12
nov
Seneste opdatering: 12/11-12 kl. 2338
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

An Egyptian jihad leader, with self-professed links to the Taliban, called for the “destruction of the Sphinx and the Giza Pyramids in Egypt,” drawing ties between the Egyptian relics and Buddha statues, local media reported this week. “All Muslims are charged with applying the teachings of Islam to remove such idols, as we did in Afghanistan when we destroyed the Buddha statues,” he said on Saturday during a television interview on an Egyptian private channel, widely watched by Egyptian and Arab audiences. “God ordered Prophet Mohammed to destroy idols,” he added. “When I was with the Taliban we destroyed the statue of Buddha, something the government failed to do.”‘Destroy the idols,’ Egyptian jihadist calls for removal of Sphinx, Pyramids

*Frit efter Mahatma Gandhi

SD 11.2 procent – en fordobling siden valget

Det har hänt något dramatiskt i svensk inrikespolitik. I mätning efter mätning går Sverigedemokraterna kraftigt framåt. I förra veckan fick partiet 9,0 procent i Demoskop, och även i Aftonbladets/United Minds senaste mätning når SD sin högsta nivå.Partiet får 11,2 procent i november och har därmed vuxit sig i princip dubbelt så stort sedan man tog sig in i riksdagen 2010.

– Vi har gått framåt i alla opinionsmätningar hos alla institut de senaste två månaderna. Det är en trevlig utveckling för oss. Det hänger nog ihop med samhällsutvecklingen där invandringsfrågan tar mer och mer plats, säger Jimmie Åkesson. SD går framåt i både storstäder och bland kvinnor, men en majoritet av väljarna har fortfarande en mycket negativ syn på partiet, säger Carl Melin, opinionschef på United Minds. Högsta nivån – någonsin Nu är SD Sveriges tredje största parti

Thoralf Alfsson har døbt det “Westerberg-effekten”. Kd ryger ud af Riksdagen, Centern er nede og snuse til spærregrænsen – de fire procent der var beregnet til Sverigedemokraterna – og SD er lige så stort som Folkpartiet og Centern tilsammen. Fremgangen blandt kvinder og i storbyerne er en ny tendens. Det er ikke bare i Venedig, at vandet stiger. Water’s gonna overflow,swamp’s gonna rise, no boat’s gonna row. Man ser panikken brede sig, det er det bebudede teater. Jeg sætter mig til rette i sædet.

Allerede for ti år siden kunne samfundsforskere forudsige, at SD ville have potentiale til 15 måske 20 procent. Tidligere chefredaktør Hans Bergström tippede at SD får 12 % i 2014, det ser allerede for beskedent ud. Men ingen har reageret på den logiske måde, at tage vinden ud af deres sejl ved at adoptere dele af deres ideer. Tværtimod, Fredrik Reinfeldt har handlet kontraproduktivt og er på vej ind i en fælde, han har lagt for sig selv. På grund af typer som ham, kan SD blive større end DF er blevet i Danmark, det er ikke atomfysik. De vil givetvis blive holdt udenfor indflydelse, men det kommer til at se vældig mærkeligt ud for svensk demokrati at være en femcylindret motor, der kun vil køre på de fire. På den kulørte, socialdemokratiske Aftonbladet forsøger Lena Mellin at trøste sig. Hun er ikke rigtig nogen ven af hemmelige afstemninger, kan man forstå:

På nätet är det inte skämmigt att säga att man röstar på SD. En förklaring kan vara att undersökningen görs via webben. Man behöver inte avslöja sina preferenser för en annan person.

Mr. Garp i København

John Irving ser op fra tunsalaten, mens jeg kan høre spørgsmålet falde tungt til jorden i tavsheden imellem os……Men han forbarmer sig og stiller i stedet modspørgsmålet: »Well Hvor stor er jeres muslimske befolkning, og deler de dine liberale værdier? I har også intolerancen i Europa, den kommer bare fra en anden kilde end i USA. Men uanset om den kommer fra USA’s religiøse højrefløj eller muslimer i Europa, så er begge parter intolerante over for seksuelle minoriteter.«

Han har netop været i Holland. Det var der, han først så den. Forandringen.»I Amsterdam, verdens mest liberale og frisindede by, ville det være uklogt af to drenge at gå hånd i hånd på grund af den store muslimske befolkning. Jeg formoder, at det samme gælder i København.« Senere siger han mere. Noget er forandret i Europa. En angst har ændret os. Men først senere.

Vi skal være velkomne og hjælpe alle. Men hvad gør man, når en af minoriteterne ikke kan lide en anden af minoriteterne. Det slider på tolerancen,« siger John Irving. Han er kommet i Europa med jævne mellemrum, men denne gang er det anderledes. Noget er forandret. Ikke kun fordi han registrerer højrefløjsbevægelserne vokse i de forskellige lande, men fordi han kan mærke, at den økonomiske angst, som er i os alle, men som tydeligst kan ses i tv-billeder af desperate grækere eller apatiske spaniere, har drænet vores overskud. Vi har vanskeligere ved at rumme dem, der ønsker vores hjælp, men afviser vores fællesskab.

