18
dec
Seneste opdatering: 13/4-13 kl. 0607
28 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg kommer i Magasin du Nord når jeg ikke ved, hvor jeg ellers skal få noget. Det er hvert andet år. Folk elsker tilsyneladende stormagasiner, indkøbscentre, jeg kan ikke døje dem. En Eau de Toilette til en mand, der dufter af cigarer medmindre han er sprayet med den, og den er dyr. Jeg farer vild med det samme og støder ind i en udspartlet ekspeditrice og et skelet, begge i kridhvide kitler.

“Hvad er det?” “Det er en reklame for en amerikansk apotekerkæde”, siger den udspartlede uden antydningen af ironi. “Det apotek ville jeg måske undgå”, siger jeg. Hun glatter ligesom undskyldende på skelettets kittel og siger igen uden en milliliter julehumør, (humor betyder ‘væde’ på græsk): “Hvorfor det? Sådan ender vi alle.”

Min skepsis over for skelelettes reklameværdi for sundheden bider ikke på hende. “God jul” siger jeg som farvel, og søger i retning af parfumeduften og får fat i den dyre flaske. Der er også noget, der hedder ‘julesorgen’, har jeg lært af en præst. Jeg kendte den godt, men jeg vidste ikke, den havde et navn.

I Magasin er der et cafeteria, der er aviser og i Jyllands Posten stod der noget interessant:

Politik er den evige brug af halve løsninger på katastrofer, som var til at forudse og kunne være undgået. I vor tid træffes aldrig de nødvendige foranstaltninger for at tage sig af en katastrofe, som kunne være undgået, fordi den selvopofrelse, den uegennyttighed, den samarbejdsvilje og den realisme, der er nødvendig for at møde farer, der nærmer sig, aldrig opnås, før nationerne er komplet oversvømmet af dem. Verdens befolkninger i dag ved ikke, hvad de skal forvente at blive kastet ud i – en ny verdensorden eller et nyt kaos.(Stephen Spender, i European Witness, 1946 citeret af Henrik Jensen, historiker, ikke online.)

Jyllands Posten er blevet en vældig tynd avis, der vel også er moribund ligesom alle os, der skal passere den store dommer: “Vær hilset! De der skal gå i hvide kitler og store, sorte Elvis Costello-briller, hilser dig,” så det er mærkeligt, at de overhovedet har plads til uinteressante flommeartikler mere. Lars Barfoed (K) skriver om antisemitismen (ikke online), men svarer fuldstændigt til almindelighederne i deres blogger Jacob Bjerregaards (S) Pas på antisemitismen! Hvordan gider nogen bruge en time på at formulere så mange impotente selvfølgeligheder?

På vejen ud ser jeg forsiden af BT: “Computere får smags- og lugtesans.” Nu ved jeg det. Lars Barfoed har en computer, som han råber til hen over sit formandskontor: “Skriv nogle kønne, harmløse ord om jøderne, noget vældig tågesnak om jødehaderne og ikke en kæft om hvem, der skaffede dem.” Så formulerer compteren artiklen på et millisekund til JP, og folk opdager slet ikke, at de kvarte løsningers Lars Barfoed allerede er et skelet i hvid kittel og sorte briller, undtagen de unge, endnu levende konservative i Århus. Hvis nogen efter dette tror, at jeg har været gift med en apoteker, er det forkert, hun var læge.

Bagefter tog jeg på min yndlingscafé, hvor ejeren er israeler og har et pænt udsnit af europæiske aviser. Han var i færd med at tilmelde sin søn til halvandet års værnepligt i Israel på engelsk over telefonen, da jeg kom ind. “My man,” tænkte jeg, “ikke flere Barfoeds-politikere i dag.” Jeg ved ikke, om han havde orienteret sin søn, men jeg håber for ham, at Iran/Israel ikke kommer til at gå ud over ham. “Vi har altid været i krig,” siger Moshe efter at have lagt mobilen. “Vi tager det ikke så tungt.”

Firoozeh Bazrafkan frifundet for 266b anklage

Retten i Aarhus frifandt i dag Firoozeh Bazrafkan for overtrædelse af §266b pga ytringer, andre tidligere er blevet dømt for. Trykkefrihedsselskabets formand Lars Hedegaard glæder sig over dommen.

