21
okt
Seneste opdatering: 22/10-12 kl. 0212
61 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Julia Caesar

Copyright Julia Caesar, Snaphanen och HRS. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

”The past is never dead. It´s not even past.” Det förgångna dör aldrig. Det är inte ens förgånget. Orden är den amerikanske författaren William Faulkners (1897-1962). Han skrev dem 1951. Tjugofem år senare skriver den östtyska författarinnan Christa Wolf (1929-2011) samma sak i sin bok ”Kindheitsmuster” (Barndomsmönster):

”Das Vergangene ist nicht tot, es ist nicht einmal vergangen.”

Sextioett år senare. Sverige 2012. Orden är smärtsamt sanna. Vi intalar oss att vi lever i en demokrati som kännetecknas av ”öppenhet” och ”tolerans”, ”frihet” och ”rättvisa”. Men orden och språket är utsatta för förräderi. Det finns ord som inte får uttalas, frågor som inte får ställas. Politiker och journalister förvisar allt fler ord till en tabubelagd zon. De devalverar våra ord och ger dem nya innebörder som ska föreställa vara positivt laddade men som klingar ihåligt och falskt i mötet med verkligheten. Vid yttrandefrihetens gränser vaktar självutnämnda vakthundar med dreglande käftar, beredda att slita vem som helst i stycken som överträder deras egna godtyckliga gränser.

Ibland tänker jag på de vakter som dygnet runt stod utposterade i Berlinmurens vakttorn  med order att skjuta ihjäl alla som försökte fly från DDR-diktaturen. De lyckades mörda mellan 136 och drygt 200 personer, siffrorna är osäkra. Innan muren byggdes 1961 hade 2,7 miljoner östtyskar flytt till Väst. I DDR kallades muren ”den antifascistiska skyddsvallen”, ett exempel på hur ord kan användas för att vilseleda. Var vakterna övertygade om att de försvarade ”demokrati” och ”frihet”? Ansåg de sig vara förvaltare av ett moraliskt imperativ till förmån för den välsignelsebringande kommunismen? Eller var vakttjänsten bara ett jobb som andra?

Även DDR hade en lag om yttrandefrihet

Genom hela historien har orden och språket varit ett av maktens effektivaste medel för indoktrinering och styrning av folket. Även i DDR var yttrandefrihet inskriven i lagen. I DDR:s författning paragraf 27 stadgades att varje medborgare hade rätt att ”fritt och offentligt yttra sin åsikt”. Men i paragraf 220 i samma lag stod att ”angrepp på det politiska systemet”, ”fientlig hets” och ”störande av ordningen” inte tolererades. Journalisterna gick i diktaturens ledband och utsattes för repressiva åtgärder om de inte förhöll sig ”ideologiskt pålitliga”. Det ledde naturligtvis till en långtgående självcensur, en ”sax i huvudet” på journalisterna, som klippte bort allt som inte var ideologiskt önskvärt.

”Via telefon och telegram förmedlades dagligen rekommendationer till redaktionerna både när det gällde språkbruk, vilka ord som skulle användas, vilka ämnen som skulle prioriteras och vilka som skulle uteslutas” skriver professor Birgitta Almgren i ”Inte bara Stasi… Relationer Sverige-DDR 1949-1990”.

Åsiktsfascismens vakthundar håller vakt

Yttrandefrihetens vakthundar i dagens Sverige – kontra vakterna i Berlinmurens vakttorn. De svenska regeringarna, både de socialdemokratiska och den borgerliga, och hela det svenska kulturlivet hade ytterst intima förbindelser med diktaturen DDR under hela dess existens 1949-1990. DDR:s skolsystem, ”ett av de progressivaste och modernaste”, var förebild för den svenska grundskolan. Det är tjugotre år sedan Sovjetunionen, DDR, Nicolae Ceaușescus diktatur i Rumänien och världskommunismen kollapsade. Men Sveriges intima mellanhavande med DDR-diktaturen har aldrig dött. Stanken från DDR vilar fortfarande tung över Sverige.

Åsiktsfascismens vakthundar håller fortfarande vakt. De morrar, gläfser, visar tänderna och hugger. De sliter med en tung uppgift – att bekämpa verkligheten och säkra sitt eget formuleringsprivilegium. Med raseri och oro ser de på yttrandefrihetens utveckling i Sverige där snart sagt vem som helst som har tillgång till Internet häver upp sin röst och sticker hål på den statliga doktrinens propagandalögner. Utvecklingen håller på att beröva vakthundarna något som de trodde sig ha monopol på för evig tid: rätten att avgöra vilka tankar och ord som är legitima och vilka som får göra sina röster hörda i den allmänna debatten. Den rätten är de beredda att slåss för med vilka medel som helst. Jag upprepar: vilka medel som helst. Vakthundarnas hotfulla morranden ligger som en dov ljudmatta över det offentliga rummet.

Det ger dem ångest. De trappar upp.

I enstaka ögonblick av klarhet inser de möjligen att de håller på att tappa greppet. Att loppet är kört. Det ger dem ångest. De trappar upp. Det är då de stänger kommentarsfälten. Det är då de rasar i media över ”rasistisk problemformulering”. Det är strävsamma tider för mångkulturalismens totalitära blodhundar. De känner vittringen av rasism överallt.

När SVT Agenda i partledardebatten den 7 oktober ställde frågan ”Hur mycket invandring tål Sverige?” gick drevet bland vakthundarna omedelbart igång. Nu blev det inte en debatt om invandringspolitik utan istället en tävling i medmänsklighet, där sju partiledare som abonnerar på begreppet gaddade ihop sig mot den åttonde, Omänsklige – se senaste krönikan ”De medmänskliga”. Men bara att frågan över huvud taget ställdes utlöste galopperande härdsmälta hos den politiskt korrekta monopolistiska elit som nu med fasa känner skälvningarna ända upp på övre däck när deras ideologiska elfenbenstorn skakar i sina grundvalar. Verklighetsfrämlingarnas bastioner håller på att krackelera och desperationen stiger.