»Det er nemmere at være rummelig, når man har penge. Jeg tror, at den økonomiske angst, som er mere konkret i Europa pga. de skrøbelige eurolande, har medført en træthed mod immigranter, der ikke taler vores sprog, ikke tror på vores kultur og virker, som om de ikke kan lide os. Jeg retfærdiggør det ikke, men der er nogle spændinger, som er tydeligere. I er ikke så liberale mere, og det er vi heller ikke,« siger han. – Interview: Vi bliver dannet af det, vi begærer.Jyllands-Posten, 11.11.2012, ikke online.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
9 years ago

Det är känslan av övergivenhet som präglar svenska folket. Man är rådvill eftersom man i alla tider ansett Staten vara den som med varm hand fördelar godsakerna. Häromsistens mötte jag en mycket trevlig och pratsam kvinna som, visade det sig, på begäran blivit socialdemokratisk ledamot i en kommun. Snart kom emellertid en annan sida fram. Det var nästan hopplöst att få henne att byta spår: SD var det hemska partiet som hemsökte landet och något gott fanns inte att vänta av dessa huliganer. Hon sa inte huliganer, men hon menade det. Jag sa inte emot eftersom jag märkte att det… Read more »

Robert R
Robert R
9 years ago

Ødelæggelse af pyramiderne og sphinxen! Der er tale om en syg og ond kultur!

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
9 years ago

SDs ökning:

Vi kan nog vänta oss att en ny “Tempelriddare” dyker upp i Sverige och attackerar SSU eller en moské för att vända den trenden.

Erling
Erling
9 years ago

Gandhi, ja. En overflødighedshorn af guldkorn.

Her er min favorit, hvor han klager over at de racistiske europæere slår indere i hartkorn med niggere:

Ours is one continued struggle against degradation sought to be inflicted upon us by the European, who desire to degrade us to the level of the raw Kaffir, whose occupation is hunting and whose sole ambition is to collect a certain number of cattle to buy a wife with, and then pass his life in indolence and nakedness.

http://www.trinicenter.com/WorldNews/ghandi4.htm

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Ak, ja – det var næsten også for godt til at være sandt … Bin Ladens højre hånd bliver i Storbritannien http://www.b.dk/globalt/bin-ladens-hoejre-haand-bliver-i-storbritannien-0 Selv om han vurderes som en trussel mod Storbritanniens sikkerhed, bliver Abu Qatada, angiveligt bin Ladens betroede hjælper, ikke sendt til Jordan til en retssag. Det har en engelsk immigrationsmyndighed bestemt. Af Signe Damgaard, Berlingske Nyhedsbureau 12. november 2012, 15:15 – opdateret 12. november 2012, 15:38 STORBRITANNIEN: Den radikale muslimske prædikant Abu Qatada, som beskyldes for at have tætte forbindelser til den afdøde Osama bin Laden, bliver ikke udleveret til Jordan. Det har en dommer mandag eftermiddag slået… Read more »

JensH
JensH
9 years ago
Reply to  Bjovulf

@Bjorvulf

Ja, Daily mail har naturligvis også historien om, at Abu Qatada får lov at blive i UK, (han koster de Britiske sjkatteydere 5 mio pund om året). Det er meget ‘skægt’ at se læser-kommentarerne til artiklen:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2231736/Abu-Qatada-Bin-Ladens-right-hand-man-streets.html

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  JensH

Mange tak 😉

Bergfast
9 years ago

Angående Salafis i Egypten som vill förstöra pyramider.

Vansinnigt.

Påminner kanske lite om kommunismen i Ryssland, som brände och förstörde många kyrkor.

Påminner också om pojkar som bygger fina sandslott på en strand, för att sedan tycka att det finns ett behov av att rasera dem. (Eller också kommer några andra pojkar och raserar sandslottet.) Märkligt behov av att vilja förstöra, för att samtidigt vilja mena sig kunna bygga upp någonting nytt.

Berättelser och uppmaningar till total förstörelse av andras helgedomar av olika slag finns också i Bibeln.

Ett märkligt förhållningssätt, och ett märkligt – manligt – (?), erövrings-behov?

