12
sep
Seneste opdatering: 26/8-14 kl. 0452
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

I 2006 blev den egyptiske studerende Kareem Amer id√łmt 4 √•rs f√¶ngsel for at forn√¶rme islam og den tidligere egyptiske pr√¶sident Hosni Mubarak. Kareems br√łde bestod i en r√¶kke blogindl√¶g, hvor han efter at have oplevet sekterisk vold mod kristne kraftigt kritiserede islam og egypternes stigende religi√łse intolerance. I f√¶ngslet blev han truet og udsat for vold, men n√¶gtede at undskylde for sine handlinger. F√łrst i 2010 blev han l√łsladt, og det kun p√• grund af omfattende medieopm√¶rksomhed og en international kampagne. Efter sin l√łsladelse fortsatte Kareem sine skriverier og blev flere gange anholdt. I 2011 blev han udsat for d√łdstrusler fra salafister. I januar 2012 fik han tildelt en plads i fribysordningen og lever i dag i Krakow i Polen.
Kareem Amer bes√łger den 12. september 2012 CEPOS og fort√¶ller om sine oplevelser, sin tro p√• frihed og sin vurdering af Egyptens fremtid efter folkeopstanden mod Mubarak og et Egypten med et parlamentsflertal og en ny pr√¶sident fra det Muslimske Broderskab. Cepos

Kareem Amer blog, Free Kareem.org, Kareem Amer Wikipedia. Man skulle have et hjerte af sten, for ikke at blive bev√¶get over hans lange kamp for frihed. Cepos kalder ham ‘frihedsk√¶mper’, et stort ord. Kareem Amer fylder det ud. Hans sk√¶bne er ikke uden ligheder med Hamed Abdel-Samads, der var i K√łbenhavn i november sidste √•r, men betydeligt h√•rdere. Han er nok ukuelig, men ogs√• m√¶rket af sine oplevelser. Jeg vil ikke g√• i detaljer med den, selvom det frister. Man m√• l√¶se de n√łgne kendsgerninger i Wikipediaen og vente til artiklerne foreligger fra de tilstedev√¶rende skribenter.

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] viser stadig flere statsmandstakter. Format viser sig de mest uventede steder – Hirsi Ali, Kareem Amer, Hamed Abdel-Samad osv., og har v√¶ret frav√¶rende hvor man ventede at finde […]

trackback

[…] Se ogs√•: N√•r friheden er vigtigst, Kareem Amer, en bloggers ukuelighed […]

trackback

[…] Det er dybt beklageligt, at Jens J√łrgen Thorsen ikke lever ¬†l√¶ngere. Han levede i begyndelsen af vores politikeres bortgivelse af landet til islam, og n√•ede allerede i 1989 at blive d√łdtruet af Allah’s uderkastede for et maleri p√• Holstebro Gymnasium. Jeg ville gerne have haft hans kommentar til det rod, vi nu er kastet ud i af de samme landsforr√¶ddere. Elmahdy er ven med den ogs√• beundringsv√¶rd modige Kareen Amer, som har v√¶ret i Danmark. […]

trackback

[…] mand og en god vilje, og s√• er han kun ved begyndelsen af sin rejse. Andre har rejst l√¶ngere. Kareem Amer og Hamed Abdel Samad har rejst sig n√¶sten ubegribeligt fra den mest form√łrkede, religi√łse […]

trackback

[…] og outspoken, ikke en kombination, man er forv√¶nt med, og s√• har han ligesom en anden egypter, Kareem Amer, fortaget den mest utrolige √•ndelige rejse fra religi√łs undertrykkelse og mishandling til en […]

trackback

[…] fra Egypten ligesom sin k√¶reste Kareem Amer, der talte i CEPOS i K√łbenhavn 12 september i √•r. Se her, her og […]

trackback

[…] for sine handlinger. Kareem Amer i CEPOS, video – (Se ogs√• N√•r friheden er vigtigst, Kareem Amer, en bloggers ukuelighed 1 kommentar » Spring til […]

trackback

[…] V√¶rre end under det gamle regime…..l√¶s videre. Se ogs√• Kareem Amer, en bloggers ukuelighed. […]

Eyvind Dk
Eyvind Dk
11 years ago

Wauw, flot s√łge arbejde, tak! Pr√łvede selv forg√¶ves at finde den.
Har straks sat PC’en til at downloade den, s√• den ikke lige pludselig
forsvinder igen pga. royalties eller hva’ ved jeg!

Thomas Nydahl
11 years ago

Vackert, mycket vackert!

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x