2
sep
Seneste opdatering: 3/9-12 kl. 0010
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Julia Caesar

Asylsökande somalier har sedan några år fri lejd in i Sverige på grund av den osäkra situationen i deras hemland. Det har lett till kraftigt ökande och alltmer utstuderade asylbedrägerier. Tusentals afrikaner av helt andra nationaliteter har lurat till sig uppehållstillstånd i Sverige genom att påstå att de kommer från Somalia. Den somaliska nyhetssajten Mareeg uppger nu att majoriteten asylsökande som påstår sig komma från Somalia inte alls är somalier. ”Så många som 85 procent kan komma från Somalias grannländer Djibouti och Somaliland” skriver Adan Diini på Mareegs internetsajt. Asylbedrägerierna styrks av uppgifter från det lokala flyktingmottagandet i Värmland.

En källa i Somalia som av säkerhetsskäl vill vara anonym uppger att en våg av djiboutier började söka sig till Sverige från 2007. Bara under det året uppskattas omkring 7 000 djiboutier ha sökt asyl i Sverige genom att lämna falska uppgifter om att de kom från de södra delarna av Somalia. Det är inte bara ett asylbedrägeri som kostar de svenska skattebetalarna miljarder – det har också lett till väldiga problem i flyktingförläggningarna på grund av mycket stora olikheter i kultur och traditioner mellan somalier och djiboutier.

Enligt Eric L, socialarbetare i Värmland, har mängder av fransktalande ”somalier” strömmat in i landskapet. Det har utlöst både förvirring och förvåning, eftersom ytterst få somalier talar franska. Trots att Eric L har arbetat med somalier i Sverige de senaste femton åren har han aldrig upplevt så många fransktalande ”somalier” tidigare.

Jens T, som arbetar som svensklärare i Lernia AB, uttrycker samma förvåning. Den oväntade upptäckten av fransktalande ”somalier” har tvingat personal inom SFI (svenska för invandrare) att köpa in franskspråkiga läromedel och i några fall erbjuda fransktalande tolkar och assistenter.

”I Sverige är livet lätt, man behöver inte arbeta”

En djiboutier som inte vill uppge sitt namn på grund av rädsla för repressalier från sina landsmän berättar att han lämnade Djibouti i maj och kom till Sverige via Frankrike:

”Det finns inga jobb i Djibouti, korruptionen är våldsam och det är svårt att få fram mat att ställa på bordet. I Sverige är livet lätt, och det är ännu lättare att få papper. Man behöver inte ens arbeta för att kunna ställa mat på bordet. Jag har rekommenderat alla mina vänner och släktingar att komma hit, man behöver ju inte arbeta här. De flesta av dem är på väg. Fem har redan anlänt och sökt asyl, och två har redan fått PUT (permanent uppehållstillstånd).”

”Jag frågade honom hur han hade burit sig åt, och han blev omedelbart irriterad”, skriver Adan Diini. ”Han sa att han hade sökt asyl på migrationsverkets asylenhet i Kållered utanför Göteborg.”

”Sverige är paradiset för mig”

”Jag hävdade att jag kom från Somalia. Jag fick svara på några enkla frågor om mitt namn och födelsedatum. Sedan jag blivit registrerad gav de mig en tid för en utförligare intervju ett par veckor senare och skjutsade mig till en flyktingförläggning. Livet är lätt här, öl och alkohol som jag gillar är billigt. Kat finns tillgängligt om man vet var man ska få tag i det. Jag klarar mig utan att arbeta så mycket. I Djibouti arbetade jag 18 timmar per dygn varje dag för mindre än 150 dollar i månaden. Jag gillar Sverige, det är paradiset för mig” sa djiboutiern.

Grattis Sverige – dumhetens hemvist på jorden

Djibouti är det enda franskspråkiga landet på Afrikas horn. Landet gränsar i norr till Eritrea, i nordväst och väster mot Etiopien och i söder till Somaliland, präglas av stor fattigdom och femtioprocentig arbetslöshet . En stor del av den vuxna befolkningen har aids.  Landet har varit fransk koloni och är än i dag beroende av bistånd från Frankrike. Cirka en tredjedel av befolkningen är nomader som lever på boskapsskötsel. Som så många andra afrikanska länder leds republiken Djibouti av en korrupt diktator. Hans namn är Ismail Omar Guelleh, och han sägs vara en av Afrikas rikaste ledare.

Det finns än en gång anledning att utbrista ”Grattis Sverige!” – dumhetens och godtrogenhetens förlovade land på jorden. Vi profilerar oss alltmer som mänsklighetens sopstation på jorden.