”Det som sker är en icke-fråga för eliten. De springer omkring som blinda möss på Titanics promenaddäck och kvider fartygets lov” skriver en vän i ett mail.

Vem avgör vad som får sägas?

För vakthunden Anna-Lena Lodenius, ”expert på främlingsfientlighet”, är frågan ”Hur mycket invandring tål Sverige?” ”ofattbar”. Den får inte ens ställas. Lodenius skriver på SVT Debatt:

”Hur mycket invandring tål Sverige?” En smått ofattbar fråga att ställa i en partiledardebatt. Frågan, som den formulerades av Agendas Mats Knutson i SVT i söndags (7/10), förutsätter att invandring är en belastning. Den senaste partiledardebatten i Agenda visade en pågående trend. Allt fler journalister verkar oreflekterat tycka att gruppfördomar om invandrare och minoritetsgrupper är en legitim utgångspunkt för offentlig debatt. Åsikterna bemöts förstås – men slutintrycket blir ändå en förskjutning av vad som får sägas i det offentliga samtalet.”

Här avslöjar Anna-Lena Lodenius sin totalitära agenda så det ryker. ”En förskjutning av vad som får sägas i det offentliga samtalet”? Får sägas? Vem avgör vad vem ”får säga” i det offentliga samtalet? Anna-Lena Lodenius?

”Invandringen har blivit en oerhört laddad fråga i vår tid. Det beror delvis på att främlingsfientliga och rasistiska grupper till stor del fått sätta agendan” påstår Anna-Lena Lodenius. Verkligen? Här glappar det rejält i verklighetskontakten, som alltid hos dessa dreglande vakthundar. I själva verket har konsensusförlamade massinvandringsanhängare bland politiker och journalister helt utan folklig förankring fått sätta agendan i fyra decennier. De har kunnat göra det ostörda av allmän debatt eftersom de har kallat alla med avvikande åsikter för ”rasister”.

Vakthunden Karin Pettersson får upp vittringen

Vakthunden Karin Pettersson,  politisk chefredaktör på Aftonbladet, vill inte vara sämre. Hon dreglar, hon hakar på, nu har hon fått upp vittringen:

”Förra söndagen ställde SVT:s ­”Agenda” frågan: ”Hur mycket invandring tål ­Sverige” i sin stora partiledardebatt. Det sker en snabb förskjutning nu. 1 857 549 personer i Sverige är antingen födda utomlands, eller har två föräldrar som är det. Det är en femtedel av Sveriges befolkning. Denna grupp människor bestående av personer med olika bakgrund, har Sveriges ledande samhällsprogram nu valt att beskriva som ett problem” gläfser Karin Pettersson och hävdar att ”Sverigedemokraterna håller på att tippa hela samhällsdebatten.”

Förbjudet att fråga hur mycket invandring Sverige tål

Det finns alltså frågor som inte får ställas i Sverige. Man får inte ifrågasätta Europas mest extrema invandringspolitik. Man får framför allt inte ställa kvantifierande frågor av typen ”Hur mycket invandring tål Sverige?”. Det är den farligaste frågan av alla, för den utgår från att det finns en gräns. Det är just den frågan som både politiker och journalister skyr som pesten, och de har sina skäl. Dels antyder frågan att invandringen är något annat än en renodlad välsignelse för Sverige. För vakthundarna är det en direkt kruppframkallande tanke. Dels inrymmer den den hisnande tanken att Sveriges resurser inte är oändliga. Någon gräns får inte existera, Sverige ska vara ett gränslöst land som bär hela jordens befolkning (sju miljarder). Det finns inga problem, det finns bara utmaningar. Säg till en vakthund med vänsteragenda att Sverige inte kan hjälpa hela världen och se chockeffekten i hans eller hennes ögon, strax innan det reflexmässiga hatet vräks över dig.

Den som ids kan höra Karin Pettersson gläfsa och tugga på sitt gummiben i ett inslag i SR Studio Ett.  Hon anser på fullt allvar att det är hon som har rätt att bestämma vilka frågor som ska diskuteras i Sverige och också hur frågorna ska diskuteras. Vem har inbillat henne det? Hon får svar på gläfset av en förbannad Eva Landahl, ansvarig för partiledardebatten i SVT Agenda.

”Tvingades” flytta från mångkulturella Tensta

Johanna Langhorst är en flitig vakthund i den radikalfeministiska ytterfåran.  Hon drar sig fram som radioproducent och har tillsammans med en annan radikalfeminist, Maria ”Bitterfittan” Sveland,  gjort radioserien ”Heliga familjen” om vilket helvete det är att leva med man och barn.

Johanna Langhorst har annars gjort sig känd för att hon och hennes familj ”tvingades mot sin vilja” att flytta ifrån Tensta, en mångkulturberikad förort utanför Stockholm, sedan den äldste sonen blivit rånad två gånger och inte längre vågade gå hem från tunnelbanan.

Varför inte ett fackeltåg till förmån för rånarna?

Vilka slutsatser drog Johanna Langhorst av den ”påtvingade” flytten? I ett inlägg präglat av svårslaget hyckleri skriver hon i Svenska Dagbladet den 16 maj 2010:

”Utanförskap uppstår inte av sig själv. Att somliga blir utanför beror på att andra stänger dem ute. Den resurstarka svenska medelklassen ägnar sig åt att skydda sina privilegier och sprida skräck, förakt och fördomar om miljonprogrammen och dess invånare. Fördomar som gör det omöjligt att lösa de verkliga problemen i miljonprogramsområdena.

Sedan skyddar hon sina medelklassprivilegier och flyttar från Tensta. Signaturen Mikojan skriver på Flashback:

”Att Langhorst flyttade från Tensta bara för att sonen rånades några gånger gör henne till en klockren rasist. Hon lämnade de invandrade ungdomarna i Tensta åt sitt öde. Istället, som den goda twittervänster hon är, skulle hon förstås ha samlat ihop till ett rejält fackeltåg för de missförstådda unga rånarna.”

