18
dec
Seneste opdatering: 19/12-12 kl. 1804
25 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er svært at få overblik over, hvad der skete i Gøteborg. Den officielle version er her: Filmen visar: Mobb hoppar på tjej i Göteborg. Flera ungdomar uthängda på nätet med namn, bild och påstådda sexaktiviteter og Svensk reporter: – Folk kastet stein på politiet, skolen og forbipasserende. Netchikanen har bredt sig til Stockholm. Polisen befarar fortsatta bråk och har “dammsugit” stationerna på extrapersonal. Nu söker polisen en pistolman som synts under kravallerna. Aftonbladets Oisín Cantwell stiller diagnosen: Internettet er farligt. Gymnasieskolor stänger – rädda för nya bråk. Fotograf dödshotad vid upploppet

To skoler holder lukket i dag ondsag, noget tyder på opløbene kan fortsætte. Den ene hedder Framtidsgymnasiet, et fascinerende, meget svensk navn. Hvis jeg var svensker, ville jeg foretrække at leve i fortiden. Når man taler om svenske gymnasier, skal man huske, at her går revl og krat -næsten. Damfrisører og automekanikere in spe, det er ikke ungdomsintteligentsiaen der render rundt og kaster med sten. Det er, som man kan se på nettet, unge der dårligt kan skrive svensk.

Når man studerer sproget på instagrammerne, kunne man kalde det en seksuel, etnisk Facebook- I- Phone krig. Sveriges gader synes at være den lettest kontrollerbare kampplads. Det er et internt indvandreropgør, der handler om seksuelle fornærmelser. Nedenfor den inofficielle som den ser ud indtil videre. Den sociale is er blevet tynd og skrøbelig i Sverige. Den knækker, hvor den er tyndetst: på nettet. Opdateres. (“Orroz” kommer från persiska eller turkiska och betyder hora. Alla bilder och filmer som postats visar nästan enbart ungdomar med invandrarbakgrund.)

En gymnasieskola fick barrikaderas på grund av anstormning från pöbel.
-Bilar vandaliserades, poliser jagades från platsen av hotfull pöbel.
-Minst två personer misshandlades av pöbel.
-Nordstan invaderades av pöbel. Butiker tvingades stänga.
-Polis tvingades utrymma Brunnsparken mitt under en arbetsdag.
-Oroligheter spred sig sedan till olika delar av centrum innan det hela lugnade ned sig under sträng polisiär övervakning.

En tjej som går på Plusgymnasiet startade ett Instagram-konto kallat gbgsorroz. Där lade hon ut en eller flera bilder med rykten om tjejer hon tyckte var “horor”. Hon uppmanade sedan andra att skicka in bilder med “horor” och kommentarer om vad de gjort. Då hennes identitet avslöjades (http://www.nattstad.se/mexy) valde hon att publicera namn på de som skickat in bilder + rykten, för att dra uppmärksamheten åt ett annat håll. Detta gjorde att hon fick både tjejer, tjallare och deras kompisar och släktingar emot sig.

Igår kväll samlades ett 40-tal ungdomar utanför hennes hem för att hämnas. Inget hände förutom att hennes farsa blev förbannad.Sedan startades en Facebook-grupp där man uppmanade alla att gemensamt spöa upp henne vid en viss tidpunkt idag.Tjejen verkar ha befunnit sig i skolan, men ska ha skyddats av polisen (eventuellt i skolans källare).400-500 ungdomar samlades vid Plusgymnasiet som helt stängdes ner – ingen fick lämna skolan eller komma in. Ett par misshandelsfall skall ha skett, då på tjejer, och viss vandalisering ska ha förekommit. Bl.a. på bilar och fönster på närliggande byggnader.Vapen sägs ha skymtats både på stan och i skolan. Ett rykte säger att en person blivit knivhuggen inne på skolan.

Ett par timmar senare verkar skolan ha blivit ointressant och folkmassan har drivit vidare till Nordstan där ett McDonalds stängts och där utgångarna kontrollerats av polis. 15 personer skall ha omhändertagits av polis. Orre kommer från persiska eller turkiska och betyder hora. https://www.facebook.com/Gbgsorroz har inget med Instagram-kontot att göra, förutom viljan att fortsätta det som skedde på Instagram-kontot. D.v.s. sprida rykten om “horor”. Alla bilder och filmer som postats visar nästan enbart ungdomar med invandrarbakgrund. Ett nytt instagramkonto ska ha skapats vid namn: Orrozgbg. Bilderna är i samma stuk som bilderna i den gamla gruppen och kan se ut såhär.

Plusgymnasiet kommer imorgon hålla stängt då polisen inte kan garantera säkerheten på skolan. Nya grupper på Facebook uppmanar ungdomar att sluta upp imorgon igen för något liknande det som hände idag. Vi får se vad kvällen/morgondagen har att berätta om det. Till sist, filmen på flicka som misshandlades under upploppen:


Politiet lukker Instagram adresser, men der kommer nye (klik grafik):

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

25 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Penny Golchinee
Penny Golchinee
11 years ago

Ta bort bilden på mig direkt. Jag vill inte att ni ska lägga upp den här och ni har inte heller frågat om lov. Om ni inte tar bort den direkt polisanmäler jag detta.

