28
sep
Seneste opdatering: 28/9-12 kl. 2218
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ingen personskade. Ikke synagogen, men på Kamrergatan i det centrale Rörsjöstaden Der er formentlig tale om meget kraftige kanonslag, måske flere blandet sammen.:To skribenter skriver på et svensk debatforum:

Bor i närheten. Small som fan för 5 minuter sedan. Stort rökmoln utanför judiska församlingens lokaler. Inte kul att vara jude i Malmö just nu.

Bor precis i närheten och det var en sjukt hög smäll. Absolut inte bara lite gatustenar.

Strax före klockan fyra på morgonen bekräftade polisen att två män som är misstänkta för brottet hade gripits.- De är misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse. Mer kan jag inte säga i det här läget. Vi har ännu inte hållit förhör med männen.Två personer är gripna för brottet,

Folk samlades utanför den judiska församlingen natten mot fredagen, sedan kraftiga smällar har hörts på platsen klockan 00.45. Enligt yttre befäl på plats, Håkan Johansson, handlar det om en explosion av något slag. Gatstenar och glaskross på marken tyder på att någon också försökt slå sönder fönsterna till entrédörren med dem. – Det har varit en sprängning. Någonting har detonerat – det är vi säkra på, säger inre befäl i Malmö Erik Liljenström strax innan klockan 02. Attentat mot Judiska församlingen, Explosion vid judiska församlingen

Alle går på listesko:

Det finns en konstant hotbild mot judiska institutioner både i Sverige och i andra länder. Sverige är inte förskonat…… Och Malmö har ju utmärkt sig ganska mycket mera än övriga Sverige. Det beror kanske på att det i Malmö finns väldigt många människor från väldigt många olika kulturer på väldigt liten yta. ”Konstant hotbild mot judiska institutioner”Judiskt förbund: Nynazister inte längre största hotet

I Malmø bryder det rituelle, kommunalpolitiske kævl ud, der ikke kan interessere andre end de involverede politikere. Først laver alle byen partier uden SD Malmø om til en halv-arabisk by, og derefter oprøres de over at byen bugner af jødehad. Helt ærligt…..de problemer disse naragtige politikere har lavet for Malmø og byens jøder, kan aldrig løses, de kan kun druknes i tågesnak.

Vil man høre sand, amatøragtig afmagt, skal man høre en debat i Malmøs Kommunalråd. Det er fint nok, at danske jøder har været ovre og vise deres støtte i Malmø, men sandheden er, at toget har forladt perronen for dem. Om få årtier er der ingen jøder tilbage i Malmø. Det er selvfølgelig en slags løsning. Det røde flertal på Københavns Rådhus ville sagtes kunne lave en lignende geni-streg, det skal byens jøder ikke tvivle et sekund på.

Atlantis?

Kanalen i Malmø. Det er rigtig nok en installation, der handler om global warming, men jeg kan få mere akutte associationer.

Især Malmøs unge jøder har det svært, både med fysiske angreb, men også med chikane og mobning. Det er ikke sådan, at der er trusler hver dag, det går sådan op og ned, fortæller Yitzi, der dog beskriver situationen som alvorlig: – Der er ikke rart, og mange jøder flytter fra Malmø til København, til Stockholm, England, USA og Israel, siger Yitzi, der nu overvejer om han skal arrangere endnu en solidaritetstur til København M, som den svenske by for enden af Øresundsbroen også kaldes.Dansk rabbiner: Jøder flygter fra Malmø

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Johan
Johan
9 years ago

Judarna har inte insett sin roll i sammanhanget bara. Att det är nya tider, och inte går att leva i skuggan av “tredje riket” längre. Världen har gått vidare framåt, medan de tyvärr klamrar sig kvar vid det förgångna. Allt för många i alla fall. Men de ska väl inse de nya tiderna snart de också.

Alldeles riktigt det du säger om infödda skånebor. Men lika gäller för norrlänningar, värmlänningar o s v. Ja alla infödda svenskar. Främst borde man bry sig om och värna om alla svear och götar. Vårt ursprung i Sverige.

Johan
Johan
9 years ago

Bättre stå enade med judarna än muslimerna Samma typ av brott mot dom som mot oss. Samma utsatthet. Vi spelar lite på samma planhalva s a s.

