1
okt
Seneste opdatering: 2/10-12 kl. 1551
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Mange muslimer i Tyskland er gift med flere kvinder. Nogle er kun i stand til at financiere deres mini-harem takket v√¶re socialhj√¶lpen. Juristen og forfatteren Joachim Wagner skriver om et f√łlsomt emne. (Die Welt: Polygamie in der Migranten-Parallelgesellschaft, Snaphanens overs√¶ttelse.)

Det er en opr√łrende historie Ayse F kan fort√¶lle, f√łrst fattet men s√• t√•rev√¶det. En historie om ydmygelse og vold: I 16 √•r var hun offer for en bigamist, uden at vide det. Hun er stadig gift med sin mand, en irakisk kurder. Hun var ‘uendeligt forelsket i ham” og de har fire b√łrn sammen.

F√łrst blev de civilt viet Bosnien. Begge levede af socialhj√¶lp i Tyskland, men hendes mand havde v√¶sentlige indt√¶gter ved siden af fra kriminalitet. Hvis han af og til forsvandt i flere dage eller uger, skulle Ayse F. ikke interessere sig for det: “En kvinde skal ikke stille sp√łrgsm√•l.” En dag fik hun et telefonopkald fra en ukendt kvinde, som forn√¶rmede og kr√¶nkede hende p√• kurdisk. “Ved den hellige Koran” svor hendes mand, at hun var den eneste kvinde og beroligede b√łrnene med at “jeres mor forestiller sig ting”.

En mange-√•rig odyss√© gennem krisecentre begyndte p√• flugt fra en voldelig mand og telefonterror fra den mystiske kvinde. I begyndelsen af 2009 den modtog hun et brev fra ungdomsforvaltningen i Berlin, der meddelte at hendes mand ikke havde betalt underholdsbidrag for en hende ukendt kvindes b√łrn.

Hun skaffede sig telefonnummeret p√• den anonyme kvinde, og lod i telefonen som om hun var en mand. Kvinden fortalte hende troskyldigt, at hun havde giftet sig islamisk med sin mand for mange √•r siden i en Berliner- mosk√©. Et h√•rdt slag for hende og deres f√¶lles b√łrn, som nu har opdagede deres fars andet familieliv p√• en b√¶rbar computer.

Der fulgte nu mange m√•neder med vold, ydmygelser og forsoninger, indtil hun i 2011 hun s√łgte om skilsmisse. Siden da har hun levet i konstant frygt for sin fraseparerede mand, fordi en kvinde efter hans opfattelse “ikke bliver skilt”.

Ayse F.: “Det handler om hans √¶re og ejendom.” Han ogs√• fortalt hende , at “en skilsmisse ved en tysk domstol ikke betyder noget. S√• l√¶nge du ikke er islamisk skilt, er du min kone.”

Ayse F. var gennem et s√•kaldt imam-√¶gteskab blevet anden kone. Disse √¶gteskaber indg√•s i henhold til sharia. Eksperter i Neuk√∂llnerforvaltningen sk√łnner, at 10 til 20 procent af alle √¶gteskaber mellem muslimer kun indg√•s religi√łst. De er juridisk ugyldige, men har i den muslimske kultur i samfundet undertiden en h√łjere status end civilt indg√•ede √¶gteskaber.

Gennem disse imamægteskaber kan forbuddet mod polygami nemt omgås. Enhver som tror, at flerkoneri er kun en hobby for arabiske sheiker og magthavere i Golf-stater, tager fejl. Polygami er i hemmelighed en realitet for muslimske indvandrere i Tyskland.

Er 30 procent af alle arabiske mænd i Tyskland polygamister?

If√łlge iagttagelser af Claus Roechert, chef for Berlins politis afdeling 5, er polygami i det “arabiske samfund et almindeligt f√¶nomen, is√¶r blandt libanesere og pal√¶stinensere.” Den pal√¶stinensiske behandler af unge lovovertr√¶dere, Nader Khalil, sk√łnner at 20 procent af hans venner i Berlin har en anden kone. Den libanesiske familieterapeut Abed Chaaban i Neuk√∂lln ansl√•r, at 30 procent af alle etnisk arabiske m√¶nd i Berlin er gift med to kvinder, – en muslimsk og en juridisk tysk.

Antallet af polygame ægteskaber er endda steget. Det er ikke et massefænomen, men det der langtfra isolerede tilfælde længere.

At der trods forbudet forekommer polygami i dette land, har fem √•rsager. For det f√łrste tillader Sharia polygami med op til fire koner. For det andet virker anonymiteten i det moderne samfund som en camouflage, der g√łr det nemmere at leve i flere √¶gteskaber.