HH
HH
11 years ago

Litet grand minns jag om Göteborg. Vi bodde en kortare tid i ett område som kallades Kortedala – höga hus, lyhörda våningar. När någon rev av toalettpapperet i toaletten intill hördes det. Faktiskt vaknade jag en morgon av rösten från en svensk korrespondent i USA som berättade någonting i svindlande fart. Nej, det var inte vår radio – utan grannens! Vad han berättade, fick jag veta sen, var att president Kennedy skjutits till döds i Dallas! Nåväl, vi kom snart lyckligen in till centrum igen och till ett trevligt kvarter inte långt från det vackra Slottsskogen. Och nu? Nu är… Read more »

Knud
Knud
11 years ago

Undskyld mig, men jeg kan virkelig ikke rigtig finde ud af, hvem det er, der bekriger hinanden.
Er det en muhamedansk pige, der har lagt disse billeder op af andre muhamedanske piger?
I så fald, er det vel ret udmærket? Intern krig mellem muhamedanere er meget almindelig, og det skal vi vel egentlig ikke beklage?

Jernhesten
11 years ago

Okay, tænkte bare på om gymnasiet lå i et område som mindede om Gellerup i Aarhus, eller Vollsmose i Odense, men det er så ikke specielt aktuelt i den her anledning.

Jernhesten
11 years ago

Er der nogen der ved om det der “Framtidsgymnasiet” ligger i en udpræget kulturberiget del af Göteborg?

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Jernhesten

Navnet er i al fald velvalgt – dette er svenskernes fremtid!
Vi har bare kun lige set starten … det kommer til at blive LANGT VÆRRE!

Og gæt selv, hvem der nok skal sørge for at løbe fra ansvaret for katastrofen.

Knud
Knud
11 years ago
Reply to  steen

Et er, at svensken ønsker sig disse tilstande, men det er stærkt foruroligende, at vi her i Danmark er i pasunion med dem.
Det betyder, at når disse kulturberigere har fået svensk pas, kan de 100% uhindret strømme ind hos os.
Det er uhyggeligt og et langt større problem end alle andre tilsammen inkl. økonomisk krise og arbejdsløshed m.m.

trackback

[…] sker der? Snaphanen: “500 indvandrerelever i krænkelsesoptøjer i […]

Josefine
Josefine
11 years ago

Och så undrar pk-iter varför man vill vara anonym på nätet när man kritiserar babbe-invandringen.

HH
HH
11 years ago

Är det här verkligen den stad jag bodde i en gång? Där två av mina barn växte upp? Jag tyckte verkligen om Göteborg när jag kom dit. Goa gubbar överallt, avslappnad atmosfär. Men vad händer nu? Och vad är det där för skola? Nordstan var på den tid jag talar om en avsides liggande stadsdel fylld med väldigt gamla hus. En konstnärinna jag besökte bodde i ett hus från 1700-talet med trösklar mellan rummen som var så höga att man fick ta till jämfotahopp. Men här bodde också trevliga, lugna människor. Och så var det ju i Göteborg fordom, folk… Read more »

PK
PK
11 years ago

For årtier tilbage sagde den så oplyste venstrefløj, at indvandringen var så spændende.
Een var aldrig i tvivl, men jeg tænkte på de 17 år i Beirut med borgerkrig , og venstrefløjen
tænkte på rigtige mennesker med spændende krydderier, fantastisk mad , verdens bedste ægteskaber
og familiemønstre. Rendyrket hudfarve-romantik.
Ak ja, hvilken elendig, fordi de gode lukkede øjne og hjerner.

sara
sara
11 years ago

Nielsen va e du säger bara för de är människor o invandrare behöver du inte ta ut de på relionen fattar du väl 😮 väx upp lite mer för de behöver du och du ska respekteras andras relion om du vill oxå att folk ska göra de !!!!!!!!

Nielsen
Nielsen
11 years ago
Reply to  sara

Skal jeg respektere andres religion?
Hvordan synes du selv det lyder?
Skal jeg måske også respektere din fæces?

falkeøje
falkeøje
11 years ago
Reply to  Nielsen

Muslimerne respekterer ingen andre religioner.
Hvorfor i alverden skulle vi så respektere deres.
Brug Koranen som lokumspapir.

falkeøje

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  sara

När fan i helvete har muslimer nånsin haft respekt för andre religioner eller de kulturer, som de har “invaderat” – oinviterat även! – altså bortsett från den eviga propagandan om “fridens religion” och “islams ofattbara tolerans”? 😉 Tror du, att vi kanske nånsin kommer att få se det? Hur respektfullt är det över för sit nya land / värtsland att bete seg på detta vansinniga sätt – på grund av några bilder? Här i Europa finns det faktisk LAGER för såna tilfällen – så använn dem i stället för att förstöra Sverige med er primitiva beetende. När kommer ni at… Read more »

Nielsen
Nielsen
11 years ago

For helvede da, hvor er de muslimsvin en pest alle steder de invaderer.

Gunnar Biering
11 years ago

Ja, Sverige er sandelig blevet kulturberiget. Tak, Monica Sahlin (Sveriges tontiga traditioner). Tak, Reinfeldt (ursvenskt er kun barbariet).

Jakob
Jakob
11 years ago

PFEP

Jeg ville vælge at græde. Synes sgu det er lidt sørgeligt de får lov til det der…

Marit
Marit
11 years ago
Reply to  Jakob

Dette er vel bare bgynnelsen på intifadaen. Den sprer seg nok til både Danmark og Norge også. De vil vel ikke være dårligere her ?
Så de får demonstrert sin vilje til integrering, samtlige muslimske brødre i Norden. Det kan også være et “forkurs” for å få lov å reise til Syria i ordentlig jihad. Måtte de bare reise og aldri komme tilbake ! Men Sverige vil vel fortsatt bare importere 100 000 nye aspiranter i året. Sannelig, svenskene MÅ ha et hjerte av gull !

Jakob
Jakob
11 years ago
Reply to  Marit

Vil vove at påstå, at islam har lige så frit spil i Oslo?

PFEP
PFEP
11 years ago

Oj oj oj, nu kämpas det på allvar på apberget i Göteborg och envar kan väl se hur honor och hanar på varsitt håll visar upp sig.
Skratta eller gråta?

25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x