Prudentius
9 years ago

Og hvad med Kabaen i Mekka, er den ikke et sten-idol værd at springe i luften? Begynd med den savlefister! Og er Kabaen iøvrigt ikke en kopi af en identisk model der har eksisteret evigt i islams himmel? Men er ikke kun Allah evig? Er en evig bygning derfor ikke en partner med Allah i evigheden? Og hvad med den evige bog Koranen, der også er en kopi af evige tavler i islams himmel? Har vi ikke fat i endnu en evig partner til Allah? Og hvad med det perfekte menneske Muhammed? Er ikke kun Allah perfekt? Men da Muhammed… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Gad vide, om har her (Jens Bomholt) mon nu mest har lyst til at æde alle sine dyre ord og al den frelste ønsketænkning om SDs og indvandringsdebattens overflødighed i sig? Hvor virkelighedsfjern og uvidende kan man egentlig være – selv som historie og journaliststuderende? 😉 http://raeson.dk/2012/sverige-da-indvandrerdebatten-blev-ligegyldig/ Sverige: Nu er indvandrerdebatten ligegyldig [!!!] 18.02.2012 Sverigedemokraterna var partiet, alle talte og skrev om i Sverige i 2010 og starten af 2011. Frygt og fremmedfjendtlighed kom på dagsordenen. Den tid er forbi – nu er partiet i bedste fald ligegyldigt. Af Jens Bomholt Sverigedemokraterna har kun begået et eneste parlamentariske stykke arbejde,… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  steen

Ja, men alligevel sjovt at læse, hvor lidt i kontakt med virkelighedens verden,
den slags folk efterhånden er 😉

Prudentius
9 years ago

“…der ikke taler vores sprog, ikke tror på vores kultur og virker, som om de ikke kan lide os.”

Virker og virker…jeg ved ikke rigtig.

De KAN ikke lide os og lægger ikke skjul på det hverken i gerning eller ord.

Det er et etnisk og religiøst had, meget længere er den ikke.

Jernhesten
9 years ago

Hvornår er der valg igen i Sverige?

JensH
JensH
9 years ago

“Det er nemmere at være rummelig, når man har penge. Jeg tror, at den økonomiske angst, som er mere konkret i Europa pga. de skrøbelige eurolande, har medført en træthed mod immigranter, der ikke taler vores sprog, ikke tror på vores kultur og virker, som om de ikke kan lide os. Jeg retfærdiggør det ikke, men der er nogle spændinger, som er tydeligere.” Ja, nu er ‘The Sugar-daddy’ (velfærdsstaten) ved at løbe tør for penge, og så vil Europæerne uværligt stille sig selv spørgsmålet om hvorfor i alverden vores velfærdsstater bruge så mange penge på at forsørge alle disse udlændinge,… Read more »

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago

“Vi skal være velkomne og hjælpe alle. Men hvad gør man, når en af minoriteterne ikke kan lide en anden af minoriteterne. Det slider på tolerancen,”

Man kan naesten se den pylrede oestrogen dampe op fra det udsagn. Det er jo noget nonsens. Man skal ikke vaere venlig og hjaelpe alle. Man skal behandle folk efter hvordan de opfoerer sig. Med faa bemaerkelsesvaerdige undtagelser findes der naesten ingen maend i Danmark. Der findes almindelige kvinder og han-kvinder. Men meget faa maend….

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

😀 – nu bliver det jo rigtigt “sjovt” og interessant at følge panikken brede sig hos de andre partier i riksdagen og se deres stadigt mere desperate forsøg på via diverse ufine og udemokratiske tiltag og grov stigmatisering af SD og deres vælgere at standse det uafvendelige. De har INTET fattet og vil stadig intet fatte – de er kommet for sent til historien, præcis som kommunisterne i Østtyskland gjorde. Få uger efter de store festligheder i forbindelse med fejringen af den “Demokratiske” Tyske Republiks 40 års jubilæum var det hele forbi. Faktisk burde de svenskere, der stadig stemmer på… Read more »

JensH
JensH
9 years ago

Var det ikke Lena Mellin, der tilbage i 2002 skrev en artikel, der sammenlignede den af VKO-partierne just vedtagne strammere udlændingepolitik med Nurenberg-lovene fra 1935?? Under alle onstændigheder er det en sand fornøjelse at læse kommentarerne til Lena Mehlin’s shaming-artikel om SD.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  JensH

Just precis 😉

Jeg fik mig også et godt grin over, hvor mange AB-læsere, der totalt
afviste hendes og de få meningsfællers virkelighedsfjerne vrøvl – endog
med masser af herlig ironi og sarkasme.

Hvem er det egentlig AB og Expressen mfl. prøver at frelse med deres
evindelige forsøg på at indoktrinere svenskerne til at undlade at tænke
politisk ukorrekte tanker og endog stemme op de forkerte? Folk som flest
derovre har jo allerede set skriften på væggen – at deres politikere har
mistet kontrollen over udviklingen og overhovedet ikke aner, hvad de foretager
sig på disse ekstremt kritiske områder.

falkeøje
falkeøje
9 years ago

Svenskerne har sået vind, nu høster de storm!!!

falkeøje

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x