”Problem med invandring är en rasistisk problemformulering”

Nu har Johanna Langhorst fått ett nytt svårartat hycklerianfall. I gårdagens SR ”Medierna”  (tidskod 14:19) angriper hon programmet för ”en rasistisk problemformulering” i deras reportage om partiledardebatten i SVT Agenda förra lördagen, den 13 oktober.  På twitter har omdömena varierat från ”det äckliga lilla programmet” till ”ett vidrigt inslag”. Om man pekar ut en grupp som problematisk är man rasistisk, anser vakthunden Johanna Langhorst:

”Jag tycker inte det är okej att använda en rasistisk problemformulering i svensk media idag. Och, liksom, Sveriges Radio har skrivit en policy där man, liksom, säger att man absolut inte ska göra sånt” säger hon. Hon ger sin allranådigaste tillåtelse till att prata om fattigdom och segregation. ”Men det har ingenting med invandring att göra, det har klassmässiga orsaker.”

Inte heller de invällande skarorna av analfabeter är något problem för Johanna Langhorst. ”Det är ju människor det handlar om. Det finns säkert en väldig massa människor i gruppen analfabeter som klarar sig bra ändå, som kan ta städjobb.”

”Den yttersta vänstern har aldrig kommit över kommunismen”

”När minnet av Sovjetunionen bleknar blir de kommunistiska idéerna förföriska igen. När maoismen, de röda khmererna och den sydamerikanska gerillan är glömda, då blomstrar Third World-ismen. Ideologier dör aldrig, de går bara igenom en metamorfos och föds på nytt i ny form just när man tror att de för alltid är begravda. Den yttersta vänstern har aldrig kommit över kommunismen, den visar än en gång att dess sanna passion inte är frihet, utan slaveri i namn av rättvisa” skriver den franske filosofen Pascal Bruckner i ”The Tyranny of Guilt”.

”Den antifascistiska skyddsvallen” var inte bara DDR:s glorifierande beteckning på den numera rivna Berlinmuren. Vakthundarna bär den inom sig. Den delar deras värld och deras psyken i två halvor, en svart och en vit. En god och en ond. Något däremellan finns inte. Deras tanke- och känsloliv är ohjälpligt splittrat.  Berusade av omnipotens tillskriver de sig själva rätten att utöva makt över andra människor.

Helle Klein är en vandrande inkvisitionsdomstol

Helle Klein är inte bara vakthund. Hon är en vandrande inkvisitionsdomstol som har utsett sig själv till överstedomare, en hatets prästinna som tar sig rätten att anställa förhör med och avkunna enväldiga domar mot dem som inte tycker som hon. På Helle Kleins meritlista står att hon har varit ledarskribent på Aftonbladet, är prästvigd, har fått sparken från Kyrkans Tidning och tillsammans med prästen Ewa Lindqvist Hotz driver den extremt islamflirtande sajten Seglora smedja. Den finansieras av Stockholms stift, det vill säga medlemmar i Svenska kyrkan, och uppges vara ”mötesplatsen för andlighet, kultur och samhälle”.

I själva verket är den en kyrkofinansierad mötesplats för översitteri, totalitär mångkulturalism och hat. Helle Klein har tidigare bland annat upplåtit utrymme åt den dömde terroristen Munir Awads  svärmor Helena Benaouda att skriva om hur fantastisk den muslimske mannen är. Munir Awad dömdes i juni till tolv års fängelse för ett planerat terrordåd mot Jyllands-Postens redaktion i Köpenhamn.


Av obegripliga skäl är Helle Kleins närvaro närmast obligatorisk i SVT:s morgonsoffor och SR:s ”God morgon Världen”. Helle Klein har fått rasism på hjärnan. Hon har utsett sig själv till vaktkonstapel med uppdrag att kontrollera och slå ned på alla tendenser till vad hon uppfattar som ”främlingsfientlighet”. Det är ett tungt uppdrag, hon ser främlingsfientlighet överallt.

”Ännu ett steg ut i extremismens träskmarker”

Nu har Helle Klein gett sig på prästkollegan Annika Borg, som tillsammans med två andra präster driver bloggen Kristen Opinion.

”Det pågår en normalisering av främlingsfientliga krafter både i samhälle och kyrka. Seglora smedja har tidigare ifrågasatt bloggen Kristen Opinion som drivs av prästen Annika Borg för dess hets mot alla som vill dialog med muslimer och judar. Nu har Borg tagit ännu ett steg ut i extremismens träskmarker och låter sig intervjuas i den antimuslimska Dispatch International, där hon propagerar mot muslimska böneutrop” skriver Helle Klein. Hon kallar attacken ”granskning”. Seglora smedja granskar och dömer.

Annika Borg och en handfull andra präster har länge ådragit sig Helle Kleins höggradiga missnöje för att de kritiserar rituell religiös omskärelse av friska pojkar och nu också muslimska böneutrop från moskén i Fittja. Det vill säga: de markerar den kristna kyrkans självständighet gentemot islam.

Och, tillråga på allt: ”Med förfäran har vi noterat hur bloggens tre skribenter tagit en kollega med djupa försänkningar i Sverigedemokraterna i försvar” skriver Helle Klein med basrösten dallrande av indignation. Kollegan heter Helena Edlund och har tidigare skrivit om vad som händer när en präst i Svenska kyrkan ifrågasätter kyrkans undfallande hållning mot islam.

”Där samlas Sveriges högerextrema muslimhatare”

”Kristen Opinion ”vill ha frikort att skriva vad de själva önskar”, ”har fortsatt att hetsa mot muslimer och Islam” och ”ifrågasätter raljant dem som med den kristna tron som utgångspunkt vill stärka den mänskliga grunden för en fredlig samhällsutveckling, med dialogen som verktyg. Men nu är måttet sannerligen rågat” förkunnar Helle Klein från sin domartribunal. Helle Kleins eget mått är rågat när en kollega uttalar sig i den nya tidningen Dispatch International som hon klassar så här:

”Dispatch International klassas av stiftelsen Expo som ”antimuslimsk och med rasistisk klang i botten”, skriver journalisten Tonchi Percan i en debattartikel i Dagens Media. Tidningen är startad av journalisten Ingrid Carlqvist. Hon driver även det antimuslimska Tryckfrihetssällskapet, där Sveriges högerextrema muslimhatare samlas.”