For det tredje beh√łver manden ikke beh√łver at bekymre sig om udgifterne den anden kone, fordi staten overtager underholdspligten for hende og deres b√łrn. For det fjerde er imamerne ligeglade √¶gtef√¶llernes baggrund, hvis de bare har tillid til f√łrste, anden og tredje kone. Og for det femte: Religi√łse √¶gteskaber bliver ikke registreret. De registreres kun i moskeens interne arkiv. Der er ikke noget centralt register for islamiske √¶gteskaber. Det betyder, at m√¶nd kan g√• fra moske til moske uden at nogen opdager, hvor ofte de bliver gift.

De polygame √¶gteskaber i dette land findes i to udgaver: I den ene er kvinderne af religi√łse eller kulturelle grunde indforst√•ede, i den anden, der er langt mere almindelig, er det andet √¶gteskab en hemmelighed. I kvindernes hj√¶lpeorganisation Terre des Femmes registreres stadig oftere desperate kvinder, der er g√•et i en f√¶lde.

At der i Tyskland i dag forekomme mini haremmer, skyldes at religi√łse ceremonier er baseret p√• Sharia, og at nogle m√¶nd hensynsl√łst drager fordel af sameksistensen mellem islamisk og tysk familielov. N√¶sten ingen imamer sp√łrger inden f√łr √¶gteskabet om mandes civilstatus.

[…]

Det er ubegribeligt, at den tyske velf√¶rdsstat stadig financierer s√•danne polygame √¶gteskaber. Mens det i arabiske lande er en selvf√łlgelighed, at m√¶nd betaler deres anden eller tredje kones underhold, og det derfor kun er de rige, der kan tillade sig den luksus, s√łrger den tyske stat for at selv arbejdsl√łse kan tillade sig at v√¶re polygame.

Officielt findes polygame √¶gteskaber ikke if√łlge Berlin socialkontorer, men de fleste ved, at man lukker √łjnene for et problem. Deres afmagt overfor polygamien skyldes to ting: Imam √¶gteskaber er uden retlig gylighed. Og for det andet lyver de kun religi√łst gifte anden og tredjekoner overfor socialcentret. De foregiver at v√¶re enlige m√łdre og foregiver ikke at kende faderen – hvad der giver dem den ekstra fordel af mere enlige for√¶ldre f√•r h√łjere socialhj√¶lp.

Socialdemokraten Erol √Ėzkaraca finder det grotesk: “Fuldt tilsl√łrede kvinder, som f√•r b√łrn uden for √¶gteskab, eksisterer ikke. Har de barn alligevel, er de anden eller tredje kone.”

Denne mistanke opst√•r i visse socialcentre igen og igen. Som n√•r en traditionelt kl√¶dt kvinde hvert √•r at f√• et nyt barn og faderen stadig angives som ukendt. “Selv om kvinden altid ledsaget af den samme til centret, er vi magtesl√łse. Polygamister er altid sikret hj√¶lp fra staten.”

Det har flere juridiske grunde. “If√łlge loven m√• vi ikke sp√łrge, om de arbejdsl√łse er gift eller ej, kun hvor mange der bor i husstanden. Desuden m√• ansatte ikke sp√łrge til polygami, og hvis kvinderne selv n√¶gter at opgive en fader, har vi ikke en chance. Det er Moralsk er uacceptabelt, men ikke bare det, det er ogs√• en sag for anklagemyndigheden, fordi kvinderne ogs√• beg√•r bedrageri ved at befri deres mand fra hans underholdspligt.”

Medarbejder Brautzsch er forarget over imamerne, der uden at t√łve velsigner √¶gteskaber med anden eller tredje koner, selvom de ved at de fleste m√¶nd ikke selv kan fors√łrge deres anden eller tredje kone, som de skal if√łlge deres egen tradition. Og oven i, finder hun det irriterende, at muslimske indvandrerforeninger “straks bliver stramme i masken hvis man taler til dem om dette sp√łrgsm√•l.”

Denne √łgning af polygami i har tyske lovgivere selv lettet med en lov√¶ndring i 2009. De har nemlig oph√¶vet det civile √¶gteskabs forrang for det religi√łse med den virkning, at ethvert katolsk eller protestantisk √¶gteskab – og ogs√• et muslimsk – kan finde sted f√łr et civilt. Hvis det var omvendt, kunne religi√łse √¶gteskaber kun indg√•s kun efter civile. Det kunne s√• hurtigt opdages via personnummerregistret, hvem der allerede er gift, og hvem der ikke er.

Derfor har Terre des Femmes længe og med god grund opfordret til en tilbagevenden til den gamle lov Рogså for at beskytte muslimske kvinder mod polygami.