Skåning
Skåning
9 years ago
Reply to  Johan

“Stå enade med judarna”. Tycker det är ganska underförstått. Jag har alltid betraktat judar som västerlänningar med en annan religion. Judar har väl precis som “ureuropeer” sinsemellan olika åsikter. Men det finns ett problem. Jag kan se att det inom den judiska gruppen finns en överrepresentation av personer med vad jag kallar “gaskammarpanik”. I kölvattnet av andra världskriget är de livrädda för all form av europeisk etno-nationalism och den nästan paranoida skräcken för antisemtism riktas med emfas mot vita “nassar”, trots att det knappast ser ut så längre (om det någonsin har gjort det i Sverige eller Danmark). Det finns… Read more »

Skåning
Skåning
9 years ago
Reply to  steen

Steen, det är inte din blogg jag syftar på utan den allmänna mediala reaktionen, både i Sverige och internationellt. Hur många personrån och misshandelsfall inträffar löpande i Malmö? Och jag vågar påstå att den absoluta merparten av dem är “anti-vita hatbrott” om man hade använt samma måttstock i båda riktningar.

Skåning
Skåning
9 years ago

Angående angreppet på synagogan ska det förstås sägas att det inte rörde sig om någon bomb, utan ett knallskott. Det vet jag från en mycket säker källa. De hade försökt banka sönder entrédörren, men någon egentlig bomb var det inte fråga om. Sedan kan jag ibland reta mig på att så fort det är judar som angrips så kablas det ut i hela världen som en jättenyhet. Det pågår konstant i hela Sverige (och i synnerhet Malmö) anti-vita hatbrott som fanimej också är ett jätteproblem. Vi kanske inte är fullt så utsatta som judar, men att totalt blunda för det… Read more »

Johan
Johan
9 years ago

Allt har haft ett inbyggt frö till detta i det luftslott vi byggt. Omöjligt att lära av det som var. Man skulle ha varit tvungen att se bortom allt istället. Och så långa tänkare har det nästan aldrig funnits i Sveriges riksdag, p g a dess konstruktion.

Johan
Johan
9 years ago

Enligt Time-Wave ska allt upprepa sig snabbare och snabbare detta år, to the end.

nobody
nobody
9 years ago

Inget nytt under solen, historien har en förmåga att upprepa sig.

Skall vi återigen uppleva en period av “Flammen & Citronen”: http://www.youtube.com/watch?v=hfaY03KGyrU

En gång sade vi – aldrig mer! Men vad hjälper det när vi röstar med en treårings förstånd.

Johan
Johan
9 years ago

Nu visar islam upp sitt sanna fula tryne. Nu börjas det… det islmistska våldet. Detta är tyvärr bara början. Allt är upplagt för det här. Det är bara en “naturlig” utvecklng på det som det sjuka etablissemanget byggt upp. Så var beredd på det värsta, för nu börjar striden mellan öst och väst. Allt har trissats upp under hösten mellan västs uttryck och muslimska världens galenskap. Och nu börjar striden…

Finn A.Skov
Finn A.Skov
9 years ago

Hvad gør vi nu? Hvor hjælper vi nu vore jødiske medborgere hen i nær fremtid? Under besættelsen viste vi mandsmod og samvittighed, og hjalp vore jødiske naboer i sikkerhed på den anden side af Sundet. Skal trafikken nu til at gå den anden vej? Det afskyelige jødehad har gjort sit intog i Norden, noget vi ikke har kendt til i dekader, men nu stikker det hæslige fjæs igen frem. Hvad har vi gjort, eller vel nærmere ikke gjort for at bekæmpe dette afskyelige fænomen? Hvad vi har gjort, er at importere primitive mellemøstlige kulturer, tilladt dem at indføre og videreføre… Read more »

Johansen
Johansen
9 years ago

Pundik er en selvmordsjøde. Han repræsenterer ingenlunde danske jøder. Hans had til Jerusalem er indædt, hvilket fremgår af hans nye debatbog med Krasnik.
Afsindige svenske politikere valgt af den svenske befolkning har installeret islamisk jødehad i Malmø og mange andre steder i Sverige. Så irreversibelt, så sørgeligt.

JensA
JensA
9 years ago

Det har længe undret mig, at danske jøder har været (og er) ivrige for at fremme muslimsk/arabisk indvandring til Danmark (og Europa i øvrigt) på trods at muslimer overalt i verden står og råber: død over jøderne.
Men måske antydes lidt at en forklaring i dette interview med Herbert Pundik.
http://podcast.dr.dk/p1/orientering/2012/orientering 1209251610.mp3
(indslaget starter 0.33.00 inde i udsendelsen):
Nemlig et indædt had til kristne. Selv om det kommer til udtryk lidt ud mellem sidebenene, og temmelig irrationel af en mand, der betegner sig selv som ateist.

JensA
JensA
9 years ago
Reply to  JensA

Fejl i den første link. Denne håber jeg virker.
http://podcast.dr.dk/P1/orientering/2012/orientering_1209211610.mp3

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x