“Der er for det første grund til at ønske Firoozeh hjerteligt tillykke med frifindelsen. Dernæst er der grund til nøje at studere dommens præmisser, som jeg ikke har haft lejlighed til at læse. Er frifindelsen udtryk for en kovending i de danske domstoles praksis i sådanne sager? Eller har retten i Aarhus lagt vægt på specielle omstændigheder, der gælder i Firoozehs sag, men som de tidligere dømte i tilsvarende sager altså ikke har kunnet påberåbe sig? Vil denne frikendelse få præcedensvirkninger for kommende sager, herunder anklagemyndighedens tilskydelse til at komme efter andre danskere. Artikel af Katrine Winkel Holm Uriasposten: Firoozeh Bazrafkan frifundet for racisme: Har ønsket at bidrage til debat om Koranens kvindesyn. (foto fra v. : Henrik Ræder Clausen, Firoozeh Bazrafkan, Erik Guldager og Kim Møller, Uriasposten.)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
28 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Kimpo
9 years ago

->Morten: Selvfølgelig var Langballe skyldig i overtrædelse af 266b, ligesom Hedegaard var det, og ligesom alle vi, der diskuterer politiske emner, der har med køn, race eller religion at gøre. selv så firkantede akademikere som jurister ved dog at nogle er mere lige end andre, hvorfor de fifler med sproglige fortolkninger, så magtinstrumentet virker. ->Mortens and: Der er ikke noget “vores”. I kællinger har forrådt os, jeres mænd, og skal ikke regne med, at vi gider hjælpe med at redde jeres rådne døtre. ->alle: Vestlige mænd har nu et interessefællesskab med sydlige og østlige kvinder, mens vestlige kvinder havde et… Read more »

Ulla Nørtoft Thomsen
Ulla Nørtoft Thomsen
9 years ago

Andre og større problemer end.. ehm.. adgangsproblemet. Mener jeg.

Jeg er helt enig i, at økonomien nok skal klare sig.

Ulla Nørtoft Thomsen
Ulla Nørtoft Thomsen
9 years ago

Jeg mener nu, vi har andre og større tab: vores frihed, vores fred, vores land, vores byer, vores selvfølgelige ret og hjemlighed, vores litteratur, vores kunst og vores musik.

Morten - - -
9 years ago

Ja, Ulla. Økonomien klarer sig, hvis vi ikke forsøger at halse efter asiaterne, men accepterer en midlertidig tilbagegang. Det er det andet, der er vigtigt. Og derfor er det ikke Venstre man skal stemme på, for de har ikke det væsentlige i højsædet.

– – –

Maria Due
Maria Due
9 years ago

Ulla Nørtoft Thomsen. Tror du virkelig, at jeg frivilligt vil undvære al det? Friheden står jo øverst hos os liberale, men der bliver ingen frihed, kunst og al det andet dejlige, hvis der ikke er et økonomisk råderum, når de basale behov er dækket. Vore arbejdsløshedstal burde forurolige alle i dette land, og at bruge ordet “bekymrende” er for svagt. Sammenhængskraften vil i de kommende år blive mindre, det er en uundgåelig følge af den store forsørgerbyrde, velfærdssamfundet og indvandringen har lagt på fællesskabet. Der er mange andre end kineserne, som har fuld fart på, mange flere end tidligere trækker… Read more »

Morten - - -
9 years ago

Kære Maria Due Jeg kunne godt læse, at der ikke var nogen strengt logisk forbindelse mellem din omtale af Firoozeh Bazrafkans sag og din kritik af højrenationale feminister med fuldskæg. Men jeg tillod mig selv at etablere den, eftersom din behandling af de to emner lå så naturligt i forlængelse af hinanden, at det næsten kunne ligne en tanke. Jeg skriver intetsteds, at jeg ikke har respekt for dig, kun at jeg ikke har respekt for din dom over “et bestemt partis” vælgere. Afdøde Tøger Seidenfaden fældede på sin egen indirekte måde en lignende dom, da han til kamera udtalte,… Read more »

Maria Due
Maria Due
9 years ago
Reply to  Morten - - -

Kære Morten Nej, der lå ikke nogen generel dom i det, jeg skrev om DF. Du har ret, Pia Kjærsgaard var en smart lille sag, da hun dukkede op (og er stadig en nydelig og tjekket kvinde). På det tidspunkt interesserede jeg mig ikke det mindste for politik og havde ikke meget tid til at se fjernsyn, og i dag bliver jeg lidt overrasket, når jeg ser gamle billeder af hende, og spørger mig selv, hvorfor jeg overså hendes udseende. For mig var det ikke noget nyt at være urolig for udviklingen, min mand og jeg sendte et eller andet… Read more »