Nu var det inte Dispatch International som Annika Borg trodde att hon uttalade sig i. Hon befann sig utomlands och trodde att hon intervjuades av en journalist på den kristna tidningen Dagen.

En storm av protester mot Helle Kleins hat

Helle Kleins hatfyllda text har väckt en storm av protester, både på Seglora smedjas egen sajt och på flera kyrkliga bloggar. Det är inte bara Helle Kleins mått som är rågat. Många av hennes kolleger har fått nog av hennes hatfyllda inkvisition mot andra präster.

”Jag förundras över frenesin i texten på Seglora Smedja, som i sin ihärdighet liknar hat” skriver prästen Patrik Pettersson på sin blogg Kyrkliga Ting.

”Är det verkligen så här vi vill ha det – att två präster (sic!) med ett ojämförligt stort medialt inflytande och biskopars tysta medgivande ska sätta en rädslans agenda i den offentliga debatten? För vem vågar och törs öppna munnen och ha en åsikt efter det här? Vem vågar ta risken att citeras i fel sammanhang och därmed bli utsedd till ett medialt villebråd med skottpengar på? Vem tar risken och har en åsikt för att sedan medialt dras ner till de djupaste hålen av skam och vanära, i anhörigas och arbetsgivares åsyn? Vill vi verkligen att det debattklimat, den retorik och den syn på systrar och bröder i tro och ämbete som uttrycks på Seglora Smedja idag ska vara normerande?” skriver Patrik Pettersson.

Kyrkan rämnar inför våra ögon

Ifall någon tvivlar: Seglora smedja ser det som sin uppgift att vara watchdogs. Helle Klein säger det själv:

”Seglora smedja kommer alltid att vara en watchdog gentemot främlingsfientliga krafter och varna för när anständighetens gräns är överskriden.”

Skallen ekar i hundgården. Främlingsfientliga krafter? Anständighetens gräns? Vem har rätten att avgöra vad främlingsfientlighet är när den etiketten kan klistras på vem som helst vars åsikter man inte gillar? Vid vems anständighet går vilken gräns?

Ulf Gustafsson skriver i en kommentar på Seglora smedja:

”Seglora smedja bidrar till att göra debatten mer och mer polariserad. Det viktiga är inte längre vad som sägs, utan endast vem som säger det och vilka som har likande åsikter. Det finns bara vi och dom, – de andra kan vi inte längre föra ett samtal med eller ens synas tillsammans med utan att misstänkliggöras.”

Svenska kyrkan rämnar inför våra ögon. Under påtvingad mångkultur och massinvandring från underutvecklade muslimska länder håller hela det svenska samhället på att spricka, på det ena området efter det andra. Med en totalt ansvarslös invandringspolitik planterar politikerna in motsättningar och konflikter som kommer att skärpas och djupna för varje dag. Vakthundarna kan morra, skälla, gläfsa, andas sin blodtörst över dem som vill att yttrandefrihet ska gälla alla, inte bara en liten självutnämnd klick med en verklighetsfrämmande agenda och gräddfiler in i media. Deras Stasifasoner kommer inte att lyckas.

”Du måste ta farväl av ditt tidigare liv”

Det finns en inneboende fascism i vakthundarnas militanta bevakande av yttrandefrihetens gränser, en knivskarp uppdelning i ”vi” och ”dom” som de skenheligt påstår sig bekämpa. ”Vi” är de som har rätt att yttra oss och göra köttfärs av alla som inte tycker som vi. ”Dom” ska bara hålla käften, för ”vi” godkänner inte deras åsikter.

Högst bland vakthundarna finns det statligt finansierade Expo, ett Stasi i ny tappning med uppgift att övervaka och dressera svenska folket in i den statligt sanktionerade åsiktsfåran. Lars Hedegaard, ordförande i det danska Trykkefrihedssällskapet och chefredaktör för Dispatch International, skriver:

”Har du en gång fångats i Expos sökljus för att du har andra åsikter om glädjen med mångkulturalism och massinvandring än de som är sanktionerade av staten – då måste du ta farväl av ditt tidigare liv. Du är nu en icke-människa och måste räkna med att bli utstött från mänsklig gemenskap, få sparken från ditt jobb, bli övergiven av familj och vänner, och – vilket redan har hänt flera gånger i den svenska Folkhemmet – bli misshandlad av idealistiska “anti -rasister ” och vårdas på sjukhus en lång tid”.

Sverige har aldrig sagt adjö till sitt DDR-förflutna. Det är inte ens förgånget. Det lever mitt ibland oss.

Litteratur:
Birgitta Almgren: Inte bara Stasi… Relationer Sverige-DDR 1949-1990.

Pascal Bruckner: The Tyranny of Guilt.

Af Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

Se også: Sverige är den sista Sovjetstaten

Lyckligtvis kommer varken Expo eller Seglora smedja att lyckas i sina uppsåt att tysta Dispatch International. Vi är här för att avslöja mainstream-mediernas lögner och allt de sopar under mattan. Vi är övertygade om att ju värre deras förtal av oss blir, desto fler svenskar kommer att genomskåda dem.
Såväl Expo som Seglora smedja kommer en dag att hamna på historiens skräphög – i gott sällskap med Stasi, Gestapo och KGB.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
61 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Angela
Angela
9 years ago

PS, jag har inte googlat på de här damerna men förmodligen har de alla någon koppling till judendom om de inte är judinnor. Nu blir det svårare för det skall tas bort ur passen. Hela Sveriges ekonomiska, politiska och mediala “elit” är kopplade dit. Man blir förvänad. Fastän svenska namn är det utlänningar. Har vi något svenskt företag längre? Någon bank? Eller någon politiker. Alla verkar tagna som gisslan. Vad är Reinfeldt? Mer än afrikan, lett, italienare? Jude? Vet inte. Någon annan som vet? Inget förvånar mig längre. Men tittar ni på världens styrande, organisationer som enskilda personer så verkar… Read more »

Angela
Angela
9 years ago

Islam, buddhism, hinduism, judendom, scientologi, mormoner, livets ord, new-age, kommunism, nyliberalism, GLOBALISERING är allt lika förkastligt. Alla vill erövra hela världen för att få sprida just sin sjuka idé. Alla drivs av egoism och storhetsvansinne. Alla har bara ett enda mål, samma mål, MAKT över andra och deras PENGAR.

