26
dec
Seneste opdatering: 26/12-12 kl. 1302
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Anden Verdenskrig – på svensk. Hør med, når Elisabeth Åsbrink og Bent Blüdnikow sætter spot på svenskernes tabuer i forhold til krigen, der gik uden om Sverige, men alligevel satte sig markante spor i den nationale selvopfattelse – lige fra velfærdsstat til IKEA. Mikael Jalving, 24. december 2012.

“Sæt magt bag ordene”

Over et årtusindes bitre erfaringer har lært jøderne, at de gør klogest i at gå stille med dørene, selv når der er meget god grund til at råbe op, fordi man bliver udsat for en helt uantagelig behandling. Som vi ved, sidst fra en sag på Fyn, skal der ingenting til, før mennesker fra visse muslimske kredse råber og skriger, foretager politianmeldelser og trækker alle de kort, det moderne retssamfund og offentligheden kan stille til rådighed: racismekortet, diskriminationskortet, underdog-kortet, krænkelseskortet osv., osv. Den meget store indvandring fra især agrare klankulturer har bragt konflikter til landet, og har sat os ind i en tidsmaskine, der har hvirvlet os tilbage til normer og synsmåder, vi troede, at vi tog afsked med for et par hundrede år siden. Den jødiske indvandring til Danmark er en succeshistorie. Både for danskerne og for dem, som kom. [..]

Uden for fornuftens rækkevidde er Sverige, der er berygtet for at fare hårdt frem mod jøderne før Anden Verdenskrig, men i dag er tavshedens hus, hvad angår konflikter i sammenhæng med den muslimske indvandring. Malmö har kapituleret over for antisemitismen, og svenske jøder forlader denne fine gamle danske by. Det gælder også Norge, der traditionelt rummer en vis antisemitisme, som allerede gav sig udtryk i landets ellers så berømmelige forfatning fra 1814, som i paragraf 2 fastslår: »Jøder er fremdeles udelukkede fra adgang til riget« ( ophævet i 1851 takker være digteren Henrik Wergelands utrættelige indsats), og hvis sidste forfærdelige udslag var, at flertallet af norske jøder blev myrdet i Auschwitz, og andre nordmænd tilranede sig alt, hvad de havde ejet.

Skal vi i dag i dette land acceptere, at jøder ikke kan gå frit på gaden? Det er en uhyrlighed. Vi kan ikke bare tie stille og tage hensyn til det ene og det andet. Vi bør sige højt og tydeligt, at vi ikke vil finde os i antisemitisme. Og sætte magt bag ordene. Claes Kastholm! læst og påskrevet, Berlingske, 23.12.2012 (ikke online). SE også mit og Jette Dalis interview: Jødefri 1. maj i Fælledparken.

Norge frygter flygtningemagneten Sverige

Sverige er et rekordpopulært land å søke asyl i. Det ventes 54 000 asylsøkere til Sverige i 2013, det flerdobbelte av det som ventes i Norge. Men med rekordstort trykk på naboen, kan det like gjerne gi mange flere asylsøkere til Norge.

I 2012 har rundt 9000 asylsøkere kommet til Norge, men Utlendingsdirektoratet (UDI) er nå mer usikkert enn tidligere år på hvor det skal sette estimatene. Det vi er mest usikre på, er Sverige, for de får formidabelt mange for tiden, mellom fem og seks ganger så mange som oss. Velger bare noen av disse å komme hit i stedet kan det få store betydning for ankomstene her i landet, sier direktør Frode Forfang i UDI.UDI frykter videre asylstrøm fra Sverige Norge kan få asylrekord i 2013 m. video.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago

“Sæt magt bag ordene” Jeg antog tidligere at der var visse “røde linier” som, når de blev krydset, ville få politikere, journalister og almindelige mennesker til at reagere hvis konflikten mellem det danske civilsamfund og islam kom dertil og krydsede disse linier. Iblandt dem talte jeg: 1) at jøder ikke kan færdes frit og/eller bliver forfulgt i Danmark 2) storstilet, åbenlys overskridelse af “ghettoens” grænse ved bandeangreb på det almene samfund (fx. angrebet paa OUH) 3) åbenlys opfordring til terror i Danmark fra dansk-boende muslimer (fx. opfordring til drab på danske soldater) 4) åbenlys ønske om at indføre sharia i… Read more »

Jakob
Jakob
9 years ago

Så lad os håbe, at israelerne har mere handlekraft end europa tilsammen og gør noget ved problemet….