Maria Due
Maria Due
9 years ago

Morten. Det er stadig min mening, at Jesper Langballe gjorde det rigtige, hans kamp var ikke værd at kæmpe, og Lars Hedegaards blev jo gennemført på helt andre præmisser, end Langballe havde mulighed for. Faktisk tror jeg heller ikke, at Langballe ville have anvendt Hedegaards metoder. Retssager er opslidende, mere end man skulle tro, og Langballe ville i givet fald have stået med en oplagt tabersag og havde ingen smutveje. Jeg tabte ikke den mindste respekt for ham, og det tror jeg heller ikke, at der var andre, der gjorde. Han tog det som en mand, og jeg kan ikke… Read more »

trackback

[…] Vi lever i nuet, om fjorten dage er det glemt, mens det vokser videre udenfor rampelyset og smuldrer fundamentet for alt Sverige hidtil har kendt. Der er intet nyt i det, men det bliver stadig ikke taget alvorligt, hvad svenske medier og politikere er den bedste illustration på. Når man tænker demografien, er det også svært at se, hvad de skulle gøre andet end at sløre og indsukre virkeligheden, jævnfør Stephen Spender citatet nedenfor. […]

Crass Børsting
9 years ago

Fint lille essay om døden i Magasin. Intet emne er så dystert, at talent ikke kan lyse det op.

mio
mio
9 years ago

Så sandt, så sandt at det gør øndt…

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

Henrik Ræder Clausen har ret!
Det er hele den fri forskning, der undergraves!
Det kan intet samfund være tjent med!!!

Kimpo
9 years ago

Det, som er ulovligt for Licens-Lars, er lovligt for frøken Firenze. Kammerat Napoleon (Animal Farm) er evigt aktuel.

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

Var det ikke Lars Hedegaard, der sagde: “muslimerne kunne da aldrig finde på, at voldtage deres børn,,(?). Men så se lige her: Pedophilia & Islam: Allowed by Allah; Practised & Patronized by Prophet Muhammad by Ayesha Ahmed 12 Apr, 2008 Having sex with underage children is popular in sharia countries. Find out why? An old man with an underage bride in Afghanistan ALLAH APPROVES OF IT 65.4 “If you divorce your (child) wife before she reaches menstruation age her idda is three months”. According to this aya a muslim man can marry (and have sex with) even a one day… Read more »

Henrik Ræder Clausen
9 years ago
Reply to  Allan Hansen

Al den dokumentation er udmærket, men har ingen relevans overfor §266b. Under den paragraf kan det være strafbart at sige sandheden, hvis det kan opfattes som forhånende eller nedværdigende. Der er dog to undtagelser: Forskere har ret til at offentliggøre forskningsresultater, der i andre sammenhænge ville være strafbare under denne paragraf, og journalister har ret til at citere strafbare ytringer.

arnar
arnar
9 years ago

Så sandt, så sandt at det gør øndt…

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

Et STORT tillykke her fra Solkysten til
Firoozeh Bazrafkan.
Også en tak til Henrik Ræder Clausen og ikke mindst
Kim Møller.
Glædelig Jul og Godt Nytår til alle.

Med Venlig Hilsen. Allan J.D Hansen.

Morten - - -
9 years ago

Firoozehs forsvar var ikke årsagen til frifindelsen. Men hun havde ikke overtrådt nogen lov, og det kunne dommeren altså heldigvis selv se, så mere end frifundet er hun bare ikke blevet fundet skyldig i noget. Derfor vil jeg gerne have lov at udbringe en skål for alle os andre: Tillykke med, at det fortsat ikke er blevet slået endeligt fast, at der findes ulovlige meninger. Endnu er Zenia Stampes udsagn Lad mig derfor starte med at slå én ting fast. Straffelovens § 266b, den såkaldte racismeparagraf, forbyder ikke holdninger – end ikke de racistiske af slagsen. Den forbyder hetz, trusler… Read more »

Kimpo
9 years ago
Reply to  Morten - - -

Meget enig, Morten – bortset fra, at det netop ikke er flovt for politiet, når nu Licens-Lars blev dømt. Det er vel dommerstanden, som er problemet: Kællingejura, kællingedom, kællingeland.

Morten - - -
9 years ago
Reply to  Kimpo

Lars Kragh Andersens dom var imidlertid en udeblivelsesdom, og dermed – har nogen sagt mig – ikke præcedensskabende. Det skal angiveligt være kutyme at følge anklagerens påstand, når modparten ikke ønsker at forsvare sig.