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  Angela

Rättelse: …för att få HÄRSKA över alla andra med just sin sjuka idé. (Dvs: Alla andra skall bara lyda och vara deras slavar.)

Angela
Angela
9 years ago

Har inte hunnit läsa igenom, vare sig JC eller kommentarerna. Skummar bara lite snabbt några kommentarer. Hoppas jag får resurser att skriva boken. Allt handlar om den gamla idén om ett stor-Europa/internnationalism. Nu kallas det New World Order eller globalism/globalisering. Invandring, nyliberalism är delar av den. Och det är samma sorts människor som upprätthåller idén. Eisenhower varnade Kennedy för det han upptäckt när han kommit till makten och sett mönstren. Redan på 60-talets språkresa i England försökte en gammal nasse-stofil indoktrinera de unga studenterna med europa-tanken. Mannen var värre än Caligula. Efter sin illasinnade kampanj skulle det bli omröstning för… Read more »

Christian sjöber
Christian sjöber
9 years ago

Julia Caesar, ditt namn klingar falskt. Varför välja ett så uppenbart latinskt namn och i feminin form till på köpet? Jag tycker att David Ben Gurion eller Theodor Herzl skulle passa så mycket bättre. Nä skämt åsidå, en så feg stackare som du når inte ens upp till deras fotknölar! Du är bara ännu en shabbot goy. Din sort upphör då aldrig att bete sig helt och hållet förutsägbart.

Karin
Karin
5 months ago

TYVÄRR. Ditt spån, så här många år efteråt han hon visat sig rätt, Så hur upplever du ditt nutida Sverige? Din dumma idiot

Göran
Göran
9 years ago

I den finländska tidningen HBL:s kommentarsfält hade en skribent om sannfinländarna skrivit att partiets medeltida värderingar störde honom.

Jag skrev ett svar till signaturen med eget namn där jag skrev att frågan är om inte sannfinländarna är det parti som av alla finländska partier mest accentuerat motsätter sig invandring av folk från Mellanöstern och Nordafrika d.v.s. folk medeltida värderingar.

Min kommentar publicerades inte, tidningens webbredaktör mejlade att den var på gränsen.

Det hör till saken att HBL använder sig av en sverigesvensk moderator, Interaktiv säkerhet.

Finland är alltså inte helt fritt från den svenska sjukan.

Berit
Berit
9 years ago

Utvecklingen för Sverige är fruktansvärd svenska folket kör huvudet i sanden gång på gång,ingen enda en har varken protesterat eller demonstrerat mot massinvandringen utan parollen har varit och är “det får man inte säga högt”? Frågan som Mats Knutsson tog upp i Agenda ” hur mycket invandring tål Sverige” den är relevant och aktuell fråga oavsett vad vakthundarna till journalister säger. Invandringen /islamiseringen borde debatteras hela tiden i Sveriges riksdag av 7-klöverns politiker och SD så klart. Att ha beröringsskräck för denna fråga är inte klokt och de politiker /ministrar som har det kan lämna sina stolar till folk med… Read more »

Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

The Dutch translation of this article can be found here:
http://www.amsterdampost.nl/waakhonden/
Keep up the good work and continue to fight the right battle people of Snaphanen!

trackback

[…] is nog niet eens voorbij. Het leeft in ons midden.   Auteur: Julia Caesar.   Bron:   http://snaphanen.dk/2012/10/21/sondagskronika-vakthundarna/#more-135020 […]

Invandrare1957
Invandrare1957
9 years ago

Tack Julia lika bra som alltid och upplysande. Johanna Langhorst vilken äcklig rasist en riktig rasist. Som anser att det är bara att ta hit analfabeter och utnyttja dom i sådana jobb som Johanna Langhorst är för fin för. Så var det för finländarna på 50-60 talet kom hit och ta skitjobben. Morsan städa på kontor och till fint folk så hon var slut i axlar o rygg. Sen när hon blev förtidspensionerad då får man höra hånet finnar kommer hit och blir förtidspensionärer. USCH vad jag tycker illa om sådana som Johanna Langhorst man ser dom åker med död… Read more »

HH
HH
9 years ago

I min bokhylla hittade jag Aldous Huxleys “Framtidens värld”, på engelska heter den “Brave New World Revisited”. Förordet säger nästan allt: “Utelämnande och förenkling hjälper oss att förstå – men i många fall hjälper de oss att förstå fel saker; ty vad vi fattar blir kanske bara de elegant formlerade intryck, som sammanfattats åt oss, inte den väldiga, vittförgrenade verklighet,ur vilken dessa intryck blivit så självrådigt abstraherade”. Självrådigt abstraherade… känner ni igen det? Bland kapitelrubrikerna hittar jag “Propaganda i ett demokratiskt samhälle”, “Propaganda i en diktatur”, “Hjärntvättning”, “Påverkan av det omedvetna” och “Uppfostran till frihet”. Dessutom sista kapitlets “Vad kan… Read more »

Johan
Johan
9 years ago

Ja, allt handlar om pengar idag, inte människor som det borde.

Jo, “PK” i en annan tid kunde man värna sitt folk med stolthet utan att bli kallad för rasist.
T o m statsministern kunde göra det i offentlighetens ljus. Därför han invagga oss i trygghet och lugn, lömsk som en orm, med helt andra planer för framtiden, som vi ser resultat av idag. Detta var hela tiden målet för de styrande. Men de avvaktade med att säga det förrän tiden var mogen, och allt försent att göra något åt.

LN
LN
9 years ago

Får vi mon nogensinde redigeringsfunktionen tilbage, Steen?