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] ogs√• Snaphanen: Polygami i tyske indvandrer- og parallelsamfund, oktober […]

HH
HH
11 years ago

Efter att ha tittat p√• bilden ett l√§ngre tag har jag gjort mitt val. Hon l√§ngst bort till v√§nster ser snyggast ut! Snygg kropp. Men kanske kameltrut… det √§r ju rena gissningen som p√• ett tivoli… men s√• minns jag pl√∂tsligt… jag √§r ju gammal vorden, har redan barn… och barnbarn… snygga tjejer… hoppas de f√•r ett bra liv med sin nya man… eeh…jag menar att hon inte blir nummer fyra eller s√•… Sch√§kta, jag har s√• sv√•rt ta mig ur s√§ngen… √•ldern ni vet… jag √§r inte lagd √•t pedofili!

PFEP
PFEP
11 years ago

Något är fel med bilden då kvinnor/fruar måste gå två steg bakom mannen!
Förövrigt är det bara att ta tag i detta ofog där främjar båda inavel och socialt bedrägeri.

HH
HH
11 years ago

Den var bra Victor! Men som du minns p√• v√•ra l√•ngliga f√§rder fick vi ta det som stod till buds… Tyv√§rr, geten… Var fick vi det ifr√•n? Hur som helst, Olof var i alla fall mannen. Han med √§nterhakarna. Minns s√• v√§l n√§r han rev ned bron d√§r i London. Som sen blev en barnramsa: “Londonbridge is falling down, falling down, Londonbridge is falling… D√• var det andra tider. Han skulle bara inte tagit v√§gen √∂ver Rouen!
Vid Tor, Odin och Freja!

Victor
Victor
11 years ago

Fire koner – s√• er der altid en, der er er pr√¶menstruel….fandeme en god ide mohammed.

Torstein
Torstein
7 years ago
Reply to  Victor

Nei,stemmer ikke,bodde i kollektiv m 5 piger. De innordnet sig,så de menstruerte samtidigt.
Det har jeg ogs√• h√łrt,n√•r flere piger bor sammen, andre pladser,det er merkelig men sant ! ??

HH
HH
11 years ago

Tor, Odin och Frej(a)! Min hustru √§r den som styr och st√§ller. Hon kan t o m min skostorlek! Till mina arabiska tofflor! Hon √§r MYCKET t√•lmodig med mig. Jag lyder hennes minsta vink! Min chef – och kanske litet av en gudinna… Asa-mor till alla v√•ra barn!! Jag var bara assistent vid dessa tillf√§llent… Som ni s√§kert minns, vikingar, var det v√•ra hustrur som hade bestyret med hem och h√§rd n√§r vi slog araberna p√• k√§ften. Med husets nycklar vid sin midja!

falke√łje
falke√łje
11 years ago

Hvorfor bringes disse urimeligheder ikke op med fuld styrke under valgkampene?

falke√łje

Prudentius
11 years ago

Det er ikke l√¶nge siden radikal ungdom gerne ville have et opg√łr med forbudet mod flerkoneri. De taler selvf√łlgelig udfra partiets rene ideologiske linje, som folketingsgruppen af praktiske hensyn m√• g√• lidt mere stille med. P√¶dofili og slaveri er ogs√• tilladt af Allahs hellige lovgivning og blev ud√łvet af det perfekte menneske Muhammed, eksemplet til efterf√łlgelse for alle muslimer. Jeg vil faktisk tro de radikale med tiden ogs√• vil f√• √łjnene op for de multikulturelle dyder i p√¶dofili og slaveri, netop fordi vi ikke kan bruge vores egne fordomme til at d√łmme andre menneskers skikke og kulture, det ville v√¶re… Read more »

Frank P
Frank P
11 years ago

S√• s√¶tter muslimerne sig da bare p√• endnu et olieland ūüôā

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Skal man efterh√•nden le eller gr√¶de over den r√łrende lallenaivitet, der l√¶gges for dagen af Integrationsborgmester Allerslev? ūüėÄ http://politiken.dk/indland/ECE1767919/borgmester-vil-have-boesser-joeder-og-muslimer-til-at-moedes-og-diskutere-hatecrimes/ Danmark 30. sep. 2012 KL. 22.41 Borgmester vil have b√łsser, j√łder og muslimer til at m√łdes og diskutere hatecrimes Minoritetsgrupper og unge [?!?!] skal hj√¶lpe med l√łse problemet med s√•kaldte hatecrimes. [ Hvem er det mon lige, der st√•r for hovedparten af disse overfald og trusler? ] AF Marie S√¶hl K√łbenhavns unge skal selv v√¶re med til at diskutere, hvordan man kommer problemerne med diskrimination og hadforbrydelser i hovedstaden til livs. Det mener borgmester for besk√¶ftigelse og integration i K√łbenhavn, Anna… Read more »

Torstein
Torstein
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Der var en 80 √•r gammel Inder som sa noget smart: Europeere er sku dumme, vi har pr√łved √• komme overens med Islamister i over 1000 √•r! Hvad tror i jer kan bestille ! !
Unskyld min dansk ! ? ?

Johan
Johan
11 years ago

Jag h√•ller mig till min Polly-Ester jag. ūüėČ

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x