Men sært alligevel, at man skal kunne dømmes, endskønt man ikke har gjort noget ulovligt. Kan man dømmes, uden at have overtrådt en lov, hvis man – eksempelvis ved sin udeblivelse – erklærer sig ‘skyldig’? Ja! Det synes at være tilfældet. Og det er ingen god skik.

– – –

Maria Due
Maria Due
9 years ago
Reply to  Morten - - -

Klimaks indtraf, da dommeren blev krammet, og der må gå en skoggerlatter gennem Danmarks muslimske miljøer. Fra min side skal Firoozeh Bazrafkan med krybende følge ikke have tak. Efter at have set nærmere på forløbet finder jeg det udspekuleret samt ydmygende for danskerne (flertallet), og det er beskæmmende at se, hvor naivt folk kaster sig ud i lovprisninger, skriver om sejr og mod og store farer for FB. For første gang har jeg tænkt, at der nok alligevel er noget om, at vælgerne i et bestemt parti består af usædvanligt mange klaphatte. Jeg tænker heller ikke med taknemmelighed på de… Read more »

Kimpo
9 years ago
Reply to  Morten - - -

Det havde jeg glemt i skyndingen. Det var da mindre heroisk af Licens-Lars, som jeg til tider har haft mistænkt for mere at gå efter opmærksomheden end selve idealerne. At man bliver dømt ved udeblivelse handler vel om de juridiske mandariners forfængelighed. Jeg selv kan let få en byge af anklager. Gad vide om T-selskabets fond har midler til at hjælpe en så upopulær person som mig 🙂

Men uanset det: Enhver politisk engageret rigtig mand bør have 266b-adelsmærket.

Morten - - -
9 years ago
Reply to  Morten - - -

@ Kimpo Jada! At blive dømt for at indtage en holdning er et ridderslag. Men det skal være velerhvervet: Man skal stille op til kampen. Det burde Lars have gjort – efter min ringe mening – men hans mål var altså at udvise foragt for paragraffen. Siden kan vi så diskutere, om hans fremgangsmåde tjente formålet, eller om han også udviste foragt for demokratiet. Vi anerkender jo ikke, at man kan nægte at lyde “dårlige love”. Og Lars’ adfærd kan udlægges som beslægtet med civil ulydighed. Uanset om dommen fastslår, at man kan eller ikke kan have bestemte opfattelser, er… Read more »

Morten - - -
9 years ago
Reply to  Morten - - -

@ Maria Due Du har fat i noget. Det er på sin vis pin– og grinagtigt, at nutidens mest pågående feminister synes at være “højrenationale” mænd! Det komiske ligger imidlertid primært i det lave erkendelsesniveau hos disse mænd, der finder det opportunt at fremme deres egen sag ved at give den som “kvindesagsforkæmpere”. Det fører til megen løgn og ditto hykleri. Vi er flere, der har bemærket, at muslimske kvinder ikke synes at lide af hverken tics eller bleg forsagthed. Som det engang blev beskrevet meget træffende af Ulla Nørtoft Thomsen. Det synes snarere at være i den kulturdanske befolkning,… Read more »

Santor
Santor
9 years ago
Reply to  Morten - - -

Jeg kender ikke reglerne men kunne hun ikke anlægge sag mod politiet eller politimesteren for forsøg på offentlig stigmatisering eller noget i den retning, selvfølgelig med et kæmpe erstatningskrav.

PK
PK
9 years ago

Oh Steen. Det er næsten umuligt ikke at holde af dig…
Må een skrive det på en politisk blog, men dine små og fine billeder om livet
i Dronningeriget er tæt på salig fryd.
Takker.

God Jul og et rigt Nytår…

Poul Højlund
Poul Højlund
9 years ago

“Konservativ opbakning til danske jøder” hedder indlægget, og dette guldkorn af strudsetaktik findes ca. midtvejs. “Jeg skal ikke gøre mig til dommer over, hvorfra truslerne kommer.”

Herre, du milde. Hvad er i øvrigt danske jøder? Hedder det ikke ganske enkelt danskere? Eller har Barfoed selv en rem af den diskriminerende hud?

Der er en tom plads i dansk politik. Og den giver ekko. Det store sorte tomme rum, der har slugt alt og alle i nærheden af de Konservative. Det er i sandhed en ynk at overvære.

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x