s a shame nobody got killed yesterday.”

POLICE are on high alert in France amid fears that riots in the northern city of Amiens could spread through the country’s tinderbox suburbs against a backdrop of racial tension. President Francois Hollandes pledge came amid signs that the discontent that simmers perpetually in France’s suburban ghettos with their drugs and unemployment could explode once more into an open confrontation with the authorities.

A farmer who lives in a village a mile from the estates described the shock as rural France came face to face with urban anger. “It felt like we were in a Western,” said the cereal producer, who asked not to be named. “There was shooting all over the place and the smell of burning rubber everywhere.

“I went out when I heard people driving up to the farm at about midnight. I thought they were local folk, but then I saw they had masks covering their faces. I got into my tractor to get away, but they threw iron bars at the windows, which exploded.”

“You’ve got gangs of youths playing at being gangsters who have turned the area into a no-go zone. You can no longer order a pizza or get a doctor to come to the house.”

A blog posted on a French website, apparently by one of the rioters, who called himself 8Z, included a video that showed dozens of youths cheering as they set fire to dustbins. The blog portrayed the council estates of Amiens as the setting for high unemployment and “oppression by fascist police” – a familiar complaint from immigrant community youths, who say that they are targeted under stop-and-search policies. It described the rioters as “the opposition” and ran through the list of the mostly Muslim former French colonies from which it said they were from: “Algerians, Tunisians, Moroccans, Gabonese, Malians and Cameroonians, we are all here and we are opposing.” In practice, most are the children of immigrants, according to local media. France riots fuel fears of ghetto violence (French youths jostle minister visiting riot scene, Amiens riots spark French fears of economic unrest.)

Amiens er en halvstor, nordfransk provinsby, mest kendt for at have den største og prægtigste af alle nordfranske middelalderkatedraler. Den er en del af UNESCOS verdensarv. Jeg fandt frem til den omtalte video af 8Z, men da var den fjernet.

Amiens – Civil War?

“Frankly, I’m disgusted that no cop was lying on the ground. They chase us, it’s normal for us to react. So long as they are there there will be problems and you haven’t seen anything yet. I am glad the buildings burned, I hope nobody is sorry, they’ll spit on the State and even if it was my father’s car, what the hell, it’s only material things. Dialogue is impossible. To be heard we have to torch cars, we have nothing to lose.”

Lykken er at slippe for Karen Thisted

Karen Thisted fører sig 11.8. frem under den charmerende overskrift ‘ Lykken er at slippe for Pia Kjærsgaard’. Med sin overskrift afslører hun sin bundløse uvidenhed om de problemer, ikke mindst Pia Kjærsgaard har været med til at sætte fokus på i indvandrerdebatten i Danmark.
Få steder har man så åbent kunnet diskutere de katastrofale, ikke mindst økonomiske, konsekvenser af en masseindvandring fra 3. verdens lande. I Sverige er censuren således benhård. Hvad fru Thisted tilsyneladende ikke fatter en bjælde af er, at Pia Kjærsgaards tanker og holdninger ikke forsvinder med Pia Kjærsgaard.Hun er nemlig alene budbringer, ikke ophavsmand til problemerne.
Den gode Karen Thisted skulle måske overveje at flytte et andet sted hen, så hun ikke påvirkes af debatten i Danmark? Jeg kunne foreslå Sverige. Lone Nørgaard cand. mag., Ekstra Bladet, 14.08.2012 (ikke online)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Charlen Nielsen
Charlen Nielsen
9 years ago

Hovedårsagen til alt balade er: Den Pædofile Islam og dens tilgængere Muslimer.
Disse to ting skal fjernes, inder bliver der ikke fred.

JensH
JensH
9 years ago

OT

En ganske interessant artikle i Daily Mail idag om EU og hele den udemokratiske og elitære tankegang som gennemsyrer EU-systemet. Og det er fra en såkaldt ‘insider’ i Bruxelles:

“The case against Europe: MEP Daniel Hannan reveals the disturbing contempt for democracy at the heart of the EU
Over 13 years as an MEP, Daniel Hannan has witnessed first hand how Brussels works. Now he has written a forensic analysis of why it’s rotten to the core. His devastating critique should be required reading for every politician.”

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2188453/The-case-Europe-MEP-Daniel-Hannan-reveals-disturbing-contempt-democracy-heart-EU.html

JensH
JensH
9 years ago
Reply to  steen

“Og i Mellemøsten og Afghanistan har vores demokratibetræbselser ført til øget vold og muslimsk fundamentalisme”

Arh, mon ikke vi skal ‘nøjes’ med at sige, at den har skubbet til en udvikling som allerede var igang.

Jernhesten
9 years ago
Reply to  steen

Indvandringstilhængere som Karen Thisted lever tilsyneladende i en ren intellektuel abstraktion, hvor alt er muligt, blot man vil det stærkt nok.

Peter Andersen
9 years ago
Reply to  Jernhesten

Jamen Karen Thisted har jo ret! Problemet er jo, at vi overhovedet har en debat… Eller, at modparten får lov at deltage…

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago
Reply to  Peter Andersen

Ja, og det problem har vi danskere ikke noget ordentligt svar på. Netop her kunne vi lære meget af araberne!

– – –

Prudentius
9 years ago

Libyen, Syrien, Frankrig… Jeg tror det er V.S Naipaul, der i under en af sine rejser i Dar al islam beskriver islamiske samfund som fundamentalt ustabile fordi muslimske befolkninger “let kommer i kog”, sådan husker jeg hans formulering. Islams sammenblanding af religion og politik og forherligelse af vold er selvfølgelig hovedårsager. Dernæst de spændinger der naturligt opstår når forskellige etniske grupper skal bebo det samme territorium under det samme styre. Det er og bliver en bombe der venter på at gå af. Multikulturen, der er tænkt som slut-løsningen på historiens etniske og religiøse konflikter, er selve opskriften på dem. Hvilken… Read more »

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x