12
sep
Seneste opdatering: 26/8-14 kl. 0452
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

I 2006 blev den egyptiske studerende Kareem Amer idømt 4 års fængsel for at fornærme islam og den tidligere egyptiske præsident Hosni Mubarak. Kareems brøde bestod i en række blogindlæg, hvor han efter at have oplevet sekterisk vold mod kristne kraftigt kritiserede islam og egypternes stigende religiøse intolerance. I fængslet blev han truet og udsat for vold, men nægtede at undskylde for sine handlinger. Først i 2010 blev han løsladt, og det kun på grund af omfattende medieopmærksomhed og en international kampagne. Efter sin løsladelse fortsatte Kareem sine skriverier og blev flere gange anholdt. I 2011 blev han udsat for dødstrusler fra salafister. I januar 2012 fik han tildelt en plads i fribysordningen og lever i dag i Krakow i Polen.
Kareem Amer besøger den 12. september 2012 CEPOS og fortæller om sine oplevelser, sin tro på frihed og sin vurdering af Egyptens fremtid efter folkeopstanden mod Mubarak og et Egypten med et parlamentsflertal og en ny præsident fra det Muslimske Broderskab. Cepos

Kareem Amer blog, Free Kareem.org, Kareem Amer Wikipedia. Man skulle have et hjerte af sten, for ikke at blive bevæget over hans lange kamp for frihed. Cepos kalder ham ‘frihedskæmper’, et stort ord. Kareem Amer fylder det ud. Hans skæbne er ikke uden ligheder med Hamed Abdel-Samads, der var i København i november sidste år, men betydeligt hårdere. Han er nok ukuelig, men også mærket af sine oplevelser. Jeg vil ikke gå i detaljer med den, selvom det frister. Man må læse de nøgne kendsgerninger i Wikipediaen og vente til artiklerne foreligger fra de tilstedeværende skribenter.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] viser stadig flere statsmandstakter. Format viser sig de mest uventede steder – Hirsi Ali, Kareem Amer, Hamed Abdel-Samad osv., og har været fraværende hvor man ventede at finde […]

trackback

[…] Se også: Når friheden er vigtigst, Kareem Amer, en bloggers ukuelighed […]

trackback

[…] Det er dybt beklageligt, at Jens Jørgen Thorsen ikke lever  længere. Han levede i begyndelsen af vores politikeres bortgivelse af landet til islam, og nåede allerede i 1989 at blive dødtruet af Allah’s uderkastede for et maleri på Holstebro Gymnasium. Jeg ville gerne have haft hans kommentar til det rod, vi nu er kastet ud i af de samme landsforræddere. Elmahdy er ven med den også beundringsværd modige Kareen Amer, som har været i Danmark. […]

trackback

[…] mand og en god vilje, og så er han kun ved begyndelsen af sin rejse. Andre har rejst længere. Kareem Amer og Hamed Abdel Samad har rejst sig næsten ubegribeligt fra den mest formørkede, religiøse […]

trackback

[…] og outspoken, ikke en kombination, man er forvænt med, og så har han ligesom en anden egypter, Kareem Amer, fortaget den mest utrolige åndelige rejse fra religiøs undertrykkelse og mishandling til en […]

trackback

[…] fra Egypten ligesom sin kæreste Kareem Amer, der talte i CEPOS i København 12 september i år. Se her, her og […]

trackback

[…] for sine handlinger. Kareem Amer i CEPOS, video – (Se også Når friheden er vigtigst, Kareem Amer, en bloggers ukuelighed 1 kommentar » Spring til […]

trackback

[…] Værre end under det gamle regime…..læs videre. Se også Kareem Amer, en bloggers ukuelighed. […]

Eyvind Dk
Eyvind Dk
9 years ago

Wauw, flot søge arbejde, tak! Prøvede selv forgæves at finde den.
Har straks sat PC’en til at downloade den, så den ikke lige pludselig
forsvinder igen pga. royalties eller hva’ ved jeg!

Thomas Nydahl
9 years ago

Vackert, mycket vackert!

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x