Jonny
Jonny
9 years ago

Israel, ett nationalistiskt land med en stark etnisk identitet, försöker åtminstone göra något åt invandringsproblemen. Stängda gränser, kraftfulla åtgärder mot kriminella element, samt repatriering. Repatriering/återvandring är sist och slutligen den enda vägen framåt. Annars hotar samhället att falla sönder, som Netanyahu säger. The Israeli prime minister has stoked a volatile debate about refugees and migrant workers from Africa, warning that “illegal infiltrators flooding the country” were threatening the security and identity of the Jewish state. “If we don’t stop their entry, the problem that currently stands at 60,000 could grow to 600,000, and that threatens our existence as a Jewish… Read more »

Ole Burde
Ole Burde
9 years ago

Hvis situationen for europas jøder bliver slem nok , vil der opstå et politisk pres mod den israelske regering for at få den til ”at gøre noget ved det” . Sidste gang noget lignende skete var da Etiopiens jøder kom i en farlig situation under borgerkrigen , og da regeringen endeligt beluttede sig at evakuere dem til Israel, gik det enormt hurtigt selv om transportflyene landede uden tiladelse midt i en borgerkrig . Mange andre store problemer er KUN blevet løst via et pres fra den offentlige mening , såsom feks ulovlig indvandring af afrikanske ”flygtninge” som nu er blevet… Read more »

Menig 442
Menig 442
9 years ago

Når nu Allan Hansen nævner Kai Sørlanders bog “Den politiske Forpligtigelse” kan jeg ikke lade være med at citere fra bogen: “Vi skal altså erkende, at vi står på skuldrene af en kultur og en historie , som har været bedre end andre til at skabe grobund for en rationel demokratisk orden.”
Vestens kulturrelativister er en intellektuel tragedie.

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago
Reply to  Menig 442

Love&visdom.

Godt Nytår.

Mvh. Allan Hansen.

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

EN HYLSET TIL DEN EUROPÆISKE KULTUR OG DETS FOLK. Frihed er et europæiske husdyr! Det begyndte faktisk med Sokrates, Platon og Aristotles for ca. 3000 år siden. Siden da har i tusindvis af europærer bidraget med nytænkning. Listen bliver lang,,,,,,,. Frihed er retten til at gøre alt, der ikke reducerer andres frihed. For mig er frihed først og fremmest ytringsfrihed! Dvs. retten til at tænke frit, retten til, at male de billeder man har lyst til, retten til at producerer de film man har lyst til, retten til, at spille og skrive den musik man har lyst til, og retten… Read more »

Thomas Nydahl
Thomas Nydahl
9 years ago

Tack för Jalvings historietime – den ger både konstruktiv information och visar på den samtida debattens komplikationer. Men låt det vara sagt: Elisabeth Åsbrinks bok är glimrande.

Bergfast
Bergfast
9 years ago

Är det högsta beviset på potens för männen i världen, att kunna bevisa makt, dvs. potens, genom att kunna döda? Utan förmåga att kunna döda så är ord som uttalas utan potens, dvs. utan makt? (En nation som inte kan döda, är en maktlös nation? En maktlös nation är en potenslös nation?) Att kunna tala utan att ha någon verklig – makt – i form av just militär makt, och därmed makten att kunna döda, bakom sig, anses vara mer eller mindre som babbel? Babbel är sådant som ingen behöver ta någon större hänsyn till? Det är ju bara ord….… Read more »

Bergfast
Bergfast
9 years ago
Reply to  Bergfast

Ps. Och…. Är då – potenslöshet – , (- maktlöshet -?) (- oförmåga att kunna – döda – , eller – tillintetgöra -?), det värsta och mest fruktade och det mest avskyvärda – tillstånd – som männen i världen kan föreställa sig? Och som de avskyr som – värre än döden -?….. Vem vet…. Och…. Om och när ord, (samt bilder och bildframställningar av olika slag), inte längre fungerar som – mördande vapen – , (därför att ordens valörer har förlorat sina värden, därför att orden har missbrukats genom att man försökt stämpla med nedsättande epitet så mycket och så… Read more »

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago
Reply to  Bergfast

Magt kan vel groft deles i to, magten til at give/skabe og magten til at tage/oedelaegge. Den foerste er konstruktiv og har en vis feminin kvalitet mens den sidste er destruktiv og har en vis maskulin kvalitet. Den sidste er ofte den vigtigste, desvaerre, ihvertfald i en konflikt. Een maade at forstaa Europa’s problemer med indvandring paa er at Europa’s kulturer efter anden verdenskrig troede at det eneste svar paa traumet var at fornaegte den destruktive magt fuldstaendigt. Det kan (maaske?) gaa an hvis man holdes isoleret. Men nu har Europa mange fra en kultur, den islamiske, der dyrker den… Read more »

Lightmann
Lightmann
9 years ago

Et uddrag fra bogen “Danmarks nye klæder” “Jøderne må til at tage sig sammen. Her har de levet i fred i Danmark, i mere end tre hundrede år. (Kun afbrudt af en sindssyg verdenskrig.) Havde de virkelig forestillet sig at det kunne forsætte? I får dødstrusler fra muslimer, siger I? Helt ærligt, hvorfor skulle de dog være efter jer? Jødehad, forfølgelse, antisemitisme og religiøse trusler, er ikke andet end pjat fra jeres side. I må lære at følge med strømmen, og forstå at jeres holdninger og fredelige livsstil, ikke længere kan accepteres i et moderne dansk samfund.” Skamløs selvpromovering, men… Read more »

skræp
skræp
9 years ago

Måske lidt O.T. – og dog, det viser blot at i Sverige er der intet nyt under solen.
De fleste ved at jøderne i nazi-tyskland fik stemplet et stort, rødt “J” i deres pas, men hvad færre er klar over. så skyldtes det et forslag fra svenskerne. Det ville nemlig gøre det lettere for dem at retunere jøderne til Tyskland, allerede på grænsen.

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x