LN
LN
9 years ago

Varför är det inte fler svenskar som känner till att godhetsdogmen nummer ett i Nya Sverige ar baserad på en lögn? Därför att ingen kapabel och av många läst skribent har skrivit om detta. Det är hög tid att ursprunget till det av alla godhetsapostlar till och med i sömnen mumlade mantrat om alla människors lika värde</< kommer till allmän kännedom. Julia Ceasar eller Ingrid Carlqwist eller Lars Hedegaard eller Fjordman, till verket! Förenta Nationernas deklaration om de mänskliga rättigheterna inledes med artikel ett, som i originalet lyder: • All human beings are born free and equal in dignity and… Read more »

Bergfast
Bergfast
9 years ago
Reply to  LN

Ett viktigt påpekande av LN.

Förhoppningsvis kan man inleda en utredning kring denna -felöversättning- och också ändra till den mer korrekta översättningen, så att begreppsförvirringen kring dessa ord kan upphöra.

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  LN

Därför brukar jag alltid säga värde OCH värdighet.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Lidt er der da at glædes over i stakkels Sverige – for én gangs skyld 😉

Tunnelbanetjuv döms till fängelse och utvisning

http://www.dn.se/nyheter/sverige/tunnelbanetjuv-doms-till-fangelse-och-utvisning

Den man som rånade en medvetslös man på ett tunnelbanespår har dömts till fängelse i ett år och sex månader. Efter avtjänat straff skall mannen utvisas.

Grassroot
Grassroot
9 years ago
Reply to  Bjovulf

Jo, han får utvisning i fem (5) år….

elwee
elwee
9 years ago
Reply to  Grassroot

Nja, inte ens det, för inom de åren ska han sitta inne och sedan är det bara ca 3 år kvar tills han kan berika oss igen …
Men, kanske sanningen har fått vind i seglen tills dess och då kommer han inte in igen …

PK
PK
9 years ago

Kan huske ,at en tidligere svensk statsminister talte om, at Sverige undgik mange
problemer ved at være et homogent folk.
Er denne statsminister ikke på det skarpeste blevet anklaget for had mod andre og racisme?

Robin Shadowes
9 years ago
Reply to  PK

Det var Tage Erlander och han dog väl ungefär 30 år sedan. Vilket säkert var tur för honom. Idag hade han säkert blivit åtalad för Hets mot folkgrupp. Ett brott som aldrig verkar bli preskriberat i Swedistan.

Johan
Johan
9 years ago

50-talet dör ALdrig i våra hjärtan, hur mycket den nuvarande terroregimen PK-skjuter sönder alla som som försöker att fly undan från multikultarismens mörka synsättsmur.

Vi är ett mördat folk i våra själar, på flykt utan land att kunna återvända till. Vårt ockuperade terroriserade land finns i våra hjärtan, fördarvat av en hjärtlös regim.

Lennart Andersson
Lennart Andersson
9 years ago

För 100-år sedan försökte marxistförespråkarna bryta den fysiska livegenskapen,resultatet blev miljoners död som enda förändring,nu vill samma andas,utopins,barn göra samma sak men denna gång med skillnaden att det är den mentala livegenskapen som skall rädda världen.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Får vi mon nogensinde redigeringsfunktionen tilbage, Steen? 😉

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

”Hur mycket invandring tål Sverige?” En smått ofattbar fråga att ställa i en partiledardebatt. Frågan, som den formulerades av Agendas Mats Knutson i SVT i söndags (7/10), förutsätter att invandring är en belastning. Den senaste partiledardebatten i Agenda visade en pågående trend. Allt fler journalister verkar oreflekterat tycka att gruppfördomar om invandrare och minoritetsgrupper är en legitim utgångspunkt för offentlig debatt. [?!?!?] Åsikterna bemöts förstås – men slutintrycket blir ändå en förskjutning av vad som får sägas i det offentliga samtalet.” När var det? Och vilka journalister? 😉 Det verkliga problemet är ju tvärtom, att en mycket stor majoritet blannt… Read more »

HH
HH
9 years ago

När jag läserJulia C:s eminenta epos slås jag av en sak: déjà vue! Drömmer jag, eller är jag vaken? Jag ruskar på mig och åren svinner – bakåt! Vi talar om andra hälften av 1960-talet och hela 1970-talet. Jag kunde som vanligt inte hålla käften efter att ha hört och sett alla dumheterna runtomkring mig: “det är rätt att göra revolution”, om ni minns tiraderna. Vänner till mig blev som förvandlade. En mycket nära vän försvann. Alla var plötsligt iklädda mao-uniformer och kepsar och från alla kom samma slags mantra. Som sagt, jag kunde inte hålla käften utan yttrade mig… Read more »

Menig 442
Menig 442
9 years ago

Det talende ved billederne af disse 4 sindsforvirrede kvinder er den ledsagende hånd.
Den der løftede pegefinger, som oraklet i Delfi, bringer varsel om et lands snarlige undergang.

Gunnar Biering
9 years ago
Reply to  Menig 442

De fire pegefinger-hænder er jo helt ens – og med samme mærkelige mønster på huden – så de er jo fotoshoppede på.

Men de passer alle godt på damerne!

Vi har nok også en del af den type her i Danmark, men her bliver de modsagt, og forhåbentlig kommer de i mindretal ved næste Folketingsvalg, ifølge meningsundersøgelserne.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Ja, selv ikke / inte äns den førende danske PK-tidning Politiken ville vel vove / våga at trykke en så rablende vanvittig, naiv og virkelighedsfjern leder? 😀 Man må jo håbe, at abonnenter på svenske PK-tidninger kommer til at opsige sine abonnementer / prenumerationer i større og større antal, når disse tidninger og deres journalister igen og igen demonstrerer, at de faktisk foragter det svenske folk, deres traditioner og kultur og nationenen Sverige. Så måske har disse “genier” gjort regning uden vært? Der er jo rent faktisk nogle, der betaler deres horrible lønninger … så længe det nu varer …… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Bjovulf