Läs även söndagskrönikan, ”Katalysatorerna”. (The majority of new alleged Somali asylum seekers in Sweden are not actually from Somalia.)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Per
Per
9 years ago

Hva er dette for noe tøv? Migrationsverket bruker eksterne språkspesialister for å avgjøre hvilken dialekt somalierne snakker. Dialektene i Djibouti og Somalialand er helt ulikt den som snakkes i Somalia. Søkerne må også vise at de har lokalkunnskap fra området de hevder å komme fra. Systemet er ikke fullt så idiotisk som Keiserinnen påstår.

trackback

[…] befolkningen har Aids! Ja, det är väl bara att säga “Grattis Sverige” än en gång. Läs mera i bloggen Snapphanen om dom gigantiska bedrägerierna som kostar Sveriges skattebetalare […]

Läsare
Läsare
9 years ago

Innan jag köper vad en somalisk tidning påstår (kan komma på både plus och minus för sanninghslat), så skulle jag hjärtans gärna vilja veta om någon vet hur det står till med franskan bland somalierna i det uppgivna Värmland, eller överhuvudtaget Någon som vet?

trackback

[…] Snaphanen. AKPC_IDS += "77328,"; OXM_ad = {"website":"5b979e3e-4d74-23ea-95fd-e1ea352136b4", […]

Svenskastavalla
Svenskastavalla
9 years ago

Sänder åter ett innerligt varmt tack till Snapphanen och Julia Caesar som vågar visa sanningen svart på vitt. Svenska myndigheter kommer aldrig frivilligt erkänna sin oförmåga att göra ett riktigt jobb. Hoppas att er information kan få stenen i rullning så att ledamöterna i Riksdagshuset tvingar fram en revision av berörda myndigheter!

trackback

[…] pajas till dagens verkliga asgarv som man kan läsa om i Julia Casars blogginlägg på Snaphanen, Alla somalier är inte somalier. Personal på SFI, svenska för invandrare, har fått problem eftersom de behöver “köpa […]

Cavatus
9 years ago

Tack för info. Man ryser och inser att det här är troligen bara toppen av ett isberg och anledningen till att Sverigedemokraterna smutskastas så hårt. Smutskastarna vill inte att deras mygel och tillkortakommanden, deras grundlurade urblåsthet ska avslöjas inför folket. För vart ska de då ta vägen? Folkets dom kommer att bli hård. Därför har vi som genomskådat korthuset ett stort ansvar att upplysa det sovande folket om dessa sakernas tillstånd. Vi måste tala med folk, och dela ut flygblad, lappar, visitkort för att upplysa folk om var de kan läsa om detta folkbedrägeri. Material finns här: http://www.korta.nu/flygblad

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

En form for kosmisk retfærdighed? 😀 http://ekstrabladet.dk/112/article1818776.ece Pakistansk imam anholdt i blasfemisag Imam sigtes for at have tilføjet brændte koransider til beviser mod blasfemianklaget kristen pige i Pakistan. En pakistansk imam er anholdt på mistanke om, at han har fiflet med beviserne i en kontroversiel blasfemisag og selv har vanæret muslimernes hellige bog, Koranen. … Det som, Ritzau meget bekvemt “kom til” at glemme: DR S163 søn 02 sep 23:35:39 2.september dr.dk/nyheder 17:40 IMAM ANHOLDT I BLASFEMISAG En pakistansk imam er anholdt på mistanke om, at han har fiflet med beviserne i en kontroversiel blasfemisag og selv har vanæret muslimernes… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Bjovulf

Kristen pige på 11 år risikerer at dø efter anklager om blasfemi http://denkorteavis.dk/2012/fornaerm-profeten-og-do/ Tophistorier I Pakistan sidder Rimsha Masih, en 11 år gammel kristen pige med Downs Syndrom, i et fængsel og afventer at blive dømt efter blasfemiloven. En imam er nu blevet anholdt i sagen, anklaget for at have plantet citater fra koranen i den papirstak, som pigen samlede ind til brænde. [!!!!!] Derfor undgår pigen måske at blive dømt efter blasfemiloven, der rummer mulighed for dødsstraf. Men hun kan sagtens være i livsfare alligevel. Ikke sjældent sker det i Pakistan, at lokale, radikale mullaher ophidser folkemængder til at… Read more »

XY
XY
9 years ago

På vinst och förlust surfade jag denna kväll in på Snaphanen och kan glädjande konstatera ytterligare en artikel av Julia Caesar. Det är naturligtvis en potentiell åderlåtning av Sverige som beskrivs, genom den naiva och gränslösa immigrationspolitiken, men denna pågående tragedi kan ges en touch av opera och Julia Caesar fyrar av hela härligheten med musik. : )

Invandrare1957
Invandrare1957
9 years ago

HAHAHAHA. Julia jag skrattar inte åt dig utan alltid lika välskrivet och fyllt av fakta. Utan jag skrattar åt Sverige. HAHAHA. Men klart Reinfeldt han struntar i vilka som kommer hit bara han kan sänka lönerna i Sverige och gör -Sverige konkurenskraftig mot Kina o Korea. HAHAHA. Beställde nytt reglersystem till huset precis för 3700 kr som jag ska betala av skattade pengar där momsen är 745 kr som juag ska betala av skattade pengar skatt på skatten HAHAHA vi har nog råd med flera så kallade somalier med det skattetryck vi har.

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x