24
okt
Seneste opdatering: 24/10-12 kl. 2308
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Den har ikke været her tidligere, så den må på ‘for the record’.

Norge: Terrorfaren større end nogensinde

Man behøvede ikke nogen doktorring på fingeren for at regne ud, at det ret snart igen ville blive dagligdag i Norge efter Breivik. Europols statistikker har i årevis vist, hvem man skal frygte. Der er indtil videre lavet ret få teaterstykker om dem, men de kunne jo også blive fornærmede og true de pussilanime kunstnere, og så ved de nok, hvad de risikerer. Der findes modige kunstnere, men procentandelen kan næppe være højere end i befolkningen som helhed, og den er ikke så høj.

Den utvidede utenriks- og forsvarskomiteen ble på et møte 1. oktober orientert av regjering og sikkerhetstjenster on jihadister med utspring i Norge som har reist til Syria og andre steder for å utkjempe jihad. Det er Dagbladet som forteller dette. Regjeringen ønsker denne gang å være i forkant. PST fikk kritikk for at etaten i siste årsvurdering fastholdt at ekstrem islamisme utgjør største trussel mot Norge. Den siste utviklingen har bekreftet denne vurdering til overmål. Et antall jihadister har reist fra Norge for å kjempe i Syria. Anslagene varierer fra en 7-8 til 30-40.

Tallet 40 farlige personer ble nevnt på møtet i Stortinget. Dagbladets kilder sier PST og E-tjenesten skal ha situasjonen under kontroll. Det er høyst tvilsomt om tjenestene makter å skygge så mange på en gang. Skal man ha kontroll må de skygges døgnet rundt. Generell overvåking gir ikke betryggende kontroll. Dette er personer som vet de blir overvåket.

Det mest preventive tiltaket ville være å lekke navnene på de farligste personene. Men norsk presse brød seg ikke om det selv da vestlig etterretning lekket at en nordmann var blitt opplært av al Qaida og utgjorde en trussel mot de olympiske leker i London. Navnet var kjent, men ble ikke offentliggjort. Myndigheter rundt om visste hvem han var, men ikke publikum. Skulle man forebygd maksimalt skulle man offentliggjort. Hadde det vært en høyreekstremist ville både navn og bilde blitt offentliggjort, mediene ville trolig kappes om å gjøre det. Men samme kontante holdning gjelder ikke jihadister, selv om de utgjør en mye alvorligere trussel. Skyldes det frykt?Terrorfaren har aldri vært større (januar 2012: Islam fortsat største terrortrussel i Norge.)

Fugl Føniks: Snaphanens videoer genopstår

Takket være uvurderlig hjælp fra et venligt video-geni, genopstår de videoer jeg har filmet gennem syv år, og som jeg har haft back up af. Jeg mistede en You Tube kanal med 1.2 mio hits og 377 videoer, langt fra alle filmet af mig selv. Jeg er ikke den første, og man kan ikke argumentere med Google. Man kan dårligt nok få fat i et menneske af kød og blod i den anden ende. Der er ikke andet at gøre, end at slæbe stenen op af bjerget igen.

Det kommer nu ikke til at tage et år nu, men betydeligt kortere tid. Efterhånden vil de også blive lagt ind i de tilhørende blogposter og links ude til højre. Skulle der ende med at mangle nogen, er der sikkert noget deroppe i space, der har stjålet dem og uploadet dem selv.

Her en smagsprøve på flere af mine senere, nu vandmærket med hvem der har filmet det. Douglas Murray i København og Tommy Robinson og Magdi Allam i Bryssel, professor Bent Jensen, Hans Rustad og Mikael Jalving i Malmø. Og Blichers Spentrup, Kølnerdomen og Søborg Kirke syd for Gilleleje. Nogle er mobilvideoer, men alle i HD. DE, der har linket til dem, kommer desværre til at skifte deres links ud. (Navnet Føniks kommer af græsk phoinix, der betød “purpur”, og også er ophav til navnet Fønikien.)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Balder
10 years ago

Rustad og Jalving videoerne er “private” – måske også andre, jeg har ikke prøvet alle sammen. Det betyder at vi ikke kan se dem. Du skal nok have lavet dem “public” eller “unlisted” hvid det er det som var meningen.

Breidablikk
Breidablikk
10 years ago

Håper dette kommer på rett sted: last opp videoene paa Rutube.ru eller Smotri.ru (-.com), der er de kanskje tryggere?

Prudentius
10 years ago

Hedegaard overvurderer nok lige med et par tænder det islamiske politiske/militære geni, som for mig at se er meget tæt på ikke-eksisterende. Diverse islamiske bevægelser og alle aktive jihadister vader i særdeles ustrategiske udbasuneringer af deres morderiske og totalitære fantasier og myrder løs, især på egne brødre og søstre i troen, med en sådan liderlighed at det skriger til himlen. Ligeledes står det skidt til med den berømte taqqiya, der ikke destomindre bruges flittigt. Næsten alle de islamiske foreninger, som er i et klientforhold med den multikulturelle stat, har serier af mildest talt uheldige sager bag sig, fra kriminelle og… Read more »

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x