Men lidt fremskridt / fremsteg er der da at spore trods alt 😉 ”Rädsla för rasiststämpel hindrar integrationsdebatt” http://www.dn.se/debatt/radsla-for-rasiststampel-hindrar-integrationsdebatt Publicerad 2012-10-21 00:50 Nederländerna avskräckande exempel. Många politiker vill inte diskutera integrationsfrågorna av rädsla för att debatten ska gynna Sverigedemokraterna. Men tystnad kommer bara att förvärra situationen. [!!!] Låt inte integrationsdebatten implodera bara för att vi har fått ett främlingsfientligt parti i riksdagen, skriver Jasenko Selimovic (FP). [ Ak ja – det er noget selvmodsigende, men dog et skridt på vejen 😉 ] Sveriges integrationsdebatt är på väg att haverera. [!!!] Samtidigt växer Sverigedemokraterna sig allt större. Den senaste opinionsmätningen i… Read more »

LN
LN
9 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Det uppåtpekande pekfingret är riktat mot Allah. Det är i Nya Sverige en modern och begynnande motsvarighet till forna tiders ‘Heil, mein Fuehrer!’. Så småningom kommer det utsträckt pekfingret att visas från utsträckt uppåtriktad arm. Se bild här: http://www.onesweden.se/, (Enade deltagare i medborgarexpo); vissa har redan fattat galaoppen. – – – – – Möte med One Sweden ägde rum lördagen den 15 oktober hos ‘Seglora smedja’ i Stockholm och tog plats i samband med Seglora smedjas konferens “Mötet med den andre”. Vi diskuterade framtiden för ‘One Sweden’ och för dess medlemmar och observatörer. Resultatet blev en serie med dialogforum som… Read more »

trackback

[…] Caesar skriver i sin söndagskrönika om demokraturens dreglande doggar. Yttrandefrihetens vakthundar i dagens Sverige – kontra […]

EnoughisreallyEnough
EnoughisreallyEnough
9 years ago

Öppna och offentliggör Stasi arkiven.

Ole Burde
Ole Burde
9 years ago

Det er nemt nok at nå derhen hvor man får nervøse trækninger i aftrækkerfingeren bare ved at SE på billederne af disse ”vagthunde” , alt imens adrenalinen raser i blodet . Alt for nemt. Det nytter bare ikke noget at give DEM ret meget af skylden , for de er kun et symptom på et langt mere generelt problem. SYGDOMMEN , den allestedsnærværende , altgennemtrængende , udefinerlige sygdom om har ramt den europæiske kultur . Befolkningsimploderingen , selvhadet , den politiske korrekthed, den skjulte trang til at blive domineret af islaam og ”vagthundene” er alle symptomer på sygdommen . Paralellerne… Read more »

PK
PK
9 years ago
Reply to  steen

Steen, når “de” taler om fri emigration, hvorfor nævner de ikke , at den emigration skal
svenskerne betale?

Christer Nilsson
Christer Nilsson
9 years ago

Tveksamt om kvinnlig rösträtt överlever hundraårsdagen i Sverige.

Erling
Erling
9 years ago

Massemorder dræber tre og sårer fire. Politiken rydder forsiden:

Tragedie i Wisconsin: Formodet massemorder har skudt sig selv.

http://politiken.dk/udland/ECE1788731/tragedie-i-wisconsin-formodet-massemorder-har-skudt-sig-selv/

Satiren er død.

Anders Den Andre
Anders Den Andre
9 years ago

När en svarting rånar, eller skär av sin frus läppar, eller någonting liknande,
beror det på samhället,
det vill säga, det är den yttre miljön som bestämmer individens egenskaper.

När en viting säger att svartingar rånar och misshandlar
beror det framledes på att vitingen sa det (och i nuläget på att andra vitingar sagt, eller tänkt, det innan),
det vill säga, det är individens handlingar som bestämmmer den yttre miljöns egenskaper.

Vitingen formar miljön genom sina val av handlingar (som vitingen har ett moraliskt ansvar för) medan svartingen ansvars- och hjälplöst formas av en miljö som vitingen format.

Cavatus
9 years ago

Helt rätt iakttaget, fast inte så tjusigt, akademiskt formulerat som man gör på t ex Södertörns högskola och annorstädes, där man talar om de vite, medelålders, heterosexuella västerländska mannens skuld. Man ägnar sig åt vithetsstudier, vithetsnormer osv in absurdum så att man verkligen kan undra vem det är som är besatt av hudfärg idag.

Att föra ner snacket på den prosaiska nivå du gör avslöjar i all sin nakenhet med vilken plumphet och generaliseringsiver dessa pseudoforskare och kvasiakademiker förslösar våra skattepengar.

Anonymous
Anonymous
9 years ago

Re svensk expat: Vill du vara snäll och inte kalla det för “rolig föreställning” när Sverige rämnar?

Utflyttad svensk
Utflyttad svensk
9 years ago
Reply to  Anonymous

Håller med Svensk expat. Sverige har blivit ett skitland. Har försökt sedan 70 talet att få lite förstånd in i det svenska folket. Men dem är så hjärntvättade att dem lyssnar inte på nått annat än svensk tv eller läser svenska tidningar som alla är vänster vinklade. Ni får skylla er själva när hela systemet rasar.

Svensk expat 2013
Svensk expat 2013
9 years ago

Det skrämmande är att just detta tillstånd är unikt i västvärlden för Sverige. Man måste komma ihåg ett par saker som gör Sverige extremt. Det första är att svensk politik och hela den svenska mentaliteten är extremt vänster. Svensk obefintlig s.k “Högerpolitik” räknas i övriga Europa som Socialdemokrati. Och i USA/Kanada samt ett par andra länder som ganska radikal vänsterpolitik. Svenska skatter, den stora staten och alla regleringar av marknaden samt kontrollen av folks liv gör svensk politik väldigt vänster och socialistisk oavsett vad man kallar sig eller hur många “jobbskatteavdrag” man inför. Det som kallas svensk vänster idag, dvs… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
9 years ago

Bra skrivet! Jag håller med om det mesta men anser inte alls att det är lika uppenbart att USA/Kanada kommer att klara sig bättre än samtliga länder i Europa. Framförallt USA har stora problem som mycket väl kan leda till ororligheter och möjligen delning av landet. Samtidigt finns det stora variationer i Europa. T.ex anser jag att Finland på många sätt är ett bättre alternativ än Norge för den svensk som vill undkomma mångkulturen. Själv valde jag Schweiz efter en mycket nogrann utvärdering av samtliga alternativ och efter att ha bott länge i flera andra västländer. En observation som jag… Read more »

Erik Andeman
Erik Andeman
9 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Jag har motvilligt återvänt till Sverige efter ett antal år utomlands och det som slog mig mest när jag kom tillbaka var hatet mot allt svenskt som dessa “vakthundar” sprider. Som svensk har man ett bra rykte och värde utomlands och det värmer verkligen. I Sverige har man inget värde alls enligt media och politiker. En vanlig etnisk svensk får inte ens existera för som etnisk svensk är man det mest förhatliga de kan tänka sig. Det “vakthundarna” också jämt sprider är att svensken ska skämmas.. Svensken ska skämmas för att den är rasist. Svensken ska skämmas för att vi… Read more »

Mrs Darkblue
Mrs Darkblue
9 years ago
Reply to  Erik Andeman

Barnen är vår framtid, sägs det. Ni skall bara veta vad de sparar in på våra barn och hur mycket försämrad skolan är idag jämfört med på 70-talet. Det är en katastrof, men de små barnen kan ju inte klaga och personal och föräldrar reagerar inte heller. I Sverige går vi omkring och tror att någon annan skall fixa allt ÅT oss. DEt saknas totalt civilkurage och de som ändå vågar har oerhört svårt att få rätt gentemot kommun osv. När man ser alla dessa nyttiga idioter som vägrar att se hur naken kejsarn är och hur illa våra barn… Read more »

Regimkritiker
Regimkritiker
9 years ago

Fantastiskt bra inlägg, nästan lika bra som Julias egna artiklar. Även om jag är benägen att hålla med dig om att Sverige är kört (nästan) tycker jag inte att man bara ska ge upp och lägga sig platt för dårkskapen. Jag har fortfarande vänner och mina gamla föräldrar kvar i Sverige och för deras skull vill jag inte att landet ska kollapsa. Dessutom bör alla utlandsvenskar och expats ta sig en rejäl funderare på vad som kommer att hända med deras pensionsutbetalningar om Sveriges ekonomi totalhavererar. Det går att övertyga människor i sin omgivning och alla kan göra det. Det… Read more »

Utflyttad svensk
Utflyttad svensk
9 years ago
Reply to  Regimkritiker

Om man som jag bott i USA i många år bör man inte vara beroende av svensk pension. Man kan förbereda sig för pensionen med att köpa egen pensions försäkring och investera. En del kommer att säga att alla har inte råd. Jo, säger jag. Man behöver inte dem senaste grejorna eller platt tv eller ny bil vartannat år. Vi har ett ordspråk här “Pay your self first”.

ex-pat
ex-pat
9 years ago
Reply to  Regimkritiker

“Även om jag är benägen att hålla med dig om att Sverige är kört (nästan) tycker jag inte att man bara ska ge upp och lägga sig platt för dårkskapen.” Sverige er kjørt (Norge også for den del, om enn litt senere), det er en realistisk bedømning. Det er bare hastigheten som avgjør når Sverige kollapser, ikke om. For med den andelen (ikke-produktive) ikke-vestlige Sverige har innenfor sine grenser i dag, vil økonomien bryte sammen. Stenger Sverige grensene hermetisk for innvandring i morgen, vil det ta noe lenger tid enn om man fortsetter dagens innvandringspolitikk, men resultatet blir uansett det… Read more »

Mrs Darkblue
Mrs Darkblue
9 years ago

Tyvärr tror de att de avskaffar fattigdom genom att förhindra rikedom..

Charlie Lindh
Charlie Lindh
9 years ago

Hej Julia Ceasar

Ännu en mycket bra krönika, den näst bästa av dem jag läst av dig. Intressant att höra att Helle Klein fick mothugg. Jag visste att hon gett sig på Anna Borg, men inte att Borg fått uppbackning.

Vänligen,
Charlie Lindh

rksmrgs
rksmrgs
9 years ago
Reply to  Charlie Lindh

Tyvärr har dock Annica Borg sedemera tagit kraftigt avstånd från DI, och hävdat att hon aldrig förstod att intervjuaren kom från den tidningen. Nåja, det hon sagt har hon ändå sagt. Och man måste nog förstå en sådan rent reflexmässig försvarsposition, när man får döden sig stirrande rakt i ansiktet. I form av Helle Klein.

Farbror Pelle
Farbror Pelle
9 years ago

Som vanligt en underbar krönika Julia. Ett varmt TACk för att du sliter hyckleriets slöja av dessa s.k. skribenter! Jag kommer att tänka på en liten bok, som gavs ut i mitten/slutet av -80-talet, som heter “Anfall mot Sverige”, och beskriver en långsiktig infiltration av Sverige, i syfte att förbereda ett sovjetiskt anfall. En sovjetisk KGB-agent sänds til Sverige, och hamnar slutligen i Skatteverket, där han sitter som spindel i nätet, och leder förberedelserna för den kommande sovjetiska invasionen och annekteringen. Journalistkåren spelar i detta scenario en mycket viktig roll, och personer på nyckelposter är också sovjetiska eller DDR-agenter –… Read more »

Dag Selander
9 years ago

“Vi intalar oss att vi lever i en demokrati som kännetecknas av ‘öppenhet’ och ‘tolerans’, ‘frihet’ och ‘rättvisa’. Men orden och språket är utsatta för förräderi.” Låt oss jämföra Julia Caesars nämnda exempel om ordens och begreppens innehållsförändring med vad sim skett i kyrkan under liberalteologins era. Julia Caesar säger: “Politiker och journalister förvisar allt fler ord till en tabubelagd zon. De devalverar våra ord och ger dem nya innebörder som ska föreställa vara positivt laddade men som klingar ihåligt och falskt i mötet med verkligheten.” Vi kan faktiskt se hur kyrkan begått urkundsförfalskning. Kyrkans och Bibelns ord och begrepp… Read more »

61
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x